Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poultier
tag
válasz
molnarpeter #226314 üzenetére
Jó lenne 1 misiből megúszni a vételt. Tavaly nagyon mellényúltam egy Navarával
Beszéltük a trakit is, de nem akkora terület, hogy ki tudjuk használni. -
Poultier
tag
Sziasztok!
Szükségünk lenne egy összkerekes, vonóhorgos cuccolós autóra. Majdnem elakadtam a telek felé menet, akkora sár volt.
Olcsóbb alternatívát keresek, mert csak helyben használnánk. A Subaru Forester 2.0 benzines mennyire problémás? -
Poultier
tag
válasz
lockdown90 #224515 üzenetére
Sajnos nem, ez a Ford féle PUMA motor sokadik variánsa
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Szükségünk lenne egy cuccolós családi-hodályra és eléggé rápörögtünk a Ford Tourneo Customra. Mennyire megbízhatóak a 2.2-es dízelmotorok?
-
Poultier
tag
válasz
molnarpeter #219209 üzenetére
Akkor nincs is megbízhatóbbnak mondott 7-8 személyes kisbusz?
-
Poultier
tag
válasz
molnarpeter #219205 üzenetére
Akkor 2.2-es CDI Viano-t kell venni
-
Poultier
tag
válasz
molnarpeter #219194 üzenetére
Multivant inkább 2 literes dízellel, bár sokkal több 2.5-öst látni. Vianot 2.2-es, de inkább 3 literessel néznék
-
Poultier
tag
Hali!
T5 Multivanhez képest megbízhatóbb a W639 Viano? A családi autó témát szeretném lezárni egy jó darabig valamelyik 7 személyes batárral
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Létezik olyan roadster, ami hasonlóan kezes és élvezetes, mint egy MX-5, de legalább 4 üléses? 5 millió alatt
-
Poultier
tag
Én is így álltam hozzá eleinte, az első autóm Citrom Xsara hengerfejes lett(170k-val vettem), de vettem Almerát is 130k futással, de a vételárát még egyszer raköltöttem
Manapság már az állapotot nézem csak, ez az autó sokkal jobb állapotban volt, mint a többi 150-200k-t futott, azóta se volt DPF, malacfarok gond, ami sok kevesebbet futottnál azért előfordul.
Többiek
Ezek szerint sikeresen beletrafáltam a téli uborkaszezonba -
Poultier
tag
Sziasztok!
Nem venni, hanem eladni szeretnék, de olyan történt, ami eddig még nem. Egy hét alatt 0 azaz nulla telefonhívás/üzenet érkezett a verdára. Főbb paraméterek:
- Mk4 5 ajtós 2015-ös Ford Mondeo
- 2 liter 140 lovas dízel
- 319k km
- egész jól felszerelt(alcantara, Convers+, ülésfűtés, etc.)
- 2.899.000-ért tettem felTúláraztam volna? Hasonló áron mennek az ilyen felszereltségű Powershiftes tekert csodák
-
Poultier
tag
válasz
molnarpeter #207590 üzenetére
Először mi is a kp-s megoldáson gondolkoztunk, de annyira felmentek a kamatok(+ mai mnb bejelentés), hogy nem éri meg hitelbe beszállni most imho.
2 gyerek van már, a 3. van tervben a közeljövőbenTom1939
3 munkatársam is 5008-at kért, az egyiknek már 2 motorcsere is volt, a másiknak random elektronikai hibák, a főnit elérte az adblue szivattyús szívás. Szívok én eleget a munkahelyen, hogy ne akarjak még a munkábajáráson is rovázniTöbbiek
Igen, valószínűleg csak a ráfizetős opció működik, vagy kivárni a következő előléptetést -
Poultier
tag
válasz
Vismajor01 #207585 üzenetére
Most egy Mk4 Mondeo van, de szeretnénk 1,5 éven belül babát, azért kellene 7 személyes. Joggert azért ejtettük hirtelen ki a kalapból, mert a lízing végén(4 év) szeretnénk megvenni maradványértéken az autót és az maradna családinak hosszabb távon. A Joggerbe szerelt varrógépmotor nem biztos, hogy 10 évig megbízhatóan fog szolgálni.
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Sok év után kaptam lehetőséget, hogy cégautót kérjek juttatásként havi 170k lízingdíjig. Szomorúan láttam, hogy rettenet megdrágultak a lízingdíjak is, aki benne van a témában, van valami titkos tipp 7 személyes autóra, ami nem a Dákó Jogger?
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Házvásárlás után itt a felújítás, szükség lenne egy bakancs autóra, amit hadra lehet fogni és minden szükséges cuccot szállítani benne. Mi manapság az ajánlott 500k-ig?(vónóhorognak is örülnék)
-
Poultier
tag
válasz
MC Pite #202288 üzenetére
A három különálló üléses lenne a legjobb, ha jönne a 3. se kellene egyből cserélni.
molnarpeter: nem lenne rossz, de egyelőre ketten lesznek a gyerekek, másrészt 2,5-nél elvből nem nem adok többet egy autóért(össze se merem számolni, mennyit buktam csak az autók eladásán
)
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttünk feleségemmel, hogy a két régebbi kotlát(német és japán istencsapása) lecserélnénk Berlingo, Partner és társai családi kiscsapat szállítóra(úton a tesó). Tudom, hogy a VTI nem ajánlott, amúgy is inkább a dízelre szavaznánk az évi 25k futás miatt. Melyik motorral nem lövünk mellé? 2010 utánit és max 2,5 misiért nézünk. (Sajnos az egyterűek annyira nem jönnek be a feleségemnek, pedig egy Galaxyt élnék)
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Még mindig keresem a mostani autóm utódját, így került képbe a Honda Accord gen 7. Tudtok valami tanácsot adni, hogy mire kell figyelni vásárlásnál, milyen típushibák vannak? A rozsdásodás, ahogy olvastam nem annyira jellemző erre a típusra, viszont amit észrevettem, hogy a kombik olcsóbbak, mint a sedan kivitel, ennek a kinézeten kívül van valami egyéb oka?
Köszi előre is!
-
Poultier
tag
Üdv Cartársak!
Ha sikerül eladni a Mondit, beneveznék egy Focus Cabrióra, ismeri valaki behatóbban? Csakis a 2 literes benzines motorral jöhet szóba, dízelt nem szeretnék. -
Poultier
tag
Sziasztok!
Felmerült az ötlet, hogy lecserélnénk az mk1,5 fókánkat egy halkabb, tempomatos autóra. Miket ajánlotok kb. 2 millióig? Franciát nem szeretnénk, volt xsara, de utólag belegondolva nem volt a megbízhatóság mintapéldája.
Évi 15k km-t megyünk, a dizli felesleges.
-
Poultier
tag
válasz
freelanced #146532 üzenetére
Haveromé annyira fos volt, h elneveztük K*rva Any*dnak
-
Poultier
tag
válasz
HookR #145805 üzenetére
Ő is elkapta a hetente más autó tetszik kórt(E Merci, C Merci, A4, 9-3), mint itt a topikban olyan sokan, amiből kigyógyult egy "mazda6kell" megérzéssel. Hetekig kereste az igazit, még a fenti autószalonon megtalálta az igazit, az olcsónjót! 2007-es 1.8-as szívóbenga 6-os 160k méterrel. Nagy volt az öröm, még emberünk észre nem vette, hogy kevés az olaj a verdába, amit gyorsan feltöltött gyárival. Utána ment vele még pár km-t, amikor egy nagy csattanással megállt a kocsi. Szervizben mondták, hogy hengerfejes, és az olajnyomás szétnyomta a dugattyút, majd a hengerbe is jutott bőven, tehát a motor kuka. Másnap javasoltuk, hogy érvényesítse a jótállást a kereskedőnél, aki elhajtotta hogy nem volt tudomása a dologról, ergo nem felelősségre vonható!!! Némi fenyegetőzés után se kapott pénzt, se a javítást nem vállalta a szalon, a srác megcsináltatta saját költségén.
Ez miatt ez a szalon egy kalap bélsárt se ér.. -
Poultier
tag
Hali!
Szüleim lecserélnék a 2-es számú autót egy újabbra, évi max. 10k km-re valami szívóbenzinest vennének, kb. 3-3,5 millióért. Az eddigi kiszemeltek: Kia Ceed, Hyundai i30, Kopel Astra. Titkos favoritként próbálom rábeszélni őket egy szalon Vitarára, jól teszem?
A fenti típusoknál találkozott valaki valami kirívó hibával? -
Poultier
tag
Sziasztok!
Szeretnék én is reflektálni a Megane vagy Xsara vitára.
Szüleim vettek egy 99-es Megane-t 90k kilométerrel 2004-ben, amivel nem volt semmi gond(kopó, fogyó alkatrészek cseréjén kívül), egészen addig, még 15 éves nem lett a kocsi, azóta szopóroller van a kocsival, egy éven belül tönkrement a generátor, gyújtótrafó, a futóművet is meg kellett csinálni, illetve a kerékcsapágyak is cserések lettek, bár ezt a szerelő csak másodjára tudta kicserélni normálisan. Egy év alatt kb. 200k lett rálocsolva az amúgy 300k-t érő autóra, amiben még mindig csak 215k km van, egyébként 1.6 90 pacis.
Tavaly tavasszal vettünk asszonnyal egy Xsarát(2000-es évjárat, tehát pont facelift előtti) 380k-ért első saját autónak 1.4 75 lovas, 218k km futással. Gyors vezérlés, olajcserén kívül nem kért semmit, kb. fél évig, ennyi idő kellett, hogy a csodálatos budapesti utak szétszedjék a hátsó hidat, amiből a felújított 60k lett volna. Ezen kívül fura anomáliák is jelentkeztek pl.: nagy eső után elkezdett dadogni a motor, gondolom valahol beázott, vagy nyáron melegben nem tudtuk kinyitni a napos oldal felé néző ajtót, mert a műanyag ajtónyitó kallantyú(nem a kilincs!) meglágyult.Ha van kérdés a fenti két típushoz, tudok segíteni.
U.i.: Lehet hogy fos francia, de mikor hátulról beléd jön egy X3-as, inkább ülök egy ilyenben, mint egy első generációs stiftben [link] [link] [link]
-
Poultier
tag
Hali!
Lassan meglesz asszony jogsija is és szeretnék neki venni egy kis rohangálós autót max 1,5 misi(kötelezőkkel) értékben. Sajnos neki van egy kis becsípődése az 2005 utáni stiftekre, amiről nem tudom megtéríteni. Mennyire lenne ajánlott a stift 1,3-as benyás motorral? Milyen egyéb alternatìvát ajánlotok, amibe talán belezúg a női nem?
-
Poultier
tag
Hali!
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek! Másodszor egy olyan problémám lenne, hogy van egy Citroen Xsarám, amit gazdasági totálkárosra törtek, a vétkes biztosítója a tegnapi napon fizetett egy összeget, viszont a totálkáros kocsit megtarthatom. Kérdésem az lenne, hogy bontón kívül máshogy is megszabadulhatok a kocsitól úgy, hogy kapjak még valamennyi pénzt érte és véglegesen ki lehessen vonni a forgalomból?(Ideiglenes kivonást természetesen megcsináltattam.)
Válaszokat előre is köszi!
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Sajnos szeretett Xsarámba úgy belement hátulról egy b*zi X3-as, hogy totálkár lett, így kéne kocsi Pestre bejárni a perifériából, kb. 70 km naponta. Keret kb. 6-700 lenne, papírozás nélkül. Xsarát nem szeretnék már csak babonaságból sem, ami viszont tetszene az a Ford Focus, megbízható benzines autókat csinál a Ford? Évi kb. 20k kilómér futásra lenne. Minden épkézláb tanácsot szívesen meghallgatok!
-
Poultier
tag
Sziasztok!
A következő pár hónapban szeretném megvenni az első saját autómat. A keret az autóra kb. 500k. Pesten dolgozom, így Párommal első sorban kisebb autókat nézegettünk, azokon belül is a Clio tetszik igazán(2001-2002 körüli) mindkettőnknek.
Van tapasztalatotok a fenti típussal vagy tudtok ajánlani valami jobb alternatívát?
Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest