- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micyke911
csendes tag
válasz
randras_83 #51196 üzenetére
Hát az estek 75%-ában természtefotózás van. A maradék 25% az családi összejövetel, portré.
-
válasz
randras_83 #51129 üzenetére
Igen, engem is üldöz a jelenség. Egy szerencséje van a D750-nek: mocsok drága a Z6II.
Egyébként FTZ-vel a nem gyári obik működnek? Ez a Tamron USD G2 sorozat például megy vele?
-
kuyarashi
őstag
válasz
randras_83 #50776 üzenetére
Hol 20.000 Ft?
Duracellt néztem, de az csak 1600 mAh és ha van 20-ért eredeti, akkor inkább az. Illetve még műakkuban is gondolkodtam asztrofotózás kapcsán. Ehhez viszont szükségem volna egy jobbacska leíráshoz, mert a gyári Nikon viccesen drága. -
m3ss
veterán
válasz
randras_83 #50776 üzenetére
legnagyobb elony a D-nek a flare volt. naaagyon fincsi becsillanasokat produkalt. viszont az 1.8g elesebb es foleg kontrastosabb volt nyitva es nem ca-zott annyit. lehet be is ujitok majd egy D-t a tilt adapteremhez
meg egy filmes vazat is hozza. autofokuszos filmes vazakat hasznalt vki? megbizhatoak barmennyire is vagy inkabb maradjak a manual fokuszos gepeknel? -
ph_5.5
aktív tag
válasz
randras_83 #50767 üzenetére
Minden objekív addig jó amig egy jobbat ki nem próbálsz
(igaz ez az autókra, nőre.. bármire
)
de viccet félretéve, az 50 1.4G nem acélos rajzolatú. Nagyon vinyettál (bár ez ízlés kérdése), és nem is annyira fürge mint pl a régi 50 1.8D. Ez utóbbit több óvodafotós nem csak az ára miatt választja, hanem mert mozgó gyerekhez ideálisabb számukra.
Matek szerint ez reális számsor.
Az Art-hoz képest 2X vinyetta, nagyobb torzítás, és jelentősen elmarad rajzolatban. -
Mirman
őstag
válasz
randras_83 #49657 üzenetére
Március 15 környékén tervezném használni , addigra bízom benne hogy ideér.
-
válasz
randras_83 #49640 üzenetére
Oké, köszi, neki esek, majd csak nem lesz már rosszabb...
-
válasz
randras_83 #49635 üzenetére
Köszi, megpróbálom ezt is, csak nem nagyon mertem eddig ehhez a lehetőséghez nyúlni, mert amilyen szerencsém van, még rosszabb lesz!
Fine tune esetén milyen rekeszt érdemes beállítani, amihez állítok? Nekem az a logikus, hogy a minimumot, mert ott elég keskeny az élességi tartomány.
Ha minden igaz, jövő héten jön a tether kábel, azzal egyszerűbb lesz ezeket a dolgokat ellenőrizni és állítgatni szerintem, azt még kivárom.
-
válasz
randras_83 #49631 üzenetére
Rendben, próbálom előidézni a szituációt itthon, hátha sikerül végre rájönni, hogy mi a helyzet valójában. Járok néha Pesten, lehet, hogy élek majd az ajánlatoddal! :) Basszam meg, ma adtam el a D3500-at, meg kellett volna néznem azzal is, de eszembe se jutott...
-
válasz
randras_83 #49609 üzenetére
Igen, a kifinomult érvelésnek és az objektív látásmódnak köztudottan kedvez az alkohol!
Egyébként azt én sem értem, hogy egy D3500-ból miért kellett kispórolni az érintésre érzékeny kijelzőt, vagy épp a D780-ból a portré markolat csatlakoztatásának lehetőségét. Kiváltképp utóbbira nem látok magyarázatot, és nekem ez például egy erős ellenérv volt (a nyilvánvalóan elkúrt ár mellett). Egy olcsó gépnek sok mindent elnéz az ember, de a D780 azért nem az a kategória. Aztán meg lesnek, hogy miért nem veszik és viszik, mikor egyrészt MILC árban mozog, másrészt ha valami indokolja a nagyobb méretet, az épp a fogás kényelme, ennek meg ugye adtak egy fülest. F*ck logic.
-
válasz
randras_83 #49603 üzenetére
Nyilván a szenzor kora is számít, nekem is ez volt az egyik nagy dilemmám, hogy megéri-e még D750-et venni 2020-ban, vagy másképp fogalmazva, a 4 évvel újabb D3500-hoz képest lesz-e még egyáltalán előnye? Talán emlékszel is rá, éppen Veled írogattunk itt erről, de szívem szerint D780-ra ruháztam volna be, azon az áron viszont az nem érte meg. Hát, nem bántam meg, hogy időben visszafelé léptem technikailag a nagyobb szenzorért cserébe, pedig ez azért ritka. Teszem hozzá rögtön, én jellemzően napfény stúdiókban szoktam fotózni, szabadtéri képeken jelentősen csökken az olló a két gép teljesítménye között.
Én nem azt mondom, hogy kezdőknek szánt képzésen csak a FF legyen a cél, sőt, épp azt írtam fentebb, hogy ha hozzám hasonló kezdő valaki, jó ideig meg lesz egy 150-ből elhozható D3500 KIT-tel, de ha vesz rá egy 50 1.8G-t, akkor meg aztán pláne. És ez még mindig olcsóbb lesz, mint egy APS-C MILC váz. Erre írta valaki, hogy az időtállóság az újabb gépek felé billenti a mérleg nyelvét, erre válaszoltam, hogy azért ha ezt nézzük, akkor ne APS-C alapra fektessünk már be, az FF mezőnyben meg azért még mindig olcsóbb egy klasszik DSLR bekerülési költsége, éppen az objektívek árai miatt, kiváltképp ha használt is szóba jöhet.
Persze, ez az egész csak elméleti fingreszelés, mert nincs 1 darab abszolút jó döntés, minden indokolható és cáfolható is a személyes preferenciák függvényben.Az utómunka kapcsán biztosan igazad van, engem teljesen megőrjít a Nikon bőrszín kezelése, de lehet, hogy én vagyok hozzá gyökér. Vagy fakó, vagy zöldes, se Capture alatt, se Luminar alatt nem tudok értelmes, konzisztens bőrszínt elérni, pedig WB kártyát is használok referenciaként. tekintve, hogy a világon marha sokan fotóznak Nikonnal, jó eséllyel csak én nem érzem a chi-t, bár pont a hétvégén bólogattak a Canonosok nagy egyetértésben, hogy bizony a bőrszín arrafelé sokkal természetesebb. Elnézve egy-egy kolléga képét ugyanarról az alkalomról, nem tudok nem egyetérteni velük.
"D750+85 f1.8 nak egy T3+56f1.2"
Csak a kukacoskodás kedvéért írom, hogy ezek árban is ugyanott vannak?
A váz az egál, de a két objektív között van egy laza kettes szorzó!
-
zümzümm
senior tag
válasz
randras_83 #49525 üzenetére
Oks, köszi!
Illetve Nikon APSC obiknál nincsen fix fényerejű objektiv? Vagy csak én nem találom... -
válasz
randras_83 #49487 üzenetére
Tegnap végig fotóztam a napot abban a felállásban, ahogyan a problémát tapasztaltam, most nem jött elő, ellenben érdekes, hogy a gép bekapcsolási ideje másodpercekre nőtt. markolatban lévő akku nélkül gyors. Majd a vége az lesz, hogy nem a markolatban tartom a pótakkut, hanem a táskában, amúgy sem emiatt használom a gripet.
Viszont, ez a Picture Control téma kezd felkúrni. Úgy néz ki, hogy mégis csak van hatása a NEF fájlra, pedig ACDSEE megjelenítőt használok, nem gyári Nikon szoftvert. Ez nagyjából szembe megy a NIKON állításának, amely szerint a RAW érintetlen. Ami biztos, hogy a kijelzőn (bár oda azt hiszem, egy gyors JPG-t generál a gép) határozottan látszik ugyanabban a helyzetben ellőtt képek között a különbség a beállítások hatására, de legnagyobb meglepetésemre a NEF-et visszanézve is megvan a differencia. Még jó, hogy csak néhány kép erejéig váltottam általános módról semlegesre, mert azok a képek olyan fakók, hogy sírni tudnék (majd utómunkával korrigálom, de akkor is érthetetlen).A torzítás vezérlést se értem. Tegnap használtam 50/85/24-120 lencséket, be volt kapcsolva próbaképp. Megnézve a kijelzőn, nagyon szépen dolgozott a 24-120 mellett, a többinél nem igazán látok különbséget. Viszont, a 24-120-as képeket visszanézve számítógépen olyan szinten görbe például egy szék lába, hogy sírok. Nem pont az lenne az értelme, hogy ilyen ne történjen bekapcsolt állapotban, és pláne ne kelljen ezzel mókolni az utómunka során? Olyan képet nem lőttem, ahol ki volt kapcsolva, aztán meg be, mondjuk ugyanazon beállás alatt, pedig azt kellett volna, de ránéztem a kijelzőre, láttam, hogy minden rendben van, nem is foglalkoztam vele, toltam minden létező átfogás tartományban a képeket. Szerencse, hogy csak ennél az egy beállásnál használtam, utána visszatértem az 50/85 kombóhoz.
Eszem megáll már ettől a két dologtól, komolyan, Mi a répáért nem lehet kikapcsolni a PC-t legalább fixen, nem is értem. Mondjuk, testre lehet szabni, lehet, hogy szétnullázom valamelyik gyári profilt, aztán az lesz a paraszt OFF állás...
-
válasz
randras_83 #49485 üzenetére
Először a Jupio volt a markolatban, akkor jött a hiba. Átraktam bele a gyárit, a Jupio-t meg a vázba, jelenség megszűnt. Újabb csere, és megint csak nem volt hiba. Érdekes...
-
Laby
őstag
válasz
randras_83 #49479 üzenetére
Köszönöm, megerősítetted bennem, Nikon AF 24mm f/2.8D lesz a befutó. Beszerzem ebay-ről használtan, ha nem találok itthon.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
randras_83 #49385 üzenetére
Ha minden igaz, 60 000+ expo van benne. Amennyiben a minap a 220volt oldaláról lekerülő D5300-ról van szó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
randras_83 #49360 üzenetére
Nézd! Most is mozgolódnak. Nem gyorsan..
De azért valami történik. -
tvamos
nagyúr
válasz
Én úgy olvastam, hogy mostmár a Snapbridge van, azt fejlesztik es ez már mindent IS tud.
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #49365 üzenetére
Ezt már a csehek végzik ha jól gondolom...
Mondjuk használhatták rendesen, ha jön lefelé a gumi...
Utoljára talán D90-nél jöttek ezzel a fórumra...
No meg a 18-105 zoom gyűrű gumi... anno. -
válasz
Ilyen téren illene felébrendie a Nikonnak. Nem azt várom, hogy egy kvázi 4 éves gépet támogassanak (bár nem lenne rossz és földtől elrugaszkodott gondolat), hanem hogy legyen valami app legalább az újabb szériákhoz, ami nem egy középiskolás házi beadandójára emlékeztet.
-
oszy
veterán
válasz
randras_83 #49226 üzenetére
X-T4 nem jó?
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #49226 üzenetére
Akkor egy 600-as telét is vegyél mert ezekkel a mütyürökkel nem tűnsz komoly fotósnak és így nem fognak jönni a csajok.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #49222 üzenetére
Rendesen beújítottál
-
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #49198 üzenetére
Melyik Fuji vázad van?
-
oszy
veterán
válasz
randras_83 #49211 üzenetére
Nekem Tamron 24-70 f2.8 van és Tamron 70-200 f2.8 G2
-
válasz
randras_83 #49210 üzenetére
Köszi az infót Neked is! Azt, hogy sima szenzor van a 3500-ban, nem tudom, mire értetted pontosan, de BSI kivitelű, az biztos. Jó fényviszonyok között, általános képminőségben szerintem nem járnak messze egymástól, kivéve részletességben, de az tényleg más liga. Félhomályban meg egyértelmű nyilván az FX előnye, de ez nem is volt kérdéses. Összességében nem bántam meg a váltást, de b*zi nehéz a vas, szerintem megtartom a 3500-at futkorászós-túrázós gépnek emiatt.
@Throme: sajnos az áruk is tükrözi a különbséget!
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #49211 üzenetére
Nem hiányzik az FF?
-
oszy
veterán
válasz
randras_83 #49195 üzenetére
Egyébként ez már nekem is eszembe jutott. Csak akkor az objektíveket is cserélnem kellene. Sok péz.
Ráadásul egy ismerősöm esküvőfotókat csinál vele és nem gondolom azt, hogy "de szaaaaaaar nem full frame"!
-
válasz
randras_83 #49199 üzenetére
Kíváncsi lennék, milyen szenzort raktak bele, mert most D3500 >> D750 viszonylatban (előbbi ugye APS-C / BSI) én nagyon úgy látom, hogy a BSI önmagában nem csodafegyver, legalábbis összegészében nálam kevesebb lett a zaj, dacára a régebbi szenzornak. Tartottam pedig tőle, hogy a végén majd csalódni fogok, mert nem kompenzálja majd az érzékelő mérete az újabb fejlesztéseket, és bizonyos tekintetben visszalépés lesz, de nem.
Más. D750-en auto ISO-t, vagy full manuál ISO-t használtok, használtatok? Nem tudom eldönteni, melyikkel járok jobban, néha kényelmesebb az auto, de néha meg olyat húz a képbe, hogy elveszíti az egész kompozíció az értelmét. A másik kérdésem, hogy a vázba épített javító algoritmusok (zajszűrés hosszú expónál, zajszűrés magas ISO-nál, torzítás csökkentés, vignettálás csökkentés, D-lighting) közül ajánlott valamelyik, vagy inkább szoftveres utómunka?
-
wms
senior tag
válasz
randras_83 #49198 üzenetére
Csak megerősíteni tudom!
-
tvamos
nagyúr
válasz
randras_83 #49195 üzenetére
Es amugy nagy a szerelem? Ugy ertem, hogy Nikon FX utan tud valami olyat nyujtani, ami "WOW"? Erted, mire gondolok...
-
vakablak93
őstag
válasz
randras_83 #49152 üzenetére
Asszem az a gép + sigma üveg jó is lesz,
ez az az objektív amit írsz?
https://www.mpb.com/de-de/gebrauchte-ausrüstung/gebraucht-foto-und-video/gebrauchte-objektive/gebrauchte-nikon-fit-objektive/sigma-17-50mm-f-2-8-ex-dc-os-hsm-nikon-fit/sku-1041251/?gclid=CjwKCAjw4_H6BRALEiwAvgfzqwWO0TvBD30MPu3-9witEEVdzSCqMU24-QjJVQl0TEKamtQyn09_DRoCUisQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds -
válasz
randras_83 #49018 üzenetére
hogy kell átállítani, egyszerűen nem megy...
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #48892 üzenetére
'vót mibű kropplni..
-
helixP
nagyúr
válasz
Facebookra minek annyi Megapixel?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Ugye? Az azért más kávézó.
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #48588 üzenetére
Nekem sem.
De nem is lottozom -
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #48584 üzenetére
Legyen 2 rendszered
Nyernek a lotton, tuti lenne mindenbolis..
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #48580 üzenetére
fuji obipark milyen árfekvésű a nikonhoz képest?
-
tomboy0013
veterán
válasz
randras_83 #48580 üzenetére
És te beküldted az obikat is a géppel együtt?
Még mi ez, hogy plusz 1 év, nem teljesen értem. Visszaáll a hiba idővel? -
tomboy0013
veterán
válasz
randras_83 #48576 üzenetére
229-ért vettem dupla kit-ben a D5600-at tavaly, a kit-es Z50 most 360 fölött van. De a váz is 300 körül van. Az nagyon nem az az árkategória. 😄
Most nézegettem a Tokina-val nappali körülmények között a fókuszt, egyelőre jónak tűnik OVF-en keresztül is, de ma kimegyek egy kicsit tesztelgetni. Lehet csak rosszabb fényviszonyoknál lövi mellé a fókuszt, bár érdekes, hogy csak OVF-en keresztül, Live view-ban akkor is megtalálja a helyes fókuszt. Na mindegy max használom úgy. -
törölt tag
válasz
randras_83 #48513 üzenetére
A színvilága más, mint a modernebb gépeknek. Én amúgy nagyon kedvelem a D200/D80 színeit Capture NX2-vel feldolgozva. Legnagyobb hátránya, hogy sokkal kényesebb, mint a későbbi gépek. Ideális körülmények között szép, jó képek készíthetők vele, csak jóval kevesebb ilyen ideális körülmény van, mint mondjuk egy D7100/7200-nál. Pláne, mint egy D750-nél.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
randras_83 #48491 üzenetére
Sztem bátran lépd meg a Z6 szettet, rohadt jó lett most a 3.00fw-el, és valóban én is most januárban vettem 1900€-ért ftz és 24-70/4 kitben. Vettem egy tartalék akksit, ha kellene. Próbáltam F üvegekkel, a D850-hez képest nem rosszabb az AF.
rekid: az lehet hogy drágább viszont ahogy a tesztek mutatják, a Z-s üvegek az F-s társaikat úgy kb mindenben felülmúlják és ez a jövő, szóval az F-s üvegeket addig kell elengedni amíg van ára, illetve azokat megtartani még! amiknek nincs Z verziója.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #48491 üzenetére
Ezért írtam én is, hogy az ár miatt akkor inkább a z6. A 70-200-at bánnád szvsz.
Abból a z-s verzió irgalmatlan drága.
-
válasz
randras_83 #48036 üzenetére
, Közben benéztem, összekevertem az 58-as Noct-al, ami gyűjtői darab. Sztem kihagyom, megvárom hogy a samyang XP 50es jobban elterjedjen, az tudtommal f1.2-n is éles.
-
*Ropi*
félisten
válasz
randras_83 #47884 üzenetére
Én is ezt a tippet adtam látatlanban, meglátjuk mi lesz a vége.
-
*Ropi*
félisten
válasz
randras_83 #45973 üzenetére
+ (#45972) marcitp: Vagy inkonzisztens (kb. 50-50%-ban lő mellé), vagy nagyon rossz helyre csúszott a valódi AF mező érzékelése a megjelölthöz képest (egyelőre úgy tűnik, hogy a középső AF pont kockájának az alsó vízszintes vonalára - majd még tesztelem). Meg kapott a váz egy firmware frissítést is 1.0.4-re, mert javít az AF-P üvegek AF teljesítményén.
-
Roachy
senior tag
válasz
randras_83 #45946 üzenetére
aztán megnézem az xqd kártyák árát és sírok. ezek mitől ilyen rohadt drágák???
Viszonylag új technológia (amit mindjárt levált a CFexpress), sebesség, strapabírás és megbízhatóság és mert gyakorlatilag csak a sony gyártja.
Egyébként most pont akciósak. -
helixP
nagyúr
válasz
randras_83 #45932 üzenetére
Hasonló oldalról vettem az Nikor 70-300 AF/P-met, emeg egy korábbi Tamront is. A Nikor 45 ropi volt tokkal , vonóval, ami amúgy olyan 120. Minden angol volt benne, nyilván garizni még nem gariztattam. De ilyen difiknél nekem megéri bevállalni a kockázatot.
-
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #45936 üzenetére
Eddigi néhány Artom kalibrálása sikerült. A vázhoz nem nyúlnak, csak az obit kalibrálják a vázhoz képest.
-
válasz
A dokkoló nem elég a kalibráláshoz...? Kérdezem, nem mondom.
Mert elméletileg az a 16 rugó tényleg nem pénz érte - pláne ha esetleg több Art/Sports lencséd is van -, de valahogy nem igazán hallottam róla, hogy a valóságban mennyire használható.
-
Viperator
őstag
válasz
Max 15ezer a kalibrálás, a Camerának van új kalibrálóegysége. Tökéletesen megcsinálják.
-
gaben22
senior tag
válasz
Objektívet én se, főleg ezekből a szürkésített boltokból... Nem tudom mennyivel olcsóbb, de valószínűleg csodák nincsenek. Ha nagyon, akkor azért érdemes elgondolkodni miért. Nem lepődnék meg, ha pl. visszaküldött cuccokat árulnának vagy hasonló.
-
i-sti
senior tag
válasz
randras_83 #45925 üzenetére
Sigma 85 1.4 ?
E-infinen "csak" 840 euró. [link] -
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #45780 üzenetére
Már ott is rekeszel, szűkül a blende, írta. Ezért is érdekes. Tényleg mintha expókorrekció lenne beállítva, de ha a többivel jó, akkor meg mégsem.
-
szacsa82
tag
válasz
randras_83 #45777 üzenetére
2 egységgel, megítélésem szerint 2,2re...
-
Tóth_Balázs
csendes tag
válasz
randras_83 #45637 üzenetére
Tehát a 3500 régebbi nikon af objektívekkel nem használható?
-
szmayer1
senior tag
válasz
randras_83 #45637 üzenetére
Köszi ez nagyon jónak hangzik.
Te helyileg merre laksz?
-
mazsi70
senior tag
válasz
randras_83 #45618 üzenetére
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #45597 üzenetére
Kai is csinált korábban videót d7100 vs D600 összehasonlításról és egymás mellé téve a képeket a d7100 volt az élesebb. Távoli épületet fotóztak le, mielőtt azt mondod, hogy a kis dof miatt az FF gépen már fókuszsíkból kint lévő részt vettek alapul.
Igazából arra jók ezek a videók, hogy lássuk lehet így is - úgy is "megvilágítani" a témát, aztán higgyen mindenki annak, akinek szeretne.
Nekem nincs lehetőségem hasonlítgatni, az biztos, hogy az objektív eléggé meghatározza a képminőséget.
Lehet ha poszterhez, vagy plakáthoz fotóznék, akkor számítana, de ilyen képernyő méretben tökéletes az ami van. Sőt az m4/3-os kis gépem képminőségével is elégedett vagyok -
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #45480 üzenetére
Meg a csillagok fotózáshoz is szükséges az állvány. Én sem ajánlom olcsó és könnyű állványokat...
-
válasz
randras_83 #45411 üzenetére
...valamint ami AF-nél is régebbi, azzal még fénymérése sem.
-
csatacsita
tag
válasz
randras_83 #45403 üzenetére
Köszönöm a tippeket, akkor a "lassú építkezés" szellemében járok el a szűröknél.
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #45320 üzenetére
A D200-adon nem a keresőt tisztították. Valszeg egy olyan szerkezet a kereső, ami nem szétszedhető roncsolás mentesen (vagy nem akarják). Az egy tervezési hiba, vagy egy ostoba spórolás eredménye, hogy bejut a por.
Sokakat nem zavar, mert tényleg nem látható, ha a témára fókuszál a szem, de van akit zavar.#45321) Sleek: Azért a milc gépnél is kérdezz körbe a szaktopikban, hogy ilyen jellegű hibával találkoztak vagy sem. Valamint a garanciális ügyintézésre is.
Sajnos a nikon ebben gyenge. -
Sleek
senior tag
válasz
randras_83 #45320 üzenetére
Majd megbarátkozom a milc géppel
Biztos itt sem a szervizes embereken múlik ,hanem a felsőbb vezetésen. -
Peczek
aktív tag
válasz
randras_83 #45301 üzenetére
Köszi, sokat segítettél
-
Sleek
senior tag
válasz
randras_83 #45296 üzenetére
Időm van mert már megvan a milc gépem. Tehát nem gond az idő.
-
Sleek
senior tag
válasz
randras_83 #45291 üzenetére
Csak nem értem minek akkor a garancia. Lényegébe akkor van egy garanciád papíron. De nem tudod valóságban érvényesíteni mert mindenre azt mondják , hogy erre nem terjed ki..
-
mlacko1111
csendes tag
válasz
randras_83 #45288 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Úgy működik ahogy leírtad. :-) Már azt hittem valami komolyabb probléma lesz. Nagyon jó ez a fórum!
Mégegyszer nagy köszönet és szép estét,jó éjszakát mindenkinek! :-) -
válasz
randras_83 #45233 üzenetére
Én meg tuti nem.
Eleve nem 1000%, hogy a kispiros fogaskerék megpöcögtetése majd rendbehozza! Nekem pl. rémlik, hogy egy másik típusnál ugyanez a hibajelzés egyáltalán nem a rekesz miatt jött elő, hanem valami blőd elektromos problémából eredően - ITT meg konkrétan a tükör akadt be.
Ha minden más lehetőséget már kimerített, én úgy is csak akkor dobnám szét ennyire, miután már megvan helyette az új kamera, és csak "egyekutya, hátha pótgépnek még menthető!" felkiáltással. (Főleg ha a kollégának ez az első ilyen szétkapós rodeója - nem bántásból, de - csillagászati az esélye, hogy ne rontsa el még jobban...)
-
amisite
csendes tag
válasz
randras_83 #45102 üzenetére
Milyen módban használod az autofókuszt? Szerintem állítsd vissza az AF korrekciót (amit elállítottál) és próbálj meg egypontos AF-el fényképezni. Én úgy tudom, hogy ennél a sorozatnál a D7000 -el voltak AF gondok, utánna erre már nagyon ügyeltek. Ettől még lehetnek AF gondok, de a kép alapján inkább valami rossz beállítás feltételezhető. Esetleg lehet még próbálkozni kikapcsolt VR mellet is, van amikor éppen az rázza meg a képet. Szóval én azt csinálnám, hogy F8, legalább 1/300 záridő, kikapcsolt VR, egypontos AF, teljesen alapon minden, és így mit mutat. Aztán egyesével visszakapcsolni, VR, többpontos AF stb és így kiszűrni, hogy mi lehet rossz.
-
M@te
senior tag
válasz
randras_83 #45111 üzenetére
1/80
iso 100
f 2Lehet én vagyok a hülye de még mindig azt állítom, hogy a régebbi gépem ennél jóval élesebb képet készített.
-
M@te
senior tag
válasz
randras_83 #45109 üzenetére
AF-S
@anaqer
NA igen!
És ez iso 100
Teszek fel egyet délután
-
M@te
senior tag
válasz
randras_83 #45104 üzenetére
50 fix nikon 1.8
-
gaben22
senior tag
válasz
randras_83 #45104 üzenetére
A zöld meg lila cucc az chromatic aberrationnek tűnik, objektívek egyik tulajdonsága (hibája, de nem garanciális értelemben
), nem lehet, hogy d3200-on be van kapcsolva valami képjavítás? Esetleg arra is tolj egy factory resetet és ugyanolyan fény/szög/stb. mellett próbáld összehasonlítani a két képet.
-
M@te
senior tag
válasz
randras_83 #45102 üzenetére
nyomtam. ez nyers.
a zöld meg a lila auráról ne is beszéljünk..
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #45083 üzenetére
Ahogy nézem, az új Tamron, meg a használt Nikkor kb egy árban vannak. Nehéz okosnak lenni 🤔🙄😁
-
r.levente75
addikt
válasz
randras_83 #45083 üzenetére
Nem csak nálad.
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #45081 üzenetére
Mi miatt szereted jobban a Nikon üvegeket?
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #45075 üzenetére
Na, de melyiket 🤔
Tamron, vagy Nikkor?
Tud annyival többet a Nikkor, mint amennyivel többet kérnek érte? -
Roachy
senior tag
válasz
randras_83 #45075 üzenetére
Ez pontosan így van.
-
zool1
őstag
válasz
randras_83 #45068 üzenetére
Vegyél rendes telot pocok1-et....
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45037 üzenetére
#marcitp köszönöm!
Azért is írtam meg ide, hogy ha valaki belefut ilyenbe (magyarul, ha néz egy 100%-os nagyítást a képen, és bemozdultnak tűnik), akkor ez lehet az egyik oka.
Mást egyelőre nem tapasztaltam, mármint kifogásolni valót, egy kis szösszenet csak: a D500 első - azaz blende állító tárcsája - valahogy jobban kijjebb van, ezen épp csak a recék állnak ki a burkolat alól. Mivel még nagyon passzentos minden, kicsit nehezebb tekergetni. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45035 üzenetére
Az user errornak számít, ha ez van gyárilag beállítva?
Igazából nyerset lövök, de a kijelzőn a jpg jelenik meg így. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45030 üzenetére
Tapasztalat: amiről elmélkedtünk, az nem bemozdulás volt, hanem a jpg zajcsökkentés magas iso-n.
Ahogy ezt alacsony vagy ki értékre vettem, más világ lett.
Nagyon érdekes ez a váz, olyan nagyon új, szinte ropog, a tárcsák is keményebben járnak. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45028 üzenetére
Töltőn van az akksi.
De nagyon szép! -
törölt tag
válasz
randras_83 #45019 üzenetére
Hát, megvettem..
Első körben kapott egy 50mm 1.8G-t, a későbbiekben majd jöhet az objektívpark bővítése.
Köszi a segítséget! -
törölt tag
válasz
randras_83 #45014 üzenetére
Jaja, azért mondom, hogy simán lehet egy rosszabb darab.
Szóval "csak ennyi" bizonytalanított el... -
törölt tag
válasz
randras_83 #45004 üzenetére
Az egyik ok az 1/4000 zársebesség - fényerős obinál talán gond lehet nyáron.
A másik ez a sok visszahívás. Talán a negyedik volt a legutolsó, és ha jól sejtem, akkor az 1/4000 "err" hiba is ismert, és javíttatható.
Nemrég béreltem egy D750-et, emiatt tetszik nagyon a képe, viszont azt vettem észre rajta (lehet, hogy ez is hiba), hogy 1/320-nál sem tudtam igazán éles képet lőni 1.8 blendével, mert pont a zár csapódása mozdította be a vázat.
Szóval teljesen nem nyugodt a lelkem, de egyszerűen nincs jobb és átgondoltabb lehetőség ebben a kategóriában!U.i.: gratula a képeidhez!
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #44953 üzenetére
Portrémarkolatról régebben olvastam, hogy az utángyártott tönkreteheti a gépet. Mi igaz ebből, manapság is így van ez?
-
kutymorg
tag
válasz
randras_83 #44918 üzenetére
Pontosan a ~7 év fejlesztés miatt tettem fel a kérdést. Dx vs. Fx leszámítva melyik a jobb. Használtan kb egy árban vannak.
-
taxi
aktív tag
válasz
randras_83 #44908 üzenetére
Igeen.
Manuálban semmi gond. -
Sanyesz.
őstag
válasz
randras_83 #44848 üzenetére
A kompakt gépem (Sony HX60V) GPS-es, nekem bejön, ha tudom, mi hol készült.
OK. Akkor adott esetben a 70-300 VR obi marad, a 18-135 kitobi megy a D80-nal. -
PuMbA
titán
válasz
randras_83 #44828 üzenetére
Igen
-
tvamos
nagyúr
válasz
randras_83 #44805 üzenetére
Huhh... allat az a gep!..
-
válasz
randras_83 #44805 üzenetére
Saját egészsége érdekében ne nézegessen az ön rendszerénél drágább rendszereket
-
zool1
őstag
válasz
randras_83 #44799 üzenetére
Mi lesz helyette? Fuji, Sony...😉
-
bandigno
senior tag
válasz
randras_83 #44799 üzenetére
csere ráfizetéssel 610re?
-
mazsi70
senior tag
válasz
randras_83 #44429 üzenetére
Elsőre ,azért hiányoznak a D500 dedikált gombjai .Ergonómiája viszont nekem nagyon bejön .A SnapBridge kommunikáció szerintem maradt a sz@r kategória .
-
itouchfan
senior tag
válasz
randras_83 #44415 üzenetére
Így is lehet mondani....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest