-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
milenda
tag
válasz
tsteve #84598 üzenetére
Igen, kipróbálhattam volna néhány dolgot, de ahogy írtam, nem volt különösebb jelentősége. Köszönöm a tippeket. De hadd fordítsam meg a kérdést: ha a kártyámon van egyenleg és internet-előfizetés, akkor ugye mennie kell EU-ban az internetnek 18 Ft/MB-ért? Más nem szükséges? Természetesen aktív roaming mellett.
-
_q
addikt
válasz
tsteve #84589 üzenetére
Köszi a választ. Egyébként egyet értek a tudatos emberek minden területen kis százalékban vannak jelen. Még az idősebb korosztálynál rá lehet fogni, hogy ők a korok miatt nem foglalkoznak vele. De a legtöbb ember csak a lustaság és a "jó ez nekem nem jobb úgy se az újabb" és nem is néznek utána. Nem véletlen, hogy léteznek a belépő szintű előfizetések is. Semmi értelme a felhasználó szemszögéből nézve, de annál több a szolgáltatóéból nézve.
-
_q
addikt
válasz
tsteve #84585 üzenetére
A dominosok könnyen át tudnak váltani, sőt a régi csomagok szerintem nem is annyira kedvezőek, mint a Fix. Számlásaknál nem tudom nehezebb-e, illetve rosszabbul jönnek-e ki, ha csak ezért váltanának.
4Grider
Ha határ mellett lakik valaki és be van kapcsolva, akkor mindig a roamingbe lép alapból, magasabb percdíjat hozva magával?
-
_q
addikt
válasz
tsteve #84581 üzenetére
Lejárt csomag alatt a kivezetésre kerültekre gondolsz? Domino fix + maraton van a legtöbb felhasználónál, ami nem gondolom, hogy lezárt, így a többséget nem fogja érinteni, max aki netplust-t illetve régebbi csomagú előfizetést használ azoknál jelenthet gondot ha jól értelmeztem.
-
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
tsteve #84210 üzenetére
Igen, mondta mindezt úgy, hogy a kártya se deaktiválódott náluk.
Egyébként az sem kizárt - amit sokan elfelejtenek - hogy a köztes független szerv gépezetében (Számhordozási Adminisztrációs Rendszer - rövidíteni nem szeretném) volt a hiba.
Bááár, ma már máshogy rövidítik magukat
Nekik is van ügyfélszolgálatuk!
Én felvenném velük is a kapcsolatot (hírközlési hatóság, KRA Számhordozási központi referencia adatbázis) ügyfélszolgálat):
Viszont csak hétvégén elérhetőek.
Ui.: Az ügyfélszolgálat elsődlegesen a szolgáltatók részére áll fent, de a hibabejelentőnél nem taglalja külön. Egy próbát megér.
-
grafikus17
senior tag
válasz
tsteve #84098 üzenetére
Értem, a másik lehetőség egy két kártyás mobil lenne, és usb kábellel megosztani a netet a laptoppal, vagy wifi hotspottal csatlakozna a laptop a telefonhoz. Ez plusz 10 ezer forint lenne, de mindig kéznél lenne a net.
A sogornomnek lenne nem nagy fogyasztó, de jobban megerne most neki mint amit eddig használt digis stick,ami havihidíjas volt és most vissza kell adnia, mert megszűnikk az előfizetés a családban. -
tjokai
senior tag
válasz
tsteve #84086 üzenetére
az nekem lényegtelen, vezetékes számot szinte nem is hívok, mobilt is ritkán, általában vagy whatsup vagy messenger prg-on keresztül kommunikálok
A család 2/3 része meg Telekomos, így még kedvez is a korlátlan beszélgetés hálózaton belül. Már csak a szolgáltatók közötti számhordozás szivathat meg csúnyán, arra is kitalálhatnának valamit -
goop
őstag
válasz
tsteve #83967 üzenetére
Persze, hogy kiszámoltam, Telenor light 2490+10 Gb net 5575 = 8065 FT.
Telekom: Mobil S 2000 + 10 GB net 6500 = 8200 Ft telefon nélkül, levonva a 300 Ft kedvezményt.Telenornál a 30Gb nettel = 10850 Ft.
De, ha csak net kell, vegyél feltöltő kártyát a telenornál, az mellé is vehetsz sok sok giga netet, az neked a legolcsóbb, ha keveset beszélsz.Pl.: 5 gb 3250 Ft. 30 gb 8360 Ft.
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83949 üzenetére
Azoknak furcsa, akiknek eddig társkártyájuk volt, és nem volt különbség a havidíjban, viszont a készülékre volt jelentős kedvezmény. Ott a Telekom még extrán honorálta a plusz előfizetést. Na ennek a jó világnak vége. Ahogy telefont se nagyon kell náluk venni ezentúl, max. egy-két nagyon drága, új modellnél éri meg.
-
Upo
addikt
válasz
tsteve #83832 üzenetére
Igen, többször próbáltam, épp most is. "A hívott szám jelenleg nem kapcsolható ...", de volt olyan is hogy csak lesípolt mintha ki lenne kapcsolva. Közben meg wifin cseteltünk. Amikor ő próbál hívni, akkor neki azt mondja be, hogy az adott irányba nem kezdeményezhet hívást. És a mobilnet is áll.
Szerk:
Hát bagga, most ír a gyerek, hogy megpróbálta a kódot még egyszer, és kiírta hogy köszönjük hogy aktivalta a roaming csomagot. Már beszéltünk is telefonon, megoldódott, köszönöm a segítséget. -
Upo
addikt
válasz
tsteve #83828 üzenetére
Dél körül volt pár percet a telefonnál, akkor írta hogy nem megy, de most nincs ott. Majd próbálok pontosítani, hogy miket írt ki a kód küldésénél. Most az ügyfélszolgálat is mondta, hogy az USSD kódoknak mennie kell.
Olyant mondott még hogy lehet hogy elfogyott az egyenleg, de azt is megnéztük. Elvileg minden beállítás náluk rendben van.A hálózatválasztás elvileg automatán van, itthon úgy állt és nem hiszem hogy átállt magától.
Küldött tegnap képernyőképet, adatroaming bekapcsolva, mobil térerő fullos, roaming ikon kint van.Megpróbálja másik telefonban a sim kártyát ha valakinek lesz telekomos vagy független készüléke. Nem tudom hogy még mit próbáljunk majd ha visszaértek megint a szállásra.
-
Upo
addikt
válasz
tsteve #83804 üzenetére
Bukta, 22-es csapdája...
Nem tudja elküldeni kint a kódot, mert nincs roaming. Ha el tudná küldeni, akkor nem kellene elküldeni.
Az ember meg nem mondta hogy előre el kell küldeni a kódot, pedig mondtam neki hogy azért váltok mert külföldre megy a kártya. Én nem akartam a költségkontrollt, de csak úgy adta, de akkor igazán szólhatott volna hogy ez van. Na, hívom az ügyfélszolgálatot. -
gianone
őstag
válasz
tsteve #83808 üzenetére
Ez igaz, de tavaly szeptember óta van egy időszaki akció, ami visszavonásig érvényes. Addig mindegyik azonos számlán lévő előfizetésre korlátlan.
Egyébként én is váltottam elsődlegest emiatt, egy szóval nem mondták el ezt. Aztán az egyik ügyintéző említette, tök más miatt. Amúgy kint van valahol a honlapon is kisbetűvel oldal alján.
-
Upo
addikt
válasz
tsteve #83795 üzenetére
Köszönöm, lehet hogy ez lesz tényleg a megoldás. Fun S ATK-ról váltottunk ami költségkontrollos, és most is rajta van, mert be kellene menni kártyát cserélni hogy levegyék, ami jelenleg nem eszközölhető...
Elküldöm neki a megoldást és meglátjuk. Most nyilván futnak vagy bringáznak a hegyekben, de estére kiderül. De a toronyeszű magenta ügyfélszolgálatosnak nem illett volna tudnia hogy a költségkontrollosnál külön be kell kapcsolni a kóddal is??
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
tsteve #83775 üzenetére
Magenta1ben, illetve tripla otthoni mellé 3750 a havidíja, így nem biztos, hogy válthat...
Ilyen bizonytalan esetben én telefonon kérném a váltást, hisz ott hangfelvétel készül a váltásról, ha későbbiekben gond lenne. Bár az a tapasztalatom, hogy a telefonos kollegák jobban képben vannak többnyire, mint a T-Pont beliek..Míg az üzletben nincs semmi bizonyíték, hogy azt mondta...
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83761 üzenetére
Nincs kiterjesztési kötelezettsége, viszont percdíjat sem állapíthat meg, mert az egyoldalú szerződésmódosítás. Roamingot meg végképp nem.
Mondd konkrétan a lezárt vodás csomagot, amiben korlátlan beszélgetés volt eddig (nem lebeszélhető), és most percdíjas az EU-ban, és mennyi lett a percdíj..
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83759 üzenetére
Magyarázd el nekem, milyen percdíjat fog fizetni egy Next M-es az EU-ban szerinted?
Vagy egy Next S-es hálózaton belül, ha itthon korlátlanul beszélhet, és nincs neki percdíja, a roaming meg 0.
Azért szar, hogy OFF-olsz, mert nem ismerem a vodás csomagokat, és nincs kedvem megtanulni az összeset.
-
goop
őstag
válasz
tsteve #83756 üzenetére
Lehet vitázni megint, de ez a vodafone még mindig, ettől függetlenül nekem is az jön le, hogy megszűnik mindenféle eu napi/heti jegy, mivel ingyenes lesz. Mindenkinek. Akár a beetetős jól hangzó ...EU tarifája van, akár a régi EU nélküli, akkor is! Amíg a méltányos használatba beleférsz, nem tehetnek semmit.
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83753 üzenetére
Aztán olvasd el a 224. oldalon a roamingdíjakat.
.1.1.
Forgalmi alapú roaming hívás és SMS díjak
Szabályozott Európai Roaming díjszabás:
A forgalmi alapú roaming
hívásindításra, hívásfogadásra, valamint SMS
/MMS
küldésre
és fogadásra
vonatkozó
díjait
az alábbi az 1
-
es
roaming díj
zóna országaira vonatkozó
Sza
bályozott Európai Roaming
díjszabás tar
talmazza 201
7
.
június
15
.
-
t
ő
l:
Az 1. roaming
díjzónába az alábbi országok tartoznak:
Ausztria
,
Belgium
,
Bulgária
,
Ciprus
,
Csehország
,
Dánia
,
Svédország
,
Egyesült Királyság
,
Észtország
,
Finnország
,
Franciaország
,
Francia Guyana
,
Gibraltár
,
Görögország
,
Guadeloupe
,
Hollandia
,
Horvátország
,
Izland
,
Íror
szág
,
Olaszország
,
Lettország
,
Liechtenstein
,
Litvánia
,
Luxemburg
,
Málta
,
Martinique
,
Németország
,
Norvégia
,
Lengyelország
,
Portugália
,
Reunion
,
Románia
,
Szlovákia
,
Szlovénia
,
Spanyolország
.
Díjak:
Hívásindítás magyarországi mobil hálózatba:
Előfizető
által használt tarifacsomag Magyarországon érvényes
belföldi, hálózaton kívüli mobil hívás díja
.
Hívásindítás magyarországi vezetékes hálózatba:
Előfizető által használt tarifacsomag Magyarországon érvényes
belföldi,
vezetékes irányú
hívás díja
.
Hívásindít
ás 1
-
es
roaming díjzóna
országaiba:
Előfizető által használt tarifacsomag Magyarországon érvényes
belföldi, hálózaton kívüli mobil hívás díja
.
Hívásfogadás:
díjmentes.
SMS küldés magyarországi mobil hálózatba:
Előfizető által használt tarifacsomag Magyaror
szágon érvényes
belföldi, hálózaton kívüli
SMS
díja
.
SMS küldés az 1
-
es
roaming díjzóna
országaiba:
Előfizető által használt tarifacsomag Magyarországon
belföldi,
hálózaton kívüli
SMS
díja
. -
-
-
goop
őstag
válasz
tsteve #83655 üzenetére
Akkora balhét csapsz, mintha a világ sorsa ezen állna. Én spec nagy ívben tojok a roamingra, nem járok külföldre, de ha mennék évi egyszer esetleg, akkor is kibírnám azt a pár ezer Ft plusz tételt. Kis hazánkban olyan sok embert ez nem érint, akit igen, az megoldja, ha meg nagyon sokat jár ki, akkor vesz kinti kártyát, vagy vált az új díjcsomagra. És igen, szerény meglátásom szerint is minden díjcsomagra, feltöltősre is vonatkozni fog.
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83649 üzenetére
Utoljára erőltesd meg magadat, és olvasd el.
Ezúton értesítjük, hogy 2017. június 1-jei hatállyal módosítjuk az egyéni elõfizetõk részére nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatások igénybevételére vonatkozó Általános szerzõdési feltételeinket
(Lakossági ÁSZF), az egyedi elõfizetõi szerzõdésre is kiterjedõ hatállyal, a következõk szerint:...Érintett szolgáltatás: Mobil szolgáltatások (roaming)
Módosítás lényegének rövid leírása: Az EU Roaming szabályozással (hatályos 531/2012. EU rendelet,2016/2286. EU rendelet) összefüggõ változások: EU roaming többletdíjak eltörlése, EU roaming
helyzetben történõ hívásfogadás díjmentes, az ÁSZF-ben meghatározásra kerülnek a rendeltetésszerû és a méltányos használatra vonatkozó feltételek.Egyébként ez a rendelet:
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83647 üzenetére
Most már csak azért írsz, hogy írjál. Ott volt, hogy az ÁSZF az EU-s rendelet alapján fog módosulni a régi csomagoknál. Persze, majd a 15000 forintos csomagot kikapcsolják az EU-ban.
Egyébként az ugyanúgy nem felelne meg a rendeletnek. Szó szerint az van benne, hogy az EU-tagállamokban pont ugyanazokkal a feltételekkel lehet használni, mint itthon.
Öröm, hogy találtál egy ír csomagot, ami eddig nem tartott be egy szabályt, ami egyébként nem is ez a szabály, hanem egy korábbi, de itt vége a dalnak, csak olvasnod kellene. Amit te is elvártál másoktól.
Nincs kiskapu, júniusban meglátod, lépj tovább.
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #83625 üzenetére
Nincs csodavárás. Eddig érthetően érveltél, viszont most meg magyarázod a magyarázhatatlant. Minden létező szerződés átalakul, szó szerint ez van benne. Nem csomag, nem akármi, nem régi, hanem minden létező. Az összes szerződés. Nyilván a szolgáltató ezt nem reklámozza, de a júniusi ÁSZF-ben már ennek kell lennie.
Az ír példád érdekes volt, ez meg egy jogszabály, ennyi. Innentől feleslegesen rugózol rajta. Te, és nem mi.
Egyébként nekem új csomagom van.
-
-
válasz
tsteve #83610 üzenetére
Szerintem tévedsz abban a kérdésben, amiről szó van.
A leírtakból én úgy érzem hogy nyilvánvaló, hogy a meglevő díjcsomagok is lebeszélhetők lesznek roaming helyzetben június 15 után.
Én úgy érzem hogy a hibát abban követed el, hogy a mostani leírásokat, ÁSZF-eket (?) hasonlítod össze a jelenleg nem ingyenroamingos csomagok és a jelenleg már ingyenroamingos csomagok tekintetében, de én úgy látom hogy 06.15. után már mindegyik olyan lesz. -
válasz
tsteve #83618 üzenetére
Arról van szó, hogy szerződésben van a szolgáltatóval, vagyis "létező", a roaming eltörlése pedig ezekre is vonatkozik az angol szöveg szerint. Szerkesztés előtt nem írtad bele a contract-ot a sajátodba
Hogy Three-nél mit miért (nem) csinálnak, azt tőlük kéne megkérdezni, a szöveg szerintem elég tisztán fogalmaz. -
azigazimoris
aktív tag
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83605 üzenetére
Bocsi elbambultam, csak a szöveget néztem
"You will not have roaming charges when travelling to another EU country from 15 June 2017. Every existing or new contract that includes roaming services will change to "roam like at home" contract. New EU rules will cover data services, voice calls and SMS."
-
tsteve
senior tag
válasz
tsteve #83605 üzenetére
elméletileg persze belepiszkálhat a szolgáltató a már lezárt dijcsomagokba is, de mivel üzletileg ez nem igazán érdeke, nem fogja megtenni a többségük..nekem ez a tippem...mindenesetre úgy tűnik, hogy az eu nem fogja arra kötelezni a szolgáltatókat, hogy a roaming dijakat csökkentsék vagy töröljék el a már lezárt csomagokban is...az ír példa baromira az ellenkezőjét sugallja, ahol egy brit gigacég (Three) most is fenntart(hat) 1.19 eurós percdijat roaming jellegű hivásra (azaz Magyarországról Irországba)
-
szalai112
senior tag
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83597 üzenetére
"1.19 Euró roamingban a percdij Mo-ró Írország'
ez szerinted roaming hívásnak számít? Mo-ró Írország
ez akkor lenne roaming ha ír kártyáról ( Magyarországon tartózkodva ), Írországot hívnák- vagy tévedek ? ha erről van szó akkor egyszerűen genyók a szolgáltató
(#83598) jamike
nem árt elsősorban tisztázni azt, hogy mi számít roaming hívásnak és mi számít nemzetközi hívásnak mert meglepetés érheti az embert esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest