Hirdetés

Samsung Univerzum: Így ismerhető meg a Galaxy AI bármilyen telefonon

A Try Galaxy webalkalmazás kontrollált környezetben mutatja meg, mit tud a One UI 6.1-es rendszer és a mesterséges intelligencia.

A Try Galaxy webapp második születésnapját ünnepelte nemrég, és amellett, hogy a magyar nyelv támogatása is megérkezett már hozzá, frissítette felületét is. Így az aktuális One UI 6.1-et „próbálhatják ki” a vállalkozó szelleműek, aminek része a Galaxy AI is. Ráadásul immáron nem csak az iPhone-on elérhető a Try Galaxy – bár partitrükknek még mindig azon a legviccesebb –, hanem Android rendszerű készülékeken is, így akár egy régebbi Samsung Galaxy okostelefonon is megnézheti a felhasználó, mi várja majd az újon. Mielőtt a telepítés menetére és magára a webalkalmazás használatára rátérnénk, megjegyezzük, hogy a Try Galaxy-val kipróbált iPhone 13 mini, Xiaomi 14 Ultra, Motorola Edge 50 Pro és Poco X6 tökéletesen működött, de a Honor Magic V2-re azt mondta az app, hogy még nem támogatott. Ha nem támogatott készülékkel próbálkozunk, a Samsung weboldala egyértelműen felhívja rá előre a figyelmet.

Itt a Try Galaxy és a Galaxy AI hívásfordító demója egy iPhone 13 minin fut éppen
Itt a Try Galaxy és a Galaxy AI hívásfordító demója egy iPhone 13 minin fut éppen [+]

A telepítéshez és használathoz szükségünk lesz egy böngészőre, Android rendszeren ezt a feladatot a Chrome, iOS-en pedig a Safari tökéletesen ellátja. Nyissuk meg ezt az oldalt, ahonnan a QR kód beolvasásával vagy a letöltés gombra nyomva jutunk arra az oldalra, ahonnan hozzáadhatjuk a Try Galaxy webappot a kezdőképernyőnkhöz. Mivel webalkalmazásról van szó, ezért internetes böngészőben fut, használatához ajánlott a hálózati kapcsolat, de nem kötelező.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A Try Galaxy-t megnyitva egy One UI 6.1-es kezdőlappal találjuk magunkat szembe, ahol a különböző ikonokra bökve indíthatjuk el a demókat. Amihez tartozik valamilyen bemutató, azt kék keret jelzi az appokon belül, erre rányomva automatikusan elindul egy, az adott funkció függvényében interaktív lejátszó. Például a telefon menüben megismerhetjük a Galaxy AI telefonhívás közbeni élő funkcióját a német Sarahként, aki a taxiban hagyta a tárcáját. A német és az angol a demó nyelve, ezen állítani például már nem tudunk. Ugyanígy ott van a Chat segéd és a Jegyzet segéd is a Try Galaxy-n belül videós demóként, valamint a bekarikázással keresés interaktív próbaként.

(forrás: Mobilaréna) [+]

De a Google-féle előre telepített üzenetküldőt is megismerhetjük, a demóban kipróbálható dolgokat RCS és SMS üzeneteket imitálva küldik el nekünk a Try Galaxy-ban létező virtuális barátaink. Ilyen például az automata képjavító, a kamera különböző opciói, az adatvédelmi beállítások, a gyerek mód. De belenézhetünk a Samsung Egészségbe, a Wearable alkalmazásba, ha pedig két készüléken egyszerre futtatjuk a Try Galaxy-t, akkor a Fold és Flip mobilok kettős kijelzőjét is megidézhetjük velük.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A Try Galaxy nem fogja nekünk elhozni a Galaxy AI-t készülékünkre, de az irányított demó segítségével ízelítőt kaphatunk abból, milyenek a Samsung új készülékei és a mesterséges intelligenciával megtámogatott új One UI rendszer. Érdemes a demót megnéznie annak is, aki régebbi Samsung telefonjára várja az egyre terjedő Galaxy AI megérkezését, annak pedig ajánlott, aki újonnan tervez Samsung mobilra váltani.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Azóta történt

Előzmények