- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
válasz
Lajmund #81692 üzenetére
Egyszerre szürreális és abszurd, hogy ennyi alkalmatlan embernek ennyi pénzt adnak. A pillanatnyi bevételről szól, mert rövidebb hosszútávon ez az aktuális kultúrmáz amivel inszeminálták, pont olyan lesz, mint a 80-as évek filmjeiben a feltupírozott hajú nők, meg a válltöméses macsók, hogy hazavágja a filmet 2 képkocka is De amúgymeg nézik, mert western-postapo-walkingdead, és gamer, ezzel gyakorlatilag a taknyot is el tudnák adni, minek bele tartalom. Mintha Jodie Fosterre akarnák brandelni ezt a Bellát, azért lehet ez a nagy hátszél.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Lajmund #81696 üzenetére
Ezzel a képpel mi a célod?
Mármint a homofób hülyeségen túl. A sorozatban totál ugyanúgy öltöztetik, mint a játékban (és ott is férfias volt, konkrétan Joelt majmolta), ugyanolyan a haja, sminkje, a szövegkönyve viszont nem stimmel, és részben emiatt rohadtul nem illik hozzá a szerep és nem tudja átadni a karaktert.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Lajmund #78737 üzenetére
Pingvin
The Penguin (2024)
season 1 finaleHát igen, ez valahogy nem ment akkorát mint vártam. Elmaradt a katarzis. A Pingvin maszkolás, és maga Colin Farrell színészként ügyes, de úgy az egész évad gyenge, pedig Cristin Milioti is igyekszik de vérszegény szegényke, ahogy a többiek is. Valahogy hiányzik belőle az erő, a darkos DC univerzum érzés. Én értem, hogy nem lehet minden túlfantáziálva, stb.. próbáltak nagyon a talajon maradni, ami szintén értékelhető lehetne... de így nem emelkedik ki a többi közül, fejből tudnék mondani 5 másik gengszteres felemelkedős sorozatot és még ennyi kínai, dél-koreait. Oz viccesen lépeget mint egy pingvin, de ennyi kevés nekem, hiába tudom hogy felemelkedés elején még "nem lehet elég nagy hatalma" a főhősnek, mégis valahogy olyan bénának tűnik az egész és mindig befigyel a plotarmor is, néha már aggasztóan sokszor. Remélem a második évad odacsap már.
-
válasz
Lajmund #78737 üzenetére
Nekem bejött, pedig nemhogy józan voltam hanem még szobabicikliztem is közben.
Ami tré, hogy Colin Farrell egy az egybe James Gandolfini-t utánozza, de komolyan. És a sztori is gyakorlatilag Sopranos Gotham edition.
A másik tré az, hogy amikor rányomtam a TV-n azt hittem kint az egész évad...Na mindegy majd legközelebb jobban figyelek. -
Tasunkó
őstag
válasz
Lajmund #78437 üzenetére
Gondoltam arra hogy Tolkien nagyon tartott a feleségétől és elválni sem akart vagy mert, emiatt az évek alatt elnyomott démonait a gyűrűben látta anyagi formát ölteni. A Lotr-ban az volt a lényegük hogy az 1 gyűrű hatalma alá kerültek, ez gondolom az lehetett amikor Tolkien felesége a tollfosztásbóln a domináns alfa nőstény által feloktatotódva jött vissza, az egy alfa uralma alá kerülve. De hogy konkrétan hogy funkcionált a filmben azt nem tudom. Megelégedtem ezzel hogy a hatalom szimbolikája, mint Orbán Trump kötődés, vagy Von der Leyen Fegyőr, hogy látom hogy van és elég, de igazából tudni sem akarom hogy jött ez fel a napfénybe.
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
Lajmund #77928 üzenetére
Pedig a WD nagyon jó. Az eleje kicsit szerényen indul, mert kb. szaladnak a zombik elől a sztori, de aztán a 2. sorozatban van egy minden idők top10es quickdraw jelenete, és onnantól már veszett jó. Tetszett hogy mindig újabb ötletekkel keretezik a világvége szitut, amitől valósnak hat. Ha rinyálnak akkor nagyon jó okuk van rá. Még Negan megjelenése után is nagyon jó megfigyelni, hogy építette fel a közösségét, a testbeszéde nagyon valós, meg jó monológjai vannak, csak később válik nézhetetlenné, ami azért 7-8 sorozat. A Resident Evil a zombitémában, elavult 80as évekbeli formátum, nagyjából a szaladjunk hogy el ne kapjanakban merül ki minden tudása, a WD teljesen másról szól.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Lajmund #77928 üzenetére
...nekem az maradt meg belőle, hogy az első rész marhajól nyit, majd ezzel a lendülettel átfordul barátok közt szintre
az első évadot még végigszenvedtük, de onnantól inkább hagytam is... minden részben kapartam az arcom a hülyeségeken... számomra érthetetlen, hogy élhetett meg ennyit... inkább nézném meg 10szer pl a cobra11-et, mint ezt 1szer...
-
Laraxior
titán
válasz
Lajmund #77725 üzenetére
Mivel tudjuk, hogy milyen sorsa jut a
család, ezért kb borítékolható, hogy szépen lassan redukálódik a létszám. Bár azt nem tudjuk, hogy hány évadon keresztülTargaryen
Asszem talán a fősorozatból (GoT) tudjuk mi lesz a sorsa, ha esetleg nem olvastuk a könyvet.királyné
Mindenesetre én elkezdtem megint a Trónok harcátSzerintem nem spoiler, de ha igen, akkor nyugodtan módosítható.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
Samus
addikt
válasz
Lajmund #76467 üzenetére
Én ugyan nem láttam a kínait, de a Netflixes nagyon bejött. Sci-Fi sorozatból az elmúlt pár év terméséből eddig a Perfiféria volt a TOP (nagyon kár, hogy elkasználták, érthetetlen).
Remélem még ebben azévben kijön a Kiút (From) harmadik évadja, nagyon várom, hogy merre megy a sztori, de valahogy érzem, hogy válaszok helyett további kérdéseket kapunk...
-
válasz
Lajmund #76467 üzenetére
Nem kínai, de érdemes a Koreai sorozatokat is nézegetned. Legutóbb ezt dicsérte a nejem: Egy különleges ügyvéd, Woo
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Lajmund #75345 üzenetére
"Az 5. részbe újra szerepel igaz máshogy de akkoris.
"
Azért ehhez a jelenethez is lenne hozzáfűznivalóm nem is kevés, de csak mert szeretek kötekedni
.
Alapból a holo-chipek engedik megmutatni magát az AI-t kis méretben, de itt Cortana fogta magát, életnagyságban látható volt, sőt még a Haló-ról is mutatott képeket az Arbiternek. Kérdem én, hogyan? Egy Covenant hajón vannak, nem kapott hozzáférést a hajó rendszereihez, mégis teletolta a szobát holoképekkel a Halo gyűrűről. Semmi értelme nem volt az egésznek. Plusz arról nem is beszélve, hogy Ackerson csak úgy otthagyta a Reachen az emberiség legfejlettebb AI-ját, hogy Maki meg az Elite csak besétálhasson és elvigye... -
Bad Pritt
félisten
válasz
Lajmund #75332 üzenetére
Én igyekszem a játéktól függetlenül nézni és úgy is rém gyenge, tele logikátlan döntésekkel, banális párbeszédekkel meg ezer éves toposzokkal.
Itt egy nem egészen három perces szösszenet arról, hogy milyen skálán kéne mozognia Master Chiefnek a sorozatbeli bohóckodás helyett és akkor elhinné az ember, hogy a csávó egy hős.Komolyan, milyen modern író/showrunner csinál füstből előtörő hős katonát lassított felvételben 2024-ben? Aki ráadásul teljesen barom módon megy vissza egy holttestért a biztos menedékből, mikor 5 perccel korábban még ott volt mellette? Mi volt ez a bullshit öreg néni halu Kwan Ha részéről? Másfél évad eltelt a sorozatból, hol van ennek az alapja? Miért van az, hogy az emberiség hőse Master Chief gyakorlatilag egy haszontalan ember eddig az évadban? Gondold végig, bármit csinált, bármit akart volna csinálni semmi nem jött össze neki és még le is lőtték. Meg úgy en bloc ajnározzák a Spartan katonákat, de nem látod, miért, lövöldöznek néha össze-vissza, de olyan igazán nagy impaktja nincs a ténykedésüknek. Az egy dolog, hogy nulla tisztelettel nyúlnak az alapanyaghoz, lelkük rajta, igazából jó előre elmondták, hogy ez lesz. Na de az, hogy egy konstans sírdogálás már az egész sorozat kezd elég súlyos lenni.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Lajmund #75309 üzenetére
Mindig elvigyorodok, amikor valaki gyakorlatilag bcs elkövetésére buzdít
Mert akárhogy igyekszünk megideologizálni, onnantól kezdve, hogy egyetlen bitet is feltöltünk egy filmből, onnantól kezdve egy btk hatáskör.
Az, hogy idehaza ezzel szinte senki nem foglalkozik, egy dolog, ez is egy olyan tényező, amiért jó idehaza élni. De ne népszerűsítsük már, könyörgöm.
Azt pedig még véletlenül se hozzuk fel, hogy mindenkinek alkotmányos joga térítesmentesen hozzáférni a valaha készített összes filmhez, minimum 4k felbontásban
Ezt nem neked írom, csak az ilyen diskurzusok mindig ide lyukadnak ki.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Lajmund #75309 üzenetére
saját meglátásom:
1989: tök jó, van tv, kevés a csatorna, de csak műsorok közt van reklám...
1995: jönnek a kereskedelmi csatornák és a sok reklám, pörög a vhs, faluba bekötik a kábeltv-t (kb 10 csatorna)
2000: indul a dvd meg divx buli, itt a dc++
2006: városba költözve 50+ csatorna, reklámok, reklámok mindenhol, pörög a torrent
2008: jó lenne, ha csak azokért a csatornákért kéne fizetni, amit néz is az ember
2010: válasznak itt a netflix, a megváltás, hurrá... és csak 1(!) előfizetés kell
2015: jött 9 alternatíva a netflix mellé, mindegyikre lehet külön előfizetni, ami garantáltan drágább, mint a kábeltévézés és itt is megkapsz minden olyan tartalmat, ami nem érdekel
2020: egyes online tartalomszolgáltatók kínálnak olcsóbb csomagokat, ahova bekerültek a reklámok...a torrent meg él és virul már 20 éve
én úgy vagyok vele, hogy sportműsorok miatt szükséges a tv, valamint "előzeteseket" nézünk ezen: kapcsolgatjuk, találunk 1-1 jobbnak tűnő filmet, akkor beszerezzük és megnézzük reklámmentesen... saját magunk tartalomszolgáltatói vagyunk plex-el
-
totron
addikt
válasz
Lajmund #75165 üzenetére
Egybehangzóak a vélemények, szerintem itt a részleteiben való igényes gyártás és megvalósítás amiket lehet értékelni. Hogy langyos-e, katyvasz-e, a többség szerint igen. Számodra mi lett volna ütős, milyen sztori adta volna ezek ellentétét?
(#75158) k-adi, az eredeti megvolt már?
-
k-adi
nagyúr
válasz
Lajmund #74219 üzenetére
Valószínűleg azért érezted olyannak "mintha tinilányoknak írt romantikus dráma" lenne, mert nagyon ráerősítettek Berlin romantikus énjére (na meg Párizs, a szomszéd szép nő esete, stb.), és mellé az óvatosan kiválogatott PC karaktereknél is - néha totál indokolatlanul. Emiatt tényleg kabaré néhány jelenet, vagyis inkább karakteridegen vagy mi a szakszó rá?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Lajmund #73304 üzenetére
Logikát és összefüggést, realitást nem kell benne keresni
De az nagyon jó mese, rengeteg mai divatos trendi dologgal.
Azon amúgy egyik szemem sírt, másik nevetett, amikor arról volt szó, hogy mennyi korrupció ki fog derülni és hogy félt a rendőr hadnagy, hogy népi forradalom lesz.. Egyből eszem bejutott Magyarország, hogy itt még ki is lennének tüntetve a gaztettek.
-
tzimash
őstag
válasz
Lajmund #73287 üzenetére
Gondolom ez a Bodies-es hsz-re ment volna válaszként. De igen, amúgy egyetértek, bár én nem skippeltem az egész sorozatot, csak a gázosabb részeket. Gondolom muszáj volt belevinni ebbe is ezt a melegszálat. Szvsz anélkül is teljesen jó lett volna.
Ha Hillinghead felügyelő mondjuk simán csak k.rvázni járt volna, azzal is lehetett volna abban a korban zsarolni. -
KISDUCK
addikt
válasz
Lajmund #73172 üzenetére
Könnyen meg lehet szokni ha az ember hajlandó felirattal nézni. Egyik oldalról megtanul az ember gyorsolvasni és a képernyőn történtekről se marad le, másrészt pedig lassan tanul az adott nyelvből részleteket amik tovább gyorsítják a felirat értelmezését hallás utáni fordítással. Én nem angolt tanultam iskolában és amikor elkezdtem feliratos sorozatokat nézni akkor elég sok ragadt rám. Az Odaát intrója is ismétlődött ("Saving people, hunting things, the family business"), legalábbis az elején és felirattal már egy idő után megtanultam azt is.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Lajmund #73172 üzenetére
mivel nem vagyok perfekt angolból
ilyen mentalitassal, valszeg nem is leszel.soha.Sok sorozatot néztem felirattal de annyit nem ad az eredeti hang az esetek többségében
neked lehet, hogy nem en agyfaszt kapok a felreforditott dolgoktol, amik bizonyos esetekben elegge romboljak az elmenyt. ne adj isten full mas lesz a mondando..
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Béta iOS-t használók topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- alza vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest