- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, véleményetek szerint melyikkel járnék a legjobban, nektek mi a javaslatotok ?
Amit kinéztem az egy De'Longhi Magnifica Start kávéfőzőgép,De szemezek mellette egy hibrew h10a géppel is.
Vagy a Saeco esetleg Yura gép lenne a megoldás a fentiek közül?
Köszönöm előre is.
-
Mindenkinek egy espresso-t!
-
Fross
csendes tag
Visszatértünk 🥳🥳
-
cziczas
csendes tag
RetepNyaraB többszöri figyelmeztetése ellenére eureka mignon lett végül a választás nekem nagyon bejön a design és olasz (nekem ez bekattanás). Zero 55mm lett a választás, sikerült elég jó áron 120 ért gyakorlatilag új alig használt bemutató darabot megszerezni.
nagyon halk, nagyon kompakt, és tényleg zero! 0,1gramm pontossággal ott van a szeren (mondjuk mindig több lesz inkább ennyivel, ezt nem értem, de lehet csak a mérleg hibája)
sötét pörköléssel, nagyon jó a kávé! Nagyon pontos a fokozatmentes állítás gyönyörűen lehet finomhangolni, 15 gramm 25mp pontosan 30 g kavét ad. Nekem bejött, graef cm 702 höz képest nézem én! Nekem a df54 nem tetszett design ba, élőbe néztem a cg301-et nem tetszett sem a hangja sem az hogy túl könnyű, túl műanyag, na de persze az eureka egy 100-assal több normál esetbe! Én nem akartam single dose-t, de gyakorlatban egyáltalán nem akkora szívás mint gondoltam, és előnye hogy mindig pontosan annyi grammot tudsz őrölni amennyit kell, úgyhogy végülis ez a kompromisszum is inkább előnyösen sült el.
-
iatti
aktív tag
válasz
Napfénysüti #14018 üzenetére
nálam nem játszanak a tekerőlantok, de a k6 topik olvasóként nyerőbb itt.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Napfénysüti #14015 üzenetére
A Timemore elég jó márka (bár kínai, de nem a "szokásos" lemásoljuk és olcsóbban adjuk fajta).
valamiért Amazonon minden Timemore cucc jóval drágább, mint Alin.
Viszont nem állítom, hogy jobb az S3, mint a K6, túl kevés infó van róla.Szerk - Most látom, hogy annyira nem is új, több, mint egy éve piacon van... És presszóhoz trükközni kell vele...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Alabástrom #14003 üzenetére
Az Alis az tuti eredeti?
Német Amazonon nézelődöm mert oda lehet lesz majd egy 50 eurós kuponom, aztán a K6 akkor már féláron lenne amiért már nem nézne rám csúnyán az asszony.
Ott viszont ez a Timemore S3 180 euró, elég húzós áron van. Ez egyébkéánt olyan jó márka? Hallottam már róla de nem igazán ismerem. -
L4D1K
őstag
Lehet online rendelni.
Ittam parszor vertuot - nekem bejott.
A kotyogo szamomra a reggeli kv-t jelenti, sok tejjel. A kapszulas kavek meg a tipik rovidek amiket 1 perc megcsinalni.
Esetleg ez lehet tetszene:
-
lbence
aktív tag
Ha olcsón szeretnéd megoldani, akkor érdemes egy aeropressel próbálkozni.
Az eszköz olcsó, egy kéziörlő kell hozzá és egy mérleg, feltételezve, hogy a munkahelyen van vízforraló.
Kotyogósból egyébként vannak elektromos típusok, én is ilyet használok a munkahelyemen. Pl.: [link] -
Mr.Csizmás
Topikgazda
The Curious Barista's Guide to Coffee: Stephenson, Tristan: 9781788790833: Amazon.com: Books
ez mennyire jó könyv? (kb. 1400 ft-ért sikerült megszereznem
)
-
t256
őstag
Van bent egy kapszulás gép. Nespresso Vertuo. Szerencsére alig találni hozzá kapszulát.
Otthon kotyogót használok, azután a kapszulás nekem egy rémálom.
Gondolkodtam már azon is, hogy veszek egy hordozható indukciós főzőlapot és azon csinálok kotyogósat. Csak azok a fránya tűzvédelmi előírások. -
t256
őstag
Sziasztok,
Hordozható (akkumulátoros) kávéfőzőkkel van valakinek tapasztalata?
Melóban Jura kávégépek vannak szemes Omnia kávéval. Hát..a gyomrom nincs kibékülve vele. Persze midenki más nagy elégedettséggel fogyasztja, ezért keresek alternatív megoldást, hogy tudjak normális őrölt kávét fogyasztani.
Wacaco gépeket nézegettem, valamint alin a Xiaominak van egy pénztárcabarát megoldása. -
Jokerdapro
senior tag
válasz
Alabástrom #14003 üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB #13997 üzenetére
Szétkaptam, kitakarítottam most így is, valóban jobb a helyzet
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Napfénysüti #14002 üzenetére
Ha nem sürgős, én kivárnék még pár véleményt a Timemore S3-ról. Nagyon új, kevés infó van róla, de az elég ígéretes. A napokban láttam 104eur-ért Aliexpresszen akcióban, az kb K6 ár.
Szerk: itt is van, most csak 103 eur
Ki tudja, lehet valamelyik szín megvenné a feleségedet is.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #14001 üzenetére
Én már eldöntöttem hogy beszerzem.
Eléggé dícsérik. Most egy kölcsön Hario Minivel darálok, ennél tuti sokkal jobb lenne. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #14000 üzenetére
pedig megéri
-
Tizensok(Huszon!!!) éve használok Brikkát.
Sosem jött le égett végeredmény. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
MC Pite #13996 üzenetére
Kizárt ennyitől a kopás, hacsak nem nyers rizzsel eteted. Az viszont lehet, hogy telement redvával. Óvatosan szét lehet szedni, tengelyt a forgó késsel együtt kihúzva. A kést inkább ne vedd le, de anélkül is ki lehet ecsettel tisztítani mindkét késfelet.
Más ötletem kapásból nincs. Az, hogy finomabbra kell állítani és akár nehezebb is a meló, csak annyit jelent, bejáratódott a kés. -
Srácok, a Kingrinder K2 kb egy éves, kb 400 adag kávé ledarálása után mintha nehezebben lenne tekerhető örlés közben és kicsit szűkebbre is kell állítani.
Új kés/fej kell?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
buenos!
La Tazza d’oro Gran Miscela 250g fémdobozost keresek, tudtok bármilyen beszerzési forrást, ahol nem heroin/geisha árban megy?
-
lbence
aktív tag
válasz
lallern #13992 üzenetére
Brikkához nem ajánlott előmelegített vizet használni, mert tényleg égett lehet a végeredmény. Az alábbi oktatóanyag megtekintése ajánlott: [link]
Egyébként most voltunk nyaralni, csak a Brikkát vittem, egy mérleget, K6 őrlőt és a BWT kancsót. CMTP volt a kávé, 17,8 gramm ment belőle a 2 személyes Brikkába, a K6 pedig 63-as álláson volt, hasonló ízjegyeket kaptam mint előtte otthon a Dedican. (Nem volt égett.) -
lallern
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13989 üzenetére
Köszi, igen ezen dilemmáztam, DF54 elég jó, de csak 54-es és simpla kés van benne, jobb lenne a 64-es hogy több fajta van, de 120-140 már majdnem kétszer annyi mint a cg301-es és az output elég hasonló lehet, csak a külső,.
CG301-t meg is rendeltem az AVX-esektől, ők is azt ajángatták.
Késekekre kiváncsi leszek, mert SSP-ket 70 körül láttam náluk...
Régi CG1 megy filteres backup-nak, kicsit furcsállom, hogy 2-3 hét alat megkopott annyira, hogy már nem tud espresso minőséget csinálni -
lallern
csendes tag
válasz
AxBattler #13990 üzenetére
Brikka-t vettem, de annyira nem hatott meg, bármilyen kávéval (világos, sötét pörkölés), meleg víz, előmelegítéssel is égett ízűt tudtam csinálni.
Illetve a főzőlapnak is kicsi, mellé kell raknom egy másik fém bögrét, hogy hajlandó legyen működni, de ezt írja is a honlap -
Üdv!
Normális kotyogós kávéfőzőt vennék 4 személynek, indukciós tűzhelyhez.
Bialetti modelleket néztem, melyik ajánlott az alábbiak közül? Brika mivel jobb a többinél?
Brikka Indukciós kotyogós kávéfőző 4 adag (7317) - itt a szelep igényel külön tisztítást, alkatrészt?
Moka Induction kotyogós kávéfőző 4 adag (6944) - a klasszikus, indukciós változatban.
VENUS kotyogós kávéfőző 4 adag (7254/CN) - ez ugye full acél... valaki nem szereti. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
lallern #13988 üzenetére
Mindkettő belépő őrlő és ott meglepően jók, ilyen még pár éve se volt, nemhogy régebben. Körberöhögik a kis kúpos brand gépeket (graef, sage, iberital és permutációik). Innentől amelyik szimpatikusabb. Nyilván 70 rugóért nem kapsz Lamborghini limited editiont. Cserébe jól működik. Egyébként a df54 halkabb is, jobb megfogni a fém burkolatot. Én mégis a 64-eset venném és akár igény szerint egy modernebb profilú kést bele (lassan lesz már nem csak gyémántrögökért vesztetegett ssp is).
-
lallern
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13987 üzenetére
Köszi! Magasabb összegben (df64, vagy olasz örlők) nem gondolkozok. Kicsit sajnálom is hogy cg1 presszora nem alkalmas...
A 301-es lényegesen olcsobb is 70 vs 100 k. 301-esnek az alacsonyabb fordulata is egy plusz pont lehet. Viszont a df 54 sokkal jobban néz ki és kisebb helyet foglal (habár kisebb is..)
-
lallern
csendes tag
Sziasztok,
Örlő választásban kérhetnék segítséget? Filter (aero press) 3-4 éve AVX CG1 használom, ami legolcsóbb kúp késes örlő, eddig szerettem, viszont pár hónapja DB1X-re váltottam és közepes/világos pörkölésből egyáltalán nem tudok megfelelő nyomás csinálni, hiába tiszta a fej, az örlő, 2-4 bar-nal nem megy fentebb.. Rúgos tamper, de hagyományossal is rányomok pluszba, kosár is avx888s a világoshoz/közepes pörkölthőz valól. A DB1x beszerzés után 1-2 kg kávét jól letolt a CG1, de vagy megkopott vagy nem viseli tovább ezt a fajta terhelést...Szerintetek is örlő upgrade? DF54 vagy CG301? az utóbbiban tetszik, hogy akár másfajta kést is lehet belerakni, de a DF54 egyszerűsége is vonz..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Handball94 #13984 üzenetére
A db1x lehetőségei bővebbek, ha már érted mit miért csinálsz. De a lux teljesen jó gép, igazából meglepően jó. Ha sok tejes ital készülne, főleg párhuzamosan presszóval, akkor egy dupla bojleres (db1x) azért megkönnyíti az életet jelentősen. Nyilván az ára is más.
-
Handball94
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #13981 üzenetére
Köszönöm, ha jól látom és ugyanarra gondolunk akkor az em1 lux+cg301 pont 200k, míg a másik kombo (db 1X, cg301 ) ha jót nézek, akkor 240k, viszont van fent egy bemutató darab db1x 180k-ért, lehet pont ami nálad volt tesztelésen, megértheti a különbség teljesen kezdőként ?
-
válasz
Handball94 #13978 üzenetére
A friss kávét se felejtsd el
Szerencsére rengeteg jó hazai pörkölő van.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Avx em1 lux+cg301. Esetleg mintha láttam volna avx db1X cg301 kombót 200-210 körül, ami a közröhej kategória.
Forrás a fórum és pár év gyakorlat. Nincs más út, mint az elkészített italok mennyisége.
Illetve egy home barista tanfolyam, de ez nem olcsó és a saját kilóméter belerakását nem úszod meg vele, csak rövidítesz valamit rajta. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
avx bundlek
-
konzumpro
lelkes újonc
válasz
Sage Barista Pro.
-
Handball94
aktív tag
Sziasztok!
Eddig automata főzőt használtam, de szintet lépnék, újat vennék, karosat, minél kedvezőbb áron, daráló is kellene, 90%ban espresso, mit ajánlanatok?
Tudom, sok olvasás és tanulás, de mondjuk mit lehet manapság 200-250e körül kihozni, ami jó kezdőgép + daralo lehetne, valamint milyen forrást ajánlotok a tanulásra? -
Biztos ez valami gyári elállítás lehetett, az enyém az első pillanattól simán, gond nélkül, jól állítható módon működött. Kissé túlhúzták ezek szerint.
-
-Pityer-
csendes tag
Megvan, huhuuuu! Leírom, hogy ha más is járna így, okuljon belőle. Szóval a kivehető őrlőkeréken van még egy finombeállítás, amivel a kávé finomságát lehet állítani a gép elején lévőn túl. Nos, ez gyárilag a legfinomabb beállításon volt, ami azt jelenti, hogy már nem tudott átmenni a darált kávé a két őrlőkerék között. Jócskán visszavettem a fokozatot, és láss csodát: kijön az őrölt kávé! Nem gondoltam volna, hogy gyárilag, alapból ennyire finomra rakják, vagy legalább ellenőrizhetné valaki, hogy az a beállítás, amit a szakemberek belőnek a gyárban, egyáltalán lehetővé teszi-e az őrlést. Köszi mindenkinek, aki agyalt a nyavalyámon.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest