- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sharp4 #334459 üzenetére
12-től van Qi2 támogatás.
Ha semmit sem tölt, akkor szimplán rossz a töltő.
Ha valóban rossz akkor kérj visszatérítést.
Mondjuk én aliról eleve nem veszek olyan terméket amit még kevesen vettek meg és alig értékeltek páran.Ja és a kereskedő értékelése is 90% alatti ami Alin a gagyit jelenti. -
-
joey04
titán
válasz
sharp4 #296290 üzenetére
ha nem váltasz szolgáltatót és ad kedvezményt, és még 0 thm is van, akkor rengeteget spórolsz hiszen kevesebb a végösszeg és mivel nem azonnal fizeted ki, így kevesebb lesz reálértéken a készülék ára. Mondjuk aki 2021 szeptemberében vett 0-ás hitelere valamit 2 évre, az most kurva jól járt. A hitelt ha ésszel használják, lehetőség a spórolásra.
-
Parson
addikt
-
markknight
veterán
válasz
sharp4 #296290 üzenetére
Szerintem meg ingatlant venni visszás. Ha valamibe, hát ott aztán úgy lehúznak, hogy csak nézel
Raádásul 20-30-40 évig vállalni, hogy fixen fizetsz? Nem életbiztosítás
De szerencsére mindenkire rá van bízva, más fű alatt lopva van meg aki átcsempészve csengeti ki a "teljes" összeget a telefonra. Mindenki ahogy akarja.
-
haddent
addikt
válasz
sharp4 #296288 üzenetére
A 0% THM nem kifezetten az "elhitelesedés" legjobb példája. Ettől függetlenül, részletfizetés nélkül is jár a kedvezményes ár, valamint ha köteleznek a részletfizetésre, akkor az 1. hónapban előtörleszted az egész összeget és ennyi. Ezek nem ördögtől való dolgok, nem a behajtós ház elvivős uzsorás fajta azért szvsz.
Illetve a hűség vállalással kedvezményt kapsz az előfizu havidíjából is. Értem és osztom a kötöttséggel lévő ellenszenved, de van amit érdemes.. Ha akkor viszmajor van akkor majd kifizetem a hűség eddig eltelt idejében kapott kedvezményt 1 összegben visszamenőleg, amit amúgy is kifizettem volna addig.
Szóval nehéz ezt egyszerűen megfogalmazni, de "csak nyerhetsz". -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
sharp4 #296284 üzenetére
Természetesen az is rendben van, amit írtál.
Különböző élethelyzetek vannak, nincs ezzel semmi probléma (a részemről).
1998-ban kötöttem szerződést a Westel 900-zal és azóta is az a számom él, az eltelt idő 99 százalékát hűségben töltöttem és nem származott belőle hátrányom, de teljesen megértem azt is, ha valaki úgy cselekszik, ahogy te tetted (kerülvén a kötöttséget).
“ha bontani szeretném a szerződést, akkor bontom”-Látod, pont evégett írtam az előző posztban, hogy ez akkor opció, ha valaki úgysem tervez szolgáltatót váltani.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
sharp4 #296281 üzenetére
Van, bizony… és ha valaki Magentás (mindene IS Telekomos
), akkor összevont hűség-vállalás alkalmával százezres nagyságrendű kedvezmény érhető el a vételárból (konkrét esetemben 96 000 forinttal került kevesebbe az iPhone 13, a legutóbbi beszerzés során). Ez még nem is a maximális lehetőség, van ismerős, aki százezer fölötti engedményt kapott.
Természetesen ez úgy opció, ha amúgy sem tervez valaki szolgáltatóváltást és emiatt így is, úgy is meglennének a szolgáltatások, ha azokra nem is vállal hűséget (és nem igényli a kedvezményt). A nullás THM és 22 havi részlet már csak hab a tortán… -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
sharp4 #294062 üzenetére
A [megválaszolt poszt] LINUX-os téma volt.
-
Shyciii
veterán
válasz
sharp4 #290812 üzenetére
sharp4
Láttad a fotót amit belinkeltem? Látod ott a Törlés gombot?
merqree
Mivel sok céges email jön nekem abból kifolyólag hogy lusta vagyok, ezért bármi gond van, bármelyik rendszeren amit működtetek, így azokhoz állítottam be vagy email értesítést (ha nem 1 percen belül kell reagálnom), vagy Telegram-os értesítést, ha azonnal kell reagálnom a problémára, így nekem a Spark Mail bármennyire is jó, nem volt annyira kényelmes használni. Én az Edison Mail -t használom. Ezzel gyorsan, és "hatékonyabban" tudok dolgozni.
-
Shyciii
veterán
válasz
sharp4 #290802 üzenetére
Amire képes a program, abban jól működik. Ezt eddig sem vitattam, bár az app store-ban az értékelését elnézve igen sokan elégedetlenek. Viszont az hogy alapvető funkciókra képtelen, az is tény.
Azt meg nem hiszem, hogy programozóhiány a gondja ennek a funkciónak a hiánya. Ez egyszerűen hanyagság, vagy azért sem csináljuk meg, mert megtehetjük hozzállás kérdése. -
Mike81
senior tag
válasz
sharp4 #288658 üzenetére
Jó kis Nokiák……
Nekem is volt 3210, 3310, 6680 szeretem őket. A Sony Ericsson nem hozott must have érzést
Én az érintő kijelzős mobilok világába is későn szálltam be mert nem gondoltam azt hogy megszokom a kijelzőn való írkálást
Aztán végül lett egy Samsung Galaxy Ace telefonom amit szerettem és jött egy csomó más droidos telefon is. Most vagyok tanuló szakaszban az IOS-el. De barátkozunk még.
A droid sokkal logikusabb számomra de ennek a platformnak is vannak szeretnivaló dolgai
-
kchris78
veterán
válasz
sharp4 #283347 üzenetére
mert tobbet fogyaszt, és a legtobb embernel eleg a 4G ahhoz hogy jotteben menteben jojjenek az uzenetek par weboldal stb. En is akkor allok at 5G-re ha van, es hotspotot csinalok munka miatt a telefonbol ahol a putty-remote desktop miatt nem savszel kell hanem pingido es stabilitas... Foleg ahol NR 5G van, ott bemegy az ember egy epuletbe es volt nincs 5G... Folyamatosan valt a telefon ez szerintem biztos igenyel nemi teljesitmenyt.
-
vargalex
félisten
válasz
sharp4 #283333 üzenetére
Saját tapasztalatom nincs, mert a céges szolgáltatásomhoz nem tartozik 5G (Telekom, de nem korlátlan net) és a 12 Mini-t is a fiamnak adtam (én visszaköltöztem egy XS Max-ra), de fentebb az hangzott el, hogy az 5G-vel jobban merül a telefon. De természetesen, ha van újabb technológia és nincs hátránya, akkor használjuk azt, ezzel egyetértek. Én csak a jövővel kapcsolatban írtam, illetve azt, hogy az én felhasználási szokásaimmal nem venném észre a különbséget.
-
vargalex
félisten
válasz
sharp4 #283326 üzenetére
Viszont az 5G-t jelenleg csak az előfizetők töredéke használja. Így nyilván könnyű jó sebességet elérni (tehát ebből a szempontból tényleg van értelme). Viszont, ha az jut el arra a használtsági szintre, mint a 4G, akkor majd jöhet a 6G.
Én viszont mobilon (még ha a felbontás meg is lenne, de a méret nincs) nem nézek stream-okat, böngészésre, levelezésre használom. Arra pedig a telített 4G is elég. Ezért írtam korábban, hogy mások a felhasználási szokások...
-
Kobe
veterán
válasz
sharp4 #280990 üzenetére
de ez sem jelenti azt, hogy kínai, csak ott gyártatják le
ezen komolyan felkacagtam
azért a 2 deka fröccsöntött műanyaghoz nem hiszem hogy olyan jellegű outsourced know how kellene, amit csak külföldről lehetne importálni és ne lenne kínában 1 db mérnök aki megtervezi...btw nemcsak telóalkatrészeknél divat ez. Még drágább "svájci" óráknál is. Pl van a Meigeer nevű (guess which country
) katalóguscég, akik prémium órát gyártanak és olyan logót nyomnak rá amit szeretnél. Kínában. Aztán elküldik svájcba egy összeszerelő üzembe, és papíron máris Swiss Made óraként árulják. (Pl Haldor, Invicta márka is ilyen)
de ettől még nyilván nem lesz egyik sem Rolex..... -
Kobe
veterán
válasz
sharp4 #280974 üzenetére
No offense, de rakjuk mar kicsit helyre ezt az ESR-t meg ezt az olcso kinaizast
Az ESR kinai. Tok mindegy honnan rendeled, ugyanolyan kinai tomegtermek mint az osszes tobbi, csak ok epp leszerzodtek valami gyartoval hogy arra a batchre amit nekik kuld, ne a csingcsang logot hanem az ESR t nyalja felESRgear- rol (direkt a gyartoi honlapon) rendeltem
- arufeladas helye - China
- szortirozo uzem - Yanwen facility, China
- CNes tracking szam (China)
- 17travkes nyomkoveteshat ez nem eppen a cupertinoi knowhow kozpont cime….akarhova is van beregelve az ESR
ezeket ugy hivjak hogy paper brand, es mindegyik drop shipmenttel operal - ha operal egyaltalan. ESR, Grav, spigen, nillkin stb is ilyen. Van egy honlapjuk, valami so so marketing, meg egy logo amit a gyartosoron feldobnak a cuccaikra, masik nyomtatasu papirdobozba kerul, de kb ennyi
Logisztika, bolt, akarmi nulla mogotte. 1-2 eljutott arra a szintre hogy europai disztributora is van aki a kinabol megkuldott motyora megcsinalja a vamkezelest, de attol hogy a spanyol vamugyintezo vamol valamit ami kinabol jott meg nem lesz spanyol a termek.
ESR meg nem is ilyen mert o siman feldobta Kinabol direktbencsak a felreertesek elkerulese vegett, mielott tobben is piedesztara raknak az ESRt.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
sharp4 #280237 üzenetére
iPhone 14/13/13 Pro Armorite™ Screen Protector
Ezen egy gumigyűrű van körben, ami a fóliát védi a törésektől. Talán ez hasonlít a legjobban.
iPhone 13/13 Pro Armorite X Ultra-Tough Tempered-Glass Screen Protector
Szintén csak régebbi modell.
-
törölt tag
válasz
sharp4 #279073 üzenetére
Utána kell nézni és nem kell kompromisszum, hanem jól is járhatsz.
Legutóbb egy 2020 SE-t vettem Telekomtól megjelenéskor 2 év hűségre, kamatmentes részletre, 15 ezer készülékkedvezménnyel 165K az Apple és APR 180K ellenében, független készülék. (amilyen volumenben vesz a Telekom az Apple-től még így is jól jártak, hogy kedvezménnyel adták)
Mivel fősuli óta előfizetőjük vagyok, legtöbb kontaktom 30-as és a másik két cég nem töri össze magát, nem féltem további 2 évre aláírni egy szokásaimnak megfelelő kicsi 3 ezres csomagra, kaptam még havi ezer forint havidíj kedvezményt, zene streaming forgalmát nem számolják, nem kell adatot egyeztetni.
Az évek során kapcsolat kártyával 10-15% kedvezmény könyvesbolt, játékbolt, mozijegy és belépő. (például Álmok álmodóira egy áráért két belépő) Én is jól jártam és a cég is, mert tervezhette a fix bevételt 2 évre előre. Hűség már lejárt, nem hosszabbítottam, mert új nem tetszik, viszont a közben már lezárt csomagot én még használhatom és jobban járok, mintha dominóznék.
13 Minit egyben vettem máshol, ott úgy jött ki a lépés akció miatt. Így is jó, úgy is jó, csak utána kell számolni. Nem ördöngösség.
-
xhege
veterán
válasz
sharp4 #279065 üzenetére
A hitel nem ördögtől való dolog, csak helyesen kell kezelni. Nekem az autómon pl van hitel, mert kedvező feltételek voltak és jobban jártam, ha valahová ikább befektetem a pénzem és olcsóbban használom a bankét.
Telefont én sem veszek hitelre, bár egyébként jelen infláció mellett egy 0% THM-es hitel kimondottan jó befektetés.
-
adika4444
addikt
válasz
sharp4 #279053 üzenetére
Magyarországon nincs hivatalos Apple Store
APR van.
Egyébként bizonyos előfizetőszám felett (tipikusan család ahol három-négy fő van benne) sokkal jobban megéri a szolgáltatótól venni a telefont. Anno a SE2020-amat így vettük, mobilelőfizetés mindenképp kellett (és még csak nem is valami nagy csomag, legkisebb mobilnet meg talán az alapnál eggyel nagyobb hangcsomag), ha iStyle-ból kihozom részletre egyértelműen rosszabbul járok, de még akkor is, ha ott veszem meg függetlenül és nem az ISP-emnél egybe vagy részletre.
A macerák elkerülése végedt a 13 Minit már Apple-től vettem. Biztos kijött volna ez is jobbra a szolgáltatótól, de a három év garanciás dolog miatt nem akartam, hogy a második két évben csak a magentáékhoz vihessem ha valami gond van. Így is rendszeresen felmerül itt, hogy a második két év a gariból az az Apple-höz szól, vagy a viszonteladó küldi el, így meg legalább biztos hozzájuk szól.
De a lényeg, hogy van az a helyzet amikor számít az az összeg ami megspórolható a szolgáltatói eszközön. Cserébe mondjuk minimum a rablánc egy vállalt költési szinttel, tehát nem jobb, de más kompromisszum.
-
divan
őstag
válasz
sharp4 #278548 üzenetére
Ez a frissítés dolog ilyen titokzatos almáéknál. Hiába van bekapcsolva, hogy frissítsen automatikusan, nekem sosem tette. Van akinek működik. Volt már 5s, 7, xs, 12 mini, 13 mini, egyikkel sem csinálta. És vannak amik még a piros számmal sincsenek jelezve, csak így bemenve lehet frissíteni.
-
válasz
sharp4 #278120 üzenetére
Nekem a munkám miatt szűkség van rá, hogy vastag legyen a tok, mert kap időnkét pár "érintés".
esbii22
Az nekem se tetszik, de 10k helyett csak 5 volt és van rajta kitámasztó is ami jól tud jönni, ha ezt azt nézek vagy munka közben nézem, hogy melyik kábelt honnan húztam ki.
-
-Skylake-
addikt
válasz
sharp4 #277484 üzenetére
apple fun ? te mirol beszelsz ? en annyit magyarazok mar 2 oraja, hogy el kell tudni donteni, hogy egy termek megfelel-e a vasarlo igenyeinek vagy sem. ha megfelel, akkor a termek megvasarlasa logikus, ha nem felel meg nem az. nekem megfelel ahogy a tarcsazo mukodik, ha meg akarok szakitani egy hivast megtudom anelkul, hogy valaki mast felhivnek. nekem (!) megfelel, ennyi. amikor mas ingenyeim voltam akkor nem felelt meg, nem azt vettem. csak tisztanlatas vegett, nekem az utolso ket iphoneom az a jelenegi 12 es elotte egy 6s volt. a ketto kozt droidot hasznaltam, mert amiket AKKOR elvartam egu telefontol azt az android jobban tudta. amit MOST elvarok azt az iphone jobban tudja.
semmifele apple fun nincsen itt, csak tudom mik az elvarasaim es el tudom donteni, hogy annak milyen termek felel meg es milyen nem. ebbol te tenyleg azt erzed, hogy en itt most az applet reklamozom ? a racionalis gondolkodast reklamozom... -
-Skylake-
addikt
válasz
sharp4 #277478 üzenetére
nezd, mar ki lett targyalva maskor is, de akkor itt van ujra :
ket (ketto darab) lehetoseg van. ketto.
1: a userek egy bizonyos csoportja (akikbe en pl nem tartozom bele valahogy) nem tudja ertelmesen letenni a telefont
2: ez egy global problema, iphone userek 100millioi nem tudjak ertelmesen letenni a telefont hivas utan, az Apple meg szarik ra, tobb 100millio user sirasa egy ilyen alapveto funkcioval (azert az iphone-nak akarhogy is nezzuk, szerves resze a telefonalas) kapcsolatban valahogy akarhogy is probalja, de nem jut el cupertinoba.na tippelj melyik...
onmagaban a teny, hogy en le tudom rakni a telefont (ezekszerint veled szemben), mar determinalja a user errort. az a teny meg, hogy ez evek ota igy van es minden uj iphone is igy mukodik es mindbol tobb tizmillio fogy, az meg egyertelmuen determinalja a user errort. de nyugodtan gondold azt, hogy a rendszer a hulye (persze masnal nem, ugye, de nalad mondjuk pont igen).
azt meg az egvilagon senki nem mondta, hogy ez egy tokeletes rendszer. ugyan ugy vannak hibai mint barmi masnak, ezer olyan szempontbol lehetne vizsgalni ami szempont szerint a droid sokkal jobb valasztas es ezer mas szempontbol, ami szempontbol pedig az ios sokkal jobb mint a droid. en biztosan soha senkinek nem mondtam meg azt, hogy az iphone tokeletes. en csak azt mondom (ezt kellene megerteni), hogy az ios egy (a droidhoz kepest) rettenetesen zart valami, ahol nagyon sok minden ki van talalva VALAHOGY es az vagy tetszik vagy nem, nincs opciod masra. itt kanyarodunk vissza az alap kerdeshez, hogy ha neked ez nem jo, te ezt nem szereted, te mindent magadnak akarsz beloni mert neked nem fer bele, hogy az ebreszto hangero = rendszer hangerovel, akkor mi a rakert veszel iphonet ? mikor eleve tudod, hogy itt a tweak az annyi, hogy mar akar sajat hatterkepet is valaszthatsz ? aki ilyeneken van ki, hogy miert nem tud fajlkezelobol filmet rahuzni erre a szarra , az miert olyan gyartotol vesz telefont, akinek az a hozzaallasa hogy nezd meg a filmet appletv elofizetessel ?
nem az Apple a hulye, hanem nagyon sokan nem ertik, hogy itt mi a gayrto elkepzelese. a gyarto elkepzelese meg az, hogy nincs sajat zened mert Apple Music stream, nincs sajat filmed mert Apple TV stream, nincs sajat csengohangod mert iTunes Tone Store, full lenyegtelen az , hogy a lightning usb2.0 mert ott az iCloud Drive elofizetes es sorolhatnam holnap estig. Sokan ezt keptelenek elfogadni, es akkor elmegy, megvesz 600k-ert egy 14p-t es itt sir a forumba, hogy miert lassu mikor masolja at ra a letorrentezett mkv-t, meg amugy is. ezt nem ertem, ezt kellene valaki megmagyarazza.
a vilagon semmi gond azzal, ha valaki nem igy ertelmezi a telefont. de akkor minek veszel iphonet ? s22 ultra epp ugy kivalo keszulek (soooot....) , arban meg kevesebb is, funkciokban meg 100000x tobbet tud. miert iphone ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest