- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
ccH2SO4 #39384 üzenetére
Nem csak. Még a D90 volt jellemzően megemlítve. Ettől korábbi vázakról nincs infóm.
A 3x00 / 5x00 tulajoktól se nagyon olvastam még ilyet. Nem mondom, hogy nem volt, csak nem emlékszek rá.Illetve van már itt 7200-as tulaj is, ha van nekik 35mm fix obijuk esetleg leírhatják a tapasztalatukat...
De ha nincs vele gondod, akkor örülj, és ne kezd el tesztelgetni
-
Throme
veterán
válasz
ccH2SO4 #39379 üzenetére
Ha elkezdenéd tesztelgetni
, mondjuk 1-3m körüli tárgytávon, aztán mondjuk 5-10m-en, és persze f1.8-cal lehet találnál érdekes dolgokat, esetleg még beleveheted a rosszabb fényviszonyokat.....
De inkább ne tedd!!!!ez egy őrület, és rengeteg expoval leszel csak gazdagabb.
Én kicsit állítgattam a vázon az af tuningban. Előfordul ritkán, hogy rosszabb fényviszonyoknál nem a kiválasztott AF pontra kerül a fókusz, hanem mellette lévőre, de már tudom kezelni a dolgot és azért az árért, egy f1.8-as lencse, ami számomra megfelelő minőségű képet produkál, ez belefér. Örülnék, ha nem lenne, de belefér.
Többnyire nincs is vele gondom. Max lövök 2 expo-t (af-c) ha nincs idő ellenőrizni az eredményt.
Ettől független szeretem azt a lencsét. Nálam megmarad ez a kis lencse.Jah D5k-n nem vettem észre, hogy gond lett volna vele, aztán a d7100-on elkezdtem nézegetni, mikor a többiek jelezték, h valami nem stimmel, aztán én is találtam a fent leírt dolgot... Aki keres az talál
-
updog
őstag
válasz
ccH2SO4 #38609 üzenetére
Röviden: [link]
Személyes vélemény: nagyon hasznos a két tárcsa, a felső kijelző, a jobb kereső, a plusz funkciógombok, az 51 fókuszpont, a jobb fókuszrendszer, a nagyobb vázat kényelmesebb fogni. Én imádtam a D3200-amat, három évig azt használtam, az előtt két évig egy Olympus E-450-et, az is nagyon szerettem... de az ergonómia, és a plusz szolgáltatások (így együtt: a hatékonyság) nem szeretet kérdése
Attól még a D3200 és az E-450 sem rossz gépek, 10 éve bármelyik esküvőfotós "gyengébb" géppel fotózott mint ezek.
(#38610) Anubis_9 Ha jól értem, ÁSZF szerint MM Garancia pluszt lehet kötni bármelyik áruházban a vásárlást követő hat hónapig, ha személyesen vetted, vagy ha webshopból rendelve személyesen vetted át. A buktató ott lehet, hogy nekem (sem/)nem engedte személyesen áruházi átvételre rendelni, ezért én postapontra kértem. De érdemes lehet egy emailt dobni nekik, hogy adjanak állásfoglalást írásban, nem akarok hülyeséget írni, mert lehet hogy ennek köze nincs a dologhoz
-
updog
őstag
válasz
ccH2SO4 #38326 üzenetére
Sok helyen ennyi alapból már régóta
Plusz van ahol 20-30.000 körüli ajándékot is adnak mellé (fotókidolgozás, stúdióhasználat, eszközbérlés). No offense és köszi az infót, mindig érdemes tájékozódni, én is figyelem egy ideje
Pl. múltkor volt a MMarktban -10% mindenre, na úgy egész jó ajánlat lett volna ~247-ért újonnan, garival, amikor használtan nem kapsz ennyiért. Sajnáltam is hogy nem volt "kedvem" megvenni.
-
Throme
veterán
válasz
ccH2SO4 #19238 üzenetére
Nálam is ilyen. Kitobik műanyag bajonettesek. Mikor vettem fém bajonettes obit elég nehezen (kitobihoz képest) mentek fel a vázra. Aztán ezek valamennyire bejáródtak, így a kitobit (18-105) már jóval könyebb beforgatni.
Szvsz azt nézd meg, hogy teljesen felcsavarva (zárszerkezet kattanás után) lötyög vagy se, de ha gond l enne az valszeg a fényképeken is jelentkezne.
Az érintkezők lehetnek még kritikusak, de ha nincs érintkezés azt úgy is észreveszed, mert valamilyen error-t fog jelezni a gép.
Ha nagyon zavar, vagy kezd nagyon kikopni még mindig le lehet cserélni a bajonettet, anélkül, hogy az obidat el kéne dobni. -
aleister
veterán
-
nesa
veterán
válasz
ccH2SO4 #18932 üzenetére
Ketto fajta D90 van, amirol mar lejott, meg amirol lefog jonni.
En flexibilis pillanatragasztoval raktam vissza nem egyszeru mert megszokott nyulni de tobb lepcsobe torteno ragasztassal nekem sikerult visszarakni.
A kovetkezo majd az usb gumi ajtaja fog megdagadni es alandoan kilokodni mert egyre nagyobb lesz... kar hogy a kocsira nemgyartanak ilyen teligumit amin mindig tobb a profilmelyseg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest