Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
Somatom #192488 üzenetére
Ez csak egy pelda volt, de a lenyeg hogy az ilyenek haritanak az utolso percig, amikor meg mar nincs kibuvo, akkor 1000 eurobol megtakoljak neked ideiglenesen. (ABS lampat kikotni, legzsak szimulator alirol meg hasonlok)
#192491Biqci
ha magánszemélytől veszed akkor sincs gari.
Senki sem mondta ennek az ellenkezojet. Az arsav miatt irtam neki, mert a maganszemely lehet egy opcio az autohazak es Ahmed kozott feluton...bevorzugen export
Pont ezeket mondom. Nem erdemes ra idot pazarolni. Amikre nem mernek garit vallalni az mind szar. Sot en olyan helyre el sem megyek ahol exportos kocsit vannak. (meg ha kinezett auto nem is az) Nekem az a tapasztalatom, hogy a normalisabb/minosegibb autot arulo neppereknek van kelet-europai kontaktjuk(roman-magyar-bolgar) aki elviszi toluk a fosokat. (amik csak az image-t rombolnak) -
-
-
-
Biqci
aktív tag
válasz
Somatom #192361 üzenetére
Dehát ugyanez van Magyarországon is. Jogilag magánszemély, akinek van magyar bejelentett lakcíme, nem vezethet külföldi rendszámú autót, még akkor sem, ha a saját tulajdona. Csak ha bizonyítani tudja a helyszínen, hogy jogosult rá pl. van bejelentett külföldi lakcíme és munkahelye, esetleg külföldi tulajdonú cég munkatársa, akinek ez a céges autó stb.
[link]
Nekem már régóta nincs magyar bejelentett lakcímem de amíg volt, addig egy köteg papírt vittem magammal ezért. Ami jó is volt, mert vagy hat éve meg is állítottak a vámosok az M1-esen és kérték is a papírokat -
Biqci
aktív tag
válasz
Somatom #192340 üzenetére
Nem feltétlenül a külföldi rendszám a lényeg, mert itt nálunk a francia határ mellett minden harmadik autó francia rendszámos, tehát külföldi. Hanem van-e bejelentett német lakcímed. Ha igen, akkor érvényes az, hogy német rendszám kell az autóra. Nálunk a melóba volt olyan francia srác, aki egy német csajt vett el és itt vettek lakást mert olcsóbb mint odaát. Ő is átregiszráltatta az autót, pedig itt drágább az adója, mint a francia
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Somatom #192218 üzenetére
Köszönöm szépen Mindenkinek!
Somatom: Elvileg pályázás jelenleg nincs betervezve. Természetesen tökéletes, főleg olcsón nem lesz, de úttesten sem szoktam száguldozni, 80-90-nel meg csak elközlekedek vele.Molnarpeter: Benzint hanyagoljam? Illetve láttam 4x4-et, az milyen?
[CS]Blade2: Bizzos jó, de nekem nagyon drága lenne.
[vilike]:
dj79:
Amúgy az fontos lenne, hogy alkatrész legyen hozzá olcsón, no meg ne igyon ki egy benzinkutat.
Bár ahogy néztem, ha nem csikolod, a Niva elmegy 10 liter alatt is.
-
válasz
Somatom #192008 üzenetére
Dettó.
Egyszer volt villanyos baja (egyik saru kicsit elfáradt, mint később kiderült) a Galaxy-nak, bicikli állítva betol a csomagtartóba, autó lead a szervizben, bicó elő, bemegy dógoznyi', majd visszafelé ugyanez.
Mi '98-ban Espace-szal költöztünk haza a fősuliról... abban is volt hely.Én meg 11 (?) éve egyterűzök - oké a 3 gyerek mellé más opciót nem találtam normálisat, és a mai napi azt vallom, hogy másba normálisan nem fér bele 3 gyerekülés - igaz, azóta vannak suvok, amikre ez már azért igaz (PUG 5008 pl.)
Bár tegyük hozzá, hogy azért a nagy autókról neked vélhetően más fogalmad van
-
ngaba
aktív tag
válasz
Somatom #191997 üzenetére
Dehogynincs. Csak ikrekhez nem matchboxot kell venni.
Ezt próbáltam én is mondani neki.Amikor majd pelenkástáskával, meg mindenféle szórakoztató játékokkal, első ülésre akasztott cókmóktartóval lesz tele az utastér (+ szempont lesz, hogy a gyerek mennyire könnyen tudja rugdosni hátulról a vezetőülést), akkor majd a beltér mérete is számítani fog. Nem mellesleg ha nagy a beltér, akkor a csomagtartóba nem beférő cuccokat is könnyebb oda besuvasztani.
Az alsóközép kombi egy kompromisszum: Ha olcsóbb fenntartási költséget (fogyasztást) akarsz, és/vagy sokat mozogsz városban (szűk helyeken, amikor zavaró lehet a nagy kocsi) vagy sokat megy a kocsi kihasználatlanul, akkor van értelme leginkább. De ha az ember megteheti, vegyen olyan autót, amiben kényelmesen el lehet férni. Persze csak szvsz.
-
kisza25
félisten
válasz
Somatom #191932 üzenetére
Elektromos autó töltésére biztos nem napelemet használnék, nagyon nagy az energia igénye, amúgy szerintem vakvágány az elektromos autó, annyira nincs kiépítve hozzá semmi, mindenki ráakasztja az autót otthon a töltőre du. 4-5-6-kor, aztán sötétbe borul a falu... Csak példaként, az optikai net 2 éve ért ide(2018), előtte 10Mbit/s volt a plafon, és ez egy közvetlen vízparti balatoni település
Amúgy házakat árulok, a nagy többségben van 1*16Amper, vagy annyi sem.
Nekem mondjuk van 3x25 Amper, de ez egy 2010- ben kiépített rendszer.
És akkor még az elektromos autó árakról ne is beszéljünk és így hogy csak annyit gyártanak, hogy a co2 kvóta meglegyen... Dacia 100db Magyarországra és legközelebb 2022- ben lesz... -
kisza25
félisten
válasz
Somatom #191915 üzenetére
Csak egy tipp volt
, amúgy én azért nem telepítettem, mert szerintem sem éri meg ilyen kicsiben, más kiszámolta helyettem
-
JackFeryll
őstag
válasz
Somatom #191903 üzenetére
Sőt eddig csak felvett/visszatöltött különbséget kellett fizetni, de lesz ez még rosszabb 2024-től. Igazából az egész villanyos (autós/napelemes) témakör jelenleg arról szól hogy tehetősebb környezettudatos emberek hobbiból fizethetnek azért hogy (talán valamivel) tisztább energiát használhassanak. Lehetne számolgatni megtérülést, de még 5 évre se tudsz tervezni mert bármikor kedvükre kényükre megváltoztatják a tarifákat/rendszert.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Somatom #191860 üzenetére
Azt tudod, hogy nem játszik. Nincs olyan dzsunka ország, ahol beleférne lepapírozva.
Egyébként az autóba sem nagyon, mert az alja az akkupack. 700kg vagy mennyi 18650-es cella az alja.
Ugyanolyan fost azért vesz bele, mert a gyártó (Tesla) nem ad el újat, ezt is mondják a videóban. Még gariban is használt, több bontottból újraépített gyárit kapsz.Mondjuk annyit hozzá kell tenni, hogy ez a szett meg lett f...tva Taxi-ként. 2 év alatt ment valami 150.000-et gondolom BP-en.
Nem csoda, hogy eldobta az akkupackot és a villanymotort. Ellenben a nő számolja, hogy megérte, és befizetne egy újra,
de azt nem számolja, hogy mekkora szerencséje volt, hogy kezdetben 8 év garit adtak rá, és még gari alatt dobta be az akku a kulcsot.
Gari után a 70Ft/km-re + a vételár komplett, mert akku és villanymotor nélkül 2Ft-ot nem ér a vas. -
bggmnd
csendes tag
válasz
Somatom #191821 üzenetére
Ezek azok a kocsik jelenleg amik tetszenek és elérhetőek ebben az árkategóriában:
- Seat Leon
- Seat Ibiza
- Opel Astra H
- Ford FiestaDízel felé jobban húzna a szívem, de kb. az itteni hozzászólások alapján tuti, hogy visszatekert kocsit fogok venni, azt pedig mindenképpen el szeretném kerülni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nincs egy Európai közös rendszer ahol minden országból összegyűjtik a kilóméteróra állásokat. Szomorú
Most pl találtam megint egyet ami tetszene: [link]
de pl. itt mi garantálja hogy nem tekerték vissza?
Mennyi lehet a tényleges fogyasztás? -
.mf
veterán
válasz
Somatom #191764 üzenetére
Köszi, a Hiace-en is sokat gondolkodtam régebben csak most nem ugrott be; a Vitoról azt hallottam elég rohadós (volt ismerősnek); a Hyundai H1-ről viszont még nem hallottam, utánanézek.
A Kangoo kicsi és nem túl terepes, az Iveco Daily 4x4-et is néztem már régebben, csak azokat jóval drágábban mérik (ahogy az Unimogokat is, meg azok többségében már a 3.5 t határ felett is vannak, ahogy a legtöbb katonai terepjáró teherautó is)
Még egy laikus kérdés: ha személyes használatra veszek 3.5 t alatti kistehert / tgk-t, hogyan lehet papírozni? Vagy csak simán megveszem és használom, mint szgk? -
Biqci
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz
Somatom #191590 üzenetére
Most az nekem határzár túloldala
. Utánanézek, h a Thule xxl rámegy-e az octaviára. Sajna használtban se osztogatják ingyér (bár egyik-másik ex-thulésat azért megkérdezném, h mégis hogy gondolt 3-4éve gyűrt dobozt az új ár 80%-áért adni...), viszont ez azt jelenti, h valszleg el is tudom majd adni.
-
parandroid
félisten
válasz
Somatom #191486 üzenetére
Fene tudja. Én itt a németeknél nemigen látok szétrohadt autót. Persze lehet, hogy csak azért, mert a magyar (lengyel, román, bolgár, ukrán, délszláv, stb) nepperek már mind elhordták. Amúgy nekem Mazdám volt (van), amíg használtam, nem rohadt szét. Persze nem a hegyekben lakunk, errefelé igen enyhék a telek, hó meg csak mutatóba van.
p
-
nesa
veterán
válasz
Somatom #191446 üzenetére
1250kg os utánfutó ill az már nehézpótkocsinak számít, így ha 2250 nél több a kocsi nem bírom vele húzni.
#191450) gaborbol
Previa örök kedvenc pláne a tojás, 2db ot néztem meg az újabbakból (mind kettő 2005 os volt) bőven millió felett mind kettő szét volt rohadva nem kicsit, az első ajtók alja egyiken sem létezett és ugye ez csak nyitott ajtónál látszott, ami nagyobb baj amiért végleg elvérzett a típus középen csak 2 pontos öv van, ill megnéztem egy harmadikat is a nyáron de az jujjj azért 799 et kértek , még mindig hirdetik, egy hulladék volt.
-
válasz
Somatom #190924 üzenetére
Nekem bejön.
Sokat utaztam benne utasként. Kényelmes - jobbak az ülései, mint a legújabb generációnak. Több is benne a hely.
Hosszú távon is kényelmes. Vezetőként és utasként is.
De azért vigyázni kell rá, mert tud nyűgös lenni.
De a 2.0tdci (hdi) kifejezetten kellemes motor bele. Taxis ismerős 800k-nál cserélte le a Galaxy-ját (igaz, hosszútávú taxi volt, nem városi). Én csak 45k-t tettem az én tdci-mbe (S-max), kötelezőkön kívül nem kellett vele nyűglődni; fogyasztása (2,5 év) 6.3-ra jött ki.
Szerintem jól eltalált egyterű lett.
Ilyen idősen azért lesznek kiszámíthatatlan dolgok az biztos. Elektromosan behajtható tükör ilyen korban kezd megkotlani - az ilyen extrákat célszerű megnézni.
A vezetőülés deréktámaszát is javallott ellenőrizni, a rugója fáradt lehet, láttam már képet, ahol kikandikál, mert törött.
A manuális váltó kényelmes helyen van.
Én csak ilyen user-mode véleményt tudok róla mondani.
Hát a karbantartása azért drága - igaz, csak az F Astra-hoz tudom hasonlítani.(Én is Galaxy-t akartam volna másodszorra is az mk1 /vw) után de, az S-max csinosabb, csak kisebb
, így lett aztán az)
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Somatom #190807 üzenetére
Az biztos, hogy az évszázad találmányai között kellene számontartani. Csak azért az elég sok modellben nem is lehet kérni.
NagyFeketeKutya: fűtött garázsnak azért sok hátránya is van - folyton ráolvad a sós keverék, amivel az utat szórják. Nálam tényleg ezért nem lesz fűtött a garázs.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Somatom #190532 üzenetére
Ja tényleg. Tempomat kimaradt. Klíma+villanyablak+tempomat, klíma, villanyablak, tempomat... Alap extrákat nem írtam: tekerhető kormány jobbra-balra, duda, fék.
Ja és ha Dacia! Szabályt ugye tudod? Szerdai gyártású autót keress! Hétfőit és a péntekit zárd ki, keddi és a csütörtöki necces. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Somatom #190485 üzenetére
Aránylag sokat használtam Dokkert. Egyszerű és nagyszerű. 1,5dci motorral nem volt gondunk és ráadásul borzasztóan takarékos. Melós vagy családi cuccolós autónak tökéletes. Hátra befér bármi (egy futó segítségével elköltöztük vele egy körben). Ha meghúzzák nem izgatod fel magad vagy ha a gyerek lerókázza a kárpitot. Nem megy tönkre benne semmi, mert klímán és villanyablakon kívül nem tudsz más extrát rendelni hozzá. Fapados olcsó beltér. Hosszú távra kényelmetlen és zajos, de nem egyszer levezettem vele 1000km-t, mert "muszáj" volt.
Értéktartásról annyit, hogy keresett modell. Szerintem kis bukóval eladható.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Somatom #190490 üzenetére
Motorikusan az 1.33tce és az 1.5dci is jó választás, felhasználás függő melyiket érdemes választani. Az autó többi része passz, de asszem 5 év gari van ezekre és ahogy mennek fel az árak 3 év múlva még garisan szinte beszerzési áron el lehet passzolni. A clioval legalább is nekem így volt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Somatom #190485 üzenetére
Van családban, sima 1.6-al, lassan másfél éves. Melós autónak van használva, eddig nincs gond vele (Na jó, a gumikéder elkezdett lejönni, azt gariba cserélik. De ez a probléma ugye egy fél éves Superbnél is előjön
). Sokat nem kell várni tőle, de a dolgát teszi eddig. 3 év gari előny lehet, ha csak ilyen rövid időre kell. Motorok közül szerintem az 1.5 dCi és a 1.33 TCe sem betegágy, de esélyes, hogy a Renault/Dacia topikban többet tudnak mondani.
Viszont hosszú utakra, ha vezetnem kéne, vagy utasként ülnék benne, biztos mást választanék.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Somatom #190025 üzenetére
Akkor valószínűleg nem mentél eleget és/vagy túl drága bringát vettél. Én 6-7 éve vettem egy használt régi országútit, kicsit reszeltem az alkatrészeken, megállt 45k körül, nem néz ki drágának, de műszakilag egyben van és jó vele városban suhanni. Még 10k egy Kripto U-lakat és a sok neonzöld matricás Decathlonos MTB között egyszerűen nem vonzó célpont egy tolvajnak, főleg amíg azok csirkedróttal vannak lekötve.
Btw nem járok mindenhova bringával (sőt szerintem azt használom a legkevesebbet), szerintem az autó, BKV, bringa hármasából mindig azt érdemes választani ami éppen az adott úticélhoz célszerű, semmint összenőni egyetlen választott közlekedési formával. Nekem 28 éves koromig az inger sem jött meg az autózásra (most leszek 31), bár szeretem, meg tök jó vezetni, de az élvezetes autózást szerintem csak a Budapest vége táblát elhagyva lehet művelni, ami azon belül megy, az egy pokol. Mondjuk nem biztos, hogy véletlen az, hogy a budapestiek kétharmadának saját autója sincs, én megértem őket, sokan csak a gyerekcipelős évekre vállalnak be egy autót.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Somatom #190025 üzenetére
Én 2012-ben vettem egy elektromos bringát melóba járni. 210.000Ft-ért, és akkor a boltba 80.000Ft volt hozzá egy új li-ion akku. Márciustól-novemberig használtam 3 éven át. 8000km után bemondta az unalmast az akku, visszamentem a boltba, addigra 110.000Ft lett az akku. A töltések áramát nem számolva is sz*r arány jön ki. 13,75Ft/km csak az akku. Ez 3,8 liter benzinnek megfelelő érték 100km-en. A halott akkupack-al pedig a nyakamon maradt a 26"-os MTB. A teljes költségem így 26,25Ft/km-re jön ki, töltőárammal már közel ott van a 8 literes autós fogyasztásnál. És akkor novemberben kabátba nyomtam, mivel sötétbe mentem, sötétbe jöttem, kellett egy jó lámpa 3 akkuval.
Ha tovább használom, akkor a 3. akkupack lenne benne, de még úgy is drágább mulatság, mint egy robogó. Ja, és, ha nem tekered, csak húzod a "gázkart" akkor 28-29km/h-t megy, ergó időben még a robogónál is sokkal rosszabb. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Somatom #189838 üzenetére
1bar, az fika nyomas
a PuntoGT-ben az a motor gyarilag volt 1.35bar-n fujva overboost-n
raadasul a X1/9 fele 1.3 es 1.5-s blokk az meg a closed deck rendszeru, szoval sokkal erosebb, mint a Tipo korszakbol szarmazo semi-closed deck 1.4/1.6-k
1.6-bol lehet 1.9-t is csinalni akar, es azt megfujniX1/9-bol isminek van/volt egy 1.6-s motoros, 2.2bar-n megfujva egy T3/T4-l
most is megvan neki, csak a turbot mar kiszedtek belole (de nem azert, mert elromlott), es csak gurigazgat velefenykoraban: [link] 10.971sec 199.75km/h 1/4
evekig eves kategoria gyoztes volt drag-n
-
válasz
Somatom #189838 üzenetére
Hát... ugye a méret meghatározó. Én biztos elférnék benne (180/70), de azért van akinek szűk.
Fiam meg biztos kilógna belőle felfelé (194/67).
Sajna nem tudom milyen lehet, de akik vezették, azt mondják élmény.
Nekem annó csak egy Toyota Corolla Gti twin cam 16v jutott pár hónapra (130LE/980kg) - az sem volt rossz. -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Somatom #189496 üzenetére
Írsz adásvételit, kötsz magadnak biztit, aztán eredetvizsga és műszaki, majd egy kör az okmányirodában. De előtte is bemehetsz, hogy az adott ügyintéző elfogadja-e a papírfecnit okmány helyett (el kéne szvsz)
A fedezetlenségi díjat nem kell megfizetni, ha új tulaj/üzembentartó köti a biztit.
Biztit meg lehet kötni neten nyugodtan, ismeretlen okmány számához írj AA1111, ABC123 és hasonló szépeket, majd küldj egy mailt a módosításról, mikor megkaptad a dolgokat saját névre.
-
Doki16
addikt
válasz
Somatom #189345 üzenetére
Összköltségben egy hibriddel jobban fogsz járni. Lényegesen kevesebb nyűg fog előjönni vele mint egy hasonló futású dízelnél. Főleg a város nyírni ki idővel a TD(C)I-t.
Jelenleg ezek a Toyota HSD-k a legunalmasabb, legbombabiztosabb kocsik. Pályán egyébként olyan 7 literrel számolhatsz, de cserébe meg városban 4 liter körül elvan. -
Doki16
addikt
válasz
Somatom #189342 üzenetére
Mi a kereted? Mert a 2.0 Corolla hibrid az már dinamikus tud lenni és nagyobb is mint az Auris. Igazság szerint az Aurissal is el fogsz jutni bárhova színig rakva, csak nem kell tőle várni azt, hogy 200-nál belső sávot fogsz takarítani
Pályáztam vele, a 130-at mindig minden körülmények között tudta tartani még az Alpokban is. Emelkedőt meg jól mászik, mert tök jó a váltó+villanymotor kombó. Sokkal egészségesebben csinálja mint a DSG. A két hét városi tötymörgés nyomosabb lesz most nálad jelen esetben. Azt nem szereti, se a dsg se a dpf -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Somatom #189340 üzenetére
3 autó közül a Toyota a legrövidebb és a Mondeo a leghosszabb. Ugyan ez elmondható a szélességére is. Csomagtérben 100 literrel kisebb mint a Passat, Mondeoval egy szinten van a csomagtér. A Toyota automata váltója a hibridsége miatt nagyon kényelmes. Passat automatája sem rossz, de nem győzött meg. Nem érzem olyan kifinomultnak (nyilván más technológia), mint a Toyotáé. Mondeoból automatát még nem használtam. Hátsó üléssor lábtere a Passatban és a Mondeoban is kiváló, Auris sem rossz, de nem a legnagyobb. Hosszú távra csak a Passattal mentem 1200km-re rendszeresen. Meggyőző utazó autó volt számomra. Stílusra, benyomásra nekem B8 Passat, a Toyota viszont nagyon jól tartja az árát használtan is. Illetve a Toyota hibridsége nagy császár. Nekem a Mondeo céges autó benyomást kelt, elnézést, ha ezzel valakit megsértek. Ez csak az Én véleményem. Szerintem jól pakolható és élhető az Auris.
-
Doki16
addikt
válasz
Somatom #189340 üzenetére
Egész nagy a csomagtartója a kombinak. A hátsó lábtér szűkösebb sajnos pont emiatt. Nem sokkal éreztem kisebbnek a Passatnál. A B7 volt olyan 2000mm az Auris meg kb 1900mm. Literben sincs nagy különbség köztük.
Viszont erre amit kérdeztél már nem a hibrid ajánlott. Arra még mindig a dízel kombi a nyerő, főleg a jó keveset fogyasztó, de erős 190 lovas CRTDI Passat.
De az Auris is vígan teljesítené, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Nem okozna neki semmi gondot, max dinamikában nem tud olyan jó lenni, majd mint a 190 lovas. De kb. a világ összes kilométere beléjük megy alap karbantartással. Konkrétan pár 10k Ft egy alap szerviz. Nincs semmi olyan alkatrész ami a mai autókban már rogyásig van és elromolhat. -
kisza25
félisten
válasz
Somatom #188409 üzenetére
Ez olyan elcsépelt dolog, a fiat tipom csak az éves szervizen volt, nem ette a vizet, se az olajat, ezt egy pár mostani új autó nem mondhatja el magáról (ford, vw, skoda...) A kollégám az elmúlt 4 évben 3x nélkülözte a ford kuga-t, legutóbb hétfőn jelent meg az asszony kocsijával, hogy nem indul a kuga, előtte kb egy éve volt ugyanez (szalonból vette)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest