- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
#86564352 #283793 üzenetére
Abszolút egyetértek. Filmen kezd szétaprózódni a kínálat. Fizeti az ember aztán kiderül hogy egy régebbi film el se érhető.. Vagy az ember alól szedik ki egy majdnem aktuális filmet/sorozatot (mint ahogy volt az HBO magyar filmsorozával pl). Legstabilabb filmkínálat hadd ne mondjam hol van ha az ember nem csak egy aktuális filmet keres. Ha ezt beleszámítom abszolút nem biztos hogy megéri max 1-1et 1-1 hónapra fizetni, ha az ember konkrét címeket keres nem pedig mindig az aktuális sorozatot pörgeti.
A lényeg: szerintem külső szabályozással szerintem rá lehetne venni a szolgáltatókat hogy egy másiknál elérhető filmet valamilyen "kölcsönzéses" művelettel máshol is le lehessen játszani. A részleteket ki lehetne dolgozni. -
törölt tag
válasz
#86564352 #283745 üzenetére
Pontosítás: most nézem még iPad se, csak iPhone egyelőre. Android verziót ígérik "hamarosan". Később nyilván lesz Mac, web is csak amennyit csúszott a projekt nagy fába vágták a fejszéjüket. Amikor az Apple megvette a Primephonic appot, a csapatot is leigazolták, csak almás skin kellett az appra. Hát így főleg érthető nem integrálták az Apple Music kódjába, hanem maradt külön app amit ismernek a fejlesztők. Szerintem jobb így. Ahogy az is jobb, a Podcasts is külön app. Miközben a Spotify már mindent egy appba tuszkol be.
-
Krethx
aktív tag
válasz
#86564352 #283745 üzenetére
Szerintem mehetett volna az AM-be. Nem lett volna nagy dolog. Csak kategória + stílus kelet volna. Mivel ez is csak zene mint a többi. Ha pedig rákeresnek kidobja. Csak így lehetett + egy újdonságot bemutatni egy külön App-al.
Egy valami nem igazán megy az AM-nek évek óta. Ha van egy előadó aminek a neve "AB" és a másik előadó neve ugyan úgy "AB" de más műfajt játszik akkor is egybe sorolja. Nem nézi a stílust. Így kapok olyan nekem generált Playlis-et amiben olyan stílus is van amit nem hallgatok meg.
-
zo-lee
aktív tag
válasz
#86564352 #283727 üzenetére
Nem is félórás dj mixre gondoltam, de ha már droidon használtam egy 1 percre vágott mp3-at, nem gondoltam volna, hogy pont ezen a csodán fog elvérezni. Egyébként meg ha úgy szeretném, miért is ne állíthatnék be fél órás mixet, ha úgy tartaná kedvem ?! A telefon belső tárhelye csak elbírja azt a 40-50 vagy akár 100 megát is.
Az ébresztő kikapcsolására küldött válaszodra: miui-n volt rá lehetőség, hogy amikor az ébresztő listában ráböktem egy időpontra, hogy kikapcsolom, feldobta lehetőségként, hogy csak aznapra, vagy következő visszakapcsolásig szeretném kiiktatni ... Itt is ezt hiányolom.
Mindenesetre köszönöm kedves válaszod!
-
markknight
veterán
-
esbii22
őstag
válasz
#86564352 #283184 üzenetére
Gondolom a mai napig. Holnaptól élnek az új emelt árak az Apple-nél, szóval szerintem a hivatalos szervizek is felemelik egyből az árakat. Azt nem tudom, hogy ha ma rendeli meg a futárt akkor még a régi ár fog-e rá vonatkozni. De mivel utólag kell fizetni a futárnak, amikor visszahozza a telefont, így sztem már az új árral fognak számolni.
-
Noxy
veterán
válasz
#86564352 #282824 üzenetére
Most akkor írjam hogy, iCloud - Pc - NAS 2HDD - NAS bizt.. mentése hetente 1x egy másik városba lévő NAS-ra? Nehogy azt hidd hogy más nem gondol erre, ha fontosak az adatai. Itt meg vannak páran akik a 250 GB --> 1TB iPhone-t szeretik iCloud nélkül, mert sok a havi 299 Ft/hó az 50 GB iCloud-ért.
-
-Skylake-
addikt
válasz
#86564352 #282805 üzenetére
"Tegyük fel durva rendszerhiba történik a felhőben és elszáll az adat."
na mondjuk ha van valami a vilagon amit semmikepp ne tegyunk fel, akkor az legyen ez. ez nem igy mukodik. csak hogy nagyjabol kepbe legyel : a legsimabb standard s3 bucketnel a dataloss 10ezer objecten egy (egy darab) object 10.000.000 (jol olvasod, tiz millio) EVENKENT. ugyhogy ne, ezt ne tegyuk fel...
-
markknight
veterán
-
-
-
-
-
válasz
#86564352 #281692 üzenetére
Tudom, hogy működik, 2008 óta van iPhone-om.
A lényeg, hogy ha valaki máshogy szokta meg, akkor fura ez a logika, ami itt van. Alapból én is úgy gondolnám jónak, hogy van egy lista, ahol midnen benne van, kivéve,ha én áthelyezek pár fotót más albumba (pl. csinálok egy pár képet egy autótól, és azt szeretném, hogy az legyen külön, és ne lássam az ömletszettek között). Tehát nincs áthelyezés, csak másolás.
Persze, volt időm megszokni, de kár, hogy legalább választani nem lehet. Persze, iOS oldalon ez sosem volt "kívánságműsor". -
Micsurin
nagyúr
válasz
#86564352 #279892 üzenetére
Ma Mo.-n az adatok redundáns tárolása néha még céges szinten is ismeretlen, úgy kell érte könyörögni... mégis miért meglepő ez mezei user esetén?
-
Köszi a mobil akku ellenőrzéses tippet
ünnepek után megy garisan cserére, jó eséllyel akku rosszabb esetben töltésvezérlő IC, ~8-10p alatt lefutott a telefonos kör. Elvileg rögzült a ticket a rendszerben vihetem a nekem legközelebbi márkaszervizbe.
Csak ne járjak úgy mint anno a Honor 8-al, hogy összevissza volt fércelve ragasztóval az amúgy karcmentes telefon... -
akosxyz
senior tag
válasz
#86564352 #279625 üzenetére
Nekem nem tünteti el, csak ha feloldom és utána lezárom, de nálam ez már régi szoftvereknél is így volt. Viszont ezt nekem pont nehéz volt megszokni droid után, hogy itt, ha feloldottam, akkor utána a zár képernyőn nem láttam csak az értesítési központban.
Most annyi, hogy mindig az utolsó van felül a többi alatta és akkor tudom elolvasni őket ha felfele húzom őket. Gondolom ez attól is függ, hogy lent vannak az értesítések, vagy a régi helyén, középen.
Igen, az ilyen nagyobb váltásoknál nehéz ez. Főleg, ha nem is hagynak opciót a régire állítani. Sokan szeretik a megszokott dolgokat. Én gyakran váltogatok mindenfélét, mert szeretem az ilyen változatosságot. -
kbela365
tag
válasz
#86564352 #279571 üzenetére
Köszi, ez akár jó is lehetne, de ezt én használom a reggeli ébresztésekhez. Vagy ezt állítom át szükség esetén naponta többször, vagy külön ébresztést kell létrehoznom, aminek viszont nem lehet a hangerejét állítani. Vagy 3rd party app-ot használok... Kényelmetlen mindegyik...
-
-
-
markknight
veterán
válasz
#86564352 #278680 üzenetére
Jó, hát tökéletes rendszer nincs. Egyébként messze jobb mint otthon fizikai hordozón tárolgatni az adatokat, mivel csak a jóisten tudja mikor fognak bekrepálni, aztán fizethetsz 100 ezreket, hogy levakarják Döncike szülinapozós fotóit.
Pont 1 éve volt hasonló eset mikor egyik ismerősöm rácsapott a laptopra, aztán bekrepált a vinyója. Nézegettem az árakat, horror, hogy milyen díjon dolgoznak ezek a szerelők. Persze egy egyszerű szétszedés és igazgatás megoldotta. Konkrétan ez volt a baj: [link]
-
bbendre
őstag
válasz
#86564352 #277268 üzenetére
Az ilyenekre én a google naptárat használom. A Google ilyenkor egy héttel előtte ír, hogy 7 nap és házassági évforduló
. Külön meg szoktam ott adni a szülinapokat és kapcsolatokat. Pl siri call my wife vagy call my brother és szuperül megy. Az Apple sync mindent és a siri is szól ha jön a feleségem születésnapja. A legviccesebb ha nem hívom aznap a feleségem mert együtt vagyunk akkor este 6kor jön az értesítés, hogy ideje felhívni
-
Uyuarasy
tag
válasz
#86564352 #276336 üzenetére
Az "iOS felhasznaloi elmenyet feltetel nelkulo elfogado felhasznalok csoportja" mondatom ugyan szandekos volt, de nem tul elegans. Par hete (nehany napos ittlet utan) en is irtam errol, masnal is szobakerult, hogy vannak hozzaszolok akik valamifele elojogkent/statuszszimbolumkent elik meg azt, hogy iPhone-t hasznalnak mar N eve. Egyszeru kerdesekre objektiv reakcio helyett gyakran valami (finom szolva is) arrogans valaszok jonnek, pl. nem lattam meg olyan kerdezot aki szemelyeskedve nyitotta volna a kerdeset, megis par valasz utan mar teljesen polarizalt lesz a beszelgetes ("ti" vs "mi: vagy "robot" vs "alma").
Ez nem ellened szol, csak ennel a temanal csucsosodott ez ki. Nem tudom megerteni, hogy most valakinek ezek hatalmi jatszmak vagy miert jo az egysegsugaru FB kommentelo szintjet surolni?#276338(ex)Cat +1
Hogy ne csak off legyen, megjott a Zero One tok a Spigentol, ugyanazokat tudja mint barmelyik Ultra Hybrid, a hatuljan viszont tobb retegben kerultek fel az alkatreszek (pl. az akksi kiemelkedik a hatlap sikjabol, kicsit erdesebb, majd azon ugyanigy a felirat es a vilagosabb szurke resz) - nem tudom mennyire lesz tartos, de nekem tetszik. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
#86564352 #276336 üzenetére
Elengedhetnétek már ezt a témát, úgysem fogtokegyezségre jutni, ráadásul némileg el is beszéltek egymás mellett. Én is azt gondolom, ezt meg lehetne úgyis csinálni, hogy senkinek ne okozzon ez gondot, de nem fogják és ezzel kész is. Tök értelmetlen 20. alkalommal is leírni, hogy te felsoroltál 3 különböző élehetőséget is, hogy 21 mrd userből, csak pár ezret érint, mert akit érint, az pont leszarja, hogy a többinek jó.
- Nem beszélve arról, hogy eredetileg csak egy kérdés volt, hogy vane rá megoldás. (nem, nem az oldalsó gomb, nem nem a legyél gyorsabb éssatöbbi, hanem arra ahogy ő akarja használni. Kiderült már rég, hogy nincs, el is fogadta, lapozzunk végre. -
Uyuarasy
tag
válasz
#86564352 #276309 üzenetére
Az App Library szerintem is gaz, de egy fokkal jobb, mint ami elotte volt. A feature request az lehetett (mas mobil OS-hez hasonloan
), hogy at lehessen porgetni egy helyen a telepitett appokat, a home screen teleszemetelese nelkul.
Ez meg is valosult az App Library keresojebe tapolasra, cserebe az eredeti melle bekerult meg egy inferior megoldas. Ertem, hogy szerintetek (az iOS felhasznaloi elmenyet feltetel nelkulo elfogado felhasznalok csoportja(?)) kezzel kell minden appot mappakba pakolni, majd a mappakat is kezzel kell sorbarendezni, de ettol meg mindenhol mashol (MacOS-en is) alap, hogy lehet legalabb nev szerint rendezni.
Ettol fuggetlenul tovabbra is "poen" egy elvileg szakmai forumon ezt a folyamatos user errorozast olvasni. Persze a veletlen tarcsazos bug is lehetne az, ha le lenne irva hogyan kell telefonalni az "Apple" szerint; enelkul ezt tovabbra is (fuggetlenul az erintett felhasznalok szamatol) a product/UX/dev/QA hibajanak gondolom. -
divan
őstag
válasz
#86564352 #276309 üzenetére
Akkor hagy tegyek még hozzá valamit, amiről a sok hozzászólás között nem esett szó mostanában. Én 5s óta használok Iphone-t, volt 7-es, Xs, 12 mini, most 13 mini. Ugyanúgy használom, és korábban soha nem történt meg velem, hogy hívásmegszakítás helyett, hívtam volna valakit listámból. Kb fél éve jelentkezett ez a "hiba", tehát valamelyik frissítéssel változtattak valamit, ami ezt eredményezi. (Lehet, hogy a fél év, az másfél év, ahogy röpül az idő)
-
-
akosxyz
senior tag
válasz
#86564352 #276256 üzenetére
Szóval te már az Apple nevében beszélsz itt a fórumon. Értem.
Azért engedd meg nekünk bénáknak, hogy várjuk, remélem nem rontja ez a mindennapjaidat.
Az, hogy téged valami nem zavar, az nem jelenti azt, hogy hülyeség a téma. Adtak itt nekem tippeket, hogyan tudom ezt elkerülni, alkalmazom azóta is. Ezt osztottam meg az illetővel. Egyébként nem tudom hol bénáztam az Apple-t. Egy funkcióról beszéltem, nem egy komplett cégről. Android után nagyon elégedett vagyok az iPhone-al. Ez az egy dolog ami szerintem nem a legjobb megoldás.
Én itt ezt a témát veled be is fejeztem, mert felesleges ebbe a vitába belemenni és tele offolni a topicot. Nekem az nem érv egy ilyennél, hogy ez ilyen volt mindig is és téged nem zavar. -
Uyuarasy
tag
válasz
#86564352 #276266 üzenetére
Ertem amit irsz, de ez szerintem kulonbozik a felsorolt “problemaktol”. A tobbinel hianyzo vagy masfele implementaciora panaszkodnak, itt egy teljesen alap feature-ben van egy edge case, ami a masszivabb hibak miatt (merules, bill. lag) gondolom a backlog aljan pihen.
Meg csak egy call summary sem kellene, eleg lenne egy 500-1000ms delay mielott visszatesz a hivas elotti nezetbe.
Egyebkent en is “jottment” vagyok itt, nehany nap sem volt az atszokas, de szoftverfejlesztokent kicsit meglep ilyen indiai garazsceghez illo megoldasokkal talalkozni. Pl. az emlitett hangerocsuszkas dolog is nevetseges, CarPlay-ben heti tobbszor allitgatni a navigacio hangerejet…
Korabban is voltak megoszto dolgok, en pl. orulok hogy van mar App Library egy ideje, de ezek nekem mestersegen generalt problemaknak tunnek (ld. uj iPadOS is, siman lehetne iOS, de inkabb kulon kezelik es nezhetem a bena lock screent, mert ott ugye nem modosithato)
-
-
mihail38
senior tag
válasz
#86564352 #276219 üzenetére
Ésszerűtlen a gombnyomása és kényelmetlen.
Megértettem amit írtál csak Androidon már megszoktam hogy mindegy ki indítja a hívást vagy mindegy ki teszi le elsőnek a telefon fő oldalára kapcsol abban a pillanatban szerintem ez jobb megoldás és kényelmesebb is.
Szóval nincs alternatíva, megértettem és használom így a telefont. -
vargalex
félisten
válasz
#86564352 #276210 üzenetére
Ha a másik hívott, akkor nincs gond, hiszen valószínűleg nem a híváslista az utoljára megnyitott alkalmazásod. Ha te hívtad és arra vársz, hogy ő rakja le (de miért várnál, hiszen a te pénzed megy), akkor simán elképzelhető, hogy ő is arra vár és nagyjából egyszerre unjátok meg, de mégis ő a gyorsabb picivel. Az egyetlen megoldás az oldalsó hardware-os gomb. De ez igazából egy workaround (de én úgy érzem, hogy itt a topicban sok esetben sok ember a workaround-ot tekinti normális megoldásnak). Lehetne annyi, hogy 1 másodpercig még hagyja a hívás felületet, csak már inaktív piros gombbal. Sokkal felhasználóbarátabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Energiaital topic
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest