- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckolly
csendes tag
válasz
*Ropi* #48811 üzenetére
Sziasztok!
Hogy ne maradjatok bizonytalanságban, a következő a helyzet:
Már kerestem szervizt, hogy ránézessek a kártyacsatlakozókra, nekik biztos vannak eszközeik arra, hogy belekukkantsanak vagy éppen belelássanak, ha nem is kipufogón keresztül.
Szóval, mikor bepakoltam volna a táskába, hogy akkor most viszem, kivettem a kártyát, leszedtem róla a képeket, leformáztam gyorsformázással gépen, de még mielőtt visszatettem volna, bekapcsoltam a fényképezőt, hogy megnézzem, megvan-e a hiba, mert ugye ha informatikushoz fordulok egy visszatérő hibával, tuti, hogy nem tudom reprodukálni...
Na, most is ez történt, jelentem minden a régiben van, működik a fényképező, nem ír ki hibát, nem írja ki, hogy rossz a kártya, ha nincs benn kártya, akkor azt írja ki, hogy nincs benn, tehát minden olyan, mintha semmi nem történt volna.
Frissítettem a firmware-t, régebbire-újra, formáztam a kártyákat lassan-gyorsan, szgépen, fényképezőben, visszaállítottam a fényképező alapbeállításait, körtepumpával fújdogáltam a likat, cseréltem akksit, objektívet, éppen csak nem olvastam még rá igézéseket, se semmi nem segített, mindent ugyanúgy csinált az utána lévő teszteléskor.
Most megijedt és megjavult. Kösz a segítséget, nem volt hiábavaló, legalább mindent újra átnéztem a fényképezőmben, meg persze beállítottam újra, a lényeg, hogy működik.
-
mckolly
csendes tag
válasz
*Ropi* #48729 üzenetére
Megcsináltam a tesztet, előtte leformáztam normál módon a kártyát, semmi probléma nincs a kártyákkal. Azt azonban elképzelhetőnek tartom, -ahogy írtad- hogy a szennyeződés valójában nem a kártyán van rajta, hanem a fényképezőgép csatlakozóin, hiszen ha kiveszem a kártyát, bekapcsolom a gépet, akkor is hibaüzenetet dob. Elképzelhető, hogy érzékel benn valamit, csak nem tudja kártyával azonosítani?
Már nem emlékszem, de valószínűleg egy "Nincs benn kártya" üzenetet kellene dobnia, nem pedig egy "Ez a memóriakártya nem használható. Lehet, hogy a kártya sérült... stb." hibaüzenetet. -
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #48728 üzenetére
Nem új kártyáról van szó, hanem a fényképezőben már jó ideje használtról. Így az a számítógépen már rég meg volt formázva.
Vagy te minden meló után úgy törlöd a kártyáról a file-okat, hogy számítógépben megformázod, majd a fényképezőben is?szek: kárdező azt is írta, hogy többi kártyájával is hasonló a szitu.
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #48184 üzenetére
Én sem azt mondom, hogy kizárólag gyárit szabad venni ilyen régibe, viszont jól meg kell nézni, hogy milyen minőségű az utángyártott, hogy ne legyen probléma.
Nem tudom, mennyire ismeritek a Lithium alapú cellák lelkivilágát, 3 dolgot nem szeretnek: az alulmerülést, az extrém hőmérsékleteket és a túltöltést (vagy ezeket kombinálva). Alulmerülés és túltöltés ellen elég komoly védelmi elektronikák vannak beléjük építve, mert elég pl. csak 1 tized volttal túltölteni és instant tűzijátékot kapsz - nem véletlenül vannak a repülőtársaságoknál a szabályozások, hogy mennyi Wh-nyi Lithium alapú akkut vihetsz fel a gépre, a csomagtér pedig nem temperált, tehát ott elég komoly hőmérséklet változások vannak. De elég csak a nyári napon álló autóban hagyni, ahol simán felmegy a hőmérséklet 50-60 Celsius fölé is.
Szerk.: Kifutottam a szerkesztési időből.
-
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #48178 üzenetére
És hány ilyen konkrét esetről tudtok amikor az utángyártott aksi tönkre tette a gépet, szemben azzal akik gond nélkül használják? Benne van a pakliban igen, de azért ez egyáltalán nem egy általános jelenség.
A legnagyobb baj az szokott lenni ezekkel, hogy idő előtt elromlanak, de nem füstölik el a gépet.
Persze egyet értek én is azzal hogy inkább gyári aksi, főleg egy modern tényleg több százezres gépbe, de azért nem kell ennyire túl tolni sem a parát.
Egy D80, vagy D200-ba gyakorlatilag gazdasági ostobaság új gyári aksit venni. Ebayről kell rendelni megbízható eladótól olyat, amit már sokan megvettek és nem a legolcsóbb cimkézetlen abszolút noname cucc. Azokkal jó eséllyel nem lesz gond. Ha mégis, akkor sem a gépet fogja elvinni, csak meghal az aksi. Vagy használt gyárit kell keresni. -
-
-
válasz
*Ropi* #47937 üzenetére
Nem chipes, buta lítiumakku, 2 cellás.
ERR99 - > fasza
De különben tippre zár/tükör (úgyis ugyanaz) . Ugyanis nyitott blende esetén sincs változás, és obi nélkül sem.
Na ezért érdekelt volna az, hogy akinek volt, és ez volt az üzenet, annak mi volt a hiba. Ha négyből háromnak zár, és egynek sem blendemozgatás, az sokat segít
Köszi az ötleteket.
@Ba cy lus : Nem mutatja, hogy tölti a vakut? Vakukondit pl. lehet látni, ha rossz. A vakuelektronika kontakthibája is egy egyszerű eset lenne. FET-ek halhatnak még el vakuban...
-
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #47627 üzenetére
Jobban bele gondolva, a Canonnál ez inkább pont fordítva lehet.
A Camera kft-ből kiindulva, hiszen az nem a Canon, hanem egy másik cég.
Szóval inkább pont hogy a gyár nem üzemeltet saját szervizt, hanem kiadja akkreditált szolgáltatóknak.
Míg a Nikonnál mindig is a Nikon által üzemeltetett gyári szerviz volt az egyetlen. -
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #47624 üzenetére
Nem a saját szerviz hálózatát építi le, hanem az egyéb akkreditált szervizeknek nem ad többet alkatrészeket, azt szünteti meg.
Már régóta ez az üzletpolitikájuk, hogy Nikont csak hivatalos Nikon szervizben javítsanak. De az Usában még ment az alternatív szerviz lehetőség. Most ezt szüntetik be végleg.
Ez minket magyarokat (sőt európaiakat) nem érint, mert itt sosem volt máshogy.
Ez is a szűkülő fotós iparág egyik következménye lehet.
De a Canonnál sincs másképpen, ha jól tudom ott is csak a márka szervizeknek jár hivatalosan gyári alkatrész. És talán náluk nem is volt lehetőség az alternatív szervizeknek, csak mivel sokkal nagyobb cég a Nikonnál, így gyári szerviz központjuk is sokkal több akad.
Ez van...
De van annak jó oldala is, hogy egyre kevesebben adnak ki pénzt drága fotós felszerelésre. Nem lesz boldog boldogtalan xy photography és ismét a tényleges profik monopóliumává válhat a szakma. És nem mindenféle kókleré, aki vesz magának egy drága gépet és már profinak hiszi magát. Talán kicsit újra felértékelődik.
Meg aztán manapság a postázás sem egy akkora probléma. Főleg úgy hogy többen is mondták már, hogy gyorsabb, olcsóbb és minőségileg is jobb a Nikon dx szervizelése amióta a csehekhez kell küldeni. -
-
Viperator
őstag
válasz
*Ropi* #47610 üzenetére
A kétszerező nem kalibrálható. Az obi kalibrált a vázhoz képest (akkor még nem volt kétszerező). Mikor vele használtam, lágyulást csinált. Dokkolóval történő kalibrálásra gondoltam, hogy egyszerre kettővel lehet-e? (persze csak az obi helyzetét kell módosítani)
Már beszéltünk, hogy képlopóként elmenteni az előzőleg kalibrált adatokat... -
válasz
*Ropi* #47514 üzenetére
Érdekes, hogy a sigmánál és a tamronnál is kifehéredett az ég (fényszórás obin belül?).
Amúgy lenstip teszteket szoktam nézni - ha van, elég alaposak. A legjobb lenne persze ezeket élőben kipróbálni, de ez komolyabb anyagi bukta nélkül macerás (levadászom használtban - a kitudja miért árult, lehet QC problémás példányt, pár nap próba aztán árulhatom hetekig).
-
-
válasz
*Ropi* #47455 üzenetére
Igen, ezt még a natúr sd korszakból tudom, sose vt kingston kártyám
#47454: nagyon csinos és jól összerakott darab, igazán csinálhatna vki hasonlót földi halandók számára is. Egy esőálló házban egy 2.5" sata hely vmi minimális powerbankkal, wifi appos vezérléssel. Ha a wd gyakorlatilag winyóárban tud hasonlót komplette adni sd-karira, akkor azért az a pár extra (normálisabb ház, cfexpress olvasó) se kéne, h többszáz dolcsiba fájjon.
-
-
válasz
*Ropi* #47450 üzenetére
Van eredeti sony olvasóm, de nagy bumszli és persze még egy másra használhatatlan usb3 kábel is kell hozzá.
Ezt megbízható otg-módban üzemeltetni kell egy powerbankkal etetett HUB és ugye még1 kábel a hub és a teló közé.
Azt hiszem, nem véletlen lehet horribilis pénzekért ilyen primitív eszközöket eladni
-
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #47414 üzenetére
Igen ez így van, és ilyenkor mosolygok, ha valaki jön az időjárás állósággal, mint hatalmas előnnyel.
Pláne, ha az obi nem az. Egyes obiknál ez a fícsőr kimerül annyival, hogy kap egy "befőttes" gumit a bajonett köré.Vízállóságra vannak külön kamerák, vagy tokok a hagyományos fényképezőkre. Ezen kívül lehet próbálkozni esőben fotózással....csak nem nagyon érdemes.
Ugyanúgy védem a mostani időjárás álló vázat, mint anno a belépőt.
Mivel nem ismerem a konkrét határait ennek a megoldásnak, jobb a békesség. -
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #46699 üzenetére
Azért ha kicsit jobban utána nézel a neten, a Sigmákra sokkal több a panasz, azok közül is az Art széria kiemelkedik.
Akkor csak én voltam szerencsés, mert nekem régi gépekkel sosem volt kalibrációs gondom. És filmes AF gépekkel sem. Szerintem az újabb, bonyolultabb, összetettebb obik is rátettek egy lapáttal. És a még nagyobb tömeggyártás is okozhatja, hiszen így a "selejt" is több. -
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #46693 üzenetére
Ja nem úgy értem, hogy azt nem kell kalibrálni.
De a Tamronnál sokkal jobb a helyzet, mint a Sigmánál, viszont rosszabb mint a natív obiknál. Sigmából nem volt olyan a gépemen amit ne kellett volna kalibrálni. Pedig jó párral próbálkoztam. Volt olyan amit egyáltalán nem sikerült, ráadásul fix (35mm art). Még dokkoló és vázon belüli állítással együtt sem. 3 Tamronom van (mindegyik zoom) abból 2-t kellet dokkolóval kicsit állítani (az egyik +5 a másik+3), a harmadik pedig ahogy kijött a dobozból tökéletesen muzsikál.
Egyébként egy dolgot nem értek. A régebbi digitális modelleknél nem volt ilyen. Kb az első full frame gépek megjelenése körüli időszakban nem volt kalibrálási probléma. Én legalábbis nem tapasztaltam. Kíváncsi lennék mi változott. Vagy csak nagyon szerencsés voltam?
-
rekid
addikt
válasz
*Ropi* #46633 üzenetére
Jaja, arra gondoltam, hogy a profi gépekben van jellemzően több expo ott érné meg "tekerni".
Középtől lefele jellemzően 10-40K expos gépek futnak a használt piacon ott meg a felhasználó (eladó) nem tekerne (Bözsi néni) plusz a neppernek sem kell / éri meg mert amúgy sem tud vele sokkal többet húzni. -
Roachy
senior tag
-
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #46519 üzenetére
Van olyan teszt is ahol meg a Sonyból jön ki a jpg olyan színekkel, hogy az ég zöld lesz. Mindenre van bizonyító erejű teszt.
Én messzire kerülöm ezeket, meg az ilyen megmondó embereket is.
Volt szerencsém nyúzni egy Z7-et én nem tapasztaltam ilyet. Viszont olyan a dinamika tartomány ami talán még a D850-nél is nagyobb, de legalább ugyanolyan. Én nem állítom egyáltalán hogy a legjobb MILC, de hogy nem a legszarabb az tuti. Próbáltam én is más gyártók gépeit (Sony, Canon, Fuji, Pana).
De még ha igaz is a teszt, és nem szándékos befolyásolásról van szó, akkor is gépen belül be állítod a jpg paramétereket és legközelebb már nem lesz gond. Vagy egy fw javítja, ami szintén nem olyan katasztrófa mint ahogyan te állítod. Te mikor fotózol jpg-ben? A más gyártók első gépeinél még sosem volt gyermek betegség? Dehogynem, kb mindegyiknél. -
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #46316 üzenetére
Van LR-ban az a "spot removal" funkció, azzal - fáradságos munka árán - lehet hajat csinálni az üres területre... ugyanitt tekó és karszalag eltávolítást is....
off az offban: a fórum kezelőfelület miért változott a mobilaréna és it cafe oldalakon? Már csak a prohardver tartja magát a régihez, ami nekem sokkal jobban használható....
-
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #46313 üzenetére
Hát az a lány valszeg egész nap ezzel a hajszerkezettel rohangált, ha neki nem volt így probléma....
(gondolom tükör előtt ült, mikor készült a rőzse...).
Meg az a valamilyen belépő szalag és a - szerintem - béna műtetkó is mehetne a retus levesbe...
Lehet csak ilyen ' haver fotóz már le' szitu volt...
... ha hivatalos fotósként működött, akkor nem lennék a készítő helyében -
válasz
*Ropi* #46064 üzenetére
Pontosan - ha még a biztosítós hiénák se mindenhol értelmezik ezt piacnak, akkor a Casonykon meg az obigyártók aztán tényleg minek fecséreljenek erre akár egy fillérnyi R&D büdzsét is? Akárhonnan nézem, ez egy "papíron szép" ötlet - de piaca sincs, megvalósíthatóság is minimum erősen véleményes... szerintem lapozzunk.
-
válasz
*Ropi* #46060 üzenetére
Ja... szerintem ez a) nem egy feasibly implementálható fícsör - kívülállóként brainstormingolva annak tűnhet, meg "ja, hát csak pár sornyi kód a firmwareben" : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD , valamint b) nincs is rá tényleges piaci igény.
Profi, sokmilliós munkaeszköz fotóscuccok úgyis le vannak biztosítózva... de ebben a kategóriában, amiről most beszélünk, vásárláskor lóf* fog azért rádobni - sacc, de legyen mondjuk - 100 dollárt, hogy haesetlegeccer jajjuramisten ellopják, akkor majd le lehessen követni. Ami után még mászkálj rendőrségre-bíróságra hónapokig, aztán talán valamikor egy év múlva viszontlátsz valamit a cuccosodból... szerintem nem véletlen, hogy ebben valahogy semelyik gyártó (illetve a piacuk) nem látta a value propositiont.
-
xors
senior tag
válasz
*Ropi* #42806 üzenetére
Köszi, SanDisk Extreme Pro UHS-I lesz ebből.
Közben meglett a D750 is, hát le is esett az állam, annyira jó a gép. Imádom a képek élességét, retinás Macbookon nagyon kijön a +12mp különbség a D700 -hoz képest! (Jó, tudom webre butítva már elenyésző, de akkor is!)
Már a saját kijelzőn is láttam, hogy bizony tűéles minden.Ez a wifi dolog is tetszik, tök jó, hogy ha kell egy kép gyorsan pillanatok alatt a telefonomra tudom varázsolni.
-
thomasrc
tag
válasz
*Ropi* #42754 üzenetére
Köszi, ettől tartottam. Reménykedtem benne, hogy a fő kártyára gyorsan kiírja, aztán a háttérben átszinkronizálja a backup módban lévőre a képeket, de akkor ezek szerint erre nincs külön puffere a váznak.
@total90: Köszi neked is. RAW-ban szoktam fotózni, így ez most nem játszik.
Na mindegy, akkor a második kártyát használom majd a mobilomban vagy nem tudom.
-
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #41911 üzenetére
Azért mert olcsó, attól még nem kitobi, igaz nem is pro (bár minden profi táskájában ott lapul). Talán a világ legnépszerűbb fixe.
Nem kattintgattam végig az összes obit a listából egy olyan teszten, ami teljesen irreleváns és nagyon szubjektív. Meg úgy általában sem kattintgatok szintetikus teszteket, meg az ilyen olyan mások által istenített megmondó emberek véleményére sem vagyok kíváncsi.
Volt szerencsém mindkét rendszert huzamosabb ideig használni. Ráadásul párhuzamosan, kb hasonló optika parkkal. És egyik oldal irányában sem éreztem döntő különbséget az optikai minőség terén. Nem igazán lehet összehasonlítani, mert pl míg az egyik tág rekesznél is szép éles képet ad, addig a másik f8-on rajzol szebbet, karcosabbat. Míg az egyik olyan focus breathing-et produkál, hogy lábbal kell korrigálni, a másik beton stabil, de tág rekesznél annyira erős a CA, hogy szivárvány színű glóriát rajzol a téma köré. És ezeket még bőven lehetne sorolni
A fő különbséget abban látom, hogy míg a Nikonnál az állókép még mindig szent és sérthetetlen, és a videó csak másodlagos, addig a Canon tudatosan áldozott a mozgókép oltárán.
Ha most kéne rendszert választanom nagy bajban lennék. Sony-Canon-Nikon hármasból nagyon nehezen tudnék dönteni. -
Roachy
senior tag
válasz
*Ropi* #41900 üzenetére
Először is, ezt a mondatomat se hagyd figyelmen kívül:
Mindkét márkának megvannak a régi és új legendái, amik a maga kategóriájukban lenyűgözőek.
Másodszor pedig ez csak egyetlen optika, egy olyan tesztből, ahol egy pár éves 50 Mpixeles Canon váz, versenyez egy 10 éves fele akkora felbontású Nikon vázzal.
De nesze, ezt is megnézheted ha csak a saját szemednek hiszel. -
-
t_a_m_a_s
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest