- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
magusx21
újonc
Igen-igen, lehet rosszul írtam, ahogy az objektív tekereg az hallatszik. A külső mikrofont hová tudnám csatlakztatni? Esetleg tudnál egy konkrét típust ajánlani? Amúgy abba miért hallatszik bele kevésbé? Helyileg ugyanott van, ahol a váz mikrofonja nem? Vagyis közel egymáshoz? Bocsi de hülye vagyok hozzá...
-
flash-
veterán
értem. köszi nektek.
van egy 18-105 és egy 35mm 1.8 af-s obi
ha d3100 ról feljebb szeretnétek lépni kezdő szint felett egy picivel lévő tudással akkor most mi lenne a jó ár érték arányú beruházás alkalmi fotózgatásra? (családi alkalmak,gyermekfotózás,ilyenek ha sokszor beltében kellene jó teljesítmény)?
d7100-d7200 10-20 ezer expóval? vagy eladni a 3100-at az obikkal és valami mást teljesen? ha igen mit?
én lemaradtam a d5x-d7x tipusoknál, most nem tudom mi lenne nekem az ajánlott..előre is köszi nektek!
-
Roachy
senior tag
Ő az egyetlen kereső a családban, mindent az ő béréből fizetnek és közben volt egy karácsony, járnak síelni, járnak haza is.
Igen, itthon egy szingli Aldis üzletvezető, talán össze tud kapargatni 1,3 milliót ugyanennyi idő alatt, ha rendesen spórol. De az is biztos, hogy nem 2 év munkaviszony után jut el erre a szintre...
Nem jobb minden nyugaton, itt is vannak lehetőségek, ha akar itt is tud fejlődni, szintet lépni az ember, de ugyanazt az életszínvonalat elérni és fenntartani kint sokkal könnyebb, nálunk nehezített pálya van. -
bayarena
aktív tag
Ha megnezed akkor 2 es 8% kozti ezek reszesedese, szoval a zsugorodo piacon tobbet adnal el, de nem olyan nagy tenyezo, a masik h a listadon pl a nikon z50 kb 280 ezer forint, mi meg a 150 ezer forint kornyeki szegmensrol beszeltunk.
Lehet h eladnak 10 150 ezres gepet es csak 7 d850et, de a bevetel abbol tobb lesz.
Plussz a telefonom hosszabbtavon a 150 ezres kategoriat kivaltjak, de a 850et nem. -
Roachy
senior tag
Most még igen, de azért ez így csalóka ám.
Mert nem szerepel benne az, hogy hányan nem vesznek már semmilyen gépet, hanem csak a telefont használják. És ők jellemzően pont azok akik amúgy az alsó-közép kategóriás gépeket vették ezelőtt. Szóval ez a szegmens igen csak szűkül.
Miközben a mobilokkal az egyre fejlettebb algoritmusokkal egy átlag felhasználónak már bőven meg van és még inkább meg lesz a wow faktor.
Mindenképpen nehéz helyzetben vannak a gyártók, mert vészesen fogy a biztos vásárló réteg.
BTW a Nikon is biztosan ki fog jönni előbb utóbb több alsó-közép kategóriás milcel is.
De az hogy dslr-ből nem lesz már több belépő, nos az tök érthető. Annak a kategóriának kb ennyi... FF fronton sem lesz már olyan sok újdonság, bár pont a Nikon többször is hangsúlyozta, hogy ők még nem temetik a dslr-t. -
Throme
veterán
Itt a fórumon is szó volt róla, hogy össze kellett volna gyúrni a két kategóriát (3xxx/5xxx), jó ideje.
Két belépő dslr, pláne az elmilcesedett világban felesleges volt szerintem.
Valami ocsó, de használható milcet (Z3, Z2, Z1) ki kéne hozni, mert a belépőket vásárlókból jöhet az utánpótlás Nikon táborába.
Szükség lenne rájuk.#49568rekid
A milc frissítésekre is kíváncsi leszek. Pl nem biztos, hogy a Z6 tulajok rohannak a Z6 II-ért a boltba. Oké, 2 kártya foglalat, eye AF ... már az elsőben is lehetett volna azért...
Nem hiszem, hogy a Nikon változtat a stratégián. Kicsit hozzáadok, kicsit elveszek -
Tomdriver
őstag
-
A z6-omban biztosan, nézegettem is, hogy kell felrakni/saját profilokat főzni de több DSLR is tudja. Innen mehet a kép snapbridge-en a telóra, arról pedig a tetszőleges platformra.
#47368: +1, s7edge-em van, ami nem egy utolsó telókamera-szempontból, de kanyarban sincs még egy rx100IV-gyel szemben sem. A saját 5"-os kijelzőjén jók a képek-videók, csakhát normális esetben 32" 4k-n nézegetem a termést. Ezen kívül próbálj meg vad/madárfotót csinálni telefonnal. Tudom, pár észlény amerikában minden évben bepróbálkozik a bölényekkel, aminek a vége egy szép újsághír, teleobjektívvel fotózott bölénycsordával és mobiltelóval fotózott, intenzív osztályon nyakig begipszelt túlélővel illusztrálva.
Annyi történik, hogy a "sallang" lekopik és azok vesznek csak normális fotómasinát, akik komolyan is gondolják a tevékenységet. Ez régen is így volt, a 70-80as években se volt minden háztartásban SLR.
-
Az "ontopic" gépekben is van
, csak nem verték nagy dobra.
-
@marcitp : Köszi!
Azzal az obival nincs AF (28-80 vagy ilyesmi, enyhe nagylátó-portré) amivel eddig használták, és volt. Nézték másik obival is, azzal sincs (pedig örültem volna, ha az obi hal meg, azt könnyebb szerelni). Sajnos azt nem tudom, milyen obival nézték, pedig sokat mondana (azt tudom, hogy kétféle van Nikon, szóval igen, ez lényeges lenne).
-
olivera88
veterán
Akkor lehet az én kompaktom is azért kattan be jó pár éve.
Nem akar fókuszálni egyszerűen, életlen marad a kép sokszor, bár nem mindig, hol jó hol nem.
(#43124) Naplementekor már nem olyan erős a fény, 7-8 óra felé nyáron. Akkor inkább csak az elektromágneses dolgoktól kell védeni nem a naptól?
(#43126) Lehet hülyeséget írok, de a tükörről nem oda vetítik a kép? Még kezdő vagyok DSLR témában.
-
tvamos
nagyúr
Szerintem meg a Nikon is, meg a Canon is kemenyen dolgozik az full frame MILC-en. Mivel APS-C szenzorral sok gep van, inkabb elhiszem azt, hogy full frame-et fog hozni a Nikon. (Ahogy azt pletykaljak is, mar regota.)
Ezt a atalakitozgatast meg... szerintem nem lenne gond a profiknak sem, hogy kedvenc obijukat adapterezzek, de pont nekik nem olyan nagy gond lecserelni a rendszert. Az amatornek faj az inkabb, ako 1-2 evig gyujt mondjuk egy jobb nagytelere. -
tvamos
nagyúr
A Nikon 1 sajnos zsákutcásnak tűnik.
Nem leszolni a gepemet!Remelem, nem halasztja be a Nikon!
abba nem is kellett annyit beletenniük, mintha a komplett F bajonettes rendszert akarnák leváltani
Remelem, marad az F-bayonet, es moge teszunk MILC-eket. Szerintem ez lehetne a Nikon jo valasza a piaci kihivasokra. A regi analog gepes obit is fel tudnad csavarni a legmodernebb gepre is, es nem kene veszkodni az adapterezessel, mint a Sony-nal.
Meg persze nem artana egy kis koltseg optimalizalas. -
-
#Morcosmedve
veterán
-
Nameste
tag
Inkább csak ilyen tologatás van. Valamit kiveszel, valamit visszateszel feature-t. Lehet pont erre a fölösleges tili-tolira nem áldoznak időt és csak érdemi upgrade-ek lesznek. (Egy ideális világban)
Azért rengeteg minden van amit még érdemes lenne belepakolni bármelyik vázba.
-
Érdemes Tom Hogan reakcióját is elolvasni kissé lejjebb, pár mondatot kiragadnék:
"On the flip side, none of the mirrorless-only makers are in any better position. As long as mirrorless sales remain flat, they're highly likely to lose market share. . . .
m4/3 has already peaked, IMO. There's no upside for Olympus and Panasonic."Köszi a linket, elsiklottam volna felette ha nem tolod be
-
Nameste
tag
Az lehet, más kérdés, hogy kerestek-e egyáltalán rajta? Szerintem inkább csak a termékciklust tolják ki és a fejlesztéseket a nagyobb vázakba rakják. Írták is, hogy kevesebb modellt szeretnének. Nálam ez azt jelenti, hogy nem jön ki minden évben egy semmiben nem jobb váz facelift.
-
Tav-Csoves
őstag
és lakkusjj
azt a leborultas!
Köszi a tanácsot!
Akkor viszont ha csillagokat fotóznék, hány másodperces max záridővel csináljak, hogy ne legyen gond?
Illetve ha azt akarjátok hogy a csillagok bemozduljanak, milyen technikát alkalmaztok?egyébként azt hittem azokra a foltokra, hogy piszok.
Most csináltam gyorsan még képet, - normális képet, full automatán - és teljesen oké a gép, nincs semmi folt rajta, megnyugodott a pici lelkem.
EXIF file transportban ez áll: Temperature="4850"köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
En nagyon orulok, vegre egy DX pro cucc. Talan lejjebb kuldi a D7200 arat nehany honapon belul
Videot en szemely szerint leszarom, eddig se erdekelt. De tenyleg, ha van valakinek ideje par szoban leirhatna, hogy a Nikon miben van konkretan elmaradva a Canon-tol videoban, nem erdekelt ugyan a videozas sosem, de azert kivancsi vagyok.
-
torzo
őstag
Egy ismerős fotóstárs 55-200-ának elromlott a VR-je. A szervízben 80 k-t mondtak javítási árnak.
A múltkor a Nikon szervízben járva voltam tanúja, hogy egy áldozat éppen azt sérelmezte, hogy a 28-70 shiftes meg amúgy is gyengén muzsikál d600-on, csináljanak már vele valamit, hiszen drága volt, sokáig spórolt, hogy profi optikája legyen. A szaki tényleg megértően, türelmesen és barátságosan elmagyarázta, hogy az optika sosem lesz tökéletes digit vázon, nem arra optimalizálták, nyugodjon meg, vegyen inkább 24-70-et!
A kolléga ettől nem látszott megnyugodni, mondta, az qrva sokba kerül. Erre a főszaki az javasolta, hogy akkor vegye meg az új VR változatot. Ekkor közbeszóltam megemlítvén az a csekély majd 800 k-t, amely a VR ára.
A szervízes szaki ledöbbent. De tényleg őszinte döbbenetnek látszott. Nem hitte volna, hogy az olyan drága.Hol élnek ezek, de tényleg?
-
vrbst
tag
Nekem tetszik.
Nagy elonye, hogy be is lehet csatolni egy kulon kis pantot amivel a csuklodra rogzul, igy nem kell folyamatosan tartanod a gepet, hanem logathatod is a kezfejeden biztonsaggal.
-
aleister
veterán
Köszi!
Itt van helyesen.(#26586) Balinov:
Jah.
A gyúrós topicba akart menni, mert előjött a téma, de aztán inkább oda sem tettem be. -
x64emulator
tag
Köszi a kifejtett választ, az objektívem ami fontos lenne a Nikonhoz: Sigma 17-70 F2.8-4 DC Macro OS lenne.
Még ezenkívül lenne pár régi Canon FD objektív is, de az...nem lényeg.Emiatt érdekelne hogy az obin az optikai képstabilizátor működne így avagy sem. A többi nem olyan fontos, manuálba jobban szeretek dolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Revolut
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest