- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
SPeti1984 #224475 üzenetére
Ezek kozul en a leont vennem. i30-am van cegesnek, nem rossz, de sajat penzbol mast vennek. Suzukiban egy kombihoz kepest kevesebb a csomagter, a Ssangyongrol meg mindenhonnan azt hallani nagyon sokat fogyaszt, azon tul sok rosszat en nem hallottam rola.
olajbogyo: fent linkelt karnal a felnit is csereltettek 216ezerert, pedig csak a szelet kellett volna megesztergalni, hibatlan volt…
Vismaior: nem tudsz kiizzadni melle meg egy misit? 2017+ facelift eGolfok full felszereltseggel vannak mar 5-ert, nagyon mas vilag egy 1.gen Leafhez kepest. De eUpot is elobb vennek, mint elso Leafet -
-
dreamscape
csendes tag
válasz
SPeti1984 #201801 üzenetére
Hasonló igényekkel nézegetem én is a kínálatot; lehetőleg minél modernebb és biztonságos, SUV-szerű felépítésű és 'nyaralásos autónak' is megfelelő legyen, dinamikus közlekedésre alkalmas, de viszonylag takarékos is a városi ingázás esetében.
Nekem személy szerint eddig az új Kia Sportage nyerte el a tetszésemet, ha nem rendkívül sürgős az autóvásárlás, akkor esetleg érdemes megvárni az első teszteket/véleményeket az európai specifikációról. [2022 Kia Sportage GT-Line] -
válasz
SPeti1984 #200157 üzenetére
Előbb próbálj ki egy cél villanyost! Nekem is akár 35km-t mutat az óra de mivel teli van minden szarral a kocsi ami kikapcsolhatatlan városban örülök ha a felét tudja. Na meg a klíma - csak az maga lezabálja az akksit. Oké újonnan lehet hozza a számokat de csak egy kis eltérés az optimálistól és nem fognak a számok stimmelni.
-
footy
addikt
válasz
SPeti1984 #200106 üzenetére
A ford 3 hengeresei teljesen kulturaltak, ha nem farokmeregetesre mesz, akkor igazabol tok mindegy a hengerszam...
(Sot a Peugeot es az Opel(GM fele) 3 hengeresei is azok)
Automata VW-nel is csak Amarokhoz es Touraghez van, a DSG inkabb 2db robotizalt valto egy hazban.A SUVra meg talan a Grandland jut eszembe, de egy Insignia is ott van arban es az sokkal inkabb auto. (tagasabb, jobb futomu, stb.)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SPeti1984 #200076 üzenetére
Nálam Passat egyértelműen az eddigiek közül, beltér és általános minőségérzet ennél lesz a legjobb, kérdés a felszereltség.
Évi <10k km-re inkább váltok kézzel és a hibrid sem feltétlenül logikus, ha sokat fog állni (ha rendszeresen hetekig nincs használva, az hosszú távon káros is lehet), viszont sokszor kevés rövid útra már inkább bevállalnám, értéktartás is elég jó -
dj79
senior tag
-
válasz
SPeti1984 #200079 üzenetére
Ssangyong Korando?
Többet fogyaszt, de az eltörpül az értékvesztés mellett.
Rendes automata váltót kapsz.
Egyáltalán nem csúnyább egy Skodanál.Előbb-utóbb rájönnek a népek, hogy a száraz DSG nem egy életbiztosítás.
Az a Skoda annyira tucat, a rendőrök is használnak olyant.
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
SPeti1984 #200076 üzenetére
Én személy szerint egyelőre kerülöm a SUVokat. A Passat földszintes felépítése fogyasztásban és szélzajban is barátibb autópályás használat mellett. Ezen kívül hallottam már olyat is, hogy az alacsonyabb építésűek töréstesztje is jobban sikerül, mint egy azonos méretkategóriás, házon belüli SUVé.
Mondjuk én kézivel már nem vennék autót, főleg nem Passat kategóriájában. Szvsz inkább ez nehezíti meg majd a későbbi eladást, mint nem SUV kivitel.
Egyébként mik a preferenciák (új-használt, szükséges extrák), illetve mi lenne a keret? Illetve milyen terepen lenne használva (város-pálya-országút milyen arányban lenne)?
-
-
válasz
SPeti1984 #200071 üzenetére
Igen. Ha újonnan veszed és még gari alatt eladod akkor ok. De vannak műveletek amit tudtommal nagy elhasználódással "jutalmaznak" ilyen pl. a dugóban kúszás, hátra felfelé tolatás stb... Ezekre nem figyelve nagyon gyorsan le lehet amortizálni egy ilyen váltót. Mondjuk azt én is kétlem hogy ez 26 ezer kilométer alatt sikerülne
-
dj79
senior tag
válasz
SPeti1984 #183045 üzenetére
Tudomásom szerint se dpf, se pedig dmf nincs benne. Az ötajtós két embernek elég, nekem pl kicsi lenne gyerekekkel. Amúgy pedig annyira megbízható, amennyire karbantartották. Ha visszaolvasol, az elmúlt hetekben batai fórumtárs szintén ilyen autón gondolkodott, volt sok értékes hozzászólás a topiklakóktól.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SPeti1984 #183032 üzenetére
Legnagyobb baja az évjárat, pár nap múlva már a 15 éves lélektani határon túl esik. Amúgy 800-850 körül szerintem fel lehet dobni (aztán alku átnézés eredménye alapján), alapvetően szép és jó, szín még ezen változtathat érdemben mondjuk. Esetleg szervizkönyv ha volt vezetve nagyjából, vagy megvannak a javítási dokumentumok, pozitívum lenne.
Másik autó keresés ügyében jutott eszembe, hogy ha bevált a márka, akkor az 1.4 TDCI is egy jó motor, céges Mk7 már DPF-es volt, Euro 5, 70 lóval, adalékot nem igényel, egyszer nem láttam még a figyelmeztető lámpát sem a részecskeszűrőt illetően, 200k felett volt benne. Vagy 1.9 SDI VAG vonalon, abban nincs minek elromlani, viszont pár évvel régebbiek - nincs kettőstömegű, turbó, dpf, csak egy örök élet jellegű adagoló.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SPeti1984 #164202 üzenetére
Épp a napokban volt alkalmam Karoq-hoz, azt vinném haza
Navi szvsz elhagyható, waze hírek szerint talán már carplay támogatást is kap, android auto eddig is tudta. Ha 20 évre tervezel, akkor pedig Kia, az is tisztességes, de a Škoda többet ad, nyilván felárért, illetve van kockázat az új motor miatt is... Ford SUV nálam csak az Edge üti meg a szintet a többihez képest, a Kugában gyengébb a beltér összességében, bár az infotainment kiemelkedő. Keskeny motor miatt nálam nem begyere.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SPeti1984 #163006 üzenetére
Km-t el kell felejteni, ebben a korban a keveset futott, hidegen taposott előbb fogja enni az olajat, ha már itt tartunk, mint egy hosszabb távra használt. Ezek közül Leon, 1.6 8V megteszi. Ott a többi azonos padlólemezű (Golf, A3. Octavia), érdemes lenne bővíteni a kört. Szaladgálni megnézném az SDI-ket is, gyenge, de egyszerű és keveset eszik rövid távokkal is. Prius 1 is van hasonló árban, az még automata is.
-
rbalint88
addikt
válasz
SPeti1984 #162818 üzenetére
lealkudnám a dízelt a benzines árára és elhoznám azt. ami miatt érdemes lenne a benzinesben gondolkodni, az az újraértékesíthetőség, de azonos felszereltségre hozva őket szerintem jóval nagyobb különbség lenne az árakban... pótkereket mindenképp kérnék, egy széthasadt guminál cseszheted a sprayt. deréktámaszt se hagynám ki, hosszú úton nagyon jól tud jönni. én a kulcsnélküli indítást is szeretem, ha új autót vennék, belekérném.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
SPeti1984 #161906 üzenetére
-Mondeo-t vinném haza
-500X kicsi
-Karoq 1.0 TSI és 1.6 TDI is van, utóbbi már élhető lehet, előbbi passz (próbakört megér)
-Tucson elég nagy darab
-Tiguan 1.4 TSI is van hahun kb ennyiért, az jól hangzik
-Qashqai ha jól értem, már felmerült
-Kuga szintén korrekt, infotainment is jó az új Fordokban -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest