- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razzul
őstag
válasz
cross56 #338587 üzenetére
Nekem még nem volt problémám az Aqua-val, több dolgot is rendeltem már onnan.
Tapasztalatom szerint az Edigital volt az egyetlen korrekt hazai webshop az meg sajnos megszűnt. Az Alza, Emag, iPon, Aqua, Pcx, Bluechip kapcsán pedig habár eddig nekem nem volt igazán rossz élményem de tudatában vagyok, hogy ezek a boltok ki tudnak szúrni az emberrel ha akarnak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
cross56 #327209 üzenetére
Csak azt nem szereti az akku, ha huzamosabb ideig van teljesen feltöltött vagy lemerült állapotban. Mondjuk akinek egész nap dokkolóba van rakva, annak hasznos a 80% töltés limitálás.
Normál használat mellett teljesen mindegy, úgyis gyorsan az “ajánlott” sávban találod magad.
-
Zsolt,72
Topikgazda
-
-
kchris78
veterán
válasz
cross56 #325931 üzenetére
Ez usb-c power delivery amit Apple használ, ez szabványos.. nincs quickcharge vagy hasonló egyedi szabvány. Igazad van, 100W-ot a kábelek kis része tud, de itt nincs is szó ennyiről - 30-40W amennyit a telefon ki tud használni szerintem kb az összes USB-C kábel tudja.. kivéve a legvékonyabb tyúkbeleket..
-
-
válasz
cross56 #325210 üzenetére
Minden iPhone-omat ugyanúgy töltöttem, optimalizáltan, de annyi, hogy lefekvéskor rárakom ESR egy 7,5W-os vezetéknélküli töltőre, reggel meg leveszem 100%-on. 14PM ilyenkor talán már 96% körül járt, 13PM sem 100-on, stb. Szóval teljesen változó. Nem érdemes foglalkozni vele.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
cross56 #325204 üzenetére
„Innentől zuhanórepülés lesz?”
Nem lesz.
A kijelzett érték egy tájékoztató jellegű információ. Láttam már hasonlót, topikban is volt rá példa, hogy ezután (a példa számnál maradva) majd a 95-öt fogja tartani hónapokig, azután megint esik.
Szerintem nem érdemes nézegetni. -
válasz
cross56 #325204 üzenetére
Nem lesz, egyrészt nem lineáris az akkuk degradálódása, másrészt az sem igaz, hogy egy évig 100 volt (ugye ilyenkor van, hogy alapból nagyobb %-ról indult, ezért mutatott végig 100-at.
Az én 15PM-om is még 100% 222 ciklus után, de megnézve valami 104+-ról indult. Coconut már mutatja, hogy kb. 100,2 körül van, így nemsokára már elkezd csökkenni, amit mutatni tud a rendszer.
-
bbendre
őstag
válasz
cross56 #322156 üzenetére
Legkorábban 18.1
Info: https://support.apple.com/en-bw/121115De más nincs megadva. Szóval nem tudni
-
Bunda555
tag
válasz
cross56 #321846 üzenetére
Minden működik, júniusban cseréltem őket. A Nohon nem egy “aliexpresses” akku, az ára sem a legolcsóbb. Az más kérdés, hogy csak onnan tudtam ilyet rendelni, de onnan is a hivatalos store-ból. Semmiképp sem összekeverendő az itthon elérhető kamu utángyártottakkal. Keress rá itt a fórumon a Nohonra, a legtöbben egyetértenek, hogy ez a legjobb a gyári mellett, hozza a gyári minőséget. 3uToolssal néztem most rá, még mindig bőven a gyári 2642 mAh kapacitás fölött van. Ezt igazolja a fiam 5-6 órás SOT-ja is.
-
Bunda555
tag
válasz
cross56 #321775 üzenetére
Sokat olvastam utána és végül ezt a Nohon akkut rendeltem a gyerekeim xs-ébe: [link]
Mindkét teló új életre kelt. Minden szerszám, tömítés járt hozzá, youtube video alapján nem volt nehéz kicserélni őket. Egy újabb, értékesebb modellel valószínűleg nem kísérleteztem volna, de az xs-nél bevállaltam. Jó akku, nem bántam meg. 70-80e helyett 25e volt a kettő. -
MikeWazowski
veterán
válasz
cross56 #309931 üzenetére
Nekem sima 15 van, de a cod-dal high-on AA-val játszok, van hogy egy órát de még csak melegnek se mondanám a telefont. Mivel játszol, h ennyire melegszik?
Ám akartam kérdezni, hogy vettem egy 15W-os Trust vezeték nélküli töltőt és azzal töltve 30 perc után baromi forró lesz a telefon. Ez normális, vagy a töltő a szar?
-
törölt tag
válasz
cross56 #309931 üzenetére
Normális a melegedés, ezzel jár a nagyobb teljesítmény. Nyilván egy puzzle, mahjong, sakk játék semmi, egy nagyobb játék komolyabb grafikával (pl. NBA, új Resident Evil) már megdolgoztatja a hardvert.
Akku: havonta egy ezrest beraksz malacperselybe, amire elhasználódik az első összegyűlik a csere ára
-
-
Gubu0101
veterán
válasz
cross56 #302543 üzenetére
Csak mukodik,ha hasznalom most is.App az nincs hozza,meg samsung telon kikapcsoltam az erinteses vezerlest a fulesen igy azt most nem tudom,hogy ezek mukodnek e ios alatt.Nekem nem volt ra szuksegem,csak a hengero allitasra,azt meg megoldom vagy telefonrol vagy orarol.
-
madkiller
őstag
válasz
cross56 #302543 üzenetére
Nekem Buds Pro van, ahhoz sincs app. Mint alap bl headset úgy működik. Kiveszed a bölcsőböl azonnal csatlakozik 0.1 másodperc alatt. Megérinted mégáll vagy elindul a zene vagy hívást fogadhatsz vele, dupaerinten szám váltás és nagyjából ennyit tud. Az olyan funkciók, mint az aktív zajszures állítása, 360 fokos audio, ha elkezdesz beszélni felismeri és lelehalkul stb funkciók értelemszerűen app hiányában nem működnek. Egyenként hangosabban szól, mint Samsung esetében sőt az egész bl hangosabb autó kihangosító, jakuzzi hangrendszere stb minden az iPhonenal.
-
kkdesign
senior tag
válasz
cross56 #301396 üzenetére
Igaz nem engem kérdeztél, nálam a spigen üvegfólia elvesz 2 oldalt pár sor pixelt. Lehet hogy alul felül is, de ott nehéz lekövetni nekem. Viszont a legszélső dolog amit én nap mint nap figyelek, pl safari görgetés, hol tart az oldal. Ezt abszolut nem zavarja. Teljesen élhető számomra.
-
cobra64
csendes tag
válasz
cross56 #301386 üzenetére
Én most spigen tokot és üvegfóliát használom 15pm-hez, nekem tökéletesen bevált. Az üvegfólia felhelyezése ezzel a keretes megoldással nagyon bejött. Könnyen és gyorsan ment és rendesen illeszkedik a széléhez, levegő buborék csak a szélén volt, amit könnyen ki tudtam nyomni a hozzá adott lapát segítsével. Korábban használtam iglass üvegfóliát a 13pm-hez, de nagyobb eséllyel maradt alatta nekem levegő buborék és nem mindig sikerült elsőre rendesen felraknom.
Szerintem a spigen fóliával jobban jársz a keretes fel helyezés miatt 2 perc alatt meg is volt nekem. -
válasz
cross56 #301386 üzenetére
Spigen üvegjeire egy rossz szavam nem lehet évek óta.
Az iglass egy túlrázott,de jól felépített brand.
“Drága=Legjobb” elv alapján vonzák be az erre fogékony vásárlókat,de semmivel sem jobb mint a látványosan olcsóbb Spigenek.
Alapvetően jószívvel ajánlanám ezt a márkát,de az itteni leírások alapján a 15 Pro széria üvegjeinél valami félrecsúszott a tervezőasztalon,pedig eddig perfekt volt minden szériánál.
Tokjaikat ettől függetlenül ajánlom.”Valamint a spigen tokok és fóliák kompatibilisek egymással?”
Természetesen!Csúnya lenne ha nem így lenne.
Sőt eddig xyz tetszőleges márkák tokjai is tökéletesek voltak a Spigen üvegjeivel. -
Årpi
őstag
válasz
cross56 #300542 üzenetére
Nálam eddig sem melegedett a 15 Pro. Az akksiidő -%/óra arányban nálam érezhetően jobb lett, éjjel 4 óra SoT ment a telefonba, a korábbi -40% körüli érték helyett 30% sem ment le. Idle állapotban is hajlamos(abb) volt jobban csökkenni az akksi % az elmúlt héten, most az is jobbnak tűnik. Első 24 óra alapján pozitív a frissítés, de azért kell még pár nap, mire végleges verdiktet lehet mondani.
-
válasz
cross56 #300542 üzenetére
egyetlen magyar embertől sem olvastam melegedésről
ez az egész is a tipikus, évenkénti, iPhone kiadás utáni media hadjárat és clickbait hiszti...
minél nagyobb f&szságot tudnak írni az oldalak, annál többen kattintanak, annál több hirdetési bevétele lesz az oldalaknak... a twitteren, redditen volt néhány külföldi eset, de ugyanazt a 3-4 tulajdonos képeit járták be az összes híroldalt - évente legyártanak kb 200M telefont, nyilván lesz közötte hibás, de semmi kirívó nem történt
szerintem egy nagy kamu az egész, telepíts nyugodtan minden frissítést
-
kkdesign
senior tag
válasz
cross56 #300394 üzenetére
Nekem mult hét elején volt jellemző a telefon appnál melegedett hívás közben, meg a legelején az instagram az első napon. Azt azonnal frissitették is fél nap után és megszűnt, a telefonalas kozbeni melegedés meg 2 vagy 3 napig volt jellemző, függetlenül az oprendszer updatetől. Azóta meg egyáltalán nem volt jellemző a melegedés. Így kb változást sem tudok én speciel mondani. Ha valaki prores videozott akkor talán ő tud majd valami hasznosat erről, hogy hogy sült el. Ha tényleg programozási baki történt akkor annak a 17.1ig javulnia kellene majd.
-
Joachim21
őstag
válasz
cross56 #300394 üzenetére
Én a Spiegen-t vettem 15 PM-ra is, mert a 13PM-on bevállt. Sikerült az elsőt egy légbuborékkal felrakni, és nem tudtam kiszedni alóla. Hiába szedtem fel, raktam alá fóliát, és lapogattam le újra a fóliát lassan kihúzva, nem lett tökéletes, mintha az üvegben lenne egyenetlenség.
-
válasz
cross56 #300374 üzenetére
Iglass Pro üvegfólia mezítlábasan (felhelyező keret nélkül) 1db 7490ft.
Spigen Alignmaster,vagy EZ Fit 2db-os csomagban felhelyező kerettel vagy keretben (EZ Fit) 7990,de néha lehet olcsóbban is találni 1-2 helyen.
Kiváló üveg (volt eddig) így az ár/érték aránya miatt nem is volt kérdés hogy iGlass,vagy Spigen. -
Aaron14
őstag
válasz
cross56 #299562 üzenetére
A kettő közül szerintem kék. A natúr nekem kicsit olcsó hatású és pl. szemből nem tetszik, hogy látszik a natúr keret.
Héten vehettem volna kéket, de inkább várok a feketére, mert úgyis dobom rá a tokot és feketéhez több minden megy. Ez lesz az első Pro telefonom.
Szerk.: Mindenféleképpen nézd meg őket élőben, mert tök máshogy jönnek le a színek.
-
válasz
cross56 #299566 üzenetére
Én natúr titánt rendeltem elő az Apple oldalán, írtam is itt, hogy mégis már csak okt. 3-11 közöttre írta a szállítást, de ma kaptam az értesítőt, hogy az Apple elküldte, hétfőn érkezik a 15PM.
Hozzátenném, az utóbbi telefonjaim silver-ek voltak 12-13-14PM, maradni is akartam a világos színnél, plusz az AWU-m is titán ugye, így gondoltam, majd jól mennek egymáshoz. -
válasz
cross56 #299562 üzenetére
Hát, mondjuk ez még sokat változik majd.... egyrészt nyilván nem terheled folyamatosan 3DMark, meg játék, meg egyebek. Másrészt meg mondták, hogy van random melegedés pl. közösségi média, insta, stb alatt. Azt meg majd optimalizálják az új SOC-hoz és nem lesznek ilyen gondok.
Plusz a legtöbb teszter 1-2 nap használat után mond véleményt, amikor még ezerrel indexeli a telefon képeket, synceli az adatokat, iCloud, stb, még szép, hogy melegszik. Akku időt is első napokban pont ezért nem érdemes mérni, illetve hosszútávú konzekvenciát levonni belőle. -
válasz
cross56 #298601 üzenetére
Most nem leszek ezzel népszerű itt. Már jónéhány fórumtársnak feltehettem volna ezt a kérdést (volt aki azért is óbégatott, hogy meglehet, 1-2 hónapot várni kell, amíg újra kapható a 15PM)
Minek ez a sietség és türelmetlenség? Miért ne lehetne várni vele 2-3 hónapot, amíg kiderül minden esetleges bibi, elülnek a "gate"-ek, és rohanni sem kell már, hogy még kapható legyen. Nyugi, karácsonyra lesz belőle elég. Biztosan. Tutibiztosan. És akkor letudod magadnak a karácsonyi ajándékot is (vagy kérheted ezt az asszonytól) -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
cross56 #298037 üzenetére
A következő lépcsőfok (és egyben utolsó) az, amikor már nem fogja tudni frissíteni az egyes appokat a Store-ban, mert már nem lesz elegendő a telefonon levő iOS (pontosabban magasabb lesz a minimum OS verzió, mint ami az adott iPhone X-en fut). Ez sok-sok év múlva fog bekövetkezni, addigra szinte biztos, hogy már az új gazdája is lecseréli.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest