- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
Tibiajax #27452 üzenetére
Ez is csak egy egyéni vélemény elég egyoldalúan nézve szerintem.
Nekem van egy D5200 és nincs az az isten hogy egy nehéz nagy vázra vágynék.
Semmivel nem csinál jobb fotót egy d7100 egy d3x v. d5x-nél.
Mások a szolgáltatások és ennyi.Én pl személyszerint még a d5200-tól is szabadulnék lassan mert túl nagy .
Inkább két milc lesz itthon mert két gép és 5-6 obi elfér egy kisebb hátizsákban és még súlyra is könyebb.
Nekem ez egyéni véleményem és mint más is a saját igényeimnek megfelelően veszek gépet.Pont most attam el két milc obit egyolyan embernek aki D610-ről váltott A6000-re, mert túl nagy volt a gép és nehézkes volt magával cipelni mindenféle családi fotókat és videót lőni.
-
válasz
Tibiajax #27452 üzenetére
Korábban már ránk szóltak itt, hogy ne ajánlgassuk az elavult 1000 éves D7xxx sorozatot.
Mert vannak már fejlett, komoly GPS-el meg wifivel szerelt érintőkijelzős gépek...n anyagi okok miatt korábban D7000-ről d90-re léptem vissza, mert hogy úgysem fényképezek annyit, meg jó lesz az nekem, stb.
Megbolondulok, hogy mennyire "gagyinak" tűnik, hogy úgy döntöttem hogy vissza térünk D7000-re!
És nem beszélve egy d3xxx vagy d5xxx szériáról.
Hiába 24mpx, meg sok "extra"Na mindegy, ez csak az én véleményem, ami hasonló, mint az előző hozzászólásaitok!
-
Colonel993
senior tag
válasz
Tibiajax #27448 üzenetére
Whaaa... WHAT?!
It's bullshit !
A júzer most ezt látja... hogy;
-Húúúú Wifi (belátom ennek van néha haszna mint vezérlés... és képi szinkronizáció... deeee én a samu S8.4-emmel és a Nikon gyári adatkábelével minden mókát megoldottam idáig)
-Húúú GPS (Tha FAK? Most ez tényleg ilyen fontos? navigálni akarsz egy fényképezőgéppel? vaaagy ennyire nem tudja az ember megjegyezni, hol lőtt egy olyan MONUMENTÁLIS eseményt aminek a koordinális pozíciójának a publikálása BÁRMIBEN IS SZEREPET JÁTSZANA?!)
-Táccs szkrín érintőképcső (Ömmm... talán kibírja a júzer ha ezután is "CSAK" a telefonját tapicskolhatja, tekintettel, hogy lesznek erre sokkal kézenfekvőbb fizikális GOMBOK)
D7100 nem a komolyabb szenzor és a "beállíthatóság" meg felépítés mint juszt ad...
Aki AKAR fotózni és KÉSŐBB IS TOVÁBB AKAR, az rájön, hogy erősen sz¤pás egy akkora géppel babrálni a kezében aminél gyakorlatilag nagyobbat X@rok...
(ezzel szemben a D7xxx széria nem megy túl azon komfort méreteken ami befolyásolná a hordozhatóságot... "But that's just my opinion"...)Amik még inkább lényegesebbek;
Kereső... - Úúúú banyek, hogy a belépő tükrösök mostani sötét kulcslyukai mennyire használhatattlanok, gyakorlatilag a ha nem lenne is jobb volna-
AF rendszer - ismét, a legtöbb erősen karcolja a FAÉK színvonalát -
Dedikált gombok - de most komolyan, szerinted lesz időd fénymérést állítani A MENÜBŐL, mikor hopp kiszúrtál egy jól komponálható "for example: fakopáncsot" egy fatörzsön, de a mátrix méréssel garantált, hogy az ég túlnyomó részére mérve alul exponált hulladék lesz ? nekem ez D7k egy pillanat alatt megvan, és teszem hozzá, nem egyszer előfordult. [ilyenek ezek a fakopáncsok...
]
Egyéb járulékos jóságok mint a:
Fókuszmotor (Magyar lowbudget helyzetben, ez igen hamar visszahozza a váz többlet költségét, lévén csavarnyúzós üvegeket is tudsz használni)
Státusz LCD (bár erre mindenkinek sajátos fétise/igénye/tapasztalata van)Tehát visszatérve;
Aki most akar fotózni, és később is akar fotózni (mert épp nem ment el a kedve a kényelmetlenségek árán se... ) az úgy is feljebb vált egy szinttel. [erős sarkítás... de nagy százalékban igaz]Miért ne kezdhetne eleve azon "kényelmi pozícióból", hogy nem egy belépő SHITTEL borzongatja a saját idegrendszerét... (és akár később az adok-veszek topikot
) ?
A mostani belépő játékok karcolják a középkategória gépeit összegben, és lévén árban már az első megvett 50 1.8D-vel és mondjuk valami más korrektebb csavarnyúzós zúmmal megtérül (for example: Nikon 24-85mm 2.8-4 AF-D, Tami 17-50mm 2.8 csavarnyúzós és egyben emiatt olcsóbb verzsön, szintúgy Tami 70-300 Di LD Macro) VS csak a kiherélt AF-S G-s és beépített motoros üvegeket lehet használni belépőkön, amikből van ami jó is... de legalább drága...
TeCCik érteni?
És ugyebár ez is csak amiatt mert NIKON !
Canon...
PENTAX...megint más dolgokat szülne, és megint feltevődik a kérdés, hogy egy hobbistának aki a jövőben is tervezetten MAX HOBBISTA marad, minek kell egy alapjába véve GUCCI színvonalú márkába fektetni, mikor olcsóbban megkapja ugyan azt, aminél feljebb a büdös életbe nem vált... (?)
-
gejzir
csendes tag
válasz
Tibiajax #26448 üzenetére
Tudsz az FX vázakhoz megfizethető árú zoom optikát? (Ezért az alap "kitobi" - amiről egyébként sokan nyilatkoztak előzetesen elismerően.) Van fixem, de azt nem tudom minden esetben használni. 5 ezer méterre pedig nem tudok 3 optikát felvinni, mert örülök, ha a 25 kg-os pakkomal fel tudok kaptatni...
Annyira gáz, hogy a Nikon nem csinál ebben a kategóriában elérhető árú (használható minőségű) zoomot... -
aleister
veterán
válasz
Tibiajax #26256 üzenetére
A tele tartomány miatt más a 85-ös kialakítása. 9 lencséből áll, miközben az 50-es 7-ből. Az 50-es 58-as szűrőméretű. A 85-ös 67mm-es. Ebből adódóan több anyag van benne. Kétszer olyan nehéz. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb átmérőjű lencsék megfelelő minőségben való előállítási ára exponenciálisan nő.
-
törölt tag
-
Larry303
addikt
válasz
Tibiajax #26225 üzenetére
a linkelt kép is és pölöskei a 18-35G vel készült...a kislányomról ha a 85 es lett volna kb a szemüveg lett volna bent...viszont a 85ös nagyon jó üveg, én imádom ez a legutóbbi azzal készült pl, bár ebből sok mindent nem látsz a tudásából...
de a d610 és a 85össel nem tudsz hibázni, nagyon jó vétel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest