- Netfone
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hááát... szerintem meg van.
De kezdjük talán mondjuk azzal, hogy a magas natív vakuszinkron meg a HSS/FP az ugye eleve más. "This HSS flash mode does NOT change the way the shutter sync works, instead it changes the way the flash works."
Magyarul a HSS inkább szoftveres hack - azt tényleg szinte bármilyen váz tudná, HA market segmentation meg hasonló binnic okokból ki nem hagynák belőlük. Viszont a natív szinkron az tech függő - nézd meg, az egyszámjegyű széria se tud 1/250-nél többet... pedig ha bele tudnák szuszakolni, ott azért nem sóvárkodnának vele.
-
zyzz
tag
Itt egy részletes leírás arról, hogy másnak hogyan sikerült: [dpreview link]
Más fórumok (pl itt) viszont mást mondanak...
Ha működik valahogy D5600-zal, akkor vaku választásnál figyelembe venném ezt a funkciót is. -
Remélem nem adod a számba, hogy mindegyik szar, vagy ilyesmi. Annyit szerettem volna mondani, hogy figyelni kell ilyesmire is, mert nekem az az egy példány is elég bosszantó volt. Főleg, mert amúgy szerettem - de pl. én sem könnyen nyeltem be (akkor) 70 rugós tanulópénzt, és esetleg másokat is igyekeznék előre megkímélni ilyesmitől.
-
Bass
addikt
Igen az egy típushiba volt.Azzal küldtem be a nikonhoz 2 eve azt kicserèlték és így jött vissza hogy alulexponálz még ha vakuzott is. Most meg vagy jó lesz egy kép vagy nem még ha manuál módban is használom. Itt Pécsen egy szaki mondta h zarcserés de tényleg amikor nem lesz jó a kép ,a zárnak nincs valami szép hangja ,de van h csinál pár szép fotót. Most ott van nála,szerdán bemegyek hozza. Mondja hogy új zár ,cserével 27 a bontott kb a fele de hát az meg ... Család mellett nehezen adok ki egy új vázra pénzt ezért ötletelek mi lenne a legoptimálisabb megoldás. Ezért is igyekszem vigyázni a dolgaimra,tényleg mint az új. Fotózni is szeretek.
-
Throme
veterán
Ott még alsó zsanérozású az LCD, aztán áttértek (5100 és felette) a videókamerás megoldásra, és oldalról kihajtható LCD-re, A D5k markolat magassága közel van a D90-hez, aztán veszített a magasságából, jobban lelóg a kisujj. Cserébe néhány mm-rel szélesebbek lettek az utód vázak.
A D5k gomb kiosztása is jobban hasonlít a haladó kategóriára, mivel bal oldalt nem foglalja el a zsanér...
(#39290) csacsi77: Én is és t_a_m_a_s fórumtárs is beléptünk a milces világba egy GF7 segítségével. Mindketten a családi megmozdulások miatt. Nálam még pici a gyerkőc, és ugye a cuccok ilyenkor fordított arányban vannak a gyerek életkorával
.
Egyelőre a dslr pihen, de nem adom el. Nem csak a bukó miatt, hanem mert újra eljön az ideje.
Vissza fogok térni rá, illetve gyerek nélküli kiruccnásra (egyelőre ez ritka) dslr-t viszek, nem számít a méret és súly különbség.
Hiába nehezebb, jobban élvezem a túristafotózást vele (mielőtt valaki okosan megjegyezné, nem a "fotósnak látszódás" a cél).... -
Roachy
senior tag
-
-
marcitp
őstag
A D300 megvan - elég sokat fotóztam vele - , 300s is volt - majd eladtam, 5xxx széria nem volt, D90-et szintén használtam, az is nagyon jó gép. Most 7200 is van, ebben a 300 dolgait hiányolom, súly, kezelés, minden másban veri, de a 7200 "hibái" -ha annak nevezhetőek - inkább csak azért érezhető, mert használom a 300-at is.
Sztem mindenképpen érdemes kipróbálni!Van fílingje annak a váznak, na.
Sajnos gép elől "értelmes" válasz úgysem lesz szerintem, erősen felhasználófüggő is a dolog, ebben szerintem elég sok dolog közrejátszik, még az érzelmi dolgok, és az "új" iránti vágy is
Sajnos konkrét tapasztalatom csak a 300(s) és a 7200-al van. -
r.levente75
addikt
Köszi a választ, nekem a régi d70s-n volt egy hasonló mint neked egy műanyag, na az nálam elég ramaty volt így nyolc év után, pedig nagyon vigyázok a cuccaimra. Erre az új gépre nem találtam ilyen ráppattíntható műanyagot, de talán nem is baj, így maradt a fólia. Ez egy 92%-os víztisztságú fólia.
-
hotkar
senior tag
Már azt hittem, leöltem a topicot...
Igen, gyári akksi van benne, kiváló kondícióban.
(#34861) aleister:
Elolvastam a cikket, mondjuk nálam jóval nagyobb záridőnél jött elő. Viszont igaz, hogy bekapcsolás után az első expónál történt. mindenesetre kipróbálom. Meg aztán kíváncsi vagyok, hogyan fogja a Nikon ezt kezelni, mivel úgy látszik, nem egyedi az esetem.
(#34862) Roachy:
Igazából inkább a szenzort féltem: mondjuk ha a kikalkulált 1/2000 s helyett 1 s-ig kapja az igét, az testvérek között is +11 Fé.
-
marcitp
őstag
...nem is Te nézed...
a véleményed az obiról nem sokat lendít az ügyön sajnos, megértem, amit írsz, Neked nem kellene. Ár/érték arányban, használhatóságban meg nem tűnik számomra rossznak, akármennyire is kitobi. Most őszintén, mennyi olyan fotós van, aki töbszázezres obiparkkal is gyenge fotót készít?
Visszatérve a kezdő kérdésre:
valaki próbálta már az új, 18-55 AF-P VRII-es obit? Alul jobb, mint a 18-105 pl? -
marcitp
őstag
Fene tudja... általános fotóra, kicsi, vr-es ezen a gyutávon, és olcsó, elmviekben meg nagyon gyors és hangtalan af. Én azért annyira nem írom le azt az obit. Meg talán jobb alul, mint a 18-105, ezért is kérdeztem véleményt. Sokan leírnak sok mindent, pedig annyira nem rosszak (sztem). Az tuti, hogy széles drága obira nincs lóvé.
A fényerő is érdekes, most beltérben családra pl gyutávval játszva azért lehet sztem egy 18-55-tel is mosni, a másik, hogy vr-es, a harmadik meg van vaku. Viszont az af meg elviekben nagyon gyors, ha jól tudom... szóval van pro és kontra is, sztem nem annyira fekete-fehér a dolog, inkább szürke kicsit. -
azerazer
csendes tag
A probléma egyszerű:
Markolattal használom a gépet, és így kicsit problémás mindig kiszedegetni az akkukat, ha benne hagyom őket, akkor kikapcsolt állapotban is merülnek. Zavaró tud lenni, ha hosszabb idő után kellene a gép, de le van merülve mindkét akku.
Egyébként nem kioktatásra van szükségem, hanem segítő válaszra.
Köszönöm! -
aleister
veterán
-
zolikaDB
veterán
Nekem még semmilyen. De ha drága dolgokat veszek, szeretek a minőségre menni, ami sok év múlva is azt az örömet adja, mint az elején
De nem belemenni akartam a dologba, csak tisztán látniNikon 55-300 és Tami 70-300 egy árban van, ezért mondtam.
Meg annyi volt a kérdésem, h módosítatlan formában melyik képes élesebb eredményt adni a 300 felé közeledve. -
quby
őstag
Nekem a 18-105 bajonettje félre volt kopva. A felsö "fog"-ban ahol az érintkezők vannak, volt egy elég mély kopás. Fel lehetett tenni úgy, hogy felül volt egy kis rés, és nem érintkeztek az érintkezők. Elb@....tam, mert vásárláskor nem vettem észre. Ha jó, biztos fogással tettem fel akkor a helyére ment, csak sokadik csere után tünt fel hogy "ménemmegyazAF". Soroszatszáma alapján 2-3 éves volt.
Aztán még mielőtt cserélhettem volna, halálba küldtem egy motorozás alkalmával a motorosdobozban
Szal, azért van hátránya műanyag bajonettnek.... -
Egy képre megcsinálod Develop módban, balra a kép alatt a + gombbal Create New Preset, beikszelgeted hogy melyik módosításokat mentse el, elnevezed, Save.
Legközelebb Library módban kijelölöd, hogy melyik képekre akarod, a jobb panelnél a Quick Develop / Saved Presets / User presets, aztán elmész kávézni.
-
Throme
veterán
Egyszer beraktál egy tesztet, ahol a nikkor 70-300 obit bemozdult képpel prezentáltad. Ha most is erre hivatkozol, akkor az júzer error volt, nem a lencse gyengesége....
Valami betonlépcső/korlát volt a téma.Valóban drágán méri a nikon és vicc az 1 év gari, de ettől a kategóriájában egy jó lencse. Nyílván nem muszáj ezt venni, van szerencsére alternatíva.
-
NoOne1976
őstag
Engem pont ez érdekelne, amatőr módon. Én csak azt értem, hogy van egy kompakt gépem. Szépen rá tudok nagyítani vele egy épületre/hajóra stb., ha elmegyünk nyaralni. A korábbi gépeimben pont ezt nem szerettem, hogy mindig csak "látképeket" tudtam csinálni.
Na, ehhez képest kérdezem, hogy egy ilyen obival mit tudnék csinálni?
Mert az, ha a szoba másik végében lévő személyre tudok csak nagyítani, az sajnos egy kiránduláson kevés. Akkor ugyanúgy csak panorámázhatom a várost, egy ablakban fekvő cicát már nem tudok lekapni.
-
*Ropi*
félisten
"Az eskuvo fotosok ugy csinaljak hogy mikroSD betolja mini SD be, azt meg egy SD adapterbe amit atrak egy CF-SD adapterkartyaba igy rogton szinte barmilyen eszkozbe betudja rakni, igazan elonyos es praktikus"
Ez meg honnan jött?
Egy, a munkáját komolyan vevő esküvőfotós sem olyan bátor, hogy megkockáztasson egy pert amit a pár akasztana a nyakába, ha egy ilyen miatt elveszítené a képeiket.
Vagy ha igen, akkor az a szótárban nem az "esküvőfotós" címszó alatt található, hanem a "hülye / balek / lúzer" alatt...
-
peti_s
addikt
Köszönöm a választ mindkettőtöknek, megnéztem a G6-t, kifejezetten tetszett, az ára sem volt túl vészes egy jó optikával, de sajnos az akku nem bír 2 óra, 2 óra 20 perc felvételt, és ezt állványon nem tudom kicserélni. Annyi időre meg nem állhat le a felvétel. Az utángyártott portrémarkolatok milyen minőséget képviselnek, illetve van D3300-hoz AA akkus markolat? Tudom jobb lenne egy videokamera erre a célra, de néha fotózni is szeretnék, a 2 óra 20 percet pedig stressz nélkül kéne bírni akkuval, szerintem ez portrémarkolattal megy csak. Videó alatt a fókusz és a zoom gyűrű nem igazán lenne tekergetve, csak maximumra rá és kész. Úgy sem alkalmas rá? Köszönöm előre is!
-
Mirman
őstag
Sikerült az indoklásomból 1 pici részletet kiragadni és kiforgatni. Gratulálok.
Mint mondtam nem kompenzálni szeretnék hanem az előítéleteket elkerülni. Én tudom mire képesek a mirorrless gépek de az emberek 99.9% nem , csak azt látja hogy ez egy kis kompaktszerű valami és mindjárt nem őszinte a mosoly azon a képen. A használtpiaccal és a kiegészítőkel kapcsolatos mondatomat pedig direkt figyelmen kívül hagytad.
Az általad linkelt fotós pedig bizonyára kifogástalan gépeket lő MFT-vel , de a békáknak és pockoknak nem számít mivel fényképezik őket. Bizonyára ha mondjuk esküvő fotós lenne akkor nem váltott volna mert az első pár elhajtja ha ránézésre nem profi a felszerelés. Ezzel lehet vitatkozni de én nem láttam még ellenpéldát nagyon.
De ne offoljunk , innentől kezdve privátra nagyon szívesen válaszolok.
-
-
terra052
őstag
Van egy magyar srác videója Youtube-on, ahol egy Helios 44-2 lencséjét emeli meg pár mm-el alátét gyűrűvel, így van végtelenje. Ilyesmi megoldás lenne a fotoműszeréses? És hol találok fotoműszerészt egyáltalán??
-
hape60
aktív tag
Jó megoldás lenne, de én már letöröltem mindent
Gondoltam, ez lesz a jövőbeli op rendszerem, nem kell már a win7. Újrainstall meg kicsit strapás; remélem, lesz valami frissítés a MS, vagy Nikon részéről. Addig marad a kártyaolvasó...
Itt egy sorstárs fórum:
http://photo.stackexchange.com/questions/66009/why-cant-i-see-photos-from-my-nikon-camera-after-upgrading-to-windows-10 -
bandigno
senior tag
1:08:46-tól az igazi!
-
törölt tag
Na igen. Lenne mit tanulni a feltörekvőktől.
@ torzo: szerintem egyetlen Nikon sem
-
stewe2
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest