- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
rb26dett
aktív tag
-
rb26dett
aktív tag
válasz
DeSanto #16766 üzenetére
Az a baj, hogy sehogyan se tudok rajta, már prábóltam az alaplapos topicba segítséget kérni, de sehog yse tudtuk összehozni. Egyszerűen mindent beállítottam amit mondtak, és post után ott ki is írta pl hogy 3.ghz ugye meg minden a 2.66 helyett, de a win már be se töltött kifagyott mindíg
-
Henk
veterán
válasz
DeSanto #13645 üzenetére
Az az érdekes,hogy nem fut semmi a háttérben,de már megpróbáltam pár drivert az utóbbi időben,lehet,hogy mégis marad fent belőle valami ami bezavar.
Nekem gta4 nincs fenn,annyira nem jött be.
Meg olyat is csinál,hogy elindítom a driver telepítőjét.Akkor előjön a telepítés varázsló,rámegyek az automatikus telepítésre.Egy darabig keres aztán kiírja,hogy nem tudja telepíteni,ezt bezárom és akkor a driver telepítóje viszont végigmegy.Régen a varázsló is megtalálta amit kellett végigfutott. -
SSJPeter
őstag
válasz
DeSanto #13511 üzenetére
"A 8800 GT PCIe X4-ben van ami mint látjátok elég ahoz hogy fizikát számoljon."
Ezt nem gondoltam volna,ez jó hír...
A PhysX topicban azon a véleményen voltak,hogy nem éri meg PhysX kártyát a gépbe rakni...neked mi a véleményed róla ha meg szabad kéreznem?
Mondjuk a power play hiánya már önmagában is nagy érvágás lenne...már csak a melegedés miatt is... -
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #13441 üzenetére
Kipróbálom én is majd!
Feltettem a kártyához kapott Rainbow Six Vegas 2-öt....qurva jó kis játék a mai napig, aki szereti ezt a műfajt. 1920x1200-ban mindent full-ra téve 150-180fps.
Belenéztem a szerverekbe...na az viszont elkeserített.1 szerver volt (2 fős), onnan is kidobtak valamiért, majd utána már vissza se tudtam menni mert közbe valaki csatlakozott.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #13437 üzenetére
Jól van optimalizálva, a gyerekbetegségei ellenére.
Így kellene mindent optimalizálni, nem úgy mint pl. a GTA 4-et.
Lehet én is kipróbálom hogy az egyik GPU-t a PhysX-nek "adom".
Jobban megy nálad így hogy külön mag számolja a fizikát?kem: 550-650W Tápnál én már nem vennék kissebbet.
Tápot nem 1-2 évre veszel.
-
Henk
veterán
válasz
DeSanto #13284 üzenetére
Nem 181.20 az utolsó whql?
De mindegy mert nálam az sem fasza.Media player-nél és felvált 3d-be és utána sokszor vissza sem veszi az órajelet,csak restart után.
Esetleg próbáld ki a 180.48-et az elég stabil volt.
engusz:jól néz ki,hogy a hátulján is van matrica,de azért szemétség tőlük. -
mfranky
őstag
válasz
DeSanto #13284 üzenetére
Tegnap 181.20-al nálam is fagyott a Mirrors Edge...
181.22 Beta elméletileg hozzá készült...tehát ha kijön egy új játék, elképzelhető, hogy másnap lesz egy beta driver, amivel jobban megy, vagy nem fagy... csak azért, hogy ezt is szokd meg, nem kell egy hónapot várni... -
ImI87
őstag
válasz
DeSanto #13148 üzenetére
Nálam is cicereg, főleg Crysis menü alatt. No para!
A tápnak "elvileg" meg sem kottyan egy tuningos GTX280 + húzott quad proci....#13143 Beowulf_78: mondtam is muternak, hogy nem baj, ha kikapcsolják a fűtést, csak indítani kell egy prime-ot meg egy furmark-ot, és mindjárt meleg lesz.
-
TTomax
félisten
válasz
DeSanto #13133 üzenetére
Kicsit macerás volt,mert olyan drivert kell választani ami felismeri a 8800GT-t meg a GTX280-at is...a 180.48WHQL ezt biztosan tudta...rakd be nyugodtan a GT-t és persze én vista alol nyomtam...ha a GT benn van akkor frissítsd az eszközkezelőből a driverét,mert nem biztos hogy találni fogja...párszor ujra kell majd indítani...aztán az NV vezérlőpultban a PhysX-nél tudod váltogatni melyik VGA számoljon neked
A Powerplaytöl pedig búcsúzz el amig benn van a 8800GT,mert ugye az azt nem tudja... a driver meg nem fog válogatni!
-
TTomax
félisten
-
Cyberpunk
félisten
válasz
DeSanto #13076 üzenetére
Ez melyik 260 vagy 280?
Persze normális ezek a kártyák fűtenek mint egy kazán, egyébként menyire meleg?
Pedig driver-ből be kellene tudni állitani hogy a másik a fizikát számolja de ez is lehet a béta driver gondja. Szedd le a legújabb WHQL-es drivert az szerintem megoldja majd a gondjaidat. -
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #10131 üzenetére
Nem butítva...csak éppen nem 1680-ban. A részletességből sosem vettem vissza. Persze ez is a csodázmányos 3870 X2 miatt.
Kurva jó kari volt csak épp nem játékra.
Amikor még csúcs kari volt Call of Juarez-t se tudtam vele 1680-ban tolni, és való igaz a Crysis-t se. De ezért váltottam....
Nem tartalak igénytelennek, nem is ócsároltalak, csak neked más a fontos, nem feltétlen a full grafikai részletesség. Ezért utaltam arra hogy a "ti táborotok" akik keveset játszanak, jóval kevesebben vannak mint az "ellentábor".
A csóka 3870 és 4870-ről beszélt.
Nah..erről van szó. én meg a 4870-et ajánlottam neki.
Igazából "amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten" elvén, válaszolgattam neked, gondolom ha normálisan válaszolsz, biztos meg tudtuk volna vitatni a dolgot, ahogy most is.
Kicsit érzékeny vagy, ami persze nem gond, de ezeket a fórumos vitákat nem úgy kell felfogni mintha a "torkodnak estem" volna.
Neked is jó8! -
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #10120 üzenetére
Azért nincs full HD-s monitorom mert a lakás és a számítógépasztalom elrendezése nem teszi lehetővé, így is a 22-es monitoromat 50-60cm-ről nézem ami nekem pont megfelel. Egy 24-26 colost is vehetnék...de minek? Nagy lenne a mostani helyére. A másik hogy elég szarul érveltél.
1920-ra nekem KEVÉS a GTX260, viszont 1680-ra pont elég, mert mindent visz maximális részletességgel, AA-val és AF-el és NEKEM ez a lényeg.
Másrészt pedig nem fogok full HD-ben gondolkodni egyenlőre, mert fél évente nem fogom cserélgetni hozzá a 100-120k-s videókártyákat. Az 1680 full-ba jelenleg jóval időtállóbbá teszi a jobb VGA-kat mint a full HD, ergo tovább tudsz játszani vele csúcs minőségben 1680-ban. Szóval ha netán full HD-ben fogok gondolkodni, akkor is inkább veszek egy 106cm full HD LCD-t 3-400k környékén, és veszek hozzá egy XBox 360-at, mint a monitoromat "ápgrédeljem" full HD-re.
ui: Látom nem veszed észre magad.
Várj, segítek.
4xxx topikban kért egy tag segítséget, tehát nem az volt a kérdés TE mire használod és mire nem. Én válaszoltam neki elsőként, mi lenne a számára legmegfelelőbb megoldás.
Majd jöttél te, és ahelyett hogy az ipsének segítettél volna inkább belekötöttél a válaszomba amiben még igazad sincs mellesleg, csak azért mert piszkálta az "egódat" hogy azt mertem írni hogy 1280-ig jó. De ha ekkora "spíler" vagy nyugodtan válaszolhatsz azoknak, akiknek segíteni kell hogyan is döntsenek és mit válasszanak mihez.
Nekem se szokásom fikázni más tulajdonát, nem is tettem a te esetedben sem.Pusztán leírtam valamit, aminek te "nekiugrottál".
Te azon kevés felhasználók közé tartozol akik mint írtad te is, nem játszanak sokat, és a VGA annyira nem fontos tényező. De könyörgöm ezt miért várjuk el attól aki esetleg segítséget kér, és nem derül ki mekkora játékos és mivel játszik?Mert szerencsétlen lehet épp annyira igényes mint én, és mivel te azt írtad jó full HD-ben is, megveszi, majd szentségel, és varázsigéket mormol, és mindenféle babákat kezd döfködni tűvel elátkozva téged, mert az ő igényeihez kevés.
EZÉRT SZOKTUNK OLYAN VGA-KAT AJÁNLANI AMI FULL-HOZ KÖZELI RÉSZLETESSÉGET IS BÍR A SZÓBANFORGÓ FELBONTÁSBAN.
De ezt neked mint "őstag" azért már illene tudnod, és persze azt is hogy ne magadból indulj ki ha valaki játékra akar VGA-t.Béke?
Miért? Volt háború?
De akkor legyen béke.
-
janos666
nagyúr
válasz
DeSanto #2209 üzenetére
Nah, megpróbáltam mindent, kár tovább erőlködni, G8x-el és G94-el meg kell várni a következő verziós PhysX drivert.
- Rivatunerrel beállítottam egy nem létező ID-t, device managerből 8800GT-ként felismertetve telepítettem a drivert. (a Vista 8800GT-nek látta, de a grafikus driver úgy döntött valami undetermined Tesla kártyám van épp)
- Átírtam az ID-t BIOS-ban hogy eleve nv féle referenci 8800GT-nek lássa a Vista. (a driver rájött és G80-nak ismerte fel)
- Átírtam a BIOS-t nem létező ID-re, rivatunerrel még rázavartam és felrőszakoltam a drivert, a változatosság kedvéért 8800GTS-512ként. Ezután megint valami Cnemtomhanyas Tesla kártyának hitte a control panel.
Így se ment a PhysX.Jah, és nekem nem kell PCI kártya, nem basztam még el BIOS flashelést, de ha mégis sikerül vakon is vissza lehet flashelni a backupot.
Amúgy a Havokkal az a baj, hogy tudtommal minden eddigi játékban csak CPU-t használó verzió fut, és ennek megfelelően a játékok sem viszik túlzásba a fizikát, mert nem bírná a CPU. Ha ma kijönne a HD-s radeonokhoz egy driver ami támogat GPU-s havokot akkor egyrészt patchelni kéne a játékokat is hogy keressék a hardveres gyorsítót, másrészt nem nyújtana többet, mert eddig is a CPU-ra volt méretezve a játékok erőforrásigénye, nem lenne se szebb, se gyorsabb, csak a jövő játékaiban amit eleve a GPU-s havokkal írnak.
A PhysX-et kevesebb játék használja, de már ma is vannak köztük nagy nevek, és amint felrakod az nv PhysX drivert máris rákapnak, mert eddig is keresték a PhysX hardvert. És ezek a játékok már most nyújtanak némi plusz látványt ha hardveres módban futnak.
És erősen úgy sejtem a közeljövőben sok PhysX-es játék jön majd ki, mert a Geforce gyorsítás révén kiszélesedett felhasználói réteg miatt hasznosnak találják majd a fejlesztők hogy élethűbb fizikát programozzanak. A GPU-s havok 1 évig még biztos igen nagy riztkaság lesz, és utánna is csak lassan veheti át a vezetést. (de szerintem addig behozza a vásálási árát a PhysX)
Én pl. azt tervezem hogy megtartom a 8800GTS-em PhysX kártyának, és veszek egy 4870-es VGA-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Bundle topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest