- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
acsati
aktív tag
válasz
r.levente75 #49348 üzenetére
A gyári wmu-t.
Csak tényleg az volt elsőre is fura, hogy ha tényleg a telefon közvetlen a gép mellett van, akkor sem maximális a jelerősség. Lehet ezt valahogy tesztelni esetleg?Közben találkoztam a Camranger nevű komolynak tűnő vezérlővel. Ennek nincs valami egyszerűbb, olcsóbb alternatívája?
-
tomboy0013
veterán
válasz
r.levente75 #48667 üzenetére
Képeket esetleg tudsz azzal mutatni? Kíváncsi vagyok.
-
válasz
r.levente75 #48667 üzenetére
Köszi az infót!
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
r.levente75 #48238 üzenetére
Még csak ~350 van benne kb.
tvamos:
Pedig aszittem az helyettem fog belőlem profi fotóst gyártani.
Akkor még sem veszem meg a Fujifilm GFX 100-at pedig az még jobb is mint a FF. -
rekid
addikt
válasz
r.levente75 #48075 üzenetére
Most láttam, már 260 körül van 28ezer expos d750...
-
Viperator
őstag
válasz
r.levente75 #48075 üzenetére
FF obi is legyen a tarsolyodban...
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
r.levente75 #48052 üzenetére
Van pár dolog ami a 7200 mellett szól:
-AI gyűrű
-Két SD kártya foglalat
-van hozzá portémarkolat
Ha ezek közül egyiket sem használod, akkor sem feltétlenül éri meg lecserélni a jó kis 7200-at, csak azért hogy legyen:
-dönthető érintésérzékeny kijelződ
-1 kép/seccel gyorsabb max sorozatsebességed
-UHD videófelbontásod
-valamivel kisebb érzékelő felbontásod, és végeredményben talán hasonló képminőséged
-durvább ISO kiterjesztésed
Persze ha pont ezek hiányoznak, akkor nincs miről beszélni.
Véelményem szerint a 7500 szomorú butításokon ment keresztül a 7200 után. -
Throme
veterán
válasz
D500 AF tuningját is megkapta, úgy tudom. Elméletileg egyszerűbb vele a kalibrálás, de valszeg az is egy pozícióra állít, nem tudom mennyire lennél előrébb vele. Én se szavaznék a váltásra, inkább feljebb, ami d500, vagy FF...
... már ha nagyon beindult a vezérhangya -
Viperator
őstag
válasz
275ezerért láttam használtan. Ha mégsem akarod, az sem baj, de viszont jó a D7200. (semmi értelme lecserélni D7500-re)
-
bayarena
aktív tag
válasz
r.levente75 #48044 üzenetére
Átszámítva kb 200ért van új is ebayen.
https://www.ebay.com.au/itm/172739882046 -
törölt tag
válasz
r.levente75 #48048 üzenetére
Ha használsz régi manuális objektíveket esetleg, mint jómagam, akkor a D7500 sajnos nem játszik, a Nikonnak sikerült ezt a 7xxx-es szériát is lebutítania.
Igazából van még egy, sokak számára komoly hátránya: egyetlen kártyát fogad.
-3 MP nem tudom, említésre méltó-e, bár nem vagyok MP-mániás, valahol az is érthetetlen, miért kellett butítani, csak a szinten tartást vártam volna el.
Nekem személy szerint nem csábító. A D750 már sokkal inkább. -
Viperator
őstag
válasz
Hogy ha le akarod cserélni és DX vonalon továbbra is maradsz, D500-t ajánlom...
-
rekid
addikt
válasz
Most láttam a hirdetést.. nem néz ki rosszul..
Jelentene bármilyen előrelépést felhasználásodban a d7200-höz képest? (Egy d750-re váltásban nagyobb előrelépést látok.. igaz az durván egy százassal fentebb van..) -
Tomdriver
őstag
válasz
Én is elcsábultam rá, de 5600-ról. (Az meg cca. 3000 expóval a kutyának sem kell)
Hát ha jól jössz ki belőle, már csak a szenzora miatt is megérheti. Meg persze hogy új. -
rekid
addikt
válasz
Az kvázi új. Itthon 250 körül van az új ára és szürke importtal sem kapod meg 210-nél olcsóbban..
-
válasz
nem rossz de én D750-et vennék majdnem ennyiért
-
hotkar
senior tag
válasz
r.levente75 #47790 üzenetére
Én ugyan nem használom, de a feleségem észrevenné, hogy új gépem van, ha nem lenne rajta vaku.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
r.levente75 #47790 üzenetére
Én igen egyszer,bár csak azért hogy öcsém szemébe villantsak :D Amúgy nem, meg amúgy is ráteszem az objektívet azt a felét kitakarja ... :D
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
r.levente75 #47752 üzenetére
Köszönöm,
Megyek beszerzek egyet.
Bármelyik jó lehet, tehát MM-ben kapható is jó lesz nekem erre a céla? -
bayarena
aktív tag
válasz
r.levente75 #47187 üzenetére
Nem tudom, hogy ki határozza meg, hogy magyarországon mennyibe kerülek az elektronikus cuccok, de nonszensz, hogy sokkal drágább minden.
Vicces, de itt pl telefonok esetében is csak a csúcsmodelleket tudod választani a szolgáltatóktól, mert így sem drága, főleg a fizetésekhez képest...
Mindenki megengedheti magának a legjobb telefont, fel se merül, hogy basszus de drága.
Nem értem. Otthon meg tényleg drágább, plussz ugye a fizetések is.
Az lenne logikus, hogy olcsóbb, mert alacsonyabbak a bérek.
Így meg eléggé nehéz megélni. Van összehasonlítási alapom.
Szomorú. -
Viperator
őstag
válasz
r.levente75 #46953 üzenetére
Nem foglalkoztam ilyen témával, csak valahogy láttam böngészés közben. Például ez... Van utángyártott GPS eszköz is (50-100€ körül, angol nyelvű fórumokban le vannak írva).
-
*Ropi*
félisten
válasz
r.levente75 #46634 üzenetére
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #45697 üzenetére
Azért az komoly esés lehetett!
-
szmayer1
senior tag
válasz
r.levente75 #45633 üzenetére
Hmmm ez jónak hangzik, az ilyen boltokat vajon vidéken is megtalálom?
Látom Pécs, illetve Budapest.
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #44267 üzenetére
Milyen tárgyakat akarsz fotózni? Ennyiért miért nem veszel inkább pl Yongnuo, vagy Godox rendszervakukat, vagy használt stúdióvakut?
Én biztosan nem vennék folyamatos fényforrást. Még csak a teljesítménye sem szabályozható, nem tudsz rá tenni semmilyen fényformálót. Nem tudni milyen led van benne, de a vibrálás is okozhat problémát. Kisül a szemed, ha 3 ilyen bekapcsolt lámpa között mászkálsz. Energia takarékosság szempontjából sem túl jó a folyamatos működés és egyáltalán van rajta állvány csatlakozó? Én nem látom értelmét, főleg ennyiért. -
szacsa82
tag
válasz
r.levente75 #44224 üzenetére
Csendesnek csendesek, de azért vadászás van velük is rendesen.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #44100 üzenetére
Az-az.
-
gaben22
senior tag
válasz
r.levente75 #44018 üzenetére
én sem, utálom ezeket az agyontuningolt képeket nézegetni, mint ahogyan az okos lányok iPhone-al fotozót #nofilter jelölésű képeit is
-
NandorHUN
addikt
válasz
r.levente75 #43559 üzenetére
Mondjuk Nikont elvileg nem vidozára találták ki. Inkább fotók minőségére vagyok kíváncsi.
Mivel annak ellenére, hogy AF-P az újabb az AF-S még ebayen is jelentősen olcsóbb. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
r.levente75 #43189 üzenetére
Ne haragudj, magamból indultam ki... Ha nekem ma szólna a barátom, hogy holnapután az esküvőjét kell fotóznom, az utolsó dolgom lenne hogy a menetrendről tájékozódjak. Kitől? honnan? Minek? Olyan nagy csodák nincsenek: bevonulás, szertartás, gyűrű, csók, aláírás, pezsgő. Melyikről maradsz le?
Én feltöltenék minden létező akksit, felraknám a leguniverzálisabb obimat aztán nyomnám az expót mint állat. Itt most a VAN kép vagy NINCS kép a tétje a dolognak, és ő a VAN kép opció.Ha hetekkel az esemény előtt felkérnek az más tészta, akkor nyilván felkészül az ember amennyire tud, helyszínből, mindenből, de itt más a szitu.
Písz
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
r.levente75 #43187 üzenetére
Tájékozódj a napirendet illetően Hát, azért nagy csodák nincsenek... Ne verjük már szegény emberbe az ideget feleslegesen, last minute beugrós, nyilván másak az elvárások is vele szemben. Erre gondoltam...
Amúgy sem fotózási tanácsért jött, hanem diffúzorral kapcsolatban kérdezett, abban meg nem segítettünk sokat. Én talán valami fényes papírból kivágott cuccra szavaznék, vagy a klasszikus névjegykártya odagumizós megoldásra mint fényterelő.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
r.levente75 #43185 üzenetére
Nem kell ezt ennyire túllihegni. Mivel vagy ő vagy senki, nyilván emlékkép kategóriájú képek lesznek, nem művészi fotók. Lőni kell ezerrel, aztán több képből több lesz a jó.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
r.levente75 #43183 üzenetére
soha, de nagyon SOS, így vagy én megyek vagy senki
-
B1T3
addikt
válasz
r.levente75 #43107 üzenetére
Miért csak utána? Vagy ha attól tartasz, hogy kárt tesz a gépben egy rosszabb minőségű, miért nem veszel majd eredetit?
-
B1T3
addikt
válasz
r.levente75 #43100 üzenetére
Ha már itt tartunk: az EN-EL15 aksiból van megbízható utángyártott, amely a gyáritól költséghatékonyabb? A Jupiokat néztem, korrekt garanciát is kínálnak, de árban már majdnem ott vannak, mint a gyári.
(Tényleg jól bírja a gyári aksi is, de egy tartalékot szeretek tartani.) -
Sleek
senior tag
válasz
r.levente75 #43098 üzenetére
Gondolom sok felhasználó hagyja is magát ,mert ,hogy a szerviz azt mondta hogy ....
Én sem nyekeregnék ha nem csak kb 100 képet bírna ,hanem pl megközelítőleg tudná a gyári értéket.
De így nem fogom magam hagyni. -
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #42878 üzenetére
Én az af segédfénnyel voltam így.
Ha jól emlékszem, csak középső fókuszmezőnél működik.
-
randras_83
addikt
válasz
r.levente75 #42876 üzenetére
Gondolj bele csipogna mint a tolatoradar.
-
r.levente75
addikt
válasz
r.levente75 #42875 üzenetére
Megoldódott. Basszus már több mint egy évtizede van digitálisom de arra hogy ha AF-C-n vagyok akkor nincs visszajelző hang erre csak most figyeltem fel.
-
chepavel
aktív tag
válasz
r.levente75 #42706 üzenetére
Ok, koszonom!
Mindenkinek: Szerintem en is rahagyom, ami miatt feltunt, hogy a D3400 teljesen zajtalan, razhatom is akar, semmi, ez pedig, "elvileg" 2 kategoriaval feljebb van, es zorog/kattog.. Nem mintha nem lennek megelegedve vele altalanossagban, mert nagyon szuper gep, csak, na,..
-
itouchfan
senior tag
válasz
r.levente75 #42524 üzenetére
Ráadásul, ilyen lekezelő stílusban...
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #42444 üzenetére
+1
-
Peczek
aktív tag
válasz
r.levente75 #42238 üzenetére
a kis 18-55 - ös obit tényleg nagyon dicsérik, csak rövid az atfogasa, szinte már nem is zoom . főleg, hogy 50-es fixem nekem is van
-
bakosgabor57
őstag
válasz
r.levente75 #42200 üzenetére
Bocs. Nem baj, szerintem a kérdező tudja, kinek szól a válasz.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
r.levente75 #42198 üzenetére
Csak a kérdésed miatt csináltam egy 0.5 perceset, de nem hallok semmi különöset.
-
Viperator
őstag
válasz
r.levente75 #42072 üzenetére
-
Motaba78
addikt
válasz
r.levente75 #41927 üzenetére
Oké, szervízeléssel kapcsolatban is gondoltam, mert pl màr nem gyártják, ott a 810. Annyit viszont nem szánnék már.
Úgy is írhatnám hogy d610 vagy d800? -
mazsi70
senior tag
válasz
r.levente75 #41855 üzenetére
af-p optikákkal remek felvételeket lehet készíteni.
Nemrég próbáltam a beltéri videózást a Nikon 10-20 AF-P obival .Számomra vállalható anyagok készültek .Mivel rendezvényen videóztam szinte kötelező volt a külső mikrofon + állvány.
Az már más kérdés ,hogy a családban lévő Pana TZ80-as fókusz gyorsaságban megeszi a Nikont .
Viszont a képminőség kárpótol . -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
r.levente75 #41447 üzenetére
Vagy nagyobb testű gólya, flamingó, sasmadár egészen közelről...
-
válasz
r.levente75 #41380 üzenetére
Nincs, általában csak addig baszkurálom amíg jó nem lesz.
-
törölt tag
válasz
r.levente75 #41237 üzenetére
Ott a pont! Erre én is gondoltam már.
-
kutga
félisten
válasz
r.levente75 #40899 üzenetére
Általános. Család, természet, épületek.
-
Matada2.3
veterán
válasz
r.levente75 #40857 üzenetére
Köszönöm! Holnap felhívom, ha nem járok sikerrel, akkor beviszem személyesen a gépet.
-
Imifej
senior tag
válasz
r.levente75 #40741 üzenetére
Elég sok régi Nikon gép van a gyűjteményemben, és mindnek ragadós volt a markolata. Sima denaturált szesszel mindet meg tudtam takarítani, károsodás nélkül.
-
Viperator
őstag
válasz
r.levente75 #40741 üzenetére
Nagyon izzad a kezed? Sós?
-
TayRol
nagyúr
válasz
r.levente75 #40040 üzenetére
Még sehol, az itteni apróra meg az irányjelzősre fogom feltenni ma/holnap
-
szacsa82
tag
válasz
r.levente75 #39979 üzenetére
Upsz, igazad van, a Sony A58-ammal tudtam panorámát lőni, a D7200-zal így nem lehet, összekevertem a gépeket.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
r.levente75 #39898 üzenetére
Ironia?
Nem is egy van... holnap az apple topikok is ugranak
Szerk.: Csak azert van, mert puha vagy.
nVidia off, amd off, amd vs nvidia, aztan bejelentesekkor az intel amd nv topikok, telefonos topikok.
-
Viperator
őstag
válasz
r.levente75 #39881 üzenetére
Alszik a moderátor?
-
válasz
r.levente75 #39881 üzenetére
nem lehet, de csak a fejlécet kellett volna elolvasni, hirdetésre az apró való
"A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!" -
mikrofon
veterán
válasz
r.levente75 #39226 üzenetére
telefonszámot nem találtam, csak e-mail címet a promóciós leírásban, így irtam nekik levelet még tegnap.
Mondjuk ahhoz semmilyen ügyfélszolga nem kell, hogy kapjak egy e-mailt, hogy igen a regisztráció sikeres volt a pénzvisszatérítésre ... a feldolgozás folyamatban... jelentkezünk.... Viszont a XXI. században ez azért alap lenne...Minden esetre ha augusztus 21-ig semmit nem kapok, akkor augusztus 22-én újra be regisztrálók.....
-
psycroptic
őstag
válasz
r.levente75 #39226 üzenetére
Vagy csak jobb az ügyfélszolgálatuk. Gyanítom, hogy több pénzért dolgoznak "nyugaton", mint otthon.
-
mikrofon
veterán
válasz
r.levente75 #39200 üzenetére
Utasbiztosítás része egy poggyászbiztosítás. Azonban ennek van egy felső értékhatára, ami a választott "csomagtól" tehát a biztosítás árától függ. Felárért lehet növelni az értéket. Célszerű emiatt egy telefon a kiszemelt utasbiztosítást nyújtó biztosító ügyfélszolgálatára...
-
randras_83
addikt
válasz
r.levente75 #39011 üzenetére
Nekem Meike markolatom van nikon pótakksival, mint az álom olyan.
-
lenkei83
tag
válasz
r.levente75 #39011 üzenetére
Az UV szűrő egy kicsit más árkategória, és az obi is más tészta. Egyébként nekem is van mindegyiken.
A gyári markolat majdnem 100e, nagyságrendi kbség van árban a gyári és utángyárott között. Ha a D7200 piaci árát nézem ami közel 300e, akkor kb 1/3 a markolat ami irreális. (Ha azt nézem hogy én 220-ért vettem, akkor pedig teljesen irreális.)
Nem vagyok benne biztos, hogy egy gyári üzembiztosabb mint egy utángyártott, ezért is kértem a tapasztalatokat. -
lenkei83
tag
válasz
r.levente75 #39008 üzenetére
Akkuban nincs kérdés, csak gyári. De maga a markolat hogyan tudna kárt tenni a gépben?
-
Viperator
őstag
válasz
r.levente75 #39005 üzenetére
Mi köze a garihoz?
-
randras_83
addikt
válasz
r.levente75 #38711 üzenetére
Ez egy ilyen szakma
-
rukh
senior tag
válasz
r.levente75 #38681 üzenetére
Én az ArtWork-ben vettem. Már nem használom, ha esetleg valakinek kellene ...
-
válasz
r.levente75 #38659 üzenetére
Mi köze van az egésznek az úgy nevezett "winfos"-hoz...?
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
r.levente75 #38655 üzenetére
esetleg ezzel működhet a dolog?
-
Anubis_9
addikt
válasz
r.levente75 #38505 üzenetére
Amúgy nem akartam 64-eset, de ez most akciós volt, ezért ezt rendeltem. Ezért az árért szerintem jó vétel volt. Van 16GB-osom még, az jó lesz vésztartaléknak.
-
Anubis_9
addikt
válasz
r.levente75 #38490 üzenetére
Megrendeltem, 268.919 Ft és ebből lejön még a 22.000 Ft pénzvisszatérítés.
Jövő hét elején meg is érkezik, Nikon D3200-esemet fogja váltani.
-
gergo5991
őstag
válasz
r.levente75 #38358 üzenetére
bmeg, haver emiatt nyaggat állandóan hogy a raw képeim sötétek, pedig jól próbálom beállítani a dolgokat, mégis sötétek, ezekszerint nem én, és nem csak nekem van ilyen problémám.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #38365 üzenetére
Én meg inkább spot-ot, de témafüggő.
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #38365 üzenetére
Na, az átlagol.
Sötét téma spottal lehet pont jó lesz, de a környezet, ha világos (felhők...stb) kiéghet.
Szerintem enyhe alexpóból könnyebben hozol ki jóra egy képet. -
Throme
veterán
válasz
Ez azért függ a fénymérés módjától is szerintem. Más mátrix-ban, más spot-nál.
-
marcitp
őstag
válasz
Nem szoktam korrekciózni.
egyik ismerős meg inkább alá lő, jobban vissza tudja húzni. -
quby
őstag
válasz
7100 dettó....Kijelzön jónak tünik, de ha letöltöm akkor sötét. Bár ez a hisztogrammon is látszik, csak azt nem mindig figyelem.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #38269 üzenetére
Állítólag a nagy, nehéz obiktól hamarabb előjön a probléma, van benne logika.
-
TV Béla
tag
válasz
Igen, ez nekem is megtörtént, szerintem az fehéredett rajta ki.
Nálam sem vált le teljesen, csak részben, igaz pillanatragasztóval megoldható a probléma.
Szerencsére a 9 év alatt ez volt a legnagyobb problémám a géppel. -
Lac-coo
őstag
válasz
Akkor lesz igazán csúszásgátló !
-
válasz
r.levente75 #38264 üzenetére
Nem az utánajárós, hanem a fizetőképes a célközönség...
-
szacsa82
tag
válasz
r.levente75 #38233 üzenetére
Úgy tudom, így van. Mondjuk az androidos verzió sem egy nagy szám. Időnként segít, én örülök, hogy van, de többet vártam az apptól, többek között baromi nehezen csatakozik.
-
oszy
veterán
válasz
r.levente75 #38205 üzenetére
Én megvettem mind az ötöt.
Most láttam valahol egész jó áron a sorozatot.
-
mazsi70
senior tag
válasz
r.levente75 #38207 üzenetére
A best of egy összefoglaló
-
mazsi70
senior tag
válasz
r.levente75 #38205 üzenetére
5 + Best Of
-
TV Béla
tag
válasz
r.levente75 #38185 üzenetére
A D7200 ahogy néztem valamivel nehezebb váz, mint a D90 ami most van nekem.
A D7200-at remélem azért hosszabb túrázásnál nem lesz vészes cipelni . -
tvamos
nagyúr
válasz
r.levente75 #37997 üzenetére
Ilyen felelmeim nincsenek.
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #37997 üzenetére
Az utángyártott eléggé hasonlít az eredetire, külsőleg. Még a matricák is, beleértve a hologramost. Szerimtem ezek egy éjszakai műszakból származnak, az eredetit gyártó sorokról. Azért megszerezni a rajzokat, kapcsolásokat, szerszámot tervezni, gyártani... stb stb nem két fillér. Nyomott áron adják, így nem hinném, hogy megtérülne a befektetés. Pláne, hogy az ilyeneket csak megdorgálná a nikon...
szvsz.
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #37918 üzenetére
Nem pontatlan az, csak gyakorlat/ráérzés kérdése. Videónál csak a legritkább esetben nyúlok az Af-hez, mert az viszont tényleg pontatlan és nagyon lassú a Nikonoknál.
-
bartimre88
tag
válasz
r.levente75 #37918 üzenetére
Sőt, mèg annál is inkább... szerintem nem megoldás :/
-
need
addikt
válasz
r.levente75 #37915 üzenetére
bartimre88
s mi lenne akkor ha kézzel állítanád az élességet...?!
-
bartimre88
tag
válasz
r.levente75 #37915 üzenetére
Ahogy mondod, a rángásra én is felfigyeltem. Nem baj, nem videózunk, hanem fényképezünk
-
válasz
r.levente75 #37775 üzenetére
Ne számíts sok jóra - ahogy látom, kb. D4 szinten jött be, hogy állóképet is tudjál lőni videó közben... és ha jól értelmezem, az is max. JPEG.
Pontosan:
"Still image files will be recorded at 1920x1080 pixels in size, with a 16:9 aspect ratio, and JPG Fine quality setting. This gives you approx. a 2-megapixel image. At 300 dpi, the image will be about 4x6-inches in size." -
válasz
r.levente75 #37772 üzenetére
Gyors teszt alapján közben nem - legalábbis D7100-zal nem. Ha fut a videó, és rányomsz az expógombra, csinál egy állóképet az adott beállításokkal, de a videót abban a pillanatban lecsapja.
-
Bass
addikt
válasz
r.levente75 #37748 üzenetére
Köszönöm,megpróbálom.Ha nem sikerül megcsinalni akkor eladom így olcsón és veszek valami új gépet.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #37593 üzenetére
Elrontani nem tudod, egy paraméterrel állítod az egészet, vagyis közelponttòl végtelenig -+20-ig. Én legalábbis így tudom. Tesztábra megdöntve, lehetôleg állványròl, obi nyitva. Én legalábbis így szoktam, lehet nem is így kell...
teléket méter feletti távròl, olvastam 3 m környékét is, 50-est én kb 70 centiről állítottam. Szerintem nem atomfizika ez annyira.
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #37593 üzenetére
Bajt nem tudsz vele csinálni, max visszarakod 0-ra.
Elállítod egyik, majd másik irányba, és látni fogod, hogy jó, vagy rosszabb.Nem ez a nehéz, hanem, hogy elkezded egy zoom obival, és mikor beállítod egyik végét, az nem biztos, hogy jó lesz a másikon...
Ezen a téren sajnos igazuk van a milceseknek, hogy szívás.
A 18-70 "sötét" obi, igaz? Ott azért annyira pici dof-ot nem csinálsz, így nagy állítgatás nem kell majd.... szerintem.
Én is leginkább a fix 35-tel játszottam el többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Mobil flották
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Raspberry Pi
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest