Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #19383 üzenetére
Nem rég teszteltünk fórumtárssal, neki 1GB-os 4870-e van, nekem GTX260 216SP. Egymás után mentek a kártyákon a tesztek/játékok. Igazából a színek mások voltak kicsit (ami driverből simán korrigálható tetszés szerint) de semmi különbséget nem láttam a két kari képe között ezt leszámítva.
bim: Feltűnt, azért sem maradt sokáig. Nekem 216SP-s Giga 260-am tökéletesen megy. Egyedül a venti vezérlést kellet kicsit megpiszkálni, mert húzva is 40%-on járatta ami marha kevés, főleg hogy 65nm-es változat még az enyém.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #19380 üzenetére
Akkor jó választás. Radit eleve nem vennék a trágya driverek miatt. Van egy fél év amire kiforott lesz ami a karaj megjelenésétől kb 4-5 hóanp után jön el. Majd fél év után, ha ki jött az új generáció már nem optimalizálnak csak az új karikra és megint szívsz a driverekkel. Vagy azért mert régi már vagy azért mert lassabb lesz az újtól.
4850-et vettem frissiben, ne tud meg mennyit szívtam a fosabbnál fosabb driverekkel. Ehhez képest beraktam a GTX260-at és azóta pöcc-röff, minden megy ahogy kell. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #19374 üzenetére
Nem fogod megbánni szvz de ordenáré nagy különbség ne várja azért csak ha magas felbontáson játszol.
Kell neki a 8-as. Adnak mellé átalakítót gyárilag (bár csak molex/pci-e tápcsati átalakítót). Ha használtan veszed ennek meglétét ellenőrizd feltétlen.
mod:
hpé: Melyik drivert használod? Nem mindegyikél működik tökéletesen az órajel visszavétel. A legújabbal tuti jó viszont.
-
Laraxior
titán
válasz
slett27 #13888 üzenetére
nem emeltem feszt... nem nyúltam a kártyához...csakis minden a gyári állapotban, a vizesblokkon kívül.
ennyit tesz ha 24 fok alá tudod hűteni a GPU-t loadban
idle 8 fokos volt
Beo: és a niBiTor engedi feljebb is állítani a feszt a load fesznél? Mert itt ahogy látom lehet...más kérdés hogy nem értem mit hogyan csinálnak
Tehát az én GPU-m kap 1.19V-ot loadban,akkor nibitor tudja 1.25re is tenni ezt? -
Laraxior
titán
válasz
slett27 #13401 üzenetére
nemnem... elvileg te is össze tudod barkácsolni otthon a tápból,mert a sima 4pines molexek vannak átalakítva 6 és 8 pinesre. Ha nézel egy nagyobb képet neten akkor látod melyik hova van kötve
kap 5 és 12-ot is.
ha megválok a VGAmtól az akkor egyedül a doboz miatt lesznincsen VGA dobozom már elég régóta..egy 8800GTXé volt csak..abból sikerült elmentenem az eVGA matricát
Ha viszont lesz eVGAból Black Pearl editionös GTX295 akkor csatlakozni fogok azon nyomban a 2GPUs bandához -
Beowulf_78
addikt
-
válasz
slett27 #12561 üzenetére
Az everesttel csinálj naplózást és megmutatja, hogy mennyi ram fogy. Szerintem kizárt dolog, hogy ez a baj, de amíg ezt nem teszed meg, nem fog kiderülni.
Nekem az alap crysis az ultrahigh pakkal evett 2 gigát (illetve a rendszer összesen), tehát eléggé meglepne, ha a 4 giga kevés lenne.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
slett27 #12549 üzenetére
Hát szerintem el fogy a memória. Milyen OP rendszert használsz? Mert én Vistát és nálam bár el indult a játék de rögtön utána ki írta hogy a memória el fogyott. Én egyszerűen be kapcsoltam a lapozó filet és megjavult. De a readme file ban írnak is erről
"If the memory becomes a little more full, simply delete zzObjectsupdate.pak and zzTexturesupdate.pak." Ha nem megy úgy sem hogy megnöveled a virtuális memória méretét akkor szerintem töröld ezt a két filet aztán meglátjuk. -
-
TTomax
félisten
válasz
slett27 #10197 üzenetére
A feszt is visszaveszi...
Jó lett volna ha mindenki ugyanazt a tesztet futtatja
Tessék a bench,azt még hogy azért ez Vista alól van...
Szívesen látunk,mert nem a mellkasod verni jöttél ideAmugy igen UT3 miatt van egy 8800GT is néha a gépemben
)))
És bármikor szívesen tesztelek,csak pl most is most értem haza a munkából...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
slett27 #10193 üzenetére
Dec10-én jön az ATi Catalyst 8.12 ami állítólag válasz lesz az NV új Driverére.
Állítólag az összes 3XXX és 4XXX széria gyorsulni fog tőle.
Az a céljuk hogy a 4870 újra a GTX260 fölé kerekedjen,ahhoz pedig nagyon jó drivert kell most kiadniuk.
Csak azért mondom mert ha igaz lesz nem kell cserélned,ha nem akkor meg 7nap múlva úgy is kiderül.
És utána már cserélheted is. -
TTomax
félisten
válasz
slett27 #10123 üzenetére
Na jó a kolléga VGA-ja nem hétköznapin van túlhajtva
Itt egy szerényebb eredmény,viszont 32bites Vista alatt,ez igy 24/7 beállitás,de szerintem rendben van,kozmetikázni lehetne még,pl aero lekapcsolása és barátai,de szerintem a lényeg így is látszik...mindjárt ujrainditoma gépet és visszaveszem 3ghz-re... mega VGA-t is alapra...[link] -
-
TTomax
félisten
válasz
slett27 #8960 üzenetére
Itt arról van szó,hogy a GTX260-at tartósan 24/7-re fel tudod húzni a GTX280 alaporajeles eredményeire,ehhez semmit nem kell tenned csak a rivatunert telepítened.A Radeont nem tudod...ráadásul hűtőt se kell cserélned,mert elég jó minőségű a gyári.
Hogy én miért váltottam...
Nos... először is volt egy HD3850-em.... hm hm...kevés lett... akadt ez is az is ... vettem egy 4850-et,amint kijött,azt már akkor is láttam hogy a HD4870 20% teljesitményért 50%-al drágább... rájöttem kevés lesz a kis Pentium,nem kínoztam tovább vettem egy wolfit... de az nem úgy ment egészen ahogy gondoltam ezért a P35-ös MSI lapom lecseréltem egy Giga mezei P45-re... de az akkoriban játszott játékaim akkor is akadoztak (Oblivion,Gothic 3) sebaj,gondoltam akkor veszek még egyet...
És itt kezdődtek el a gondok...Gondoltam egy HD4850 CF-nek simán bírnia kell egy 22"-os monitor natív felbontásba.... tehát le is cseréltem a monitort...
Sajnos a radeonok nem hozták amit vártam tőlük...Vagy szimplán nem ment a CF,vagy driveres bugok rontották a kedvem,a kaput az tette be amikor közben lakást váltottam és az uj lakásban jóval kisebb szobában kapott helyett a gépem... ugye nekem ez 24/7 megy,mivel a powerplay nem ment a radeonokon,igy iszonyat amit fűtöttek,még a házam is kivágtam 2X12-es xigmatek ventinek csak kimenjen a meleg....
Még talán ezt is elviseltem volna,ha a CF egy stabil 60%-ös többletet hozott volna,de sajnos nem hoz annyit az a maximum amit képes hozni... végül a Crysis tette be ami egy kártyával jobban ment mint 2-vel,viszont élsimítást sehol se láttam,viszont annál több villogó textúrát...Jut eszembe,közben azért a CF miatt vettem egy cirka 60ezeres DFI lapot is,nehogy az legyen a gond...
Egy szép napon (tényleg szép nap volt) megláttam egy jó kis akciót a GTX280-rá,figyelgettem egy ideje a teljesítményüket elég meggyőzőnek tűntek... amikor a cirka 72ezer forintos árcédulát megláttam döntöttem a radeonok menniük kell... egyre azonnal volt vevőm a másodikra rá 2 hétre (korrektül el is buktam a 2DB S1 hütés árát) .
Az idö eddig engem igazolt,az azóta kijövő játékokban szinte mindenhol voltak gondok az ATI drivereivel... FC2 (a második patch után se az igazi )BIA HH (nem tudom látszanak -e már a kocsik esőben) és most a CoD5-ben is már látom az ATI tulajok driverbugjait...(pl körberajzolt víztócsák...)
Én aláírom hogy a Radeonok fejlettebbek technikailag,azt is látom hogy NV oldalon sem tökéletesek a driverek... csak amióta megvan GTX azóta értem én is mi az hogy nincs szükséged fraps-ra...mert nincs,mert mindegy mennyi az fps, a játék folyamán stabilan ennyi marad,és nem lagol nem döcög...sajnos ezeket egy grafikonokból,és tesztekből nem lehet látni.
Elnézést a hosszú irományért.csak valahogy azt próbáltam meg leírni amit sokan nem értenek,ha valaki sokat játszik akkor Nvidiat vegyen,mert mire elavul kb 3 generáció lemegy...meg lehet nézni a 8800 Ultrákat a mai napig...2évvel ezelőtt aki megvette az a mai napig gond nélkül játszik.. a GTX280 is ezt fogja tudni 2évig,igaz hogy két HD4850 ára,de azt évente le is kell cserélni,arról nem beszélve hogy sosem lesz egy olyan VGA-d ahol teljes mértékben élvezheted egy játék grafikailag nyújtott élményeit...Huu ezt OFF raktam mert kicsit hosszú lett...
-
Laraxior
titán
válasz
slett27 #8937 üzenetére
Meg kellene nézni melyik van a legjobban meghúzva gyárilag..mert az kap a legtöbb feszt
és ugye amelyik legtöbb feszt kapja azt lehet a legjobban húzni
Én az AMP!-ra szavazok... de nem ismerem az órajeleket.
Egyébként újra normális VGA tulaj lettem..G80 power még mindigEVGA 8800GTX
-
Gyusz
őstag
-
Dare2Live
félisten
arányokat nézni kb
GT260 $499 (100.000ft+) GT280 $599 (120.000ft+)
4870 $329 (60.000ft+) 4850 $239 (47.000ft+)ezek az árak egyébként meg is felelnek a várt teljesítménynek 4850 (8800GTS) 4870 (9800gtx +20%)
persze mindez uugy rummor alapján mint minden más.Majd a 4870X2 lesz egykategóriában az új NVkkel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MIUI / HyperOS topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest