- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParmaBoy
tag
válasz
scream #229425 üzenetére
Egyik sem tuti ajanlhato tipus, a koreai dct okkal rosszhiru, szereti magat elkoptatni, a focus pedig ebben a szeriaban mar sajat fejlesztesu dizeleket hasznal, nem a psa hdi-t, es jo szivvel nem vennem egyiket sem hasznaltan. A linekelt darab amugy olajban futo vezermuszijas, ahogy irjak elottem.
-
válasz
scream #229180 üzenetére
visszagurulás gátló lehet benne (manuálistól függetlenül) mert a céges Caddy-nkben még Auto Hold is van, és az is manuális... valószínűleg az ESP része az Elegance kivitelben már
a HUD az gyanús sztori, mert szerintem nem volt elérhető O3-ba, csak 2020-tól lett választható opció -
Qru
MODERÁTOR
válasz
scream #229176 üzenetére
Nem rossz. DSG olajcserére kéne rákérdezni, meg a DPF teltettségét megnézni, élő adatban a befecskendezők korrekciós értékét is ellenőrizni kell. Érdemes a váltót meghallgatni, hogy nem nincs-e DMF hibája (ha hidegen zakatolva jár vagy leállításkor csattanó hang a váltó felől) és hogy nem vált-e rántva. Ezekkel már kiszűrhető jó pár nagyon költséges tétel.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
scream #229045 üzenetére
Igazán ajánlható automata egyedül a japán Aisin nyomatékváltó, de mivel 1-2%-kal szarabb kibocsájtású volt, mint a többi, így elég kevés autóban van (Suzuki, Mazda, néhány 2015-2020 Volvo stb ). A többi már a gagyi (drága) különböző árnyalatai, de azért sokkal el lehet tengődni 250-300k-ig ráköltés nélkül
(50-70k olajcserével).
-
válasz
scream #228638 üzenetére
Mondjuk a 6-os az egy jó kocsi. Nekem volt cégesnek egy rövidebb időre, de csak a gyenge benzines motorral (140 ló?), az egy picit kevés volt bele, de amúgy egy nagyon-nagyon jól összerakott, kényelmes autó. Olyan japán minőség
Ha automata lett volna, meg kombi, meg normális motor lett volna benne (a 190-200 lovas) akkor kajak sajnáltam volna hogy KIA-t kaptam helyette
-
Vismajor01
addikt
válasz
scream #228607 üzenetére
Én ránéznék a Prius Plusra. Nekem is kettő van(gyerek), most kölcsön van nálam egy(prius), iszonyat jó középút. Nem akkora mint egy rendes 7 üléses kisbusz, de még akkora sem mint a 5+2 kamu 7 ülésesek, de mégis van benne hely. Relatíve modern, alapból jár hozzá a kulcs nélküli inditás, a zenelejátszás, tuti h automata lesz, nem is akármilyen, nem is fogyaszt, nem szokott elromlani, ha nyomod neki megy, de nem akarod nyomni neki
Annyi h 4 millió nem épp a kinálat teteje, dehát beárazza magát a piac, a jó autók drágák szoktak lenni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
scream #228607 üzenetére
Mazda 6 kombik? Jó a 2,5 benzin, és a 2,2 dízel se rosszabb, mint VW. Automata váltója meg a legjobb, ami létezik. 6 sebességes Aisin nyomaték (a megbízhatóbb ZF). Tükrökre vigyázni kell + előlétet nézni, de tele a piac 150k km körül, 250k-ig megbízhatóan elmegy nagy cucc nélkül mind (és utána se drágább, mint más). Annyi, hogy kokszoltatni érdemes 150k km után (a benzinest biztosan), de az csak 80-100k
pályán 17 kerékkel még a 2,5 benzines is elmegy 7,5 literből 130-cal.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
scream #228607 üzenetére
Octavia 3, Superb 3 2.0CRTDI@150Le. Ezek csak olajos DSG-vel vannak. Superb-ből a 2-es is hatalmas már, szóval abból egy faceliftes is tudja, amit szeretnél. Nekem az ilrekkel 2-es Duperb fl volt a 140 Le-s 2.0CRTDI-vel, de manuális váltóval. Mocsok jó autó volt, bátran ajánlom (a dízel motorral nem tudtam megbarátkozni, ezért váltottam). A szedán is vehető mindegyikből, mert fullba nyitható a hátsó ajtó.
-
soldi3r
veterán
válasz
scream #178907 üzenetére
2006 utan gyartott 1.8-as Toyota motorokkal jellemzoen nincs gond (viszont az elotte levokkel igen, ugyhogy azt keruld). Corolla Versoban es Avensis T25-ben talalsz olyat. Mondjuk a tuti a 2.0-s, de az ritka lesz es dragabb.
VAG 1.6-os is eleg megbizhato (Octavia 2, Jetta), de azt is gyengenek fogod tartani. -
q13579
senior tag
válasz
scream #178899 üzenetére
B5.5 Passat-ot én is ajánlom...
Nekünk volt egy 2005-ös példány, 1 évesen vettük és 13 évesen adtuk el 160.000 km-re. 10.000 km-ként megkapta a komplett olajcserét, szűrőt jó, megbízható szerelővel... Csak egy EGR szelepet kellett cserélni, más baja nem volt, úgy, hogy inkább városias használat volt... Ja és mindezt 6,2 literes vegyes fogyasztással....
Nagyon kényelmes autó, dinamikusan vezethető, jól felextrázottak is akadnak és nem utolsósorban biztonságos, komfortos.
-
_ak_
addikt
válasz
scream #178907 üzenetére
tboldi-t csak megerősíteni tudom, szinten ~193 centivel nagyon is jó volt a helykínálat, végül csak azért lett 7gen Civic, mert nem tálaltam olyan Jazz-t ami tetszett 1m környékén. Ugyan szerettem a Civicet, de több probléma is volt vele és már nem akartuk megmenteni. Továbbá városban a parkolás nem mókás vele, mert akkora fordulóköre van, mint egy XC90-nek kb.
Nem vagyok egy kicsit sem szakértő a témában, de szerintem annyit már rég nem érnek amennyit kérnek értük.
-
-
freeknight
őstag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
scream #178899 üzenetére
Ha a Meriva az 1.8-as motorral lomha volt, akkor a keresett kategóriában minden az lesz. Tudniillik a Meriva egy kisautó, amiben az 1.8-as szívó benzin egy erős motornak számított annak idején, és pörgetve elég dinamikusan lehetett vele haladni, sőt szvsz. a mai napig jól használható, nem forgalmi akadály.
Úgy vélem, hogy egy olyan járműre van szükséged, ami alacsony fordulaton is elég nyomatékos a dinamikus haladáshoz, és így csak a turbódízelek jöhetnek szóba, tehát vagy egy patika állapotú Golf 4-es 1.9 PDTDI-t tudok javasolni, vagy esetleg egy Golf 5-öst ugyanezzel a motorral, de annak nagyon az alját kapni ennyiért.
Ha új autó is szóba jöhetne (természetesen többszörös áron), akkor már bármiből kapsz turbósat, de sajnos a keret ezt nem engedi meg.
Jobb ötletem nincs, mivel szerintem a kritériumaidnak megfelelő autók mind lomhák lesznek számodra, kivéve a turbódízelek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest