- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zoli1222 #18423 üzenetére
Szia!
Épp most próbálgatom a legújabbat, a 195.62-t.
Most teszteltem GTA 4-el és nagyon szépen visszaveszi az órajeleket még a játékban is ha a menübe lépek!Eddigi driverekkel csak szívtam. 182.50 bizonyult a legjobbnak de az sem vette vissza az órajeleket miután kiléptem GTA-ból. Most a winamp elinditása után is marad 2D-ben. Eddig ezzel is gond volt.
Szóval első benyomásaim alapján erősen ajánlom a 195.62-t.Unigine Heaven Benchmark eredmények:
-
Henk
veterán
válasz
Zoli1222 #17650 üzenetére
Igen erre gondoltam.Mivel nézted load?Mert nálam a fánkkal kb 3 perc alatt elérte a 100 fokot aztán nem nagyon mertem tovább engedni.Rátettem +1 ventit akkor 5 perc után érte el a 100 fokot,ennyit javított kb.Pont ez volt a gondom ezekkel az after market hűtőkkel.
laragirl83: az AC-hez is ugyanolyan pics@ alu lemezt adnak a vrm-re így szerintem hasonlóan fog melegedni mint a TR-el.Csak abban van felette közvetlenül egy venti,de ez sem fog szerintem érdemi javulást hozni.
Én azon gondolkodtam,hogy egy rendes alu bordát kéne ráfaragni csak nem volt ennyire egyszerű mert pár alkatrész jobban kiállt mint a vrm-ek.Aztán hagytam az egészet. -
Henk
veterán
válasz
Zoli1222 #17647 üzenetére
Megnyitod a riva tuner-t,a main-ben van olyan,hogy target adapter.Abban jobb oldalt egy jobbra mutató kis nyíl.Ha arra kattintassz akkor kijön pár újabb menüpont.Abban a hardware monitoring ablakra katt.Ennek a jobb alsó sarkában setup.Újabb ablak aminek a bal alsó sarkában plugins-ra katt.Ebben alul van egy pár dll,pipáld be mindet majd ok.Ezután a hardware monitoring setup ablakban a data sources felirat alatt betudod pipálni,hogy mit monitorozzon a riva.Kiválasztod,hogy neked mi kell belőle majd apply.Ezután már tudod monitorozni amiket kiválasztottál.Gondolom jó egyértelmű volt.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zoli1222 #16509 üzenetére
Ugy érted 192sp vs 216sp?
Mert mindkettöből van 65nm-es, viszont az 55nm-esek mind 216-osak.
Szerintem nem számottevő a különbség. A 192-esek nagyon jól húzhatóak és ezért könnyen behozzák a lemaradást. Az én 55-ösöm 700-nál véget ér. De az is lehet, hogy ez a tápom hibája. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Zoli1222 #16459 üzenetére
biztos jó ez a hűtő, gugliból pár találat is erről szól, hogy mínusz sok fok...
de ezért nem adok ki + lét, gari nincs, és esetleg elqúrom a szerelésnél...
a másik az, hgoy a kari attól még ugyanannyi hőt termel, és most legalább kifújja hátul. egy ilyen hűtőnél pedig még a hő elszállításáról is gondoskodni kell.marad a gyári porszívó. egyébként van egy kis hajszárítóm, és a gyengébbik fokozatnak kb. akkor hangja van, mint a zotac-nak 100%-on. még jó, hogy játék közben fülvédő, (gyk: fejhallgató), van a fejemen.
-
Zájec
veterán
válasz
Zoli1222 #16247 üzenetére
"280 sli-hez szerintetek mekkora táp kell?"
kb. egy 600w feletti márkás táp már böven megteszi..
de azt sem tartom kizártnak hogy egy izmos 500-as is elviszi..
pláne ha Corsair tápokról beszélünk, azok többet is elvisznek mint amennyi rájuk van irva... ezt korábban a ph-s tesztekben is olvasni lehetet...serito barátom , megmérte 3 gpu fogyiját...
ezekel a tapasztalatokkal tudom alátámasztani a válaszomat...:[link]
itt látható hogy 575w vett fel a 3 gpu a konektorból....szóval a 280 SLI akár kevesebbel is beérheti..
-
speed3456
aktív tag
válasz
Zoli1222 #16199 üzenetére
neeeem. Amikor kölcsönkaptam a gigás deszkát akkor még 4850 em volt és akkor még nem is hallottam erről a gémről. De a minimum gépigénye egy kicsit bőven megvan ezért nem értem hogy minimumon miért szaggat be. Főleg akkor amikor a fizikát kellene használnia a kártyának.
MOD: a legújabb ami az NV oldalán fent van.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #16051 üzenetére
[OFF]Igaz is meg nem is. Az olyan mint az 1GB-os 9800GX2. De az nem 1GB-os, hanem 2 x 512. Egy-egy mag kap 512 MB-ot (ugyan azok az adatok töltődnek bele mind a kettő mag esetén). GTA 4 pont ezért nem játszható vele max grafon, mert kevés hozzá a ram rajta.
Procinál ugyan így van.Q6600: 2 x 4MB tehát magpáronként 4MB (ugye a Q6600 nem más mint 2db egybetokozott E6600). Osztott memória, tehát két mag használ 4MB-ot de ebből egy mag használhatja pl mind a 4-et a másik meg semmit (ez az arány amúgy terhelés függvényében változik automatice).
E8500: 6MB szintén osztott de csak 2 magos.
Tehát ha olyan gémmel játszol ami 1 vagy 2 magot használ csak ki, akkor 4MB vs 6MB cache méret versenyzik.[/OFF]
mod:
Casanova*: Nem az a ludas.
667 és 800 között van 6-8% különbség, feljebb még ennyi sem, mert még kevésbé a ramsávszél a szűk keresztmetszet. Told fel a QPB-t (alacsony szorzó magas FSB), ramot tedd szinkornba. Ezzel tudsz még javítani vmit.
-
Henk
veterán
válasz
Zoli1222 #15627 üzenetére
Nem kizárt még.Az msi adott ki olyan 285-öt amin elég jónak tűnik a hűtő.De nem tudom mi a neve.
Szóval még elképzelhető,hogy lesz valami normális.Illetve a TR-hoz adtak ki valami kiegészítő kit-et amiben a vrm-re már olyasmi borda van mint a ram sünik.Még abban is több lehetőséget látok mint azokban a vékony alu lemezekben. -
Beowulf_78
addikt
-
TTomax
félisten
válasz
Zoli1222 #14665 üzenetére
Ilyenkor mindig elgondolkodok miért jó ez,és kinek... a sok buta ember most akasztaná az NV-t,bezzeg amikor a 8800GT vette akkor jó volt az.... azt meg nem tudják ám felfogni,hogy az ATI sem népjóléti minisztérium... lehet majd venni RV870-et aranyáron... mint ahogy 8800Ultrát is lehetett....én már hozzá sem szolok max ha már nagyon csipi a szemem... a cikk szerzője meg folyamatosan ontja a negatív híreket,szuper táptalajt adva a flémháborunak .... már jó néhány ilyen cikket tudok mutatni a top 100-ban... na mindegy most mindenki örül,milyen szuper a HD4850 vagy 30,vagy 70...de majd lesz görbülő száj ha cserélni kell és nem lesz verseny...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #14514 üzenetére
Nem, nem éri utol sztem. Logout bologm legutolsó cikkében van egy GTX260 OC teszt amiben van GTX280-is ha jól emlékszem (a szöveg elején van linkelve, a Gigbyte GTX 260 OC-re kattintva jön elő a gurus teszt), csak nem tudom most linkelni mobilról rendesen.
Arról nem is beszélve, hogy a különböző gyártók OC modeljei különböző mértékű tuningot kapnak, tehát két GTX260 OC kártya között is lehet különbség.mod: Laraxior: Miért adod el? Mert sok vagy mert kevés?
-
Laraxior
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #14508 üzenetére
Garisak is vannak az aprón. Pl, láttam csomó Asus GTX280-at 77k-ért, 2 év papíros garival. Én is vettem egyet de aztán visszaváltottam GTX260 OC-re.
Rocket: Akkor se lesz versenyképes árban a GTX280-al ha csak órajelkülönbség lesz köztük. Lásd 8800GTX vs 8800 Ultra...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Zoli1222 #13492 üzenetére
Hali.
Bár nem tudom hogy menyire tuningolható az E7300, de szerintem 3,2-3,6 GHz biztosan kihozható belőle. Az meg már elég egy GTX260 kihajtásához is. A Physx karit szerintem nem befolyásolja, mert az csak a fizikát számolja
nV driverből be tudod állítani hogy melyik kártya számolja a fizikát, és melyik a grafikát.
De az a GTX260-as is elég oda már egymagában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest