- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
devil-k #293028 üzenetére
A hosszú jelszó elég nagy biztonságot ad, de nem 100 %. Ha két lépcső van két különböző kódoló algoritmussal, akkor nem lehet tudni, hogy mi van becsomagolva, tehát nem lehet ellenőrizni, hogy a próbált jelszó helyes-e. Ezt már ha nem is 100 %-nak mondanám, de olyan sok időt igényel, ami nem éri meg a dekódolást.
Vagy ott van az OTP, véletlen számok halmaza, amivel egyszerűen xorolni kell a file-t, elvileg lehetetlen törni, csak a brute force próbálgatás működik, az megint szinte végtelen idő, nem éri meg.
Szóval nem technikai a feladat, hanem az embert kell támadni, aki tudja a jelszót, birtokolja az OTP kulcsot. -
adika4444
addikt
válasz
devil-k #279764 üzenetére
Én self-hostolok egy titkosított dedikált szerveren (LUKS titkosítás, ami csak SSH-n át, jelszóval oldható fel) VaultWarden-t, azt is WireGuard-dal. Volt benne pár kihívás, például, hogy az iPhone-nak megfelelő HTTPS-t csináljak LAN-on, de lassan megy fél éve, évente újra kell csinálni a self-signed certet és a CA-t, de annyi baj legyen
saját certeket csak 357 napra fogadja l az iOS.
Viszi a 2FA TOTP dolgokat, egyszerű backup-olni (értelemszerűen másik titkosított diszkre helyben), és folyamatos a szinkron a telefon és a gép közt automatikus kitöltéssel. Elsőre beállítani nehézkes, kell hozzá nem kevés buheráló hajlam és Linuxismeret, de utána csak működik.Sok téren vagyok híve az ilyen módszereknek, mert ha jól tudom egy ilyen jelszókezelő havi 5--8 dollár körül fut, szóval egy ÁFA-val együtt 19 Eurós dedikált szerveren emellett tartok még fájltárolót (fájlok APP, csatlakozás szerverhez), így külső szolgáltató (1DRV, icloud) nélkül tudom megoldani és magamnak hosztolva a sok cuccot összeadva jobban jövök ki, mint ha fizetnék mindenért. Persze lehet használni az ingyenes alternatívákat, de az megint kompromisszum lépten-nyomon.
Ez nagyon OFF lett, sry, csak ilyen helyzeteknél mindig elképedek, hogy egy kevés pénzért cserébe mennyien mások kezébe adják az adatokat és azok kezelésének jogát.
-
nederlanden
senior tag
válasz
devil-k #279337 üzenetére
Én telefonfüggő? 4-5évente cseréljük párommal, 5éve nyüstöljük az i8plus-okat, most vettünk neki 13pro max-ot, nekem meg 14pro max-ot amikkel remélem lehúzunk megint 4-5évet.
Milyen önigazolás? Olyan helyen van a kocsikban, lakásban, helyiségekben, kerékpáron, melóban, hogy elég ha folyamatosan látom a kijelzőt, azon az órát, szélirányt, ha nincs értesítés nem fáradok elővenni, ha van, az jelen van mindig és azonnal, ami nekem fontos. Páromnak nincs erre szüksége, ezért sem vett 150e-el drágábban 14pro max-ot. Mi ebben olyan elképzelhetetlen?
ui. ..ja, ha nincs az állandó kijelző a 14pro-ba, még egy-két évet hútunk volna -
nederlanden
senior tag
válasz
devil-k #279330 üzenetére
Igen, nekem is hiányzott a led értesítés ericcson óta, de most az állandó kijelzővel nekem ezt a hiányérzetemet valamennyire pótolták, ugyanis rengetegszer vagyok olyan helyzetben a mindennapokban, hogy nincs karnyújtásnyira a telefon, méterekről látom az infókat, nagyon hiányozna már ha pl. ezt a funkciót kivennék majd az i15-ből, nem is váltanék
, mint ahogy több ismerősöm sem, csak jó lenne ha sötétben is aktív lenne állandóan.
-
xhege
veterán
válasz
devil-k #279068 üzenetére
Nem mondom hülyének, mert mindenkinek más a fontos. A 0 THM valóban jó racionálisan nézve, viszont ahogy előttem is írták, van akinek a komfortérzetét bántja, ha havonta kell valamit törlesztgetni, és jobban érzi magát, ha egyben kifizeti.
Az én esetem más. Telefont nem veszek részletre, mert sajnos elég gyakran cserélgetem őket....
Eladni meg így sokkal egyszerűbb.
-
waccamár
senior tag
válasz
devil-k #278759 üzenetére
"A másik dolog az, hogy átvétel előtt nem bontottátok ki a telefont, hogy megnézzétek, nem egy fél tégla van a dobozban? Vagy egy hibás készülék?"
Egy új termék vásárlásánál (főleg mondjuk egy nagy értékűnél) a vásárlás élményéhez hozzátartozik a kibontás is. Nyugodt körülmények között szeretem ezt csinálni. Múltkor az MM-ben előttem vett egy csaj egy i13-at, és a garijegyes csaj egyenesen felbontatta vele, azt mondta, addig nem tudja kitölteni a garijegyet, amíg meg nem nézik, hogy biztos működik-e. Szerintem ez nonszensz, hogy egy 400.000 Ft-os telefont felbontatnának velem egy boltban. Nem. Majd kibontom otthon és ha nem jó, akkor visszaviszem.
Pár éve anyum vett egy samsungot, fél óra alatt meghalt. Visszavitte a boltba, mondták hogy oké van ilyen, 1000-ból 1, adtak neki egyből az új telót szó nélkül.
-
bbendre
őstag
válasz
devil-k #278758 üzenetére
Valóban van/volt 3 napos csere jog a vásárló kifogása esetén. Nem kell, hogy hibás legyen hanem a vásárló által emelt kifogás kerül elbírálásra. Pl rendesen működik csak nekem halk, nem rezeg elég erőssen, lejött a festék, karcos, stb...
De érdemes az EU szabályozást használni ami itthon is érvényben van:
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_hu.htmA fogyasztókat az Európai Unióban vett termékek tekintetében legalább kétéves szavatossági idő illeti meg, méghozzá díjmentesen, akár az interneten, akár üzletben, akár postai megrendeléssel vásárolnak.
Ha a termék a vásárlást követően egy éven belül elromlik, abból kell kiindulni, hogy a probléma fennállt már az áru átvételének időpontjában – kivéve, ha a kereskedő bizonyítani tudja ennek ellenkezőjét. Ezért Önnek joga van ahhoz, hogy a kereskedő gondoskodjon a termék ingyenes javításáról vagy cseréjéről, ha pedig ez túl nehéznek vagy költségesnek bizonyul, Ön árengedményre vagy a teljes vételár visszatérítésére jogosult.
Azaz elvileg 1 évig be lehet menni és érvényesíteni a jogaidat. Persze azt vettem észre, hogy ehhez néha kell harcolni sajnos..
-
válasz
devil-k #278382 üzenetére
XSX 4K60Hz-hez akartam valamit,a Studio Display 5K overkill lett volna több szempontból is,de leginkább anyagilag.Na meg annyira még nem szippantott be az Applemánia,hogy legyen egy Mac Studio is amihez értelme is lenne ennek a monitornak.
Plusz még nem nyertem a lottón. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
devil-k #277739 üzenetére
Nevezd el a scene-t movie time-nak es menni fog.
Ha viszont tobb is van (pl. per szoba - mint nekem), akkor meg tedd hozza a szoba nevet is: Hey Siri! Movie time in living room!
Szerk.: a scene-be meg komfigurald bele azt az eszkozt, amelyiket hasznalni akarod.
Szerk 2.: ha nem HomeKit-rol van szo akkor viszont sehogy, ha csak nem tud az eszkozhoz tartozo gyari vezerlo alkalmazas Siri Shortcut-ot (ami aztan vagy enged ekkora szabadsagot vagy nem).
-
Perillustris
senior tag
válasz
devil-k #276763 üzenetére
A számla csak akkor lesz jó, ha rajta van pl. a gyári szám és még azok az infók is, melyek a jótállási jegy kötelező elemei. Szóval, ha egy sima nyugtát kaptál és egy jótállási jegyet, akkor utóbbi elég lesz, ám az elsővel nem feltétlenül tudsz majd bármit intézni (ha csak az van rajta, hogy te aznap vettél egy 13 prót, az kevés lehet). Nyilván egy hivatalos eladónál, szolgáltatónál a rendszer tartalmazza az azonosításhoz szükséges adatokat is, de egy szürkezónás cég nem feltétlenül köti össze a széria- és IMEI-számokat az eladáskor.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
devil-k #275924 üzenetére
Így mondjuk érthető, hogy minden évben megveszed a legújabbat. Fizetei a munkáltató a telefon 1/3-át, még majd keresel is minden évben a telefon cserén.
takessz: Anyagilag semelyik nem fogja megérni. Jó pár éve nem nyújtanak közel sem annyival többet az újabb modellek, mint amennyit rá kell fizetni.
Cégesnek meg navira vna egy Xr-em, teljesen jól használható telefon a mai napig.
Családban van 13 pro, jó a 120hz, jobb képet csinál mint az én 11 pro-m, nyilván az akkuja is jobb valamivel, de több mint 200 ezret kéne rádobnom, még a felénél se érezném a késztetést a váltásra. -
markknight
veterán
válasz
devil-k #275864 üzenetére
Attól függ. Ha Macen a natív levelezőt használod, akkor még jobb is ha az iCloudos névjegyzék a társad. Ha a böngészős gmailt, akkor nem igazán fogja beazonosítani az embereket például. Mivel említetted, hogy Macen vagy, már nem tudok negatívumokat mondani. Hogy a maximális élményt hozza, ahhoz mint fentebb is utaltam rá, szükséges a gyári levelező, gyári naptár, gyári kontaktok.
Próbáld ki őket, szerencsére nem kerül + pénzbe egyik sem
-
markknight
veterán
válasz
devil-k #275847 üzenetére
Én spec iOS-szel kezdtem, nincs köze a gmail címemhez. Az import export sokkal jobban működik, az Apple-ös verziókkal csak a szívás megy ha mondjuk a kollegáimat importálnám.
Nyilván én a naptárból is azt használom, én Windowson nem akarok szerencsétlenkedni a böngészős naptárral vagy iClouddal. Próbáld ki, ha nincs maced akkor minden extra fícsör el van lehetetlenítve. A böngészős apple remindersben a legfontosabbat az értesítés dátumát és idejét 100 év után sem lehet pl beállítani.
-
válasz
devil-k #256894 üzenetére
Most ez tetszett meg 2 év múlva lehet vissza cserélem
Szeretem a változatosságot
Vártam az új ipadeket de a mini szar lett a hullámzó kijelzőjével ment vissza a feladónak a sima meg nem kapott 4gb rammot ha az air3-at hozták volna 4gb rammal mint ahogy az előzetes híresztelésben volt akkor lehet maradok az almánál -
Gaben92
őstag
válasz
devil-k #254790 üzenetére
Fogjuk rá... Én szeretek utána járni a dolgoknak de az a "baj", hogy nálam tökéletesen működik az első perctől fogva szóval sose kellett kísérletezgetnem. Olvasgattam róla sokat mert másoknak is volt ilyen problémája itt a fórumon és próbáltam kideríteni mi okozhatja, de nem tudtam még levezetni semmire nagyon.
Homebridge egy olyan "app" ami képes nem HomeKit képes eszközöket kitolni HomeKit-re. Nálam is az Ikea Tradfri és Philips Hue cuccok, úgy vannak HomeKit-en, hogy egyikhez sincs bridge-em és papíron egyik se HomeKit képes nélkülük. TV és hangrendszer ugyanúgy, azok meg végképp nem támogatottak elvileg. A Homebridge maga működik bridge-ként és abban kell felvenni az eszközöket, a HomeKit pedig csak kezeli a bridge-en lévő cuccokat. kagzer gondolom Homebridge alatt futtatja az automatizálásokat és nem HomeKit alól. -
Gaben92
őstag
válasz
devil-k #254768 üzenetére
Hülyén fogalmaztam. Elvileg a HomeKit-nek mindegy mi a HUB de a kománál 2 volt (Apple TV + HomePod) és a HomePod volt az elsődleges. Ő kihúzta a HomePod-ot; az ATV váltott elsődlegessé, standby nem volt elérhető és onnantól működött. Nálad HomePod helyett 2 ATV van de elvileg ugyanaz a felállás. Arról ha jól emlékszem nem írt, hogy miután visszadugta a HomePod-ot mi történt.
-
Gaben92
őstag
válasz
devil-k #254761 üzenetére
Itt minden jó. Nézd meg a Home settings alatt, hogy mi az elsődleges HUB és húzd ki. 15-re váltáskor volt gondja az embereknek azzal, hogy Apple TV + HomePod páros megölt gyakorlatilag minden automation-t (teszt működött de élesben nem) és az elsődleges HUB-ot le kellett rántani a rendszerről, hogy helyrehozza. Nálad is bekavarhat a 2 Apple TV. Elvileg nem kellene ha normálisan működik, de őszintén szólva a HomeKit elég hektikus dolog... Egyes emberek szenvednek vele, másoknál meg tökéletes működik.
Azt még azért nézd meg, hogy Location/Home alatt a precise location be van kapcsolva mert az kelleni fog.
-
Gaben92
őstag
válasz
devil-k #254752 üzenetére
Dobj már fel screenshotokat a Home-ból légyszi. Jöhet privátban is akár.
Nálam van időre fel/le kapcsolás, first person arrives home és last person leaves automation és mind megy. Szintén Apple TV 4k a HUB.
Mod:
A “rossz Apple TV-hez kapcsolódik” amúgy nem lehetséges. Ha több van felvéve HUB-ként akkor a rendszer redundánsan működik. Van egy primary és a többi standby. Ha a primary-t kihúzod akkor átvált valamelyik standby hub-ra. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
devil-k #254754 üzenetére
Akkor passzolom. Lehet, hogy nem mindig éri el wifin keresztül a hub, nekem nincs wifi-s konnektorom, csak Hue-m, de az meg zigbee-n ill. Bluetooth LE-n megy. Esetleg a gyártót meg lehet kérdezni, vagy újra beállítani őket.
Az is lehet, hogy esetleg rossz hub-hoz csatlakoznak (mert mondtad, hogy 2 Apple TV-d van) és gyenge a wifi lefedettség. Tényleg másra nem tudok gondolni.
Másik eszközzel sem működik? Úgy értem másik telefonnal, aki része ugyanannak az Otthonnak?
-
Gubu0101
veterán
válasz
devil-k #249308 üzenetére
En kemeny 2000 Ft-t vettem a fekete szilikon tokot
Elso butikba bementem ahol lehetett kapni,azota is tokeletes,mar megvedte parszor a telefont.
Idekint meg pont volt a lidlben uvegfolia 4€ gyors vettem is kettotTokeletesen passzol,nem hajszalvekony,kemeny,ez is jo vasar volt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
devil-k #248890 üzenetére
Sem a tesztek ,sem a tapasztalatok nem támasszák alá ,hogy jobb lett ,sőt még egy picit gyengébb is.
Az ,hogy “sokkal jobb lett” meg költői túlzás.(#248893) Szabi®
ITT csináltam három éjszakai fotót a sima 12-el amit 11 pro max-ra cseréltem.
12 pro max-hoz nem volt szerencsém ,viszont videóban biztosan jobbak lettek. -
szabonagyur
félisten
válasz
devil-k #247865 üzenetére
Hogyan kapcsolhatom be a 4G Hangot?
A szolgáltatás aktiválása fokozatosan és automatikusan történik, de az előfizető személyesen Telekom üzletben vagy telefonos ügyfélszolgálaton, illetve díjmentes SMS-ben a +4GHANG kód elküldésével a 1414-es számra kezdeményezheti a funkció bekapcsolását.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest