- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Katicza
tag
Megvettem az utángyártott töltőt, most el is kezdte szépen tölteni. Már sajnos lemerült az akku szerdán, azóta keresem az eredeti töltőt. Tudom, hogy megvan és meg is lesz, de most hazahoztam és elkezdtem a töltés. Nem emlékszem mennyi idő alatt tölt fel a gyári? Én sosem merítettem le teljesen, mindig időben töltöttem és sosem mértem. Ebben a töltőben is van túltöltöttség elleni védelem, világít egy led, ami majd zöldre vált ha kész. Ezt sasolom most öt percenként. Csak nem tudom megsaccolni mennyi lehet egy teljesen lemerült gyári akku teljes feltöltése? [link]
-
HThomas
őstag
"Illetve volt még egy picit drágábban a Nikon AF-S 70-300/4.5-6.3 VR."
Az a AF-S 70-300 4.5-5.6G lesz, illetve az újabb az AF-P 70-300 4.5-5.6E.Viszont fontos, hogy az AF-P-s obik nem működnek megfelelően a D3200-as vázzal.
https://www.dslrbodies.com/lenses/lens-articles/general-nikon-lens-info/understanding-the-af-p.html -
rekid
addikt
-
HThomas
őstag
Tudom... mondanám, hogy Nikon vázra Nikon obit, de bekattan a D7000 + 35 1.8 kálvária, amit én is végigjártam
Mondjuk a D500-on eddig egy Nikon objektívvel sem volt problémám, még csak fine tune se nagyon kellett, és azt se vettem észre, hogy a szélső fókuszpontok rosszabbak lennének.https://photographylife.com/reviews/nikon-10-20mm-dx-vr-af-p/3
Ezt nézegettem, 18 alatt elég jónak tűnik a Nikon. 18-20 között meg nekem annyira nem érdekes, mert ott a 16-80. Persze akkor meg többször kell cserélgetni. Ha 10 mm-en a sarkok nem olyan jók, azzal azért tudok élni. -
Lex Icon
senior tag
Csak nem biztos, hogy olcsóbban jössz ki, főleg, hogy az F-es obikra már megvetted a szűrőket, így nem sok értelme lenne az FTZ-be újra megvenni ezeket, ezért nem látom értelmét az FTZ-be szűrőzési lehetőséget építeni. Szerintem a Nikon azért készített FTZ-t, hogy könnyebben átcsábítsa a DSLR tulajokat a MILC-ekhez. Ezután nem az F-es obikhoz fog fejleszteni, hanem a Z-sek megvételét promotálja.
-
rekid
addikt
Dehogynem kerül pénzbe. Nem tudjuk adott ember bérköltségét miből illetve hogyan finanszírozza a cég. Minél nagyobb az adott cég rendszerint annál átláthatatlanabb az egyes határozatlan idejű nem projektre felvett emberek bérköltségének fedezete. Innentől kezdve játék a számokkal. Az adott termék árazását meg ezen kívül csilliárd dolog befolyásolhatja. (És akkor még olyan esetről nem beszéltünk amikor esetleg egy jövedelmezőbb termék profitját használod egy olyan termék piacon tartásához, fejlesztéséhez ami nem akkora buli számodra ellenben must have piaci igény. Csinálod ameddig tudod aztán vágsz. Lásd belépő dslr vázak legutóbb.)
-
Roachy
senior tag
Persze én is így gondolkodom, de azért ez nem egy olyan kiküszöbölhetetlen gond, mint pl anno a sávosodás. Ha nem kapcsolod be a hosszú expós zajszűrést, utómunkával akkor is pár kattintással orvosolható. Ha meg úgy érzi a Nikon, hogy ezzel jelentős mennyiségű vásárlót veszthet, akkor lehet tényleg eljön az a pont amikor már megéri visszahívni és javítani a problémát.
Mondjuk én még soha nem használtam a gépben zajszűrést, alapból és megszokásból kikapcsolom ezeket, de az tényleg fél percig tart? -
Throme
veterán
Még a 24Mp-el lehetett kicsit játszani képfeldolgozás során.
Valahol használtam a váz 1,3x beállítását, mikor a szenzor felbontás 16Mp-re csökken, de így ekv 585mm lett a tele vége, ha jól számolgatok. Persze ez nem optikai "tuning".
Azt nem néztem még soha, hogy mi a különbség utómunka kivágás és váz kivágás közt, feltehetően semmi.Hát az ekv. 900mm-el nem tudok versenyezni
, azért az ekv. 600 szerintem nekem elég lesz a kis rendszeren.
Nikon meg pihenget tovább. -
Throme
veterán
Egy "sötét" 70-300 elegendő oda szerintem.
Beállításaim 1/1600-2000, ISO 200-400, f5,6-10 volt átlagban .
Elégedett vagyok a képekkel.
Mellé most már berakhatnám a sigma 10-20-at, a földön dekkoló járművekhez, de nem akarok nagy pakkot vinniMost - igen, ha meg lesz tartva és eljutok oda - egy zseb telét viszek 75-300, ami ekv. 600mm.
A váz és az obi együtt nincs 100g-mal több, mint a nikkor 70-300-VR (és akkor a nikon váz még sehol).
Kíváncsi vagyok hogy teljesít majd ez a kombo.
Még gondolkodom, hogy zsebrevágok egy másik vázat egy ekv. 24mm-ről induló kis zoom obival -
Throme
veterán
Ja értettem, hogy nem saját hirdetésed.
Annyira egyszerre ment az egész, hogy jelzett valaki egy igényt, és van rá egy hirdetés....Nálam is megvan még a nikon cájg, nem is akarok tőle megválni.
Viszont! Ha eljutok az idei Repülőnapra, akkor most nem a nikont viszem.
Legutóbb ott látott szörnyetegek mellett a d7100+n70-300 egy zsebszámológép, de még így is a nap végére már kellemetlen volt felfelé tartogatni, ja és a hunyorgás a keresőbe. -
Roachy
senior tag
Akkor nem érted amit írtam.
Attól, hogy maga a kártya sokkal gyorsabb, a gépem nem lesz az. Maximum sorozatlövésnél nyerek pár kockát, de az sem olyan mérvadó, mert ritkán használom, és ha használom is még ritkábban jutok el addig, hogy beteljen a buffer.
A méret sem izgat, mert nekem nem kell 128-nál nagyobb, az pont jó.
Tehát nekem az egyetlen nyomós érv amiért váltanék CF expressre, ha sokkal olcsóbb lenne. De nem az. Lehet egyszer majd az lesz, de most még nagyon messze van tőle. Ezért nem annyira izgat, hogy mikor kap új fw-t, amivel már menni fog. -
Peczek
aktív tag
Bocs, nem néztem, hogy D5600-ra kell. Akkor marad a G, aminek egy picit szebb a képe, mint a régebbi D-s verziónak. Nekem D-s van, 1.8-on nagyon lágy, de 2.8-tól már nagyon szép képe van, a 24 Mpixelt is kirajzolja. A következő fokozat a Nikon 85/1.8G, de az már egy másik liga.
-
-
Throme
veterán
.. egy D750 váz meg picit túlnyúlik a 400k huf-on.....
Ez alá nem hiszem, hogy megy a Z5...
Míg egy D750-hez eljuthattál a d3x00/5x00/7x00/500/610 lépcsőkön (valamelyikén, de legalább 2 lépcsőfokot a legtöbben megugrottak), addig egy Z6-hoz van egy Z50-ed (ami kb D7x00 árszinten van) és kb 3 obi.Az adaptert meg hagyjuk, ha régi obikat akarok használni, akkor jó nekem a dslr. Milchez már milc obit akarnék, mert ez az egyik lényege a rendszernek. Kisebb, könnyebb modernebb obik. Vagy most egy Z50-re tekerjek fel egy kilazult tubusú és zoom gyűrűgumis 18-105 obit?
-
Throme
veterán
Azt is ki lehet következtetni, hogy D700 nikon vázról nem fog d5200-ra váltani, pláne nem kérdezi meg, hogy ez most akkor jó döntés-e?!
Félreérthető volt első olvasatra, de azért na....
Egyébként itt többen megfordulnak/megfordultak a cserélhető obis topikban és sűrűn lehet/lehetett találkozni a canikon modell nevekkel és tudjuk, hogy a fénymásolós cég hová teszi a maga "D" betűjét. -
Throme
veterán
A nikon gépem fogását imádom, meg az ovf-et is, de valóban az egyik ok a méret, a másik meg a szolgáltatások, mint pl az arcfelismerés (pár éve nem hittem, hogy ilyet leírok, valaha mert úgy voltam vele, hogy csak felismerek egy arcot én is, b+
) és nem kell gondolkodnom, hogy a fix 35 lencse most betalált vagy nem....
Teléből a 70-300 felett nem is próbáltam, de nem is kellett. Állatkert, repülőnap simán hozható vele, kirándulásnál meg inkább nyűg.
Persze egyik rendszer se a szent gráll. A nagylátót pl hiányolni fogom m43-on, mert nem kapok nikon vagy sigma áron budget kategóriás 10-20 (ennek megfelelő) obit.
Ami nagyon befolyásol, hogy nem kell aggódnom egyik obi vásárlásnál, sem használatnál a BF/FF miatt.
A másik - ami azért a D5000-nél még megvolt - a variálható hátsó LCD.Rájöttem, hogy sokszor kompaktként használom a fényképezőt, szóval nem kreatívkodok, de egy hátsó LCD-s fotózás esetében lehet érdekesebb perspektívát találni.
A Z50 lehetne egy jó irány számomra, mert ott a dupla kit is korrekt minőséget ad és többnyire elég az a két obi, de utána kezdődnek a bajok, amikor fix kell. Bajpnett átalakítóval nem akarnék vacakolni.
Szóval nikon marad, mert azért az a szívem csücske, a tükrös, ovf gép, de a milc jelenleg jobban foglalkoztat. Lehet ezt is kinövöm egyszer.
Azt is észrevettem, mióta van kis milcem, azóta elfogadóbb vagyok más irányokkal is. Korábban fikáztam az arcfelismerést, a panoráma módot, mondván meg tudom oldani mindkettőt.... ki kellett próbálni... -
.mf
veterán
"ha meg kell a nagytele, akkor az a többi rendszerre sem olyan kicsi, hogy csak berakom a zsebembe"
Panasonic 35-100 ugyan ekv. 200 végével még nem igazán hosszú tele, de láttad már, hogy milyen pici? 55.5 × 50 mm, 135 g, ez már nevezhető zsebméretnek.
T72, egy 70-300 azért még mindig 7-800 g. Egy casual nem-fotós kirándulásra szerintem nem úgy akar az emberek többsége elindulni, hogy berak az egy szendvics, két müzliszelet, fél liter víz, kis zseblámpa, pulcsi és esőkabát mellé még 8 kiló fotós cuccot.
-
Throme
veterán
Egyelőre most milc irányban nézelődök. A Z50-ből (ami amúgy elég szimpatikus váz) kihagyták a stabilizátort, én meg már szeretnék stabilizált fixet
. Tudom f1.8-on rövidebb záridők is elérhetők, de ennél is tovább akarok menni
. Szóval most nem a nikon az irány.
A picit nagyobb dof is jól jön nekem, azonos rekeszálláson (m43 vs aps-c).
350k-t meg már nem akarok kiadni egy fényképezőre., pedig elég szimpi a z50.#47597) t72killer : A decentert is korrigálja az új AF tune
, az nagyon jó, mert így majdnem az összes probléma kiküszöbölhető, bátrabban lehet online vásárolni obit.
Itt valamit nem vágok. A milc obi fókuszpontja, ha jól tudom a szenzoron/szenzor síkjában van, ezért nincs ff/bf. Ha ezt jól gondolom, akkor a pdaf is ott fókuszál nem? És ha igen, akkor mi mászik el, mitől lesz ff/bf?
Bocs, ha egybites a felvetésem.
-
pergabb
senior tag
Szerintem simán csak arra gondolt, hogy ff esetén f11, cropos váz esetén f5,6-f8 mellett lesz ugyan akkora az élességi tartomány, ami nyilván számomra jó, mert rövidebb az expó, azaz időt spórolok magamnak.
Aki említette a D500-at, azt kérdezném, hogy miért járok vele jobban? Tudtommal plussz 50ezer expora van hitelesítve és ezek a számok sem mondanak semmit, mert lehet 100 kép után beadja a derekát a tükör, lehet kijön fél millió is. Ahol egységesen mindent tesztelnek, szenzorban sincs eltérés, az a D5, 1d m2, stb. Alatta mindenben van szórás, egyik D750 dinamikatartománya jobb mint a másiké, egyik tényleg pár száz expo után már beadta a kulcsot, a másik meg megy a végtelenségig. Annyit tudok, hogy mennyi a zárcsere D750 esetén, mennyi cropos váz esetén és hogy, a vacak kis canon 700d esetén egy 20-as volt és valóban kb 3 havonta ment a csere, de egy canon 700d és egy nikon d7200 összeszerelésre nagyon nem egy kutya (szerintem).
Nagylátót amúgy egy értelmeset láttam kb, a tamronól az újat, többi képszéleken eléggé vérszegény.
Dinamikát nézem, akkor meg pl egy D7200 vs D750 egy kutya, legalább is számok alapján, már ami a dinamikát illeti alap érzékenységen, mind a kettő váz esetén nyugodtan fel lehetne tolni az árnyékot 100%-ra, az ff váz nyilván zajtalanabb lesz, de mivel a képek netre mennek többségében, ha sima állókép akkor pedig kb marad a hosszabbik oldal 2048pixel, így jó, ha 2 egész valahány megapixeles lesz a kép, azon meg lófac zajt nem látni
Célhardver továbbra sem megoldás, mert mint írtam a több millás készülékek is rosszabb képminőséget produkálnak.
Van még időm agyalnilehet ff milc lesz..
#t72killer mezei iso 100-as képeket néztem, felhúztam az árnyékot és borzalom volt a kép, de mondom, lehet ez a netes rawok miatt van, kitolták már akkor, amikor még a váz sem volt kapható, lehet nem is végleges készülékek voltak. Nem életszerű, de +1 expo és árnyék maxra, akkor már az szenzoron levő érzékelőket is láttam szép sávokban.
-
Throme
veterán
320k-ért nem is annyira rossz, hogy 330 felett az euro árfolyam.
Itt az eu-ban át kell váltani 1:1 a dodót a juróra...sajnos.
Valahol itt nyitottak a hétezres vázak.Akkor marad az adapterezés. Végül is a fix 35 nem olyan nagy és nem is nehéz.
Adapterrel mennyire mennek a mostani 3rd parzy obik az új nikon milc rendszeren?
Ha megy, akkor nem kell tartani a 17-50-ektől ... -
szmayer1
senior tag
Most lehet hogy nagyon láma kérdéssel fordulok az ittlévőkhöz, de valóban tényleg annyival többet tud egy FF (D610) váz, mint amilyennek mindenki mondja??
Nekem még soha nem volt dolgom FF vázzal, tehát nincs viszonyítási alapom, de mindenki azt beszéli, hogy az FF a fényképezőgépek szent grálja.
Tényleg annyival többet ad mind egy DX-es váz?? Egyáltalán ez miben nyilvánulna meg, tehát mivel adna nekem többet, az árához képest, mint egy DX pl: (D7200).
Én is olvastam az FF vázakról sokat, de sajnos egyik ismerősömnek sincs, hogy kipróbáljam, vagy hogy olyan tapasztalatokat osszanak meg velem, hogy valójában mivel is nyújt többet a mindennapi használatban. Sokszor hallom hogy iso-ban, meg színekben verhetetlen.
De valóban megérné azt a plusz többletköltséget, úgy hogy én nem ebből élek, csak hobbi? Persze csurran cseppen belőle, de nem ez a fő foglalkozásom.Bocs a laikus kérdésekért, de ha valaki leírná, hogy tényleg annyival jobb, akkor még gyűjtenék egy FF vázra!
-
Throme
veterán
A stabi nélküli tami 17-50 obira sokan panaszkodtak, hogy abból ki kell fogni a jó darabokat, ami nem könnyű.
Másrészt ami záridőt nyersz a fényerővel, azt kb veszted a stabi hiánya miatt (lehet ezt rosszul gondolom, de ha vesszük azt, hogy kb 2 fényértékkel rosszabb egy sötét obi 50mm-en mint a tami, egy stabi hozza ezt, nem? ).
A stabissal megint gond van, mert nem olyan jó a képminősége - állítólag - mint a stabi nélkülinek... -
torzo
őstag
Hozzá kellett volna tennem, hogy dinamikában. Mert amúgy szerintem nincs lemaradása.
És nem vagyok sem Canon sem Nikon hívő. Több éves tapasztalás után végül számomra a másik vált be jobban, de nem volt gondom a sárga oldallal sem. És azt is csak irigykedve néztem, hogy a d850 mit tett le az asztalra.
És gondolkodás nélkül választanék egy másik márkát, ha azt látnám (sokkal) jobbnak, és akkor sem "ekézném" egyiket sem, mint ahogy most sem ez volt a célom, még ha esetleg úgy is jött volna át.Őszintén és elismerően mondom, tökéletes választás bárki számára a Nikon is és a Canon is. Meg most már más is.
Na, tovább nem dagasztom ezt az egyébként nem sok értelme szöveget.
-
Sleek
senior tag
Nyilván való ,hogy ha több 10ezer ft akkor azért nem megy a dolog ,hogy kijavítom. De ha pl pár ezer ft
pl elkoszosodott egy szenzor és látom működik de nem mindig megfelelően, akkor eltakarítom.Rengeteg tulaj csak azért hív minket, mert megvannak elégedve a munkánkkal meg a hangnemmel.Tény ,hogy a vezető nálunk nem azt nézi ,hol tud elvenni stb .Persze nálunk is van problémás eset tény. Hazudnék ha azt írnám ,hogy nem. Most őszintén , ha zárt az egység mert nem bontható, akkor egy filléres tömítést meddig tartott volna oda tenni , hogy ne menjen be a por? Nem kerülne nagy tételben kb 2 forintba sem. Engem az bosszant ,hogy össze vissza vándorolnak ezek a foltok a keresőben. Hol itt hol ott vannak. -
Sleek
senior tag
Lehet akkor én vagyok csak túl igényes a gépeimmel kapcsolatban.
Engem zavar sőt utálom ha valami nem tiszta. Azt meg ,hogy a keresőben össze vissza mennek ezek a foltok kifejezetten utálatos és zavaró.
Bár lehet még, azért nincs nagy cégem mert mindent kijavítok, egy garanciális gépen amit találok.
Még ha nem is mondta a gazdája akkor is.
Igaz nálunk több milliós trakikról van szó.
Szerinted mekkora mutyi lehet az ilyen szervizekben ,ha az adott alkatrészt nem kapod meg amit kicserél pl a nikon? Gyanítom tizedét nem cserélik mint amit ráírnak sokszor a lapra. -
Throme
veterán
Igen, erre gondoltam.
Ha már zoom lencsém van, akkor minél jobban próbálok ráközelíteni a repcsire. Stabi nélkül még jobban kiugrik a "körből".
Meg azért ott x órán át felfelé tartani a gépet is jó buli (nem vagyok profi , nekem több expo kell, hogy jó képek szülessenek ), és ilyenkor is segít a stabi (Kecskeméten azért elég sűrű volt a program, a 40°C-ban pár éve). -
Nemtom az AF hogy jön a képbe ilyen szituban. Meglehetős tárgytávolság van ugye, relatíve szűk rekesszel - és általában a tárgy a fókuszsíkkal viszonylag szűk szöget bezáróan mozog. Ha egyszer már rámart az AF szenzor a repcsire, utána pár másodpercig nem fog az kimenni fókuszból.
Stabi ebbe hogyan szól bele...?
Szerk: alighanem megvan a félreértés tárgya - AF-C, hát persze. Fair enough, abba tényleg belepofázhat az obistabi. Az én hibám - erre nem is gondoltam, mert két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor léptem ki AF-S-ből. Így már érthetőbb.
-
jattila48
aktív tag
Akkor ebből nem következik, hogy az optika jó, és csak a vázzal lehet valami gond? Azt gondoltam, hogy mivel LV módban jó, csak az optikai keresőben lévő autofókusz érzékelő (hogy hívják röviden?) nincs pontosan fizikailag a helyén. Szóval azt mondod, hogy az optika is lehet hibás, annak ellenére, hogy LV módban jó az AF?
-
helixP
nagyúr
Amúgy van tippetek, milyen obi lehet nála? A jobb oldali oké, hogy valami atom tele, de a másik? Elég szélesen is tudott vele fotózni.
-
Én arra tippelnék, hogy szinte semekkora hatással - az eddig is szokásos "picit csordogál lefelé" lesz.
A "MILC forradalom" már évek óta megtörtént, nagy átrendeződés szerintem a közeljövőben nem várható. Használt piacon se - aki százezreket beletömött egy DSLR rendszerbe (obipark, vaku, stb.), az nem fogja bagóért elkótyavetyélni a vázat, csak hogy váltson egy tök más rendszerre.
-
updog
őstag
-
PuMbA
titán
"A kérdező jelezte is, hogy más felhasználási célokra rendelkezik "célüveggel"."
Ja, ezen felül siklottam
Csak az obi átfogásokat olvastam el a hsz-ből. Egyébként én csak kérdést tettem fel, nem kritizáltam. Még úgy is kezdtem a mondatot, hogy benne van a "KÉRDÉS" és a "TALÁN" szó
-
-
Papa-Het
aktív tag
"A minőségromlást, gondolom, képernyő méretben láttad, az meg egyértelmű, hisz ha vágsz a képből, akkor a képernyőméretre kevesebb pixel adataiból kell a gépnek képet csinálnia."- így van. Lightroomban történő szerkesztés után láttam, hogy húha, ennek a vége elég gyenge már. 55-200-nál is hasonló volt a vége, már, bár ott többet kellett "vágni" ugye.
Egyrészt a szorzó miatt vettem (mint írtam), másrészt pedig lépésenként próbáltam az obi parkot felépíteni úgy, hogy lassan át tudjak térni a Full frame rendszerre.
-
mikrofon
veterán
Valójában egy normális DX obija sincs a nikonnak... Szokták mondani... Ráadásul ha az FX obikat nézzük, akkor a Zoom-ok közül a szerintem jelenleg a új Tamron SP sorozat a nyerő sorozat, a g2-esek kifejezetten jók. Stabijuk mindent visz állítólag... Továbbá szerintem azzal a világos gallérral a foglalatnál nagyon jól is néznek ki....
-
mikrofon
veterán
Az nekem is feltűnt, hogy nincs vr a fix-ekben. De erre nem gondoltam. Egyebként tömegben is sokat jelent jó példa a sigma 50-150. Én min 1/125s felett fotozok. Ez már nagyon a határ a mozgás miatt. 150-es véggel meg lehet már jól jön az os... Inkább ez. Ugy gondolom 1.8-at nem nagyon használnék, mert ott nekem már vékony a mélységélesség... tudom jobb buké, meg az igazi portrénál ez mindent meg ér... De nekem jó a 2.8....
-
Papa-Het
aktív tag
Nem ismerem ezeket annyira, azért is kérdeztem így mert vannak akik pl az 50-est javarészt portréhoz használják, a másikat a 17-50 pl esükőre is írták. Akkor visszafordítom, te személy szerint, mit ajánlasz az említett topikokra?
@Viperator: Nem sűrűn szoktam portrézni. Keresnék egy fényerős obit ami megfizethető áron van, és rosszabb fényviszonyok (kevesebb fényben) között is jól lehet használni azokon a területeken, amiket kérdeztem, tehát városkép, és lényegében social képek - street photo talán? - mert bár természetre ott az 55-200, azzal el tudok boldogulni egy határig, max marad a kivágás a szerkesztésben.
-
marcitp
őstag
Nekem inkább a szennyeződés miatt érdekes (nem is a karcolás annyira, vigyázok rá) nem minidg tudok kezet mosni, nyáron izzadtság, stb.
Ha picit nedvesebb a markolat, terepen a por is jobban tapad rá, sztem absz nem hülyeség.Főleg van ez a guminyúlás a markolaton, (nehezebb obikkal hamarabb), meg valahogy nekem szimpibb lenne, hogy nem a gyári gumit kell takarítgatni; máshol megy a találgatás, mivel is lenne célszerű a markolat tisztítása.
Szóval sztem egy szilikontok nem hülyeség, attól függetlenól, hogy tudom, nem cukorból van a váz. -
Throme
veterán
Nekem még az akksi időre írt panasz, ami fura. Sem kompakton (bár újabbakkal már nem találkoztam), sem milc-en nem lehet annyi képet lőni 1 feltöltéssel, mint a tükrösön.
A 24MP-ből elvesz... akkor nem 6000x4000, hanem kicsit kevesebb lesz a felbontás? Jaj, világvége!!!
Ilyen vélemény után tényleg nem kell az illetőnek tükrössel bajlódnia, használja a telefonját....
(#38781) ggf8600gts: Ha már hozzányúlsz a jpg képekhez, miért nem használod a RAW-ot?
Jobban meg lehet "cibálni" a képet, mert több a tartalék benne.
Torzítás korrekcióval rendbe lehet rakni a képet, a váz is segít benne, és mondjuk egy LR is, hogy ez automatikusan megtörténjen. LR is felismeri a legtöbb obit. -
marcitp
őstag
Ezt értem, de ha jòl tudom folyamatos kontroll van - az gáz, ha csak annyit adna meg, mennyit kell tekerni, nem hinném...
(meg igen; az nagy újítás volt règen, hogy képes volt felismerni a váz, hogy merre tekerjen.)de valòszínű, nem is így működik, hiszen mf obinál is határozottan jelzi az élességet, na meg a tekerés irányát is.
-
Tudsz arra valami releváns tesztet mutatni, hogy a 18-140 azonos gyutávon és azonos rekesszel élesebb, vagy kevésbé torzít, vagy kevésbé CA-zik, mint a 18-105? Ami még a 12MP-s D90-hez jött ki kitobiként? Tényleg érdekelne.
(Másrészt meg döntsd már el, hogy akkor HUF-ban, vagy USD-ben, vagy miben számolunk...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest