Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megvan, mikor gyónja meg a Vivo az iPhone-másolást
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nagy kedvencem nekem is!
-
Andris...
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Túl vagyok rajta, első évad nagyon tetszett. Viszont ahogy halad a sztori, főleg az utolsó évad, érzésem szerint már tényleg csak a túlbonyolítás kedvéért van agyonbonyolítva. Tökéletes jelző rá az "öncélú" - hogy folyamatosan dobj egy hátast az újabb fordulattól. De nekem ez már az a szint, amikor már inkább csak idegesítő ez a követhetetlen csapongás, komplexitás. Ez pedig nagyon idegesítő lett a végére, és így összességében csalódás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A Dark nagyon komplex, pont 5 éve ilyenkor tájt néztem. Meg kell nézni az egészet egyben, rohadt figyelmesen. Aztán újra végignézni, és akkor sokkal érthetőbb lesz, hogy mi történik.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Cirinek az eredeti sztori szerint mindegy milyen nemű a partnere, nem válogat. Ha tippelnem kéne a 4. játékban is így lesz majd.
-
NyalokAA
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A játék egy optimalizálatlan bughalmaz volt megjelenéskor. Egy gyengécske rpg rendszerre ráhúztak egy harry potter skint és megtolták egy faék storyval. Az ígért dolgoknak a fele se valósult meg . Ennek ellenére elbohóckodni vele simán jó volt , de ha kiveszed belőle a harry potter faktort egy 5 pontos játék a 10 es skálán. A 2. Rész , ha berakják ami az elsőből kimaradt még akár tényleg jó játék lehet.
A woke mizériából én teljesen kimaradtam max címszavakban hallottam róla , de mivel az emberek szeretnek a hétköznapi malomkerékből kiszakadni arra pont ideális a harry potter. A varázslás egy olyan dolog ami a mai elferdült világban se ment ki a divatból. Hasonlóan sikeres és kidolgozottról személy szerint én nem is tudok. Rowling ebbe jól nyúlt bele anno -
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nem játszottam vele így nem tudom megítélni, jó értékeléseket írnak róla igen. De a társadalmi hatásokat nem szabad figyelmem kívül hagyni, ott volt pár éve a Palworld ami szintén rekord eladásokat hozott, pedig nem is volt jó játék, de csillióan csak azért megvették hogy fityiszt mutassanak a Nintendonak.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Vègül elvette feleségül Havas, a vöröst.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Két hét múlva jön Sheriff Country, Morena főszereplésével, ha érdekel..
-
Tasunkó
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az a Knight Rider-féle stílus, amikor minden rész csak egy poén mélységű. Engem már az is zavar, ha évadonként kicsit elválik a sztorivonal, hogy lezáródik egy szálcsokor és új tankönyvekkel szeptember elsejétől másik iskolatáska, új problémák az új évadban, de azon még túlteszem magam.
Egyébként gyakran beköszön ez a stílus, olyan módon, mint pl. a Last of Us első évada is minden részben eléggé elkülönültek a kalandok és a mellékszerepelők megoldódtak, meghaltak vagy örökre eltűntek, így gyakorlatilag ezt valósították meg. Gyakorlatban lehet rá alapozni hogy a felejthető produkciók márkajelzése ez a minden rész más sztori. A főszereplőnek sem tesz jót, mert lényegében egy konzervnyitóvá válik, aki minden részben ugyanazt csinálja. David Hasselhoff például minden rész végén átdobott valakit a hátán, ezzel ártalmatlanná téve. -
Louro
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kínait nézd meg, ha nem akarsz ennyi torzítást. A kínai igazából a könyvet követte le szinte betűről betűre (kivéve a könyv bevezetőjét).
-
j0k3r!
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én az amerikai változat után megnéztem a kínai sorozatot, ami hosszabb, lassabb, viszont jobban összeáll a sztori, mert úgy olvastam, hogy eléggé követi az első könyvet. Plusz azóta megvettem az első könyvet is, amit majd a második évad előtt el akarok olvasni, de erre még nem volt időm.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Van olyan szál is, ami a második könyvben van, de az első filmsorozatba rakták bele.
+ Van amit rosszul számolnak/ fordítanak a filmben a könyvhöz kèpest. De majd kiderül...
Èn megnéztem filmen, aztán könyvben elolvastam, majd újra nèztem a filmet, utána jött a 2. könyv.
A 3. könyv szerintem jövő héten jön, ezen a hèten inkább filmezek
-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hiába, mert van egy szál ami úgy tudom csak a 3. könyvben van megírva, de mivel időrendben itt történik a sorozatba belerakták. Mondjuk sztori szempontból nem nagy spoiler.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ma lesz a negyedik napja, hogy szenvedek ezzel a két résszel.
Ma már talán befejezem a másodikat. Írjak többet? Jó, nagyon nem is akarok, amíg nem láttam legalább ezt a két részt.
Az elvárásaim nagyok voltak, ezt közel sem hozza a sorozat. Olcsónak tűnik, minden értelemben. A díszletek, az operatőr munka, a színészek... És mik ezek a bevillanások, meg jumpscare jelenetek néha? Ez mikor volt az Alien filmek eszköze?! Utóbbi még csak-csak néha.Vannak érdekes aspektusai az tény. De például a föld megvalósítása is olcsó, ötlettelen.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
"Azt pedig pláne nem értem, miért a youbg adult vonalat kellett itt (is) erőltetni. Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy az Alien frencsájz rajongóinak többsége ne a 30-40 pluszos populációból kerülnének ki. Ez mondjuk a Romulusban sem tetszett."
Ahogy a sokszínűségnek is jó hatása van a bevételekre, valószínűleg felmérések alapján a young adult vonal is egy ilyen.
-
woodworm
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A kritika, amit én olvastam nem az elsőre írta a homázs részt, hanem az
.ötödikre -
Janaboy
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Miért a gonosz vigyor?

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
7. Évadnál járok, a durva életbe
Nekem is bukó akkor hogy végignézem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Akkor nem vacsora közben nézem

-
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Először láttam a filmet, majd a könyvet olvastam.
A nő "kicsit" máshogy nèz ki a könyvben, mint a filmben, de ettől függetlenül a mai napig "hallom ", "látom", ha olvasom, ahogy mondja Michael Douglas/ Dörner György: Meredith... -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na látod, akkor tényleg megtudna nyerni Crichton ex felesége pár milliót...ami egyben kizár kb mindennemű cameo-t a későbbbiekre is.
Hátha esetleg betegként visszatér, de ha igen remélem tol egy 3 perces roast-ot Dr Robby-ról
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére

Szintén zenész, ER 2. évad 20. része jön majd nekem, amúgy a 2. évad Greene, Lewis és Benton-t leszámítva néhol nagyon gyerekes, meg pátoszos sőt nyálas, ez a 3 karakter menti meg, első évad emeletekkel komolyabb volt.
Igen, Wells +Crichton legutolsó felesége milliókat akar, elég száni. Javítva, csak az ex feleség perel. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Èn is! Rengeteg könyvèt megfilmesítettèk.
Szerintem (!!!) az összes Crichton könyvet olvastam. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jaja jól összerakták, nem csoda hogy a Vészhelyzet írója pereli őket.

-
totron
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Általánosságban kell érteni a kiterjesztett spoiler problémáját.
A Lost tényleg alacsonyra tette a lécet, reméljük a dzseki készítői többre tartják magukat és nézőiket is. A misztikum réteg tényleg lehetne differenciáltabb, így inkább katyvasz mint nem. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
5. èvad 2. rèszènèl járok a Lost- nak.
Akkor ne is folytassam
??? -
dellfanboy
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
kijött új évad?vagy esetleg a2év lemaradást hozol be?
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az az. Két marha jó dolog van benne. Az opening, meg Gunn felesége.

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az amitol nem hogy semmit nem vartam, de meg sem akartam nezni.
Aztan a hire meghozta azt a nem alaptalan, nezd meg ingert. Nagyon nem bantam meg, piszok jol szorakoztam ezen az orult hulyesegen. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nézd a jó oldalát, legalább nem a transzi szerepe égett be neked.
Mondjuk pont őt nem éreztem olyan erősnek a Sakálban, nem igazán erőltette meg ez a szerep. -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Fura is volt Marlot a másik oldalon látni.
-
Frod
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Lényegében annak a szellemi örököse, szintén David Simon áll mögötte.
(Az alapja egy könyv, amit viszont - Simonhoz hasonlóan - megintcsak egy Baltimore Sun-os oknyomozó újságíró írt) -
dokee78
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Köszi az ajánlást,le is darálta.
Fringe esetleg jó lehet még ez után?
Vagy bármilyen hasonló. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jaja szerintem is jó. Az elején kicsit besokalltam a sok szájtépéstől, de aztán hozzászoktam.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
ő a hangja
-
stoon
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
+1 nekem is bejött, kivéve az idegesítő kis csajt
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem is felszaladt a szemöldököm, hogy egy cia-s tiszt utasítja és becsicskítja a tengerészgyalogos parancsnokokat.
Ő nem "csak egy" tiszt, jóval feljebb van, csak ez nem egyértelmű a sorozatból.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A lioness az a csajos erőről (girl power) szól a kezdetektől.
Ebből a szempontból a második évad sem változtatott. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Vagy inkább nem volt otthon dinnyeföld.
Egyszer kapta volna meg, aztán a gyerek akkor is rájuk nyitott. Így már érthető, hogy miért hisztis.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Engem jobban zavart hogy a Sheridan haverja ide is betolta a pofajat, dagadt olajmunkaskent jol mutat a Landman-ben, de ilyen korban meg testtel nem kene mar kommandozni, Sheridannek se, de az legalabb kigyurta magat es nem log a hasa.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Cruz persze megint bebuzult. Zoe otthoni vergődése már kifejezetten zavaró volt.
ja, mindkettő csak időhúzásra volt jó.....
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszett a Lioness második évada.
Van igazság abban, hogy egyes harcijelenetek lehettek volna jobbak, de még így is a sorozat minőségiben igenis a legjobbak közé tartozik...szerintem. -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Első évad nagyon tetszett, azt hittem új kedvencet találtam. A 2. évad egy femináci woke vomitálás lett, nem sokon múlott hogy nem vágtam a távkapcsolót a képernyőhöz. 3. vagy talán 4. rész közben rage quit-eltem.
Csak gratulálni tudok a készítőknek! -
Pro Koryak
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Last of Us sorozat a 2. résszel véget is ért, utána elég kevés köze volt a játékhoz. Bár látva a Naughty Dog (a játék fejlesztője) jelenlegi állapotát nem is kell meglepődnünk hogy engedték.
-
Yodamest
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
1883 téma:
Én a számok embere vagyok és az imdb pontszám ezúttal sem hazudik, ez minden idők egyik legkatartikusabb ÉRZELMI élménye. A hangsúly márpedig ezen van itt, ezért az extramagas értékelés, mert ha érzelmileg behúz és átéled te is ezt a gyönyörű utazást (fizikailag és metaforikusan a főszereplő lány szemén át) és elmúlást, akkor nem tudod nem a legmagasabb polcra tenni.Nyilvánvalóan kibukik a válaszaidból, hogy te akciót kerestél a műben, ezért is írod, hogy a tornádó, az indiántámadás stb. momentumok a felidézhetőek, mert te a fizikai tettlegességet nézted/vártad benne és érzelmileg egyáltalán nem tudtál azonosulni a szereplőkkel, a lány megélésével, a szülők irgalmatlan próbatételével. Sajnos innentől kezdve pedig ezt senki nem fogja tudni neked "elmagyarázni", hogy miért volt ez egy mestermű, mert ezt vagy megéled vagy nem... Olyan ez, mint egy első szerelem: ha még sosem volt benne részed, hiába meséli neked bárki, nem fogod tudni mitől jó és felemelő érzés, maximum megérteni próbálod, de az már egy teljesen más elvi sík, nem pedig érzelmi. Számomra katartikus volt, bántónak is érzem rá a "filmsorozat" és hasonló jelzőket, ez egy gyönyörű szép szépirodalmi mű gyakorlatilag, a lány fantasztikus monológjai erre csak még inkább ráerősítenek. (és az a hang, a színésznő orgánuma egészen fantasztikus ehhez az elbeszélő lírai formátumhoz)
Röviden: téged nem jókor kapott el, nem tudtál bevonódni, így off az egész élmény.
Hogy egy kis ajánlás is legyen, ami még hasonló polc nálam, nem tudom ez pl. neked jobban átjött-e, az a Vezércsel, ez is egészen fantasztikus élmény, hasonlóképp meg is tudott hatni. Illetve kicsit/nagyon ez sokaknak komfortzónán kívül eshet, de életem élménye a Steins;Gate anime, aminél szintén nem hiábavaló az extrém magas pontszám, ez alapvetően egy időhurkos-szerelmi történet, de valami gyönyörű gyönyörű szép, végigsírtam kb a felétől. Tipikus, vedd a fáradtságot/bátorságot és kezdj bele majd thank me later kategória, élete élménye annak, aki megnézi!
Bizonyíték, nem ígéret.
UI: bocsánat még egyet kell ajánlanom, szintén legmagasabb polc a:
Boku wa asu, kinou no kimi to dêto suru
My Tomorrow, Your Yesterday (2016)Japán szerelmi történet, egy csipetnyi sci-fi-vel meghintve, egészen egyedi történet és aki életében volt már igazán szerelmes, annak ez kb egy fatalityvel ér fel. Napokig másra sem tudtam gondolni a megnézése után.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Valamiért nem vetted, ami pedig benne volt a filmben, a feszültség, hogy egy olyan területen meneteltek, ahol lépten-nyomon a semmiből pattant ki az erőszak, és egy találkozás egy idegennel, vagy egy természeti jelenséggel a halálukat is jelenthette, vagyis a vadnyugat. Emiatt kb. minden pillanatban meghalhatott valamelyik szereplő, aki szimpatikussá vált, így bármikor pottyanhattak a derült égből kíméletlen helyzetek, és pottyantak is. Ezt nem tudom hogy sikerült róla lefejtened, de le kellett, ha unalmasnak láttad. Az amazon gyűrűi teljesen más, azt nem lehet visszahozni a komolyan vehető kategóriába.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kb. Ubi vs. From játékok felállás van itt is.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
- mi köze van az élményhez, hogy mekkora a költségvetés? Hol könyökölt ki számodra, hogy ez filléres, és ez mennyiben befolyásolta a narrációt?
- miben maradt el a korhű megjelenítéstől? Honnan hiányzott a pénz?
- miben múlta felül "szinte mindenben" az 1923 és a Yellowstone?
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ez csupán azt jelenti, hogy nagyon felszínesen nézel sorozatokat, ha dögunalom az 1883. Pedig nem mondanám egy kifejezetten jó sorozatnak, de sokan szeretik, mert nagyon jó a vájb.
-
OgreImre
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Számomra a Yellowstone egy "Dallas". Ez nem negatív, vagy pozitív jelző, de semmi újat nem mutatott.
Az 1883 pedig egy novella, vagy nem is tudom, de egy kerek történet. -
S e t h
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Sheridan egyik, ha nem a legjobb alkotása az 1883, a topik értékítélete tökéletes, case closed.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az 1883-nak azért megvan az az érdeme, hogy a cowboyok a saját századukban vannak. A Yellowstone-nál ezen a buktatón mindenképpen túl kell lendülni. Másfél évadig próbáltam himbálódzni, nem sikerült. A Landmanban újra megpróbálom, legalább Billy Bob Thornton-t megnézem, hogy küzd meg azzal hogy próbálja nem szénné égetni magát. Néha már azt hiszem, ez a Sheridan egy AI, amibe betáplálták az összes John Wayne filmet. Végülis azoknak is megvan máig a rajongótáboruk, biztos van mit szeretni benne.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Lehet, hogy a felszínesség a nyitja.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
'Shōgun' Renewed For Two More Seasons By FX
Május 16-ai hír. Amúgy várható volt mert nagy sikert aratott (kritikailag és nézetségileg is), pluszba még az Emmy-n is tarolt: 'Shogun' Makes History With Record 18 Emmy Wins -
stoon
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
szerintem kb annyira lesz folytatása mint :
az eredetinek [link] -
dellfanboy
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
asszem ott a rendező volt a legnagyobb gyík. nah meg persze a producerek is.
de pl. az andor elég príma
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
plusz mindenki hulladékot várt, és ez azért nem az.
dehát az

-
markknight
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kathryn Hahn nekem kifejezetten ripacs sokszor. Bár nem igazán vagyok tisztában a filmes múltjával, de ilyen túljátszások színházba valóak, nem sorozatba, lehet onnan hozta magával.. És ez nem csak akkor tűnik ki mikor több karakter van a képernyőn, hanem mikor egyedül van akkor is.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Mindvégig Agatha
Agatha All Along (2024)
season 1 finaleA Mindvégig Agatha van olyan jó, mint a VandaVízió?
Nem, határozottan nem. A Wanda esetén volt valami érdekesség, itt egy gyenge boszis téma van, az is bénán. Egyedül Aubrey Plaza értékelhető, ő hozza a tőle elvárt beteg karaktert de Kathryn Hahn akin a főfókusz van, fájdalmas. Próbálkozik az látszik, de nekem nagyon nem jött be. A többiek meg a tipikus "meh" karakterek, legtöbbje idegesítő és előre tudható hogy csak "drámai fordulathoz kellő" áldozatnak vannak benne. Ugyan a csavar nem volt rossz, maga a sorozat az.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Más a kettő.. Nehéz erre jól válaszolni.
Nézd meg
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az első évad azért nem volt olyan rossz, mert lopták a sztorit és a karaktereket.

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én is néztem volna simán tovább. Fene érti, miért vágták el a torkát.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na ez biztató, mert én eddig nem vettem fáradságot a másodikra, bár az első messze nem bosszantott fel annyira, mint a többséget. A woke foshalmon persze túl kell lépni benne, de ez általános mára

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jelenleg most itt tartunk:

Alapvetően az a probléma, hogy már iszonyat sok pénzt beleöltek, valami 250 millió dollárba került a DRÁGAS... izé... jogok. Elvileg a szerződések is 5 évadra szólnak, szóval ezt végig kellene csinálni. Az is kérdés, hogy maguk a készítők, színészek meddig bírják, mármint hogy esetleg ráébrednek-e hogy ez vállalhatatlan. Eredetileg ugye egy Game of Thrones jellegű sorozat akart lenni a Rings of Power, tehát nagyon magasra tették a mércét, de hát úgy leverték, hogy élmény nézni.
Mondjuk a pénzt nem sajnálom senkitől, főleg ha az Amazontól jön.
Bár az persze nekem is eszembe jutott hogy a sorozat valami pénzügyi trükközés. Legjobb az lenne, ha az Amazon eladná a jogokat, s valami normálisabb stúdió készítene egy jó előzményt, akár film formájában. Marketing szempontból nagyon meg lehetne szvsz lovagolni, csak hát kinek van rá pénze? 
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A második évad valóban jobbnak hat, de nem fog sokáig tartani az öröm sajnos..
-
Louro
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A kasza miatt bosszantó lesz, pedig egész minőségi sorozatot pakoltak össze. A 2. évad is szerintem hozza a szinvonalat.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hogy hova fog kifutni azt még nem tudni, de valóban nagyon lassan zajlik az egész, több a kérdés mint a válasz..
Szóval az alapján amit írtál, nem neked való sorozat. -
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az. És látod, arra a jelenetre nem is nagyon fogsz emlékezni majd később.
Nagy szerencse, hogy ilyen kerek ez a két évad sztorija. Így még ha fáj is a sorozat kaszája, legalább könnyebb elviselni. HBO-nak kell a pénz a sokadik fos GOT spinoff-ra, az ilyen üde, minőségi sorozatok helyett.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
szerintem van az a pénz...
látod az amazonos gyűrűk urásnál is volt pénz aztán mekkora egy vicc lett
-
S e t h
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A sztori nálam annyira elvitte a hátán a sorozatot, hogy eskü nem is emlékszem rá, szóval nem lehetett olyan tolakodó.
Mármint egy Star Trek Discoveryvel összevetve. -
Lajmund
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem is nagyon unalmas hogy mindenhol ez van. Szerintem direkt meg akarják utàltatni azokkal is akiket eddig ez a tèma hidegen hagyott mint pl engem.
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hirtelen nem ugrott be, hogy volt ilyen. Aztán leesett. Na igen, nem láttam én sem indokoltnak. De az a sorozat annyira tetszett, hogy nem erre emlékszem szerencsére belőle.

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Stargate Universe nem tetszett? Nagyon sajnáltam, hogy nem zárták le.
-
Louro
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A 3. évad ült le a sok fillérrel, bár társadalmi, szociológiai kérdéseket feszegetett. Igaz a fő vonal kevesett haladt. A 4. évad és a befejezés nem lett rossz.
Mai sorozatokhoz képest pláne, amit húznak a végtelenségig, majd le sem zárnak. De a BSG esetén még jöttek a 90-120 perces filmek, amik adtak a történethez.
-
lemmy9
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én is belekezdtem, de annyira gagyi, és az a két bambaarcú nullakvalitású főszereplő srác.... Jajj.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Odaátot azt nèztem annak idején. 8 èvadot láttam belőle.
Aztán, valahogy elmaradt...
Lehet, egyszer nekiállok, ès vègignèzem az egèszet. -
Vitee
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Rév Marcell a DP! Nagyon durvan jo munkat vegzett!
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Azt én se, de azt se szeretném ha úgy hoznak vissza hogy ezt a mondernkori csipogást rátennék.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Valószínűleg ebben különbözünk. A jó karakterek számomra is nagyon fontosak, ez a minimum ami kell, de sokminden más is lényeges. Legfőképpen a cselekmény, párbeszédek.
Egy sorozat épp erre tud a legjobban építeni, hogy megszereted a karaktereket, de teljesen függetlenül attól, hogy jók-e vagy sem, pláne függetlenül a sztoritól. Mert ha eleget nézed, akkor hozzájuk szoksz, megszereted őket; gyakorlatilag egy paraszociális kapcsolat alakul ki. Innentől kezdve csak egy nagyon minimális szintet kell tartani, hogy a néző ne unjon rá, mert a karakterekhez való kapcsolat nézeti a sorozatot. Ennek szélsőséges esete a szappanopera illetve teleregény, lásd Szomszédok, Barátok közt. Én se véletlenül szappanoperázok sok sorozatnál.

TLDR: a sorozatok droghoz hasonlóak, ahol a szereplők csoportja a hatóanyag.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az elmúlt évek legnagyobb csalódása számomra, talán önmagam előtt is, mert nem voltam képes kaszálni.
A Star Trek univerzum paródiája, st fanként még rágondolni is émelygést okoz. -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Abszolút egyetértek sok mindenben, főleg az IMDB pontszámos részével. Nálam valahogy így van:
8.0 és felette: meg kell nézni
7.5+: nagy eséllyel jó
7.0+: akár még jó is lehet
6.5+: nézzük meg, hátha
6.0+: talán még jó
6.0 alatt: inkább hagyjukDe ez filmeknél. Sorozatnál én is utánanézek még, mert nem csak 2-3 órányi időt vesz el, hanem sokszorosan többet, szóval alaposan meg kell gondolni, én csak a tényleg nagyon jó sorozatokat vagyok hajlandó nézni, limonádét csak nagyon ritkán. És a sorozatok jellemzően túlértékeltek a filmekhez képest. Ezeket összesítve kb 1-1.5 pontot hozzá kell adni a fentihez:
9.0-9.5 és felette: meg kell nézni
8.5-9.0+: nagy eséllyel nézhető
8.0-8.5+: akár még nézhető is lehet
7.5-8.0+: nézzük meg, hátha
7.0-7.5+: talán még nézhető
7.0-7.5 alatt: inkább hagyjukMég mindig az IMDB-re lehet legjobban adni, habár egy ideje azért vannak tényleg túlértékelések, mert nagyon nehéz a 10-es skála használata. Lásd még:
De a lényeg: a fentiek alapján nekem az Star Trek Discovery-be bele se kellett volna kezdenem, mert valahol 7.x körül nyitott. Ám mégis, mert nemrég láttam az Enterprise-t, ami hiába készült gyakorlatilag gagyi B movie-ként, a világot megszeretette velem. A Star Trek filmeket meg sokan utálják, de szerintem tök rendben voltak, gagyi akciófilmként legalábbis. Ezeknek egy jó kombinációját vártam, vagy hogy legalább valami kellemes limonádé lesz, de sajnos egyik sem.

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Szerintem neked még a Jud Süß is nagyon tetszene.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kissé fura volt, de így már érthető, köszi!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Na végre egy ember aki nem anyázza a Discovery-t.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jaja mindegyik jó, de sokkal jobb egybe nézni a teljes évadot. Hetekre lebontva azért néha fájdalmas volt a várakozás.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Jaja, olyan nonszensz mint a Future Man, ott is látszódott, hogy jól teltek a forgatási napok

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
"A legvége pedig az, hogy Rick menekül valakik elől, Michonne pedig lovasrohamot intéz egy látótérnyi kóborló ellen."
Ajánlom figyelmedbe a spinoffokat, van 3 sorozat is, ami folytatja.

Nem lett lezárva a sztori. Eddig mindegyikből 1 évad van kint.The Walking Dead: The Ones Who Live (Michonne + Rick)
The Walking Dead: Daryl Dixon (Daryl + majd Carol)
The Walking Dead: Dead City (Maggie + Negan)
Ezeken kívül több fő karakter is szerepet kap a korábbi sorozatból. -
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
"Van értelme belekezdeni a Fear the Walking Dead-be?"
Nincs, én a 2. évad fele körül hagytam abba, akkora már ugyanaz a szappanopera volt mint a sima sorozat. És még az alap felvetését amivel anno beharangozták "ez majd a vírus kitörését fogja megmutatni nekünk" - se sikerült megugrania. Valahogy úgy kellett volna mint a 24 sorozatot. Minden rész 1 óra a napból, vagy 4 külön szálon párhuzamosan mutatva az eseményeket. Erre kaptunk egy diszfunkcionális családot akik vergődnek. Szokásos amerikai sorozatklisé.
Ha valami jobb zombis sorozatra vágy akkor: All of us are dead (2022) - nyilván ebben meg a koreai klisék köszönnek vissza, de legalább sokkal pörgősebb és izgalmasabb
-
Lajmund
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Egyik nagy volumenü hires sorozat aminek nem vagyok hajlando nekiülni. Még régen pár részböl láttam részleteket egy barátomnál mert a felesége nézte kb talán az elsö pár évad környékén. Egyszerüen az a borzaszto szerencsétlen vergödés pl amikor pár lomha zombi elöl menekültek számomra annyira fáj hogy az se érdekelne ha a világ legnagyobb sztorija lenne. Ráadásul az a nyomorék elcseszett siránkozások és erölködös keménykedések.. Mintha csak olyanok irták volna akiket a suliba mindig kiközösitettek. Számomra a zombis téma az elsö Resident evilbe és a Legenda vagyok filmekbe van méltó modon megvalositva. Minden ami ez alatt van számomra béna.

-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Annak amúgy mi lett a vége?
Kipusztult már végre az emberiség?
-
Aventador91
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
már most is az volt, valszeg az uccsó évad már hentelés lesz
ugye most az van hogy butcher
ki akarja nyírni a gyereket is -
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem már eddig is annak tűnt.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ha a nézőket fel akarták volna húzni, akkor tesznek bele 3x annyi péniszvillantást, mint az előző részbe.
-
stellaz
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A könyvben is állítólag ilyen kifejezetten nagydarab a karakter.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére

-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
-
Ellia
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Annak a resznek egy igazan ertekelheto pillanata volt, az pedig Rhaenyra egyetlen mondata. Az a jelenet nagyon erosre sikerult.
-
gerii
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én azt se tudom ki kicsoda már. Baromi érdektelen volt az első rész.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Warhammer 40.000
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- További aktív témák...
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ma már talán befejezem a másodikat. Írjak többet? Jó, nagyon nem is akarok, amíg nem láttam legalább ezt a két részt.

???

Janaboy