Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalmanchris
tag
válasz
FoglaltEzis #178367 üzenetére
Mk2 fókára szerintem kevés lesz a pénz. C4 nem tetszik? Nem rohad, az 1.6 16v pedig jó motor, kettős tömegű, EGR, közvetlen befecsi nélkül.
-
kalmanchris
tag
válasz
FoglaltEzis #178320 üzenetére
Hátsó híd kb 50 ezer munkadíjjal, ha otthagyod a régit. Egyszer kívánja az autó életében a cserét. Ennyit bőven elköltesz egy hagyományos hátsó felfüggesztésre is.
Kormánykapcsolót - ha már COM2000-es, kb 2003-tól - egy tízesért javít pesten egy erre szakosodott fórumos emberke,de ügyes kézzel saját magad is javíthatod. -
kalmanchris
tag
válasz
Stylewars_kp #166941 üzenetére
Milyen kasztniban eszik ennyit?
-
kalmanchris
tag
Az euro3-as dízelek ma már szinte mind okádják a füstöt, mert csak az 5 literes fogyasztás a lényeg, a karbantartás nem. Na ezeknek forgalmit el, máris többet érnének el vele, mint a kitiltásokkal.
-
kalmanchris
tag
1 millióért őstechnikás dízelt? Ráadásul abból a szegmensből, amik zöme már lerúgott szemét, mert csakatdismúkendsárm. Csak körül kell nézni az utakon.
-
kalmanchris
tag
válasz
MikeWazowski #157578 üzenetére
Lehet hogy tudják javítani, de hogy emlegetik közben a tulaj édesanyját az is biztos. Azok a megoldások a beltérben...
-
kalmanchris
tag
Smart városi rohangálósnak... Pár éve még a lupo volt itt a sláger...
-
kalmanchris
tag
válasz
Luck Dragon #155607 üzenetére
Kivéve xantiában.
-
kalmanchris
tag
válasz
jozefgucci1 #154726 üzenetére
Rönyó nem játszik 😁
-
kalmanchris
tag
Ez nem ennyire egyszerű
Flash 154143: ha hátul kell a nagy hely, fiesta felejtős. Lacetti belső itteni infók szerint gyenge. Xsara2 1.6/16v-vel ajánlott. Hátsó kerekek ne dőljenek túlzottan befele és ha már com2000-es a kormánykapcsoló, akkor a világítás index kombó jól működjön. Próbakör, ha f.sza, vihető.
-
kalmanchris
tag
válasz
Kar07 #152647 üzenetére
Azért igencsak az ársáv aljáról való az évjáratot figyelembe véve. Ami nem is csoda, hisz valszeg törve volt a jobb oldala, ugyanis hiányzik a jobb első sárvédőről a picasso felirat.
A kuplungcsere nem tudom hogy sikerült, de a pedál érdekesen áll.
Nem exclusive a felszereltség. Se tempomat, se hátsó el ablak.
ESP sincs benne. -
kalmanchris
tag
válasz
BigBlackDog #151603 üzenetére
😩
151606 Dzs: ja mert a pékek szerint citroen=hidropneumatika. Az se bonyolult egyébként, sőt! Csak nem hasonlít a golf 2 futóműhöz, amin nevelkedtek. Tisztelet a kivételnek!
-
kalmanchris
tag
válasz
theuprising #151097 üzenetére
Az 1.8 dízel nem francia.
aero. beelőzött. -
kalmanchris
tag
Szög egyszerű az a benzines, így szerelhetőségben ő nyert. Fogyasztása is baráti és meglepően jól szedi a lábát is. Nekem xsara-ba volt.
Persze ha sokat pályázol, kevés a város és kell az alsó fordulati nyomaték, akkor hdi. Viszont ritka a 300 ezer km alatti példány a 2.0 90le-ből arra számíts. -
kalmanchris
tag
Mint olvastad, jóval kevesebb ma egy 206-os futó rendbetétele is. Kakasdi cég, ahol napi szinten ezt csinálják, eddig egy berlingo volt amit visszavittek felújítás után. Túlterhelték és átugrott egy fogat a torzió.
Amúgy 206, 306 és xsara hídjai nem szeretik a nagy terhelést. Nekem a xsara kupé felújításkor megkapta a kombi rugóit. Sokkal élhetőbb, masszívabb lett.
Berlingo, picasso jobban bírják, persze erősebb a rugó.
Puntonak gondolom egyszerűbb, nem független futója volt. -
kalmanchris
tag
Mint ahogy ezt bármely alkatrésszel eljátszhatja az a mester. Csak google-ba beüti, hogy hátsó híd felújítás, kapásból 5-6 céget dob ki, mely ezekkel foglalkozik, az általad írt ár feléért, gyári alkatrészekkel, kivéve Berhida. Plusz az autó életében egyszeri művelet lesz, ha nem földúton jár naponta. Nem hinném, hogy költségesebb lenne ez a futómű bármely másik független lengőkarostól.
-
kalmanchris
tag
válasz
xEon1337 #144186 üzenetére
Nem néz hülyének senki, de butaságokat írtál azzal, hogy 1m alatti autó bontószökevény. Én is írhatnék butaságokat az IT topikba.
Gyere megnézheted és kipróbálhatod a bontószökevényem nyugodtan. Nem kell ám megijedni, ha egy millió alatti autónak annyi vagy esetleg még kevesebb is a fenntartása mint a c30-adnak. Ja és én is szeretem a komfortot.
Ne keverd a dolgokat. Reszemről befejeztem. -
kalmanchris
tag
válasz
szőröscica #144181 üzenetére
Biztonságosabbak, oké. A második része már nem biztos hogy egyértelmű. De itt nem ezzel a kettősséggel volt gond. Ha ő sarkalatosan fogalmazott, akkor Te túl langyosan ☺ Na mindegy, nem kell Őt etetni.
-
kalmanchris
tag
válasz
xEon1337 #144167 üzenetére
Véleménye ugyebár mindenkinek lehet. A mögötte rejlő racionalitással vannak bajok egyes embereknél. Golf 3... mikori is a konstrukció? 90-es évek eleje?
Megnyugodhatsz, hogy a mostani autód is 5 év múlva rossz töréstesztet fog produkálni az akkori 5 éveseknél és így tovább. Miért is kockáztatsz? Miért is mersz menni bárhova is és miért is nem busszal, vonattal? -
kalmanchris
tag
válasz
MunezXBK #144165 üzenetére
Ennyi. Oda kell figyelni egy kicsit az autóra és nem lesz gond.
10 éves múlt és ért kb 900 ezret az autóm, mikor megjártam vele Londont oda-vissza. Visszafele úton kiégett a jobbos tompítottam, ennyi volt a problémám. B.sszus mikor hazáértem, be kellett volna tolni a bontóba. Igaz Szabi? -
kalmanchris
tag
válasz
xEon1337 #144160 üzenetére
Tavaly adtam el a 15 éves autómat, most egy 13 éves van.
Egyáltalán nem kellett havonta költenem a régire. Az egyetlen hibája eladáskor az első lökösön a pattogzó festék volt. Azóta is csak téli gumit vett rá az új tulaj. Bámikor elindultunk vele horvátba egy szimpla szintellenőrzés után.
Mostanin nyár óta hatsó dob, feszítőgörgő csere volt eddig. Tavasszal hatsó fék tarcsával betéttel lesz. Nem költök rá minden hónapban az üzemanyagon kívül. Múlt héten is nyugodtan indultam egy 400km-es karikára.
Tehát nyugodtan mesélheted magadnak az 5 éves autódban feszítve, hogy 1m alatt csak bontószökevény van, addig én röhögök rajtad. -
kalmanchris
tag
válasz
concret_hp #143912 üzenetére
Előző autóm 410 literes csomagtartójába a babakocsi mellé még 2 zsugor ásványvíz fért. Többi cucc mellettem az anyósülésen... pedig csak 15km-re mentünk anyósékhoz. Swift gondolom jóval kisebb a 410 liternél. Most az 550 literrel vagyunk kényelmesen.
-
kalmanchris
tag
-
kalmanchris
tag
Nekem onnan van az autó. Eddig meglepetés nem ért nyár óta. Aztán lehet most jön majd, ki tudja. Én úgy éreztem korrektek voltak. Kérésemre fel is emelték az autót, mivel láttam hogy van egy kis műhelyük.
Mikor látták hogy fehérvári vagyok, mondták, nagyon sok rosszat hallottak az itteni kereskedésekről. Megy a harc gondolom.
Ez persze csak az egyik cég volt a telephelyen található sok közül.
Szemle során hallgatva szólt valamelyik görgő. Említettem, mondták hogy átvételre megjavítják. Mondom ok. Másnap csörögtek, hogy gond van, megnézték és nem görgő szól, hanem a vízpumpa. Felajánlották, hogy adnak vezérlésszettet, ott helyben a cserélését nem vállalják. Megegyeztem velük, hogy inkább vonjuk le a vételárból a szett árát, mert szeretném magam kiválasztani a szett gyártóját. Belementek, szerződésbe rögzítettük, hogy záros határidőn belül vez csere. Elhoztam az autót, másnap vezérlés vízpumpával csere. Valóban az szólt. -
kalmanchris
tag
Pár éve "elugrottam" Londonba. 3 pihenő+tankolások. Plusz odaéréskor még vagy 3 óra koválygás a városban, mert eltévedtem... nem voltam egészen normális.
-
kalmanchris
tag
válasz
Voice24 #140914 üzenetére
Én mint "nagy Toyota szakértő" annyit látok, hogy a jobb hátsó ajtón lévő kárpit meg van gyűrődve. Ez most típushiba-e? Jó kérdés.
Észrevételem még annyi, hogy kicsit kevés lehet a majd 1400kg-hoz a 110ló szívóban. De ezt próbáld ki.
Amúgy nem értem miért corolla verso. Belülről sokkal inkább egy nagy yaris. -
kalmanchris
tag
válasz
diegho #140615 üzenetére
Én hosszabb úton áldom, hogy az ülőlap ilyen puha, a háttámla pedig kellően kemény, pont jól tartja a hátat a deréktámasszal egyetemben. Előző autómon keményebb volt az ülőlap, 100km felett kezdett fájni a hátsóm.
Cégnél van egy sharan. Azt próbáld ki, lehet az lesz a jó. Kemény mint a sámli. -
kalmanchris
tag
válasz
Ace Ventura #140479 üzenetére
"Franciákról lebeszéltek..."
No comment
-
kalmanchris
tag
válasz
Ace Ventura #140428 üzenetére
Picasso?
-
kalmanchris
tag
válasz
hobizoli #138873 üzenetére
"A széria gépkocsikkal általában 0,9 g keresztirányú gyorsulással szoktak kanyarodni. A Cirtroën Xantia Activa -val gond nélkül elérhető az 1,2 g kereszt irányú gyorsulás is, miközben a kocsiszekrény csupán 1,5°-ot dől meg. Sportos vezetés esetén, a fizikai lehetőségek határán autózva, az elektronikus rendszer érzékeli a veszélyhelyzetet és a kocsiszekrényt néhányszor keresztirányban megbillentve figyelmeztet.
A hidraktív kerékfelfüggesztés és a vele megvalósított szintszabályzás, a menetbiztonság és a kényelmes utazás közötti kompromisszumot hatásosan alakítja ki. Az alkalmazott aktív stabilizátor, a futóművenként beszerelt kettős működésű hidraulikus munkahengerekkel változtatja a torziós rúd nyomatékát. Ezzel megakadályozza a kocsiszekrény bólintó és billenő mozgását." -
kalmanchris
tag
válasz
Kornel #137101 üzenetére
Miért kell megint fotelfizikusnak lenni? Egy hátsóhíd felújítás -ha időben, az első hibajeleknél megcsináltatják- megvan bőven 70-ből gyári alkatrészekkel. Ezután mégegyszer már hozzá nem kell nyúlni a hátsó futóhoz, max a lengéscsillapítóhoz. Ez az autó mondjuk 20 éve alatt nagy ráfordítás?
Meg rosszabbik francia. Aha. Összeadjam neked az elmúlt 8 évben mennyit költöttem az autóra? Meg hogy másfél éve az alap karbantartáson kívül egy termosztátot kért csak? Napi városi használat mellett.
Ennyire sz.r ez a francia. Mondjuk 2003-ast ne 450-ért vegyen.137163 kornelka: mert itt 5 ember a swiften, a jazzen és a "vegyél 16 éves focust 1m felett"-en kívül nem ajánl mást az nem jelenti azt, hogy más irányba ne lehetne nézelődni és jó autót venni. Nagyon könnyen fikázol itt rengeteg autótípust, kíváncsi lennék mennyivel volt hosszú távú tapasztalatod.
-
kalmanchris
tag
válasz
DuDieHUN #136386 üzenetére
Xsara: az 1.6 16v jó motor. Jól is viszi a kasztnit, jól is fogyaszt. Hátsó híd egyszer felújításra szorul az autó életében, ha produkálja a szokásos hibákat. Ez felújított csere híddal 50-65 ezer kb. Légzsákhibát, ha van, az ülés alatti csati kiiktatásával átforrasztásával lehet orvosolni. Hirtelen ennyi.
-
kalmanchris
tag
válasz
#94529552 #135461 üzenetére
PH topikon kívül is van élet.
Attól hogy Te valamiről nem tudsz, még létezhet. Korántsem akkora a probléma megbízhatóság terén ezekkel az 1.4-ekkel, mint pl a kezdeti tsi-kkel, de létezik. Haver is belefutott, videókat tettek fel az esetekről nem egyszer. Butaság 1.4-el venni, mikor az 1.6 ugyanannyiból el van fogyasztás terén. -
kalmanchris
tag
válasz
#94529552 #135455 üzenetére
Xsara topikban sokaknak előjött. 1.6 8-16v-vel semmi gond, 1.8-al se. 2.0-át nem ismerem.
Csak példának írtam a kadettos dolgot, hogy legyünk tisztába mit tud a 75 ló. Xsara-val egálba volt, 307 még kicsit nehezebb is.kolosanyi: nem ritka ám, hogy egy kasztniba kevesebbet fogyaszt egy 1.6, mintegy 1.4. Na nem több literről beszélek.
-
kalmanchris
tag
válasz
BigBlackDog #134799 üzenetére
-
kalmanchris
tag
válasz
roberto211 #134749 üzenetére
A váltóhibás laguval is eljátszottad? 😉
-
kalmanchris
tag
válasz
blt.62 #134160 üzenetére
Olajat évente vagy 10ezer km-ként lecserélném. Amelyiket előbb eléri. Olajcserekor gázolajszűrőt is cserélnék, gyári purflux-ra. Üzemanyagból prémiumot kapna. Nem hasznalnám naponta csak(!) rövid utakra, hogy gyakran ne érje el az üzemi hőfokot. Hidegen nem taposnám. Ha ezek mind teljesülnek új kora óta, nem aggódnék fél millio km-ig sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest