- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hotkar #48162 üzenetére
Ez eszembe se jutott! kipróbáltam és tényleg jó így, köszi a tanácsot! Ez nagyon megkönnyíti a fotózást! Kevésbé marad le az ember így a jó pillanatok megörökítésében.
1000x hála!
Igen, így egy változót kvázi ki lehet iktatni és akkor M módban csak a rekesz és a záridőre összpontosítani.
-
kovsol
titán
válasz
hotkar #47833 üzenetére
USA árak nettó árak, és tartalmazzák már a kereskedői hasznot is, ne azt hidd, hogy az itteni viszontlátandók majd az usa kisker árakon jutnak hozzá, és arra rárakott 10% haszonkulccsal adják el.
És az ottani áfa inkább a 0-8% között mozog államtól függően, nem a 20%-os sávban.
-
oszy
veterán
-
StLui
veterán
válasz
hotkar #46396 üzenetére
Persze ezeken túlvagyok elsőre, mintha valami történne is, megkérdezi az app, hogy kapcsolódjon-e, de utána kiírja, hogy nem talál kamerát. De ma kaptam fórumtárstól linket komolyabb használatihoz, majd este az alapján próbálkozom
(most olvasom vissza magam, hogy nem írtam, hogy mindezt a snapbridge appal próbálgatom)
-
gaben22
senior tag
válasz
hotkar #45349 üzenetére
Szerintem ilyenkor a legjobb, ha feltölt egyből egy képet valahova, legyen az jpg, raw és belinkeli, úgy jóval könnyebb segíteni, így csak találgatni lehet. Lehet igazából egy tök menő neo-noir szándékosan zajos fekete-fehér képet csinált, csak nem tudja, hogy ez így jó
.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hotkar #40221 üzenetére
+ (#40220) zool1: Köszönöm mindkettőtöknek!
Gondoltam inkább kérdezek, mielőtt szanaszéjjel tekergetem a többi üveg beállításait is.
Van egy Sigma ART 35-ös, aminek az eleje -2-őn jó, a vég(telenj)e viszont +34-et kérne a dokkolóval (ami ugye lehetetlen, mert csak 20-ig tudja állítani: a vázon +17-nél jó, ami a dokkoló beállításaival 2x szorzóval pontos). Ezért gondoltam, hogy hátha így ki lehet trükközni, de eszerint sajnos nem. A mechanikus arrébb állítás alatt az imbuszkulcsos megoldást érted?
-
mikrofon
veterán
válasz
hotkar #40113 üzenetére
Aham. Köszi. Megint tanultam.
Őszintén szólva sosem néztem az oldalaranyt. Valamiért az volt bennem hogy a fókusz átszámítás ekv. fókusszá terület függő és nem oldalaránytól függ. Ebben most az a legérdekesebb számomra, hogy a mélységélesség is oldalaránytól függ és nem területtől.Ezek alapján a 20Mpx DX szenzor 45Mpx FX-nek felel meg. Tehát a d850 vázat kiszolgáló FF obi jó az én vázamra....
-
flashpointer
őstag
válasz
hotkar #38054 üzenetére
Amúgy pont ez szokott lenni, csak 5x futni leülni feltápászkodni elég lassú és fárasztó, valami kényelmesebb megoldást kerestem.
A gépet a szelfi stick tartja azt meg én, ha nem töri le a kezem
Az infrás jó ötlet, esetleg annyi hogy annak rá kell látnia a gépre , szóval látszódna is az egészalakosokon, plusz így amivel egy csomó idő elmegy hogy oda-vissza rohangálok az állvány és helyünk között a beállítás+ellenőrzés miatt hogy jó lett-e az megmaradna. A telón meg lehetne látni milyen lett merre kell még moccanni hogy minden passzoljon, legalább is így képzelem hogy ez elég sokat segítene, időben is. Ahol nagyon sokan vannak ott nem mindig kivitelezhető így sem, mert mire odamegyek az állványhoz beállítom megint lehet várni hogy ne mászkáljanak keresztbe, aztán fél óra lesz egy kép. -
HThomas
őstag
válasz
hotkar #37639 üzenetére
"A 35/1.8-nál meg döntenem kellett, hogy közelre vagy távolra legyen jó, mert a két beállítás köszönő viszonyban sem volt egymással"
Ez nálam is így volt (D7000+35 1.8), és az őrületbe kergetett, amíg nem ismertem ki. Aztán belőttem arra a távolságra, amin a leggyakrabban használom.
-
Throme
veterán
válasz
hotkar #37504 üzenetére
... igen, fénymásoló
, jah ilyenből van másik is....
Nem azt mondom, hogy mindent ők találtak ki, csak voltak jó kezdeményezéseik, amiket sikeresen elcsesztek, és nem vitték sikerre... így nem biztos, hogy most kijött sony alfa FF vázuk mindent vinni fog, és a canikontax tulajok rohannak váltani....
szvsz
-
quby
őstag
válasz
hotkar #36569 üzenetére
Szerintem nem a kpcsolóval tudatja a vázzal, hanem a rekeszgyürű által, a bajonett feletti "csuszka" eltolásával. Ennek ellenélre tényleg, nem árt rögziteni. Enegem gyakran megszivat, hogy cserékkor elmozdul, és ha felteeszem, csak jön a hibaüzi a váztol...én meg pánikolok, hogy mivaaan..
-
aleister
veterán
válasz
hotkar #34540 üzenetére
Az ezzel a probléma, hogy több, mint másfélszer akkora a felbontása a Nikon szenzornak. Ha ugyanakkora méretű képet akarsz Canonnal elérni (azonos DPI mellett), akkor nagyítani kell. Tehát már torzulni fognak a pixelek, kontrasztot veszít. ehhez még hozzámegy az említett tárgytávolság eltérés, amire szintén nem figyeltek a teszt készítése során.
Végeredményét tekintve ennek így nincs értelme. Ennyi erővel két tök random obi eredményét is lehetne linkelni, teljesen más gyutávon.Ennek az oldalnak akkor lenne létjogosultsága, ha annyi mérési eredménnyel rendelkezne, mint a DXO. Maga az elképzelés remek, de ilyen hiányos adatbázissal csak akkor használható, ha épp mákod van, és van azonos vázon készült sample.
-
aleister
veterán
válasz
hotkar #34538 üzenetére
Az a bajom ezzel az oldallal, hogy csak félig használható. Láthatóan nagy ívben kakálnak az optikai és a fényképészeti tárgytávolság különbségéből adódó problémára. Így aztán jó iparosmunka gyanánt összehasonlítják adott gyutávon az obit, csak hát ez így ebben a formában nem az igazi.
Azt meg ugye tudod, hogy az egyik egy Canon 50D-n, a másik meg egy Nikon D3x-en van?
15 vs 24 MP. -
thomasrc
tag
válasz
hotkar #34415 üzenetére
Köszi, akkor remélhetőleg jó a fókusz. Szerintem a héten csinálok egy példasorozatot 18-35-50-75-105 álláson és akkor jobban elemezhető lesz. Messzi és kis tárgyak fotózásánál tehát jobb zárni a rekeszt?
@anaqer: Simán lehet user error.
A galambosat azért raktam be, mert 16 képből 16 lett ilyen. Szerintem én a fókuszálás után vártam eleget, nem szoktam rögvest továbbnyomni az expogombot.
-
-
phaseOne
tag
válasz
hotkar #33805 üzenetére
Igen ADL meg aISO is offos volt.
Most megpróbáltam az AF-D üvegemmel, beállítottam a rekeszt rajta aztán kioldottam az obit, hogy a rekesz buzgeráló pöcök ne érje el.
Geripapa: A biztonság kedvéért mindent bevetettem és feldobtam egy ND szűrőt is, hogy leszorítsam a záridőt picit.
Mindezekkel egyébként nagyon szép lett a felvétel, már csak a zárba futó pár ezer expó miatt fáj a szívem, de legalább már megéri. Köszönöm szépen mindenkinek a hozzájárulást.
-
aleister
veterán
válasz
hotkar #25245 üzenetére
A régebbi Tamron 70-200 f2.8-ban van motor, csak nem USD-s, hanem mikromotor. Lomhább érezhetőbben, mint az új, de ezt írtam is azt hiszem korábban.
Volt AF D5100-en, pedig abban sincs AF motor.Katt!
"Additionally, the Nikon mount variant incorporates a built-in autofocus motor, making it fully compatible with the D40-D40x-D60 range of budget DSLRs." -
TeeJay
félisten
válasz
hotkar #25245 üzenetére
pedig van benne AF, a kettő közt csak az optikai képstabi az eltérés ráadásul tesztek kimutatták hogy emiatt pont a drágább VC-s gyengébb minőséget ad. ezért vesz mindenki VC nélkülit ami jobb
mondjuk cropos vázra 17-55 simán megoldható stabi nélkül, szerintem marhára nincs rá szükség pláne hogy fényerős is.
én is tervezek majd ilyet beszerezniapropó, úgy néz ki végre valahára oda jutok hogy lesz pénz pár objektívre
én csak model fotózok (glamour, portré, akt, erotikus, 18+) és tervezek venni pár objektívet a D90-re2 fix mindenképpen lenne, a sokak által ajánlott Nikon AF-S 35mm f1.8
illetve az én vágyaim netovábbja a Nikon AF-S 85mm f1.8a mostani 18-105VR-t eladnám majd a D90-el együtt
és tervezek D7200-ra váltani 18-140VR-elés már csak egy fényerős zoom-ot szeretnék bár az annyira nem is lesz fontos
az pedig pont a Tamron 17-50mm f2.8mi a véleményetek?
18-140VR + 35/1.8 + 85/1.8 + Tamron 17-50/2.8
ez már így azért alkalmas lesz az én hobbimra ugye?18-105VR vs. 18-140VR kérdésben melyiket érdemesebb választani?
megéri azt a 20-30-40ezer forint felárat a 140mm? olvastam hogy sokkal jobb a VR benne és picit élesebb képet is rajzol főleg 18mm körül
jelenleg még nagyon drága a D7200 kit, de karácsonyra vagy jövő ilyenkorra tuti váltok rá
D750 volt kinézve de annyira drága hogy kár is foglalkozni vele -
Kean_Sorbo
őstag
-
vrbst
tag
válasz
hotkar #20520 üzenetére
Koszonom, ez vilagos, megprobalom erthetobben megfogalmazni a kerdesemet.
A vazon levo blende beugratokar mozgatja az objektiv blendejet. Ha exponalaskor kicsit mozdit, akkor tag a rekesz, ha teljesen eltolja a kart, akkor szuk a blende. Az erdekelne, hogy a vaz honnan tudja, hogy mennyit kell mozditania azon a karon (marmint fizikailag) ahhoz, hogy a beallitott rekesszel tortenjen az exponalas. Mert gondolom ez objektiv fuggo, tehat pl. az egyik objektiven 2 mm-t kell mozdiatni F4-es ertekhez, a masikon 2.5-ot. Vagy ez nem igaz, es mindegyiken ugyanannyi ez az ertek? Vagy ha elmeletileg ugyanannyi, akkor mi van a szorasokkal? Vagy van valami folyamatos visszajelzes az objektivbol, hogy eppen hol all a blende, es az alapjan mozgatja a kart addig amig eleri a beallitott erteket?
Remelem most mar sikerult rendesen megfogalmaznom a kerdesemet
Nem, nem akarok uj fw-t irni, csak erdekel a dolog
-
JohnyBlue
addikt
válasz
hotkar #20088 üzenetére
Tehát OTUS 85mm 1.4 teszkép.
-
imyourfriend
őstag
válasz
hotkar #17872 üzenetére
Én is így tettem, miután megelégeltem hogy a telefonom szinkronizál mindent ami a gépemen van, aztán küldi kitudjahová.
jasonka: Szép fényeket az 50/1.4G-hez. Most megint elkezdett motoszkálni bennem az érzés hogy lecseréljem az 1.8G-t egy 1.4-esre, de múltkor mikor eladtam az 1.8G-t azt követően vettem egy ugyanolyant, mert akkor máshogy gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bluetooth hangszórók
- Filmvilág
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest