- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Redmi Note 13 4G
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
válasz
aleister #35703 üzenetére
Nem vállalja Csurgó László, nem tud hozzá alkatrészt rendelni. :/
Szétszedve ugyanolyanok ezek egyébként, mint a nagyobb obik, csak kisebb testben...
Kár érte, mert amúgy szerettem a kis gépet, de érted 50-70 rugó pluszban egy tök ugyanilyen obiért amiben nem is bízom már mert tényleg roppant keveset volt használva.......
-
tothl
addikt
válasz
aleister #35701 üzenetére
Szia !
Köszönöm, megpróbálom, már egy órája keresgélek..
Egyébként igen, a váz szuper, csak bosszantó, hogy ezek a kis obik nem bírják a tekergetést..
Nem mondom, ha ebből élnék vagy tényleg napi szinten használnám nem lepődnék meg, kifejezetten az bánt, hogy a full amatőr hobby ritka használat mellett csak úgy tönkremegy egy alig pár éves cucc.A 10-30 -ban az AF szalagkábel ment egyébként tönkre, durván 50 rugóért akarták megcsinálni, amíg nem találtam egy szervizbulletint, miszerint a gyártó ingyen cseréli. Ekkor megjavították korrektül.
-
tothl
addikt
válasz
aleister #35699 üzenetére
Azért ez mégiscsak egy pörgős nikon topic. Nikon 1- et meg nem sokan vettek, csak az ilyen balekok mint én. És természetesen nem garanciális, abszolút járt a márkának a lehúzás, már régóta bosszankodtam magamban.
Köszönöm tanácsaidat, majd keresek egy szervizt, vagy kidobom a kukába. -
matyi012345
őstag
válasz
aleister #35676 üzenetére
Nálam már volt, hogy a vaku elfelejtett villanni egy rendezvényen. Szerencsére keverve volt a környezeti fénnyel, fóliázva, de kellett rángatni rendesen akkor is, hogy legyen valami. Pedig életembe egyszer ha fotóztam rendezvényt. Mindegy, én többet nem írok erről egy sorban sem, bízok benne hogy utánanéz mindenki a váznak amit venni akar és az alapján dönt.
-
Snoop-y
veterán
válasz
aleister #35599 üzenetére
+ en nem vagyok a hasznalt dolgok hive. A cuccok amiket hasznalok hasznaltan sem tul olcsok es nekem nem er annyit hogy mondjuk veszek egy ilyet mondjuk 300K-ert (amit nem hiszek hogy van annyiert) es van valami baja akkor mit csinalok? Plane hogy ez pro lencse valoszinuleg hasznalva volt elegge raadasul ez extra wild ha ezen van egy karc kb cseszheted mert tuti meglatszik a kepen.
Afasan veszem ennyiert
-
JohnyBlue
addikt
-
Zotya21
senior tag
válasz
aleister #35035 üzenetére
pl hogy egy fullframe vázon ugyanazzal az üveggel részletesebb képet kapsz mint aps-c vel
elég kevés oylan obi van aps-c re ami hozza a fullframet
persze ha van speedboostered meglehet oldani tükörnélkülivel
ha csak egy régi obit veszek az is mivel fullframere van csinálva aps-c szenzoron nem olyan éles
de ha a mostani nikkor dx 35 mm f1.8 at veszem attól is többet vártam
-
matyi012345
őstag
válasz
aleister #35017 üzenetére
Mondjuk ebből a szemszögből igaz.
Roachy:
Igen, így ebben a jelenlegi helyzetben én sem adok ki semmit, még kérésre sem. Ezért is írtam, hogy álomvilág sajnos az, hogy a fotós csak fotóz. A megrendelők nem értenek hozzá sajnos minimális szinten sem, tehát még méretezés sem megy. Csak a másik oldalról meg az idő pénz, tehát azért jó lenne ha legalább a paintet megtalálnák. Nagyjából olyan ez, mint ha a szakács az étel készítés után kiülne az asztalhoz és a szájába tenné az ételt a vendégnek, mert nem ismeri az evőeszközt (és ezért természetesen nem kap pénzt) .
-
matyi012345
őstag
válasz
aleister #35007 üzenetére
Egyszerű lenne az élet, ha így működne. Filmiparban a megrendelők vérprofi szakmabeliek, itt meg közel sem. Az emberek 80%-a azt sem tudja, hogy van a gépén paint amiben lehet méretezni, nem hogy Lr-al vagy Ps-al a megfelelő algoritmust kiválasztva megcsinálja magának, ahogy kéne. De ha ismeri is, akkor sem olyan anyagot akar kapni amivel még dolgozhat, hanem aminél ha rányom az upload gombra, akkor jó lesz. Az a maradék 20% elolszlik azok között akik megcsinálják maguknak és tudatosan kérnek egy nagy felbontást (jellemzően 3000*2000), meg akiknek fogalmuk nincs mi az és haggyam őket békén. Ők kapnak egy 1500*1000-et és általában boldogok. Szép kis álomvilág lenne, ahol a fotós csak fotózik és a megrendelő meg majd kiválogatja és méreteti, utómunkázza. Ide még hosszú út vezet, ha vezet egyáltalán.
Daa-raa: na igen, jó tudni hogy amikor az 1DIII-vel toltam akkor amatőr voltam
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
aleister #34747 üzenetére
40e-ért van hirdetve, mindennel együtt mert ugye SD kártyát venni kell bele, max 50e-re gondoltam.
Aztán ha tetszik ez a fajta fotózási irányzat, akkor kint refurbished vagy second hand, tehát használt gépeket jobb áron lehet venni mint itthon, mert most szar a font aztán többe kerül
@ szecsgeri ajánlották a d3200-at illetve a d3300-at, bár ezek között nincs akkor különbség úgy tudom, illetve még a D90-et javasolták. Régi, de nagyon sokan használják még.
-
fireman123
őstag
válasz
aleister #34541 üzenetére
Még két Nikkor objektív azonos vázon történő hasonlítása is eléggé érdekes eredményt ad, nekem 18-105-öm van, de nem tudom elképzelni, hogy a 18-140 ennyivel rosszabb lenne
...főleg az 50 mm és afeletti tartományban látványos a különbség ezen az oldalon, ...eléggé hihetetlennek tűnik, ......más oldalak kb. azonosra hozták ki a két obit, egyik itt-másik ott teljesít egy kicsit jobban
-
Throme
veterán
válasz
aleister #34487 üzenetére
Végül is nincs bezárás, csak a komolyabb szervizmunkákat kapta meg a cseh cég, ahogy én látom. Az egyszerűbb, betanítható robotmunkát megtartották, amihez nem kell magas szaktudás, olcsóbb munkaerő végezheti. Nem csodálkoznék, ha nikon is kihozna egy dokkolót, akkor már ezért se kell szervizes, aki állítgatja a beküldött üveget. Hozzáteszem a vásárló jobban járna.... a nikonnak is ez lenne a legolcsóbb. Sőt a dokkolóból még bevétele is lehet. Garis beállítások még ráfizetések neki.... üdv a "szép" új világban
-
Throme
veterán
válasz
aleister #34485 üzenetére
AF problémákat itt csinálják még...több más dologgal egyetemben, csak a fórumtárs nem másolta be az egész levelet
Kíváncsi lennék a dolog hátterére, mert nem hiszem, hogy olcsóbban dolgoznának az ittenieknél.
Elképzelhető sok volt a panasz (nem csak tükrös gépekről van szó).
Én se voltam elégedett velük. Itt is lehetett olvasni, hogy hiába vitték/küldték a szervizbe fókuszproblémás cuccost, nem lett jó.szerk:
"Az átvevőpont csak a termékek továbbítását végzi a szervizbe, illetve a szervizből a vevők részére. A javítással kapcsolatos bármilyen kérdés esetén a szerviz ügyfélszolgálata készséggel áll rendelkezésre.
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a javítások helyének változásával nem szűnnek meg a szervizünk által nyújtott azonnali szolgáltatások. Az alábbi műveletekkel saját márkaszervizünkben továbbra is rendelkezésére állunk:
- D-SLR fényképezőgépek szenzortisztítása, tükörkamra és mattüveg tisztítás
- fényképezőgépek és objektívek külső tisztítása
- mattüveg, gumi burkolatok, objektív gumigyűrűk cseréje
- szoftveresen elvégezhető műveletek: AF beszabályozás, firmware frissítés, pixelfrissítés.
Tájékoztatjuk Önt, hogy a VSP Data a.s. Nikon szervizben a DX D-SLR fényképezőgépek és DX objektívek, a Nikon 1 fényképezőgépek és 1-Nikkor objektívek, valamint a kompakt Coolpix fényképezőgépek javítása történik. Az FX formátumú fényképezőgépek és FX objektívek, vakuk (Nikon SB termékek), sportoptikai eszközök (távcsövek) javítását továbbra is saját szervizünkben végezzük."
-
-
Skabade
csendes tag
-
mobilizmo
addikt
válasz
aleister #34296 üzenetére
Win10 x64. Mondjuk azt én is úgy tippeltem, hogy az USB csatlakozó gyorsabban megy tönkre az állandó bedugdosástól, mint a kártya aljzatban az érintkezők. Ha már nem ment tönkre, bár az eladó nem említette (hardverapró). És érdekes módon az ezzel kapcsolatban először privátban neki feltett kérdésre, nem válaszol.
(#34297) fi:zi'k Persze, hogy bekapcsolom.
-
gergo5991
őstag
válasz
aleister #34230 üzenetére
nekem valahogy minden képemnek a nevében asszem, vagy ha visszanézem a kijelzőn a képet alul kiirja az expo számot. Akár törlöm vagy más kártyát teszek be, onnan folytatódik. Bár gondolom be is lehet állítani mi legyen a kép elnevezése, bár valahogy ez még nem foglalkoztatott annyira hogy átállítsam. Belegondolva hogy már 3k expo van a gépben, és abból kb eddig csak max 20 képet tettem fel gépre megszerkeszteni stb, elég durván gyüllik az exposzám. Első nap mikor megvettem a gépet minimum 1000ret bele lőttem tesztelgetni a beállításokat meg minden tárgyat lekattintani
Így belegondolva ez elég durva, más is igy volt gép vétel után hogy az első héten 1-2000 expot bele nyomott? és most itt nem professzionális felhasználásra gondolok.
-
Skabade
csendes tag
válasz
aleister #34198 üzenetére
Az lehetséges hogy a váz egyszerűen nem passzol az objektívhoz? d3300... elvileg vinni kellene mert a másik két objektívemet simán viszi(18-55 sima vr nem vr2 meg egy 55-300ast is)
Nincs nagyon lehetőségem másik géppel kipróbálni az előző tulaja egy d80assal használta.
Manuálisan egyébként minden állásban jól fókuszál. Ha lenyomom az af-et a gépvázon akkor minden zoomtartományban exponál csak iszonyat homályos a kép, csak akkor nem ha kézzel beállítom a képélességet az objektívon. -
rekid
addikt
válasz
aleister #34160 üzenetére
Meglett a gép, olvasom a manualt, tanulom a kezelést és csekkolom az elméletet gyakorlatban. ...és hát hétköznap esténként van időm fotózni ergo éjszakai / kék órás gyakorlásra volt/van eddig lehetőségem. Ami ugye pont ez a kategória, ezért is használom a kijelzőt a kereső helyett.
-
Byk01
őstag
válasz
aleister #33773 üzenetére
Nem néztem utána, de gyanítom, hogy anno a D3 és a D300 között is nagy lehetett a hasonlóság.
MÁS: Azért az már milyen marketinges csoda levezetés, hogy az objektíven lévő kapcsoló helyetti menüben turkálós AF/MF kapcsolást egyszerűsített vezérlésként adják el. [link]
-
Byk01
őstag
válasz
aleister #33769 üzenetére
Azért a kártyaslotok is ugyanúgy XQD+SD, mint a D5-nél, az azonos funkciójú gombok is nagyjából ugyanott vannak a két vázon. D5-ről váltva könnyebben kezelnéd a D500-at, mint D300-ról.
Meg annyi idő telt el a két gép között, hogy gyakorlatilag semmi nem maradt meg a D300/s-ből a D500-ban, így nehéz utódnak mondani (tényleg csak a közös felhasználási terület miatt lehet elgondolkodni a dolgon). Kis (na jó, nagy) túlzással, ha egy Canon 7D MkII-t címkézett volna át a Nikon, és azt adná D500 néven, annak se lenne sokkal kevesebb köze műszakilag a D300-hoz.Más: Megfordult a fejemben, hogy a Nikon esetleg elkezd átállni a szenzoros stabilizálásra. Az AF-P 18-55 után most a 70-300 (ami ráadásul DX obi) is két verzióban (VR-rel és nélküle) jön ki. Alap zoomnál még érthető volt, de egy telénél már érdekes választás.
-
Throme
veterán
válasz
aleister #33765 üzenetére
Még mindig nem jutottak el az érintő LCD-ig, hogy könnyebb legyen a menüben turkálás.
Még mindig nincs AF tuning ebben a kategóriában. A többi meg nem tudom mennyire sarkalja a 3xxx tulajokat frissítésre, vagy a milc vs belépő dslr közt vacillálókat 3400 vásárlásra...Nem értek hozzá, de aki telón oszt meg fotókat, annak nem egyszerűbb telóval fotózni és onnan megosztani?
Már ha azonnal, fotózás közben megoszhatnékja van valakinek...#33766) Byk01 : már csak az 5400 elmaradását kell levezetned
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest