- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
clon
senior tag
válasz
MadMancs #114977 üzenetére
Nem a lassúságról szól a történet, hanem arról a "nagyforgalmazás" nincsen definiálva és így kényük-kedvük szerint használhatják fel az előfizetővel szemben úgy, hogy ugyanazon mennyiségért az egyiket korlátozzák a másikat meg nem.
Az online stream is lehet "nagyforgalom" és ha korlátozza akkor gondolom te sem örültél volna legfőképpen mert nem "P2P" oszt' ezt most miért... -
madle
őstag
válasz
MadMancs #114715 üzenetére
Okés! Van egy frekvenciaváltó is az egyik szivattyúhoz amit GSM modulon keresztül üzemeltetek, de arra ez a megoldás sajnos nem lenne jó, mert GSM-ről külön telefonszámmal működtetem, viszont lehet megbeszélem a riasztósokkal, hogy internetalapúra módosítsák a vezérlését, akkor gondolom ugyan úgy áll ez a lehetőség ott is egy második Multi SIM-mel.
Köszönöm a segítséget!
-
madle
őstag
válasz
MadMancs #114711 üzenetére
Mobil L előfizetésem van magentában, így 3+3GB net jár a csomaghoz. Akkor ahogy mondtátok, így legjobb a Multisim 990Ft-ért és mivel nem korlátlan a díjcsomagom mobilnete, így nem csökkentik a sávszélességet. Bár igaz, hogy a riasztóba ez bőven elég így is.
Köszönöm!! -
blackmajesty
aktív tag
-
m1lan
őstag
válasz
MadMancs #114675 üzenetére
Az én értelmezésem szerint a hívásrészletező lényege, hogy a csomagod vállalt alapdíján túli forgalmazást részletezze. Ha mondjuk van egy alap (Mobil S+2GB) csomagod és 4390 ft helyett 8230 ft lesz a havi számla, akkor lásd részletesen, hogy pontosan mikor és milyen telefonszámot hívtál, ami díjköteles volt, mert nem foglalja magában a csomagod alapdíja (a példában ugye minden, ami hálózaton kívüli). Ha beszéltél 5 órát hálózaton belül, az nincs részletezve, mert ugyanúgy 4390 forintba kerül, mintha csak 5 percet beszéltél volna. Korlátlan csomagnál meg ugye nem nagyon van mit részletezni...
Részletes híváslistát viszont lehet lekérni (Telekom fiókba generálják, de lehet kérni postázva is), abban látni fogod a teljes forgalmat.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
MadMancs #114635 üzenetére
Online most nincs rá idő mert már tegnap éjszaka is neccesen értek el.
Nincs semmi extra igény,csak érjenek el,nem kell kimenő hívás sem,fizikai sim nem játszik mert a fő számom piros,iPhone XR kezeli az e-simet ezért is gondolkom a magentában.A leg alapabb csomag kell,hogy elérhető legyek. -
Kicsirics77
veterán
válasz
MadMancs #114631 üzenetére
Nem vagyok Telekom ügyfél,szóval vakon vagyok eléggé,ezért is kérdeztem,hogy van-e.Illetve csak annyi,hogy beballagok egy T pontba és előadom mit szeretnék,gondolom kitalálunk valamit rá,fontos lenne mert az elérhetőségemet sajnos munka miatt nem adhatom fel.piros szolgáltató nem túl acélos a házban,a minibázis tönkre ment,és egyelőre nem is tudják cserélni sajnos.
-
tylerddd
veterán
válasz
MadMancs #114602 üzenetére
Érdekes ez a költési szint. Nézegetem a lehetőségeket a következő hűségemhez. Én is a 0Ft+3GB-ot szeretném, amire 2490-es vállalt költési szintet ír. 1890 a 3GB net. Na most 4590 lenne a 10GB, ami még választható a 0 forintos mellé. Szóval ha feljebb lépek, akkor utána már nem tudok a 2490 miatt vissza 3GB-ra. Én közel két éve 1990-es hívás és 1GB netre írtam alá, ami 1090 volt akkor. Most 3390-et ír vállalt költésinek. Közben léptem 3GB-ra, de nem tudnék visszamenni 1GB-ra. Értem a költési szintet, csak így nekem furcsa
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MadMancs #114556 üzenetére
Tegnap jó volt érdekes mód a telekom vowifi és voda hálózat közötti hívás.
Nálunk jelenleg digi fttb van, de az ftth is itt van, csak még passzív állapotban porfogó a villanyóraszekrényben. A Telekom kérdéses, hogy itt mikor rántja ki a rezet a földből és rak helyette optikát. A szégyen az, ilyen szempontból, hogy községekben előbb volt itt a megyében telekom optika, mint a megyeszékhelyen. Igazából nem rokkanok bele, ha nem megy a vowifi...csak hát na. A jó múltkor a 1414-et hívtam vowifiről, szegény Vandácska se értette mit mondok
tehát a hiba gyökere talán inkább a Telekom hálózatában lenne keresendő.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MadMancs #114554 üzenetére
Leginkább vodafone-ost,de volt telenoro és telekomos és vezetékes irány is. A cég ahol dolgozom, vodás flottát használ. Itthon 500as Digi netünk van,mert a telekom nem volt képes egy megyeszékhelyen lecserélni a rezet optikára és azt a VDSL 30Mbitet kennjék a hajukra. A részletek nem ide tartoznak...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
MadMancs #114487 üzenetére
Végülis pár hozzászólással korábban nem linkelte a számlaképet... ja de, linkelte. Azon van.
(Az is elég lett volna, ha megnézed melyik hozzászólására válaszoltam.)
Az ilyenekből meg jönnek majd a panaszok. Kicsit alaposabban légyszi... A Telekom 15% meg nem ezer éve létezik. Egészen pontosan 1 éve sem létezik. Most lesz az első évfordulója 04.26-án.
-
sz.j
nagyúr
válasz
MadMancs #114463 üzenetére
Már beszéltem velük, de akkor még nem rágtam bele magam a témába és így nem is kérdeztem meg, de majd újra fogom őket hívni.
Persze sokkal jobb és "biztonságosabb" lenne ha csomag tartalma és lehetőségei részletesen leírva is meglenne.#114464 hangyász2
Nekünk évek óta meg van ez a 15 %-os kedvezmény.#114465 ferob
A linket már láttam, de sajna nem részletes, amúgy köszi az infót. -
-
Tompika777
senior tag
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MadMancs #114250 üzenetére
Na. Sem az ÁSZF-ben, sem erre vonatkozó jogszabályt nem találtam arra vonatkozóan, hogy a szolgáltató jogszerűen tilthatja-e a mobilkészüléket,avagy sem.
Arra sem találtam utalást, hogy a részletre vásárolt készülék, a törlesztő kifizetéséig kinek a tulajdonát képezik.Az én álláspontom:
1)Én nem tartom jogszerűnek a készülék letiltást számlatartozás miatt.
2)Függetlenül attól, hogy jogszerű-e a letiltás vagy sem, amennyiben a készülék részet tartozást az ügyfél kifizeti, a szolgáltató köteles feloldani annak korlátozását! -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MadMancs #114245 üzenetére
Csak keresgéltem a témában
Nem korlátozható a szolgáltatás készüléktartozáskor(2013-as cikk)Nem korlátozhatja hívásainkat a mobilszolgáltató, ha csak a készülék árával tartozunk(NMHH)
Letiltja a részletet nem fizetők telefonját a Telenor
Az utolsóból egy részlet:
A Telenor az ügyfelek bejelentése alapján a lopott telefonokat letiltja saját hálózatáról, valamint IMEI-számukat feltünteti a hazai szolgáltatók közötti és a nemzetközi GSMA (GSM Association) nyilvántartásban is, hogy ezeket a készülékeket az együttműködő társaságok hálózatán se lehessen használni. A feketekereskedelem visszaszorítása érdekében ez az eljárás most már nemcsak azokra a részletre vásárolt telefonokra terjed ki, amelyek tulajdonosa nem fizeti a törlesztő-részleteket, hanem azokra is, amelyeket eleve csalás szándékkal vásárolt előfizetés mellett kedvezményes áron vásárolnak, és még a hűségszerződésben vállalt havidíjat sem fizetik. -
Caranita
aktív tag
válasz
MadMancs #114245 üzenetére
Részlet a szerződésemből:
"A fent megjelölt készülék megvásárlásának tényét a Szolgáltató a fent megjelölt számú vásárlási számlával igazolja, amelynek egyik példányát az Előfizető részére átadta"Én mint a számlán szereplő Vevő megvásároltam a készüléket.
Amúgy szép is lenne ha a részletre vett eszközök rontanák a szolgáltatók mérlegét
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MadMancs #114222 üzenetére
Ez tudtommal úgy megy, hogy ha nem fizeted a számlákat, 3hónap után korlátozzák az előfizetést(csak be), de a telefont még nem, ha felfüggesztik a sim kártyát(se ki se be) akkor tiltják a készüléket. De ha kifizeted a számlatartozást, akkor visszakapcsolják a sim kártyát és feloldják a készülék tiltást. Ha kifizeted a készüléket egy összegben, az elöfizetés felfüggesztés esetén a készülék nem kerül tiltásra. Szerintem a te esetedben rendszerhiba miatt tiltották készüléket.
Abból meg nem kevés van a telekom rendszerében
-
-
pamesz
tag
válasz
MadMancs #114069 üzenetére
Az előbb hívott az ügyintézős emberke, ő már a magasabb árral mondta nekem a készülék árát. Szóltam neki, hogy én tegnap még az alacsonyabbról kaptam az e-mailt, erre az volt a válasza, hogy nem érti miért, ugyanis az árak április 1-vel változtak meg. Viszont baromi rendes volt, kérdezte nekem milyen ár szerepelt a levélben, kiszámolta a különbözetet, így azt majd a jövőben jóváírják a számlámom. Korrektek voltak. Így magassabb áron kaptam meg, viszont összességében ugyanannyiért mint az áramelés előtt. Jár a taps a Telekomnak!
-
clon
senior tag
válasz
MadMancs #113780 üzenetére
Ma megint megnéztem és a 10G központilag aktív, a 10G aktiválható egyénileg, az 5G megint bekerült az aktívak közé mint ami lejárt így szürke a gomb alatta és sosem aktiváltam DE az egész előtt a helyébe ott volt az 50M.
Ez már szép bohózat, hogy napi rendszerességgel változik a dolog és még mindig nincsen egységesítve. Van vezetékes wifi így nem veszteség csak ha ilyet én csinálok a munkahelyemen akkor fegyelmivel azonnali hatállyal kirúgnak itt meg ez lett a standard -
blackmajesty
aktív tag
válasz
MadMancs #113725 üzenetére
Azt kérdezte, hogy hűséget kedvezőbb havidíjért. Ilyen nincsen, kivétel, ha domino-ból váltasz havidíjasra, akkor is csak a hang csomagból kapsz kedvezményt, azt is mindössze 3 hónapra. Mivel őt a 0 perc+3GB csomag érdekli, abból pedig nincsen semmilyen kedvezmény, a több mobilos 15% (ezt valóban kihagytam, bár nem ezt kérdezte), illetve a Magenta 1 30% kedvezményeken kívül.
Az nem derült ki a kérdésből, hogy csomagváltással vagy új szerződéssel szeretné megkötni. Ha új szerződés, akkor igazad van, 1 évre kötve elengedik a belépési díjat, de ha csomagváltással jön, akkor ez már eleve nincsen. Az viszont egyértelmű volt, hogy ő havidíj kedvezményt szeretne, hogy olcsóbb legyen. Ilyen pedig mint írtam, nincsen, mivel 2017 október óta nem lehet olyan, hogy olcsóbb lesz hűséggel, mint anélkül.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
MadMancs #113690 üzenetére
Nem, ez nem azt jelenti.
Konkrétan az a lényeg, hogy most a koronavírus miatt hoztak egy olyan akciót, aminek az a lényege, hogy bizonyos eszközöket ugyan 2 év hűséggel tudtok megvásárolni, de 10 havi kamatmentes részletre, extra kedvezménnyel (tehát olcsóbban, mint ha 22 havi részletre adnák, ezekre az eszközökre nem is él a 22 havi törlesztő, csak a 10), erre ugyan 24 havi hűség fog rákerülni, de 10 hónap után (ha be lettek fizetve a törlesztők), akkor elengedik a kötbért, akár felmondáskor, akár kisebb csomagra váltáskor, akár újabb eszközvásárláskor. Tehát most kötsz 2 év hűséget, de 10 hónap után tulajdonképpen véget ér a hűség.
-
clon
senior tag
válasz
MadMancs #113662 üzenetére
"...Jó, ha tudod!
1) Azon ügyfeleink, akik jelenleg semmilyen mobilinternet szolgáltatással nem rendelkeznek, technikai okokból 03.17-től fogják tudni használni az egyszeri extra 10 GB-os adatmennyiséget.
Az egyszeri extra 10 GB-os egyenleg belföldön és az EU-n belül használható fel április 30-ig. A 10 GB extra adatmennyiséget akkor is megkapod, ha belföldön korlátlan adatforgalmú díjcsomaggal rendelkezel.
2) Ha az extra 5 GB-ot elhasználtad, és az aktiválás óta letelt a 30 nap, április 30. előtt újraaktiválhatod..."Weboldalon van [link]
-
-
kchris78
veterán
-
-
anglergab
addikt
válasz
MadMancs #112777 üzenetére
A 2G/3G itt nem számít. Csak az LTE jelerősség és jelminőség (jel-zaj arány).
Leginkább a jelerősség miatt fog váltani VoWiFi-re, de előfordulhat hogy LTE interferencia miatt.
Akit érdekel: az LTE RSRP és RSRQ-t és a wifi RSSI és SNR-t méri folyamatosan a telefon és ezek alapján dönt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest