- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
-
marcitp
őstag
válasz
#65675776 #42422 üzenetére
Ez így azért nem pontos.
A D nem a beépített fókuszmotor hiányát jelzi (még ha nagy általánosságban így is van), hanem a távolság infó átadását a váznak.
Itt a lista a kompatibilis obikról.
elnézést a javításért, de talán így nem félrevezető.
-
hito
nagyúr
válasz
#65675776 #41001 üzenetére
Na még tesztelgetem. Nem mondok le róla olyan könnyen, mert szeretem a fényerős kis"teléket"
Contemporary változatot lenne még érdemes kipróbálni. Rajzolata is szebb, és talán a fókusz is fejlettebb (?).
A 18-70mm 3.5-4.5 AF-S vállalható kategória? Próbálnék valami hasonló tartományban standard fenyerőtől kicsit fényesebb obit vadászni.
-
hito
nagyúr
válasz
#65675776 #40989 üzenetére
A második lehetőség a szimpatikus. Kíváncsi vagyok mennyibe fog ez fájni.
Viperator: köszi, felhívom őket.
Még egy problémám van, ami miatt már majdnem földhöz csapdostam a gépet. Van amikor egyszerűen nem akar exponálni. Nem tudom, hogy miért és mikor, amikor éppen kedve van. Ellövök egy képet, utána nyomnám a következőt és hiába nyomom az exponáló gombot, cseszik ellőni a képet. AF-be és MF-be is csinálja. Ki-be kapcsolom és lövi a képet. Mi lehet ez?
-
válasz
#65675776 #40838 üzenetére
Ennyi erővel lehetne akár "P", mint Proli.
Kicsit inkonzisztens a jelölésük. Pl. az MFT-s 19/30/60 kettőnyolcasaik is "A" , mint Art - nem rossz obik azok sem (árukat is figyelembe véve meg pláne nem), de azért messze nem említeném őket egy lapon az egynégyes APS-C "A" fixikkel, vagy az egynyolcas "A" zoomokkal.
Mindegy - én inkább vettem a 17-70 C-t a 17-50 helyett, mert (egyéb más indokok mellett) ez legalább kompatibilis a dokkolóval. Ha esetleg AF gebasz lenne (eddig nem láttam nyomát), max. kicsengetem azt a 16 ezret meg elpöcsölök vele egy hétvégét - szemben azzal, hogy a 17-50 ilyen esetben menne rögtön gariba, aztán hetek múltán látnám vissza. Kösz, de azt inkább nem.
-
mikrofon
veterán
válasz
#65675776 #39520 üzenetére
Ebben nem tudok ilyen egyértelmű állást foglalni, mert én még nem próbáltam.. Mindkét esetre olvastam elég példát a nemzetközi vonalon. De azt is olvastam, hogy 50-100 nem érintett ilyen mértékben....
Ha a 18-35 + 50-100 párosítás mellett döntök, akkor biztos veszek egy Dokkolót is..... Aztán majd megírom a saját tapasztalataimat.
Ráadásul a nikon saját 35-ös obijával is akad bőven probléma... Meg nem csak azzal......
Mondjuk az is tény, hogy én a 18-35-öt beltérben használnám., ha 18, 24, 28, 35mm-re valamint 1; 2; 5; 10 méterre tudnám kalibrálni, még, ha alja munka is, nekem megérné, hogy ilyen kvantált állásokban használnám, de nem kell cserélgetni a fixeket, meg beszerezni, meg cipelni.....
-
válasz
#65675776 #39415 üzenetére
Vagy behúz egyet használtan. Aztán vagy éppen működik azzal a vázzal és örömködés van, vagy nem - de még úgy is bármikor el tudja adni egy nem-D7k tulajnak. Sokat nem bukik vele, sőt, nullszaldóra is ki lehet hozni - ha érdekelne az a gyutáv, simán megjátszanám.
(ehh, multitaszkoltam, alattam már elmondták a tutit
)
-
szecsgeri
tag
válasz
#65675776 #38954 üzenetére
Már elnézést, de a kedves kérdező vetette fel a D7200 lehetőségét, nem D3000 helyett mondtam neki. A minimális árkülönbözet pedig a D7200 felé dönti a mércét. A felhozott Nikon szegmenes vitához pedig semmi közöm. Ennek most nem tudom mi értelme volt?! ...
Illetve oda írtam, hogy ÉN D7200-at vennék a két váz közül. Nem erőszak a disznótor.
-
-
Throme
veterán
válasz
#65675776 #38921 üzenetére
Azért fura, mert ezeket a vázakat már inkább strapára, munkára találták ki, és nem tegnap hozták ki őket.
Én szeretem a VR-t, mert könnyebb "megtalálni", könnyebb "célon" tartani a gépet. Főleg 40 fokban, és kb 5-6 órán át (nem egyfolytában persze).
Nem rég lett kitárgyalva itt, hogy a nagy felbontású szenzoroknál jobban látszódik egy kis bemozdulás. Az ok hogy rövid záridő, de így is mozgatjuk a vázat. Én meg nem vagyok betonkezű. -
Sukta 95
aktív tag
válasz
#65675776 #38674 üzenetére
ott akkor van probléma bőven..mondjuk a szolgáltatók modemjei mind szarok.
digi nettel soha, semmilyen problémám nem volt, pedig egyetlen egy dolog megy a kábelről a nas. azon kívűl minden wifin megy, wifi keresztül küldöm a nasról a filmet a chromecastra, stb, stb... soha, semmilyen hiba nem volt sem a steammel, semmivel.
más véleményen vagyunk, nekem soha semmi gondom nem volt a vezetéknélküli hálózatokkal, csak normálisan kell kiépiteni kliens és kiszolgáló oldalon is. a nikon logikáját viszont akkor sem értem, telóra lehet wifin képeket másolni, az mivel jobb, mintha gépre másolnám?
-
-
Throme
veterán
válasz
#65675776 #38031 üzenetére
Akkor ez az oka, hogy most a nikon felzárkózik a konkurenciához, mármint ebben
Sigma a 10-20-hoz és a milc 19mm fixhez is komoly zip-záras, alakos szütyőt ad, amit övre is fel lehet rakni, valamint napellenző is tartozék. Ja és 3 év garit is ad...
Azt hiszem a tami se spórol a napellenzővel, és az 5 év garival se... -
marcitp
őstag
válasz
#65675776 #37899 üzenetére
De az af szenzor nem csak azt nézi, hogy éles-nem éles? Mármint hogy a lehetô legélesebb/kontrasztos témánál áll meg? És tökmindegy, hogy milyen obi/gyutáv... Szòval ezt nem értem. Pedig tuti így van, ahogy írod, van itt még valami, csak nem értem, mert a gyak-ban is így van.
nemrég vettem egy zoom obit, imádkoztam, hogy eleje-vége egy legyen, rendesen back-es volt, de szerencsére mindenhol, fine tune-al rendbejött az egész tartományban. Szôval nem értem egyébként, hogy jelezhet èlest, ha a tükör- af szenzor-szenzor egyébként rendben, és életlen lesz a kép adott obival, tehát hw rendben, majd af fine tune után meg éles a kép... Mit hangol?
annyira nem érdekes, meg majd kifaggatom CsL-t, viszek obit kalapálásra.
-
speedyrg
tag
válasz
#65675776 #37415 üzenetére
Természetesen költői kérdés volt. Gondoltam hogy nem csak prototípus készült belőle. Csak meglepett az ára. Nekem szerencsére semmi gondom nem volt a Tamival. Csak piac kutatok és megpróbálok számomra jól dönteni. Ezért is köszönöm mindenkinek az észrevételét és segítséget.
-
Throme
veterán
válasz
#65675776 #37340 üzenetére
Érdemes megnézni a kánon 800d, 77d paramétereit. Ha az új d7500 csak 4k videóban jobb a d7200-nál, és a d500 szenzorát kapja, akárhogy is nézzük, az karcsú. Érzékenység, keresztszálas AF, fénymérés.....
Szenzorban is újítottak már.
Ha most 0-ról indulnék, akkor nem biztos, hogy d5600/d7500 irányban nézelődnék...
De úgy is nézhetjük, hogy a nikon paraméterek nem spanolnak fel, hogy leváltsam a mostanit....szvsz
-
Tomdriver
őstag
válasz
#65675776 #37340 üzenetére
Nikonra általánasítottam de valójában a DX szegmensre gondoltam fejlesztés terén. FX-et nem ismerem. D5500-ról 5600 sem volt egy nagy átütés, meg ezek szerint a 7xxx sorozat legfrisebb darabja sem lesz az.
Persze nem csak a felbontás a fontos, de a többi paraméternél sem látni nagy előrelépést - ez az egész olyan döcögős.
De javítsatok ki ha nem így van, én örülnék legjobban ha pozitív irányba menne el a dolog és ppakolnának bele pár meglepit. Gondoltam még FX előtt kipróbálok egy felsőházas DX-et, de így lehet D7200 lesz belőle, azt olcsóbban is megkapom, ez a néhány feature nem fog megérni +100K felárat. Nekem ez így csalódás, talán mert nagyon vártam. -
speedyrg
tag
válasz
#65675776 #37323 üzenetére
A photozone tesztjeit szoktam nézni ilyenkor, és ott kicsit kiábrándító az értékelése. A sigma 24-105 art-ról sok jót írnak. Így az is a pakliban van. Bár kicsit drágább. Azt meg tudja valaki mondani hogy angol vagy német gép illetve obi itthon garanciáztatható? Kint 200 alatt lehet venni nikont, ami kb az itthoni használt árnak felel meg.
-
Throme
veterán
válasz
#65675776 #36811 üzenetére
A d500 low light-ban jobb a d750-nél?
Ezt meg hogy csinálták?
Szenzorok összehasonlításakor mindenki (vagy sokan) a fizikával jönnek. Nagyobb felületen ugyanannyi, vagy kevesebb pixel, az nagyobb pixelméretet jelent, így több fényt képes fogadni, kisebb elektronikai erősítés szükséges, így kapunk kevesebb zajt... kb ilyesmi.
Most akkor hogy van ez?Ah! nem olvastam végig az összes hsz-t...
-
hotkar
senior tag
válasz
"Low light-ban jelenleg a D500 kicsivel lemaradva követi a D5-öt. A D750 kellőképpen elmarad mögötte."
Ez igaz. Csak fordítva.
Őszintén szólva nehezen tudok olyan tesztelői környezetet elképzelni, amelyben megfordulnának ezek az eredmények.
Én nem azt mondom, hogy a D500 nem profibb gép, mint a D750. Számos tulajdonsága miatt (autofókusz, kezelhetőség, min. záridő, stb) a profik kedvence. De nem a low light teljesítménye miatt.
-
szacsa82
tag
válasz
APSC váz FX lencsével igen komoly tényleges megapixel veszteséggel is jár, csak mivel ez nem látszik rögtön a képeken (végül is szemre nem egyértelmű megmondani, hogy valami 24 vagy csak 8 megapixeles), és számolni is sokkal bonyolultabb, mint a másfeles krop szorzó dolgait, ezért alig esik szó róla.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
#65675776 #35840 üzenetére
Baszki, a tököm gondolta volna hogy ezzel a számomra alap kérdéssel ekkora vitát és eszmeváltást váltok ki. Öröm nézni, és olvasni, de néha elszomorító a nagyképűség. És igen, fényeket szerettem volna fotózni, meg kivilágított épületeket, úgy, hogy ne legyen túl exponálva és nagyjából azt a színt kapjam vissza, mint amit az életben látok, és a piros ne váltson át tűzvörösre és túl rikítóra. Ennyi lett volna a lényeg a kérdésemben.
Ez nem neked szól már kedves fórumtárs.
Igen, csak D5100-ra "fussa" kitobival. Az eredeti D90 lett volna, ez van. Ebből kell főznöm, még ismerkedek vele. Nyilván nem Audi A8-cal kezdi az ember a vezetést sem meg full-extrával vezetői pozicióban. -
Byk01
őstag
válasz
#65675776 #35454 üzenetére
"Igen, minden objektívre a valós gyújtótávolságot írják (ami az FF-re vonatkoztatott gyújtótávolság)."
Nincs olyan, hogy FF-re vonatkoztatott gyújtótávolság (legalábbis objektívekre írva). Fizikai gyújtótávolság az, amit ráírnak az objektívre. És mivel a filmes időszakban a kisfilmes méret volt a legelterjedtebb, azt jegyezték meg a legtöbben, hogy az adott fizikai gyújtótávolság milyen látószöget ad (nem számban kifejezve), ezért ez lett az "etalon", erre számoljuk át a gépünk szenzorméretéhez kapcsolódó szorzótényezővel ekvivalens gyújtótávolsággá a fizikait.
-
bandigno
senior tag
válasz
#65675776 #35221 üzenetére
nálam az a "mérhetetlen" rajzolati előny annyira nem volt meggyőző a bitang jó VC ellenében a saját tesztjeim alapján, hogy maradtam a Taminál! Nekem az fontosabb a hobbi felhasználási szokásaimnál, mint egy "szinte" ugyanazon rajzolat. (kvázi ellentmondás a fényképezésben, de az okok végett érthető)
-
Byk01
őstag
válasz
#65675776 #35106 üzenetére
Valószínűleg régen is ki voltak akadva, csak kisebb volt az információáramlás, így nem volt olyan visszhangja.
Egyébként nem az AF-P, hanem az E jelzésű objektívek az elektromos blende állításúak. Pl. nézd meg az AF-P 18-55 hátulját! Ott van rajta a blende állító "pöcök". -
aleister
veterán
válasz
#65675776 #34865 üzenetére
Elsősorban ISO kell. Egyrészt fellöknek a rokkerek, tehát a monopod nem mindig kivitelezhető.
Másrészt rohangálnak rendesen ezek a zenész arcok a színpadon, tehát záridő kell, nem stabil tartás. Ebből adódóan a VR is csak akkor hasznos, ha épp valami lírikus számot tolnak, és egy helyben állnak.
Én belőttem az auto ISO-t 1/250-re, így adva van a reciprok szabály is, és rendszerint a mozgást is megfogja. Ha van fény, akkor mehet 1/500-ra. Ahol voltam eddig, ott a nagy színpad mindig szépen be volt világítva, viszont egy családi eseménynél (ballagás, iskolai fellépés) már kérdéses a világítás milyensége. -
aleister
veterán
válasz
#65675776 #34467 üzenetére
Nos, ez a jó is elég relatív. Párba állítva egy 70-200 2.8G-vel, ne adj isten egy VR II-vel látható lesz a különbség -főleg a képszéleken-, de azért az árért, amiért ki lehet fogni használtan, korrekt optikai teljesítményt nyújtanak. 5.6-ra rekeszelve szép éles rajzolatuk van.
Összességében az mondanám, hogy ár/érték arányban nem marad el egy kétgyűrűs 80-200 az újabb verzióktól. -
thomasrc
tag
válasz
#65675776 #33906 üzenetére
Értem, és a spot fénymérés egy egész házra is alkalmazható? Arra gondolok, hogy ugye a középső fókuszpont a ház közepén van és akkor csak ott méri a fényt. A ház többi része nem lesz ilyenkor alulexponált? Persze meg fogom próbálni spot méréssel is, csak kérdezem.
Egyébként ma kipróbáltam a center weighted mérést is, de sajnos ugyanaz a probléma, mint a matrixal. Töltök fel pár teszt képet is, hátha kiderül róluk tényleg a mérésmóddal bénázok-e... A végére megpróbáltam azt is, hogy az exposure fine tune-nál leveszek 1/6 EV-t, de nem volt sok hatása.
A képek leméretezéséért elnézést kérek, de ritka rossz netkapcsolat van itt (~5kB/s feltöltés) és csak így tudtam megoldani.
-
gergo5991
őstag
válasz
#65675776 #33774 üzenetére
hupsz elirtam, fókuszgyűrűre gondoltam, sok helyen olvastaom hogy 70-200asnak mostanában lessz utódja. de ha már itt tartunk észrevettem hogy olyan kis kijelző sincs rajta, hogyan áll a zoom (végtelen stb..). elég sok dolgot változtattak a 70-300on szerintem negatív irányban.
-
fanti
addikt
válasz
#65675776 #33676 üzenetére
Ugyan, ne viccelj már!
Saját példa:
Feleségemmel és kislányommal játszóházba mentünk, és ahhoz, hogy családi képeket készítsek, azonnal kellett egy infrás távkapocs. Vagy családi kirándulásoknál, hogy mindhárman szerepeljünk a képeken.
Vannak dolgok ami nem biztos, hogy több hétre előre tervezhetőek, és ilyenkor extra fontos a gyorsaság.
Ha nem lett volna otthon egy fél zacskónyi ebay-es távkapocs, tutira vettem volna egyet vaterán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Mini PC
- Tesla topik
- Bittorrent topik
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest