Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #143138 üzenetére
Mint kiderült a 145 is 300 felett jár már.
Az a baj, hogy az Amore is nagyon felhígult, sok ott a szétrúgom, hajtom, alfám van, dejóaközösség, hogy ültessem, angel eye, NFS stb egyén.
Az FB-s csoportokból pont ezek miatt léptem ki, keresik a kiskaput, mert hozzá jutottak egy 156-hoz olcsón, a fenntartása (szigorúan csak a kopó dolgokra szorítkozva) pedig nem lett jelentősen olcsóbb az évek haladtával. Belerakja az 10e Ft-os lengőkarokat aztán egy hónap múlva sírva és mocskolódva ír egy újabb bejegyzést, hogy szar, igaza volt a szomszéd Józsinak.
Erre nagyon jó példa, amit már leírtam korábban, terjengett egy jófogásos hirdetés FB-n, rádiók is szépen felkapták, hogy egy fickó, olasz pénztemetőként hirdette a 156-ot.
Felhívtam, mondja, hogy cserélt már lengőkarokat bal oldalon, kuplungot és társait, kipufogódobot, vezérlést (ez magában 120e körüli összeg egy TS-en), erre most kezd kopogni a jobb oldala, és csak önti rá a pénzt, fasza kivan már.
Ezek közül mi volt olyan tétel, ami egy autó fenntartásakor ne keletkezne? -
Integrale
veterán
válasz
Kornel #143133 üzenetére
Hozzá, persze, de nincs semmi ördöglakat meg olyan kiadás, ami máshol ne fordulna elő. De ez a havonta a szervizben kijelentés, kiakaszt. (van ami gyakoribb, ez tény, pl futómű.) Plusz nézd azt is, hogy ezek egy része már esedékes volt rbalintnak, nagy részük pedig kopó alkatrész.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kornel #143123 üzenetére
De azt nem raktad mellé, hogy az önerő ott 2,3M Ft, nem véletlenül 0% a THM. Tehát kell mellé egy szép pénzmag is, míg lízing esetében ha jól tudom nem lesz ilyen mértékű önerő.
Azért ha mellérakod azt, hogy a hiteles kocsinál te fizeted a kötelezőt, CASCO-t, szervizek, stb akkor lehet közel lesznek.
Illetve ott van amit írtál, hogy lehet ér 2M-t majd 4 év múlva. Csak ott van, hogy ki tudja mikor viszik el, elviszik e annyiért stb.
De ki kell számolnia mindenkinek mi éri meg jobban, van e most akkora tőkéje vagy azt be tudja fektetni jobban stb.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel #142425 üzenetére
Nem tudom, 300h-ban nem ültem még de sztem több hely van benne a 250-nél.
De az tény, hogy idén (csak, hogy lássanak egy jó autót is
) egy 250-el mentünk a GTI treffenre 4-en fiúk. Tökéletesen elfértünk (csomagokkal együtt) kényelmesen utazva.
Fórumtárs mondta, hogy üljek előre de kényelmes volt hátul is így maradtam végig. Utoljára az S60-ban éreztem magam kb ilyen komfortosan.Declare: Aki nem szereti pl a dízel kerregést?!
-
Acheron
őstag
válasz
Kornel #142367 üzenetére
Többen felhívták rá a figyelmem, hogy ne csak érzelmi alapon döntsek a kérdésben. Kicsit kiléptem a szituból, és rájöttem, hogy igazuk van. Nem mellesleg az időközben a kissé eldurvult párbeszédet sikerült konszolidáltabbá tenni, próbálunk valamilyen win - win helyzetet keresni (már amennyire lehetséges) Ha az eddigi megállapodás mellé kapunk olyan ajánlatot, ami részben kompenzálja az elszenvedett kárt, akkor meg fogom gondolni ezt is. Az, hogy Toyotát veszek, még korántsem biztos, de már nem vetem el a lehetőséget. (Az esetig nem volt gondunk a márkával, nem véletlenül lett mindkét családi verda Toyota) Annyira viszont nem sikerült túllépni rajta, hogy az Ave -t csináltassam meg - pedig lassan az lenne a legolcsóbb megoldás.
(#142368) runner 125: Igen, inkább RX, mint NX, de szerintem még az RX -nél is szögletesebb. Az biztos, hogy a Lexusokkal bepróbált -és bejött - utat követi, tényleg üde színfolt a palettán. A Juke nekem kicsit túl van tolva, de ez olyan egészségesen pimasz - meglepődtem, de megvett a megjelenésével. Mondjuk a 18 -as pacskerek alatta az kicsit túlzás - nekem. (egy Exe verziót volt alkalmam látni) A középkonzol is érdekes - de pont ez a formabontás lényege.
Nekem nagyon nem tűnt kicsinek belülről, be ugyan nem ültem, de azért szétnéztem a belsejében is - remélem, ha megyek az Aurisokat próbálni, ezzel is tudok menni egy kört(#142370) rbalint88: Mindent megnézek, mielőtt kiadok ennyi pénzt
Az ízlésről írottakkal tökéletesen egyetértek - így voltam én pl a Juke -al, pár kollégám pedig a rajongásig belezúgott (vettek is egyet). Na, én azt nem értem... -
Brumi˘
addikt
válasz
Kornel #142163 üzenetére
Veztengely szeret elkopni, ha szar olajjal van használva.
Chipszel lehet rajtuk finomítani. Pl.: Passat pd130 közepesen szar chipszel 60-100 6->5mp. Csipszelt ARL leon tudja ezt 4mp alatt. -
hacki87
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Kornel #142048 üzenetére
Ugyanez 1.4-es 95 Le-vel?
Amit még néztem Astra G 1.6 16V 101Le.
Viszont itt az Elegance-t írják majdnem legmagasabb felszereltségi szintnek, aztán a Comfort néhol jobbnak tűnik.(Bár ezekről is alig találni egy értelmes infót - wikipedian sem ment, de lehet Én vagyok az übergooglekeresőtajgetoszpozitív)
Szóval ezek között vergődöm. Lassan körvonalazódik a dolog. Mivel a benzin gáz kínálat számomra egy 0, a TDI elég zsákbamacska, mindegyik kintről behozott, meg ugye főként városi használat. A pakolhatóság szintén szempont - ezért kellene kombi. A 300k kategória mind ipari hulladék és valószínűleg még egyszer annyit rá kell költeni.
Maradtak ezek
Renault Megane 1.4 - 1.6
Astra G Caravan 1.6 16V
Ford Focus 1.6
Egyéb alternatíva esetleg?
Minél nagyobb felszereltségnek örülnék a klíma - abs - elektromos ablak után.
Mind 500-600 körül. Ki mire szavazna?Illetve egy kérdés, hogy ha nem tud jelen lenni a személy, akinek a nevén lenne az autó, és a biztosítás, akkor egy meghatalmazás elég?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Kornel #142057 üzenetére
Törvényileg csak tulaj kérheti ki, sőt ha veszel egy kocsit, és már a tiéd akkor addig adhatják ki amikortól megvetted, előtte lévő adatokat nem....Viszont ha normálisan oda mész elmondod csak képernyőn néznéd meg, nem viszed el, ha megveszed majd ide hozod úgyis szervizelni blabla megmutatják, vagyis nekem mindenhol elmondták...
Én pl meg se vettem volna az Insigniát ha nem látom szakszervizben mit dobot ki róla, pedig vezetett szervizkönyves, számlák minden megvan, de mégis az a legbiztosabb amit ott kidob, mivel számlát és szervizkönyvet is tudnak hamisítani, de ott az adatokat már nem tudják módosítani utólag.
-
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #142020 üzenetére
Amúgy ja., Vagy egy fiatal alsó kategóriás swift, splash, lina, corsa, gasztra, ami kb koltsegmentes vagy egy régi kozepkat/öreg prémium cserébe benne van a rollerfaktor. . Mivel nekem nincsennek beltérre óriási igényeim én az első lehetőséget választanám de másnak ez kizáró ok is lehet ugye., ..
-
penge111
addikt
válasz
Kornel #141544 üzenetére
Szia írtad, hogy 3 évig volt Splash-ed. Milyen gondod volt vele, ha volt? Autópályán megállja a helyét? Klímával, városban milyen volt? Mennyire variálható az ülése? Honda Jazz-t akartam venni, de még az Jazz 1- is amit érdemes megvenni 1.3 millió felett van. Köszi a válaszod előre is!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kornel #141882 üzenetére
G4 már galvanizált, nem rohad alapból. G3 után főleg sokkal jobb
Első sárvédő dobbetét mögött gyűlik fel a kosz, évente ki kell csapatni (ezzek meg van védve a küszöbök eleje is), meg felül van zajcsökkentő szivacs a kerékjáratban, amiatt csipásodhat (le kell vágni az aljából). Csomagtérajtó lehet még gyenge pont, illetve a hátsó hidat mondják, hogy hajlamos rozsda áldozatává válni nagyritkán.
-
kmisi99
addikt
válasz
Kornel #141822 üzenetére
Rákérdeztem munkatársamnál az mk3 mas 2.0 tdci mondeo 275k km.
220k kilóméternél volt a kettőstömegű cserélve, a turbóval nincs gond, a befecskendező rendszer szerintem nem volt javítva, de maga az autó rendszeresen jól karban tartott példány. Kívül belül nagyon szép állapotban, munkatársam senkit se enged a kocsiban enni, szóval vigyázva van rá. 1m ft ért adná, egyébként neten többért hirdetné. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel #141765 üzenetére
És akkor a "szürke eminenciás" G Astráról még nem is beszéltünk, szerintem még az is beleférne a 800e Huf körüli összegbe. Tudom, ez a mániám, de ha valaki el tud tekinteni a szürke, unalmas formáitól és nem a sportos vezetés a lényeges, akkor szerintem jó választás lehet egy megfelelő benzinmotorral.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kornel #141753 üzenetére
Azért összefoglalom,mert nem értem ezt a nagy Megane vonalat.
Az autót nem kell nagy legyen. A Mazda 2 is csak azért, mert van valamennyi csomagtere, amúgy még Yaris is jó lenne. Hangsúlyozom, az autót leginkább a feleségem használna BP-en, itt a kerületben...gyerekeket edzésre, bevásárlás, stb. Az hogy egy évben párszor utazunk, az irreleváns, mert nem az a lényeg, hogy abban a pár napban kényelmes legyen, hanem, hogy a többi 360-ban legyen racionális!
Megane - nagy is és nem akarok francia autót. VOlt a családban, volt céges ÚJ!! és nem nem akarok mérnöki hulladékot. Nem akarok kigyulladó műszerfalat, idióta meghülyülő ABS-t, nem akarok olyan autót, aminél jó ötletnek tartják pl. a generátort az első kerék sárvédője elé tenni elektronikával lefele szigetelés nélkül gyárilag.... És még sorolhatnám. Cégesen is és családban is váltottunk a francia autókról és azóta nyugodt az életünk.
Az említett Suzuki Liana még még jó lehetne, de a feleségem azon tanult annó vezetni és nem kedveli.
Azt hittem Megane.
Megleptél.
Amúgy sztereotípia... az én eladott Mondeomra is mondják , hogy a típus rohad. Az enyém tudod mennyit rohadt? Szinte semennyit.
-
Kornel
veterán
válasz
Kornel #141751 üzenetére
Ennyiért meg már autót is kapsz, akár korai megane 2-k is beleférnek:
Amennyiben nem számít, hogy egy "extrákkal teli", biztonságos, autó méretű közlekedési eszközt válassz, ott vannak helyette a moped autó méretű mazda2, ami se nem biztonságos, se nem autó méretű, cserébe legalább japan, ami jó eséllyel már rohad ilyenkorra, de legalább sose kell benne semmi cserélni (egyébként nem igaz) 😂
-
-
w333
félisten
válasz
Kornel #141508 üzenetére
Nem veled van a baj ... Fóka 3 tényleg kicsi elől de hátul ! még jobban
Ismerős ilyennel taxizot amit egy Passat VII -re cserélt, ég és a föld a különbség !
Szerk.
Persze mert rövid a padlólemez
Nem tudod normálisan kinyújtani a lábad, normál üléspozícióban pedig a térded üti a műszerfalat, elcseszett egy konstrukció annyi biztos !
-
-
Declare
őstag
válasz
Kornel #141471 üzenetére
Jo, de valamit kicsereltek, akkor jön a következö soron levö dolog. Nem tudom egy regi 1.9 tdi nel mi hogy müködik, de egy atlag ujabb dizel autonal eleg sok több 100 es tetel sorakozik....adagolo, porlaszto, injektor, magasnyomasu szivattyu...minden dizel motornak megvannak azert a huzos tetelei. Ha valaki ilyen par 100 ezres autot akar venni, raadasul annak egy resze hitel is, szerintem total nonszensz dizelben gondolkodni.
Nyilvan nem feltetlen lesz valami hiba, de hatarozottan benne van a pakliban, hogy leall es azt mondja a szerviz, hogy 200 ezer huf....akkor mi van?Egy sima szivo benzinnel is lehet valami huzos tetel, de nagysagrendekkel kisebb ennek az eselye. szvsz...
-
batai15
félisten
válasz
Kornel #141469 üzenetére
igen ebben valóban igazad van.
igazabol még csak gondolkodom, de kicsit még dobok a pénzhez.
dízel annyiban csábít jobban hogy azért 5-6literbol lehet járni vele, cserébe meg jobban is húz , viszont a gombóc Swift meg 6 literrel nem hiszem hogy be érné.
havi 1000km esetén pár ezer Ft külömbség menne a dízel javára ami melett jobban is húz , de csak ha valami megbízható dízel.
Mondjuk suzuki parti vagyok, így valóban a gombóc lenne a legjobb választás nekem. -
batai15
félisten
válasz
Kornel #141466 üzenetére
milyen swiftre gondolsz? használtra? hmm pár év múlva költözni is szeretnénk, szóval hitel maximum úgy ha 2-3even belül ki lehetne fizetni.
egyébként ha mondjuk egy ilyen 1.9 tdi golfot venne az ember, mennyivel kerülne többe havilag mint a suzukim? 6literbol járok , éves kgfb 23ezer. illetve alkatrész árak mennyire növekednének
?
Bigblackdog ezt neked is szegeztem.
g astra?
legnagyobb bajom a suzukival hogy rohad, 2 éve volt csináltatva az alja, meg még amit költöttem rá.
most kapott full új szettet előre , meg gázos gátlót is,kipuffot is például. -
-
-
trassher
addikt
válasz
Kornel #141384 üzenetére
Minden van hozzá, keveset eszik, relatíve kényelmes. Ismerős 350K-t tekert bele 8 év alatt, a legnagyobb kiadás egy lendkerék volt és egy turbófelújítás. Azt mondta ha tudna ilyet venni 150K km-rel a mai napig megvenné újabb 8 évre. 600K km-rel az órájában adta el, minden nap látom az autót.
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #141182 üzenetére
Nem irtam, hogy kilog belole, sot.
Ha valaki megbaratkozik a formaval (megoszto), akkor a Delta a legnagyobb kompakt, Passat tengelytav, Octavia hossz, Superb labter, Civic csak masodik.
Elol hatalmas, de ez nagyreszt a muszerfal kialakitasa miatt van igy. Na meg jo a terkihasznalasa a Hondanak.
-
Integrale
veterán
válasz
Kornel #141160 üzenetére
Ket eve a BKV eladta az autoit, volt koztuk par Megane 2, 1.4 es 1.6 benyo, 100e km koruli futassal, mind 300-400.000 Ft kozott arultak.
Van a csaladban egy Berlina 2.0 dCi vel, osszes letezo extraval, teszi a dolgat, en egy Grantouron tanultam vezetni, 1.5 dCi jelenleg 700 par ezer km van benne, a belseje mint egy istalloe, de nem csodalom, napi 5-7 diakkal, viszont megy, teszi a dolgat es relative koltsegmentes.
-
t1
veterán
-
diegho
nagyúr
válasz
Kornel #141160 üzenetére
Nekem nincs extrém nagy lábam 48-49 (persze ez így soknak tűnik, de ismerek sokkal nagyobbat is) és abszolút nincs értelme újra kipróbálnom, mert annyira közel vannak a pedálok, hogy felnőtt cipőmérettel (46+ a többit gyerek méretnek hívom) nem nagyon lehet vezetni sem, egyszer beleültem egy sedan-ba és ennyi volt a történet, azóta sem találtam olyan autót, amit képtelen lennék vezetni.
-
trassher
addikt
válasz
Kornel #141101 üzenetére
Szerintem meg pont nem meglepő.
Te konkrétan nem férnél el benne hidd el. Annyi hely van benne, hogy teljesen hátratolt anyósüléssel nem tudtam kinyitni a kesztyűtartót teljesen mert a térdemtől nem volt neki hely. Vezetni is elég érdekes, nem fértem benne sehogy. Bónusz a világításkapcsoló. Indexelésnél nem egy alkalommal kapcsoltam le a pilácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest