- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pferi
senior tag
válasz
fireman123 #49432 üzenetére
Köszi! Azért ezzel a hibával együtt tudok élni 😃
-
Winnie The P
őstag
válasz
fireman123 #49306 üzenetére
Ok, mert találtam 5.000-6.000 ft. körülit is meg jóval 10.000 ft. fölött is.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
fireman123 #47761 üzenetére
Igen, nézegetem, h mik a lehetőségek. Csak nem volt semmi kedvem még a vakuval is foglalkozni...
-
marcitp
őstag
válasz
fireman123 #45503 üzenetére
Én is úgy tudtam, hogy ugyanaz!
-
hemaka
nagyúr
válasz
fireman123 #45058 üzenetére
Jo szorakozast hozza.
pass: prohardver -
Peczek
aktív tag
válasz
fireman123 #45058 üzenetére
Csak angol van.
-
Peczek
aktív tag
válasz
fireman123 #45048 üzenetére
Hát én megvettem, de kár volt. A stílusa nagyon idegesítő (jobban mint a többi SK könyv) a jópofizáson kívül szinte alig van benne info, itt kb. több használható tudás van.
-
Mirman
őstag
válasz
fireman123 #45051 üzenetére
Nekem szerintem ez megvan rendes könyvként . Emlékeim szerint nem egy nagy valami . Pár youtube videóval sokkal beljebb vagy . Phlearn csatornát javasolom kezdésnek az elég jó .
-
flash-
veterán
válasz
fireman123 #45042 üzenetére
nagyon szépen köszönöm ezt kerestem
klassz gyűjtemény!bár ez sajna nincs benne(csak a régebbi változat):
[link]
ez már az LR6 hoz készült, azért az alapok mondjuk ugyanazok nyilvánaztán vadászom még az: David Präkel "Expozíció (A fotográfia alapjai)", Világosítás,
"Gyenes Zsolt
Fotóművészeti stílusok"meg a Joe Mcnally könyveket
apd el a pillanatot ,Tervezz a fénnyel,A Nagy Villanás könyveket
esetleg a Vakuskönyv fotósoknak - Hogyan szeress bele a vakudba és készíts vele olyan képet, amiért eredetileg megvetted-t
viszont én is tudok adni, nekem ez van meg még :
A digitális fotós könyv - Best of - Scott Kelby - DN, -
i-sti
senior tag
válasz
fireman123 #45042 üzenetére
Lehet én vagyok a béna, de ezt hogyan lehet egy fájlban letölteni? pl zipben?
-
Sinu
senior tag
válasz
fireman123 #44961 üzenetére
-
Shingen
addikt
válasz
fireman123 #44608 üzenetére
Tudsz dobni egy linket?
köszi -
Fishor
senior tag
válasz
fireman123 #44649 üzenetére
Hát ez csalódás. Azt hittem ez alap egy gépnél... Állványos fotózásnál használtam volna.
-
Fishor
senior tag
válasz
fireman123 #44647 üzenetére
Szia!
Igen ezt megtaláltam. De ott is írja a 2mp nél zárójelben azt a ml távirányítót, és hiába kapcsolom be, az expo gomb megnyitására amivel ugye indítanám az időzítőt egyből ellövi a képet.
Üdv: Fishor
-
i-sti
senior tag
válasz
fireman123 #44626 üzenetére
Ha már aksi téma.
Szeretnék venni egy pot aksit.
EN-EL15(a) az áldozat.1) Mi a különbség az "a" jelzésű, és a normál között.
2) Illetve ajánlott eredetit venni, vagy a linkelt kínai is megteszi?
D5200 erezhető volt a különbség a 2 eredeti és 2 kínai között.
Így vette ma gépet 4 aksival, most viszont csak egyet kaptam. -
kutga
félisten
válasz
fireman123 #44626 üzenetére
Jó hogy mondod, a vakut kihagytam. Bár az nem akkora létszükség nekem.
-
Fishor
senior tag
válasz
fireman123 #44608 üzenetére
Köszi! Meg is rendeltem. Milyen olcsón beszerezhető hasznos apróságokat érdemes még beszerezni?
-
PuMbA
titán
válasz
fireman123 #44550 üzenetére
Mondd meg a proginak, hogy abba a mappába másoljon, ahol rendszerfájlok vannak, hanem mondjuk a Dokumentumaid közé
-
Viperator
őstag
válasz
fireman123 #44550 üzenetére
Vagy le van zárva a kép/fájl? (véletlenül azt a gombot megnyomtad /kulcs jelű gomb/ ??)
-
gaben22
senior tag
válasz
fireman123 #44547 üzenetére
Nem ismerem ezt a programot, nincs Total Commandered vagy valami, amivel simán átmásolod onnan és oda ahova akarod?
-
PuMbA
titán
válasz
fireman123 #44547 üzenetére
Schönbrunn
Lehet, hogy valami olyan mappába akarja másolni, ahova te sem bírsz bemásolni rendszergazda jog nélkül? Próbáld ki vagy indítsd Rendszergazda joggal a progit.
-
Fishor
senior tag
válasz
fireman123 #44516 üzenetére
Már olvasom a kezelésit. A nikonnál a töltésnél villog narancssárgán és ha fel töltött neg világít szintén narancssárgán? Mert színt nem ír de fura hogy kb fél óra után átváltott a folyamatos fényre, pedig majd 2 óra töltési időt ír. Régi canonom zölden világított ha kész volt ez akkor csak simán narancs, vagy ez is zöldre vált majd?
-
Fishor
senior tag
válasz
fireman123 #44516 üzenetére
Szia!
Hát azért furcsa, mert a régi kompakt gépem meg a telefon se használ vakut auto módban, mert világos a szoba nagyon. Nem értem ez miért...
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #44476 üzenetére
Jól tartja az árát.
Délután elhoztam, elsőre hűdenagy...
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #42732 üzenetére
-
balazsjo03
csendes tag
válasz
fireman123 #42687 üzenetére
Köszi ez nagyon Király!Igaz már egy tanfolyamon túlvagyok,de mikor képet készítek mindig összekavarodnak a dolgok és az a vége,h semmit se értek.Majd holnap végigolvasom amit küldtél,de már most is látom ezeket tanították volna velem ha megtudtam volna mindent jegyezni.
-
Throme
veterán
válasz
fireman123 #42667 üzenetére
Értem a visszakérdezést, de Igen, mert az egy dolog, hogy ajánlsz neki akksit, viszont nem tartaléknak kell, hanem azért, mert nagyon kevés expot tud kihozni a jelenlegi akksiból.
Ha csak a mostani rossz, akkor az újjal megoldódik a gondja, ha nem, akkor az új akksi nem fog rajta segíteni.
Tudom, a kérdés arra irányult, hogy ki mit tud neki ajánlani...szóval én elengedtem a dolgot -
Throme
veterán
válasz
fireman123 #42662 üzenetére
Ott azért valami gond lehet, mert 100-150 exponál azért többet tudnak ezek az akksik...
#42660) pergabb
A képeken látszik vagy sem szennyeződés?
Keresőbe be tud jutni azért porszemcse, a tükör csapkod rendesen ami elősegíti a por vándorlását.
Ha a keresőbe fekete pici pontokat látsz, akkor azt csak a váz megbontásával tudják kiszedni. Szerintem kár ezért megbontatni. Nekem a D5k vázam keresőjében láttam ilyet, de csak az után, hogy valaki írta a fórumon, hogy van ilyen is, ugyanis a témára fókuszál a szemem, és akkor már nem lehet látni ezeket a pontokat.
Ha a képeken is ott van a pötty (pöttyök), akkor az a szenzorodon figyel, és jó esetben körtepumpával el tudod távolítani (tükörfelcsapást követően).
Ha nem jön le, akkor száraz vagy nedves tisztítóeszközre, vagy szervizre lesz szükséged....
Még próbáld meg szűk rekesszel (mittomén olyan f22) világos, homogén felületet lefotózni, és visszanézni a képet, ott az összes ilyen szennyeződés megmutatkozik.szvsz
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #41807 üzenetére
Én ezt néztem.
-
Sleek
senior tag
válasz
fireman123 #41800 üzenetére
Az 5300 is most lett olcsóbb 20-30ezer forinttal attól függ milyen obival van.
Én jan végén 240ért vettem 18-140es obival az most 215ezer -
kutga
félisten
válasz
fireman123 #41796 üzenetére
Gondolom elkapkodták.
-
Joltee
aktív tag
válasz
fireman123 #41558 üzenetére
Nyáron vettem tőlük AF-P 70-300-ast, pénzvisszatérítésnél a Nikon nem fogadta el az edigitalos garlevelet. Utólag kértem tőlük, postázták, így szerencsére kerek lett a történet. (Azt nem értem, mint hivatolos viszonteladó, alapból miért nem a Nikonos papírt adják?) Amúgy kijöhetne egy 18-105 v. 18-140 alapzoom is AF-P-vel, mert az esetek többségében k. gyorsan fókuszál!
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #41558 üzenetére
Én egy hónapja ugyanilyen objektívhez nikonos papírt kaptam náluk.
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #41479 üzenetére
D750-en en lehet, de nézd meg a manuált.
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #41476 üzenetére
Igen, én is erre jutottam. Ha nincs elég fény, akkor villan fel.
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #41476 üzenetére
AF pont megvilágítása, ott a válasz.
Automatikus: szükég esetén kiemelve jelenik meg
Be: mindig kiemelve jelenik meg
Ki: értelem szerűen -
kutga
félisten
válasz
fireman123 #40915 üzenetére
Igaz. Vagy tavasszal veszek egy telét.
-
Valzor
aktív tag
válasz
fireman123 #40812 üzenetére
Ezek tényleg baromi olcsók, gyorsan berendeltem én is egyet
-
Helm
csendes tag
válasz
fireman123 #40812 üzenetére
Köszi mindenkinek a gyors választ!
Általában kerülöm az utángyártott cuccokat, mert nincs jó tapasztalatom velük, de ha nálatok működik, akkor megnyguodtam. Nem kevés különbség van az árban, gondolom meg kell fizetni azt a logo-t, de ennyit azért nem ér.
És a rádiós miben nyújt többet? Azon felül hogy falon meg minden ilyen hülyeségen keresztül is működik? -
kutga
félisten
válasz
fireman123 #40791 üzenetére
Azóta én is rákerestem a fórumon, jó lesz az. Nikonnák még látni D3300-at szettben ezzel az obival. Újonnan meg a D3400 mellé adják.
-
updog
őstag
válasz
fireman123 #40620 üzenetére
Én 3 év D3200 után váltottam most nyáron D7200-ra - attól, hogy picit gyorsabban és kényelmesebben tudom elkészíteni a képeket, azok még nem lettek egy fikarcnyit sem jobbak
Csak mondom, ugyebár mindig előjön ez a vélemény (is) ilyenkor.
Ha nem D3200-as hanem D3300-asom lett volna, valószínűleg még nem is cseréltem volna le, annyira tökéletesen megfelelt a 3xxx széria minden igényemnek. (meg ha nem lett volna Nikon visszatérítés + eszement jó akciós ára a D7200-nak épp júniusban
).
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #40620 üzenetére
Lehet várok karácsonyig és D5300 lesz. Arra még gyűjteni kell sajnos.
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #40617 üzenetére
Az én igényeimnek a D3300/3400 tökéletesen megfelel.
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #40615 üzenetére
A digitcamet néztem, ott van csomagban a kiszemelt gép. A Nikon oldalán az edigi is fell van tüntetve egyébként, lehet inkább a Nikon képviselet szívózott.
-
kutga
félisten
válasz
fireman123 #40613 üzenetére
Akkor megy vissza a feladónak. Kár érte.
Pont az Ediginél néztem én is gépet, de akkor inkább valami olyan boltot keresek ahol nem saját garanciajegyet adnak hozzá.
-
szacsa82
tag
válasz
fireman123 #40596 üzenetére
Úgy van, igazi premium szenzor egyszerű burkolatban. De ha az ember megszokja, azzal is épp elég jól lehet kezelni minden fontos beállítást.
-
MLE
csendes tag
válasz
fireman123 #40585 üzenetére
Köszi, ez igen kedvező árfekvésű akku. Ha egy évig bírja, már akkor megéri
-
válasz
fireman123 #40376 üzenetére
Amit az AF csinál, az inkább whine, nem hiss. Hiss akkor van, ha túl sok fehérzaj megy át - az viszont inkább gain kérdése.
-
Auriol
csendes tag
válasz
fireman123 #39494 üzenetére
Az igen !!!
Amit belinkeltél webboltot hát ott nagyon jó árak vannak....
Én egyszerűen csak a legjobb árat kerestem amit egy fotósboltban megtalálta nekem az osztrák kereső portál.
Igazából az ára mellet még a hosszú gari amit mellette szólt a szomszédból vásárlás okaként.
Amúgy korábban németből az A......de-ről vettem már nikon obit. -
mikrofon
veterán
válasz
ITT is jó árban van EU-ból küldik. Van gari ami működik is elvileg.....Én vásároltam tőlük, bár nem nikon-hoz....
Még itt is érdemes nézelődni, mert alkalmanként vannak jó áru cuccaik. Én gyári EU garival vettem terméket tőlük, amit a számlájukkal itthon is érvényesíthető volt, mert szak kereskedők.... Ez sem Nikon termék volt.....
-
szuszinho
őstag
válasz
Ennél az eglobalnál, ha megkapod a terméket, addig nincs gond, míg gariztatni nem kell. 1-2 évet "adnak", de inkább a garanciát ott el kell felejteni.
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #39360 üzenetére
+1 nekem is ilyesmi van egyszer ki is mostam azóta is működik rendben
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
fireman123 #38848 üzenetére
pont akkora a meretbeli kulonbseg, hogy ha minden macera nelkul beletolom az objektivbe akkor koromheggyel epp hogy ki tudom piszkalni.
egy eurot meger, hatha nem kell venni.
-
TV Béla
tag
válasz
fireman123 #38735 üzenetére
Megtaláltam. Köszönöm szépen.
-
Throme
veterán
válasz
fireman123 #38728 üzenetére
Nincs baj vele, csak most nem erről van szó, hogy valaki nem tud LR-al jó képet kihozni....
Most vette a kérdező a gépet, így feltételeztem, hogy bekapcsolja, és fotózni próbál vele, de az első képeket nézve nem tetszik neki. A színekkel sincs kibékülve, szóval tuti, hogy nem RAW-ozik, vagy nem utómunkázik.
Minden gyári beállításon. Akkor minek keverjek be neki itt PS, LR és hasonló dolgokkal?
Nem azzal van a baja, hogy nem tud faszán utómunkált képet készíteni, hanem azzal, hogy a canonja jobbat lő.Linkelsz neki egy rendesen megcsinált képet, és azt összehasonlítja a sajátjával, ami (minden állítgatás nélkül, minden utómunka nélkül) csak kiesik a gépből, hááát szerintem méginkább elkeseredik. Szerinted?
#38729) TV Béla : nem merek megesküdni, hogy mindegyiknél így van.
Korábban olvasgattam összehasonlításokat. Canon, Nikon , Pentax. Ugyanazt a tesztet csinálták minden új váz megjelenésekor. Kivették a dobozból a vázakat, és meglőtték ugyanazokat a képeket. A Nikon rendre gyengébben teljesített. Lágyabb képeket készített a versenytársakénál.
De ez ugye akkor érdekes, ha valaki jpg-zik, és csak a váz beállításaival manipulálja a képet. -
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #38705 üzenetére
Ugyan... Ne foglalkozz vele... Én D3200 vel indultam anno. Most D750 inkább nem számolok
De dugdosom én is a motyókat. Pl a YN 685 csak tesztelésre van nálam
-
válasz
Ja, főleg az üvegek nagyon tudják vinni a pénzt. Ha nem használtan vásárolsz, meg kéne esetleg nagyobb tele, meg makró, meg nagylátó... darabonként százas alatt szinte sose úszod meg. ( Aztán meg alap állvány 30, alap vaku 40, és akkor még szűrőd sincs, nem is vettél LR acountot, nem is utaztál, stb.stb. ... Parkinson törvénye erre is vonatkoztatható - minden hobbi költsége kitölti a rendelkezésre álló keretet
)
-
Ganzer
aktív tag
válasz
Az igen
-
Byk01
őstag
válasz
" találhattam volna valami olcsóbb hobbit"
Olyan nincs. Minden hobbiba lehet önteni a pénzt, ha az embert elkapja a gépszíj.
-
oszy
veterán
válasz
fireman123 #38549 üzenetére
Köszönöm! Ez az!
(#38548) Throme: Neked is köszi! -
42861
senior tag
válasz
fireman123 #38029 üzenetére
AF-P 70-300-hoz se jár szütyő meg napellenző se. A hátsó kupak is csak egy jelöletlen fehér valami.
-
törölt tag
válasz
Canon az L-es obikat leszámítva semmihez sem ad napellenzőt és zsákot. Nem csak a kitekben, de a külön vásároltak esetén sem. Ehhez képest a Nikon kifejezetten felhasználóbarát.
-
Throme
veterán
válasz
Külön vásárolt 18-140 VR-hez sincs napellenző, sem tároló szütyő.
(#38024) Clay: arra lehet készülni, hogy gyengébb minőségű, sorjásabb, vagy picit nehezebben megy fel a gyárinál, valamint a belső felülete sem olyan matt mint egy gyárinak (ami nem csak matt, de úgymond textúrázott, kívül - belül).
Szóval ez az egyik oka az olcsóságnak..... -
Clay
senior tag
válasz
fireman123 #38027 üzenetére
Sajnos nem, így még állandóan takargatni kell, hogy megjött a jóidö
-
azka79
aktív tag
válasz
fireman123 #38001 üzenetére
Én is innen rendeltem, teljesen jók!
-
ssgt1981
senior tag
válasz
fireman123 #37604 üzenetére
Köszi a linket még annyi, hogy általában iso 100-on használom a gépet.
-
HardoDave
újonc
válasz
fireman123 #37547 üzenetére
Akkor elviszem szervizbe hátha tudnak valami okosat. Hova vigyem mit javasolsz?
-
HardoDave
újonc
válasz
fireman123 #37545 üzenetére
A kis pötty villog bal lent, az megvan. Hangjelzést nem ad. LCD módban ad hangot. A fekete négyzetnek van speckó neve? Arra keresnék rá még esetleg.
-
HardoDave
újonc
válasz
fireman123 #37543 üzenetére
No akkor itt a baj, nekem Af ben eltűnik a négyzet :S
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #37538 üzenetére
-
nikkor
aktív tag
válasz
fireman123 #37130 üzenetére
Te magánszemélyként vásároltál?
-
nikkor
aktív tag
válasz
fireman123 #37130 üzenetére
A Tamron 5 év garancia is csak magánszemélyre vonatkozik?
Te magánszemélyként vásároltál? -
nikkor
aktív tag
válasz
fireman123 #37114 üzenetére
Akkor ez eldönti a kérdést, hogy Tamron vagy Nikkor. Egy kis faluban lakunk, a közelben sem Edigital, sem MM, se fotó szaküzlet. Így kockázatosnak érzem a Tamit, ha nem tudom kipróbálni. Persze tudom, hogy Nikkor obik is lehetnek fókusz hibásak, de mégis kisebb a kockázat.
-
tucsok.
senior tag
válasz
fireman123 #37000 üzenetére
Köszi a segítséget a második nevét nem tudtam.
-
Byk01
őstag
válasz
fireman123 #36782 üzenetére
A vázak nyitott blendével állítanak fókuszt, tehát a maximális fényerőd számít ilyen szempontból. Mivel az autofókuszos objektívek mind minimum f/5.6 fényerővel rendelkeznek (kivéve néhányat, amik jellemzően a tele végükön 6.3-asok, de azok "behazudják" a gépnek az 5.6-ot), így ilyen korlát csak a telekonverter használatával jelentkezik.
-
pandur99
aktív tag
válasz
fireman123 #36782 üzenetére
A fényerőtlen zoomos telék 1,4x vagy 2x-ező konverterrel valóban kínlódnak már minden rekesznyíláson. Az ilyen konverterek vagy fix telékhez, vagy fix 2,8-as zoomokhoz valók, de inkább az előbbiekhez.
-
csacsi77
senior tag
válasz
fireman123 #36779 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy ha ráraksz egy manuális objektívet, ahol te állítod a rekeszt is, akkor f/5,6 fölött már túl kevés fény jut be ahhoz, hogy a gép fényt mérjen. Így nem tudja megmondani, hogy alul vagy alulexponált lesz-e a kép.
Persze ekkor az AF is értelmezhetetlen, mert manuális az objketív, nincs AF. -
pandur99
aktív tag
válasz
fireman123 #36779 üzenetére
Nem jól értelmezted, vagy hülyeséget írtak. Van AF 5,6 fölött is. Miért is ne lenne? Hiszen nyitva állít élességet, csak exponáláskor ugrik be a rekesz.
-
SimonYana
addikt
válasz
fireman123 #36617 üzenetére
Nálad is dolgozik? Nálam is!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fireman123 #36615 üzenetére
Nem sok vázra jó
nem értem mi a célja a Nikonnak.
-
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #36586 üzenetére
Igen ez igaz, csak nekem nincs a telón infra, így ez az opció kilőve sajnos.Ez viszont működik a D5300-al, hirtelen felindulásból ez is megteszi. Néha még a képek telóra mentése is jól jön akár egy gyors posztolás vagy üzenetküldés miatt.
(#36584) r.levente75
Én csak azt nem értem, hogyha egy pár 100 Ft kis nyavalyával működik, akkor a az eredeti Nikon miért kerül horror árba ehhez képest. Ha 2-3 E Ft lenne én is azt vennem, biztosan tartósabb darab.
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #36555 üzenetére
Szerintem szebben rajzol a Nikon. Kereshetkek képet is de nekem anno ez volt az érzésem. Az is biztos amúgy, hogy ritkán veszem elő a telét mostanában.
-
válasz
fireman123 #36555 üzenetére
Ja, meg a Tamront ha nem jól fogod, decenteres lesz a képe a lógó tubus miatt
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #36476 üzenetére
Ezt is mint mindent ami jó, kivonták. Ez egy beragadt darab azért ilyen olcsó, remélem megjön, nem tűnik rossznak, egy kis tartalék még van is benne. A tabom pont beleférne stb.
Úgy látom nem kell levenni, ha valamit ki akarok venni, mert pont kifelé nyítik a teteje, vagy van rajta gyorszipzár is. -
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #36468 üzenetére
Én amit beleraknék egy d7200 rajta a 18-55, egy 50mm d, sb800, és egy nikon mikrofon, pár szűrő a zsebben egy pótakku kb. Ez akkor elvileg beleférhet?
Egy samsonite trekkingem van abban van a teljes szettem tárolva, másik gép, még három optika közgyűrűszett, telekonverter stb. De ez csak tárolásra van, ritkán viszem, csak ha nyaralni megyek és feltételezhetően több minden kell. Most egy kicsi nikonba pakolok de kinőttem, egy kicsivel kellene nagyobb oldaltáska.
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #36457 üzenetére
Én meg pont a Lowepro adventura 170-est keresem!
-
quby
őstag
válasz
fireman123 #36037 üzenetére
Igen ám de ha most 300k a 7200 akkor menniyért fog kijönni a 7300? 4-ért? anyiért már kapok full frame-t is. Mert nem hiszem hogy csak 20-30-al lesz drágább mert akkor nem fog menni a 7200. Vagy ugy lesz 20-al drágább, hogy semmivel nem tud többet
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fireman123 #36037 üzenetére
Foleg, hogy szinte 0 előrelépés van D5300->D5500->D5600
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fireman123 #35922 üzenetére
Az szép, nem vettem azóta akkora értékben, de jó tudni, hogy okoskodik az eBay.
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #35921 üzenetére
közben rájöttem, hogy fizetésnél lehetett kiválasztani, viszont a paypal topic szerint pár hónapja az ebay-en nem működik ez a választási lehetőség
, ....minden más oldalon működik [link]
-
maki12
senior tag
válasz
fireman123 #35753 üzenetére
-
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #35584 üzenetére
Igen meg vagyok elégedve. Full amatőr felhasználóként végigfotóztam már néhány nagyobb eseményt is, több órát üzemelt a vaku, és nem tapasztaltam melegedést vagy bugot. TTL módban használtam, picit hallatszik a motor hangja, de nem vészes. Szóval kezdőnek mint én begyakorolni sztem tökéletes ár-érték arányban.
A táska pedig ez: Nikon CF-EU10 de mint írtam, már benőttem.
-
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #35571 üzenetére
Nekem is a vaku a YN 565, Ebay-ről rendeltem igy megállt 21E forintba. A táska Nikon, a pontos tipust most nem tudom, de reggelre megnézem. De a féröhellyel már én is határon vagyok.
-
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #35567 üzenetére
Akkor én már elönyben vagyok hozzád. Nekem már vaku is van. A szettem full ua, kis eltéréssel még van egy 55-300 VR II.
-
mazsi70
senior tag
válasz
fireman123 #35567 üzenetére
+1
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #35309 üzenetére
Két év alatt ennyit romlott volna a forint? Nem semmi.
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #35306 üzenetére
Ez valóban jobb volt, akkor nem is tűnt fel. Esetleg, ha akkor valaki lemaradt, még vállalható.
-
Gordiann
őstag
válasz
fireman123 #35119 üzenetére
-
Gordiann
őstag
válasz
fireman123 #35116 üzenetére
D3100, D3200, D5100, D5200, D7000-hez vannak lehetőségek (az ismertebb gépeket említve). Én épp most tettem fel a D5100-ra, tökéletesen működik.
jasonka: kb amit tud:
- jobb minőségű videó (29mbps/36mbps/54mbps az eredeti 20 helyett)
- liveview-ban menürajzok nélkül, csak videót látva lehet felvenni
- RAW tömörítés kikapcsolása/veszteségmentes RAW file-ok. (ha jól tudom a nikon kicsi tömöríti)
- jobb JPEG tömörítés (nikon erősebben tömörít)
- nem eredeti akkuk használata 1.02 firmware esetén
- különböző asztro-fotós dolgok (én ezt nem próbáltam)Minden képességet hozzá lehet adni a fw-hez, egyesével (pipákkal, hogy neked mi kell), így elkészíteni a saját firmware-ed.
Üdv
G -
Throme
veterán
válasz
fireman123 #34760 üzenetére
Hááát. Általában a kompaktok obija az elején veri fényerőben a dslr kitobikat... sőt, ha 40x zoom a végén f6,3, akkor az is lehet végig veri
.
Amúgy nem biztos, hogy mindenkinek a tükrös a jó. Van akinek elég a kompakt, és inkább a zoom az all in one megoldás, könnyebb gép a fontos.Nem mindenkinek beszédes a szenzor méret összehasonlító ábra. És ezt nem is mondanám problémának.
szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Filmvilág
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest