- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
phaseOne #25559 üzenetére
Az ilyen "drága" kérdésekre ritkán jön válasz. A 70-200/2.8 VC tami felülmúlt minden várakozásom, és mint tudjuk, a 24-70/2.8-ban sem csalódtak még. Azt gondoltam, nem lehet rossz a 15-30 sem, aztán e cikk alapján meg is rendeltem, néhány hét múlva már lesz tapasztalatom
-
aleister
veterán
válasz
phaseOne #23488 üzenetére
""Innentől nem igazán értem hogy mi értelme van elhagyni az AA-t mert úgy is csak rosszabb üveget tehetsz rá..."
Pont, hogy akkor hagyható el az AA, ha "rosszabb" üveg kerül a szenzor elé."De ugyanakkor a D800 pixelei (kb) akkorák mint D7000-éi... akkor abba se kéne?"
Ezen én is gondolkoztam már. Arra jutottam, hogy feltehetően itt nem a pixelsűrűséget kell figyelembe venni (abban tényleg megegyezik a 2 váz), hanem a szenzor felbontását. Egész pontosan a lapka felbontásának és az objektív feloldásának a viszonyát.(#23487) Eperkutyus:
Teljesen logikus, amit írsz, és egyet is értek az eszmefuttatással, de szerintem félreértettél.
Én nem akarok továbblépni sem az E-re, sem D810-re, mert bőven elég a jelenlegi váz. Ellenben nem kizárt, hogy lehetőségem lesz pár hónap múlva jó áron megválni a D800-tól. 3 dolgot tehetek:
1. ismét D800 (gari frissítés)
2. D800E vagy D810
3. downgradeA 3. opciót élből elvetettem. Lásd torzo esetét!
A maradék 2 eset pedig csak akkor jöhet szóba, ha nemigen kell ráfizetnem. Innét kezdve a D810 esélytelen. Szóval ezért kérdeztem, hogy mennyiért mennek mostanában a használt E-k, mert ha árában vagyok, akkor egy kikacsintás idejéig megpróbálnám "miértne" alapon.
Viszont azt semmiképp nem akarom, hogy a moire szétcsessze ezt a mini-upgrade-et.(#23489) Freddy76:
Köszi az infót! -
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
phaseOne #18674 üzenetére
nekem ilyen van: [link]
aleisternek meg asszem ilyen: [link]Nekem D5000+70-300 lógott már rajta, nem éreztem instabilnak, alinak meg D800-a van, az sem kicsi...
ujtzjani: én sem mertem még nekiállni szenzortisztításnak. Ha odagigyelsz obicserénél, elég sokáig ki lehet húzni "portalanul", évente-kétévente meg belefér egy kirándulás a Fóti útra
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
phaseOne #18671 üzenetére
Szerintem meg ha a linkelt képből nem derült ki számára egyértelműen, hogy koszos a szenzor, akkor ne álljon neki takarítani...
Ha itthoni hivatalos garis a gép, akkor a Fóti úton ingyen megcsinálják pár perc alatt.Azt hiszem atoknak van valami ilyesmi vállpántja, elég komoly cuccok ezek, árban is. Többünknek van ezek ebayos változata, az is megteszi, ár/érték arányban kedvezőbb megoldások, de műszakilag ezek amit te nézegetsz, biztosan komolyabbak. Szerintem egyik márkával sem jársz rosszul. Nagyobb súly esetén (váz, markolat, tele) határozottan jobban esik vállon cipelni a súlyt mint nyakban
-
*Ropi*
félisten
-
Freddy76
addikt
válasz
phaseOne #15707 üzenetére
Oh, köszönöm. Ez a párbeszéd Bessie Braddock munkáspárti képviselőnő és Sir Winston Churchill miniszterelnök között zajlott le az angol parlamentben.
A másik kedvenc párbeszédem Lady Nany Astor konzervatív képviselőnő és Sir Winston között zajlott: "Winston, ha az Ön felesége lennék, mérget öntenék a kávéjába!" "Nancy, ha az Ön férje lennék, meg is innám azt!"
Winston Churchill-t az egész világon kötelező tananyaggá tenném, mindenki bölcsebb és/vagy humorosabb és/vagy jobb ember lenne tőle...
-
Digger
senior tag
válasz
phaseOne #15681 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy az iTTL kétirányú kommunikációval megy a vaku és a fényképezőgép között!
Az iTTL vaku egy IGBT tranzisztorral kapcsolja a kondi feszültségét a vakucsőre. A fényerőt pedig úgy szabályozza, hogy adott időben lekapcsolja azt. Ha nagyobb fényerő kell, akkor hosszabb ideig világít a cső, ha kisebb, akkor rövidebb ideig, mert a tranzisztor lekapcsolja az energiát. Ezért gondolom, hogy nem feltétlenül kell az iTTL megvalósításához kétirányú kommunikáció, sőt ha nem tévedek valószínűsíthető az egyirányú kapcsolat. A vezérlő fényszekvencia, vagy a rádión kiküldött parancs már tartalmazza a villanás hosszát is, amivel a fényerőt szabályozza, sőt, tartalmaznia kell a csoportok vezérlését is, külön-külön.
Persze lehet, hogy tévedek a működés mikéntjéről, de mindenesetre, nem olyan egyszerű egy ilyen kütyüt megvalósítani. Ezt a protokollt kell felderíteni, ami nem lesz egyszerű dolog, de megvalósítható és szép feladat!
Ha valakinek van erről infója, az ne tartsa magában! -
-
Digger
senior tag
válasz
phaseOne #15678 üzenetére
Szerintem kicsit nagy fába vágod a fejszédet!
A Nikon CLS által használt protokollt kellene visszafejtened hozzá. Nem lehetetlen, de nem lehet könnyű! A Yongnuonak például többé kevésbé sikerült, de gondolom ott azért volt hozzá némi háttér és erőforrás.
Ha sikerül is megcsinálnod, akkor tulajdonképpen egy YN-622N-TX szerű valamit építenél! -
aleister
veterán
válasz
phaseOne #15674 üzenetére
Szia!
Sima kioldóm van. Tehát nem TTL, hanem ad egy elsütés jelet, amire elvillan simán az előre beállított vaku.
Ilyen is jó?Spannak van oszcilloszkópja, de ezen csak egyetlen tüske van, ami a kioldásra adja a jelet. Innét kezdve nemigen lehet rajta mit mérni.
Mit szeretnél konkrétan mérni?
Lehet, hogy ezt a vakus topikba kéne.
(#15675) Mercutio_:
Igen, arra.
FB elírta a fagyasztani szót, és ezen vidultam egy sort. -
Sequoyah
tag
válasz
phaseOne #7070 üzenetére
Ha az alap technológia ugyanaz (1-2 év különbség van a két gép között, nem volt szenzortechnológiai ugrás ezalatt) akkor az összes zajszint kizárólag* a használt érzékelő felület nagyságától függ. A leméretezésnek nincs köze hozzá. A croppolással nő a zaj, szóval ha FX-es képet DX-méretűre croppolsz, akkor pont DX érzékelőnyi zajt kapsz cserébe.
(*najó nem kizárólag, de erősen döntően...)
-
válasz
phaseOne #7070 üzenetére
Egy dologban nem jártál el helyesen!
A DXO grafikon, amit néztél, az arra vonatkozik, ha a képeket egységesen ~8MP-re méretezik le!
Ez a "print" fül, a másik fül a "screen", ha 1:1-ben 100% pixelszinten nézzük.
A "print" nézet arra jó, hogy az látszik, hogy kb. hogy viszonyul egymáshoz a két szenzor, ha azonos felbontásúra méretezed le mindkettő képét. Erre a méretre a DXO a 8MP-t használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák -Új-
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest