Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerinted. Ahogy elnézem az IMDb 8.5ös átlagát, nem vagyok egyedül a véleménnyel hogy ez egy szerethető sorozat. Annyi köze van a Gothoz hogy felcsendült a got zenéje téma, hivatkozott párszor kings landingre, flea bottomra, Baratheonre, a kosztüm öltözék is stimmel. Meg ez egy spinoff, nem a got folytatása, ne ahhoz hasonlítsd. Sárkányos sorinál sokkal jobban bejön nekem.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nanana. Azért az Andor sorozat magasan kiemelkedő a Star Wars alkotások közül. Tökéletesen megmutatja hogy milyen egy diktatórikus elnyomásban élni. Az a sorozat tényleg olyan, mintha a náci propagandát húzták volna rá az említett univerzum díszleteire.
Amúgy a könnyedebb sorozatok közül nekem az Ahsoka is tetszett, a Mandónak kb. a fele (a másik fele töltelék), a Skeleton Crew is érdekes volt az elveszett gyerekekkel, és sokakkal ellentétben nekem az Obi-Wan is simán nézhető maradt.Realista sorozatok közül meg erősen ajánlott a Narcos első 2 évada is, nekem legalábbis addig volt érdekes, amíg Escobart el nem kapták. A fickónak annyi pénze volt, hogy egy ponton előzte a teljes General Motors éves bevételét.

-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Uh de jó, köszi!
Az Andor aután felbuzdultam (rengeteg szabad időm volt épp), az inkább bevonzott a történetmesélésével, mint nem (csak a második évad első három részét tudnám feledni, azt máig nem értem ott mi a szent szar történt. Megbetegedett az író és hirtelen a portásnak kellett beugrania, vagy hogyan..). De eddig se voltam nagy SW fan, csak próbálkozom néha. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyrészt tökmindegy, mert 1 cégben elég gyakori hogy valaki 6 éves szintjén viselkedik, az is rendre előfordul hogy a földhöz veri magát, az meg olyan 3-4 évesekre jellemző. Másrészt is tökmindegy, mert a külső énjének a magánéleti problémáit viszont tárgyalja a sorozat, így az hogy mennyire pontosan találtam el a konkrétumokat, újfent sem lényeges.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A valóságban ezt a vállalati környezet hozza magával, a vállalat céljaiból fakad. Mást ne mondjak az ember és gép közötti különbségek minimalizálására törekvés. Általában ha az ember úgy reagál mint egy gép, az nem fura, ellenben ha emberi reakciói vannak, az a vállalatoknál szélsőséges. Ez alapján ha normálisak lennének és nem agymosottak, az irreális, mesebeli lenne. Túlnyomó többségben persze a filmekben mesebeli munkahelyi közegek vannak.
A dagi amilyen helyzetben volt, tehát a feleségét a Milchick dugta, és gyereke is volt tőle, de szerette a gyerekeit, ezért kompromisszumból az asszonnyal maradt, és ebben a kényszerpályában egy reális reakció volt hogy a személyisége gyerekessé regresszált. Volt némi különbség azért, otthon gyerekesebb volt, a céggel meg szembeszállt. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A legtöbb embernél ügyesebben reagál Carol, intelligens és szemfüles. Amiket felsorolsz hátrányokat az inkább előny, vagy a karakter kidolgozottságát jelenti. Például az elején sokkal szélsőségesebben reagál
Ezek a részletek az átélhetőséget segítik, hogy minél átlagosabb legyen a szereplő, persze egy filmhez képest, mert ha teljesen átlagos, akkor az orrát túrná egy sztriptízbárban.mint a későbbi részekben, a végére látszik ahogy simul ki a szinusza, az sem véletlen. -
stellaz
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
???
-
stellaz
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A nő pont, hogy nem önző, nem lett hedonista és még a fertőzötteket is a védelmébe veszi, hogy senkinek sem ártanak. Az összefogást is ő kezdeményezte. Amúgy nagy titkok nincs, sok mindent a fertőzöttek sem tudnak, biológiai késztetés alapján cselekszenek, nem utasításra. Az űrből érkező jel csak a vírus genetikai kódját tartalmazza, semmi mást. Az pedig egy nagyon is érdekes szempont, hogy bár vele van 7 milliárd ember, aki mind a kedvére akár tenni, mégis tök egyedül van az egész bolygón (a 12 másikat leszámítva). [ Módosította: lugosi ]
-
stellaz
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Íze... teljesen nyilvánvaló volt minden, mert kb egyből elmondták.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
már rögtön a kórházas balhé után tudta, hogy mi miért történt.
Azt mondjuk én is hiányoltam, hogy miért nem kérdezett már az elején rögtön, de szerintem az is jól látszódott, hogy jó pár napig egy fajta sokkos állapotban volt.
Kíváncsi lennék ha bármelyikünk kerülne ilyen helyzetbe a valóságban, akkor mi mikor hogy és mit cselekednénk.
Szerintem ezt a valóságot akarta átadni a készítő (de nem olvastam utána ilyen mélységben). -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem igazán egyedi, szerintem Gilligan egy klasszikus mozi rendező. A stílusa inkább érthető mint különc vagy rendhagyó. A témaválasztás nagyon jól reagál a korszellemre, kíváncsi is voltam mivel fog visszajönni a sorozatkészítésbe. Carol azért olyan kellemetlen, mert a tipikus amerikai álom kihúzott sorszámának a tulajdonságait kapta. Dekoratív, jól szituált, kellemesen és stílusosan berendezett ingatlan, írónő, a fogyasztói társadalom dísze. Persze bizonyos keretek közt lehet kellemetlennek venni, mert egyébként meg csak átlagosan kellemetlen, nincs arra kihegyezve, szóval érthetőek is lehetnek a reakciói.
-
stellaz
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Ő meg k. irritáló, ostoba figura + a játéka is irritáló, nem ritkán béna."
Fogalmam sincs hogy jutottál erre a véleményre. A nő antiszociális valamennyire, meg ki van égve, de egyáltalán nem ostoba. A helyzetet eleve szisztematikusan értékeli, keresi a mintázatot és nem is szarik be lépten-nyomon mindentől, meg tud egy kicsit összetettebben gondolkodni, mint az átlag marha.
A szerepét a színésznő meg szerintem nagyon jól játssza.A parasztvakítást sem értem. Maga a helyzet, teljesen egyértelmű és világos, mindent tudni, semmi misztikus homály, ködös utalgatások, meg hasonló baromságok.
Nekem a történet ezzel a lassú folyással sokkal inkább hasonlít Marlen Haushofer - A fal című regényére, még ha fontos különbségek is vannak a kettő között.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Na, ez francia ráadásul. Felkeltetted az érdeklődésemet!
Program változás... All her fault, majd ha meg lesz az évad összes része szinkronnal vagy felirat hozzá.
Good Omens2, 4. epizód után könnyes búcsút vettünk tőle. Pedig annyira akartam, hogy tetszen.
Bad Pritt: Szomorú...
-
HoTaZo
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen!
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Akkor még engem beránott ez a laza félig komoly félig vicces stílus. Stallone meg hát már 80 lassan.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kezdjük azzal, amit már máshol is olvastam, hogy Stallone a sok botoxtól borzasztóan nehézkesen beszél.
Ha nem Gáti Oszkár lenne a szinkron, én tuti nem nézném.
Pedig a COVID óta nagyon letekertem a szinkronos dolgokat..Szerintem az első két évad teljesen jó volt, de ez a harmadik gyenge volt.
Idei évad ellenségei nem igazán ugrották meg a lécet. A másik legnagyobb probléma, hogy nem igen tudnak mit kezdeni a bandatagokkal. A fekete srác a páváskodáson kívül mire van ? Bodhi láthatatlan volt az évadban, Goodie pár mondatra lép be, kocsmás srác meg egy gyenge románcon kívül csinált valamit ? Stallone lányának erőltetett dílerkedése is mi volt már ? Bigfooton kívül mindenki meeh...
Sámuel karaktere is borzasztó klisés. NOLA Kingből én biztosan kimaradok.Ellenben a Landman szerintem most is jó, nem markol sokat, lehet pont ezért. Hangulatosak a külső bejátszások Texasról.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kellene rá egy PHAI!, ami automatikusan linkeli az adott filmet sorozatot
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem pont az első és a második évad tetszett úgy ahogy. A 3. nálam kritikán aluli
A 4.évadot 1 hónapja újráztam, de a rengeteg kínos vicceskedés teljesen elrontotta nálam. Most itt vagyok az 5/1nél, nemsokára jön az 5/2 de csak azért nézem, hogy ha már eddig eljutottam ne legyen az, hogy kárbavész az a sok óra, amit ezzel a sorozattal töltöttem. Mostmár kíváncsi vagyok a lezárásra. Van ebben egy adag FOMO is nálam sajnos. Vannak jó pillanatai, de horrornak jóindulattal sem nevezném. Talán fantasy-scifi, ami kapott egy jó nagy adag hájpotelintéz pár gyerek egy katonai létesítményt, agyf@sz..😅 -
Lajmund
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
+1
Én se kaptam el. -
Laraxior
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az inkább olyan 80-as évekbeli trash horrorra emlékeztetett engem, de a végén... nah, az már igazi volt
Nézem közben a Bates Motelt... 3. évad végefelé járok, ez a csávó kezd egyre idegesítőbb lenni ezzel a sok mamás nyekergéssel, pedig tök jól indult.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem tudom... annyira talán nem lett túltolva, láttam már túltoltabb filmet és sorozatot is.
Viszont rohadt sokat káromkodik benne a csaj és abszolút jól eltalálták a szinkront is meg úgy ámblokk volt egy vicces hangulata az egésznek. Kár érte.Amúgy 2020-ban gyártották, nem tudom,hogy az akkori kornak mennyire felel meg a wokeság.
Nekem a Szexoktatás már túltolta nagyon. Ki lett kapcsolva, egyszerűen nem ment le...De az indokolatlan minden filmbe sorozatba tegyünk egy leszbikus/bzi párt is, még akkor is, ha nem ad hozzá a történethez egyszerűen nem értem...
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ja ha így értetted akkor nem, nem furcsa. Mivel az utóbbi években egyre több ilyen produkció született. Ezért is írtam fentebb, hogy annyi mindenben benne volt az utóbbi években, hogy akkor tényleg nem néznénk semmit ha ezzel lennénk elfoglalva állandóan. Valamennyire le kell ezt nyelni. Ugyanakkor a véleményem az az, hogy nekem nem tetszik, hogy ennyire rá van erőltetve az emberre. Például engem nem érdekel, hogy Józsi meg a Psycho csávó mit csinálnak egymással. Engem az érdekel, hogy Ed Gein mit csinál és miért lett olyan amilyen. Engem nem kell érzékenyíteni. Nálam már rég az ellenkezőjét érték el ezzel és szerintem sokan vagyunk így ezzel. De ez már más téma nem akarom túlságosan szétoffolni a topicot.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez egy 5 éves sorozat
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ne túlozz már légyszives. Arról írtam, hogy indokolatlanul belerakták. Ez a véleményem. Hogy az "Ez így nem oké"-ban mennyire adott hozzá a történethez arról nem tudok nyilatkozni, nem emlékszem arra a sorozatra. Ami neked fanyalgás volt, azt a valóságban úgy hívják, hogy vélemény.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Annyi mindenben benne volt az utóbbi években, hogy akkor nem néznénk szinte semmit ha mindig ezzel lennénk elfoglalva
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"
."és nem is Hiccskokról szólt, és nem is a Tekszaszi láncfűrészes... rendezőjéről és nem is a ...stb
Egyébként tényleg nem. Én totál feleslegesnek éreztem azokat a részeket is. Annyi értelme volt, hogy megmutatták, hogy miként inspirálta Ed Gein őket.Bőrpofát ugye az emberi arc maszkok ihlették meg, Hitchcockot az anyjával való beteges kapcsolata.
Még ez így nagyjából elment volna, de a végeredmény (nálam legalábbis) nem ütötte meg azt a bizonyos mércét. És nem csak amiatt a bizonyos jelenet miatt.Viszont azt elfogadom, hogy neked tetszett.
-
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az Ed Geinről szóló sztorihoz ez akkor szerinted hozzátett valamit érdemben. Oké. Kíváncsi voltam a te álláspontodra. Ellenkezik a véleményem a tieddel ezügyben. Azt látom - és ezt tényleg nem személyeskedésnek szánom -, hogy te valamiért nagyon hevesen kiállsz ezért a dologért. Nincs ezzel baj, de valamiért ezek a részek a többségnek nem tetszettek. Nem azért nem tetszett, mert homofóbok lennének, nem azért mert "biztos a mi kedvünkért találták ki", hanem mert ez a sorozat nem
szólt (Perkinsről ) csak kapóra jött és beletették. Ráadásul valószínűleg ugyanúgy elferdítve, mint a sorozatban látottak nagyjából 70%át. Dehát mit vár az ember, amikor a Netflix a gyerekmesékbe is belerak ilyen dolgokat totál indokolatlanul.és amint láttad nem is vitték tovább azt a szálat így pláne nettó hülyeség volt belerakni -
freeland0806
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Érdemben nem tett hozzá a történethez konkrétan semmit. Akkor meg jogos ha az ember woke-ot kiált, mert ez tényleg az volt. De én meggyőzhető vagyok. Ha leírod, hogy szerinted mennyit tett hozzá a történet egészéhez a
meleg színész, a moziban történt oboázás és az hogy nem akar meleg lenni annak örülnék. -
WayneGace
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mivel baromira túltolták, így az embereknek elegük van belőle, alacsonyabb az ingerküszöb. Nem csak itt, hanem világszerte. De szerencsére az amcsiknál is már 2 nem van, nem pedig 123 és remélhetőleg ez szépen lecsorog a filmekben és sorozatokban is, mert mint kiderült a túlzással választást lehet veszíteni USA-ban is.
-
gerii
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én pont azon gondolkodtam a láncfűrészes résznél, hogy ezt egy Netflix hogy merte bevállalni, ami arról híres hogy woke pártoló, vagy mi. Abban az epizódban gyakorlatilag egy fideszes uszító üzenetet tol le a főszereplő amikor
Totál beteg rész volt, nem hiszem hogy javított a megítélésén az ilyen csoportoknaknői alsóneműt viselve hátracsapja a kukit, és felveszi a bőrpofát a tükör előtt.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy bemutatják, hanem hogy mekkora mennyiségben adagolják a sorozat végéig. És ebben túl sok volt már belőlük számomra, a gyomrom nem vette be. A legtöbb embert nem érdekli annyira a téma, hogy órákig csak ezeket a jeleneteket bámulja.. Elfogadni és szeretni/szívesen nézni nem egy és ugyanazt jelenti.

Ferdíteni meg már így is ferdítettek szépen a készítők.. nem csodálkoznék ha eltúlózták volna ezt a részét is akár. -
KISDUCK
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem néztem be semmit, ez nem az én sorozatom.
Ha úgy vesszük ja, szánalmas a valóság,a tesó halálát elkönyvelték fulladásnak, figyelmen kívűl hagyva a fejsérülést. (wikipédia)
A kivitelezése a sorozatnak nem tetszik, elvileg Ed skizofrén volt, nem volt szerencsém ilyen emberekhez tudtommal, csak olvastam esetekről itt-ott, de valahogy jámbor Jack jut eszembe ha nézem a sorozatot. Meg itt-ott nevetséges.
Filmek és sorozatok terén elég magasan van az ingerküszöböm, most amiket leírtál az nem kavar fel esetükben. A ház amit Jack épített egy időrabló szemét volt részemről akár csak "Az idő". -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A 2. évad Monsteren szakadtam, az kurva nagy volt a milliomoscsemeték, azok máig eszembe jutnak, agyeldobás a köbön. És nem volt túltolva hogy humorizálták volna, egyszerűen a történtek, kívülről nézve viccesek.
Ezeket a sorozatgyilkosokat egyébként felmagasztalják a zsenialitásba, a plebejus vérszomjának kielégítésére, de a leggyakrabban az emberi hülyeség gigászi magasságokba katapultálása lehet a háttérben hogy nem kapják el őket, karonfogva a rendőrségek korrupt és gyászos működésével. Néha bizonyára vannak nagyon alaposak közöttük persze, de az előbb felsorolt jokerlapok azért őket is segítik.Mondjuk nem voltak tipikus sorozatgyilkosok. -
Farkassacred
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ő akkor tipik netflix sorozat lett.. Alig találni épkézláb sorit manapság..
Az Alice-t kezdtem még el (második évad) és ha marhaság is, legalább a hangulata az epik, ilyet pl. a Nyerd meg az életed folytatások már nem tudtak felmutatni. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hogyne bírnám, sőt igénylem
-
totron
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Tényszerűen igaza van, viszont nekem is hiányként maradt meg, meg nem történtként. Oka: minimális képi jelzés mellett csak elmondták, azt is csak pár mondatban. Nem fordítottak rá hangsúlyt, percet, karaktert a szövegkönyvben. Tehát ott vagyunk ahonnan indultunk, idétlenre jött ki. Nem is volt más cél.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szóval megcáfoltam a hülyeséget amit írtál erre kitalálsz egy másikat. Nem sok értelmét látom innentől a "vitának".
Amúgy nem 6 embert küldtekaz első és második részben is látszik több olyan osztag mint a bátyusé. A mentők meg nyilván folyamatosan szállítják a sérülteket a kórházba és nem az orvosi sátorba rakják a 80 emeletnyi sérültet. A sorozat leglogikusabb részébe próbálsz belekötni, miközben annyi más hülyeség volt már benne.
Egyébként nézz meg egy pár aktuális kijevi videót. Ott minden nap rakétázzák a várost a kedves oroszok még sincs káosz.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
#alien
és ahhoz mit szóltok, hogy mikor boy meg a yutani csaj tárgyal, boy mondja, hogy ő nem tehet róla hogy hozzá zuhant le az űrhajó, de Morrow meg ott áll Yutani mögött, aki meg látta az űrhajón, hogy boy intézte úgy hogy lezuhanjon az űrhajó, de mégsem szólt közbe. -
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mondom ti nézitek a sorozatot de egyszerűen nem értitek mi van. Hol írtam hogy megtiltotta bárki hogy kimenjenek?
Hozzáköltitek a saját hülyeségeteket. Kedvetekért leszedtem újra az első két részt:
1. rész:35:18 - "Ismeritek a dörgést, megkeressük a túlélőket, kimentjük a sérülteket, lezárjuk a helyet! Igenis!"
Én ezen a képen 2 speciális alakulatos járművet, 5 tűzoltót és 2 mentőt látok percekkel a becsapódás után. Megérkezik bátyus csapata: 36:41 - "Orvosi sátor jobb oldalt, ha megsérültek menjenek oda, több felcser is érkezik" Ezután az első részben már csak bátyus csapatát látjuk akinek a feladata mint írtam bejelölni a kimentendő embereket és haladni tovább. 2. rész:
Megérkezik a gyerek különítmény
Háttérben orvosi sátor, mentők, tűzoltók, sehol egy ember tehát a helyszín biztosítva, sérültek, nézelődők elterelve.
Parancsnoki sátor felállítva, fegyveres biztosítás, háttérben tűzoltók mentők dolgoznak. 17:50 - "Száz emeletes a torony, ebből 80 a föld felett van 20 alatta. Nincs rádiókapcsolat, kárfelmérés folyamatban. Aggódom a gázvezetékek és a tűz miatt. A hajó üzemanyagforrása is aggaszt, instabil lehet. Plusz ott vannak a lőszerek. A sugárzásról meg inkább ne is beszéljünk. Erősítést ígértek nekünk a városból 3 órával ezelőtt, de csak maguk heten jöttek. Kirsh: Ez egy különleges egység, maga az alapító küldött. Parancsnok: Mi a parancsuk? Kirsh: Az nem a maga dolga."
Visszaemlékezhetnétek mi történt Csernobilban vagy Fukusimában. Mi van ha tartják a protokollt és mi van ha nem. -
totron
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
+1
De legalábbis katasztrófaturistáskodni. A vázolt életszerűtlenség/logikai baki is mutatja, hogy nincs túl magasan a léc. Sokkal inkább a fiatalokat célozza mintsem a nosztalgiázókat, ők is beeshetnek páran, de károgásuk hiábavaló. Meg sem próbáltak sztorit köríteni e szembeneálláshoz, határozott fekete pont. -
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Komolyan olvasva ezt a topikot egyre inkább az igazolódik be bennem hogy ti nézitek ezt az Alien sorozatot de mintha nem értenétek vagy direkt nem akarjátok érteni amit láttok

"Az is k. vicces már az 1. részben,
Wattafakkk?lezuhan egy lakótelep méretű "űrjármű", és 6 embert küldenek ki felderíteni. Körülötte is csak pár ember lézeng tök közömbösen, mintha a piacra mennének.
"Ez konkrétan a sorozat leglogikusabban levezetett része és ebbe kötsz bele?

-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ugye milyen félelmetesen bonyolult műveletek ezekBe se kellett volna tolni, hiszen azok a repülő rovarok repülnek..!! Sőt, szerintem a menzás tálcán úgy elrendezve se kellett volna maradnia a limlomoknak, elég lett volna bedobni..!!4!
-
shotika
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
betolhatta volna, de ideges volt, es panikolt. -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Karakterdrámára nagyobb fókusz van a TD-ben, és a rendszert jobban vizsgálja, vagy a társadalomkritika erősebben jelen van. De a Mindhunter is azért jó, mert tárgyalja a rendszert is, karakterdráma is van benne, de máshogy vannak a csúszkák mint a TD-ben, és nyomozósabb sorozat. De egyébként mindkettő hangsúlyt fektet hogy megalapozza a hátterük a rendszer szintjén, és egyénileg is, és magyarázattal szolgál arra, hogy mégis miért működhetnek ilyen jól, együtt, egyénileg, és hogy kerülhettek aktív szerepbe a rendszerben. Sőt a háttérben felbukkanó arcok is hitelesek, meg a mellékszereplők is persze.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
2
Tessék utána olvasni.
IMDB -
mephi666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
...ja és az is lehet, hogy a weyland-yutani csak fedőcég, a háttérben pedig lézerjános a felelős az űrközlekedésért... az űrhajó meg késik, lepusztult, +1 ok ami felb*ssza az agyát
-
dellfanboy
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
szerintem az eltévedéssel nincs baj, nincs beépítve gps, meg ugy ez egy tájidegen hely neki. a probléma inkább az, hogy senki sem segít neki...
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem az a lényeg, hogy jól sikerült, élvezetes lett. És talán tényleg lesz folytatása Mátyás királlyal.
Az, meg hogy milyen pénz, kitől, honnan, nem érdekel, úgysincs beleszólásom, se ebbe, se máshova költésbe.
-
WayneGace
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ha világ legjobb sorozata lenne a nagyon fügetlen, nagyon objektív sajtó akkor is azt fejtegetné mennyire rossz.
Egyéként máshol is megy a filmiparba a pénzlapátolás politikai céllal, csak befektetői csoportokon keresztül. Elég megnézni mondjuk a Disney tulajdonosait. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ja hát idegesítő azt írtam én is de itt a kinézete a vita tárgya szerintem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Te melyik bolygón élsz? Pedro Pascal jelenleg a no. 1 hot guy ezen a Földön.

-
fecaga21
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Úgy értettem,hogy elég sok dolog megbotránkoztató,és igazságtalan benne,de vannak benne szereplők kétség kívűl akinek a történeteit elnéztem volna még évadokig. Azért a 7.-ik évadig elég sok szálon fut a történet.
Gondolom erre is értették,hogy a 6.-ik még jó,de utána ahogy sok karakter össze találkozik akiknek előtte mindnek volt egy története,most így már nincs annyi esemény,csak a 2 fő cél. -
|AP|
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
a Sweatpea-t nemrég toltam le, egyrészt azért, mert szeretem a kicsit elborult dolgokat, plusz Ella Purnellt is bírom.
Nagyon jól indul szerintem, aztán kicsit leül, , de a végén elég jó a cliffhanger, remélem azért lesz következő évadráadásul szépen le is épít minden szimpátiát a főszereplővel -
fecaga21
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Más műfaj a kettő,ég és föld. Számomra sokkal közelebb áll egy sorozat ami olyan ami akár a valóságban is megtörténhetne,ezek sokkal jobban megfogják az embereket szerintem,mint
sárkányokon röpködő királynők,holtak serege,feltámasztott halott emberek,stb Azért a Breaking Badben is ahogy megmutatják mivé növi ki magát egy átlagember,meg a sztori,hogy a sógora mind végig őt üldözi,vagy a Better Call Saulban ahogy bemutatják a Salamanca Fring párharcot,és Nacho karakterét,halálát… na ilyen megindító sztorikat se nagyon látni,de nem vagyunk egyformák -
fecaga21
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Elég szörnyülködő egy sorozat, a zenéje sem illik a sorozat hangulatához. Nem rosszde közel sem annyira jó, mint annó akik a top-on voltak imdb-én, pl a Dexter, vagy a Breaking Bad, Better Call Saul na azok szinte hibátlanok ehez képest, de ez egy más műfaj azt aláírom
-
stellaz
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pontosítok. Olyat keresek, ami azért felkapott, mert jó
-
dethroner
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amikor olvastam az volt az érzésem hogy a szerző vagy kitalált egy olyan karaktert, ami nagyon szeretett volna ő maga lenni, vagy egy álompasit magának
-
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Gyeongseong Creature 2.évadát nézem.
-
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Okkés!
Köszi! -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mayor-t pont most kezdtem el nézni és 3 rész után azt kell mondjam, hogy meglepően jó, sőt nagyon király. Nekem kicsit Wired utánérzetem van /sajnos abba csak belekezdtem anno és nem néztem végig, idén tervben van, hogy végre megnézzem azt is/
Sokáig nem kezdtem neki, J. Renner miatt,
Nálam is ugyanez volt, most meg verem a fejem a falba kb, hogy rég megnézhettem volna, kiemelkedően fasza ebben a szerepben. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nálam a sorozat a trailernél elásta magát, amikor megláttam ki játssza az ellenfelét a sakálnak. A Captain Marvelben is szar volt, mint színész, sejtettem, hogy itt se jobb.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Meg mondjuk Eddie Redmayne ellenfeléül betehettek volna egy igazi színészt.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pl Brian akiről kvázi az első évad szól, őt hova helyezi el? Rosszul fogalmaztam nem utalás, de a régi ismeretében teljesebb az élmény, legalábbis szerintem. -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Okkés!
Köszi! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pedig nem egy nagy tehetség. Van szerep ami passzol rá de amúgy elég egyoldalú.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem, ez egy film, téves topikba jött a hozzászólás

-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Uh én azt hittem igen, de most latom hogy nem

-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi, ez a Deadwind nekem új.
Már tárazom is be. -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amiket felsoroltál azokat én már láttam! Nagyon jók!
Hát szegény ember vízzel főz! Ez van!
Nekem ez is tetszett! -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
ÁáááÁÁÁááá!
Nem jöhetnek össze!
Pasinak van felesége és most született meg a gyereke!
Arról nem is beszélve, hogy szabályellenes!
És a szabály az szabály!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Semmi gond, mondj, ajánlj jobbat…
En azt mondom (úgy hogy továbbra sem néztem meg a következő 2 részt) hogy egy teljesen nézhető krimi.
Semmi kiszámíthatóság, semmi sablon nincs benne, ami nekem már eleve előny.
Raadasul a felhozatalhoz képest igenis megállja a helyét… nálam. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
No, az első 3 rész jó volt. A 4., 5. epizód már gyengébb, de még a simán nézhető kategória.
A látvány sokat dob rajt, az biztos. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azt képzelem el hogy ha nem vágnák be a 5 mp-es snitteket Julesról mennyivel jobb lenne. Vagy sokkal unalmasabb.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen Netflixen nézzük. Nahh ezekből is láttunk párat, de köszi a listát, ránézek

-
totron
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mesélnél ezekről a teljesség igényével?
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
2 rész után azt hiszem mondhatom totál behúzott

-FreaK-: mi is feleségemmel nézzük, megvan most az új kedvenc, darálás indul (:
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ahhoz képest egész ügyesen fórumozol.
-
thomeef
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A könyveket nagyon tudom ajánlani
Bár így hogy megnézted a sorozatot nem tudom mennyire adnak többet. Sajnos a főszereplő utáni szupermodell nőáradat a könyvekben is elég fárasztó
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jaja ez a bajom nekem is vele. A sorozat 3/4-e filler rész kb.
De mondhatják, hogy ezzel próbálja mutatni a rendező, hogy milyen lassú ott az élet. -
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát igen kb.: pont olyan!
ÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááá!
...demegnéztem...... -
negyven2
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Vagyis számodra jobb lett volna ha egyben jön ki az évad... mert ugye mi is annyit tudunk éppen aktuálisan amit a szereplők. Igen vannak akik többet tudnak, de nem mondják el... és igazából ahogy láthatjuk, néha ők se tudnak mindent...
-
negyven2
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amúgy olvastad az első két évad alapjául szolgáló könyvet? Vagy legalább utána olvastál? Mert alapvetően elég jól követi le az ottani dolgokat és tényleg kb. annyit tudunk meg ott is mint itt a sorozatban (mármint ahol pont vagyunk most).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mondjuk a mostani évadból kiderültek dolgok arról mi megy a háttérben, de valóban elég sok a filler...
-
volandy
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszi!
The Frog. Ha kidől egy fa az erdőben.
A csajszi (Go Min-si) nem semmi!
Gondolom így viselkedhetnek nálunk is az elkényeztetett, mindent szabad, papa majd elintézi gyerekek.Hiányérzet van! A kisfiú!” Tóban vagy a földben van” mondja a csaj, de a végére levezetnek, „rendbe tesznek” mindent, ami nem volt egyszerű, mert kb: az 5. részre van már káosz.
Mastercard?
Nincs is mastercardom.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem tudom mit szeretnél ezzel, folytatás továbbra se lesz
3 másik sorozatról pletykálnak most ami mind máshol fog játszódni. -
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Erre azért ne fogadj. Eredetileg is 2 évadot mondtak, nincs is hova folytatni ezt a történetet. Arról volt szó hogy lesz még LOL sorozat ha siker lesz, de teljesen másról fog szólni mint az Arcane.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Arcane befejeződött, akkor jöhet is a 3. évad.
"
Nem lesz 3. évad, ennyi volt, vége
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Most amúgy olyan dolgokba kötsz bele amit egymástól jó fél év távolságra alkottak meg CGI-vel vagy vettek fel a zöld szobában, a 2. évadra meg eltelt egy év is.

Ilyen aprólékos részletekre nem szoktak figyelni ha nem lényeges. Az izzó levegő effekt meg jobban néz ki mintha csak random sétálna a semmiben. Nem hiszem hogy ebbe sokkal többet kell belelátni.
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ott volt az, már az első évad végén is kikockáztam mert valaki hasonlóan gondolta mint te most:

Az hogy mitől
halnak meg még nincs megmondva. Simán a mérgező levegő a legvalószínűbb, mivel akiket eddig láttunk kint meghalni azok fuldokoltak és kb 1 perc után haltak meg. Erre erősít a 2. évad 1. rész ahol az elsők még át tudtak futni a dombon a zászlóval, a többiek viszont a kijárat körül és a lépcsőn is meghaltak mivel addigra leért oda a levegő. A jobb hővédő ragasztó nem csak a hőtől védhet hanem jobban is szigeteli a ruhát így a kinti levegő nem jut be. -
Janaboy
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
De ott
van a holtteste, el is esik benne, mivel ő ugye nem látja. -
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nézd újra az első évad utolsó részét, ott van az összes
előző holttest, talán még az egyikhez oda is esik kifele menet. Mi az a kérdés ami neked nagyon nyitott maradt az első évad után? Legtöbbet én úgy emlékszem ki lehetett logikázni.
A másik
silóból kijövők nem szétégtek hanem látszólag mumifikálódtak. Ha megnézed ugyanaddig jutottak mint a rossz ruhában kimenők, ennyire mérgező a légkör kb 1 perc és halál. #79696 Janaboy
"Értem, lehet naiv vagyok de szerintem ha elmondanak az igazat, jobb lenne."Igazából az igazat tudják, így viszont mindig lesz egy "hasznos hülye" aki felvilágosultnak érzi magát 5-10 évente és önként kimegy. Ha a "teljes igazat" elmondanák akkor pont az történne mint a mostani részben
Ezért a felül lévők kontrollban tartják, ők tudják hogy ha a rossz ruhában is túléli akkor tényleg ki lehet menni. Addig meg aki felül van és tud mindent az felül is akar maradni a jólétben, a piszkos munkát meg végezzék a többiek.random emberek ki akarnának menni szétnézni mert a jó ruha megvédi őket. Elfogyna a felszerelés és kitörne a lázadás.
A kényszerített takarítás minden esetben egy idő után lázadáshoz vezetne. Kb erről szól az Éhezők viadala.
Meg a történelmünk során is az összes elnyomó rendszer bebukott. Királyságok, szocializmus, a mostani kínai rendszeren is látszanak már a törésvonalak. -
negyven2
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ugye ott volt az első évadban az a kijelentés, hogy aki kimegy, az mindenféleképpen takarítani fog, még ha eleve úgy is ment ki, hogy ez meg se fordult a fejében. Miért? Mert pont ott volt az "zöld édenkert" AR szimuláció amit ő láttot. Abban tényleg nem látta a kint lévő hallottakat és azt se, hogy a világ is hallott lenne. Ezért ezt meg szerette volna mutatni mindenkinek. És bár ez nekünk elég komolytalannak tűnik, de abban a társadalomban ahol felnőttek ezek az emberek, nekik nem biztos, hogy ez ennyire egyértelmű. Vagyis alávetően akik kimentek azok úgy gondolták, hogy a többiek azért nem látják az amit ők, mert vagy tényleg annyira koszos a kamera, hogy ezt nem látják, vagy eltitkoljak előluk. De mivel technológiailag erősen korlátozva, ezért úgy vannak, mint az egyszeri gamer... ha erősebben nyomod a gombot akkor erősebbet fog ütni a karakter. Vagyis ha erősen megtisztítja akkor vagy látják, hogy a kinti világ zöld, vagy jobban látják, hogy ha elsétál, leveszi a sisakját, akkor nem lesz semmi baja. A S2/E1-ben meg nem megégtek az emberek, hanem ennyire szétoszlottak a kinti megérző atmoszférában. Nem tudjuk, hogy milyen gázok vannak abban a levegőben. És azt se tudjuk, hogy mióta vannak ott. Lehet ők is évszázadók óta. Mert ugye tudjuk, hogy egy több mint száz évvel ezelőtti lázadás miatt kellett a silóban eltörölni azt, hogy mi volt régen. És a lázadáskor is már több száz éve éltek ott az emberek.
De még egy apróság a szerinted megéget halottakra. Azt se tudjuk, hogy a bolygó élővilága mennyire pusztult el. Vagyis az élőlények lebontásért felelős organizmusuk is léteznek-e vagy nem, mert ha nem akkor az emberi test is kvázi mumifikálodik... főleg úgy, ha még nedvesség sincs sehol. Kb. így néznének ki a pl. a Mars felszínén hagyott hallottak is. -
KISDUCK
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mi se tartunk sehol, réges régen egy messzi-messzi állam fejlett és hatalmas űrhajókkal felügyelt egy egész galaxist, űrhobók zseblámpákkal tettek rendet a kóklerek között és jampi klón technológiájuk volt, de annyira nem volt fejlett, mert cica lányokat bezzeg nem csináltak.
Az első rész tényleg elég gagyi, de még megnézem a további részeket, hátha jobb lesz egy fokkal. A 2 legutóbbi filmhez képest olyan mint a dune a wishről. Ami tetszett benne az csak a cgi ami kitartott 10-20 másodpercig. Értem én hogy nem lehet lekoppintani a másodikrész spacejunkie jihad hangulatát, de azért ezt jobban is megírhatták volna.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pont arról szól, hogy a technológia helyett az emberi faj nemesítése és a képességeik fejlesztése a cél. Kifejezetten tilos a technológia iránya. Vannak itt igazmondók, mentátok, navigátorok, orvosok akik mindenféle gépi segítség nélkül képesek, csupán a képességeikkel, elvégezni a feladataikat. A mentátok pl. emberi számítógépek. És mindennek a kulcsa a fűszer, azaz az Arrakis. -
mephi666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
persze, de csak szórakozok azzal, hogy bele akarok ilyen oldalról kötni a gyűrűk urába
...viszont az alapfelvetésed miatt (mivel a tündék az embereknél sokkal okosabbak és bölcsebbek) tényleg sokkal fejlettebbnek kellett volna lennie a tündéknek
...de ők a sok eszüket a fegyverek funkcionális fejlesztése helyett inkább dizájnra fordították 
-
mephi666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
gyűrűk urában is a több ezer éves, bölcs tündék annyira már nem voltak okosak, hogy kardról és íjról fejlődjenek
pedig az ember ennyi idő alatt eljutott erről a szintről a géppuskáig és su57-es vadászrepülőig 
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem annyi nem tetszett, hogy igazán sok újat nem mondott ez se.
Mármint ugyanezt látjuk 10000 évvel később is.Azt már külön viccnek tartom,
hogy 10000 év után is inkább harcolnak meg gyilkolják egymást, ahelyett hogy megoldottak volna pár dolgot a számítógépek terén... -
Tasunkó
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
1.3 a 10ből asztaq. Itt az ukrán háború, és ekkor Olajbogyófilmet, már az ötlet is Darwin különdíjjas.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
...a főszereplő már a barátok közt-ben is olyat alakított, hogy kb folyamatosan röhögtünk rajta

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Gamer PC - i5 13400f, RTX 3080ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Corsair MP600 PRO XT 2TB Heatsink NVMe PCIe Gen. 4
- Samsung 27" 2K 2560x1440 monitor S27A850D PLS panel, kis hibákkal, DP porton kell használni!
- NEC 27" 2K 2560x1440 IPS monitor pici hibával PIVOT mód, HDMI, DP port
- Epson WorkForce Pro WF-C579RDWF (C11CG77401) A4-es, színes üzleti tintasugaras MFP nyomtató eladó
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Samsung Galaxy S21 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha nem Gáti Oszkár lenne a szinkron, én tuti nem nézném.
"

Janaboy