Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #18901 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
válasz
Dilikutya #18896 üzenetére
Hát azért a "sosem játszott metált" lehetne vitatni, pl. itt (8:33 ha a timestamp nem működik)
De valóban, a Rush inkább a rock felső határmezsgyéjén mozgott a karrierjük első szakaszában, majd később elmentek poposabb irányba. A Tom Sawyer nekem pont kevésbé tetszik, de a Moving Pictures lemez, aminek a nyitódala, majdnem egy az egyben kitűnő anyag (a másik kivétel természetesen a másik sláger, a Limelight
). A következő lemezen meg a Subdivisions megmutatta, hogy egy progresszív new-wave pop nóta is tud elképesztően jó lenni - meg azt is, hogy mennyire sokat tud a szöveg hozzátenni egy amúgy is jól sikerült darab átélhetőségéhez. Sajnos Neil Peart (a zenekar dobosa és fő szövegírója) sincs már velünk...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #18895 üzenetére
És ha már populáris progrock: "Tom Sawyer" by Rush (Time Machine Tour 2011: Live In Cleveland)
Geddy Lee a metálvilág nagy vesztesége abból kifolyólag, hogy soha sem játszott metált, mégis rátette a kézjegyét, Steve Di Giorgio, John Myung, Tim Commerford, Steve Harris, Cliff Burton egyaránt hivatkozik rá. A Toto mondjuk ilyen hatásokkal nem büszkélkedhet, Steve Lukather sem a metálos kollaborációiról híres, bár szerepelt vendégként Alice Cooper és Ozzy lemezen is. De nem kell mindenkinek metált játszania, túl egysíkú lenne a világ. -
Dilikutya
félisten
válasz
btraven #18888 üzenetére
Toto mióta diszkózene? Jó, abszolút nem vagyok naprakész az életművükben, a konkrét dal sem volt ismerős, de ez igen távol áll a diszkótól. Egy elég érdekes egyveleg amúgy, mert kifinomult, ízléses rockzene, mondhatjuk progresszívnek is, ugyanakkor nagyon is populáris, fülbemászó, Steve Lukather pedig metálos fejjel is egy nagyon jó gitáros.
Ajánlom figyelmedbe: Hold the Line (Atlas Arena in Lodz, Poland) -
Dilikutya
félisten
Kis oldschool: pár évvel a kazetta+vinyl kiadás után Bandcamp-en is elérhető az Atomic 80-as évekbeli demós válogatása: [link]
Április 1-jén CD-n is megjelenik.Nyilván kordokumentum, a minőség pont olyan, amilyen egy magyar thrash metal zenekar kezdő szárnypróbálgatása lehetett a 80-as évek közepén. Nem emiatt érdemes milliós hifi cuccot beszerezni.
-
btraven
őstag
Sajnos ezen kívül nincs olyan készülékem amin megnyomok egy gombot és elkezd zenét játszani. Így jobb híján a rádiót hallgatom, amin ez az egy normális állomás van. Csak hát többségében azok a számok mennek amik anno a diszkóban voltak játszva
Nem elég hogy ezeket a pocsék zenéket a 80-90-es években el kellett viselnem, még most is újra "élvezhetem"
-
btraven
őstag
Rock FM Most szól: Toto - Pamela
Miért játszanak disco zenét? -
TeeBee73
veterán
Cimbi küldte minap, ezt a nótát, mi a véleményem.
Zenész kollégáktól kérdem:
Mi hiányzik belőle? Nem tudok rájönni. Mert valami híja van, de eddig nem jöttem rá, mi piszkálja az egytekervényem. -
csakany2001
senior tag
Új Destruction-ról egész pozitív benyomásaim lettek: szépen szól, egész ötletes szólók vannak róla, vokál és minden más rendben van. Ez 2025-ben egy messze csúcson túl lévő bandától bőven felülmúlta az elvárásokat.
Az, hogy nem váltja meg a világot az tény, de még mindig ott vannak a legjobbak között az európai thrash színtéren. -
Akelaus
senior tag
-
Pro Koryak
addikt
Japánban is nagy divat:
Lnk
-
Ellia
addikt
válasz
btraven #18869 üzenetére
Green Jelly - Three Little Pigs
Nem ők találták fel a spanyolviaszt
-
Akelaus
senior tag
válasz
Dottorei #18868 üzenetére
Ha minden dallal nem is vagyok kibékülve az albumon, de jó kis lemezt tettek le. Jelenleg a kedvenc róla a Soft Spine.
Whitechapel is rendszeres vendég a lejátszóban mióta kijött.
És a This Gift Is A Curse albuma is. Igaz tök más stílus mint a fenti kettő. -
btraven
őstag
Ehhez mit szóltok? [Carmen - 2 kismalac]
-
Dottorei
tag
közben kijött a spiritbox tsunami sea [link]
-
Dilikutya
félisten
Running Wild, Massacre és Coroner a Rockmaratonon.
-
TripleB
senior tag
Van új Whitechapel, csak szólok 👌🤘
-
Ellia
addikt
Lement párszor az Avantasia - Here Be Dragons albuma, de nem tudom, többet vártam, durván közepes, olyan nahhh, semmilyen lett az album. Valahogy hiányoznak az igazán átütő, sok vendég énekest felvonultató dalok. Ez most nem sikerült.
-
Dilikutya
félisten
Kijött az új HIRAX: Faster Than Death. 9 szám, laza 22 perc. Imádom.
-
TripleB
senior tag
Szombaton tartotta a Superbutt a 25 éves jubileumát. A Warchief és a Wackor társaságában nagyon jól sikerült koncertet adtak.
-
Dilikutya
félisten
CARCASS - június 15, Dürer kert
-
Dottorei
tag
Papa Roach - EVEN IF IT KILLS ME (Official Music Video) [link]
-
Xaels
félisten
A mai nap elég bőséges felhozatalt hozott. Spotify linkek, teljes albumok.
Brainstorm - Plague Of Rats
Arion - The Light That Burns The Sky
Avantasia - Here Be Dragons -
válasz
ígyvanferi #18853 üzenetére
Jól hangzik, majd kísérletezek még vele. Most egyelőre egy darabig Buckethead-napok lesznek asszem
-
ígyvanferi
addikt
Jó dolgok ezek az egy műfaj köré épülő playlistek, én gyakran ilyet indítok, ha csak a hangulat van meg a fejemben, de nincs konkrét elképzelés. A két-három kiemelt műfaj esetében, amit jellemzően hallgatok, nagyrészt jól ismert zenékkel tölti meg a listát, ritka az újdonság, de van még egy-két egyéb műfaj, amire néha rámegyek, ezeknél nekem is sok az ismeretlen, amikbe aztán jobban bele tudok mélyedni később.
-
Kis érdekesség Spotify kapcsán. Kíváncsi voltam, tud-e stílusokra és műfajokra keresni - beírtam neki, hogy szeretnék "laid back progressive rock"-ot hallgatni. Erre visszadobott nekem egy "Chill Progressive Rock Mix" nevű playlistet, ami azonban nem egy létező playlist xy usertől, hanem röptében generálta a kérdés és a hallgatási szokásaim alapján, mintegy 4 órában
Ami az igazi érdekessége a dolognak, hogy elég kevés olyan cucc van benne, amit ténylegesen hallgattam korábban, és amiket belepakolt, abból meglepően sok olyan volt, ami kimondottan tetszett. Szóval ez nagy piros pontKülön kiemelném a Thanatopsis nevű formációt, ami Travis Dickerson és Buckethead projektje (kiegészülve Remy Antoun dobossal) a 2000-es évek elejéről. Az Axiology-t hallgattam eddig, ez ilyen kifejezetten kalandor szerzői lemez, hasonló megközelítéssel, mint a Tuesday the Sky, egyes helyeken zeneileg is hasonló. Akinek az tetszett, szerintem ez is be fog válni.
-
Dottorei
tag
Killswitch Engage - Collusion [link]
-
Ellia
addikt
-
Dilikutya
félisten
válasz
Bjørgersson #18848 üzenetére
Szerintem is, pont mint anno a Five Finger Death Punch előtt is. De nyilván nem ok nélkül vállalják ezeket a turnékat. Igaz, így saját turné kevesebb adódik, amit sajnálok, nyáron nem tudtam elmenni, előtte meg talán 2010-ben volt saját koncert.
Disturbed nem rossz, bár nem valószínű, hogy elmennék rá, minden "nem rossz" kategóriás bandára nincs pénz. -
Dottorei
tag
Killswitch Engage - This Consequence (FULL ALBUM) [link]
-
btraven
őstag
"Knockin' on Heaven's Door" is a song by American singer-songwriter Bob Dylan, written for the soundtrack of the 1973 film Pat Garrett and Billy the Kid
-
Dilikutya
félisten
Disturbed + Megadeth, október 6, Sportaréna
-
Xaels
félisten
Bár tavalyi EP (full albumuk még nincs) de nemrég jött velem szembe. Aki szereti a melodic death vonalat azoknak érdemes lehet belehallgatni. Vilt - ... To Mourn The Death Of A Stranger
-
Dottorei
tag
Disturbed - I Will Not Break [Official Audio] [link]
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak #18827 üzenetére
-
Dilikutya
félisten
Volt valaki Napalm Death/Crowbar bulin? Nálunk sajnos a kocsi fele ledöglött, így kihagytuk.
-
Dottorei
tag
Delta Hate - RFB | LCY Uncut [link]
-
Xaels
félisten
Voidfallen - The Rituals Of Resilience Spotify Album
Horizon Ignited - Tides Spotify Album -
Dottorei
tag
Marilyn Manson - Sacrifice of the Mass - Music Video [link]
-
user12
őstag
válasz
csakany2001 #18830 üzenetére
Nekem tőlûk a Comalies az örök kedvenc, még akkoriban kezdtem el hallagatni őket, amikor az Unleashed memories/Karmacode albumok kijöttek
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dottorei #18831 üzenetére
Ez 25 éve is egy gyenge numetal nóta lett volna, nem csak magukhoz mérten, hanem mindenhogy.
És akkor egy jó numetal sláger tőlük: From this Day. -
Dottorei
tag
MACHINE HEAD - UNBØUND (OFFICIAL MUSIC VIDEO) [link]
-
csakany2001
senior tag
válasz
user12 #18814 üzenetére
Komplett albummal ismerkedtem az elmúlt napokban, ma annyira megragadott, hogy 4x is lement. Szóval csak a "szokásos", nem tudnak hibázni.
A hangulat, az hogy mernek mindig más irányba váltani és továbbra is gothic/alternative metal, amit játszanak. Év egyik kedvence eddig, kétség sem fér hozzá.
Amúgy szerintem eddig ezen énekelte a legjobb témákat Cristina, megkockáztatom, hogy a The Siege-ben hozott teljesítménye eddig a csúcs kb. -
TripleB
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
btraven #18818 üzenetére
A dal még komolyabb. Semmilyen hanghordozón nem jelent meg, és talán ez az egy koncertfelvétel maradt fenn róla. Készült egy cover verzió belőle: [link]
Van még egy dal, ami nem jelent meg: Elmondtál Már Mindent, illetve a Drága föld, ebben a kettőben vannak közös részek. Végül az első Metal Lady lemezen használták fel a Hit nélkül éltem című dalban.
Érdemes lenne kicsit a Pokolgép archívumban is szétnézni, lehet kerülnének elő jó cuccok, ezeket akár fel is lehetne végre venni. -
btraven
őstag
Nagyon komoly mikrofon frizurák [link]
-
csakany2001
senior tag
válasz
Dottorei #18815 üzenetére
Unleashed Memories kívételével valahogy mindegyik kedvenc, nem mondom vannak gyengébb pillanatok pl. a Shallow Life lemezen de nagyon változatos, meg "izgalmas" életművel rendelkeznek.
Ezt még nem hallottam, de a Black Anima '19-ben a Death Atlas-al karöltve év albuma volt nálam, szóval erre is kíváncsi leszek.Más:
Az új Obscura nagyon rendben van, nem hosszú album de semmi üresjárat és nagyon minőségi lett ez is. Nincs egy unalmas másodperc sem, szépen szól, és a dalok is fogósak.
Év toplistán garantált hely, ahogy az új Halo Effect esetén is. -
Dottorei
tag
Holnap album, Lacuna Coil I Wish You Were Dead [link]
-
Dilikutya
félisten
STATIC-X, Dope - július 29, Dürer kert
-
Pro Koryak
addikt
-
Bjørgersson
félisten
-
csakany2001
senior tag
Belehallgattam az új DT-be, mintha a Mangini korszak kitörlődött volna és ott folytatják, ahol a Black Clouds & Silver Linings végetért. Stílusban is kicsit ahoz húz, ez egy sötéttebb, hangszeresebb album lett. De valóban, nincs meg az a "feszesség", "metalosság", ami az új korszakot jellemezte.
Nem azt mondom életmű kedvence, meg sokszor át kell még futnom, mert nagyon sok "finomság" található, ami először nem tűnt fel, de eddig az összképem pozitív és kellemes hallgatnivaló. A View from the Top of the World-nél már nagyon a kiégést éreztem a részükről(ami az Astonishing-nál elkezdődött, de valahogy a 2 között így is sikerült erőset alkotni) de itt eddig úgy tűnik visszatértek.Ami tény, nem lesz még egy Awake/Image and Words/Scenes From a Memory stb. De egy jó DT mindig kell, bár koncertre Labrie miatt nem járok, de lemezen örömmel látom őket a Spotify-on. Szóval csak így tovább. Nyilván mélyebben is szeretnék belemenni, de egyelőre, mint DT fan abszolút jó iránynak tartom, ahol most elindultak.
-
Xaels
félisten
válasz
flash- #18806 üzenetére
Én 20+ évvel ezelőtt voltam így. Bár én inkább a Glam, Heavy, Prog és Power vonalon mozogtam. Aztán elkapott egy Hammer kazin az Ín Flames és az első barátnőmmel sötétebb vizekre is eveztem. Igazából manapság a Blues-tól kiindulva az atmoszférikus Black Metal-ig nagyon széles skálán hallgatok mindenfélét. (Ezek mellé becsúsznak film, játékzenék és néha 1-2 elektronikusabb anyag is, Daft Punk, Jarré stb...) újabban inkább húzódom a MeloDeath és AtmoBlack felé.
-
-
csakany2001
senior tag
Tegnapi Halo Effect koncert kíváló volt. Bár szerintem Mikael Stanne biztosan beteg volt(többen is megerősítették) de így is emberfeletti teljesítmény volt.
A hangzás az elején elég vékony volt, de idővel szépen feljavult.
A Setlist 10 pontos volt, bár 2 ilyen kíváló lemezzel nem tudtak volna hibázni. Én továbbra is hiányolok egy kis korai In Flames-t ezeken a bulikon, így is elég sok Jesper ötlet hangzik el, szóval nem feltétlen változtatna az összképen.Amire rájöttem: Pain továbbra sem nekem szól, giccses, uncsi volt és majdnem bealudtam rajta. Pedig Peter Tägtgren az általam egyik legnagyobb metalzenésznek tartott egyén, már csak a Hypocrisy életmű és a többi bandára való hatása miatt.
Bloodred Hourglass egy kíváló banda, ennek adok még esélyt lemezek szintjén is. Ezek a 2000s elei melo-death bandák többnyire iszonyat tehetségesek és megvan a maguk egyedi hangzásvilága és nehéz velük mellényúlni.Elég nagy lemezdömping van, kíváncsi leszek az Obscura albumra.
A DT-t még nem hallgattam meg, de ha hozza a Distance Over Time szintjét, mondhatni elégedett leszek.(bár ez is magas léc tud lenni, mert ez a legjobb lemezük az utolsó Portnoy-s lemez óta) -
Akelaus
senior tag
válasz
Bjørgersson #18795 üzenetére
2 perc 15 másodpercig jó a dal, és onnan lejtmenet. Mintha maguk sem tudnák, hogy hova is akarnak kilyukadni.
Albumot persze meghallgatom, talán ha olyan hangulatban leszek még be is talál.
Majd kiderül akkor. -
Dottorei
tag
válasz
Peterhappy #18796 üzenetére
ez eléggé súlyosra sikeredett nekik
-
Bjørgersson
félisten
válasz
snecy20 #18801 üzenetére
Persze, ezt nem is vitatom, sőt. A Rivers életében is folyamatos volt eddig is a stílusváltás és kísérletezés - még ha nem is ilyen mértékben -, ami jót is tett nekik. Már a Work is egy elég megosztó album lett, de nekem az is nagyon tetszik, sokat is hallgattam. Most sem egy korábbbi albumuk második részére számítottam - ha azokat akarom hallgatni, akkor előveszem őket, hiszen már évek óta kész vannak, nincs értelme még egyszer megírniuk őket más köntösben. Viszont az új felállású korábbi számaik után is írtam, hogy nagyon úgy érzem, egyszerre akarnak Rivers Of Nihil és Black Crown Initiate is lenni, de nem igazán sikerül egyik sem, a végeredmény pedig egy számomra össze-vissza maszlag, aminek se eleje, se vége. Ettől függetlenül valószínűleg meghallgatom majd az egészet a megjelenés után, de nem sok reményt fűzök hozzá.
A héten megjelent új számuk után sajnos a Revocationnel is így vagyok, főleg hogy már a Netherheaven is egy lapos, ötlettelen album lett szerintem Dan távozása után, most meg ráadásul a basszerosuk kilépése is hivatalos lett ki tudja hány év után.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bjørgersson #18800 üzenetére
Ez bele kell férjen a zenészi szabadságba. Ha ilyen zenét akarnak játszani, ami a régihez képest drasztikus stílusváltással jár, azt is el kell fogadni. A tagcserék pedig jellemzően így működnek, ha nincs egy nagyon konkrét zenei irányvonal kijelölve, akkor bizony új tagok hozni fognak magukkal új hatásokat is.
Egy példát tudnék mondani, az amúgy több százból... Secrets of the Moon. Én nagyon kedveltem a stílusváltás előtti munkásságukat is, meg azt is, amikor szépen fokozatosan kikötöttek valahol a dark rock környékén, a black metaltól elindulva. A feloszlásukban viszont jelentős szerepet játszott az, hogy a hallgatótábor mereven elzárkózott az új irányvonaltól. Na, erre mondom én azt, hogy egy zenész magasról tegyen arra, hogy mit várnak el az ''ősfanok''.
Nekem az már nem hiteles, ha a hallgatói elvárásokhoz idomulva egy zenekar folyamatosan el akarja készíteni az egykori öndefiniáló albumának a másolatát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest