Hirdetés
- Beindult a Galaxy S25 képhenger
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A legvékonyabb címére hajt az Infinix?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Hirdetés
-
Wizard of Legend II - Jövő hónap elején indul a korai hozzáférést
gp A PC-re szánt alkotás alig néhány hét múlva végre elérhető lesz az érdeklődők számára.
-
AI jósolja meg, hogy merre megy a tajvani tájfun
it A Bebinca trópusi viharból könnyedén tájfun lehet, ennek útját pedig AI segítségével jeleznék előre Tajvanon.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
válasz szabonagyur #123385 üzenetére
Igen, a magasabb sávú preferencia okozza, ha kint még gyengén elérhető a B3 (1800Mhz) vagy bármelyik magasabb freki akkor elsődlegese arra csatlakozik de bent a falak miatt eltűnik a jel így gyorsan levált B20 (800Mhz)-re aminek erősebb a jele mert jobban terjed.
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz #40993792 #123384 üzenetére
Figyelemmel kisérem az 5G jövőbeli terveiről szóló infókat, ott ugye a villámgyors válaszidő és a gigabites letöltési sebesség benne van a tervekben amit a jelenlegi mérés szerint nem tud.Még nem .Egy jó erős 4G hálózat simán hozza ezeket a számokat.
Kíváncsi lennék hogy az üzletekben ahol fél méteres 5G logók égetik ki az ember szemét , ha megkérdezem az eladót hogy jelenleg ez most mit nyújt pluszban mit mondanának rá.[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz szabonagyur #123402 üzenetére
Nálam is ugyanez: kb. 300m a B20 only torony, de erre csak pincében vagy nagyon ritkán hívás közben csatlakozik (itt 40 mbit a max.), a másik, 800m-re lévő B1,B3 -hoz ragaszkodik a telefon (itt LTE+ van min.80mbit, néha 100mbit felett van, hiába gyengébb a jel)
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
Megint rosszalkodik az i12 az e-simmel… Eldobálja a hálózatot. Másnál jó az e-sim?
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
gabor9991
őstag
Szerintem sehol, de itt pontosan 89.7Mbit/s volt a mért sebesség 5G-n Erre írtam amit írtam.
De kérdezhetek én is?Mihez szükséges jelenleg 600-800Mbps átlagos felhasználó számára mobilon?Most ha előfizetek 5G csomagra és pont úgy használom tovább a telefonom mint eddig mit fogok tapasztalni ami miatt úgy érzem hogy megérte kiadni a pénzt az 5G eszközért?
Tényleg érdekel, olvasom nap mint nap hogy hol mennyi a sebesség de igazából én nem tudom hogy ha 80 helyett hirtelen 800 Mbps lenne a sebesség az számomra milyen pluszt nyújtana?
Persze azon kívül hogy egy tömött helyen sokkal több embert tud kiszolgálni a rendszer, ez mondjuk egy koncerten/meccsen/strandon épp még hasznos is lehet de azért minden nap nincs ilyen helyzetben az átlagember.
Vagy a ping 20ms helyett 2ms átlag felhasználónak mit számít?[ Szerkesztve ]
-
szabogabor10
veterán
válasz kakuk.tamas #123410 üzenetére
Pro Max, nálam rendben van.
iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
legenda
válasz gabor9991 #123412 üzenetére
600 - 800 Mbps nem kell, de a 4G kezd elfogyni.
Nekem részben azért van korlátlan mobilinternet a céges előfizetésen, hogy ha úgy adódik, bárhonnan dolgozhassak.
Vezetékes net persze a preferált, de ha az behal, vagy nem tudok otthonról vagy az irodából dolgozni, akkor kellhet a mobilinternet és bizony a sávszélesség is.
Az a 89/6 Mbps kevés.
A vezetékes 120/10 is az volt, lefelé még csak megfelelt - ketten is használhattuk a feleségemmel -, de felfelé akkor is elfogyott, ha egyedül használtam.
Pedig 4G-n nem ritka sajnos az alacsonyabb feltöltési sebesség, ahol régebben közel 50 Mbps volt, ott mostanság 20 Mbps sincs.
Ahol régóta tapasztalatom van a mért 4G sebességek tekintetében, ott a letöltés is látványosan csökkent az évek alatt, de az nem annyira vészes, ha a 160 - 180 Mbps lett a fele vagy valamivel kevesebb, viszont a feltöltésnél a közel 50 Mbps is bőven a fele alá csökkent, sőt, az pedig már nem az igazi.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
m1lan
őstag
válasz gabor9991 #123412 üzenetére
A kékeknél mostanában indul(t) az 5G alapú otthoni internet és tv szolgáltatás tesztüzeme. A 4G erre a legtöbb helyen egyrészt alkalmatlan volna, másrészt az ország nagy részén vezetékes (1-2 gigabites) optikai hálózattal kell felvenniük a versenyt. Amerikában a T-Mobile elég jól áll lefedettség terén, náluk ilyenre már elő is lehet fizetni. Ugyan ebben én sem vagyok érintett, de FPS játékoknál elég sokat számít a minél alacsonyabb ping, ezért nem játszanak WiFin és 4G mobilneten a nagy gamerek.
Na meg persze nem csak hétköznapi felhasználásban kell gondolkodni.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
tomp
félisten
Pedig 4G-n feltöltés irányba még lehet bőven emelni!
Ott van a feltöltési CA azaz nem csak letöltésnél használnak több frekit hanem feltöltésnél is!
A kékek a hónapban kezdték bevezetni a dolgot. B3+B20 párosnál átlagosan 70Mbit van de nem ritka a 80-90Mbit sem! B3+B7 párosnál viszont 100Mbit felett van a feltöltés mindig! -
MadMancs
veterán
Jelenleg CA nélkül. B3 20Mhz
Nem olyan rossz ez.Azt tudom hol mutatja down CA teló szervíz menüben. UP CA hol lehet meglesni hogy épp van e?
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
legenda
Hát, a telefonjaim már sok éve több CA képesek (3-4-5CA, Cat16-18, 1024-1200/150-200 Mbps).
Ha mérek most például itthon, mellette pedig elkezdem visszakeresni a több éves méréseimet azonos helyen, akkor folyamatos csökkenést látok és ahogy korábban is írtam, a letöltés még mindig okés, de a feltöltés itt tutira sovány lett.
Vannak persze helyszínek, ahol nem ilyen szignifikáns a változás, illetve az arány, de sok helyen ezt tapasztalom sajnos.
És ezt nem csak a Telekomra tudom levetíteni, a többi szolgáltatóra is igaz.Az alábbi mérések azonos helyen készültek (a 2017-es éa 2019-es visszakereshető itt a topikban, a 2021-es most készült, az már csak hab a tortán, hogy a mai egy délelőtti mérés, a korábbiak pedig terheltebb, délutáni és esti időpontban készültek):
2017
2019
2021
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
tomp
félisten
válasz MadMancs #123421 üzenetére
Én speedtestnél meg tudom állapítani, hogy használ e CA-t vagy sem mivel a feltöltés mérés legelején még csak 1frekit használ a telefon és utána 1-2mp-el rakja hozzá a másikat. Grafikonon szépen lehet látni.
kali
Na azért az utolsónál már illene 4G-t bővíteni de ugye a Telekom nem fog mert hát az 5Gé...
CA nélküli feltöltésnél rendre ilyen sebességet tudott nálam a kékek: kép
CA feltöltéssel pedig ha 3CA bázison lógok(de B3+B7-re limitálom a telót azaz gyakorlatilag 2CA) ilyen: kép
Itt inkább a letöltés fogy el nagyon hamar, a feltöltés az már bőven van a CA-nak köszönhetően! Példa mikor a feltöltés több mint a letöltés. -
Kaba
veterán
-
slice14
veterán
Pár napja lecseréltem a TP Link MR6400-a routert, mert elegem lett hogy szarakodik az IPv4 cím ujbóli lekérésével, azaz nem kap. És a meleg miatt elkezdte dobálni a SIM-et, amit csak a reboot oldott meg.
Így most bekerült a SIM egy függetnen HiLink-es E3372h-ba és az egy ASUS AC66U B1 routerbe.Tökéletesen müxik végre a dolog. Viszont ugye a modem az DHCP-n oszt ip-t, de csak ipv4-et. Így a router már nem kap ipv6 címet. Van rá megoldás mókolás nélkül, hogy a modem DHCP kikapcsolásával a router kapjon netet és kapja meg a wan ipv4 / 6 címeket?[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
legenda
válasz szabonagyur #123433 üzenetére
Nem, szoktam ellenőrizni több módon, felületen is, nagyon minimális eltérések vannak - szerverek függvényében például -, ha elég erős a hardver és jó a böngésző.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Kbali
nagyúr
válasz szabonagyur #123435 üzenetére
Egy mérés nem mérés Érdemes egyébként mindig ugyanazon a módon (gép, böngészó, hálózat, ellenvégpont) mérni, hogy összehasonlíthatók legyenek a kapott eredmények.
-
Nordik
őstag
Jelenleg nincs hűségem, viszont szeretnek vásárolni egy készüléket részletre a meglévő elofizetesmre új husegido kötésével.
Ha online rendelem úgy tudom élhetek esetlegesen a 14 napos elállási jogommal.
Ilyenkor a készüléket és tartozékait gondolom hibátlan állapotban kell leadni. Ezt bármelyik Telekom üzletben megtehetem? Illetve ilyenkor törölnek mindenféle megkötött szerződést és visszaáll az eredeti állapot tehát a hűség nélküli szerződésem?
-
Starchm
őstag
Dominos lejart(par napja) kartyanal valahogy meg lehet tudni, hogy mennyi volt rajta?
Telekom appba hozzaadas/bejelentkezes-re nem jott sms, gondolom a lejart egyenleg miatt.Koszi elore is.
[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
üdv.
egyenlegfelhasználás lejártával a maraton 1gb net is lejár?az appban azt irja..GO Gunners!!!
-
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz Starchm #123445 üzenetére
90 napon belül még fel tudod tölteni, 300 Ft-ot fognak levonni az előző egyenlegből.
Előző egyenleg - 300 Ft + feltöltött összeg lesz az egyenleged.
De 1 éven belül vissza is igényelhető a teljes összeg lejárt kártya esetén, a 90 napos időszak után.
Oldal alján a link hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz kovacsmi_74 #123448 üzenetére
Koszi, ezeket mar vegig olvastam.
De mivel csak egy pot sim ezert tovabbra is az erdekelne inkabb, h mennyi lehetett rajta. Ha par szaz forint akkor nem szorakozok vele nyilvan..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Beindult a Galaxy S25 képhenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elden Ring
- 3D nyomtatás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP Elite X2 G8 (A31PSE8) - ÚJ - 13,3" üzleti notebook/tablet - i5, Touch, 450nit, WWAN Mobilnet
- HP Envy x360 14-fc0156ng - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Intel Core U5, 16GB, 512SSD, TOUCH
- Sony Xperia 5 III ELADÓ!!!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Hohem iSteady M6 gimbal Kit
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen