Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Tavaszi szél Pixelt áraszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- DIGI Mobil
- iPhone topik
Hirdetés
-
A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
ma Az újdonság kiemelkedően hosszú ideig tartja naprakészen az Androidot és a biztonságot.
-
A nap híre: Érkezik az Alien - Isolation folytatása
gp Tíz éve jelent meg a játék, épp ideje volt hogy kapjunk egy új részt.
-
Újult erővel támad a ZLUDA
ph A legújabb iterációban a CUDA-alapú AI szoftvereken lesz a fókusz.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corleone33
aktív tag
telekomos mobilnetet lehet "hotspotolni/ tetherelni" asztali gép wifijeként vagy ez kivitelezhetetlen?
"Az ember választ, a rabszolga engedelmeskedik" (Andrew Ryan, Bioshock)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Corleone33 #123603 üzenetére
Lehet.
-
forras2
őstag
Szevasztok
Ide is betetszem a kérdésem, hátha ilyen irányú a probléma
Tegnap vásároltam egy Xiaomi Mi 11-et a telekomnál. Náluk is van már rég óta az előfizetésem.
Beraktam az új telefonba a sim kártyám, és nincs mobil net. Facebook, messenger, email, céges email megy, de semmi más nem. Böngészők nem töltenek be 1 oldalt sem. Ha vissza teszem a régi telefonomba a sim kártyát, ott minden működik rendesen.
Valszeg vmi telefon beállítás lesz, de hátha alapon, Nektek is feltettem a problémám -
joey04
titán
válasz 4Grider #123600 üzenetére
Nem, nem felkapott helyen lenne használva, pláne nem csúcsidőben. És köze sincs a nyárhoz, csak most lett aktuális a váltás a telenorról. Amúgy igen kellemes sebességeket mérek, vettem egy dominot próbálgatni. De a lényeg, hogy a szolgáltató ne korlátozza. Mert azt tudom, hogy régen nagyon bekorlátozta, most utánaolvasva azt látom, hogy csendben eltűnt a kitétel, de valami utalás van még rá, a tapasztalatok meg azt mutatják a topikban, hogy engedik.
-
rongaucho
tag
Sziasztok!
Az egyik családtagomnak, aki már régen elköltözötto otthonról, van egy nagyobb tartozása a Telekom felé. Nagyon problémás ez a bizonyos családtag, ezért kb. másfél hónapja elindítottuk a lakcíme fiktiváltatását, azaz a családi lakcímről a kényszer kiejelentését. Erről egyébként 1 hete megjött a végzés, hogy jogerőre is emelkedett.
Ma próbáltunk volna egy új Telekomos előfizetői szerződést kötni, de azt a választ kaptuk, hogy nem lehet, mert a mi lakcímünkön van egy tartozással rendelkező előfizető (a tartozással rendelkező rokon).
Kérdéseim:
1. Ezt megteheti a T., hogy ezzel az indokkal megtagadja egy előfizetői szerződés megkötését?
2. Ha az előbbi kérdésre a válasz igen, akkor mit tehetünk? próbálkozzunk néhány naponta, hogy a T-nél már átfutott a rendszerükön, hogy már nincs bejelentett lakcímmel adós a mi házunkban? -
dptrsk
Topikgazda
válasz rongaucho #123613 üzenetére
Megteheti. Megpróbálhatjátok a végzés birtokában személyesen elintézni.
Azt is vizsgálja, hogy a pontos cím mennyire kockázatos.
Ha van ott tartozó ügyfél nevén és címén szolgáltatás (teljesen jogosan) megtagadja a további veszteségek elkerülése miatt.
A problémás rokonnak kellene átiratnia a címét a Telekomnál (kifizetni és lemondani/áthelyeztetni a szolgáltatásait), attól, hogy nem lesz lakcímkártyája a címetekre, a bank/telekom/stb nem fog automatikusan értesülni erről.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
dptrsk
Topikgazda
válasz #50449408 #123615 üzenetére
Nem ÁSZFből idéztem, nem tudom le van-e írva, csak egy profitorientált vállalat fejével való gondolatmenetet írtam le.
Ha nincs szolgáltatási kötelezettsége, akkor szerintem megtagadhatja a szolgáltatás nyújtását.Jelen esetben egy olyan belső folyamat lehet a megtagadás alapja, ami eredményül hozza, hogy B. tartozik az X utca 1 alatt. Egy jól megírt vizsgálat simán feltételezi, hogy A. rokona lehet, s a cím azonos.—> kockázatos a szerződéskötés, ha nincs kötelezettség, akkor megtagadhatja a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dptrsk #123618 üzenetére
Az EHT vagy polgári TK hol írja, hogy egy szolgáltatónak kötelessége szolgáltatást nyújtani mindenhol?
Elvitted más irányba a beszélgetést.A szolgáltatás nyújtása adott címen teljesíthető, hiszen korábban más személy igénybe vette azt. Ráadásul ez mobil téma: ha nem bontotta el a szolgáltató a tornyot ami adott címet ellátta szolgáltatással, akkor mi is változott?
A vitaindító az volt, hogy megtagadhatja-e a szolgáltató a szerződéskötést egy nulla ügyfélmúlttal rendelkező ügyféltől, mert adott lakcímen élő másik személynek tartozása van?
Nem a lakcím halmozta fel a tartozást.Ilyen alapon, ha van egy üzleti ügyfél, aki székhely-szolgáltatást vesz igénybe (és tartozik a T felé), akkor az ugyanoda bejelentett többi üzleti ügyfél sem köthet szeződést a"T"-vel?
Nonszensz! -
Lackooo84
nagyúr
-
törölt tag
válasz PhoenixSzG #123624 üzenetére
Ez most szubjektív vélemény, vagy van valami jogi passzus is rá? Dobsz egy linket?
Próbáltam rákeresni a "szolgáltatás megtagadása" szókapcsolatra, de semmit nem találtam. -
MadMancs
veterán
Megteheti, és meg is teszi.
Párom amíg szülői házba volt bejelentve, nem tudott semmit vásárolni, mert édesanyja sáros volt (bár elő szerződése van anyósnak de 2x korlátozásra került). Innentől párommal megtagadták a szerződés kötést. Rendes volt csávó, mert valami háttérosztallyal is próbálták, nem tudták felulbírálni a rendszer. Sajnos ott is mondták hogy nincs szerződés kötési kötelezettségük senkivel. Ezt ÁSZF is tartalmazza.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
rongaucho
tag
válasz MadMancs #123628 üzenetére
Ok, megteheti a T., hogy elutasítja a szerződéskötést, rendben. Mellesleg nekem 15 éve van 2 havidíjas és 2 domino előfizetésem a T-nél ugyanezen a lakcímen, és soha nem késtem semmilyen számlabefizetéssel.
De a 2. kérdésem az volt, hogy mit tehetek ebben a helyzetben? 1-2 hét múlva átfut a rendszeren esetleg, hogy a rokonunknak már nem ez a lakcíme (írtam, hogy nekünk kellett kényszerkijelentenünk 1 hónapja kb., szóval nem túl együttműkődő). Utána már van esély, hogy kössünk erre a címre új szerződést?
Illetve még az a trükk jutott eszembe, hogy esetleg úgy nem működik, hogy egy már létező Dominos előfizetésre visszük át ezt az új havidíjas szerződést és így már átmenne a a T. ellenőrzésén az ügylet?
-
MadMancs
veterán
válasz rongaucho #123630 üzenetére
Nem fog átmenni. Míg Telekom rendszerében az szerepel hogy neki az a lakcíme addig ez a helyzet lesz. Rokonodnak kell bemenni Telekom és átirarni a címét. Lakcím nyilvántartást csak addig használnak míg ellenőrzik az adatokat. Páromnak is csak úgy engedte a rendszer utána mikor bejelentkezett albérletünkbe, azaz nem egyezett már szülői házzal lakcím. Dominoról előfizetésre váltás is pont ugyanaz a folyamat. Azt is el fogja utasítani a rendszer.
Kényszerkijelentéses végzéssel egy próbát megér személyesen felkeresni őket, de 2 éve még háttérosztály se tudta rendszert felulbírálni, üzlet meg pláne.lehet már finomítottak a dolgon, ezt nem tudom.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Winne
nagyúr
Ha nagyon nem lehet eltakarítani a problémás rokont, nem áll-e módjában abban a rokonnak, aki mindenképpen itt szeretne vásárolni/szerződést kötni, hogy Ő vált címet valami rokon/barát címére? Nyilván ha vezetékes szolgáltatást akar oda akkor ez sem segít.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
dptrsk
Topikgazda
Neked/Nektek kell lépni.
Érdemes a Telekomnál/Banknál/stb helyeken jelezni a végzéssel, hogy ő már nem lakik nálatok. (Későbbi kellemetlenségek elkerülése végett is ajánlott)
Ha ez az információ törlődik a rendszerből(bár kérdés, hogy 3. személy jelzésére csinálnak-e ilyet), utána lesz esélyetek talán új szerződésre.Leggyorsabb opció: kifizetitek a tartozást (Ha 20-30 ezer forintról van szó, lehet megéri benyelni, 200-300 ezernél már más a helyzet)
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Csak egy megoldás lenne, el kell költözni!
Akár másik országba is ahogy én tettem, de ez csak nagyon kevés embernek opció, csak egy előfizetés miatt! (de lehetnek más előnyei is)
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
rongaucho
tag
válasz dptrsk #123633 üzenetére
@Madmancs @Winne @dptrsk @ElektrikusDE Köszönöm a válaszaitokat!
Sajnos a problémás rokon nem fog együttműködni, kizárt, hogy betegye a lábát a egy T üzletbe, több százezer Ft-tal tartozik...
Igen, erre már én is gondoltam, hogy bemegyek a kényszerkijelentéses végzéssel, de kicsi az esélye szerintem, hogy az az én kezdeményezésemre átírnák a T rendszerében a címet. (Ráadásul innentől kezdve pont hogy nem lesz létező, érvényes lakcíme az ominózus rokonunknak, a "semmi" új lakcímet meg nem hinném, hogy engedné a T. rögzíteni a saját rendszerében.)
Igen, ma reggelre én is azt találtam ki, hogy az egyetlen megoldás, ha egy hétre átjelentkezünk egy másik lakcímre...
-
M.Ildiko
tag
válasz rongaucho #123635 üzenetére
Ha beviszed az eredeti határozatot, működni fog.
Mindezek mellett javaslom emilen az általatok ismert "hivatalokat" értesíteni a változásról. Én emilben tenném, csatolva a határozat másolatát. Ugyanis a legtöbb szerződésben, az apróbetűs részben benne van, hogy a változásról értesíteni kell a "hivatalt". A hivatal lehet bank, biztosító, nav, telekommunikációs cég, ill. bármi, ahol a lakcím azonosítási adat. Persze amiről tudtok.
A bejelentkezés egyszerű, de ha megszüntetitek, az is bejelentés-köteles a telekomnál! Plusz macera, mert a papiros anyagokat oda fogják küldeni.Kicsit ahhoz hasonlít, mint amikor meghal egy hozzátartozó, annyi különbséggel, hogy nem ismeritek az elérhetőségét.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz rongaucho #123640 üzenetére
Ha adatvédelmi okból nézzük, családtagod adataival kapcsoltaban szóba se fognak állni veled, nemhogy módosításanak bármit. Ettől függetlenül egy próbát megér, hátha egy lazább Telekom dolgozó megteszi.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Szia. Ha egy címen van korábbi tartozás ,akkor a rendszerünk nem enged új előfizetést kötni, mivel 2 elöfizető nem lehet egy azon címen. Max annyit tehettek, hogy kifizetitekca tartozását, majd azt jegyzőnél végrehajtással megpróbáljátok behajtani, ha ellent mond, akkor polgári peres úton folytatódik, ahol ha veszít, bírósági letiltással súlytják. Esetleg illetékes hatóságtól kérhettek állásfoglalást az ügyben, hogy mennyire jogszerű a telekom hozzáállása ebben az esetben.
Mellesleg még a közüzemi szolgáltatók is hasonlóan járnak el!
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz st3v3np3t3r #123642 üzenetére
Szia!
"2 elöfizető nem lehet egy azon címen"
Ez nem minkig volt így, nekem sikerült albérlőként beköttetni anno az ADSL-t, miközben a bérlőnek is volt telefon és internet előfizetése ugyanazon szolgáltatónál!
Igaz a szerelése nem ment simán...
Sőt még UPC áthelyezés is sikerült egy panzióba, miközben a panziónak is volt már UPC előfizetése!
Itt sem ment simán a bekötés, végül csak a 3. szerelő tudta elvégezni tiszteségesen az iránymutatásom alapján! (be kellett rakatnom egy visszairány erősítőt is, amit persze velem akarták kifizettetni, de erről sikerült lebeszélnem őket)
Ui:
Viszont nem volt tartozás egyik címen se!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
válasz ElektrikusDE #123643 üzenetére
Itt a tartozás, ami gátol.
A másik, nem szeretik, ha 2 előfizető 1 címen van.Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Telefonomon(elsődleges szám) be van állítva egy hívásátirányítás egy másik telefonszámomra (másodlagos szám).
Még régebben amikor ezt beállítottam akkor úgy gondoltam jó lesz az az opció amikor 5 másodperc (talán, a konkrét számban nem vagyok biztos) csörgést hagy neki majd rögtön átmegy a másik számomra.
Viszont most ezt szeretném megváltoztatni, keresgéltem már az USSD-s megoldások között is és a honlapon is, hogy hol/hogyan is lehetne megváltoztatni egy másik opcióra, hogy kicsit több ideig csörögjön.
Valaki esetleg tudja, hogy ezt hol/hogyan lehetne megváltoztatni és hogy milyen opciók vannak ?
Választ előre IS köszönöm !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
rocket
nagyúr
Valami hiba van a Telekomnal?
Nem tud senki felhivni 0630 elotaggal (egyik halozatbol se), es en se tudok senkit hivni 0630 elotaggal (0670 mukodik).
1414-et se lehet hivni ugyanaz a hiba jelenseg.
Semmi hibat nem ir ki a telefon olyan mintha kapcsolodna aztan foglalt jellel eldobja a hivast.+3630-cal mukodik, nem vagyok kulfoldon meg azok se akik hivni akartak
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
rocket
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Hajdú Biharban van most mobilnet kimaradás?
Nincs net a cégesen egy ideje.#?*@&!
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- BOMBA ÁR! 10 Magos! Új Samsung Galaxy Book2 "Kis Gamer" Laptop -50% 15,6" i5-1235U 8/256 FHD IPS HDR
- Bontatlan Lenovo ideapad 5 "Kis Gamer" Ultrabook -30% 14" AMD Ryzen 5 5625U 6Mag 16/512 Radeon 2GB!
- APPLE IPHONE 13 PRO 128GB
- Sony A7 IV + 2470 GM II
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1235U 10Mag 16GB/256GB FHD+ IPS
- Új Alpina sisakok eladók
- Keresek Logitech K800 billentyűzetet (hibás is érdekel)
- Hp Elitebook 840 G6 - i7 8665u/16GB/256GB SSD/Windows 10 Vagy 11 /HUN
- iPad Pro M2 12.9 Wifi+5g 128GB+ Apple Pencil, iStyle garancia
- Gamer PC + Monitor - GTX 1070 8gb - Ryzen 7 1700 - 16gb RAM - 1TB HDD - 120GB SSD - Acer 144hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen