- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kornel #150369 üzenetére
Van több Jazz is 1 millió alatt, ott mi lehet a bibi? pl. ezzel Van valami, amit nem szabad venni belőle (2003 előtti vagy 1.2es vagy mire kellene "szűkíteni" a találati listát? Swift ülései előre döntve elegek lehetnek egy kollégiumi "költözéshez"? Swiftből melyik motor?
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #150164 üzenetére
Ezt a KIA-nál egyből észrevettem, egy picit hozzáért valamihez az ajtó, már jött is le a festés.
Nekem ugye pro ceed volt amin böszme nagy ajtók vannak, szűkebb helyen néha finoman hozzáért falhoz, mert nem fértem ki másképp és már látszott is a festésen.
A skoda egyik nyáron sörsátor alatt volt tartva, hogy a nap ne süsse telibe. Jött egy nagy vihar egyik éjjel, és az egyik fém rudat kihúzta a földből a szél és csapkodta a kocsi oldalát, a hangra lettem figyelmes!!!
Kimentem visszarögzítettem a rudat, másnap egy ronggyal megtöröltem az autó oldalát és még csak karcos sem volt!!! A fém rúd is műanyag bevonatos volt, de a KIA festését összecseszte volna tutira.
Amúgy a metál festés vacakabb/ vékonyabb volt a KIA-n, mint a fehér a hyundaion, ez elég jól bírja, majdnem hibátlan, lökösön kavicsnyomok azért látszanak, de az fóliázottnak tűnik. -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #150141 üzenetére
ja azok sem fogyasztanak rosszul, nekem 1,2 12v volt, ~5 évig
hosszútáv 450 km, ebből 170 km autópálya (130-140-el), a többi országút és lakott terület 5,5 literes átlag 2 személlyel megpakolt kocsival (4 hónapra való cuccal), ezt az utat 15-20x megtettem vele 5-6 liter között ingadozott a fogyasztás
(Balatonlelle-Wagrain) -
8th
addikt
válasz
Kornel #150076 üzenetére
Tesóméké 2002-es F Classic 1.4 8v az a tipikus kommersz fehér astra amiből dunát lehet rekeszteni. Itt ott már eszegeti a rozsda a karosszéria elemeket de alul mondhatni teljesen rozsdamentes. Évekkel ezelőtt rohadni kezdett a bal első kerékív lekezelte valamivel de nem nagyon segített rajta. Szétnézett racing bazáron és vett hozzá egy makulátlan bontott bal első sárvédőt kőkemény négyezer forintért. Karosszéria elemektől kezdve a motoron váltón át minden van bontottban hozzá aprópénzért. De az új alkarész sem vészes. Kispénzű embereknek ideális rohangálós autók ezek.
szabonagyur: valóban az egyik legdrágább a hahun de ha helytálló ami a hirdetésben áll róla és rozsdamentes én szó nélkül leraknám érte az 550-et ha most kéne autót vennem. A jót sosem kapod meg olcsón.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Kornel #149967 üzenetére
Kicsit szokni kell meg kopogós de kategóriájában nem rossz. A motorja meg baromi jó. Ma ültem egy azonos korú (nem egész egy éves) Opel Corsaban. Minőségibb belül az tény de szűkebb és többet fogyaszt egy hasonló motorral 1l-rel.
Nem vagyok egy Suzuki fan de a Baleno kategóriájában szerintem mindenképp megfontolandó. -
válasz
Kornel #149951 üzenetére
Letettunk mán rola, egyreszt a valto nem tetszett, masreszt cseres lett volna a szelvedo, ami nem olcso tekintve hogy futheto, féket, lámpát, ford jeleket kellett volna tán még cserélni és tullogott mar alapbol a kereten.
Viszont amugy jopofa auto az a fiesta, csak anyamnak nem tetszik. Most a micrara van raindulva, amirol egesz jokat hallottam, de kozelebbrol megnézve annyira nem adja, a corsa/fiesta/punto sokkal autoszerubb kepzodmenyek
-
8th
addikt
válasz
Kornel #149765 üzenetére
Ez az állítás ebben a formában nem igaz. Lupo (1999-től) ami még bőven kilencvenes évek végi konstrukció simán négy csillagos oldal és fejlégzsák nélkül is. Polo 6n2 (2000-től) négy csillagos, szintén oldal és fejlufik nélkül. Azonos biztonsági felszereltségi szintet feltételezve /erőhatároló, övfeszítő, utas oldali lufi/ az elődje (6n1 1994-től) is az lenne lévén az 6n2 csak egy egyszerű facelift. Golf IV (1998-tól) is négy csillagos, az is kilencvenes évek közepi fejlesztés. Nem voltak rosszabbak a korabeli autóknál.
-
footy
addikt
válasz
Kornel #149717 üzenetére
Jazz-nél én még nem találkoztam a fogasléc kopásával. Fórumokról nem rémlik, hogy lenne ilyesmi.
A családban van egy 120 meg még egy 160k körül. Egyiknél sincs gond a kormányművel.
Szerintem az csak a Civicet érintette.(#149721) dkaro
A Jazz minden szempontbol sokkal jobb auto mint a D corsa. Egyetlen hibája a relatív gyenge zajcsillapítás. (bár a D Corsa se jeleskedik ebben)
(Importnál pedig a rozsda) -
dkaro
őstag
válasz
Kornel #149717 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos mint írtam semennyire nem értek a kocsikhoz, azt fogom elhinni amit a szerelő mond, ezeket én nem tudom ellenőrizni.
Ráhagytam 2-300e Ft-t azonnali szervizre, ezért akarok megállni 1.3M-nál szóval azt tudom, hogy rögtön kell rá költenem.Június vége felé lesz esedékes a vásárlás addig sasolok.
A Corsák is ilyen érzékenyek vagy azokkal nincs tapasztalatod? -
theuprising
tag
válasz
Kornel #149706 üzenetére
Szegénykének jól leszóltuk a 3 alapvetően jónak mondható autóját...
Corolla olajzabálós, Mazda rohad, Honda meg nincs jóban a környezettel és nem az a híres japán minőség... Mi lesz itt?Corollát csak akkor, ha igazoltan foglalkoztak az olajevésével.
Mazda 3-at csak akkor, ha nem rohad.
Ezt a 7gen Civicet nem ismerem. -
sasa134
addikt
válasz
Kornel #149657 üzenetére
Ööö...ezert irtam...De most akkor magamat igazoljam duplan azzal,h neked is ellentmondok vagy adjak igazat? Furcsa neha a forumos kommunikacio..
Sztem az IS egy tok jo kozepkategorias utazoauto. Nem hajo,nem ringat ugy mint egy E-Merci, de palyara valo, megbizhato,minden kriteriumnak megfelel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel #149645 üzenetére
Egy max. 4-5 éves autóhoz képest biztos öreg, emiatt több mindent kell benne már cserélni. De gondolnám, hogy annak is vége van egyszer, ha megkapja a kopó-fogyó alkatrészekből az újat, akkor jó pár évig kiszolgálja a tulajdonosát. És anyagilag szerintem még mindig nem feltétlen vagyok ott, mintha egy pl. 5-8 éves turbó benzinest vettem volna. Legalábbis így látom jelenleg.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Kornel #149577 üzenetére
Lusta vtam külön külön címezgetni
Egyébként a németek is baromi sokat forognak. Fabia 1,2-90-nél 3000, D Corsa 1,4-90-nél 3000 rpm, Astra G 1,4 és Astra H 1,4 100-nál 3000, Ford Focus II 1,6 szintén 100-nál 3000.BigBlackDog - igen, 140-nél 4000 persze, de a többség még többet, mármint ami szívó benzin.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Kornel #149572 üzenetére
Ezerrel? Honnan veszed? 1,4-es és 1,6-os autók jó része 3000-et forog 100-nál, ez 110-nél,szal picit hosszabb a váltója.
Rohadás: nem rohad ha figyelnek rá, nem tudom honnan jön ez hogy rohad minden japán. A mienket 12,5 évesen vettük, a bal hátsó kerékjárati ívnél volt egy 10 centis részen egy 2mm széles rész ahol felületi rozsda volt.... ennyi az egész. Kollega 2005-ös Almeráján egy deka se volt.
Elektronika, franciaság: ez is egy légből kapott baromság, mindegyik Nissan fórumon volt róla szó, japán tervezés, oké hogy nem ott rakják össze, de se a motor, se a váltó nem francia. A dízel motor igen.
A váltó nyelestengely csapágya szokott gondot okozni, a qg15-ös váltót nem istenítik a szerelők, kicsit franciás kapcsolási érzete van, mert sebességbe téve mozog picit a kar, de amúgy szépen pakolható, szinte 2 ujjal, pontos, nem lehet félre váltani. Nekem nincs vele bajom amúgy, a Focus csendesebb, magasabb építésű, ez nem olyan tágas hátul, de nem rohadós szerintem, és japó motorja van -
zamar
csendes tag
válasz
Kornel #149548 üzenetére
Sajnos valószínűleg a Golfnak is az volt a baja hogy nagyon olcsó volt. Szerintem most se kapni 1m körül értelmes Golf 4-et.
Pug 206SW, FL 307 is szóba jöhetne szerintem, esetleg MK1-es Focus. 1.6 109LE-s benzinmotorral nagyon nem lehet melléfogni egy karbantartott példánnyal francia vonalon se.
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #149454 üzenetére
sajnos nem lesz annyim rá, nyár végén sem, akárhogyan matekozok, de már asszonykának elkezdtem pedzegetni, hogy mi lenne ha, nem mondta, hogy nem, de azt sem, hogy igen
Sógornőmnek is vitara van, csak azért egy régebbi darab
Mondjuk itt van helyben suzuki és fater vett már ott 3 új autót, úgyhogy némi protekció is van, de igazából akkor került képbe amikor te elkezdted nézegetni
Pumma: bárcsak így lenne -
FrankMonzano
őstag
válasz
Kornel #149465 üzenetére
Az alkatrészt fél áron szerzem + olcsó szerelés, gondolom nem 2 hetente kellene a változó nyúlni. Ez a kiadás a golf után már fellélegzés lenne és ebből az 1.3-as verzióból olcsóbban kapok jót. Az 1.5-ös inkább ilyen 1.2 körül van ahogy nezem, az meg már a kereten felüli összeg. 900, nagyon max 1m a tető, persze attól is függ, mennyiért megy el a golf.
-
dnelb
veterán
válasz
Kornel #149458 üzenetére
1.1m-be ment el az enyém végül, 1.5GS, 2007/02, swift szinten full extra, digitklima, 8 lufi, fűtött ülések stb, pajzs, váltózárral... Így van, itt nincs csapágyhiba, erősebb a motor, 45000 km alatt nekem 7l átlag jött ki, igazán én sokat pályáztam fix 150el és amúgy is tapostam neki.. Még ha csak márkaszervizbe hordod mint én, akkor se drága fenntartása, nekem bejött az egész autó, bátran ajánlom, 1.5-ből ugye csak GS van. Szériahiba a p0420as checkengine szoftverthiba, ha esetleg ennyi választana el 1 tuti vételtől ne foglalkozz vele, nem jelent semmit, a magyar benzin gagyi az ecuhoz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #149363 üzenetére
40-140ben 80-120ban 80-180ban jobb a civic.
helyette inkább 1.6 szivó vitarát vettem én is. még az is lehet, h nem marad a kezemben a kilincs, vagy valami kezelőszerv. honda az a jazz és a volt accord, sztem.
és én még akkor néztem, h valami nem kerek az ufoval, amikor ment a hype körülötte, ha emlékszel. úgy volt, h anyának ufot veszünk, de élőben már nem adtam ki rá pénzt, inkább hozzáraktam kicsit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #149224 üzenetére
azt meg hogy tudták megcsinálni? euro6 visszavezetés nélkül? meglepne, tekintve, hogy a cbr600asomon 1992ben már volt. (svájciaknak már akkor külön környezetvédelmi normája volt motorra)
paler: szerintem nyugodtan. nekem 90e kmnél kezdett el csörögni a vezműlánc, gyári szettet vettem bele, elvileg akár 180e km-t is kibir az updatelt konstrukció.
én a régebbi 1.2 1.4 TSIket nem szeretem de a 2007től gyártott 1.8TSIvel nekem és ismerőseimnek sincs bajunk. hiresztelésekkel ellentétben még olajat se eszi. mármint a milyeink. -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #149129 üzenetére
lol a RIO tengelytávja nagyobb 8 cm-el, mint a vitaranak, nagyobb a belső szélesség előtt és hátul, hátsó lábtér 4,5 cm-el több (mondjuk ülőlap kb ennyivel kisebb is rio-ban)
lemértem G4-et az ülőlap pont akkora elől és hátul is, mint RIO-ban és a csomagtartó is akkora, köszi a táblázatot -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #149131 üzenetére
nem tudják ugyanazt mérni. nincsenek párhuzamos felületek egyik autóban se.
csak szélességi mérés esetén: mérhetnek ülőlőlap, könyök, váll magasságban is szélességet, de még ez se sztenderd, hiszen nem mindegy hol az ülés, előrébb, hátrébb, lentebb, fentebb... és akkor még a egyéni arányoktól is függ, kinek melyik paraméter meghatározó.félreértés ne essék, nem tudnám ojjektivebben mérni,de meg se próbálnám úgy beállítani a méréseket, hogy ojjektivnek tűnjön, excellben..
ami biztos, hogy vitara esetén nem annyi a hátsó használható szélesség, amit a táblázatban irnak, hanem jóval ksiebb. de még igy is nagyobb, mint az átlag. ezt az adatot pont jól ismerem, mert hónapokig számolgattuk különböző autókban.
olyan ez, mint régebben okos zsolt TCről irta, hogy milyen tré az smax hátsó ülése, hogy három egyformán szar ülés van. bezzeg az xy tipusokban milyen kényelmes a két szélső.
nézőpont kérdése, mert én pl pont annak nem örülök, hogy úgy kell vadászni olyan tipust, ahol 3 egyforma ülés van hátul. kinek mi fontos.
-
bajnokpityu
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Kornel #149122 üzenetére
ha így nézzük a vitara még jobban fel van fújva, mert beltere érzetre nem nagyobb, csak fejmagasságban, meg az egész autó magasabb, de az ülések kisebbek, mint a RIO ban, keskenyebb és rövidebb, az ülőlap, de a háttámla viszont nagyon kényelmes volt.
nem versenyezni akarok ez csak az én véleményem.
Külsőre 1 kategóriával nagyobb autó a vitara, igazi SUV a mai divat szerint. Tetszetős is, jó az ár/érték aránya, néztem 3,8-ért már van 1,6 klímás.
Itt helyben van szerviz, vettünk is már 3 új autót ott, még stifteket fater. Szóval tulaj ismerős.
Biztos megyek egyet még oda is tesztvezetni, mert tegnap csak utas voltam.
az 1,6 szívó MPI? -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #149119 üzenetére
igen, de az a méretbeli különbség csak külsőben van meg, belseje nem kisebb
Közben nézegetem a használt i30/kia ceed 1,4 MPI-t is, nyár végére lesz meg a pénzem, a cserére, addig még megnézek annyi autót amennyit csak tudok, most szeretnék minimum 10 évre venni valamit.
Mondjuk haver megnyugtatott kicsit, ha így használom az i30-at 2-3 évet tutira elmegy, mert ő is így használja
Szlovákiában kitisztítják részecskeszűrőt és egr-t 150 euróért és jól csinálják, mert még 2 éve no problém nála -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #149112 üzenetére
mert milyen a tied? meg is van már? vagy most mi a helyzet?
A honda elment azt tudom
Ami még fura volt, hogy az egész motorháztető látni, mert magasan ülünk.
A srác tesztautóként 4,5M-ért el tudta hozni,1000 km-el, itt vette Bogláron, 700+500eFt kedvezményt kapott összesen, 4,5 M-ért elégé megéri, de csajomnak nem tetszett, szóval suzuki sanszosan nem lesz -
kisza25
félisten
válasz
Kornel #149101 üzenetére
tegnap ültem egy új vitara-ba, nem alap volt, 1,6 szívó kapcsolható összkerék, nagy navi, tolató kamera... 5,7M-es listaárral, piros, szerintem jól néz ki ezzel a színnel.
őőőő kopogós műanyag abban is mindenütt, nekem kicsit keskeny volt az ülőlap, amúgy kényelmesen ültem, elég magas üléspozíció, kicsit terepjárós érzés.
Voltunk vele rosszabb úton és kicsit terepen is, rugózása aszfaltra való, de egy hétvégi házhoz kimenni, ki lehet vele, mert elég magas az alja és kapcsolható összkerék és zárható diffi.
1,5 sáv széles beton/ föld úton jött szembe egy teherautó, felmentünk vele a jobb oldalával a löszfalra, i30-al nem is tudom ...el sem fértünk volna, azzal ezt nem tudtam volna megcsinálni, vitara-val olyan természetes megoldás volt.
Srác kint dolgozik télen Ausztriában hegyekben, kipróbálta téli gumival nagy hóban mindenhol el tudott vele menni.
Vegyes benyomásaim voltak, anyaghasználat gyenge, de műszakilag jó kis autó, kívülről szerintem nagyon baba, ennyi pénzért ez van, inkább belső anyagokon spóroljanak, de műszakilag legyen jó.
A srác itthon taxizik 15e km-et ment el vele 6-6,5 litert fogyasztott neki eddig.
Párom 170 kényelmes volt neki hátul. -
AMD Power
titán
válasz
Kornel #149072 üzenetére
Ez miért ilyen olcsó? Vagy csak nekem tűnik annak?
Kornel Arányait tekintve a Fordok "olcsó" fenntartásuaknak számítanak? Mint az említett Mondeo vagy Mk2 Focus és társai!? Mondjuk én nem rég a kiszemelt Fiestaba néztem vezérlést. Vicc. 16-18e Gates, INA és társai vannak. Szettben vízpumpa nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest