Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
BigBlackDog #213657 üzenetére
1.4 TSi 130-nál nálam 5.literrel megelégszik
-
Morris
veterán
Köszi srácok. Valóban azn megoldás, hogy helyben mindent elintézni. Másképp nem vehet részt közúti forgalomban.
-
Morris
veterán
Ha egy autó ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, akkor mi a vásárlás menete ha kereskedő az eladó?
Nekem kell forgalomba helyeztetni vagy neki? Egyáltalán saját lábán elvihető ha van egy adásvételi és van rá kötve biztosítás? -
Morris
veterán
válasz
dellfanboy #213279 üzenetére
Hát ott sajnos nincs.
kisza25: Persze, az megvolt, de automata a sárkány és érdekelne, hogy mennyire vette igénybe a vonóhorgot.
1.4 TSI, 242k-t futott és száraz 7-es dsg (5,5 éves az autó)
-
Morris
veterán
Urak, ha tudom a kinézett autó rendszámát illetve az alvázszámot, hogyan tudom kideríteni, hogy ki volt az előző tulajdonos, akkor ha az autót a kereskedés vette be és ők nem adják ki az adatait?
Szeretném leinformálni az autót. Használati szokásokat, eseményeket. -
Morris
veterán
válasz
footy #213234 üzenetére
Az első komment az oldalon nagyjából mindent szépen le is vezet. Nem lehet általánosítani. Van sok szar, van sok jó. Ha tényleg annyira rossz lenne, akkor kivezették volna, ahogy a láncos vezérlést.
De nem. Módosítottak rajta és továbbra is elérhető. Olyan hű de sok tapasztalat nincs vele. Ha sok a méter az autóban, akkor az pályán ment, ergo nem lett kínozva a váltó. Ha kevés, akkor vagy város, vagy nagyon ritkán hosszú utak. De ezt meg nem tudod kideríteni.
Szóval nincs rá egyértelmű képlet.
Szar a száraz DSG? Miért, az olajos nem kotlik meg? Honnan tudod, mondjuk egy 160k-t futott olajos dsg-nél, hogy cseréltek e 60k-nként olajat? Sehonnan.Nem vagyok ellene egyik váltónak sem. Én is ezeket nézegetem. Kénytelen vagyok, mert ebben a kategóriában 200Nm-ig nincs más. Egyszerűen a kínálati oldal siralmas ebből a szempontból.
Értem én, hogy szar a száraz DSG. De miért szar? Hol van egy hiba arány táblázat? -
Morris
veterán
válasz
csakegymunka #183114 üzenetére
Sportsvan!
Már csak azért is mert nem kell leülni a porba. Sokkal kényelmesebb hogy magasabb mint a többi. -
Morris
veterán
válasz
grizlisandor #183033 üzenetére
A szine elég vegyes érzelmeket kelt bennünk
-
Morris
veterán
válasz
Tothgera30 #183019 üzenetére
Tudom, ismerem és én nagyon szeretem, de asszonypajti nem. A családi béke pedig fontosabb
8th: Igen szervo kormány mindenképp kell. Anélkül nem veszek autót.
-
Morris
veterán
válasz
Tothgera30 #183013 üzenetére
Wagon R jó lenne de az asszony nem engedi.
Eleinte azt hittem, hogy a suzukival van gondja, de aztán felajánlottam az opel agila-t. Erre is neme mondott -
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #183000 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Remélem sikerül találni egy jó példányt.
-
Morris
veterán
válasz
szotyika77 #182982 üzenetére
Ha megbízható és megfelel az elvárt kritériumoknak, akkor jó opció lehet.
De akkor inkább úgy kérdezem, hogy az általam támasztott követelményeknek megfelelnek azok a típusok amiket írtam?
Twingo
Alto
206
Micra
Swift
Matiz
Yaris
Lupo
Polo?Látva a kínálatot az is lehet hogy felemelem a keretet 1m-ra
-
Morris
veterán
Na pont ez az, hogy olyan autó kell, ami megbízható és amikor indítom, az indulni is fog.
Nincs szükségem szerelőre. Annyira értek hozzá, hogy tudjam, mit hol kell nézni.
Nekem a motor megbízhatósága a legfontosabb.
Nem érdekel a klíma sem. Aki ilyen távra klímát használ az hülye!
Napi szinten munkába járni kell. 8 km oda, 8 vissza. Esetleg bevásárlás.
1.0,1.4 benzin jöhet, de az is inkább 8 szelepes motorral. Jöhetne a szívó dízel is. Mit bánom én. Vigyen el oda ahova kell. A fogyasztás sem érdekel.
Második autó lesz. A másik egy Golf plus 1.4 tsi. Ez marad otthon a feleségemnek.A méret is fontos. Kicsi (rövid) legyen mert úgy fog beférni az udvaron a helyére.
Plusz parkolni is könnyebb vele.
Ennyi a kívánalom. -
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #182970 üzenetére
Kb 8-10.
-
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #182968 üzenetére
Munkába járós autó lesz. Csak város. Biztos jó erre a dízel?
-
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #182966 üzenetére
Az kiesett. Nagyon öregek már. Megbízható, gombokért javítható kellene.
-
Morris
veterán
válasz
Luck Dragon #182963 üzenetére
Ja igen a lupo és a polo is játszik
-
Morris
veterán
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy hamarosan vennünk kell egy rohangálós pici autót.
Ezekre gondoltunk:
Suzuki Alto
Toyota Yaris
Suzuki Swift (gombóc)
Renault TwingoSzerintetek?
Pénz max 600k -
Morris
veterán
válasz
BigBlackDog #159115 üzenetére
A touareg-ből igen nehéz kiszállni ha maxra van emelve.
Bitpork autóját lemeóztam anno. Nekem bejött! -
Morris
veterán
Urak, ha egy autónak 3 tulajdonosa van, akkor hogy kell megcsinálni az adásvételi szerződést? 12 példányban? Vagy hogyan?
-
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #158907 üzenetére
Ne akarjon 1.5 tsi-t. Nagyon sok a garanciás probléma vele.
-
Morris
veterán
Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkodtam én is, hogy milyen autót vegyek.
Maga a típus megvolt. Golf plus (benzin)
Ebből kb 6 féle motor van. (1.4 szívó, 1.6 szívó, 1.6 fsi, 1.2 tsi, 1.4tsi - ez utóbbiból 122,140,160lovas + esetleg 2.0fsi,de ezt csak németben láttam)1.6 szívó volt a kiszemelt. Megnéztem párat. Természetesen nem a kínálat aljáról. 1.7- 1.99m-ig. Ezek max 2007-esek.
Aztán néztem az 1.4 tsi-t is 2009.1. havi Meglepően jól megy. Sokkal élhetőbb mint a szívó motorosok. És belülről is sokkal szebb mint az ötös golf plus.
2.3m-ért sikerült találni egy szép darabot. Most ennek a vételét intézem. -
Morris
veterán
No, meghirdettem a passatot. Még mindig a golf plusnál maradva, van ennél jobb alternatíva vagy belevághatok nyugodt szívvel? (1.6 szívó)
-
Morris
veterán
válasz
Johnny_vT #157903 üzenetére
4 éve vettem az 1.9 paszulyt.
Korábban 1.4 benzin Golf 4-em volt.
A történet: asszonypajtival együtt éltünk. Jött a baba. Nagyobb autó kellett. Sokat mentünk Békéscsabáról Békésre és Gyulára. Megvettem a kombi passatot. Tavaly elváltunk. Elköltöztem. Passat maradt. Ehelyett keresek most 1.6 szívó Golf plus-t. De mivel az 1.9 pd relatíve igénytelen motor (mármint nagyon megbízható és szinte minimális költséggel fenntartható), így nagyon gondolkozom a cseréjén. Nem szivesen fizetek rá 1 misit. Igaz, hogy fiatalabb a plus, de erő nem sok van benne. Két autót meg nem akarok fenntartani. -
Morris
veterán
válasz
footy #157899 üzenetére
Pontosan. Le kell szni a városi fogyasztást.
Nem releváns. Városba kis köbcentis varrógép kell. Országútra, pályára nagy dízel. Én nagy dízellel városozok sokat sajna, de mivel nincs dpf, így bírja is a vas. Olykor kikormolom Gyula és Csaba között a negysávoson azt annyi.
A vegyes fogyim 7-7,5liter között alakul. Nekem ez jó így. -
Morris
veterán
válasz
Luck Dragon #157793 üzenetére
Egyelőre!
-
Morris
veterán
válasz
vodrosjozsi #157494 üzenetére
Faternak az 1.4-es 150lovas van. Nagyon jól megy, keveset fogyaszt. Nagyon szereti.
Számomra az egy kicsit lehangoló volt, hogy nyekereg a hátsó ajtók beúzója. -
Morris
veterán
Tegnap kipróbáltam egy golf plust. Sima 1.6.
Ha sebességben van és gurul az autó, rálépve kicsit a kuplung pedálra érzem, hogy remeg, folyamatosan visszaüt a pedál. Ez milyen probléma lesz? -
Morris
veterán
válasz
grizlisandor #157004 üzenetére
Én is golf plust fogok venni. Egyszerűen nem akarom gégéig bevenni a falloszt egy tsi-vel.
Marad az 1.6 8v szívó technika. -
Morris
veterán
válasz
grizlisandor #156988 üzenetére
Akkor az 1.6mpi hogy a picsbe került a képbe?
-
Morris
veterán
válasz
grizlisandor #156976 üzenetére
A golf plus 1.6 miért nem jó?
-
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #156905 üzenetére
Van egy iphone-od, és nem rendeled be. Érted? Baszki, ez már komoly.
Ehhez már tényleg elvakult szifon fannak kell lenni. Megérett az emberiség a pusztulásra... -
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #156745 üzenetére
Na az viszont nagyon tetszik
-
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #156738 üzenetére
Áh
-
Morris
veterán
No, 3 lehetséges jelölt.
Mazda cx-7 2.3
Vw tiguan 2.0tsi
Vw golf plus 1.6 szívó, 1.4tsi 122leEsetleg még az opel meriva b 1.4 120le
-
Morris
veterán
122 lovas 1.4 tsi-ről mit érdemes tudni?
-
Morris
veterán
válasz
szőröscica #156665 üzenetére
Hát ez az. Kényelem...
Mivel elsősorban városi verda lesz, így nem szükséges a 8 motoros fotel.
Hosszú utakra egy évben egyszer ha viszem. Külföld megy csak repülővel.
A passat kényelmes, de két autót nincs kedvem fenntartani.
Eddig 2 autó volt. Most egy ideje egy van. És nagy örömömre meg tudjuk oldani ha szükséges. -
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz
szőröscica #156627 üzenetére
A paszullyal én így közlekedek.
Nem azt mondom, hogy nem jönne be maga az autó amit linkeltél, csak ha hozzá kell nyúlni, akkor odavan egy havi fizum. A passattal sincs semmi gond. Tökéletesen üzemel. A jobb hátsó ajtó zár szar, hamarosan javíttatom. Márciusban műszaki. Kettőstömegű zörög (megvan az új, szerencsére még korábban megvettem, csak még nem jutottam oda hogy cseréltessem)
Mindent meg lehet javítani pici pénzért, de öreg. Nyikorog, rezeg stbstb. Ezért a lenne a csere. -
Morris
veterán
válasz
szőröscica #156620 üzenetére
Tiptronic?
Úgy remegek az automata váltó felújításától mint a nyárfa levél.
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz
szőröscica #156600 üzenetére
w333: ők lehet
Amúgy jah, minimum évjárat: 2009
-
Morris
veterán
Haller.
Korábban volt egy ötletünk, miszerint veszünk az asszonypajtinak egy másik autót.
Kb 2 hónapja 1 autóval járunk és azon gondolkozunk, hogy lehet elég egy autó is.
Így menne a passat és vennénk helyette egy másikat.
Benzines kellene ami szereti a 80% városi használatot. 2.5-3m környékén mit érdemes nézegetni?
Olcsó fenntartás kellene megbízhatósággal.
Emelt hasmagasság előny lenne. (a ki- beszállás miatt). Crossover is játszik. -
Morris
veterán
válasz
molnarpeter #154547 üzenetére
Ez egy f*sza ötlet. Köszi
Az a baj amúgy, hogy kb 140k-t kéne rálocsolni (műszakival együtt). És mivel amúgy is menne, így mi már nem foglalkoznánk vele.
Amúgy mondom, mindene jó. Lakatolás és a két hátsó fekcső ami cserés. Nincs baja a fekcsőnek sem, csak a szerelőm nagyon lelkiismeretes és javasolja a cserét. -
Morris
veterán
válasz
Napfénysüti #154540 üzenetére
Az, hogy mit kapok érte, egyáltalán nem számít. Egy jelképes 50k, azt vihetik is.
Egy Daewoo lanos-ról van szó. Asszem 2002-es,1.3 75le. -
Morris
veterán
Srácok, úgy alakult, hogy van egy autó amivel nem szeretnénk többé foglalkozni. Most menne műszakira, de annyit kellene rákölteni, hogy nincs értelme megcsináltatni, mivel úgyis menne a háztól pár hónap múlva.
Kérdés, hogy ebben az esetben mit csináljunk?
Ha nem visszük el műszakiztatni, mi a további teendőnk? Érdemes kivonatni a forgalomból vagy el lehet adni bagóért műszaki nélkül? Az autó jó, jön megy, fűt, nem ázik be.
A küszöb van szétrohadva csak. De nem akarunk pénzt ölni bele. Úgysem hozná vissza... -
Morris
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest