- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Tigris
tag
válasz
gaben22 #51927 üzenetére
Ismered a mondást: szarból nem lehet várat építeni
Tudom h sose lesz ARJ minőség a RAW-ja (NEF ha jól tudom?), de kiindulási alapnak tökéletesen elég
Utómunka.. én meg nem idegenkedem tőle, nem vagyok analóg a digitálban. Ha kell (vagy az elképzelésem megkívánja), az ördög gatyájáig lenyúlok egy képben.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
gaben22 #50998 üzenetére
Az életemben lévő humorérzékkel semmi baj nincs. Ellenben a számok azok számok. Ha viccnek szánod, akkor jelöld!
Ettől függetlenül tartom amit írtam.
Ezen kívül figyelmen kívül hagysz pár dolgot biztosan: ha a zár gyári hibás, akkor bármikor cserben hagyhat és ha elromlik, mást is vihet magával (mechanikát, elektronikát). -
gaben22
senior tag
-
m3ss
veterán
válasz
gaben22 #50985 üzenetére
eloveszed majd nosztalgiazni, hogy milyen az amikor neha jo helyre fokuszal a kamera?
viccet felreteve sose ertettem ezt, hogy muszaki cikkekhez hogy lehet igy ragaszkodni, nem te vagy az elso, aki irja hogy megtartja x-edik kameranak. fotozol majd vele evi 150 expot? a gyerekednek majd csak 2045-ben lesz erdekes egy tukrosvagy megtartjatok a regi tv-t, dvd lejatszot meg minden mast is?
nem baj, hogy kulonbozounk, csak erteni szeretnem miert csinalja ezt sok juzer. az erteket a kepek hordozzak, amiket elkeszitettel vele, nem a kamera. en biztos nem akarnek milc mellett fokuszt kalibralgatni. szarabb gepet se hasznalni, ha van egy jo milcem. a d750 arat beleteheted a milcbe, milc obiparkba. most, amig er vmit. raadasul igy, hogy biztosan megtartod, akkor biztosan csak 1 gyarto termekei kozul valaszthatsz milcet is?de amugy ja, kerdezd meg a nikont, hogy van-e valami idolimit amig visszaviheted es donts az alapjan.
-
-
kuyarashi
őstag
válasz
gaben22 #48861 üzenetére
Tudom, hogy szériaszám alapján beazonosíthatóak ezek a problémák, viszont a zöldes bőrárnyalatot köszi, erről nem hallottam. (A becsillanás volt a fényútba kerülő, festetlen alkatrész, amiről írtam, ill. a sötétedés, amit a redőny okozott.)
Timer(#48862)
Pont egyszerre mindkét objektív? A 80-200-al ügyesen kell bánni, ez tény, de a Tamron azért elég jó képeket lő a D610-el, tehát nem, nem valószínű, hogy lencse probléma okozza. -
updog
őstag
válasz
gaben22 #47179 üzenetére
Mivel ez a visszatérítéses akció csak a hivatalos viszonteladóknál él (számlát fel kell tölteni a Nikonnak), máshogy nem is tudtam volna élni vele
Volt alapból -10% akció az egyik áruházban (tökmindegy hol, hivatalos Nikon partner), jött -90e a Nikon visszatérítéssel, és ugye 24-120 kitben vettem a D750-et, amiből a garis, kvázi érintetlen obit 150e-ért eladtam. Kis számolgatás, és megvan a vadiúj váz 3 év hivatalos garival, használt áron. Szürkézéssel sosem foglalkoztam, még ha néha (jóval) olcsóbb is lenne.
-
Roachy
senior tag
válasz
gaben22 #46523 üzenetére
Egy telefon sosem lesz olyan mint egy fényképezőgép, még ha 30 lencse is lesz rajtuk. Ég és föld a minőség a rajzolat, a dinamika, stb...
Ha jpg készül abba belenyúlkál minden gép, a jobbakon ennek a mértékét teljesen testre lehet szabni. Ezért van a raw, ott nincs belepiszka. -
Roachy
senior tag
válasz
gaben22 #46430 üzenetére
Akkor megy félre ha kalibrálni kell. Ha pontos akkor nem megy félre. Viszont az tény, ha pontatlan, akkor minél nagyobb a rekesz annál hamarabb/jobban előjön a hiba a szűk dof miatt. A natív üvegek többnyire pontosak, ritkábban kell őket kalibrálni. Nikonon a Sigma a legparásabb.
-
updog
őstag
válasz
gaben22 #46163 üzenetére
Mivel a tudásom amivel alátámasztom, nincs meg hozzá (össze tudnám rakni a fejemben hogy tényleg jobb-e, csak nincs most időm 30-40 percet utánaolvasgatni a fizikának/optikának
), se túl sok tapasztalatom nincs ezzel, nem tudok mást mondani, hogy saját véleményem/helyzetem alapján inkább etetném DX obikkal crop módban a D750-et, de így hogy 8 év után eljutottam idáig, már ragaszkodok az FX-hez, és ha a kezdő önmagamnak kéne javasolni, mielőbbi kuporgatást és FX-re váltást javasolnék
De nyilván amúgy, ha a jelenlegi tudásom/előítéleteim nélkül visszamennék az időben, biztosan újra végigjárnám a szamárlétrát.
-
yanpec
senior tag
válasz
gaben22 #46142 üzenetére
A leírásában az szerepel hogy 150.000 expóra terveztèk a mechanikát. Na mind1 nem ez a lènyeg hanem az, hogy èrdemes-e lecserèlni? A cmos szenzora kevèsbè lehet-e hajlamos a zajosodásra? Főleg èjszakai ègbólt illetve mèlyèg fotózásra kellene, illetve meg a beèpített AF motorja miatt.
-
Throme
veterán
válasz
gaben22 #46055 üzenetére
Ha már a szervizesnél köt ki és ott veszik észre azzal az a baj, hogy a -tételezzük fel - jóhiszemű vásárló megszívja, mert akkor azt tőle elveszik - jogosan - és ugrott a zseton.
Ok, chip-et/sim-et felejtsük el, de az ujjlenyomat olvasó simán működhet. Ki is lehet kapcsolni a mobilokon is, szóval nem kötelező.
Szállítás/utazás előtt érdemes bekapcsolni.
Én simán bevállalnám ezt a + meghibásodási lehetőséget a biztonság érdekében.
A biztonság kedvéért persze kóddal feloldható lenne, pont ilyen eset elkerülése végett, hogy nem lehet használni a vázat a szenzor hibája miatt. Nem túl sok soros kis rutin lenne a fényképező szoftverében.Mind1, úgy sem lesz ilyen, marad a lopott cuccok közt keresgélni használt vásárlása előtt (ez kevésbé kényelemes és nem mindenki csinálja)
-
Throme
veterán
válasz
gaben22 #46053 üzenetére
(úgy értem a tulajnak sok gombjába került).
Nem is értem a gyártókat, hogy miért nem indítanak olyen szolgáltatást, hogy "megcsippeltetik" a nagy értékű cuccokat és nyomonkövethető lenne.
X felárral kínálhatnák ezt a szolgáltatást. Vagy akár távolból letiltható lenne a fényképező működése.
Jól reklámozni ezt a funkciót, hogy el se lopják a cumót....De lehetne laptopok/mobilok mintájára is ujjlenyomat védelem, ami még egyszerűbb lenne. Manapság nem egy drága megoldásról van szó. Markolatba simán beépíthető lenne...
Objektíveknél is alkalmazható lenne. Önmagában úgy sem használja senki, vásárlásnál viszont csak kipróbálja, és akkor már kap áramot, a szenzor is működésbe lép...
Úgy is olyan kevés az újítás ezen a területen, valamivel felkavarhatnák kicsit az állóvizet.
(mondjuk én a lopást is kegyetlenül büntetném, mert most alig van visszatartó erő, és akkor kevésbé lenne szükség védelemre)
-
gaben22
senior tag
válasz
gaben22 #45907 üzenetére
Végül úgy döntöttem, hogy inkább a LowePro ProTactic 350 AW II-t kérem, így szóltam, hogy küldjenek cserét, a 450-et pedig visszaküldöm (ugye tévesen ezt küldték a 350 helyett). Most még itt van nálam mindkét táska. Az biztos, hogy ezek masszív cuccok mindketten, de a 350 az picike. Mondanám, hogy megbántam a döntést, ami igaz is, de az érv, hogy a 450 már böhöm nagy még mindig igaz. Rendes légitársaságok még sose szívóztak velem kézipoggyász miatt, de hivatalosan a nagyobbik már nem vihető fel akármelyikre (fapadosokat, most hagyjuk is, bár Ázsiában egész jó az carry-on allowance soknál).
Azt hiszem most már értem nők hogy tudnak szerelmesek lenni egy táskába
. A 450 isten. Eddigi legjobb táska amivel dolgom volt (van még egy Manfrotto Active Backpack II-m is) Bazi nagy, masszív, funkcionális, jól variálható. Egyedül ProTactic zipzáraival nem vagyok kibékülve teljesen. Szerencsére 350-ben még épp elférek úgyhogy végülis jó lesz ez is. Na de azért a 450...
-
i-sti
senior tag
válasz
gaben22 #45933 üzenetére
Ha jól értettem pár fórumon, akkor kb kínai piacra szánt cuccok.
Vagyis kínai papírokkal (használati utasítás stb), amihez mellékelnek pár oldal angol utasítást is amit gondolom a netről letöltött pdf manuálból van.Szintén fórumokon olvasva hogy valaki D500-at vett innen és minden obija onnan van és semmivel nem volt gondja.
Amúgy minden elemhez írják hogy 14 napig vissza adják a pénzt.
És van 1 év gari. -
updog
őstag
válasz
gaben22 #45915 üzenetére
Én szinte mindig M-ben fotózok, így próbálom mindig, mielőtt elrakom a gépet, egy értelmes beállításra visszaállítani (kb. 1/125, f5.6), és lehet megkövezni, de auto-ison fotózok szinte állandóan amikor nem stúdióban szöszölök állványról.
A gépet se szoktam kikapcsolni ha folyamatosan "készenlétben" vagyok (ez mondjuk inkább feledékenység szokott lenni
), standbyban alig merül (napokon át is), ellenben gombnyomásra már éled is a gép. Így nem kell kapkodnom, cserébe sokszor nem is a kapkodáson múlik a dolog, hanem hogy nem veszem észre a pillanatokat
-
Brumi
senior tag
-
Roachy
senior tag
válasz
gaben22 #45793 üzenetére
Nézőpont kérdése.
Sokan meg arra esküsznek, hogy ki sem veszik a memóriakártyát a gépből, úgy még kisebb az esély az esetleges hibának, sérülésnek, adatvesztésnek. Egy gagyi, olcsó kártyaolvasó hamarabb okoz bajt, mint a gép sajátja.
Usb-ről tölti az aksit a géped? Aligha, ilyet nem tudnak a dslr-ek.
Ja és ezeket az aksikat már nem kell félteni. Simán rá lehet töltögetni. Pont hogy a teljes lemerültséget és a fullos föltöltöttséget szeretik kevésbé. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
gaben22 #45707 üzenetére
Ez mondjuk teljesen jogos felvetés, nem tudok olyanról, hogy lehet-e regisztrálni, illetve nem is találtam ilyesmit, a gyártói dokumentációt meg azt hiszem elraktam valahova.
Szóval annyival megkövetném magam, hogy EREDETI VAGY AHHOZ NAGYON KÖZEL ÁLLÓ MINŐSÉG.
De egyébként ha másolat lenne, akkor is nagyon jól sikerült, minőségi varrások, masszív az egész, szóval azt a pénzt megérte. A logó például eredetinek tűnik, na persze ez olyan dolog, hogy mindent lehet nagyon hasonlóra csinálni. De a linken szereplő képek számomra az eredetiséget bizonyítják: [link]Erősen ajánlott még akkor is ha esetleg hamisítvány, főleg a hát felé nyitás funkció miatt, és tényleg jó minőségű.
-
updog
őstag
válasz
gaben22 #45704 üzenetére
Én most vettem decemberben, és tervezem még egy darabig használni
Majd pár év múlva milyen lesz olvasni hogy "10 éves konstrukció". Persze szerintem a D750 simán egy vállalható gépváz lesz 5 év múlva is.
Amúgy ahogy nézem, 650 környékéről indult a váz, most is 450-500-ért megy, szerintem az nem békas*gg még
Persze a Nikon visszatérítéssel 400-ért nyilván nagyon megérte decemberben (főleg hogy még ezen felül -10% akció volt rá ahol vettem
)
-
-
NvidiaRTX
őstag
-
szmayer1
senior tag
válasz
gaben22 #44263 üzenetére
Szerintem!
Talán a pontosabb, gyorsabb fókusz, a D7000- hez képest már a D7100-as is 3 évvel fiatalabb fejlesztés, a megapixel nem nagyon érint, de néha jól jönne az a kis plusz, mikor kicsit nagyobbat szeretnék vágni, és szerintem jobban bírja a nagyobb ISO-t is!
De ezek az érvek, plusz dolgok csak szerintem kellenének, és csak szerintem lennének számomra fontosak, de ha tévedek, akkor győzzél meg róla
-
PuMbA
titán
válasz
gaben22 #44133 üzenetére
Lehetséges. Dxomark.com-on a mérésekből és a The digital picture.com-on lévő valós tesztekből a képeken jól látszik, hogy sok EF obi (2006-os, 2008-asok közül is van pár) milyen rosszul teljesít APS-C-n. Nikonnál is meg kell nézni és kiderül, hogy mennyire igaz ez. Persze a legújabb (2010 vagy újabb) Canon EF obik között már kevesebb az ilyen, valamint a legnépszerűbb pl. 70-200-as obik sokkal jobb képminőséget adnak APS-C-n is.
-
helixP
nagyúr
válasz
gaben22 #44130 üzenetére
Mi barinstorm generálódott itt
Szerintem a zseblámpa "lóbálásával" csak azt akarja érzékeltetni, hogy miként változik beérkező fény mérete.
doeeg: Igen, ugyanerre jutottam én is, hogy önmagában logikus amit mond, csak nem tudom, hogy IRL is így van-e? Én is afelé hajlok, mint amit anaqer is mondott, hogy "... hold állása" stb. esetén van, aki észreveszi RAW-ban, 100%-on, színhelyes monitoron, nagyító szemüveggel, esetleg.
-
válasz
gaben22 #44089 üzenetére
Dettó - sőt, szerintem 24MP-s váz mellé a legelején még a kis kitobi is elég lehet, aztán max. croppol egy kicsit.
(D3200 plusz 18-55VR kijön 90 körül is - ha nem jön be, vagy kevés, max. párezret bukva tovább tudod passzolni. Nem úgy, mint vatta új cuccoknál, hogy kihozod a boltból és püff egy huszas... )
-
randras_83
addikt
válasz
gaben22 #43912 üzenetére
Azt tegyük hozzá halkan hogy a visszahívásos javítás nem a garancia keretein belül történik, ergo ha van egy szürke importos vázad ami érintett azt garitól függetlenül megcsinálja a Nikon ingyen és bérmentve. Innentől máris nem akkora kérdés hogy 300k ért otthoni D7200 vagy kintről 1000 euroért egy D750.
Nyilván ha ebből élek és el tudom számolni a költségként akkor máris más a helyzet, de ebben az esetben ki is termelem az itthoni árakat. Még mindig azt mondom hogy nem a cuccok drágák itthon, mi keresünk keveset...sajnos. -
marcitp
őstag
válasz
gaben22 #43865 üzenetére
Igen, benne van, de az egyszerűbb nézegetővel win alatt nem fogod látni.
Azért írtam ezt a tippet, mert talán a legegyszerűbb. Pl Opanda exif viewer is kiolvassa, de nem egyszerűbb gyorsan feltölteni egy jpg-et, mint progit leszedni stb?
Az a lényeg, kapott választ a kérdező (többet is) -
helixP
nagyúr
válasz
gaben22 #43691 üzenetére
Nem is aggódok érte, hogy nem kapom vissza az összeget, már kaptam is a CS-válaszát:
The reason why the item has been removed, is mainly because of policy violations committed by the seller of this item. To ensure the protection of our buyers, we had to remove the item and take action on the seller’s account.
This is a special case and I assure you that this will be treated with urgency.chepavel: Tény, hogy rizikós volt, de ennyit megért.
-
-
-
lofagi
addikt
válasz
gaben22 #43011 üzenetére
Érdekes, elindítottam a programot. S mikor kicsibe rakja a képet akkor szaggat, ha full screen akkor meg jó. AZtán feltettem a bétát és megint ugyan úgy szaggatott az egész, mint előtte.
A dslr-ben már mindent levettem a legkisebb minőségre és még úgy is.
A kábel az amit adtak hozzá eredetileg. 2.0-án a gépbe próbáltam 2.0-áson és 3.0-áson is. Ua az eredmény.
A gépemnek pedig szerintem kéne bírnia. 32gb ram, i7-6700k @4.7
-
YoSzabee
tag
válasz
gaben22 #43014 üzenetére
Sajnos leginkább azzal van a baj, hogy nem tudom mi szorulna cserére.
Ha tudnék mindent, elkezdeném beszerezni az újakat-feltéve ha van- és megpróbálnék mókolni valamit de a hibafaktor ebben is meglenne és ki tudja hol járnék már a kiadásokkal mikor beütne valami hiba. Szóval ez ilyen vak játék az idővel és pénzzel. És sajnálatos mód ezek olyan tényezők amelyekkel híján vagyok.
Idővel elérhető lesz majd az új vásárlása, addig is követem a fórumot és a piacot. -
Throme
veterán
válasz
gaben22 #43014 üzenetére
"Ha ott hagyod náluk a gépet vagy elhozod és "még jobban" elrontod, azzal szerintem pont ugyanott vagy"
Egyáltalán nincs ugyanott
Hanem kéri a javítást, akkor 5200 huf a bevizsgálás, és 2500 huf a szállítás.
Aztán valahonnan beszerzi az alkatrészt, szerencsével free shipping és jó is, és meg is érkezik, és nem kell vámot fizetni rá, mert EU-ból jön, na akkor elkezdi a yt video alapján megszerelni a gépet.
Induljunk ki abból, hogy van mindenféle kis bisz-basz csavarhoz, meg akármihez eszköze, és ez 0 huf.
Ha valamit elront, van egy levélnehezéke...és beleinvesztált költsége.
Ha van még esetleg feltáratlan hiba, van egy levélnehezéke...és beleinvesztált költsége.Szóval nem olyan egyszerű ez, ahogy leírod.
szvsz
(#43013) YoSzabee :
Ott van az ajánlat végén, hogy nagy ritkán előfordulhat, és ez szerintem tényleg lehetséges opció.
Itthoni szervizben én nagy esélyt látnék ilyen plusz költségekre, hiszen fizetős javításról beszélünk..... -
-
Throme
veterán
válasz
gaben22 #42842 üzenetére
Pont ezért vagyok kíváncsi a fórumtárs szerviz utáni hsz-ére, hogy mennyire sikerült a fókuszproblémát orvosolni.
Melyik a megbízható szerviz. Canon fronton is volt aki otthagyta az egész rendszert, mert tele lett a szervizzel (vagy szervizekkel)A d7000 valamennyire hírhedt váz a kompatibilitást illetően bizonyos obikkal. Főleg a 35 1.8 DX-es obival együtt voltak rossz tapasztalatai fórumozóknak.
Szerviz kalibrálás után se mindig sikerült jó képet (f-b fókusz) lőni vele.
Természetesen akiknek nincs vele bajuk, azok nem írnak, csak akiknek volt, ezért nem lehet mondani, hogy rossz lenne a váz, vagy hasonló.Nekem ezzel van gondom ezeknél a kalibrációs történeteknél, hogy az obit egy referencia obihoz állítják/hasonlítják.
- Referencia obi jó egyáltalán az adott vázon?
- Referencia obi milyen tűrések közt mozog, hová esik a tűrésmező?
- Milyen gyakran kalibrálják a referencia obit, vagy ellenőrzik?
- Honnan van az a referencia obi? Egyenesen Japánból kalibrálva, vagy a gyártósorról sok ellenőrzést követően?... szóval várom a fejleményeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest