- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim12
tag
Meg tudná valaki mondani mi a különbség a HISENSE 43E7Q PRO és a HISENSE 43E77Q PRO között? Illetve VA vagy IPS panel van bennük mert semmi infót nem találtam. Köszönöm .

-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ne keverd az égbolt elmozdulását a kontraszt/fényerő változásával, aki tudja, hogy kell nézni, az a változást nem az égbolt ugrálására érti. A linken van magyarázat is,. Lehet, hogy az égbolt eltolodását változásnak véled, de nem az a lényeg, Javaslom, hogy próbáld meg pontosan megnézni, és ne az elmozdulásra koncentrál, nálam változik a kontraszt (kis mértékben) és a fényerő is, nagyobb mértékben.
-
captainnemo
senior tag
Egészen pontosan a felhők mozognak, mert a felvétel bár ugyanonnan, ugyanazon körülmények között, de nem teljesen ugyanakkor készült, azaz némi időeltolódással vannak az állóképek rögzítve. Szóval amikor a felhők arrébb mozdulnak, akkor úgy érzi az ember változott valami, de az nem releváns. Jobb lett volna, ha fix állóképpel van végig, a teszt elkészítve.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Az, hogy az alapértelmzés után a kontrasztnál "ugrik" az égbolt nem változás, viszont az, hogy a csúcsfények egy picit módosulnak, vagy a fényerőnél sötétebb az égbolt, az bizony azt jelenti, hogy feldolgozza a metaadatokat. A mértéke viszont változó, sok műlik a megjelenítőkön is, a magasabb kategóriánál kevésbé látványos, de a linken minden le van írva.
-
LEON_01
tag
válasz
captainnemo
üzenetére
A lényeg az, hogy az eszközeim tudják kezelni ezt a formátumot is.
-
captainnemo
senior tag
válasz
LEON_01
üzenetére
Szerintem itt nem az a lényeg, egetverő különbséget láss, hanem ez egy teszt arra a hdr10+ működik. Én írtam feljebb az zavaró, hogy az egyes üzemmód váltásoknál a kép kicsit változik, mármint a kép tartalma, mert egy másik, de nagyon hasonló képkockát látunk. Viszont amikor a metaadatok is feldolgozásra kerülnek, a kép észrevehetően világos lesz, vagy sötétebb. A "változik", önmagában emiatt kevés ahhoz, bizonyíték legyen.
-
captainnemo
senior tag
Nincs másik lejátszóm. Most is már kettő van a Dune homatics mellett egy apple tv 2021, nem gondoltam volna jó lenne egy harmadik.
Ez utóbbiról kiderült nem támogatja a hdr10+-t. Ezt amúgy nem tudtam, jól utána kell kutatni kiderüljön. De ugye a Dune homtics nálad tudja, Android alatt is, akkor nem marad más mint a tv ami nem tudja. De fura módon HDMI keresztül nem, amúgy meg igen. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Esetleg egy másik lejátszóval megnézhetnéd, vagy másik HDMI-kábellel. Nincs másik HDR10+-képes lejátszód?
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Miért írnék másik eszközről? Logikátlan lenne. Homatics is tökéletesen felismeri, mint HDR10+-is kijelzőt.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Már írtam, hogy jól működik, nálam biztos, a Kodi felsorolásában is szerepel a HDR10+, CE és Android alatt is.
-
captainnemo
senior tag
Viszont jó lenne, ha valaki visszaigazolná azt dune homatics box r 4k plus -on jól működik, mert akkor majdnem 100% biztos, a tv nem képes hdmi bemeneten hdr10+ kezelésére.
A fenti esetben lehetséges az is a tv és box valamiféle inkompatibilitásban áll, de ez valószínűtlen, de sajnos az is előfordulhat.
-
captainnemo
senior tag
Ja én csak annyit akartam mondani ezzel, hogy láthatóan nem "szentírás" az, mit jelenít meg a tv, hanem az az egyértelmű bizonyíték amit a képen látunk. Legalábbis nálam így van.
Sajnos nem tudom jelen pillanatban eldönteni azt, hogy hdmi bemeneten képes-e a tv hdr10+ kezelni. Nekem nagyon úgy tűnik nem. Egy 2022-es apple tv eldönthetné egyértelműen, mert az apple eszközök megbíztatóan működnek.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Rátok van bízva, hogy mit és hogyan láttok. Sajnos én ebben így nem tudok véleményt alkotni. HDR10 esetében nincs változás, HDR10+ esetében lennie kell. Ez a biztos. Az, hogy a TV-d mit és hogy ír ki, hogyan kezeli, arról nem tudok véleményt alkotni.
-
captainnemo
senior tag
Amikor dlna-n keresztül, vagy usb-ről játszom le az anyagot, akkor is csak annyit ír ki jelinformációnak hdr10, de ott határozottan láthatóan fel vannak dolgozva a metaadatok. Szóval bár csak annyit jelez ki HDR10 tuti HDR10+-ban működik. Nagyon látszik az amikor valóban "feldolgozódik" a metaadat.
-
blakey
titán
válasz
LEON_01
üzenetére
Nálam a képernyő jobb sarkában nem jelzi, hogy HDR10+ mint a DV esetén, viszont mégis átvált HDR10+ +színházi módra.
- a jelelegi Vidaa OS csak a Dolbyra dob ikont a jobb felső sarokba, HDR10. HDR10 és HLG esetében nincs semmilyen jelölés. Azt menüből vagy info gombra tudod előcsalni.
Android alatt is ellenőrízd, nálam működik a HDR10+, van változás, gyakorlatilag ugyanazzal az összeállítással. A fényerő csökkenése látványosabb. -
captainnemo
senior tag
válasz
LEON_01
üzenetére
Szerintem ebben az esetben akkor nálad sem dolgozza fel a metaadatokat sima HDR10-ben megy az anyag. Én jelen pillanatban android alól használom és ott a rendszer kifejezetten visszajelzi, hogy HDR10+ támogatás nincs. De nálam is be van üzemelve a CE+avdvplus R6 és ott sem működik.
Talán egyedül blakey jelezte vissza ez nála működik de ha jól emlékszem ő sem dune homatics box r4k plus-al tesztelte. Viszont elvileg a box támogatja a hdr10+-t, persze a tv is elvileg de talán mégsem minden esetben. nem tudom sajnos mással próbálni, mert mint kiderült a 2021-es apple tv nem támogatja.
A neten nem elehet erről infót találni, mert olyan részletkérdés mint az, hogy hdr10 vagy hdr10+ nem nagyon jön elő, főleg tv specifikusan.
-
LEON_01
tag
Nekem az U8Q van, a teszt anyag NAS-ról megy (Dune Homatics CE+avdvplus R6). Nálam a képernyő jobb sarkában nem jelzi, hogy HDR10+ mint a DV esetén, viszont mégis átvált HDR10+ +színházi módra. Egyébként rohadtul nem látok változást a sípolásoknál, lehet hogy pont akkor pislogtam mindig. Így számomra nem releváns, hogy az anyag HDR10 v. HDR10+
-
captainnemo
senior tag
A dolgot kicsit bonyolítja, hogy amikor metadata változás van, a felvétel pozíciója is kicsit változik, de ha a metadata is feldolgozásra kerül, a kép észrevehetően világosabb vagy sötétebb lesz.
A resetet megcsináltam a tv-n. de a várakozásaimnak megfelelően, ez semmin sem változtatott.
Az egyetlen lehetőségem, ha kerülöm a HDR10+-t, és kizárólag dv anyagokat használok.
Jó lenne egy ilyen teszt dv-re is.
-
rostiron
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Oké , de a tv a szar vagy a lejátszó vagy mindkettő ?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Elmagyaráznátok nekem konyhanyelven, hogy a hdr lejátszás miért ilyen bonyolult ?
[itt] írtam hogy a tv elvileg mit tud.
De ugye a hdr10+ tesztfájl szerint mégse. Ha ezt a tesztfájlt a nas-ról megy a tv kiírja hogy hdr10+, ugyan ez CE hdmi-n akkor a tv nem ír semmit, viszont ha android alól indítom kodi val akkor csak hdr-t ír ki. Látszatra nincs különbség a képminőségben.
Ha a kijelző, jelen esetben a tv nem tudja a hdr10-et akkor hiába veszek mondjuk akár milyen lejátszót ??? ( de akkor miért írja a sarokba hogy hdr10+ ?? )
Szóval hogy van ez pontosan ? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Ehhez ma a CE-s Box-ok vannak a legközelebb, nyilván az sem tökéletes, de fényévre vannak tőle a TV-k lejátszói. Az is jól jellemzi a helyzetet, hogy még a márkásabb és sokkal drágább Android-os, vagy miegyéb lejátszóknál is jobb a CE, mert még a rendesen megfizetett programozók sem tudnak (vagy akarnak) normálisabb lejátszókat készíteni, pedig állítólag ők még az összes licenszet is megkapják hozzá. Ez a médialejátszózás már csak ilyen "mostohagyerek" téma manapság.
-
dlor
aktív tag
Hello 65u8gq 3.5 éves. Most már erősen kezd látszani a háttérvilágítás haldoklása mert elég sok világos négyzet látszik kéken, fehéren de talán lassan szerintem mindenen. Menyiért cserélhetik? Érdemes vagy kuka? Üzemóra 350 nap
-
captainnemo
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ez számomra nem is lenne tragédia, ha létezne olyan külső box, ami minden szempontból, egy készülékben maradéktalanul hibamentesen megoldana mindent.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
A TV-ket leginkább az "átlag embereknek" szánják, akiknél nem merülnek fel ilyen igények. A másik meg, hogy ott spórolnak, ahol csak tudnak és nem tesznek bele szinte semmi olyan dolgot a TV-kbe, amiért licensz díjat kell fizetniük. A harmadik, hogy ha lenne is rá hajlandóságuk, még mindig plusz költség lenne nekik ezeket úgy implementálni, beleprogramozni, hogy olyan szinten működjenek, mint pl. a CE-vel.
Három olyan sajnálatos tény, ami miatt kizárt, hogy a közeljövőben kiváltanák a TV-k önmagukban a dedikált média lejátszókat.
-
captainnemo
senior tag
válasz
grafnet
üzenetére
Értem amúgy az elégedetlenséget, de a plex kliens ami elérhető vidaa-ra, nem hisense által fejlesztett szoftver. Idegesítő dolog az, hogy egy mai tv már lehetne egy szórakoztató központ nem kellene semmi külső eszköz. Sajnos nem így van. Továbbá ha plex működne jól, akkor sem adná ki a hd hangokat earc-on. Viszont szerintem az amibe én futottam bele, hogy HDMI kapcsolaton keresztül nem működik a hdr10+ az egyértelműen a hisense sara, mer ennek működnie kéne.
Igazából nagyon nehezen tudok utána nézni, mert egyszerűen ez nagyon partikuláris dolog
Ezek után gondolkodtam rajta megnézek egy hasonló DV tesztet is. Igaz a box egyértelműen mutatja, a tv DV képesnek mutatja magát, míg a hdr10+ egyértelműen egy nem támogatott formátum. Az összes közül ez. Nem értem igazából. Szerintem ez egy készülék specifikus bug.
-
blakey
titán
…a TCL esetében egy frissítés után a Disney+-on nincs Dolby Vision, HDR10 van helyette…
- közben megvan a válasz, a Disney+ pert vesztett és a DV-t lekorlátozta licenc nélküli HDR10-re. Tehát minden eszközön megszűnt a Disney+ Dolby Vision támogatása, HDR10-ben lehet elérni a tartalmakat. Vajon ideiglenes vagy végleges? -
blakey
titán
válasz
grafnet
üzenetére
Az "átlagembernek" egy dolgot kéne megérteni, ha TV-t vásárol, akkor az megjelenítő, nem lejátszó, ha Blu-ray lejátszót vesz, akkor az nem médialejátszó, ha TV-okosítót vesz, akkor az nem Blu-ray lejátszó, stb. Tehát ha mindent a helyén kezel az "átlagember", akkor nincs probléma, viszont azért van probléma, mert az emberek telhetetlenek, túl sok az elvárás. A Hisense-en futó OS-hez is optimalizálni kell az alkalmazásokat, a Plex fejlesztői még nem tették meg, nem csak az OS-hez, hanem a hardverekhez is optimalizálni kell. Nem a hardver a gyenge láncszem, hanem a rosszul megírt program, pl. memóriaszivárgás érzékelhető, rossz a puffer és a gyorsítótár mérete, valamint az olvasási sebesség sincs jól beállítva, ezek okozzák a hirtelen megtorpanásokat, leállásokat. Ha ezt megoldják, akkor nem lesz problémád a Hisense TV-den.
Mókolás: nekem sem az LG, sem a Samsung TV-n nem kellett állítani semmit, telepítettem, beléptem és néztem a szerveren lévő tartalmakat.
- akinek a beállítás is mókolásnak számít, ahhoz nincs mit írni, beállítás, optimalizálás nélkül a mai világban elveszett vagy. Mindent be kell állítani, de ha te úgy érzed, hogy az LG, Samsung TV-n nem kell a Plexet állítani, akkor a helyedben megválnék a Hisense-től és azon márkák modelljeit választanám, mivel személy szerint nem vagyok hajlandó kínozni magam, nem vagyok mazochista.
A Hisense-em egy LG oledet váltott, semmilyen hátrányt nem érzek az OS-ben, igaz, a TV részét, a SkyShowtime, Disney+, Apple TV, HBO Max, Canal+, RTL+ valamint a HDMI bemenetekhez csatlakoztatott eszközöket használom, nálam a váltás nem okozott "traumát", hogy a Plex nem működik, mert nem is használtam. Eleinte az RTL+ nem volt elérhető, egy picit zavart, mert szeretem, ha nem csak egy eszközön tudok valamit használni, aztán később kellemes meglepetés volt, hogy megjelent ezen az OS-en is. Ezek az alkalmazások mind jól működnek, nem fagynak, stabilan teszik a dolgukat. -
Egy átlag ember nem ilyen megoldással kezdi: "... Normális külső eszköz használata..."
Egy átlag ember megnézi a TV képét, beszélget az eladóval vagy eljön a szakmai fórumra és megkérdezi: - Ehhez a TV-hez van Plex app?
Ha nincs, vált.
Ha van, megveszi - mert neki ez az opció kell.Persze én és még sokan balekok vagyunk, mert nincs külső eszközöm, mert hát nem azért akarok okos TV-t venni...
Mókolás: nekem sem az LG, sem a Samsung TV-n nem kellett állítani semmit, telepítettem, beléptem és néztem a szerveren lévő tartalmakat.
A Hisense-nél meg sok-sok beállítást ki kellett próbálni, mire végre hajlandó volt lejátszani. Közben meg kellett hozni azt a kompromisszumot, hogy nem tudok - külső eszköz vásárlása nélkül - csak 1080-ban filmet nézni!Ennyi, de ezt már sokszor leírtam itt.
Engem felháborít, hogy egy 3M-s TV-hez is kell külső eszköz! Ha ez valóban így van: sajnálatos!
-
blakey
titán
válasz
grafnet
üzenetére
…sem az LG, sem a Samsung TV-n nem volt szükség egyedi mókolásra,
- mire gondolsz? Normális külső eszköz használata nem mókolás, a 3 millió forintos TV-hez is dukál egy normális külső lejátszó, nemhogy a 300e-eshez. Nagyon sok platformot, és sok eszközt teszteltem, mindegyiken megvolt a Plex próba is, sajnos a kliensek nem ugyanolyanok, van, hogy a beállítások is eltérnek. A Plex fejlesztői nem tudnak minden platformra és minden eszközre olyat fejleszteni, hogy az maradéktalanul megfeleljen. a harmadik féltől származó appokra soha nem a gyártó a felelős, a felvesztőknek kell jól megoldani. Hibáztathatod a Hisense-t, ez is egy szemlélet, de nem ez a valódi gond, hanem az alkalmazás fejlesztője. Pl. a TCL esetében egy frissítés után a Disney+-on nincs Dolby Vision, HDR10 van helyette, de érdekes módon Apple TV+-on van DV, de ezt is sokan a TCL rovására írják, pedig nem biztos, hogy a készülék a hibás. Aki a TV lejátszási képességei hagyatkozik, az sajnos rendkívül sok problémával szembesülhet, kezdve azzal, hogy nincs frekvenciaváltás, azaz a képkockasebesség egyeztetése nem történik meg, az érintetlen többcsatornás hangokat sem tudja minden esetben tovább küldeni, nem minden formátumot ismernek, sok esetben el sem indítják, egy szóval korlátozott képességekre képesek a TV-k, gyártótól, típustól, ártól függetlenül, elsősorban mind megjelenítőnek készülnek, egy mellékes tulajdonság, hogy bizonyos korlátozásokkal lejátszásra is képesek. -
Biztosan van másik TV is, ahol nem működik megfelelően a Plex.
De, én ezt nem tudom, mert sem az LG, sem a Samsung TV-n nem volt szükség egyedi mókolásra, probléma keresésre, mindent lejátszottak ami a szerveren volt.
A Hisense-t állítani kellett. Ez szerintem elég egyértelműen a Hisense hibája, vagy annak aki a Hisense-nek fejleszti a Plex app-ot. Nem a Plex-nek magának. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Erről már társalogtunk. Mindig van olyan, hogy valakinek jó, egy ideig, aztán, előjönnek a problémák, pl. tvOS-en nincs Atmos, egyes DV tartalmak kamu DV-k, amik valójában sima HDR10, Androidon szintén képes kamuzni erről, egyes konténereket nem képes helyesen értelmezni, az átalakítás minden platformon előjön. Ha már platform, akkor vedd figyelembe, hogy nem ugyanaz a csapat fejleszt Androidra, mint Vidaa-ra, vagy webOS-re, ahány Plex kliens, annyi viselkedés. ami biztos, Kodi alatt sokkal stabilabb, jobb, pontosabb a lejátszás, Infuse alatt is. Aki rászorul a Plex kliens használatára, az vegye figyelembe a hardver, az OS és a kliens képességeit és annak megfelelően válasszon anyagot, úgy tényleg nem lesz problémája, de aki sokféle anyagot használ és igazán fontos számára a széles körű támogatás, az ne Plex klienst használjon. Emby, Jellyfin ugyanaz.
-
blakey
titán
A Plex fejlesztői nincsenek a helyzet magaslatán, nem a hardver hibája. Más platformokon, más problémák jönnek elő. Már régen túlléptem a TV-n, mint saját tartalom lejátszójáról, kizárólag megjelenítő és streaming, 0 probléma jeletkezik. Saját tartalomhoz külső lejátszót használok, a Plex nálam adatbázist biztosít, sehol nem használom a klienst, helyette Kodi, Infuse a lejátszó Plex integrációval.
-
Nekem is ez a legnagyobb csalódás ebben a Hisense kijelző világban!
A Plex volt az egyik opció, amire szükségem volt - nagy csalódás:
Csak 1080-ban tudunk filmet nézni NAS-ról.
A közvetlen lejátszást kellett nálunk bepipálni.
De így is van, hogy összeomlik és kilép az app-ból. -
captainnemo
senior tag
Nekem más hisense tv-m van, de annyit elmondhatok, sajnos a plex kliens nem használható kompromisszum mentesen rajta. Nekem laggolás nem jelentkezik, de bizonyos tartalmakat szaggatva játszik le. Ha dlna szervert használok, akkor ott szépen működik minden, eltekintve a hd hangoktól.
-
takos
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert teljesen kifogytam az ötletekből.
Adott egy Hisense 65” 65E7QPRO 4K TV, amin a beépített Plex alkalmazás gyakorlatilag használhatatlanul laggol. Már a menüben is érezhető az akadás, lejátszás közben pedig szinte élvezhetetlen.
Ami még furcsább:
Külső Chromecasttel próbálva a Plex csak 720p-ben játszik le, és az is szaggat Ugyanez a tartalom egy másik TV-n tökéletesen megy, ugyanarról a Synology DS718+ NAS-ról A gyári médialejátszó sem megoldás, mert nem tudok külső feliratot hozzáadni Próbáltam etherneten és Wi-Fin is, nincs különbség
👉 Van bárkinek hasonló tapasztalata Hisense + Plex + Synology kombóval?
👉 Létezik működő megoldás? (másik lejátszó, beállítás, külső médialejátszó, Kodi, stb.)Őszintén szólva elég csalódott vagyok, mert papíron ez egy korrekt 4K TV, a gyakorlatban viszont médialejátszásra eddig katasztrófa.
Előre is köszönöm minden tapasztalatot és tippet! 🙏
-
captainnemo
senior tag
válasz
rostiron
üzenetére
Nem tudom, pl nekem csak annyit ír ki hdr10 minden esetben. Amennyiben a forrás HDMI, abban az esetben csak hdr10-ben értelmezi a hdr10+-t. Ha viszont usb ből játszom le, vagy dlna-n keresztül akkor is csak annyit jelez ki hdr10 viszont akkor ténylegesen hdr10+ módban működik.
Már mindent kipróbáltam de HDMI bemenetre azt mondja a tv én bizony a hdr10+ nem támogatom. Ez következik számomra abból amit tapasztalok.
-
rostiron
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
De akkor miért írja a sarokba hogy hdr10+ , akkor ez átb....ás.

Meg a hisense leírása.
-
captainnemo
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nagyon minimális a leírás, nem találok részletesebbet, a neten sem. A bemenetekre annyi van 4K@60Hz, amiből az egyik earc. A tv menürendszeréről sincs egy hang sem sehol.
-
captainnemo
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Megnézem persze, de nem teljesen értem. Az eleve gyanús az Android tv alatt a lehetőség tiltott, gondolom a tv ad olyan edid információt, hogy ezt nem tudja.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Annak pedig tudnia kellene, de azért én megnézném azt a kezelési útmutatót.
-
captainnemo
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hát az earc portba megy az erősítő és minden az erősítőn keresztül
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Kipróbáltam a hdr10+ test fájlt, és nem tudom eldönteni hogy a tv jól kezeli e, vagy sem.
Kiírja a sarokba ugyan hogy hdr10+ de a sípolásoknál nem látok nagy változást. megpróbáltam le videózni. [link]
Ha ugyan ezt nas- ról játszom le CoreElec -el. Akkor nem írja a tv hogy hdr10+ de kb ugyan ilyennek látom.
A tv 75U7Q -
SunMount3r
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Amint fentebb is írták, megnézted már, hogy a jó HDMI port-ba dugtad a láncot? A kezelési útmutatóban általában Blu-Ray lejátszó van ott feltűntetve, ahová kellene.
-
captainnemo
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Megnéztem és ha közvetlen pendrive-ról játszom le akkor szépen látszik változik a kép, amikor a metaadatok változnak. Azaz a tv tényleg tudja igaz, csak simán HDR10-et jelenít meg, az OSD-n.
A HDR10+ se apple tv-vel, és dune homatics box r 4k plus on se androiddal, se CE vel nem megy.
Megpróbálom kideríteni a dolgot. A következő az lehet, kiiktatom az erősítőt, mert mi van ha az nem engedi át. Azaz, emellett utánanézek, mi újság az erősítő hdr10+ kompatibilitásával. Agyrém ez.
szerk.
onkyo tx-rz 50
HDR (High Dynamic Range) Support
HDR10
YesHDR10+
YesHLG
YesDolby Vision
YesEz kilőve supportál mindent
-
samu74
addikt
-
captainnemo
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
ok megpróbálom, de majd a saját belső szoftverével is
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Esteleg próbálj Pendrive-ra rárakni valami sample videót és lejátszani a TV saját lejátszójával, hogy úgy működik e a HDR10+.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A tv elvileg támogatja
. - ettől még lehet, hogy nem kezeli, sok TV csak kamuzik a HDR10+-ről, annak ellenére, hogy tudja, TCL, Philips, Panasonic esetében is előfordul.
Ha a lejátszók nem azonosítják, mint HDR10+- képes kijelzőt, akkor nem támogatja.Mi lehet az a beállítás ami miatt ez működik vagy sem?
- külön beállítást nem igényel, csak annyit, amennyit a HDR/DV megkíván.
Esetleg nem mindegyik HDMI csatlakozó támogatja a nagyobb dinamikatartományt. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
…semmi kontraszt, fényerő változást.
- akkor nincs HDR10+. -
captainnemo
senior tag
Megnéztem, és nem nagyon látok változást amikor a metaadatokat váltja az anyag, ami változást látok az úgy tűnik, mintha az állókép nem 100% ugyanabból a pozícióból lenne rögzítve, így látok egy kép változást, de semmi kontraszt, fényerő változást. Ez gondolom nem jó jel. Továbbá az sem jó jel, ha android alatt a hdr10+ nem támogatottnak mondja, eddig auto volt, ezért nem láttam. Teszteltem apple tv alól is és ott szintén ugynaaz a helyzet mint android alatt. Megnézem CE alatt is, de eddig még nem volt időm, mert indulnak a péntek reggeli meetingjeim.
A hisense lehet a ludas szerintem, pedig a hdr10+ támogatást elvileg tudja. Egy alap modellem van, de elvileg támogatja a hdr10+-t.Hisense 70E7HQ 70" review | 81 facts and highlights
QLED Smart TV - 70E7HQ - Hisense -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ezzel a fájllal megnézheted, hogy működik-e a HDR10+ vagy sem.
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Szóval amikor lekéred a jelinformációt, akkor ott HDR10+ szerepel?
- igen. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Igen, kiírja, hogy HDR10+. Mindegyik dinamikatartománynál kiírja, hogy épp milyen a forrás, kivéve SDR esetében, ott semmit nem ír.
-
captainnemo
senior tag
Amikor a forrás HDR10+, akkor a jelinformációkban ez megjelenik? Én csak HDR10-et látok.
-
csucsu54
tag
Üdv!
Ma meghozták az U8QF és U7KQ után a 3. Hisense TV-t,65U8Q-t,így a QF tartalékba esetleg eladósorba került/ ha valakit érdekelne/.Hát ez a 8Q nagyszerű készülék,veri az elözőeket,pedig azok is nagyon jók!Bekapcsolás után azonnal 3 frissítést töltött fel,csodás a képe,szóval idáig nem csalódtam ebben a márkában!Ja,a korábbi készülékek is 65 colosak! -
rene85
aktív tag
Sziasztok. Adott egy 50E7HQ tv. Xiaomi mediabox 3.generacioval streamelnek ra jatekot es mintha laggolna a panel vagy valami mas galiba van - ugyanaz a tipusu box a fiam szobajaban szuper modon streameli a ps5 kepet minimalis beviteli lag mellett egy monitorra. Vezetekes netkapcsolat, tehat nem az a szuk keresztmetszet. Jatek mod be van kapcsolva, minden szoftver a legfrissebb, mindent tobbszor ujrainditottam - mit felejtek el?
-
LEON_01
tag
Hali,
Ma csatlakoztam én is a Hisense táborba egy 55"U8Q-val. Brutál jó képe és hangja van. Anyaghasználatba is odatették magukat. A távja is nagyon jó. Remélem műszakilag is bírja egy pár évig és nem adja meg magát. -
SztiviVander
addikt
Az azert fura mert ha kikapcsolod a bt-t a tv-n akkor a tav (mivel nem tud bt-n kapcsolodni) atall infrara, ami abbol latszik hogy bt kapcsolaton keken villog a led gomb nyomkodasnal infra uzemben meg pirossal. nekem is ez van, csomoszor kapcsoltam mar ki a bt-t, baromi erdekes lenne ha attol tonkremenne az alaplap. azt a tv szerelot akinek mindenre az a valasza hogy "alaplaaap" a kenyerpirito kozelebe se engednem. amugy csak bekapcsolo gombja van, bal oldalon a piros allapotled mogott egy melyedesben, alulrol lehet benyomni. es egyebkent az infra vevoje is ott van. vidaa app csak akkor megy ha egyreszt azonos halozaton van a tv meg a telefon, masresz bekapcsolni csak akkor lehet appal ha be van kulon allitva a tvben ez az opcio, alapbol nincs. de gombbal be lehet kapcsolni es utana az appal is lehet a menuben maszkalni. vagy vegso esetben csomo utagyartott tavval is mukodik, pl euronicsban kaphato thomson roc4301 is jo hozza. de elobb ird meg milyen szinnel jelzi a tav a gomb nyomkodast, abbol kiderul milyen modban van. mar ha meg aktualis a dolog. ja es ennel az ujraparositashoz vagy a menu vagy a back gombot kell kb 10-15 mp-ig nyomni (az biztos hogy nem ket gombot egyszerre) de ez eleve csak akkor mukodik ha a bt be van kapcsolva a tv-n. nekem csak egyszer kellett ez amikor veletlen toroltem a tavot a bt eszkoz listabol, azert nem emlekszem pontosan a ketto kozul melyik volt, de talan a menu gomb az eselyesebb.
-
tocijozsi00
tag
Nagyrészt a tv lejátszoját használom.Mert picivel szebb ugy a kép.Mivel nem hallok,felirattal nézem.Akkor szoktam az okosittot használni,ha a tv nem kezeli megfelelően az adott film,sorozat feliratát.Pl ul.az átnevezett SRT -ASS nél fordul elő.Illetve a VLC vel tudok keresni feliratot is az OPPENSUBROL.Vagy ritka,régi (AVI,Wob,Xvid) a video formátuma.Tekerni ugy tudom hogy a csuszkát huzom a vonalon.
-
tibibi
őstag
válasz
tocijozsi00
üzenetére
Elég gagyi a media lejátszó része tekerni se engedi a filmeket.
-
tocijozsi00
tag
Előfordulhat hogy a film file kodolása régebbi mint a tv támogat.Nálam talán 1 a 20 bol ez az arány."Virágboltos"torentek.Van amelyik a 2010 es évekbeli verzio.Még az ujjabb 265 ,illetve 10 bittes kodolásu fileket is le játsza a tv-m.U7NQ a Tv tipusa.Illetve régebbi AVI,XVID,WOB nél fordul elő.De erre tartok 1 Xaomi mi 4 s-t.Arra raktam VLC-t.az mindent lejátszik.
-
tibibi
őstag
2 tb usb3 pendrive -ot kellene kezeljen a tv 85U7KQ? 7 filmből 2 lejátszik /mkv / a többit nem is látja .
-
Croa
csendes tag
Áramtalanítsd 5 percre a TV-t konnektorból kihúzással.Cserélj elemet a távirányítóba.Visszakapcsolás után állítsd alaphelyzetbe.Ne legyen csatlakoztatva visszaállításkor a TV be és kimenetein semmi.Frissítsd a rendszert ha van elerhető hozzá újabb verzió.Előtte a neked bevált beállításaidat fényképezd le.
-
kávézacc
csendes tag
Üdv.
Én is hasonlóan jártam,de miután a tv hátulján található gombokkal bekapcsoltam a tv-t és egyszer ki szedtem és vissza tettem a távkapcsolóba az elemeket,utána már működik bluetooth nélkül is
Annyi változott,hogy mindig a tv irányába kell fordítani a távot használat közben
-
ajapi
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
max,netlix stb pediig lehet.
-
plaszy
őstag
Szia!
Ezt mondtad: 55U8GQ párosítása a távirányítóval. Hogyan kell?
A ChatGPT ezt mondta:
A Hisense 55U8GQ TV távirányítójának párosítása általában Bluetooth-on történik. Így csináld:
Alap párosítás (gyári távirányító)
Kapcsold be a TV-t
– Ha a távirányító még nem működik, a TV alján / oldalán lévő fizikai gombbal kapcsold be.
Tedd be az elemeket a távirányítóba
– Új vagy jó elemek legyenek benne.
Indítsd el a párosítást
Irányítsd a távirányítót a TV felé
Nyomd le egyszerre a BACK és a HOME gombot
Tartsd lenyomva 5–10 másodpercig
Várd meg a visszajelzést
A képernyőn megjelenik, hogy a távirányító csatlakozott
Ezután hangvezérlés és gyorsabb működés is elérhetőHa Android TV / Google TV menüből kell
Ha van ideiglenesen működő vezérlés:
Beállítások
Távirányítók és tartozékok
Új eszköz hozzáadása
Kövesd a képernyőn megjelenő lépéseketHa nem sikerül
Kapcsold ki a TV-t, húzd ki 1 percre a konnektorból
Cseréld ki az elemeket
Próbáld újra a BACK + HOME kombinációt közelebb a TV-hez
Ellenőrizd, hogy eredeti Hisense Bluetooth távirányító-e -
kapis
újonc
Sziasztok,szép estét mindenkinek!
Talán valaki tudna segíteni,van egy Hisense 55 U8GQ Led TV-m,annyi történt,hogy a menüben a beállításokban barangolva véletlenü a BT ki lett kapcsolva. Ezek után nem működött a távirányító és azóta sem sikerült sehogy helyre hozni.
Már TV szerelőt is kérdeztem aki azt mondta,hogy valami alaplap vagy mi ami tönkre mehetett....
Lenne esetleg valakinek valami tipp,furcsállanám hogy ha valóban valami baja lenne,bár a szerelő azt mondta,lehet ilyen véletlen,hogy amikor elállítottam,akkor utána ment tönkre valami... -
tocijozsi00
tag
válasz
grafnet
üzenetére
Űdv.Jelenlegi tv-m u7nq.Kettő darab 2terrás vinyoval használom.Mind 2 egyszerre van bedugva.Az eggyik Philips 2620 elements,a másik 2 terrás Philips kűlső SSD.Kompatibilátis gondom sose volt 1 ikkel sem.Ez a tv 1 éve van meg.Előtte A7Gq-t használtam 4 évig.A fent irt eszkőzők azon a modelen is kiváloan műkődtek.Fűggetlenűl a lejátszott tartalom méretétől.bitrátájátol.Szerintem nem lessz vele gond.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
cizella
üzenetére
Nekem a régebbi 55ös u8qf-nél úgy használom , hogy vettem egy usb közösítőt (2ből1et "csinál" , az egyik csati csak a tápot szedi) ,mivel 2 usb2 es csatija van. Volt gondom a 4K lejátszással ,sokszor kifagyott --azóta nincs gond, bár pont ott volt egy rendszer frissítés is akkoriban, nem tudom melyik oldotta meg a problémát
-
cizella
csendes tag
Sziasztok!
Jó minőségű, megbízhatóan működő kompakt külső merevlemezt szeretnék Hisense 55E8Q típusú tévéhez, min. 1 TB tárhellyel.
A TV használati útmutatójában ennyit találtam: "Olyan egyéni, nem szabványos, nagy kapacitású mobil merevlemezek esetén, amelyeknek az impulzusárama eléri vagy meghaladja az 1 A-t, a tévékészülék újraindulhat vagy zárolhatja önmagát. A készülék tehát ezek használatát nem támogatja."
Abban kérem a segítségeteket, hogy milyen merevlemezek közül érdemes választani, előre is köszönöm a válaszokat.
-
hads
tag
Üdvözlet Uraim!
Vettem egy Hisense 43" 43A6Q TV-t. Végig futtattam az automatikus csatornakeresést (kábeles). A talált csatornák 2-vel kezdődnek és kettesével emelkednek( páratlan számú csatornán semmit sem található). Szeretnék egy távirányíthatóval való csatorna kiválasztást használni, úgy mint egy normális tévénél, hogy tudom ennél beállítani?
Köszi a segítséget! -
SunMount3r
nagyúr
Amúgy ha már itt tartunk, Hisense TV-ken mi az ajánlott képbeállítási mód, ha Fire TV Stick (SDR)-ről játszok le valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Arc Raiders
- Spórolós topik
- Trollok komolyan
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman S2 TG DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Mi a megoldás? Elmegyek egy áruházba és ha ki van állítva megkopogtatom ?