Új hozzászólás Aktív témák
-
Biztos ez valami gyári elállítás lehetett, az enyém az első pillanattól simán, gond nélkül, jól állítható módon működött. Kissé túlhúzták ezek szerint.
-
-Pityer-
csendes tag
Megvan, huhuuuu! Leírom, hogy ha más is járna így, okuljon belőle. Szóval a kivehető őrlőkeréken van még egy finombeállítás, amivel a kávé finomságát lehet állítani a gép elején lévőn túl. Nos, ez gyárilag a legfinomabb beállításon volt, ami azt jelenti, hogy már nem tudott átmenni a darált kávé a két őrlőkerék között. Jócskán visszavettem a fokozatot, és láss csodát: kijön az őrölt kávé! Nem gondoltam volna, hogy gyárilag, alapból ennyire finomra rakják, vagy legalább ellenőrizhetné valaki, hogy az a beállítás, amit a szakemberek belőnek a gyárban, egyáltalán lehetővé teszi-e az őrlést. Köszi mindenkinek, aki agyalt a nyavalyámon.
-
-Pityer-
csendes tag
válasz
-Pityer- #13967 üzenetére
Köszi a választ! Új, igen. Szétszedtem, amennyire a tisztítási folyamat engedi: levettem a kávébab tartó tartályt, kivettem a felső őrlő fogaskereket, illetve az adaptert, amiben a felső őrlőkerék van. Innen már csavarhúzóval kéne tovább bontani, de azt persze nem fogom, nem akarom. Úgy látom, mintha az őrlemény nem menne át a két őrlőkerék között, ahogy bekapcsolom, azt látom, hogy a babok ugrálnak a tartályban. (Elvileg jól van összerakva, ahogy az útmutató is írja: kattan egyet a gép, amikor helyén van a felső őrlőkerék, és nem is tudom kiszedni belőle, csak ha ismét a két nyilat egymáshoz tekerem. Szóval pont úgy, ahogy írja a használati utasítás.) Az őrlőkövek között találok némi darálékot, amikor szétszedem, de nem jön semmi az adagolóból. Próbáltam durva és finom fokozaton is, semmi. A tisztítás után hallom, ahogy elkapja a kávét, van egy recsegő hangja, de utána mintha üresen forogna, és nem jön semmi.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #13968 üzenetére
Akárhogy is és akármilyen új is de azért egy 20 gr babból azért csak ki kellett volna valamit köpnie....nekem volt graef, valóban volt benne pangó ha nem püfölted, de azért olyan nem volt hogy semmi (!!!) ne jöjjön ki belőle.....hova lesz akkor???
-
válasz
-Pityer- #13967 üzenetére
Új?
Nem maradt valahol valami gyári csomagolóanyag benne?
Ha nem, a Graefben sajnos rengeteg pangó maradék van, ennek először tele kell mennie a megfelelő résekben. Ráadásul fel is töltődik sztatikusan, főleg, ha valami jó sötét presszó bab megy bele. Ettől még valaminek ki kell jönnie persze.
Ott van benne a megőrölt szajré, csak nem köpte ki? -
-Pityer-
csendes tag
Sziasztok,
megvettem életem első (számomra komolyabb) örlőjét, egy Graef CM802-őt. Előtte egy Krups-szal próbálkoztam, de nem igazán őrölte elég finomra a kávét, így a presszót megközelíteni sem tudtam.
Szóval tegnap megjött a Graef, örömmel összerakom, készülök az első őrlésre, már a számban éreztem a finom kávéízt, de az őrlőből nem jött ki semmi. Őszintén szólva nem tudom, hogy mi lehet a gond... Túl finomra állítottam az őrlést, és bennragadt a kávé, vagy mi lehet a gond? Szétszedtem, kitakarítottam, egy kicsit durvábbra állítottam a fokozatot, de ugyanez. Találkozott már valaki hasonlóval?
Köszi, és bocs az amatőr kérdésért! -
válasz
Mr.Csizmás #13965 üzenetére
Mint Illetékes Elvtárs?
"Értem én a humort, elvtársak, nagyon értem. De nem szeretem." -
Alcsi69
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #13962 üzenetére
Jaa, az ugy mas.
-
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #13962 üzenetére
Egyszer próbáld ki az eszpresszót Fever Tree tonikkal. Mocsok drága, de egy másik liga
-
Alcsi69
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13954 üzenetére
Rendben, koszonom.
#13957 Mr.Csizmás
Marmint viz helyett tonicot ontesz a durva orlemenyre a befottesuvegben? -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Graef CM 702-höz akadna két kérdésem.
1) A tartóban található "eltartó izé" (bekarikázva) lábikói elöregedtek, eltörtek. Lehet valahol olyat vásárolni? Így sajnos nem áll meg a tartóban, nem tudja funkcióját ellátni.
Én sehol sem találtam, de hátha csak ügyetlen vagyok...
Vagy ne foglalkozzak vele, jól van ez így is?
Új tartályt nem vennék...2)
Átnyálaztam mind ezt, mind a hc kávé topikot a tökéletes graef beállításokért, de nem igazán találtam egyértelmű választ, amit mégis, az nem igazán működött nálam.Aki ilyen örlőt használ, milyen beállításokkal használja?
Aeropress-hez szoktam vele őrölni, és Dedica Delonghi EC685-höz.
Pontosabban csak előbbihez, de most szeretnék utóbbihoz is a Graef-fal őrölni.
A nem titkolt cél az volna, ha egyazon alátét beállítás mellett tudnék, csupán a fokozatok állítgatásával őrölni mindkét eszközhöz.Alátétek száma + fokozat kombóra vadászok, mindkét esetben.
Előre is köszönöm az esetleges válaszaitokat
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #13957 üzenetére
abszolút egyetértek, sajnos a pléhdobozos tonic kiesett a kínálatból, pedig az volt számomra a legjobb vétel.
Az a durva őrlemény mennyire durva, mint ami frenchpressbe kell, vagy még durvább?
-
A nagyon meleg nyári időben a jól záródó beföttes üveg durva örleménnyel kiváló és szög egyszerű megoldás! A durva örlemény lent marad, szépen le lehet önteni mindent róla. Nem nagy dolog szerintem, szűrőpapír csak akkor kell ha gyorsan kell.
-
-
Alcsi69
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13952 üzenetére
Nem rossz otlet, gondolom valami szuron keresztul kellene kionteni. Vagy valami nagyobb teatojasba belepakolni az orlemenyt?
Illetve ezt milyen aranyban lehet erdemes? Az 1 literes Mizudashinal talan 100g-os az a szurokosar.
-
-
Alcsi69
senior tag
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Milyen babot érdemes most venni,olasz,csokis vonalon? -
L4D1K
őstag
Közben megtaláltam milyen gép van náluk. Ez gondolom nem horror, szóval remélem tényleg csak a bab rossz.
https://webshop.saeco-kavegepek.com/termek/saeco-aulika-evo-office-uj/
-
L4D1K
őstag
Sziasztok. Irodába keresünk kávét, mert a mostani az khmmm
Most 8500/kg veszik a kávét, és maradnának ebben az ársávban (gondolom 10k belefér nekik).
Asszem vmi régi és agyonhasznált Jura automatát használnak.
(esetleg javasolhattok új gépet is - kb 8-10 ember használja).
Köszönöm
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13942 üzenetére
ja, csak az akció miatt linkeltem.
ode 2-t néz ismerős, mondtam neki inkább DF64-et, de az nincs és drága.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13935 üzenetére
Igen robothoz kellene. Egy sima wdt-t nyomtattam elsőre nem a pörgettyűt
. Egy ilyet.
Akkor elfogadnám a felajánlást, el is tudok menni érte. -
válasz
Mr.Csizmás #13940 üzenetére
Ez egy filter őrlő, csak a miheztartás végett, aki nem ismeri és gondolkodóba esne.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Az irodaban nagyon rossz valamiert a kave, valami Jura WE6 fozo van. Gondolom nem kellene ennyire rossznak lennie, de szerintem normalisan karbantartva sincs.
Valami hordozhato fozot keresnek amivel ha bemegyek az irodaba egy adagot meg tudnek csinalni. Kineztem ezt a Wacaco Minipresso NS2-t. Errol mik a velemenyek? Tudom hogy kapszulas, de szerintem meg ez is jobb lenne.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Met
nagyúr
válasz
Geresics #13937 üzenetére
egyrészt drága a kapszula
Igen, a kényelemnek ára van.annál környezetszennyezőbb dolog nincs is valójában
Rendelj a Nespressótól néha (na ez tényleg drága), rendelhetsz ingyen visszakapszula zacskót, ingyen elviszik és újrahasznosítják. Teletömheted alu kapszulákkal és megnyugszik a lelked -
Kapszula. Vagy pod, ott a gép drágább, az ital jobb tud lenni. Az alapanyag mindkettőnél rablás kategória, pláne, ha kistermelői, jobbfajta töltet; zöldség viszont sokadlagos szempont - ha zöld akarsz lenni, ne igyál kávét. Ez nem az a buli sajna. Pozitív oldalról rengeteg embernek adsz munkát, akik nem drogtermesztők lesznek.
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
heti 2-3 egymást követő nap reggelére kellene kávégépet vásárolnom magamnak. Ezt azért ilyen hülyén írom, mert évente párszor előfordul, hogy 8-10 napig nem megyek arra, de általában is a két megjelenésem között eltellik 5-6 nap.
Normál esetben vennék oda egy darálós gépet 100eFt környékén, de két dologtól félek:
1.) a darálóba öntött kávé elveszti ennyi idő alatt az aromáját
2.) a zaccba mindenféle dög (moly, stb) belelárvázikKézenfekvő volna a külön darálás, de soha többé nem vagyok hajlandó reggel kómás fejjel arra koncentrálni, hogy vajon mennyi daráltkávé megy mellé, mennyi ül fel a peremre, stb. Tudom hülyeség, de ez van.
Szóval mit javasolnátok egy ilyen elfuserált embernek? Darálós, kapszulás, podos, vagy valamilyen más kávégépet?
Otthon van egy 7 éves Saeco Lirika darálósom, ezért gondolkodom darálósban, mert ha az tönkremegy, akkor az újjat rögtön hadrendbe tudom állítani.
- Darálósnál ugyanakkor félek a tisztántartásától, illetve annak elhanyagolása esetén a következményektől.
- A podosnál félek attól, hogy elöregszik a párna, nem tudom ez mennyire valós.
- A kapszulásnál ezek megoldódnának, de pár éve azt hallottam, hogy egyrészt drága a kapszula, másrészt annál környezetszennyezőbb dolog nincs is valójában.Vagy ez mind hülyeség?
-
Robot? Hát, a .35-ös még mindig tud hajlani, viszont annál vastagabbat nem ajánlok, mert tolni fogja az őrleményt keverés helyett. Nekem van még hosszú tűm, adok belőle, ha feljössz érte a Normafára.
Szerk.: ja a sima wdt, nem umikot-féle káoszpörgettyű. Ahhoz .30 is jó - kicsit hajlani fog. Ettől még tudok adni hosszút. Méretre kell csípni.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #13932 üzenetére
Hát ha nem sikerül a dolog és mégis letöröm viszont a dizájn maga beválik megkérem aput, hogy esztergáljon/hajlítson egy olyan konzolt nekem aztán az örök élet meg egy nap
Egy másik kérdés, nyomtattam egy wdt toolt is, ahhoz viszont keríteni kellene tűt. Melyi az ajánlott vastagság?
-
Srácok! Manapság egy szép Gaggia Achille mennyire megfizethető?
-
-
cziczas
csendes tag
-
kraftxld
félisten
Új lakásba költözünk és az indukciós főzőlapon nem megy az alu kávéfőző.
Úgyhogy némi upgrade kell
Szeretnénk egy darálós főzőt, tejhabosító meg ilyen flancos dolog nem kell. Van valami best buy? -
válasz
RetepNyaraB #13924 üzenetére
Bocs dufla.
-
-
cziczas
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13921 üzenetére
Bocs, én nem a kis kúpost kérdeztem hanem az 55 öst, vagy az is még kicsinek számít?
-
válasz
cziczas #13919 üzenetére
Eureka mignon teljesen felejtős.
A kis kúpos nagyon kicsi, csajbarát, csendes. A df54 érezhetően nagyobb (de még mindig kicsi), szintén csendes. Gyorsabb. Profilra nagyjából egyformának mondanám. Szóval egyéni preferencia.Az SSP-t meg kell tanulni értékelni - ha rögvest olyanod van nem tudod miért jó. Ráadásul van ugye több profiljuk, jelentősen eltérő ízzel. Az árát semmi sem indokolja. 2-3 aftermarket késgyártó van összesen és ők voltak az elsők, ennyi.
Most már ügyes kínaiak is hozzák a késeket, jelentősen olcsóbban. Mondjuk hosszabb tapasztalat azokkal értelemszerűen nincs.Horvi@ a ropiként törő nyomtatott helyett egy L alakú öntvényt kaptam valakitől. Az örök élet. Egy fészbúkos srác készíti, valahol meg tud talàlni..
-
cziczas
csendes tag
Sziasztok!
df54 vagy avx eg001-55 ugyanúgy 100e ft ért kapható most újonnan. Kb ugyanaz a méret ugyan úgy single dose, egyik sík másik kúpos, melyik szerintetek a jobb vétel?illetve inkabb ezek közül egy új, vagy eureka mignon zero/ specialita szinten 55 ös síktárcsás késsel, kicsit drágábban (vagy használtan hasonló áron)…. Számít még a márka? Vagy az új kés , új szerkezet jobban megéri?
plusz egy kérdés: az ssp kés mitől olyan jó? Mik az előnyei? Jobb anyag? Jobb hővezetés? Mi indokolja a gyári (pl eureka) késhez képesti 5-6x os árat??
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Robot tulajokhoz lenne egy kérdésem. A barista verzióm van de a nyomásmérő nem igazán olvasható le mert rossz fele áll
Láttam itt a topikban, hogy használtok 3d nyomtatott konzolt, de próbáltam visszakeresni és nem találtam hozzá linket. Tudna valaki küldeni egy ilyen modellt?
Keresgéltem thingiversen meg egyéb helyeken de van több féle, szóval kíváncsi lennék kinek mi vált be.
Köszi! -
Met
nagyúr
Az Aldi átállt a saját márkás Nespresso kompatiblis kapszuláinál műanyagra az alu helyett?
Két helyen néztük, csak műanyagos volt. -
alfonzo
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13914 üzenetére
Az elején gondolkodtam rajta, de reggel még pláne nem áll össze a mozgás
AVX-es duált a tej/ár miatt vetettem el (ráadásul 1 kávéhoz a termós hamarabb készen áll, csak a fejfűtésre kell várni, de az kb. a nyugis előkészület), így lett a lux. Aztán használat közben jöttek a gondolatok (12 bár + „tálcába vizelés”). AVX-s szabályzók (pl.AVX DB1 Vízmennyiség állító) ehhez könnyen betehetők, már ki is néztem a helyét (kb. 10-12e ft az átalakítás), és úgy gondolom, ezzel meg is vagyok, lehet tekerni (főleg az előáztatás, de akár a kevesebb víz/durvább szemcse is érdekes lehet).
Köszönöm, akkor marad ez + a szabályzó (esetleg később egy rotos átalakítás). -
-
alfonzo
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13901 üzenetére
Köszönöm!
Luxnál visszavettem 9,5 bárra, és átkötöttem a tartályhoz, így kellene lennie mindegyiknél
Már egy ideje azon gondolkodom, hogy beleteszek egy mechanikus áramlásszabályzót (kívülről tekerhetőt), ez lenne a legolcsóbb előrelépés. Vagy kicserélem a rezgőpumpát egy csendes és elektronikusan szabályozhatóra. Ez lenne drágább, de korrektebb – és halkabbmegoldás. Bár az új X megjelenésével nem biztos, hogy érdemes ehhez hozzányúlni, ki tudja.
Lux helyett melyiket ajánlod? -
tuzpenge
őstag
válasz
kmarci25 #13910 üzenetére
Az se rossz, de nekem érezhetően "rosszabb" (a rosszabbat értsétek jól, mert nem rossz az) mint a stereo. A mono inkább a klasszik és kesernyésebb, a stereo meg picit világosabb és nem annyira kesernyés, az asszony is jobban szereti így én is azt iszom...
De nyilván ízlések.....ki mit preferál. Jó mind a kettő, de más (hál Isten lehet válogatni). -
tuzpenge
őstag
Ne vicceljetek már...nem reklám, de a röast stereo kiváló kv.....és 10 alatt van, friss, minőségi, jól pörkölve, konzisztens és friss....
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
deathcrow42 #13906 üzenetére
[yankee] még ez is megváltás lenne neki ha rá tud keresni egy hsz után
-
válasz
Narxis #13905 üzenetére
Old Man, frissen pörkölik, első rendelés -10%, ott vagy 10k környkékén.
-
válasz
RetepNyaraB #13903 üzenetére
Úgy látszik akkor iható szemes kávé nincs 10-12ezer/kg alatt.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #13903 üzenetére
a legalja árban ami iható (és stabil, friss minőség), szerintem allegro-ról a Yankee-s sweet beans, 5700/kg.
-
-
Tudnátok ajánlani bolti szemes kávét Lavazza Café Crema Classico helyett ami tejjel is finom marad? A sárga tchibo-t próbáltam mert gondoltam kávé kávé de tejjel számomra ihatatlan(pedig csak egy kortyot adok hozzá), tej nélkül még elmegy. Esetleg ez a Segafredo Intermezzo? Jó lenne ha nem lenne a Lavazza-nál drágább.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest