- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Real_Necro #32718 üzenetére
nekem is maradt a műanyag, mert nagyon sokba kerülne fémre cserélni, de azért csak fémre vágyok.
nézd, 7 éve van kb ugyanolyan gépem, 2x tört. akkor én is csinálhatnék statisztikát, hogy 6.5 évig milyen király volt a műanyag bajonett. nem teszem, mert amikor mégis eltörött, olyan picike koppanás volt, ami legfőképp csodálkozást szült, hogy ennyitől??
nem nagyon érdekel h merre fúj a szél. abszolút nem érdekel h ki mi alapján dönt obi mellett. megosztottam tapasztalatomat, és abszolút értem, h miért van a fém a minőségi optikákon. stabilabb, megbizhatóbb, tartósabb, ezt azért nem kéne vitatni, asszem. bár lehet, h pont ezen vitatkozol. részemről vége a vitának, el akartam mondani, h törik, nem csak nálam, és nagyon pici esésnél is, tokban is. ezt se kéne vitatni.
a fényképező nekem egy használati tárgy, mint telefon, ekkora esést pl bármely telefon csont nélkül túlél. a 18-105 súlyú, méretű obi műanyagbajonettel nagyon nem.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #32712 üzenetére
Szerintem is user error az egész, ezért is sarkítottam Ali-nak, mert eddig akinél nem történt baleset nem volt gond a műanyag bajonettel. Azért mert az obis fórumban jelezte 1-2 ember, hogy tört, majd a teljes sztorit is leírják, abból látszik, hogy user error, ahogy Te is írod.
Nem kell félni a műanyag bajonettől.
Még arról volt szó korábban, hogy jobban kell figyelni az érintkezők tisztaságára, mert könnyebben előfordulhat kontakt hiba, mint fém bajonett esetén, de ez is user függő, hogy tartja tisztán az obiját.Ráadásul vittem már nyári melegben, és hideg időben is műanyag bajonettes obit. Ilyen körülmények közt sem történt semmi probléma, igaz nem is csaptam neki semminek, nem ejtettem le.
#32713) tvamos: A párnázott márkás táska se garancia leejtésre. Csökkenti a sérülés mértékét, de van az a szint, helyzet, mikor ez is kevés....
szvsz
-
válasz
Real_Necro #32267 üzenetére
220voltosok nálam is másfél hónapig ültek a raktáron lévő portékán...
-
gergo5991
őstag
válasz
az ár miatt választottam (kb 60 000-ret spórolok meg) , amúgy korrektek eddig, válaszoltak minden emailre 1-2 órán belül.
7 munkanapom van, aztán szeptemberig szabadom van, csak már kell a gép mert így is halálra unom magam itthon.
-
fanti
addikt
válasz
Októbertől júniusig?!
Hihetetlen.....
De tán csak nem vártad ki? -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #32245 üzenetére
Rendben. Szevasz!
-
válasz
Real_Necro #32245 üzenetére
Nem arról szólt a téma, hogy a 105VR rossz lenne, sőt!
Csak, hogy FX-en a 150-es a király, vagy a 180-asok -
válasz
Real_Necro #32243 üzenetére
Mindent eladsz?
FX-en a 150-es az álom. Pont. -
válasz
Real_Necro #32076 üzenetére
A Videó alapján nekem ilyen tévésopposnak jött le!
Ha használod, és azt mondod, hogy jó, akkor kipróbálom én is!
-
válasz
Real_Necro #32070 üzenetére
És most rendkívüli akciónk keretében 47990 ft helyett, csak 9990 ft, igen, jól hallotta, 9990 ft.
És ha most azonnal telefonál, akkor nem egy hanem 2 Cyber Clen szett lehet az Öné!
Hát nem hihetetlen?!
Telefonáljon most!!Bocs... nem hagyhattam ki -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Real_Necro #30874 üzenetére
A nikonos samyang 14-en van rekeszállítás vázról, illetve van fókusz visszajelzés a keresőben.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #30874 üzenetére
Szerintem az csak sima MF volt.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #30137 üzenetére
Azért UWA-val, játszótéren, 4-6 méter távolságból... Keresni kell majd a gyereket a képen rendesen
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #29138 üzenetére
40-45 között reális. 45-öt kb a garis, nem használt példány ér.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Real_Necro #29138 üzenetére
Az ár alkuképes bizonyos keretek között.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Real_Necro #28652 üzenetére
Jaa nem kellene ilyen későn írnom, tudom hogy a nonVC jobb... nem tudom miért írtam fordítva
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
Real_Necro #28423 üzenetére
Sziasztok! Majd' 4 év kihagyás után ismét csatlakozom a Nikon táborhoz egy D610-zel.
Tegnap kaptam meg, nagy az öröm. DX-ről (D90) váltottam.
Féltem, hogy az üvegeim kárát látják a hosszú táskában pihenésnek, de (kopp-kopp) eddig nem látok gombatenyészetre utaló jeleket. Nagyon örültek az új váznak.
Vakumon meg kellett tisztítani a sarukat, mert nem érintkeztek, de utána helyreállt a rend.
Számomra baromi nagy különbség van a két váz között. Mind felépítésben, mind kezelőszervekben. Tudásukról nem is beszélve. Sokat rágódtam azon, hogy vegyek-e Fx-et, de végül döntöttem. Eddig úgy tűnik, helyesen. -
törölt tag
válasz
Real_Necro #27573 üzenetére
Ha már itt tartunk: mikroszálas kendőből van valami ajánlott?
Rent: Az is egy megoldás, akkor már csak a keretet fogom látni 10'-ig.
-
espista
senior tag
válasz
Real_Necro #27573 üzenetére
Ilyesmi csomagot néztem. [link]
-
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #27564 üzenetére
Én is most vettem (hétfőn) 50 1.8g-t szintén 56-ért. Így most van 35+50 1.8, meg 70-200 2.8.
14mm samyang manual-on gondolkozom most következőnek. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? 125 körül van az ára. -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #27564 üzenetére
Jó sokat engedtél az árából.
-
SsPL711
őstag
válasz
Real_Necro #27539 üzenetére
Lehet közben fotózni is, akár
-
Melorin
addikt
válasz
Real_Necro #27537 üzenetére
A felsőtestet kímélik, az alsót megmozgatják
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #27530 üzenetére
Előbb-utóbb úgyis beszerzek egy 35-ös fixet, az 50-es nem izgat! Ha olcsóbb lesz, mint a Niki...
Ááá, nem hiszem!
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #27432 üzenetére
HA külön veszed. De kitben nem jellemző, hogy mellé kerülne.
-
nesa
veterán
válasz
Real_Necro #27256 üzenetére
Szerintem van a d90 be is de csak jelzes erteku, igen korlatozott a kepek szama valami max 10 vag y15 remlik, most nincs nalam a gep nemtudom megnezni.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #27256 üzenetére
Úgy látszik akkoriban még csak a csúcskategóriába építették bele.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #27253 üzenetére
Interval Timer Shooting? Mert az van már a D200-ban is.
-
pcsabat
őstag
válasz
Real_Necro #27253 üzenetére
ja, persze. Időzítésre persze! Nyilván eszembe sem jutna nem a beépítettet használni. Távkioldásban gondolkodtam csak, én kérek elnézést
-
pcsabat
őstag
válasz
Real_Necro #27249 üzenetére
mi az 5100-ba vagy a 7000/7100-ba beépítve? Az infrán kívül? Az én d7100-ban még nem találkoztam - sajna - a wifi opcióval
Nyilván van számos opció - kábel, wifi + mobil app, egyéb harmadik gyártótól származó megoldások - de a fentit én csak azért javasolom, mert ismerem és garantálom, hogy még úgyis kioldja a gépet a kert végéről, hogy egy kanyar is van a gép és a felhasználó között.
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #27241 üzenetére
Én azért sem kötöm rá a gépet a PC-re, mert hajlamos lennék úgy hagyni, és nem akarom, hogy emiatt merüljön a gép akkuja, amit aztán a legrosszabb pillanatban történő leállással honorál.
-
mijos
senior tag
válasz
Real_Necro #27209 üzenetére
Felhivtam oket es azt mondtak csak alljak el az atveteltol, ha meg pont nem vagyok otthon akkor csak kuldjem vissza es kifizetik. Ki tudja a visszafizetes mennyi ido, na meg mire a masik megjon, es holnap meg pont mentem volna new yorkba fotozni
idoben mellesleg szukosen allok mert van meg kozel 2 hetem itt es most kezdodik majd a vakaciom, amikor idom es lehetosegem lesz fotozni. Kerdes hogy megeri e ez a huho, vagy maradjon a kamera amit ma kapok, objektivvel, 2 ev garanciaval es ajandek mutyukkel.
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #27198 üzenetére
Igaz bár
inkább úgy mondom, hogy ha már a kezedben van -
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #27164 üzenetére
azt neked irtam, attol h alitol nyultam a halal pontos kifejezest
te fokuszteszteltel, te irtad h ott szort es h borotva volt hasznalat kozben rekeszelve...attol meg szort sztem ugyanugy, csak nehezebben veszed eszre ha rekeszelsz is, es netan ugy alakul a fokusztav/targytav/rekesz.
de lehet a tietek jo peldany...en csak leirtam a tapasztalataimat, biztos nem ajanlanek senkinek ilyen obit, pedig elessegre teljesen jo. legalabb van pro, kontra velemeny is.ha mar itt tartunk, multkor bevittem vaksotet furdobe az epl6ot kitobival, es csak csodalkoztam h harap...de olyan korulmenyek kozott, h meggyozodesem a tamron ott egyszer nem adna fokusz megerosites visszajelzest.
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #27161 üzenetére
3 kulonbozo embernek is valaszoltam a hsz-ben. idezojelbe rakva amit mondtatok. es igen, uj hozzaszolas helyett valaszra mentem ali hsz-en. de javitsatok ki, irjatok az idezojelek ele a neveket, hsz szamot es akkor remelhetoleg mindenki erti majd...
(#27162) quby af-c-n ne fokusztesztelj, foleg ne kezbol
amugy en elso korben dottune tesztet ajanlom, vegtelen kornyekere kalibralva, nem 30-50x gyutavra.
-
quby
őstag
válasz
Real_Necro #27153 üzenetére
"...Én azt a vázat megnézetném egy szakival, vagy kimennék napsütéses időben minden obival szabadba, vázon kikapcsolnám a fine tunet és lőnék egy sorozatot, akár állványról..."
Ezt nem teljesen értem. Sorozatot? hogyan is kellene ezt pontosan? és mi derülne ki ebből?
"...Fókuszálásnál AF-C és D-9 van belőve User módban, ezt kombinálom BB ..."
Mi a D-9 és, mi a BB???
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #27147 üzenetére
nappal nem probaltam, csak fokuszteszten, akkor csak szort.
de kb iso1600 1/100 sotetben..rengeteget huntol, es ugy tologatja fokuszt, elore szepen lassan, aprankent, mintha cdaf-et hasznalnek tukrosontotal maskent mukodik az elessegallitas mint gyari obikkal, hallani, erezni.
-
válasz
Real_Necro #27147 üzenetére
Pont ez az, hogy nem ideális, hanem ahol használ egy fényerős obit az ember.
Ugyanez volt a 28-75-tel is, a fény fogyásával halt meg az AF. -
robit1973
aktív tag
válasz
Real_Necro #27142 üzenetére
Köszi, megyek oda!
-
bandigno
senior tag
válasz
Real_Necro #27117 üzenetére
a fénymásolósok oldaláról működik a dolog, ahogy a videó mutatja!
Olvasom a nyűgöket, hogy hogy sikerül/nem sikerül összehozni a dolgot Nikon esetén, de normális megoldásra még nem bukkantam, max úgy ha veszek másik powerbankot. -
bandigno
senior tag
válasz
Real_Necro #27114 üzenetére
wow, erre volna egy linked? nem látom rendesen h milyen az a csatlakozó!
Köszöntem!
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #26997 üzenetére
Akkor nézd meg, mit írtál
A Tamira 420 g-ot, a 18-105-re 434 g-ot, és a kettő közti különbségre 13 g-ot.
A matek órán tanított kivonás szabályai szerint nekem 14 g-ra jött ki a különbség -
Rent
senior tag
válasz
Real_Necro #26999 üzenetére
Egyébként a mostaniakkal is előfordulhatnak gondok? Valamint ha cégre kérek számlát, az 5 év garancia akkor is igényelhető, vagy csak magánszemélyként?
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #26991 üzenetére
A Nikon 18-105 420 gramm, a Tami 17-50 434gramm. 13 gramm különbséget észreveszel? Durva...
De a Tami feleakkora távon használja el azt a sok üveget, ami a súlyt adja. Ha 105-ig menne az is, 2x olyan nehéz lenne
-
válasz
Real_Necro #26991 üzenetére
Aztán az 1 gramm hová lett, elszívtad?
-
dualcore
őstag
válasz
Real_Necro #26931 üzenetére
Köszi a részletes leírást, így már tiszta.
A szettet egy barátomtól vettem akinek számtek és műszaki elektro boltja van, ő rendelte nekem. Ott vannak a garancia papírok is, délután ha hazaérek megnézem okával.
Köszi.
Visszaolvasva a fórumban láttam írtátok hogy a váz szoftverét is lehet frissíteni. Ha működik tökéletesen van értelme ezzel foglalkozni? ( mint írtam nem értek hozzá) -
dualcore
őstag
válasz
Real_Necro #26929 üzenetére
Hivatalos magyar üzletben vettem. Ezek szerint itt is lehet + garanciát venni hozzá?
-
Tcm
tag
válasz
Real_Necro #26861 üzenetére
Köszönöm.
Beszélek velük. A legnagyobb gond az ugye, hogy minden hétvégén esküvő... -
mijos
senior tag
válasz
Real_Necro #26833 üzenetére
Ohh lassan mar fogadast lehet kotni
Ebay amugy sem az a hely ahol " csa haver utkozzunk mar a nyugatinal 5 percre hogy lecsekkoljam a cumot faszaul mukodik e".
Masik kerdes mekkora memoriakartyat vegyek es milyet?
18-105 vagy 55-200? -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #26833 üzenetére
+1
-
mijos
senior tag
válasz
Real_Necro #26825 üzenetére
Meresz? Inkabb laikus es meggondolatlan
Miert mi baj lehetne vele? -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #26825 üzenetére
Miért?
Nincs baj a 35-ösökkel. -
gerlaip
addikt
válasz
Real_Necro #26818 üzenetére
Péntekre értettem a hétvégét...
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #26791 üzenetére
Mondjuk hamarabb hegesztenék rá egy CPL-t az obimra, mint egy UV-t az biztos.
-
DAVE_CH1
tag
válasz
Real_Necro #26788 üzenetére
Igen, mondasz valamit. Nézegettem a Hoya szűrőket és ami a legjobban megtetszett az a [HOYA Pro1 Circular] ebben a videóban jól létható a szűrő lényeg. Nem hinném hogy a képminőség ezzel a szűrővel romlana.
-
updog
őstag
válasz
Real_Necro #26755 üzenetére
Nekem a D3200-hoz már VRII járt, fizikai minőségre kopogós, gyenge érzetű műanyag, jófajta gumigyűrűvel, képminőségre jobb mint a VR I bár olyat csak D3100-on használtam, de minden teszt jobbnak hozza ki a II-t
Amúgy praktikus, csak ne felejtse el az ember kinyitni
#26757 ja, nagy előnye hogy már nem forog el
Ha az anyaga gagyi is, tény hogy jól összerakták, lassan egy éves lesz és semmi baja, a VR I már kotyogott ilyen idősen
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #26755 üzenetére
SWM motorra még mindig nem futott bele.
-
válasz
Real_Necro #26740 üzenetére
AZ ILYENEKBŐL SZÜLETETT A D7000 AF "MÍTOSZA"...
-
zool1
őstag
válasz
Real_Necro #26736 üzenetére
Nem azt tudom. Adott 39 fokuszpont es ugye a gep magatol all ra dolgokra egyszer egy fokuszpont aktiv maskor tobb. Latni szeretnem egyszerre az osszes fokuszpontot es majd en beallitom manualisan hogy melyik legyen eles. A leirasbol szinte lehetetlen kihamozni.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
Real_Necro #26729 üzenetére
A márka lényegtelen, a praktikum és az ár dönt. Ha váltok az is fényképező lesz, szóval valószínűleg az is bele fog férni
-
Melorin
addikt
válasz
Real_Necro #26676 üzenetére
Nem Kitti. És ez biztos, mert a feleségem
-
Serius1974
tag
válasz
Real_Necro #26501 üzenetére
Nem volt meg, de akkor hívom őket.
Az MKB bank épületében vannak, az előtt meg lehet állni! -
80hun
addikt
válasz
Real_Necro #26341 üzenetére
Vagy garanciába ezeket a vázakat nem állítják ujra amivel gond van?
Nekem még nem volt ilyen gondom szerencsére. Bár én vázból mindig garisar próbálok beszerezni ha bármi gond lenne. -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #26308 üzenetére
Azért szokott kiesni a Sigma, mert a Tami annyira erős ezen a területen, hogy nemigen szokott egyéb 3rd party obi szóba jönni. A Nikkor azért alternatíva, mert sokan vak-márkahűek, valamint mert AF téren tán konzisztensebb. Bár pont a 70-300VC-nél nincsenek panaszok.
Egyébként természetesen menalcasnak ment a válasz, csak agyilag zokni vagyok már.
-
Serius1974
tag
válasz
Real_Necro #26290 üzenetére
Szia!
A Hungária útról lehet megközelíteni! Meg is lehet állni előttük. Egy Bank épületében vannak. -
Vyndree
őstag
válasz
Real_Necro #26248 üzenetére
Létezik más ok?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Real_Necro #26208 üzenetére
Köszönöm.
-
bigsee
addikt
válasz
Real_Necro #26076 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #25967 üzenetére
Ez a bevonat típusától függ. Ha igazán durva zöldbe hajlást akarsz, akkor szerezz egy Prakticar 50 1.8-at. Filmes gépeknél, ahol ugye nem volt WB állítás nagyon kijött a bevonat hatása. Az akor létező Zeiss üvegekhez képest igencsak szembetűnő volt.
-
válasz
Real_Necro #25967 üzenetére
Biztos, mire az 50-es került sorra, már üres volt a boros üveg, azt jobban kijött a zöldje
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #25932 üzenetére
Lekopogom, nekem többi obival nincs ilyen problémám, ebből pedig azt tudtam csak meg, hogy a d7k af-e szarakodik.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Real_Necro #25875 üzenetére
Okay, köszi. Utána olvasok mi a módja, gondolom valami charton kell különböző rekeszen tesztelni az AF pontosságát. Ő csak magyar garis, új cuccokat vesz, szóval ha nem lesz jó, akkor könnyű lesz élni az "elállással".
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Real_Necro #25873 üzenetére
Igen, erről olvastam már itt. De mintha főleg D7k (vagyD7k1?) nál volt róla szó.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Real_Necro #25871 üzenetére
Mondta, hogy majd szeretne egy fényerős fixet, de az 50 mindenképp szűk neki. Mit nézek be?
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #25854 üzenetére
Mindkettő bullshit számomra, de hát kinek mi; használjuk az A-t meg az S-t (ne adj Isten az M-et).
Más:
Olcsó grey card vs drága grey card. Van érdemi különbség, vagy nincs? Nekem azt magyarázzák most, hogy van, de nem látom be, hogy miért és mi.
-
Vyndree
őstag
válasz
Real_Necro #25832 üzenetére
Jó tudni, köszi.
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #25788 üzenetére
a 105ös nikornak olyan a képe mint a fél misis 70-200 vrll nek...csak ugye fix...én is imádom...
2negativum: nem gyenge a CA ha messzebbere fokuszálsz, és a képszéleken a távoli bukék macskásodnak azért...ezen kívül pazar egy üveg sztem.a 105ös sigmát sztem használta anno mess és tán force is, ha jól emlékszek mindketten dícsérték
-
80hun
addikt
válasz
Real_Necro #25788 üzenetére
Nagyon szép kis gyíkocska.
Egy 105-öst én is hiányolok nagyon. A régi rendszeremhez volt (Sony).
Nagyon kéne egy , de sajnos én is csak bépített motoros obit vehetek a d5200-höz.A Sigma 105mm os hsm-ről mi a véleményed. Ha lehet újat vennék a gari miatt.
-
amulet
senior tag
válasz
Real_Necro #25772 üzenetére
kipróbálni nem tudom, de akkor marad az 50-es és majd egy macro küldön
-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro #25777 üzenetére
ha tudsz venni nettó áron
Ilyesmi árakon láttam mostanság őket. -
quby
őstag
válasz
Real_Necro #25679 üzenetére
Ez szörnyű.... Hogy nem tudok venni egy üveget két raklap pénzét úgy, hogy biztos lehetek benne hogy megbízhatóan, rendeltetésszerűen fog működni....
-
válasz
Real_Necro #25681 üzenetére
Lehet,h egyet ki kellett volna probalnom,de vhogy egyik teszt sem dobott hatast tole
Jo a becenev,de en nem a tehetosok iranyabol kozelitem meg a dolgokat.
-
válasz
Real_Necro #25679 üzenetére
3db T17-50 araban?
-
Motaba78
addikt
válasz
Real_Necro #25541 üzenetére
Kb. 3×4 mm a mérete a szenzoron. Szabad szemmel is elég ilyesztõ a làtvànya.
-
hotkar
senior tag
válasz
Real_Necro #25541 üzenetére
Vagy szentjánosbogár
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #25516 üzenetére
D7k.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #25508 üzenetére
Ha elektronikusan állítod be, akkor ugyan úgy pontatlanul ugrik be. Rekeszgyűrűnél mindig ugyan oda fog beugrani, mert egy gátlón felütközik.
-
negyedes
addikt
válasz
Real_Necro #25504 üzenetére
annyira nem veszes, d3200-on probalkoztam mikor varsoban voltam, lagyabbak a vonalak az biztos.
-
válasz
Real_Necro #25490 üzenetére
Természetesen
-
Horvla
csendes tag
válasz
Real_Necro #25423 üzenetére
Azèrt bìzom benne, hogy nem kell heteket várni a vègeredmènyre!
-
Horvla
csendes tag
válasz
Real_Necro #25420 üzenetére
Igen ez igaz. Viszont ha nem javítható, akkor cserélik. Nekem úgy is jó, csak jó obim legyen!
-
Horvla
csendes tag
válasz
Real_Necro #25418 üzenetére
Sajnos már a 14 naptári nap után. De az elállásal miért jártam volna jobban? Nekem végülis kell ez az obi, csak jó legyen! Arra gondolsz, hogy nem lesz jó az obi, és így jártam??
-
Horvla
csendes tag
válasz
Real_Necro #25414 üzenetére
Igen, tudom (most már). Most tanulom meg, mit jelent az, hogy jól letesztelni. Már ezután a 2 hét után másképp állnék hozzá a tesztelésnek. De akkor is katasztrófa, hogy egy új obi ilyen rossz legyen! Sajnos aki nem rutinos az obik tesztelése terén (mint én) az nem azonnal veszi észre ezeket a hibákat!
Ha jó lenne az obi akkor tetszene, mert tényleg jó képeket lehet vele csinálni! Sajnos ez az öröm még várat magára az én esetemben, de remélem, hogy ami késik, az nem múlik! Amúgy a decenterességet lehet javítani? -
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #25406 üzenetére
Jogos, bocsánat, mindig kiesik h él és virul az a topic is.
-
toth_janika
őstag
válasz
Real_Necro #25391 üzenetére
Én, amikor megvettem a D7000-et elhatároztam, hogy máshogy fogom kezelni, mint a 350D-t... Az inkább "munkagép" volt. Nem hogy lenspen nem volt hozzá, de az obit is mindig "huhogással" meg zsebkendővel töröltem
(bár nincs rajta egy darab karc se, még mindig! koppkoppkopp
)
Kártyaolvasó? Meg a fenéket! Lenspen? Minek?! Mikroszálas vacakok? H*lye vagy?! Táska? Eh!
Most viszont van minden, és minden e-bay-ről, és egyik sem hamisítvány
Larmor mikroszálas törlőkendő, Lenspen, Giotto's körtepumpa, Larmor Glass IV LCD védő, Case Logic hátizsák (a céges noti is belefér, így sehova sem megyek gép nélkül)...
Az én drágámnak csak a legjobbatSorry! Nem Neked szántam, hanem kvvvvkkk szaktársnak!
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #25383 üzenetére
Igen, akinek folyamatosan változik a felszerelése. De a többség nem ilyen. És elnézve, hogy milyen ára tud lenne egy-egy fotóstáskának, nem biztos, hogy az ember csak úgy cserélgetni akarja.
-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro #25387 üzenetére
valahogy nekem mindig sikerült, általában leszedésnél vagy tokba berakásnál...
-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro #25383 üzenetére
mikroszálas kendő nálam a szemüveg miatt mindig van, viszont a polárszűrőhöz valamiért nem jó. A bevonat miatt, vagy nem tudom, de nem törli le az ujjlenonyomatos zsíros maszatot róla, csak elkenegeti. Azért kellene aktív szenes cuccli, az talán megköti a maszatot, és utána le tudom törölni
-
fireman123
őstag
válasz
Real_Necro #25377 üzenetére
Azt hiszem ezzel én is választ kaptam a másik topicban leírt teljesen hasonló dilemmámra . a D5300 és 18-105 vagy 18-140 obi választásra vonatkozóan.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #25380 üzenetére
Táskavásárlás előtt viszont nem árt eldönteni, hogy mit is akar majd még venni az ember. Mert kissé kellemetlen, ha nem fog beleférni minden, és vagy otthonhagy valamit az ember, vagy a fotóstáskát berakja egy hátizsákba a többi cuccal. Ügyesen sikerült beszívnom anno.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest