Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
szabonagyur #150387 üzenetére
2.0 dízel kurva jól megy, nekem csak TDDI volt.
Próbáltam 2.0 benzint is, az nem megy annyira, de korrektül mozgatja a kasznit.Dízel 6-7 liter, benzin 7-9 liter átlagban.
-
Kornel
veterán
válasz
szabonagyur #150382 üzenetére
Én 2.0 benzinnel venném.
-
Kornel
veterán
válasz
Luck Dragon #150368 üzenetére
1M-ert nincs jó jazz.
Talán jó Swift van ennyiért. -
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter #150148 üzenetére
A kivétel erősíti a szabályt, szokták mondani.
-
Kornel
veterán
válasz
Citroware #150055 üzenetére
Amennyiben gondtalan autózás kell 3 évre, akkor újat kell venni.
Ha ez nem pálya, márpedig a a keretből kiindulva nem az, akkor egy egyszerű technikát kell venni, amiben kevesebb dolog mehet tönkre, illetve az alkatrész árak is olcsóbbak.
Vehetnél 1M-bol gyönyörű focus 1-et, de ha hozza kell nyúlni a hátsó futóműhöz, az mondjuk 150k, ha mindent kicseréltetsz, és akkor még nem volt baja, mert csak kopó alkatrészekről beszélünk. Ezért ajánlotta Mágus az egyszerű és olcsón fenntartható autót.
Egyébként a használtautó el fog romlani, főleg 1M-ért. -
Kornel
veterán
válasz
Napfénysüti #149968 üzenetére
A motort én is említettem, a splash-ben és az eggyel előbbi swiftben is ez van.
Méretre valóban tágas, simán veri az új Rio-t.
Kékben 16-os aluval még jól is mutat, de sajnos értelmesen felextrazva (GLX) már házon belül is van jobb alternatíva. -
Kornel
veterán
válasz
Napfénysüti #149966 üzenetére
Szerintem a suzuki magyar és japán gyártású modelljei sokkal összeszedettebek belül, sajnos nekem nem jött be a baleno, pedig árban csábító volt. Na meg ugye a fogyasztása is verhetetlen a k12-vel.
-
Kornel
veterán
válasz
Napfénysüti #149946 üzenetére
Ültél már benne?
Nagyon látszik rajta, hogy indiai. -
Kornel
veterán
Akkor tételesen leírom a saját és (sok másik ember) tapasztalalatát az UFO civiccel kapcsolatban:
Összefoglalva szegény ember sportautóját akarták összehozni, ami az 1.8-nál nem, csak a drágább typeR-nél jött össze. Ezzel el is árulom a vég konklúziót: ha valakinek UFO kell (és elég a 3 ajtó), akkor csakis typeR, ahogy Vilike is mondta annak idején, csak nem hallgattam rá.
Szóval ahhoz képest, hogy kemény a futómű, peres a gumi, közvetlen a kormány, egyáltalán nincs meg az a menetdinamika, amit az autó egyébként megkívánna, tehát typeR kell, mert ott megvan.
Ahhoz képest, hogy a menetdinamika csak átlagos, a fogyasztás az átlagosnál magasabb, vegyesben inkább 7,5, sőt 8 liter körüli, abszolút nem támogatja a takarékos vezetést. Akkor már megint csak typeR, ami +1 litert kér az 1.8-hoz képest.
A hangszigeteles mint olyan, egyáltalán nem létezik benne, egy korabeli golf 130-nal 65-66 dB, egy átlag kompakt 68-70 dB, a Civic 75 dB körül van, és ugye nem lineáris görbéről beszélünk. Akkor már megint csak typeR, legalább menjen is, ha ordít. És abszolút nem a szél vagy kérekzaj dominál, hanem a dupla kipufogó, amikor 130-nal 4000 körül forog. (Tippre, emlékeim szerint)
A kemény (proszto) futómű nagyon jó lenne egyenes, sima úton, mert nagyon jó uttartasu, és itt tartós is lenne, de ugye az emberek kis százaléka tud csak jó utakon autózni Magyarországon. Valószínűleg BigBlackDog az elővárosi / autópályás / budai jobb utakon kevésbé érzékeli azt, hogy milyenné válik a sportosnak tervezett futómű egy rosszabb pesti úton, 14-15-16 kerületek pont jó példák erre, sok helyen útnak nem nevezhető kátyú és keresztborda tengereken kell minden nap atgazolni. Na ezeken az utakon 100k km elég a civicnek (sokszor kevesebb is, de ennyi biztos kinyirja), hogy mindene zörögjön, a futóműben minden cserés legyen, beleértve a kormányművet is, aminek a fogasléc logasa rossz úton idegesítő kopogó hangot ad, mondjuk egyéb hibát nem okoz, csak bird hallgatni. BigBlackDog autójában még nincs ennyi km, illetve jobb utakon használja, így ott kevésbé jelentkeznek ezek, amit az is bizonyít, hogy a kormánymű hiba, és a futómű ilyen drasztikus elhasználódása a nyugati példányokra abszolút nem jellemző.
Ezen kívül az alkatrész árak duplájába kerülnek, mint egy tetszőleges Fiat / Renault korabeli autóhoz.És hogy a negatívumok után pozitívumokat is említsek, a motorja, és úgy összességében a futóművön kívül az egész autó szerintem a legmegbízhatóbbak egyike, ha olaj és víz van benne, akkor sose megy tönkre.
Méretben egy kategóriával fentebbi autókkal vetekszik a beltér méretét tekintve, az ülései 5-ből 5 pontosak, a csomagtér és a hátsó ülések nagyon jól variálhatóak, MM-ban nem hitték el, hogy ebbe a kompakt autóba bepakolom az 55-ös TV-t, néztek is, hogy mit akarok a hátsó ülésen, volt meglepetés.Összességében ha valaki civicben gondolkozik, és méretben elég a (kisebb és kevésbé variálható) sedan civic, akkor az egy sokkal jobb választás, mert a futóművét a keleteuropai utakhoz hangolták, alapból csak 16-os kerekekkel jött, amik jobban csillapítanak a rossz utakon, és a futóműve is kifinomultabb, hátul multilink, nem sima csatolt lengőkar.
Ha meg van pénz, akkor egyértelmű typeR.
Összességében amíg egy hasonló korú megane 1-1,3M HUF, addig egy UFO Civic (nem typeR) 2-2,5M.
-
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149875 üzenetére
Biztos rosszul látod, egy VAG sose rohad.
-
-
Kornel
veterán
válasz
Joe Swanson #149764 üzenetére
Elárulom neked, ebből az időből (és ársávbol) a punto2 és a megane1 a legbiztonságosabb autók, 4 csillaggal.
A VAG a kisautókkal fasorban se volt akkor, persze a suzuki sem. -
Kornel
veterán
válasz
dkaro #149719 üzenetére
Ha jazz-nel maradsz, ezeket nézesd meg, keress egy olyan embert, aki ért hozzá.
És ha a becsneppertol veszed, talán megúszhatod a szándékos lehuzast.D korzika kisebb azért, mint a jazz, viszont biztosan olcsóbbak hozzá az alkatrészek, tehát összességében olcsóbban fenntartható autó, mert minden elromlik, ha más nem a futóművet fogod javíthatni.
-
Kornel
veterán
válasz
dkaro #149716 üzenetére
Ha a jazz-nel maradsz, csak tőle vegyél, mert a piac 60-70%-a kintről behozott lelakott visszatekert óráju dűledező foskupac.
Ha tőle is veszed, én ettől függetlenül rászánnám azt a 15-20k-t egy komplett markaszervizes átvizsgálásra, elsősorban rozsdát keresve. Ha le van taknyolva az alja, akkor hagyd ott, 99%, hogy tüneti kezelés, elfedve a fajó igazságot. Futóművet alaposan nézzék át, legyen lengéscsillapító mérés, fék mérés, illetve rázópad is, kifejezetten nézesd meg a kormánymű állapotát, a kormányösszekötőket jobbra balra erősen mozgatva hallod, hogy kopog-e a fogaslec. Ha egy kicsit is mozog, tehát lóg a fogaslec, hagyd ott, vagy tervezd be az új kormánymű árát, 4-500k. Bontott ugyanilyen lesz, felújítani (rendesen) nem lehet.
Ezen kívül nézesd meg, hogy mikor volt gyertya csere, bár én azt is beterveznem első szervize, 8 gyertya 30-40k körül mozog, plusz az összes folyadék és szűrő csere esedékes már ilyen korban, és 99%-ra mondom, hogy az olajon és max. a fekolajon kívül nem cserélték rajtuk semmit.
Értsd: 10 évesen cserés a fagyallo, gyári Honda 5 literes kevert kedvezménnyel 10 ezer, csak hogy érezd az árakat
Váltóolaj szintén arany árban van a gyári, de csak gyárit szabad belerakni, a többitől megkotlik a váltó.
Nézz rá, hogy a kuplung hogy van megoldva, ha külön körön van a hidraulika, mint a civicben, akkor ugye a fekolajon függetlenül abban is folyadékot kell cserélni, mert sose szoktak.
Üzemanyag szűrő szintén cserés, mert nem szokták, a tankban van ott is elvileg, 2 órát biztos ellesz vele egy szerelő, ha nem többet...
Nagyjából ennyi jutott eszembe, ezekre figyelj, és tervezd be őket, hogy ne érjen meglepi. -
Kornel
veterán
válasz
theuprising #149707 üzenetére
Igen, leszoltuk mindet, de legalább felhívjuk a figyelmét a lehetséges buktatókra.
-
Kornel
veterán
válasz
theuprising #149705 üzenetére
Mazda rohad, biztosan.
Komplett lakatolas 2-300k, ha normális munkát akar, és utána megint rohadni fog.
7 gen civicek sem már a japán megbízhatóság mintaképei. -
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog #149692 üzenetére
Pedig ebben a variációban ahol a méret nem annyira lényeg, a Corsa biztos nyerő lenne, olcsóbbak az alkatrész árai, mint a Hondanak, fenntartásban nem mindegy.
-
Kornel
veterán
válasz
focvis #149660 üzenetére
Az IS is rozsdálhat, mint az összes japán.
Szerintem a fogyasztása meg egy kategória a 2.4 typeS accorddal.
Ami ugyanúgy rozsdálhat, sőt jobban, mert adott pénzből régebbi accordot kap, plusz a Lexus megbízhatóbb.Sasa: melyik japán nem rozsdál? Nincs ezzel gond, keresni kell egy még ép példányt, és alváz+ uregvedelem, normális helyen.
-
-
Kornel
veterán
válasz
BigBlackDog #149644 üzenetére
Öreg Honda?
A japánokhoz a kopók se olcsok. -
Kornel
veterán
válasz
kemalboy01 #149603 üzenetére
Elég gyenge motor 5+M-hoz képest.
-
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149594 üzenetére
Mindennel ugyanott leszel, maximum a rozsdásodast kerülheted el pár évig, de túl sokáig nem.
-
Kornel
veterán
válasz
Vesztor87 #149576 üzenetére
Most nekem szántad, amit más mondott?
Amit én írtam, szerintem valós, mert sokat forog, mint a japánok, vagy mint a (nem német) szívó benzinesek.
A rohadast meg kérdésként tettem fel, mert az előd almerak közül már többet láttam rozsdásan, ezért merült fel bennem a kérdés.
A többit meg más írta -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149524 üzenetére
Kívánom, hogy ne úgy legyen, de ugyanúgy kezdeni fogod előről, mint a golf esetében.
Az olcsó sokszor később drágább lesz, mint a reális piaci áron vett példány. -
Kornel
veterán
válasz
szabonagyur #149472 üzenetére
Persze belekalkulálni, hogy a Fordok amúgy jobban rozsdásodnak, mint a VAG, illetve alkatrész árban is ugyanott van, ha nem drágább. A multilink hátsó futóműt se 5 Ft rendbe tenni, stb., simán drágább fenntartani, mint a Golfját.
-
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149470 üzenetére
gondolom nem a 2-es, mert az megint nem annyi.
az ársáv alját 99 százalékban el lehet felejteni. -
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149466 üzenetére
Szóltam, Te tudod.
-
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149463 üzenetére
Én nem vennék 1.3-ast, a fentebb említett ok miatt.
Ráköltesz majd 100k-t a váltóra, a különbségből majdnem meglenne az 1.5, magasabb felszereltséggel, váltó hiba nélkül.
És tovább: mit jelent a kevés km, és a megkíméltség 12 évesen? Kevés km=vagy sokat állt, vagy extra rövid távokat futott, mindkettő rossz. Éves átlag 15.000 km-es vegyes futással nyugodtan lehet számolni, tehát egy 10 éves autóban a 150.000 km egyáltalán nem sok, csak éppen átlagos.
Én mindenképpen egy átlagos futásteljesítményű, de igazoltan karbantartott 1.5 GS-t keresnék, lásd a Krisztiáné, ami 1,1M-ért nagyon jó vétel volt
Mit jelent a jól karbantartott a Suzuki esetében: 2 évente fékfolyadék csere, ennek hiányában az ABS kocka tönkremegy, 60-80k összegben. 45.000 km-enként váltóolaj csere, bár az 1.3 váltó gondjára ez sem orvosság. Nyilván az olajcsere igazolt megléte is alap. Ezen kívül persze nyilván kopó alkatrészek időben való cseréje is alap, de ha ezek megvannak, akkor jó eséllyel foglalkoztak az autóval. -
Kornel
veterán
válasz
FrankMonzano #149455 üzenetére
FL inkább csak optikai, meg felszereltségbeli különbséget hozott, így én biztos, hogy az 1.5GS-t venném, FL előtt, mert: FL előttiek olcsóbbak, de az 1.5 jobban megy érezhetően, fogyasztás ugyanannyi, max. +0,5 liter lesz, felszereltségre nagyon jó az akkori kategóriatársakhoz képest, és nem érinti a váltó nyelestengely csapagy hiba (60-100k) se.
Ár.: Igazából Krisztián most adta el nemrég, az övé patika volt, és nagyon egyben volt, majd megmondja mennyi volt a vége. Az biztos, hogy 900 felett. Egy 2005-ös 1.5GS még simán 1,1M körül elmegy, nyilván hasonló évjáratú fapados GC-t már lehet 800-ert kapni, GLX-et pedig 1m körül, de azok 1.3-asak lesznek, a váltó nyelestengely csapagy hiba simán előjöhet, felszereltségben pedig elég nagy a különbség. -
Kornel
veterán
Vannak képeim, a topicjaban.
-
Kornel
veterán
válasz
bajnokpityu #149371 üzenetére
Ma megmondom neked, a civic evett pályán 7-7,5-et, városban 8+, országút 6.
Vegyesben 7,5 volt.
Én 6,5-et tervezek az 1.4T-vel, elég hosszúak a fokozatai. -
Kornel
veterán
válasz
bajnokpityu #149366 üzenetére
A 80-180 adat biztosan elírás.
Ha mással hasonlítod össze, akkor is látszik.
A többi meg legrosszabb esetben is egal környéke. -
Kornel
veterán
válasz
szőröscica #149342 üzenetére
16:00 után csak.
De a tiltás még messze van.
3000 km-ig szigorúan 3000 rpm alatt.
Utána olajcsere, és szépen fokozatosan terhelem majd egyre jobban, tiltás szerintem csak a második olajcsere után (13.000 km) lesz. -
Kornel
veterán
válasz
Napfénysüti #149340 üzenetére
Az elég drága volt, a sima GL 3,2M+metál felárért elhozhato: [link]
-
Kornel
veterán
válasz
kemalboy01 #149325 üzenetére
Ennyiért már kompaktot is kapsz, az említett autók akciósan megvannak 4M alatt.
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #149310 üzenetére
Igen, de Magyarországon mindenkinek 10-evnel fiatalabb, 100k km futás alatti autót szeretne, lehetőleg 500k-ig.
Csak ugye azt felejtik el, hogy az igazolhatóan keveset futott, jó műszaki állapotú fiatal autóknak magas az ára, legyen az akár egy 15-18 éve futó szériás G Astra.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest