- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HThomas #51751 üzenetére
A D3100ban meg a D5500ban azért eléggé másfajta szenzorok vannak (még ha mindkettő már CMOS is), tehát én nem lennék teljesen meglepve, ha némileg eltérő lenne a képviláguk mondjuk akár felbontástól függetlenül is.
(Tegyük hozzá, hogy 18-135öm sose volt... nagyon sok évvel ezelőtt szemeztem vele, de akkoriban D40-el toltam, és AI Denoise még a habokba' se volt, tehát a sok esti képekhez mindenképpen kellett nekem a VR még rövidebb zoomokhoz is, hogy ne kelljen csutkára feltekerni az ISO-t. Manapság persze régi képeket is fel lehet turbózni elég rendesen NEF-ből, de akkoriban - kb. 10 éve - ez nem igazán játszott, és a VR böszme sokat jelentett azokban a szitukban, számomra.)
-
ricsko72
tag
válasz
HThomas #51707 üzenetére
Leginkább az a problémám, hogy katyvaszosak a képek. Jó lenne leválasztani a háttérről a történést. Az, hogy adott esetben cropolnom kell nem probléma. 40-re kitekerve már csak ritkán nevezhetőek élesnek a képek pl. Ha pedig felhős az ég, borús az idő, akkor aztán megy az ISO a vállalhatatlan tartományokba.
Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezek a képek mind a GX80 sport módjával készülnek, nulla manuál beállítás mellett.
-
válasz
HThomas #51656 üzenetére
. Mindenesetre oda fogok figyelni ezután, hogy a vázon rendben legyen a beállítás. A feladat kényes: infra-átalakított d5100-al próbálom különböző égők színspektrumát összehasonlítani. Az awb egyértelműen zsákutca itt, uis az minden fényforrásból fehéret akar csinálni, azt találtam ki, hogy minden expónál fix izzószálasra (ha jól rémlik, 3000K) állítom. A színek természetesen messze nem lesznek valósak, de legalább nem mászkálnak szét, ha ugyanabba a koordinátarendszerbe rakom őket.
Igen, a raw histogram is jó dolog lenne, egyelőre a tervezett workflow: manuál expós, fix 3000K wb nef->módosítás nélkül (kivéve crop) nx studio-ban konverzió 16bites tiff-re->python adatfeldolgozás.
-
-
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
HThomas #51485 üzenetére
Én a termék "saját" fórumán találkoztam a hirdetéssel. Ahol a hirdető komplett fb profilja elérhető. Ezért volt ez a sok mondat a részemről korábban- mert 0 db fotót lehet hozzá kapcsolni, mint átadott anyag. A neve pedig "egyedi"... tehát nem Kiss, Kovács... vagy bármely nagy sorozatszámú haza név, de más platformon sincs találat a srácra.
Ő mit miértre maga adta meg a választ. Z6-t (370ezer kb) cserél le 2.5 millás Z9-re. Megteheti? Persze. Van hozzá közünk? Kb mint amikor a fociról beszélgetnek az emberek... nem értik mire ment el a sok zséMeg hogy van-e értelme. Csak ő nem kösz(i)pénzt költ jó eséllyel
-
válasz
HThomas #51433 üzenetére
Valamit pedig biztos mókoltak a gépen belüli feldolgozásban, mert - számomra - látványos volt a differencia, pláne a Z6 esetében, azt az anyagot tényleg volt időm kukkolni és hasonlítgatni, de blikkre a Z50 is jobbnak tűnt. Na mindegy, lehet, az emlékek is szépülnek már.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
HThomas #51339 üzenetére
Hibás példány sajnos mindehol akadhat. És nem is biztos hogy gyártási hiba- simán lehet szállítási gond vagy a boltban ejtette le dobozában az eladó. Egy ismerősnek a Nikon 14-24/2.8-a volt menthetetlen. Lencsecsoport mozdult el...
A Tamronoknál már a 70-200/2.8 SP nem stabis verziójánál is sok volt az AF probléma. Beállt, majd hezitált és még élesíttgetett kicsit. Jópár ismerős ez miat adta el... a 70-200 G1 verzióra is volt hasonló panasz a tévesztős AF miatt. Sigmából fotóztam háromféle verzióval. SOk évig volt OS HSM, majd az új sport verzió. Ezek jól működtek. -
BigBlackDog
veterán
válasz
HThomas #51306 üzenetére
Nem, nem konzisztens. Visszanézve a kültéri képeket mindegyik sorozat esetén volt félrefókuszált. Amin több részlet volt, azokból kevesebbet rontott. Nem volt full homály egyik sem, csak éppen lehetett érezni, hogy egyik éles, másik meg nem.
Szobában, erős lámpafény mellett, illetve napsütésben az udvaron is próbáltam kihozni a nyugalmából, de nem igazán sikerült, mindegyik kép meglepően éles lett.
-
Throme
veterán
válasz
HThomas #50958 üzenetére
Közelre mondjuk téglafal, vagy olyan sík felület, amin azért van valami textúra, minta.
és távolra is, mint tájkép. Közben váltogatod a rekeszértéket.
Aztán lehet tesztábrázni, bár én nem szoktam.fókusszal kevesebbet foglalkoztam, mert jellemzően "sötét" obikat használtam.
A fix 35 mm obit kellett szokni, mert gyengébb fényviszonyoknál előfordult, hogy fókuszt tévesztett.Most, hogy utóbbi időben más rendszert használok, a decenter maradt, amitől igazán tartani kell. Erre jó a 14 nap.
-
Throme
veterán
válasz
HThomas #50955 üzenetére
Engem az élet (no meg a nikon szerviz és a 220V közös kooperációja) megtanított arra, hogy a decenter ellen a legegyszerűbb védekezés az online rendelés és a 14 napon belüli tesztelés.
Használt esetén már nehezebb ez a kérdés." bár látnak eltérést"
na az itthoni nikon szerviz még ennyit se látott a referencia sz@rjukkal együtt se
-
HThomas
őstag
válasz
HThomas #50948 üzenetére
Nos, a szervíz azt mondta, hogy bár látnak eltérést a két oldal között, ez így szerintük tűréshatáron belül van. De egyébként se tudnak ezeken a Sigmákon finomhangolni. Hát jó.
Ami picit fájt, hogy a srác a fókuszpontokról, a fókusz szervó módról és a picture control beállításokról beszélt, hogy majd azokat állítgatva, illetve alapállapotba állítva biztos jobb lesz. Valszeg ez a sablon duma, amit lenyomnak a fogalmatlanoknak, de akkor is.
-
Byk01
őstag
válasz
HThomas #50930 üzenetére
"A Tokináktól kicsit félek, olvastam panaszokat a fókuszra..."
Kérdés, hogy ez mekkora arányát érinti az objektíveknek. Mert mindig az hangos, akinek baja van, akinek meg jól működik, az legfeljebb akkor szól, ha annyit mond ilyenkor, hogy nála jól működik. De az emberben ilyenkor is a probléma marad meg, az meg, hogy esetleg 10 ember válaszolt rá, hogy nála jó, kiesik. Régebben pl. pont a Sigma 10-20/3.5-re mondták, hogy olyan torzítása van (bajusztorzítás), ami miatt inkább a változó fényerejű változatot ajánlják, vagy a Tokina 11-16/2.8-at.
-
motifator
senior tag
válasz
HThomas #50930 üzenetére
Szia, én egy Tokina 14-20 F2 használok D7200-vel ill. néha a Z6-ra is felteszem, teljesen rendben van, nincs fókusz problémán és elég éles (őszintén szólva a Sigma 18-35 F1,8 többszőr lő mellé, főleg ha a képszéleken van a fókusz). Igazából határeset, egy kicsit lehetne még "nagylátóbb", de inkább a fényerő mellett döntöttem (a 11-20 volt a másik kiszemelt annak idején).
Csak azért mertem megvenni, mert van egy old scool 50-135-is a Tokinától, azért ott kell rekeszelni. -
Lex Icon
senior tag
válasz
HThomas #50934 üzenetére
Nekem is Sigma 10-20/3.5-öm van és nincs vele semmi baj, ha tudod, hogy miért olyan, amilyen. Egy obi készítésnél behatárolják a zoom és rekesz tartományt oda, ahol az adott minőségi szintnél még elfogadható. Hobbi DX szinten ez a Sigma-nál a 10mm-es kezdő. Ha jobb obit szeretnél, vedd úgy, hogy 12-nél kezdődik és akkor nem rossz a széle.
Vagy fotózásnál vedd figyelembe, hogy keni a szélét, ezért olyan téma legyen ott, aminél nem olyan zavaró.
Ennél az obinál fókuszálási gondok voltak és az előző tulaj 2x vitte gariban javíttatni, de nem lett jó, majd én is elvittem még gariban és valamit kicseréltek benne és újra kalibrálták, így most jó a fókusz. -
-
Peczek
aktív tag
válasz
HThomas #50930 üzenetére
Nagy előrelépés lenne a Nikon a Sigma 10-20 után? Szerintem APSC-re nincs igazán penge nagylátó, max talán a Sigma 18-35/1,8, de az meg nem igazán nagy látó.
Nekem van Tokinám, hát azért a fix Nikon 35 mm/1,8 nagyságrendekkel veri élességben (ami pláne nem nagylátó, csak példaként mondom). Kellene valami fix nagylátó DX-re, de az nem nagyon van.
-
pergabb
senior tag
válasz
HThomas #50535 üzenetére
Tisztában vagyok vele.. ez olyan mint a digitális és filmes éra. Pedig sokat hozzá ad a mai napig, ha vki tudja milyen filmre fotózni. Full fogyasztói társadalom vagyunk, írtam, bemutatták a szerencsétlen, persze betegesen túlárazott iphone 13 készülékeket is, megy is a savazás rendesen, hogy semmi újat nem hozott. Az emberek ahhoz vannak szokva, hogy pikk-pakk eszméletlen új és világmegváltó dolgok jönnek mindig, el is várják. Ugyan csak 37 vagyok, de jobban belegondolva szerintem vhol az utsó generáció lehetek, akinek még volt gyerekkora, a sárban ugráltam egész nap, 15 éves koromban lett jó kis betárcsázós netünk, amin fél óra volt egy pixelhalmazt betölteni és már attól felállt, most meg olyan ütemben fejlődnek a dolgok, vagy csak felnőttem, hogy semmilyen érzést nem váltanak ki belőlem ezek a dolgok, sokszor inkább már elvesznek. Szeretem, hogy a Z sorozat vázai betalálják a szemeket, sajnálom, hogy a kutyámnál a különleges szemöldöke miatt nem mindig 100-as, de ennél több nekem már nem kell. Már a madárszem felismerést is érdekesen néztem canon oldalon. Vannak ismerősök, akik vadat fotóznak, lesben ülnek és várják a madarakat, pont az adja az élményt, mint akár a pecázás egyeseknek, hogy egész nap síri kussban, kiürített elmével ott jógázik, aztán ha van kapás, akkor neki lehet feszülni. Elhiszem, hogy sok embernek, a többségnek ezek mind hasznos dolgok, nekem már sok és részemről tényleg lelketlen, bár az is tény, hogy hiába a csiribiri varászlat, egyéni látás mód ettől még mindig nem lesz, nem ettől lesz jó egy fotós, kivétel pár területet, mint riporter fotózás, sport, stb, ahol kitartod a vázat, a többit már megcsinálja magától. Amúgy lehet tényleg én öregszem, tiniként egy új dolgot kibontottam, beteltem a szagával/illatával, hetekig nézegettem, fél év után és együtt aludtunk, most meg kinyit, csekkol működik e, oké, pipa minden, beb*szom a szekrénybe és amikor kell használom. A fejlődés azért káros az egészségre, az én koromban max azért szívták a vérem, mert trabink volt, most meg azért osztja egy 12 éves az ívet, mert neki iphone telefonja van, a másiknak meg ...valami más
aztán ezt jól meg is beszélik chaten úgy, hogy egymás mellett ülnek. Na jó, ez már kezd nagyon off topic lenni, kussolok.
-
Throme
veterán
válasz
HThomas #50538 üzenetére
Tudtam, hogy ebbe bele fogunk futni
Mégegyszer idézem az állítást:
"fröccsentett műanyag az egész külső"
És az állítás a külső alapján született, hogy játékszernek tűnik.
Kívülről mindegyik műanyag!
Oké, hogy belülről valamilyen fém ötvözet haladótól felfelé (belépők még ott sem).
Nekem van két nikon vázam, d5k, d7100. Kívülről ezek is műanyagok, de az utóbbi fémvázas belül. -
Throme
veterán
válasz
HThomas #50150 üzenetére
Nikon szervizbe én többet nem megyek. Kb 10 éve be se tettem oda a lábam. Pláne ha garis a cucc (fizetőst meg pláne nem ezek után). Valami lóf@sz referenciával összehasonlítják, amiről a jóég se tudja ki és mikor kalibrálta egyáltalán. Az eredmény mindig az, h fasza a cucc, semmi baja. D7k 35 kombot senkinek nem tudták belőni.
Bazinagy decentert se vesz észre a referenciájuk, 2 nekifutásra se. Tájképnél jönnek a fókuszsíkkal....
..a szervizvezető ráadásul... Milyen lehet a tõbbi?Pixel mappinget, szenzortisztítást rájuk bízhatod...
-
Throme
veterán
válasz
HThomas #50122 üzenetére
Ha már ez az új váz magával húz pár új obit aps-c-re , akkor megérte szvsz.
Amúgy jól néz ki és jó eladások esetén lehet jön az említett Z 60,70,80,90.
Z90-nél pedig feltámad a fórum, mint anno a D90-nél . Mekkora sláger váz volt az...Tükrösök pedig nem tudom mennyi fejlesztést kapnak.
Szerintem a melóra használók vagy átmennek tükör nélküli FF rendszerekre, akár márkán belül, vagy kikopnak.
Gondold el, pl nem kell fókusz kalibrációkra járni a szervizbe. -
rekid
addikt
-
válasz
HThomas #49969 üzenetére
"Vagyis ha jól értem, akkor a misztikus fókuszproblémák nagy része a dedikált fókuszszenzor elhelyezkedéséből eredne, feltételezem ilyen-olyan gyártástechnológia pontatlanságok miatt?"
Nem vagyok mérnök, de szerintem nem ennyire egyszerű a probléma, mert akkor adott váz minden objektívvel "szórna", míg esetemben például az 50-es nikkor illetve a 24-120-as is tűpontos. Még ha egy harmadik féltől származó objektívvel lenne a gond, akkor azt mondanám, hogy ott van a kutya elásva, de nem.
Tavaly szeptemberben még biztos, hogy nem vettem volna MILC-et. De most már láttam Z5-öt is épp csak a D750 ára felett, szóval már nehezebb lenne a döntés. Sok mindentől meg lehet szabadulni a MILC mellett, ezt látom még nem MILC tulajként is, ugyanakkor az se csodafegyver. Ne tudd meg, OKJ-n most hány kezdő fotóst látok MILC-el esetlenkedni, mert ott a kezében a gép, de egy WB-t kézzel már nem tud állítani, sötétebb környezetben nem lát a kijelzőn semmit, akku az gyér de persze csak egy darab van nála, markolat hiánya miatt minden második portré állású képe ferde, mindenhová a KIT obit használja, mert a drága váz mellé nem jutott már obira zseton, stb... Mindent öszevetve (még) nem bántam meg a D750-et, de technikailag azért egy FF MILC ma már szerintem kábé mindenben jobb, de ha más nem, az EyeAF és a szenzor stabi aranyat ér bármilyen fotós kezében.
-
válasz
HThomas #49966 üzenetére
Kábé ahogy írták is fentebb. Én úgy tudom, hogy a DSLR vázak alsó részében van elhelyezve egy dedikált szenzor, ami jóval kisebb fizikai területű, mint maga a képérzékelő, és azzal állít fókuszt a gép. Ezért van az, hogy az élességpontok száma és legfőképp elhelyezkedése korlátolt. Plusz, a képközépre eső fókuszpontok pontosabbak is, mint a szélsők, de ezt újrakomponálással ugye ki lehet védeni.
Nekem a 85 1.8G-vel volt több hónapos hasonló kalandom. Közelről back fókuszosnak tűnt, távolról meg front fókuszos volt a képek alapján, nem hogy 1.8, de még 4.5 környékén is. Szétidegelt, mire rájöttem, hogy nem én rázom be, lépek el, vagy bármi, hanem néha nagyobb rekeszt használok, néha kisebbet, és a tárgytávolság miatt változó DoF is nehezítette a felismerést. Egyik kedves ismerősömnek van egy lenscalja. Rámértünk, aztán csak egy kicsit volt front fókuszos. A váz 20-as skáláján 17-nél álltunk meg... Venni fogok egy ilyen skálát, mert baromi jó, bár elvileg elmászni nem szoktak az objektívek maguktól (bár a Sigma állítólag ebben is kivételes).
-
Peczek
aktív tag
válasz
HThomas #49966 üzenetére
Amennyire én tudom, a DSLR-nek fázisérzékelős AF-ja van. Előnye: gyors, Hátránya: teljesen máshol méri a távolságot, mint ahol a kép készül, ezért el lehet állítani, hajlamos a back és front fókuszra. (a DSLR-ek live view-ban kontraszt érzékelőt használnak, ez pontos, de ez pl. a D7200-nél még lassú nagyon).
A MILC: alapesetben kontrasztérzékelős AF-ja van, ez ott méri a a fókuszt, ahol a kép készül, az érzékelő síkjában, ezért pontos, nincs back vagy front fókusz. A régi szappantartóknak is ilyen AF-ja volt, de azok még lassúak voltak mint a fene. (Az újabb MILC-ekben már mind a kettő van, hibridek, gyors és pontos is, van rajta arc meg szem felismerés stb.).
De az okosabbak ezt jobban tudják, majd elmondják ők.
-
Peczek
aktív tag
válasz
HThomas #49963 üzenetére
Én a D7200-et kiküldtem garanciába Csehországba, valamit molyoltak rajta. De konkrétan az összes obimon keresztül-kasul kellett valamit utána is állítani.
Sigmából a dokkolhatót fogom csak megvenni.
Ma már lehet, inkább MILC-et vennék emiatt.
Nem vennék, még mindig k drágák. -
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
HThomas #42643 üzenetére
Megint összemossuk a sokat RAW-ban fotózó "profikat" amik napi szinten szedegetik ki a kártyát a vázból és a hobbistákat akik hetente-havonta lementik az addigi termést. Előbbiek nyilván nem b@szakodnak adapterrel, utóbbinak meg igenis jól jön ha a nyaraláson be tudja tolni a tabletbe a microSD-t, megnézegetni a napi képeket.
-
Stitch
őstag
válasz
HThomas #37112 üzenetére
Fogalmam sincs.
Sejtésem szerint egy kövér hibaüzenet fog dobni a gép, kétlem hogy ne gondoltak volna ilyen esetre.
Más. Nikon háza táján van/várható a Canonéknál már bevezetett, egy az erre alkalmas vázzal, de külön egység nélkül működtethető rádiófrekvenciás (Speedlite 430EX III-RT) vakukioldás?
-
fireman123
őstag
válasz
HThomas #25446 üzenetére
Ezt kaptam az egyik hivatalos Nikon forgalmazótól a céges garival kapcsolatban:
"Tisztelt Uram!
Amennyiben a készülékre 3+1 év garancia van akkor az a céges vásárlóra is természetesen érvényesíthető. A különbség a 72 órás meghibásodás és az elállás kezelésében van.
--
Üdvözlettel: ................." -
Throme
veterán
válasz
HThomas #17155 üzenetére
Igen, több variáció is létezik. Vettem úgy vázat, hogy a kit dobozból kivették a kitobit (és ennek cuccait) és csak vázat adták. Meg is kérdeztem, hogy nincs tévedés, mert nem kit-et kértem....
(lehet ezért is van külön garijegy a fő darabokra, nem csak a dátum eltérés miatt....)
A kivett obikat meg fehér dobozban OEM-ként passzolják el.
Első gépem én is úgy kaptam, ahogy írod. Így van egy szép váz dobozom meg egy rendes, külön obis dobozom is.
Talán akkor jó ez, ha külön-külön lenne eladva egyszer, de igazából lényegtelen. A tartalom a fontos.
-
törölt tag
válasz
HThomas #16780 üzenetére
+1
Aleister: én ezeket a dolgokat nem külsőstől várnám el, de könyörgöm, a belépő szegmens már szinte androidon nyomja (vagy hamarosan valami herélt tapi-vackon), a 2 milliós csúcsváz meg .. Na, érted.
Legyen egy D4 a mostani felállásban, és egy D4e mint "electronic" vagy D4f mint "future-proof", faxtudja, teletömve minden fiszfasszal, aminek lehet csak a negyedét használja a paraxt, de pont amit HThomas is írt, ilyenek azért legyenek már értelemszerűek. Még gariba se vinnének annyi üveget, ha a váz tudná "intelligenciából" kezelni mind a gyutáv, mind a rekeszre beadott AF fine tune értékeket.
Egy kis plussz fejlesztéssel - mert nem hiszem, hogy annyira durva lenne ennek megfelelő firmware-t írni - irdatlan szervizidőt spórolnának meg, konkrétan az AF kalibrációs ügyeket egy csapásra, nem beszélve a user experience-ről. Egy D800-on de már Ropi is egy ödémahármon simán elvárja, hogy a fókusz kompromisszummentes legyen és kellően finomhangolható, mivel fázisalapú.
-
válasz
HThomas #15778 üzenetére
Az az 1/3 stop talán annyira már nem oszt, nem szoroz - inkább a torzításra meg az élességre leszek majd kíváncsi... (Főleg, hogy ezt gondolom inkább majd az új vázakhoz veszik - ott a 24MP meg az OLPF elhagyása mindenhol, aztán könnyen csodálkozhat a kedves vevő, hogy az egészet hazavágta egy maszatolós szuperzoommal... )
-
törölt tag
válasz
HThomas #15758 üzenetére
Bírom, amikor a gyártók merészen írnak 4 stoppos stabit az obikra, aztán a Lenstip mikor elég korrektül leteszteli a stabi hatékonyságát, kijön 2-2.5 max 3 (nagyon jó esetben!) EV a stabi javára. De 4 ?
Istenem, mikor hagynak már fel a cégek a hazugsággal..
Ugyanez az új autóknál a vegyes (!) fogyasztásra: nemhogy vegyesben, hanem országút light-osban lehet annyit megetetni a legtöbb autóval, amit a vegyesre írnak. A valódi vegyes meg kijön vagy másfélszer annyira.
Na ezekről perelném a szart is le azonnal, de hát a világ nem rólunk szól.. Vagy valami brutál globál fogyvéd, vagy ilyesmi. És niiincs kiskapu se jobbra se balra, nem extrém körülményt akarunk nézni, hanem átlag felhasználást. Tüntessenek fel minden terméken olyan infót, amit az a termék tényleg nyújt.
-
törölt tag
válasz
HThomas #15165 üzenetére
Ha belefér a keretbe, 1.4. Tágon az 1.8 jobb, 1.8-on szinte forma-forma (egyedi darabtól függően az 1.4 1.8-on talán picit ráver, de nem észrevehető). Mindketten nagyon karcok. Ami fontosabb lehet, a bokeh, a háttérmosás minősége. Az 1.4G-é szebb. Akinek ez fontos, vegye. Akinek nem, vagy kevésbé fontos, ne vegye. Normál esetben, amikor nincs semmi különös a háttérben, szép az 1.8-é is. Amikor viszont fények vannak ott, pl. karácsonyfa, városban fények, stb.. -> ezekből gömbök lesznek ugye (azaz 2D-ben korongok)
és ezek 1.4-esen már sokkal szebbek.
Kb ennyi, én mást nem is igen tudnék felhozni. Baba mindkettő.
-
Larry303
addikt
válasz
HThomas #14882 üzenetére
nem kimondott bécs, csak ezt épp ott hirdették, én meg párszor járok arra, plussz ismerősök is laknak kint szal nekem spec. könnyebb, mint BP
amúgy willhaben.at és ott marktplatz
nem kimondottan olcsóbb...főleg most a eur miatt, viszont a cuccok szinte mindig nagyon pöpec állapotban vannak. -
imyourfriend
őstag
válasz
HThomas #13557 üzenetére
Aki fotozni akar es nem folyton hibakereso egyent jatszik vagy fokusztesztel mint az orult annak hasznalhato a rendszer. En vazamon is elojott par potty f8on, es? Felhivtam a helyet ahol veve lett a vaz es eszkozoltem a szenzortisztito lenspent amit ajanlottak. Lehet venni d800at ha valaki nem szeretne hordani a gepet a foti utra, vagy nem akarja hazilag pucolni a szenzort.
Neked van vagy volt problemad olajos szenzor miatt?
-
torzo
őstag
-
L4mie
veterán
válasz
HThomas #4547 üzenetére
Belefér, persze nem a 5mm vastag 2rétegű fonott gyapjú, hanem egy olyan amit nyár este felveszel amikor söröztök a parton a haverokkal.
Amúgy én Kindle-t meg könyvet szoktam cipelni a tetejében.de RN azt mondta lassan eladja az övét.
Btw: ebbe belefér a 70-200 true?! mert én csak vakut-35 öst meg 18-105-t hordok vele. -
Engin-R
csendes tag
válasz
HThomas #4539 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Most egy hosszabb kirándulás elébe nézek, a keretből viszont max. D5k futja, de a következő pár hónap is ki van merítve anyagilag. Ha sikerül kifognom jó áron egy D5k-t, lehet bepróbálom a következő pár hónapra, aztán ha lefutnak az egyéb dolgok, váltok egy 5100-ra.
-
*Ropi*
félisten
válasz
HThomas #4519 üzenetére
Ha már táska téma,akkor kapcsolódik:
How to Protect Yourself Against Camera Gear Theft as a Photographer
-
gyurma01
tag
válasz
HThomas #4519 üzenetére
Szerintem Forceberg direkt gyorskiszedőst keres. Az anyagát tekintve úgy néztem, hogy nem a leggyengébb anyagból van, szerintem vízlepergető. Természetesen órákig tartó szakadó esőt nem biztos, hogy kibírja. Ennyi pénzért(40% kedvezménnyel) nagyon jó táska, ha az ember nem akar 70-200-at is vinni.
-
aleister
veterán
válasz
HThomas #4473 üzenetére
Persze, érthető.
Csak vidékiként az a fura, hogy sokan nem élnek a lehetőséggel, hogy ott van náluk minden helyben, és mégsem használják ezt ki.(#4474) m3ss:
Biztos van ott is ilyen probléma, csak épp mindenki a saját háza tájékán érzékenyebb az ilyenre. Egyébként Nikonnál is szinte csak a D7k-ról hallottam ilyet. D90-re eddig nemigen volt panasz. Más váz meg tudtommal nem hibázik. -
m3ss
veterán
válasz
HThomas #4473 üzenetére
aleister +1. ezert veszel garis termeket, nehogy mar ne csinaljak meg. el nem jonnek amig be nem lovik a vazamhoz. amugy eleg erdekes dolgokat hallani nikon szervizrol. na meg ezek a felrefokuszalasok is. canononosoknal nem ennyire jellemzo ez, nem? vagy csak ok nem tudnak fotozni es nem veszik eszre a ff/bf-os kepeket
-
Throme
veterán
válasz
HThomas #2124 üzenetére
Ha a szerviz nem talál hibát hiába bizonygatod majd fotókkal illusztrálva, hogy van, a munkalapon újra az általad bemásolt szöveg lesz.
Amúgy az elkészült fotókon is erősen félrefókuszál, vagy a tesztábra lövöldözése során ennyire szembetűnő?Esetleg állítsd be jól kis dof-nál és hétköznapi használat mellett nézd meg mennyire zavaró ha mellémegy szűkebb rekeszen....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest