Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
volandy
senior tag
Romantice is a Bonus Book(Könyvbe illő szerelem).Koreai sorozat.
Nagyon szerethető kis történet.
A történet női főhőse - válása után - egy igazi életművész, A férfi főhős pedig egy régi barátaki nehéz helyzete ellenére is megtalálja, hogy visszatérve a munka világába, hogyan építse újra az életét úgy, hogy olyan munkát vállal el, mely jóval képesítése alatt van. Teszi ezt mind a legnagyobb alázattal és tisztelettel, szorgalommal. a szerelem itt is csak egy mellékszál., aki éveken át titkolta vonzalmát a nő iránt. Kettejük munkahelyi kapcsolatáról, szárba szökkenő szerelméről szól a történet. Bármi is ezeknek a gondolatoknak a vége, egy biztos: a Könyvbe illő szerelem nem csak könnyed kikapcsolódást ígér!Arra a társadalmi kérdésre is kaphatunk választ a romantikus történetben, hogy egy idősebb nő kapcsolata mennyire tűnhet természetesnek egy fiatalabb férfival? Vajon a háztartásbeliség utáni munkapiac mennyire várja a visszatérő, reményteli újrázókat? Mindezt megfűszerezi a romantikus idézetek, gondolatok fel-felbukkanása. -
volandy
senior tag
Business Proposal(2022).
Fsz.: Kim Se-Jeong.
Romantikus vígjátéksorozat a javából.Kim Se-Jeong elmegy egy vakrandira saját barátnőjének álcázva magát, hogy elijessze a pasit. Ám a terv félresiklik, mikor kiderül, hogy a férfi a főnöke, és ajánlatot tesz neki. -
volandy
senior tag
Behind your Touch(2023).
Fsz.:Han Ji-Min.Egy látnok állatorvos és egy nyomozó összefognak, hogy kisvárosi ügyeket oldjanak meg – ám egy hátborzongató sorozatgyilkos rejtélye próbára teszi képességeiket.
Poénos és igazából kreatív sorozat. -
volandy
senior tag
One Spring Night(Bomban).
Fsz.: Han Ji Min.Lee Yeong In a 30-as évei elején járó könyvtáros, határozott egyéniség és hosszú ideje van együtt a barátjával. Az élete voltaképpen problémamentes, rendben van a munkája, van lakása, és a párkapcsolata is hétköznapi. Értelemszerűen a házasság témája is felmerül, amit apja különösen sürget, mivel a fiú apja az általa igazgatott iskola elnöke. Yeong In egy nap véletlenül ismeretségbe kerül egy fiatalemberrel, akivel önkéntelenül is érdeklődni kezdenek egymás iránt. Bár küzd a kialakuló vonzalom ellen, a véletlenek sorozata révén újra meg újra egymásba botlanak. Yoo Ji Ho gyógyszerész, kedves természete van, anyagilag rendben van az élete, de van egy gyermeke, akit szülei segítségével egyedül nevel. Hosszú ideje nem volt kapcsolata, bár barátai ösztönzik, hogy ismerkedjen. Amikor megismeri Yeong In-t, azonnal felkelti az érdeklődését. Az érintett fiatalok életére kisebb nagyobb mértékben hatással vannak az erős akaratú apák, ami tovább bonyolítja helyzetüket.
Romantikus dráma! -
volandy
senior tag
Something in the Rain(2018).
Romantikus sorozat a szerelmeről! Adott két aranyos szerencsétlen akik szerelmesek, akik teljesen hétköznapi dolgokat csinálnak, teljesen hétköznapi módon. Nincsen semmi bombasztikus a sorozatban. Mondhatni rólunk szól. Akinek van ideje és romantikát akar nézni annak mindenképpen ajánlom!Egy fiatal srác és egy nála idősebb csaj oda meg vissza lesznek egymásért, a környezetük pedig hol így, hol úgy fogadja ezt, de inkább úgy fogadja, hogy nem akarja.
Fsz.: Son Ye-jin, Jung Hae-in. -
volandy
senior tag
Gyeongseong Creature. (A sötétség teremtménye) 2. évad.
2024-ben Szöulban örök rejtélyek bontakoznak ki!
Ugyanazzal a lendülettel folytatódik, a modern környezet csak jobban felpezsdíti a történetet, szerintem méltó folytatása lett az első évadnak!Az első évad részemről szerethetőbb volt, itt sokkal több a szörny és a szupererős valami.
Ja és rengeteg a bunyó! -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Gyeongseong Creature 2.évadát nézem.
-
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Okkés!
Köszi! -
volandy
senior tag
Missing(Elrabolva).
Meddig mennél el, hogy megmentsd az egyetlen dolgot, ami megmaradt a világon? Magyarországon is! Jó kis sorozat! Izgalmas, fordulatos. Kár hogy elkaszálták. Főleg a vége miatt. Biztos akartak még egy évadot.A fiad. Nyugdíjas CIA-ügynök keresi az elrabolt fiát egész Európában.
Ha ez nem jó sorozat, akkor melyik a jó? -
volandy
senior tag
GyeongSeong Creature/A sötétség teremtménye/ 1. évad.(dráma,akció, misztikus)
Érdekes volt, eltért a megszokottól, voltak benne izgalmas jelenetek is, ezért érdemes megnézni!
Szerintem.A történetben két személyt érintő keresés van kialakulóban. A nyomok egyaránt a rejtélyes helyi katonai kórház felé mutatnak. Az itt folytatott emberkísérletek során jött létre egy szörny, ami tulajdonképpen a történet középpontját jelenti. Elég hosszúnak tűntek a több mint egy órás részek, ezért nem egy könnyen darálható sorozat. A szereplők amúgy jól adják magukat, szerethetően alakítják szerepüket, és az atmoszférája annak ellenére is jó a szériának, hogy jócskán van benne kettősség, hisz a szörnyűségek bemutatásával párhuzamosan egy szerelmi történet is kibontakozik. -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Okkés!
Köszi! -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amiket felsoroltál azokat én már láttam! Nagyon jók!
Hát szegény ember vízzel főz! Ez van!
Nekem ez is tetszett! -
volandy
senior tag
Departure. 3. évad.
Az első két évad remek lett szerintem.
Nem tudom. Nekem ez az évad nem jött be. -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
ÁáááÁÁÁááá!
Nem jöhetnek össze!
Pasinak van felesége és most született meg a gyereke!
Arról nem is beszélve, hogy szabályellenes!
És a szabály az szabály!
-
volandy
senior tag
The Are murders.
Jó kis mini sorozat!
Népszerű svéd író két különálló könyvéből készült egy rövid és hatásos sorozat. Mint a svájci órák pontossága, ez a produkció is megbízhatóan hozza a skandináv krimik lebilincselő, izgalmas perceit. Öt rövid epizód Åre kisvárosában, ahol mindenhol rejtélyek várnak, mindenki valami szörnyűséget és döbbeneteset rejteget.
Az adaptáció remek lett, az események hangulata pörgős – nincs idő megállni. A sötét fordulatok jól követik egymást, rejtélyes átkötésekkel szegezik figyelmünket a képernyőre. Bűnügyi utazás a svéd hegyek világába, lenyűgöző felvételekkel, ami a végsőkig feszültségben tart.
A két történet simán elment volna két évadban is!
Szerintem! -
volandy
senior tag
Departure 2. évad. (végre)
Szerintem simán hozza az első évad szintjét!
Öngyilkosjelölt kamionsofőr, mozdonyvezető, aki talán hibázott, forgalomirányító, aki rossz infót adott, politikus, aki a haláleseteket (60halott) használja arra, hogy választást nyerjen. Óriás vállalat élén egy tulajdonos, két-három talán négy tulajdonos. Rejtélyes idegen a vonat wcjében. Kartell pénzmosója, akit bilincsben visznek a tárgyalásra, de nem baj ha nem ér oda. Csendes kisfiú aki a rokonát keresi. Talán a FBI rendezte a balesetet. Mindegyik egy külön szál a sorozatban. És persze Archie Panjabi a főszerepben. Feltünik még David Hewlett.
R.I.P. Christopher Plummer. Akinek ez volt az utolsó szerepe!
Első évad a levegőben, második évad a földfelszínen. Vajon a harmadik évadban hol történik valami szerencsétlenség? -
volandy
senior tag
Departure(Az eltünt 716-os járat)
„Elszánt nyomozás indul az Atlanti-óceán felett eltűnt 716-os járat és annak utasai után.”
A sorozatban minden benne van, ami nekem elég lehet az élvezetes szórakozáshoz. Ugyanis itt egy átívelő szálas, rejtélyközpontú sorozatról van szó, jó néhány csavarral, szó szerint: csavar, csavar hátán, Izgalmas nyomozással, mindössze hat részbe sűrítve a teljes szezont. Ezt húzhatták volna tovább, de így is jó volt! Vagyis simán darálható, könnyen leszalad, mert pörgős, könnyen emészthető, logikusan felépített történet. A színészek is kitesznek magukért, így minden együtt áll egy jó kis szériához. Furcsa volt látni Claire Forlani-t ! A főszerepben: Archie Panjabi jó volt! Christopher Plummer számomra hiteltelen volt!negatív szerepben Nem hiszem, hogy ilyen idősen vezethet valaki egy ilyen fontos nyomozást vagy osztályt! Szerencsére van 2. és 3. évad!
Kíváncsi vagyok, hogy mi lehet mert ezt úgy gondolom, hogy „lezárták”!
Szerintem!Részemről nagyon ajánlott sorozat!
-
volandy
senior tag
Descendants of the Sun(A nap leszármazottai)
(Fsz.:Song Hye-Kyo)Ju Sidzsin százados és Szo Dejong törzsőrmester katonai különleges egységénél szolgálnak. Kimenőjük alatt megállítanak egy piti tolvajt, aki ellopja Dejong mobiltelefonját, miközben a kórházba viszik. A két katonát a kórházban Kang Mojon doktornő gengszternek nézi. A félreértést sikerül tisztázni, miközben Sidzsin és a doktornő vonzódni kezdnek egymáshoz. Randizni kezdenének, de azonban a férfi miatt soha nem sikerülnek jól: állandóan elhívja őt a kötelesség. Végül megegyeznek, hogy nem találkoznak többé, mert Sidzsin munkája az emberéletek kioltása (még ha a hazája érdekében teszi is), Mojoné viszont az emberéletek megmentése, bárkiről is legyen szó. Sidzsin egységét Urkba, a háborús övezetbe vezénylik, ahol azonban néhány hónappal később ismét találkozik a doktornővel, aki az önkéntes orvos csapattal érkezik.
Lélegzetelállító képi világ. Csodaszép helyszínek, profi operatőri munka, hatásos díszletek. Viszonylag kevés olyan sorozat van, amelyiknek a teljes zenei anyaga annyira meg tud ragadni, hogy többször végighallgatom. Talán az a legnagyobb erőssége az egész doramának, hogy a négy főszereplőn kívül is felsorakoztat egy marék jellegzetes, kedvelhető figurát, akiknek a kedvéért sokszor a sorozat minden fogyatékosságáról megfeledkezhetünk. -
volandy
senior tag
The Breakthrough(Az áttörés)
A svéd krimisorozat egy valós eseményeken alapuló gyilkossági történet, ahol a fókusz az emberi tragédiákra és a nyomozásra összpontosul, nem pedig az elkövetőre. A négyrészes drámatörténete egy nyolcéves kisfiú és egy idős nő kettős meggyilkolása, aminek felderítése szinte már lehetetlen feladatnak látszik, amikor 16 év eredménytelenség után bevetik a DNS-en alapuló, családkutató genealógus szaktudását. A nyomozó és a kutató nyomokra bukkan a feljegyzésekben és a családfákban, újra remény mutatkozik az elkövető felkutatására. Végig élvezetes, visszafogott „svéd” stílusban folynak az események, néhol ugyan kissé belassul a történet, de végig érdekes és a négy epizód miatt nem tűnik hosszúnak. Véleményem szerint ez a svéd krimi is jól működik, csalódásmentes.
A hangulat komor, az időjárás hideg, adott egy bűntény, mi kell még? Mivel nagyon szeretem a skandináv filmeket és sorozatokat, nekem alapvetően tetszett. Tudom, hogy megtörtént esetet dolgoz fel, de a végét kicsit összecsapottnak és életszerűtlennek éreztem!
Részemről ajánlott a sorozat!
-
volandy
senior tag
Köszi az ajánlást!
Nekem nagyon tetszett.
Párhuzamosok(Parallels)
Négy tizenéves barát története a francia-svájci határon, akiknek az életét felforgatja a világ legnagyobb részecskeütköztetőjének egyik úttörő kísérlete. Szuper volt, amikor az 5. részben a tudós anyuka összefoglalta az idősíkokon történteket. Az időnként fordulatos és izgalmas széria szerintem mindenképp megér egy próbát és nem csak sci-fi rajongóknak!Különböző idősíkokba kerülnek. Egyikük anyja benne van a kísérletben és a gyerekekkel együtt versenyt futnak az idővel, hogy végül megtalálják egymást. A forgatókönyv nekem megfelelt, a színészek is tették a dolgukat, így különösebb kivetnivalót nem találtam a szériában. Látszik a nem túl magas költségvetés, de a sztori engem kárpótolni tudott és végig nézhető színvonalat kaptam. -
volandy
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
My Demon(Az elragadó démon).
Köszi, az ajánlást!
Elképesztő jó lett! Elkezdtem nézni és egyszerűen nem tudtam abbahagyni."Egy könyörtelen démon minden hatalmát elveszíti, amikor egyezségre lép egy örökösnővel. Azonban képességei visszanyerésének – és talán szívének – kulcsa is a nő lehet." -
volandy
senior tag
The Rig.
Egy távoli skót olajfúrótornyon dolgozó munkásokegy csoportjának vissza kellene térnie a szárazföldre, amikor rejtélyes köd burkolja be és természetfeletti erők kerítik hatalmukba őket.A legjobb amikor kimentek a toronyból és a tenger alatt vagy a jégsapkán vándoroltak. Talán picit kevesebbet foglalkoztak az Ős-sel, több volt a háttérben meghúzódó céges orientáltság és a belső harcok bemutatása, de hát kell ilyen évad is amikor más szemszögből is betekintést kapunk és nem csak a misztikum kilétével foglalkozunk.
Sok ismert szereplő a sorozatban: Emily Hampshire, Ian Glen, Martin Compston, Owen Teale, Rochenda Sandall.
Nekem tetszett. Gondolom lesz 3. évad. -
volandy
senior tag
HPI : Haut Potentiel Intellectuel(A renitens nyomoz)
Morgane Alvaro, a 160-as IQ-val rendelkező szingli családanya Morgane Alvaro elég egyedi, feltűnő jelenség, harsány, szókimondó, öntörvényű, mondanám, hogy megosztó figura, de óriási a népszerűsége.éjjeli takarítónőből előlép tanácsadóvá, amikor két söprés között könnyűszerrel megold egy rejtélyt a rendőrségen. A nagyszájú, de különleges képességekkel rendelkező Morgane azzal a feltétellel vállalja a rosszkedvű nyomozókkal közös munkát, hogy közben kutathat a gyermekei apja után, aki rejtélyes körülmények között nyomtalanul felszívódott.
Audrey Fleurot csúcs ebben a szerepben.
Javaslom a sorozatot szinkronosan nézni mert csúcs a szinkron! -
volandy
senior tag
#71074Tasunkó
#70462WayneGace
#69810Pitterix
The Glory(Dicsőség,2023.Dráma)
A sorozat érzékeny témát feszeget. Iskolai erőszak és iskolai kegyetlenség. Rendkívül jó történet. Vissza-visszatekintve a múltba, megérhetjük, mi miért is történik. Nagyon jó szereplők és kiváló alakítások vannak benne. Őszintén ajánlom megtekintésre, ha még nem láttad.Fiatalok, gazdagok és elkényeztetettek azok az iskolások, akik kipécéznek egy-egy szegény sorsú vagy épp béketűrő kamaszt, akiket szó szerint kínozhatnak. Egy fájdalmas és erőszakkal teli gyerekkort átélő nő szisztematikusan kieszelt bosszútervét hajtja végre.
Nem maradtak elvarratlan szálak, minden ki lett bontakoztatva a végére. Döbbenetes volt megismerni az iskolai bántalmazás mélységeit. Nagyon fondorlatosan összetett a történet is. Imádtam végig, és a karaktereket alakító színészek is nagyon profik voltak Nézze meg, aki nyitott a minőségre. A sorozat nem spórol a feszültségekkel és a képi anyaggal (erőszak, vér, bosszú, pénz, szegénység, káromkodás, gyakorlatilag minden benne van), nagyon jól van felépítve.A meztelen valóság bemutatása. Egy lassan, mégis dinamikusan kibontakozó sorozat, izgalmas múltbeli visszacsatolásokkal. A néző átérzi az egészet, mintha vele történne meg mindez. Együtt lehet mozogni a szereplőkkel. Ok-okozatok bőséges kifejtése, elvarratlan szálak nélkül és ezt mind kendőzetlenül, csupaszon ábrázolva. Más atmoszféra, nem a megszokott, amerikai cselekménysorozat. -
volandy
senior tag
BUÉK mindenkinek!
The Event(2010,dráma,akció,misztikus,scifi)
Ismét belefutottam (#50685volandy) és megint nagyon dühös vagyok, amiért csak egy évadot adtak neki.A sorozatban volt minden.
Először egy időutazós thrillernek tűnt, de utána már titkos biológiai kísérletek ütötték fel a fejüket.
Az egyik legerősebb indulású sorozat volt szerintem. Sajna, hogy az amik nem értették ezért hamar megbukott.Ha ez nem jó sorozat, akkor melyik a jó?
De mindegy,hagyjuk.
Ilyenkor legalább egy lezáró rész igazán összedobhatnának.
A története misztikus és sok rejtéllyel teli, izgalmas, agyalós és kiszámíthatatlan. Nagyon pörgős és fordulatos, átívelős.
Már az első rész megvett kilóra ismét. Nem volt a szokásos, hogy, áááá ezt már láttam, hagyjuk szitu!Ritka szerintem, ami ennyire etetni tudja magát!
A története nagyon érdekesen volt felépítve és sok újdonság is volt benne. A szereplők is jók voltak szerintem.
Sőt! Hal Holbrook,Scott Patterson,Jason Ritter,Zeljko Ivanek,Laura Ines, Clifton Collins,Lisa Vidal.
Taylor Cole pedig szerintem egy jó szinész és egy nagyon dekoratív nő! -
volandy
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
-
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát igen kb.: pont olyan!
ÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááá!
...demegnéztem...... -
volandy
senior tag
válasz
Pitterix
üzenetére
Köszi!
Nekem tetszett!1992.(spanyol thriller sorozat,2024).
a gyilkosságok mindig ugyanazt a sémát követik.”„Miután férje egy furcsa robbanásban meghalt a feleség válaszokat kezd keresni, és ebben csak egy biztonsági őr, volt zsaru és alkoholista segít neki. Miközben
Hatszor 45 rejtélyes és brutális perc az új spanyol sorozatgyilkolós thrillerben. A titokzatos sorozatgyilkos története az 1992-es sevillai Expo eseményen kezdődik, és Curro, egy tarkacsőrű madár – az Expo kabalája A főszereplő privát nyomozópáros jól követi az eseményeket, mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járnak. Az 1992 több mint egy thriller. A bűnügyi része talán nem olyan feszes, de az akciórészek izgalmasan vannak előkészítve,– kíséri áldozatait a túlvilágra. Motivációja a világkiállítással kapcsolatos fontos vezetők lángszóró általi könyörtelen likvidálása és szörnyű haláltusájuk. Legalább négy epizód szükséges, hogy értelmet kapjon a kegyetlen mészárlás, és ha már kellően beleéltük magunkat a pörgő eseményekbe, bizonyos értelemben szimpátiát is érezhetünk a kíméletlen tettessel, akiről annyit tudni, hogy titokzatos, sebhelyes és latexben fürdik. Nem horror sorozat, dea tempó felgyorsul, a lángszóró remek tűzeffektjei igen látványosak. azért brutális látvány, a vérengzésre érzékenyek kerüljék. Műfajkedvelőknek a sorozat nem rossz választás. Egész jó thriller, néhány kifejezetten kemény és kreatív gyilkolós jelenettel.a többszörös tűzgyilkosság -
volandy
senior tag
A Diplomata.
Egy igazi pörgős, politikai sorozat, napjainkban zajló, valós történeti eseményekkel, magánéletének bemutatása is. A sorozat szerintem egy izmos, erős produkció, jó alakításokkal, díszletekkel, egy kiváló politikai dráma.amit olyan nézőpontból látunk, amilyen korábban még nem volt, de a sorozat elsősorban a politikai játszmákra fókuszál, de a különböző ügyeskedések mellett jelentős játékidőt kap benne a szereplők intrikákkal teli
Sajnálatos, de több alkalommal említik benne Magyarországot is, hogy ott is megszűnőben a demokrácia.
Én néznék belőle további évadokat is. -
volandy
senior tag
válasz
Maxxy10
üzenetére
Absentia. 3évad.
Csatlakozom!
Nem semmi egy sorozat!
Hááááát! Szuper volt!
Egy FBI ügynöknek, tisztáznia kell a vádak alól.akit halottnak nyilvánítottak, vissza kell szereznie a családját, az identitását, az egész életét. Ráadásul gyilkossággal is vádolják, így önmagát is
Lendületesen indult és ez a sorozat végéig tart, sok-sok rejtéllyel és csavarral. Folyamatosan bontakozott ki a sztori ,ahol nem mindenki az akinek mutatja magát. CsattanóEngem leginkább a férj karaktere idegesített, annyira buta volt, hogy az már nagyon zavaró volt. Kár, hogy a végét eléggé összecsapták. hogy kasza.az hiányzott, talán azért mert még folytatni akarták, de fenn szóltak, -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi!
The Frog. Ha kidől egy fa az erdőben.
A csajszi (Go Min-si) nem semmi!
Gondolom így viselkedhetnek nálunk is az elkényeztetett, mindent szabad, papa majd elintézi gyerekek.Hiányérzet van! A kisfiú!” Tóban vagy a földben van” mondja a csaj, de a végére levezetnek, „rendbe tesznek” mindent, ami nem volt egyszerű, mert kb: az 5. részre van már káosz.
Mastercard?
Nincs is mastercardom.
-
volandy
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
……..” A világot nem érdekli, ha az ember meghal. Nem hallja a sikolyokat.
Ha az ember vére a földre hullik, a föld elissza azt!
Nem érdekli, hogy megsérül valaki.
Azt gondoltam, ha találkozok, istennel először azt fogom megkérdezni: mi értelme ilyen csodavilágot teremteni, aztán megtölteni szörnyetegekkel? Miért teremt virágokat, majd alattuk megbúvó kígyókat?
Mi célt szolgál egy tornádó?
Aztán belém hasított:
Nem nekünk teremtette!”……
(Taylor Sheridan:1883) -
volandy
senior tag
The Darkness.
Egy jó kis hétvégi bekuckózáshoz, vagy téli estére való hófödte lazulásra való északi krimi!
Jó szereplőkkel: Lena Olin, Douglas Henshall, Björn Hlynur Haraldsson.
A nyugdíjazás előtt álló, kissé öntörvényű, belefoglalt sztori jó, így ez megbocsátható.családi tragédiákkal tarkított sorsú nyomozónő utolsó ügye, amihez értelemszerűen egy újonnan érkezett, feltörekvő fiatalt kap társul, akivel a kezdeti ellenszenv végül szinte már barátságig „fajul”. Kissé lerágott keret, de a
A táj a maga zordságával gyönyörű legalábbis számomra, persze ízlés dolga, a logikai bukfencek nem jellemzőek, a tettes kiléte pedig ügyesen marad rejtve egészen az utolsó epizódig.
Mindössze hat epizód, a szokásos átlag negyven-ötven perccel, tehát egy délután alatt kényelmesen kivégezhető.A meleg szálat nem értem! -
volandy
senior tag
válasz
Pitterix
üzenetére
Hááát! Kb ott, hogy alig van benne fehér ember. Aki fehér az rossz vagy negatív szereplő. Zárójelben teszem hozzá, hogy az utóbbi időben nagyítóval sem találok olyan filmet, sorozatot ahol nem ez lenne. Amerikai filmre gondolok. És akkor már a melegeket nem is említettem.
Egyébként igazad van, nem rossz, sőt jó a sorozat. -
volandy
senior tag
Csokoládé - Az összetartó erő(dráma,romantikus)
Vajon egy fiatal szakács meddig menekülhet el egy gyermekkori szerelem emlékétől? Vajon hol kezdődik a családi összefogás és hol a családtag kihasználása? Vajon egy haldokló ember utolsó idejét valóban meg lehet szépíteni? Vajon milyen érzésekkel küzdenek egy haldokló szerető családtagjai? Vajon egy emlék, egy íz felidézése könnyebbé tudja tenni a búcsúzás folyamatát? Minden lakó mögött egy történet áll. Menet közben meg is ismerhetjük a lakók történetét és ráébredünk arra, hogy amit addig egy habókos öregúr akaratosságának gondoltunk, ott mélyebb okok húzódnak. Ráébredünk arra, hogy a Hármas számú Vasharcos távozásának története kicsit megkönnyíti egy kistestvér elvesztésének fájdalmát. Vajon képesek az ott dolgozók elhatárolni magukat a halál mindennapos látványától? -
volandy
senior tag
Gyönyörű, szép, okos magyar lány!
Varga Eszti, a magyar űrmérnök!
https://www.youtube.com/watch?v=Sd9-_u755MQRemélem, maradhat!
Ez egy sorozat egyik epizódja!
Érdemes megnézni! Tanulságos!
Esetleg otthon a gyermekkel(akinek van) megnézni! -
volandy
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Köszi!
-
volandy
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Nincs maxom, de melyik az a "rákhalászos" sorozat? Keresgéltem, de nem találtam semmi ilyesmit a Googlen.
Csillagkapu nekem is ujranézős többször is! Most végeztem a 4.évaddal. -
volandy
senior tag
The Jetty(2024) angol sorozat.
Érdekes egy színésznő Jenna Coleman. Szerintem hozza azt az érdekes karaktert, amit a Wilderness filmben.
Itt egy nyomozót alakít, akit kiküldenek egy tűzesethez, Bejön a képbe egy nyomozó podcast ujságírónőhogy nyomozza ki, szándékos volt vagy véletlen. aki egy eltűnt lány után nyomoz, de aztán lesz két eltünt lány, majd egy öngyilkossági kísérlet és a tetejébe kiderül, hogy vannak olyan férfiak akik iskolás lányokat rontanak meg.
Lassú sorozatra kell felkészülni, de nézeti magát.
szerintem -
volandy
senior tag
Ancient Apocalypse(Emberek az emberiség előtt)
Graham Hancock újságíró beutazza a világot, hogy az utolsó jégkorszakig visszanyúló titokzatos, elveszett civilizációk bizonyítékai után kutasson.
A dokumentumfilm zseniálisan összeállított, egyszerűen érthető és logikus magyarázatokkal tárja fel az összefüggéseket. A képi megjelenítések rendkívül jól szerkesztettek, így a laikus számára is érthetően mutatja be a lehetséges környezeti változásokat. És igen, Graham Hancock egy kiváló író és oknyomozó az én szememben. A jövő majd igazolja őt, előbb vagy utóbb.
Az újságíró felállít egy elméletet és az elmélet lényege, hogy nagyjából 12 ezer éve egy üstökösök becsapódásával és özönvízzel járó kataklizma elpusztította a Földön élő fejlett civilizációt, amelyek túlélői a tengeren utaztak tovább, és úgy adták át a matematika, az építészet vagy a mezőgazdaság tudományát az ismert ókori kultúráknak.
„Graham Hancock sorozat epizódjainak egy részét azzal tölti, hogy Indonéziától Törökországon és Máltán keresztül Mexikóig bejárja a legfurcsább régészeti lelőhelyeket (megalitikus építményeket, tengerfenéki kőformációkat, föld alatti városokat, piramisokat, szertartásos helyszíneket), ahol az elméletét alátámasztó kutatási adatokról számol be, a képzett régészek szerint ----igencsak szelektíven bánik--- az elérhető tudományos eredményekkel. Az epizódok fennmaradó részét azzal tölti, hogy egyfajta mártírnak, harcos igazságkutatónak, a tudomány felett álló szakértőnek állítsa be magát: miközben elmondja, hogy pusztán újságíróként végzi kutatásait, egyből védekezéssel támad, és hangsúlyozza, hogy a régészek csalónak tartják, és el akarják hallgattatni.” -
volandy
senior tag
Ashley Madison:Szex, hazugságok és botrányok. "Az élet rövid. Tarts szetetőt!" Húú, nem semmi, jó kis dokumentum film!
Valami rémlik, hogy mekkora botrány volt amikor az Ashley Madison társkereső oldalát feltörték és kb 70millió regisztrált felhasználó adatát titkos vágyait, félrelépéseit nyilvánossá tették. Sok válás öngyilkosság is történt! Hírességek is megbuktak!
Szerintem abszolút nézhető 3 részes dokufilm. -
volandy
senior tag
Troppo (krimi).
Ausztrál magánnyomozós krimi, amiben Thomas Jane főszereplésével. Két zűrös ember összefog,hogy megoldjanak egy gyilkosságot illetve kettőt. -
volandy
senior tag
The Thaw.
Megérkezett a második évad is. Ami kb olyan jó mint az első évad csak már nem hat az újdonság erejével. Úgy tűnik, hogy lesz harmadik évad is!
Ja és a zene is maradt: Billie Eilis-When the party’s over. -
volandy
senior tag
Lady in the Lake
A 60-as évek Amerikájában egy oknyomozó újságírónő próbál felgöngyölíteni egy gyilkosságot ami abban az időben sem egyszerű. Sőt! De szerintem a végére elfogy a sztori. -
volandy
senior tag
The Lazarus Project(fantasy,thriller).
Ez egy nagyon jó időutazós sorozat!
Egy szigorúan titkos szervezet története,amelynek célja a tömeges kihalás megelőzése, és amely képes visszafordítani az időt és adott egy némiképp tipikus, kicsit nyomozós-rejtélyes, nagyon világmegmentős sztori, de nagyon hamar kiderül, hogy szó sincs ilyesmiről, a The Lazarus Project közel sem ezen az úton indul el. A középpontjában egy olyan férfi van, aki egyik reggel arra ébred, hogy nem másnap van, hanem “30 nappal korábban”. Elkezdi felfedezni maga körül a világot, próbálja feldolgozni a történteket, majd találkozik valakivel, aki fura dolgokat mond neki, azt sejtetve, hogy nem ő az egyetlen, aki ismét tudatosan megélheti korábbi életét. Sőt, kisvártatva konkrétan az is kiderül, hogy mindezt mesterségesen okozzák, van egy szervezet, amely restartolja a földi életet, amikor valami olyasmi történik, ami a világ pusztulását okozhatja. (És mondanom sem kell, hogy ilyesmire már jó párszor sor került köszönhetően az emberi faj egyes képviselőinek idiotizmusának vagy gonoszságának.)
Az effektek visszafogottak, gondolom büdzsé okokból, de ami van, azok jók, a karakterek egyenesen zseniálisak, semmi sem fekete-fehér, senki sem jó vagy rossz. Mégsem ezek miatt jó igazán, hanem a sztori miatt. Végre egy jól megírt forgatókönyv! Szerintem az első résztől az utolsóig csak egyre jobb a sorozat. 16 részen keresztül csak ámultam-bámultam! A második évadban már nagyon figyelni kellett, és hogy ki kivel van és hogy hol vagyunk.
Néztem volna még tovább!
Sajnálom, hogy elkaszálták. -
volandy
senior tag
The Thaw(Enyhülés)Dráma|. Lengyel thriller.
Egy fiatal nő holttestét fedezik fel a jeges folyóban. Egy rendőrnő nulla élettel, csak a munka, a munka, sok hasonló lehet... Aztán ahogy rájönnek, hogy az egész életük idejét elpazarolták a munkára, teljesen feleslegesen.A nyomozást az a nyomozónő vezeti, akinek a férje is nyomozó volt, de öngyilkosságot követett el. A történet jó nagyon, nem annyira pörgős, de éppen tartja a szintet, hogy ne lankadjon a figyelmünk.
A híd (Bron/Broen) óta a skandináv, vagy stílusában hasonló sorozatok nálam is előnyt élveznek. Hangulatában megkapunk mindent, ami egy jófajta északi thrillerhez kell. Téli környezet, jeges víz, sötét erdő. A nyomozónő is különc, munkamániás. Puff neki.Természetesen egyedül neveli a kislányát, de azért a papi (após) és nagyi (anyja) is szerepet kap. Már a felütés is érdekes, a férje halála ügyében is nyomoz az ügyészség - hivatalosan öngyilkosság. Ebben a hangulatban megy vissza az őrsre. A főnöke szabadságolná inkább, de a nő hajthatatlan, dolgozni akar, így egy épp befutó ismeretlen holtestes üggyel tenné parkoló pályára. Ám csakhamar kiderül, az ügy kiemelt lesz, mert a közismert főügyész lánya az áldozat. A nő meggyilkolása előtt egy kislánynak adott életet. Vajon a csecsemő életben van? Ha igen, hol és kinél lehet? Miért nem jelentkezik, aki a gyermeket elvitte? Alapvetően ennyi a történet. És ennél több nem is kell. Előkerül a főügyész egy korábbi esete is. A szereplők játékára panasz nem lehet, bár nem kiemelkedő egyik alakítás sem. A karakterek jól eltaláltak. Az első epizódjától kezdve megfogott. Aki munkamániás, az nézzen magába, milyen, ha egy embernek nincs élete, a sorozat ezt szépen megmutatja.
Az élet nem a munka, csak egy kényszerű, felesleges időrablás.
Jön a második évad!
Ja és a zene fantasztikusan eltalált és jó (nekem jó): Billie Eilis-When the party’s over.
Részemről ajánlott, nagyon ajánlott sorozat. -
volandy
senior tag
For life/Életfogytig ügyvéd. (dráma, krimi, életrajzi sorozat).
IMDb-7,6
Igaz történet alapján.
„Bár a sorozatot Isaac Wright Jr. Élete ihlette, a történet kitalált.Egy elítélt ügyvéddé képezi magát, hogy bebizonyíthassa ártatlanságát. Kilenc évvel az után, hogy ártatlanul életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, a negyven kétévesen, megszerzi ügyvédi diplomáját a börtönben. Miközben jogi segítséget nyújt rabtársainak, megfogadja, hogy bebizonyítja saját ártatlanságát, és leleplezi az etikátlan ügyészt, aki rács mögé küldte. A friss ügyvéd megkapja rabtársa ügyét, aki azért került börtönbe, mert a vád szerint tinédzserkorában drogot vásárolt a barátnőjének, amelyeket aztán a lány öngyilkossági kísérletre használt fel. Miközben rabügyvéd benyújtja az újratárgyalási kérelmet a bíróságon, rádöbben, hogy tárgyalótermi ellenfele nem más, mint aki börtönbe juttatta, aki mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez az eset ne veszélyeztesse főnöke hírnevét, aki épp a főügyészi pozícióért indult… A filmben fontos gondolatokat és értékeket talál minden néző. Feltétlenül ajánlom.Ez szerintem egy nagyon jó sorozat: börtönös, ügyvédes, tárgyalótermi eseményekkel, hiteles szereplőkkel, kismértékű - de még elviselhető - amerikai szósszal megöntve is érdekes, értékes alkotás. A történet nem fikció, valós elemeket tartalmaz, de nem dokumentumsorozat. KISDUCK-javaslom, ha még nem kezdted el, hogy nézd meg a második évadot is. Nekem nagyon tetszett az is.
bobalazs köszi az ajánlást. Nem tudod lesz 3. évad?
Olvasom, hogy 2020 decemberében Wright bejelentette, hogy demokrataként indul New York város polgármesteri posztjáért, de nem jutott túl a második fordulón vagy lehet, hogy visszalépett. Utána én már nem találtam róla semmit.
-
volandy
senior tag
Why Her? (koreai dráma-krimisorozat)
Egy késő estén a testvérét keresve a sötét esős időben, de csak a holttestére talált rá. Ám abban a pillanatban, mikor segítségért kiáltott, leütötték, s mire felébredt, ő volt az ügy minden bizonyítékkal alátámasztott gyanúsítottja. Az ügyészség és rendőrség erőszakkal kikényszerítette vallomását, és úgy folytatták le az egész eljárást, hogy nem vettek figyelembe hamis indokkal ujjlenyomatot, illetve az összes tanút hiteltelenné tették. Védőügyvédnő hitt egyedül a fiú ártatlanságában, ám családi körülményei miatt ő is lemondott a fiúról. 1 év múlva előkerült az "igazi" gyilkos, és így a fiút elengedték. Most újra találkozva az ügyvédnővel, felelevenednek a múlt árnyai, sőt, a jelen kínos dolgai is egyre sűrűsödnek. A gonosztevők nagyon erősek, 3 nagyhatalommal bíró legfelsőbb körökbe tartozó férfi és fiaik, s akik felveszik a harcot ellenük, sem tapasztalattal, sem hatalommal nem bíró első éves egyetemisták az ügyvédnő vezetésével. -
volandy
senior tag
The Ark.
Olvastam a kommenteket a fórumon a sorozatról.
Pár apróság a sorozatról.
Producere az a Dean Devlin akinek a keze alatt született a Függetlenség napja(1996, 2016), Godzilla(1998) és a Csillagkapu(1994).
Kb minden résznek más a rendezője.
Köztük van: Nagypál Orsi is aki a 8. Minden ember számít. és a 9. Fájdalmas út című részeket rendezte.
Na és Jonathan Glassner is aki a Csillagkapu sorozatban is tevékenykedett(producer, író, rendező stb).Nekem tetszik a sorozat. Nem csak a fent leírtak miatt, de nyilván az is közrejátszik. Szeretem a scifit. Ilyen típusú nagyon kevés van.
Hozzá kell tegyem, hogy a látványvilág nagyon gyenge, ha annyi pénzt tettek volna bele mint az az Akolitusba akkor nagyobbat szólna a sorozat. A szereplők……hát nem is tudom honnan szedték őket. „z” kategória? Talán?
Szerintem!
-
volandy
senior tag
Gondolkodtam rajta, hogy spoiler vagy nem, de a végén így hagytam.
Mert ha rákeresek bármilyen filmre, sorozatra valamennyi tartalmat leírnak.
Ha le van írva egy cím pl.: Dark Matter. Amerikai. Scifi. Ennyi nektek elég, hogy na, akkor ezt most megnézem?
Csak kell valamennyi tartalom, hogy elkezdje.
Gondolom én. -
volandy
senior tag
Dark Matter am. sci-fi sorozat.
Fizikus, professzort, elrabolják és élete egy alternatív változatába viszik, és hamarosan rémálommá válik, amikor megpróbál visszatérni a saját valóságába az életek multiverzumának kavalkádjában, amelyeket élhetett volna.
Nekem nagyon tetszett. Jól összerakott, kidolgozott sorozat.[ Módosította: radi8tor ]
-
volandy
senior tag
Under the bridge amerikai sorozat. Igaz történet alapján.
„A történet egy fiatal lány eltűnése körül bonyolódik.Ennek kifejtésében nincs nagy csavar. Látjuk, ahogy lázadozik és nem épp békés árvaházi lányokkal barátkozik, a családja neheztel rá. Így kerül bajba a rész közepén, hogy utána szépen lassan az “elszökött egy fiúval” -ból tényleges nyomozás lesz az ügyből.”
Főszereplő:Lily Gladstone és Riley Keough. Ők hozzák a szerepüket, de a fiatalok főleg a két főszereplő lány, akikre nagyon rátaláltak. Vagy nagyon jó színészek vagy ők ilyenek. Nem is tudom, mire gondoljak.
Viszont az írónő vonzódása a fiatal sráchoz számomra gyomorforgató volt.a gyilkoshoz
Azt olvasom, hogy 2026-tól lesz a fiatal színészeknek külön kategória az Oscaron. -
volandy
senior tag
Crash Landing on you(A szerelem siklóernyőn érkezik.)Dél Koreai sorozat.
Észak- és Dél-Korea története sokunk számára ismerős, de ezzel a sorozattal egy érdekes alternatívát láthattunk arról, hogy a déliek szemével milyen is lehet Észak-Korea. Egy szerelmi történet a határvonal két oldaláról. Van benne humor, vannak benne beszólások, katonai és üzleti intrika, veszély, üldözés és lassan kibontakozó szerelem, melyet a távolság sem tud megszüntetni.Egy gyönyörű örökösnő,egy siklóernyőzés közbeni szélvihar során kényszerleszállást hajt végre Észak-Koreában. Egy fáról való esés következtében egyenesen az észak-koreai katonatiszt karjaiban köt ki. Habár mindig hűen ragaszkodik az elveihez és nem egy kompromisszum kész férfi, mégis úgy dönt, megvédi és elrejti őt a hatóságok elől. Ahogy párosunk egyre jobban megismeri egymást, nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy végérvényesen egymásba szeressenek.
Annyira tetszik, hogy a két főszereplő a való életben is egymásba szeretett, összeházasodtak, és megszületett a kisfiuk, hát, így még jobb érzés volt nézni a filmet. Nagyon összeillenek, a két főszereplőnek sok boldogságot kívánok az életben is!
Minden elismerésem a forgatókönyv írójának, zseniális történetet alkotott. Nevettem, sírtam, drukkoltam, bosszankodtam, gyűlöltem a rosszindulatú gonoszokat, elképesztő érzelem hullámokat okozó sorozat volt....tele csodás emberi tulajdonságot megformázó karakterekkel...briliáns színészi alakítással...
A drámában DK nem a politikai ellentéteket, hanem a két nép közötti barátságot hangsúlyozza azzal a reménnyel, hogy talán egyesülhet a két ország, egy nép a közeljövőben.Érdekes volt látni, hogy mennyire is különbözik észak és dél Korea. A főszereplők közt a kémia remekül működött. A százados csapata volt a kedvencem, nagyokat tudtam rajtuk nevetni és olyanok voltak, mint egy kis család, mindig kitartottak egymás mellett. -
volandy
senior tag
Hometown Cha Cha Cha. Dél-Koreai sorozat.
Hye-Jin fogorvosnő egy szöuli klinikán, azonban egy nap az igazságérzete miatt végül felmond, ám volt főnöke igyekszik ellehetetleníteni azt, hogy másoknál elhelyezkedhessen. Közvetlenül ezután, elhunyt édesanyja születésnapjakor elutazik egy kisvárosba, Kongdzsinba, ahová sokat jártak annak idején.
Itt rengeteg minden történik vele aznap, de végül kiderül, hogy ott már évek óta nincs fogorvos. Él a lehetőséggel és saját praxisba kezd a városkában, ahol folyton belefut a korábban megismert Hong főnökbe,aki amolyan ezermester a környéken. Mindent megold, mindenkinek segít, míg a doktornő épp az ellenkezője, a jó kereseti lehetőséget látta meg a városban, az emberek nem különösebben érdeklik. Szöges ellentétei egymásnak, ám minél több időt töltenek együtt, annál inkább kiderül, hogy az ellentétek vonzzák egymást, a történet arról szól, miképp szeret egymásba Hye-Jin és Hong főnök és hogyan tudnak segíteni a másikon, úgymond jobb emberré tenni egymást. Bevallom, nagyon klasszul sikerült ezt tálalni, tetszett, hogy az egész egy folyamat. Tele kedvességgel és bájjal, na meg rengeteg humorral. -
volandy
senior tag
Darkness: Those Who Kill 3.évad.
Az előző évadokban megismert Luise profilkészítőt megkérik, hogy vegyen részt egy nyomozásban Aki látta az előző két évadot annak érdemes ezt is megnéznie.miközben ő is a saját démonaival küzd és egy szörnyű gyilkosságsorozat mögött keresi az igazságot. Az utolsó 8. rész vége is tartogat meglepetést! -
volandy
senior tag
Antracit(Anthracite) francia sorozat. Fordulatos, izgalmas az utolsó részben már minden összekeveredik, így van csattanó is, ami számomra meglepetés volt. Nem sok volt benne az üresjárat és csak hat rész.
-
volandy
senior tag
The Defence/ Chylka. Lengyel jogi sorozat egy különc, egyedi nézeteket valló ügyvédnőről, aki még soha nem vesztett a bíróságon.
Két évad, két külön ügy. (IMDb:7,2) -
volandy
senior tag
Extraordinary Attorney Woo/Egy különleges ügyvéd, Woo
Az IMDb:8,6-ra értékeli.
Egy autista nő megható története, ami sokszor könnyekig hatol az emberbe, és nem is érted, hogy miért vagy ilyen érzékeny. Az ő kicsi világa olyan, amiben nagyon nem könnyű eligazodni, a néző pedig keményen drukkol, hogy könnyű legyen neki az élet. A férfiszív elolvad a cukiságától, természetes, ártatlan és aranyos. A szereplőgárda szuper, minden figura telitalálat és zseniális. Élvezni fogod az ázsiai mentalitást és a kultúra tiszteletét. Tökéletesen kiegyensúlyozott és szórakoztató a színésznő kivételes színészi játékával párosulva.
Le a kalappal, bravó! -
volandy
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére

+.........tényleg aprólékosan, igényesen van összerakva.
Játszik benne Noomi Rapace aki tényleg egy jó színésznő és a grátisz pedig a (mint kiderült, köszönet: S e t h kollégának) két kislány: Rosie Coleman és Davina Coleman akik nagyot játszanak.
én csak leírtam a véleményem! -
volandy
senior tag
Constellation.
Szerintem:
Kinek mi.
Mivel nagyon kevés a sci-fi ezért (és most nem lézerkardos, űrhajós sci-fire gondolok, de az sincs) aki szereti az ilyen típusú sorozatokat, filmeket biztos nekiugrik.
De!
Aki nem annak is ajánlott, mert tényleg aprólékosan, igényesen van összerakva.
Játszik benne Noomi Rapace aki tényleg egy jó színésznő és a grátisz pedig a (mint kiderült, köszönet: S e t h kollégának) két kislány: Rosie Coleman és Davina Coleman akik nagyot játszanak.
Ha idézhetem mephi666 kollégát:ha az elmúlt évekből kéne ajánlanom filmet 5 év múlva, ez tuti eszembe fog jutni. -
volandy
senior tag
Constellation sorozat.
„Felmentem az űrbe, de valaki más jött vissza helyettem.”
Sokan írtak már a sorozatról itt a fórumon is. Jót is rosszat is!
Nekem nagyon tetszett a sorozat. Szerintem Noomi Rapace itt is nagyon jó volt!
Én először a Tetovált lány sorozatban láttam. Ott is nagyon tetszett a játéka. Kár hogy a Prometheus vonalat nem vitték tovább, simán lehetett volna belőle egy másik Ellen Ripley.
Alice-t alakító Davina Coleman-t nem említette senki, aki szintén nagyot játszik.
Szerintem!
-
volandy
senior tag
For all Mankind 4. évad után lesz 5. évad? Van erről valami híretek? Olyan hirtelen befejezték az évadot.
Egyébként jó lett a 4. évad is!
Szerintem! -
volandy
senior tag
7,39 angol két részes sorozat.
A The 7:39 című filmben Sally és Carl minden reggel munkába menet ugyanazzal a járaton utazik.Idővel beszédbe elegyednek egymással, s a napi ingázás könnyebbnek tűnik. A férfi házasságban él, két sulis gyerekkel a nő házasság előtt áll. A két rész nagyszerűen mutatja meg az ingázók szürke, agyonhajszolt, megkeseredett mindennapjait. A nyomorgást a vonaton, a metrón, a nyomást a tenyérbe mászó főnök papolásától. Idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz, s ugyan maguknak sem ismerik be, de a napnál is világosabb, hogy vonzódnak egymáshoz. Viszont van egy határ, amit ha átlépnek, katasztrofális következmények követik egymást. Érdekesség, hogy a 7:39 Lukács evangéliumában éppen egy bűnös asszonyról szól.
Olivia Colman szuper szinész. -
volandy
senior tag
La Mante (A sáska) francia krimi, csak 6 rész.
„Egy hírhedt sorozatgyilkos segít a rendőrség nyomozásában, amikor valaki váratlanul egyszerűen másolni kezdi az ő stílusát.”
Nagyon jó sorozat. Bátran merem ajánlani!
HUTCHDB
-
volandy
senior tag
The Son (2017) dráma sorozat.
A tíz részes drámai sorozat Eli McCullough (Pierce Brosnan) életének teljes átalakulását mutatja be,miközben egy jóindulatú ártatlan emberből számító gyilkossá válik. Mindent elveszít a vad határvidéken, ami arra az útra tereli őt, hogy kiépítsen egy farmer- és olajbirodalmat.Két fia közül a fiatalabb, a családos Pete (Henry Garrett) igazgatja a farmot, az idősebb Phineas (David Wilson Barnes) dolga pedig az, hogy befektetőket hajtson fel, akik pénzt invesztálnának újabb olajfúrók építésébe, noha a már meglévő sem termel olajat.
Szóval van ebben minden: faji előítéletek, harc a túlélésért, a területért, az olajért, sőt, a szerelemért is. Kőkemény világ ez, ahol csak a legerősebbek maradnak életben, és ez nem feltétlenül a fizikai erőt jelenti.
Pierce Brosnan amikor csak képernyőn van, uralja a jelenetet, és olyan természetességgel mozog ebben a közegben, mintha beleszületett volna. Pedig nincs könnyű dolga, mert minden róla, pontosabban Eli McCullough karakteréről szól. Arról, hogy hogyan áll helyt apaként, nagyapaként, családfőként és a közösséget formáló, befolyásoló személyként.
Nekem nagyon tetszett a sorozat. Viszont azt nem értem, hogy miért nem mondják el, hogy mi történ a többi főszereplővel? Néhány mondat is elég lett volna a végén.
Pierce Brosnan pedig….ahogy dethroner kolléga is írta: „Bevallom leraktam a hajam Pierce Brosnan játékától.
Hát le. -
volandy
senior tag
One Night (2023) sorozat. Csak 6 rész. Nekem nagyon tetszett.
„Ha ön, vagy bárki a környezetében erőszak áldozat, kérjen segítséget a hatóságoktól!”
(Akik majd hagynak a jó francba!)A történet középpontjában három barátnő van, akik kénytelenek a 20 évvel ezelőtti éjszakán történtek traumatikus emlékeit felidézni, amikor egyikük könyvet ír róla.
Jodie Whitaker játéka nagyon tetszett, de másik két hölgy Nicole de Silva és Yael Stone is jól hozta a szerepeit! Részemről nagyon ajánlott!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Arc Raiders
- Steam topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Oled - The Legend of Zelda Edition
- Xiaomi 15 (12GB/256GB - Zöld, 2028.09.05-ig garanciás, újszerű) + ajándék Nillkin Super Frosted tok
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral +Care Refresh +táska
- Lenovo IdeaPad B50-80, 15,6" HD, i3-5005 CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- HP EliteBook 840 G3, 14" HD, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- darkFlash CF8 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mastercard?