- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #33622 üzenetére
Én UPC digi STB-t (Thomson) használok, és véleményem szerint alapvetően megéri digitális összeköttetést használni. Azt sajnos nem tudom, hogy a Digi TV-nél ez mennyire jön ki, de igen esélyes, ha ennyire gány az analóg hang.
(#33645) archonas
Esetleg csapd hozzá a JBL ES szériát is, ha nem nő túl hosszúra a lista. Mondjuk esélyes, hogy úgysem lesz mind egyszerre éppen, úgyhogy azt hallgatod, ami van (4-5-nél többet egy szuszra meghallgatni már amúgy sem egyszerű, hamar fárad a fül is).(#33642) Gaben1
40K-ért egy kis utánajárással már találhatsz olyan erősítőt, amiben Dolby Digital dekóder van, ez legyen a minimum (ne keverd a DD egyéb hangzatos dekódereivel, hacsak nem HD). Még egy kis plusz szerencsével DTS-t is tudhat.(#33643) Marci79
Sajnos a Yamaha honlapján nem lehet regisztrácó nélkül megnézni a manual-t, én meg lusta vagyok. De esélyesnek gondolom, hogy nem tud "konvertálni" a két különböző típusú jel között, csak ugyanolyan formátumú bemenetet tud továbbítrani a kimenőre. A komponens és a kompozit nem ugyanaz. Az persze tovább bonyolítja, hogy nem tudsz ki/be meneteket állítani, és a tévedés jogát is fenntartom. -
KTTech
veterán
válasz
v.attis #33411 üzenetére
Az erősítő minden üzemmódban kiküldi a megfelelő tartományt, a hiba okát a műsorforrásban keresd... pl. abban, hogy a rádiók alapból sz*rul szólnak... de a jelszintek és egyéb paraméterek műsorszámonként változnak, még azonos bejátszónál is (tekintve, hogy nem ugyanúgy van keverve két film vagy akár két zeneszám).
-
Gombinyó
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
v.attis #33309 üzenetére
de. elméletileg az rca tökéletesen arnyekol,és mehetne párhuzamosan.gyakorlatilag tökéletes arnyekolas nincs, csak adott helyen elegseges.innentől kezdve vagy jó lesz vagy nem. inkább kiepitenek 1 új konnektort.
ha ennyire hallod a sub irányát akkor nem csak kis frekvenciát ad ki.nincs jól vágva.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #33307 üzenetére
Bárhová teheted a mélyládát, jól beállított rendszerben, hangja alapján meghatározhatatlan a helye.
Az átlagos, 13-16 centis hangszóróval rendelkező, állványos (polc) háttérsugárzókat nem szokás, nem ajánlott 80 hertz alatti mélyhangokkal kínozni. Arra találták k a szubládát.
A házimozi-, hifirendszerek kábeleit, minden egyéb madzagtól elkülönítve, azoktól távol kell vezetni. -
nebulo5
senior tag
válasz
v.attis #33117 üzenetére
Gyere érte, mert nem postázom! Vagy egy hónapon át terveztem, hogy a postára érek vele... azután, másra is rábíztam, de mégsem jutott el hozzád.
BajnokPityu: már ráuntam ide-oda rakosgatni... és ennek az ékes szólású manusnak valóban oda ígértem, de egyszerűen nem jutottam el a postára... Pedig alig 3 megállóra van...
Tényleg jobb dobozok, mint amiket a genius-hoz adnak. Azokból is van egy front és háttér páros. Teljesen újak, mert azonnal kicseréltem őket annó..... (de azoknak még találtam helyet.)
-
bajnokpityu
félisten
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
v.attis #33108 üzenetére
"Lehet, hogy jobb ha valakivel utánanézetsz, vagy Te magad keresel rá a neten és inkább letöltöd a zenéket valahonnan, mert a digitalizált műsor sem lesz jobb, mint az eredeti amiről átveszed."
Ez bizony a szomorú igazság! Igen komoly felszerelés, és nem utolsó sorban minőségi audió felvétel a kazettán, hogy elfogadható digitalizált felvételt kapjál. -
törölt tag
válasz
v.attis #17769 üzenetére
Fel is soroltad.
Ezek gyakorlatilag minden házimozi erősítőben elérhetőek. A Dolby Digitalt még ide lehet venni, de amelyikben van DTS, abban van Dolby dekóder is. (Lehet, hogy akad kivétel, de én még ilyet nem láttam.) A Blu-ray lemezek HD sávjaira szerintem olyan különösen nem érdemes ráizgulni, mert csak magasabb kategóriájú rendszer hozza ki az előnyeit. (DD vagy DTS sáv is van a lemezeken.) Mindazonáltal az új erősítőkben már jóformán szériafelszerelés a HDMI és a HD dekóder, az alsóbb osztályban is. -
m47rules
tag
válasz
v.attis #17706 üzenetére
Szia!
Semmi baj, értem én az építő jellegű kritikákat meg tanácsokat!
Azt hiszem,teljesen meggyőztél, amit linkeltél pont az van nekünk is otthon. Kikapcsolt állapotban is recseg, az olvasófej elromlott már nagyon rég, szinte nem is játszik le semmit.
Ha nem a szüleimé lenne, már kihajintottam volna a kukába. Szóval akkor inkább várok. Csak most veszem a tv-t is, és úgy lett volna a jó, ha a két élmény már egyszerre lesz megDe végül is a hancucc az ráér, inkább akkor a minőség, és nem kapkodom el. Ja, és mostmár gyakrabban látogatom a fórumot....
-
jones965
Modder
válasz
v.attis #17664 üzenetére
"Azóta rengeteg videót, termékismertetőt, tesztet elolvastam, megnéztem és mostmár nem kéne bögreszett, ha utánam dobnák se...!"
-szerintem azért nem kellene ennyire lekicsinyleni mások lehetőségeit! Az hogy van bizonyos réteg, aki megengedheti magának a minőségi házi-mozi megvásárlását, még nem jelenti azt, hogy a kevésbé tehetősebbeknek nem jelent házi-mozi élményt az általatok megnevezett bögreszett.
Ennyi erővel akkor autókból sem kellene forgalmazni suzukit, vagy bármilyen márkájú szgk-t, mert van bentley, roys-roys, aston martin és még sorolhatnám a prémium kategóriás márkákat.
Vannak itt egyesek, akik profi szinten űzik ezt a fajta szórakozást, de nem kellene hangos ebek módjára falka mód követni a vezért, és csak azért ugatni, mert ő is ezt teszi.Mindenfajta személyeskedés nélkül.
-
törölt tag
válasz
v.attis #17615 üzenetére
Fejleharapás nélkül:
Vagy saját vinyójáról játszol le vagy rádugsz USB-n egy filmeket található tartalmat ami lehet külső vinyó vagy pen, vagy megosztasz vele saját hálózaton belül: a lényege hogy a médialejátszó ezeket a fájlokat ami lehet kép vagy hang de főleg filmami lehet divx-től .mkv-ig szinte minden lejátszófüggően,kitömöriti,kikódólja és eküldi a tévének a beállitástól függő képformátumban elsődlegesen saját felbontáon de ha lehet inkább 1080p-ben a megjelenítő eszköz(tv,projektor) felé,tehát a megjelenitőnek már semmi dolga vele,csak meg kell jelenitenie.Például van egy MKV formátumú filmed azt bedugod pendrive-on a médiajátszóba,és képben-hangban megy mondjuk a panasonic G20-adra a film anélkül hogy a g20 tudná az mkv-t és digitális kimeneten pedig az erösitőre megfelelő mondjuk a DTS film handja Streaming (S/PDIF) formátumban.amit az erősitő dekódol vagy akár 7.1 analógon amit a régebbi erősitők csak felerősitenek ha pl nem HD képes de analóg bemenetes erősitőd van..Előnye a beépitett lejátszókkal szemben pl a sokféle formátumtámogatás kép és hang viszonylatában,a job képalkotás,a firmware-frissités és NTFS támogatás.
Bocs a rossz helyesirásért de rossz itt a bill.zet: megaztán nem otthon vagyok. -
kutga
félisten
válasz
v.attis #17389 üzenetére
Üdv!
Én a hosszabbító kábelre gyanakszom mert ha a fejhallgatót direkt kötöm az elosztóba a probléma megszűnni látszik (csak úgy a kábel rövid
).
Este kipróbálom másik hosszabbítóval, esetleg másik elosztóval. Amúgy melyiket érdemes választani - az elosztó kábelt, vagy a műanyag Y-elosztót?
-
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #17331 üzenetére
Azt, hogy mikor gyártódtak, csak a szériaszám alaján tudnád kideríteni. Az a helyes megfogalmazás - ahogy Warter is mondja - mikori modellek.
Pontosítás: x55 2009-2010, x260 2010-2011.
Valóban néha egy későbbi típus nem feltétlen tud többet, sőt néha kevesebbet a korábbinál.
Itt a 155-160-ast ill a 255-260-ast lehet párba állítani. A 255-ös egyértelműen nagyobb tudású mind a 155-nél, mind 160-nál, viszont a 260-al már igen nüansznyi különbségek vannak, az is inkább a 255 javára. A 3xx, 4xx stb. megy kategóriában (teljesítményben-tudásban) feljebb. -
sirfer
aktív tag
válasz
v.attis #17331 üzenetére
A H/K oldalán a most gyártott típusokat össze tudod hasonlítani. (Én is így néztem)
Egyébként meg Google...
A számozás nem minden esetben tükrözi az adott készülék "tudását", ezért érdemes megnézni a gyártói oldalt. Korábban ebben a fórumban is volt róla szó, hogy egy esetleg magasabb számozású modell lehet, hogy kevesebbet tud.[link] -
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #17274 üzenetére
Természetesen van, hasonlóan a többi márkatársához. Az első szám a kategóriát jelöli (minél magasabb, annál jobb), a második kettő az "évjáratát". Csak azért idézőjel, mert nem konkrétan, pl. úgy mint a Denonnál.
Ez már jó néhány éve van így, régebbieknél nem teljesen (vannak pl. egy v. két számjegyűek is) -
Gabor970
addikt
válasz
v.attis #17133 üzenetére
bár nem tőlem kérded, de a véleményem leírom. A Kef C7-el is jobban szólna egy az emlegetett pioneer szintű erősítő mint a denon 1910. Szerintem egy orion HS280-assal is jobban szólna. Annyira nem gyengék azok a C7-esek, hogy ne lenne jól hallható a különbség. Az más kérdés, hogy onnét hangfal vonalon bőven lehetne fejleszteni, a denonnal meg lényegesen kevesebb lehetőség maradna. Mondjuk mai napon nézve a dolgot, a 150e - 90e = 60e (Ft) amit máris hozzá lehet dobni a C7 árához hangfalakra, és már bőven átugrottad eredetileg megcélzott szintet.
Én tudom milyen siralmas egy gyengén szóló rendszer. Használtam Technics SA DX 930-as 5,1-es erölködőmet jópár évig. Kísérleteztem én mindennel, rakosgattam-cserélgettem a hangfalakat. A vége mindig az lett, hogy ez így nem ok. Vettem 105e Ft-ér 2000-ben egy erősítőt (majdnem 2 havi fizetés volt), Kikötöttem a korábban használt sztereo sherwood erősítőmet, majd ledöbbentem hogy az új technics mennyire szar sztereóban. Az 5,1-sem volt olyan, aminek nagyon örülni tudtam volna.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17133 üzenetére
Az ár és a minőség összefüggenek.
A láncról az a véleményem, ami mindenkinek, olyan erős, mint a leggyengébb szeme. Saját rendszerem egyensúlyban van, mégis megdöbbentő mértékben javult a hangzása, amikor a Denon PMA 2010 erősítőt beiktattam.
Nem kell BD-játszó a kiváló hangzáshoz. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17130 üzenetére
Ez olyan erősítő és olyan ár, hogy nincs mit hallgatni rajta. Az eredeti ár ötödéért még alkatrésznek is megérné megvenni.
A rengeteg egyéb ellenérveddel nem tudok kibékülni, a pénzhiányt megértem, elfogadom, én is attól szenvedek.
Szerintem lemaradsz róla, mert privátban értesültem, hogy egyik topiktársunk lecsapott rá.
Irigyelni fogom érte.Az előbb lemaradt, hogy akkor lennék maximalista, ha új Susanót erőltetnék bárkire.
Vagy Lexicont.(#17131) Vidala
A mondat első részében ott a HD rövidítés, amit stilisztikai okokból nem ismételtem meg. Szerintem így is egyértelmű, ha az egészet olvasod és nem ragadsz ki belőle pár szót. -
Ijk
nagyúr
válasz
v.attis #17119 üzenetére
Komolyan nem értelek, kiteszik itt a lelküket hogy Neked jó legyen, én már feladtam volna a 2. hozzászólásnál. Ez a pio egy olyan erősítő, amire lehet rendszert építeni. Most olcsóbb sugárzókra futja, és mi lesz mondjuk 5 év múlva ha esetleg fejleszteni akarsz? Csak a dobozokat kell kicserélned, ez az erősítő ki fog szolgálni.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17118 üzenetére
Nem ítélkeztem, elmondtam a véleményemet.
Te 150000 forintos új erősítőre vágysz, (mire visszafizeted a hitelt, 200 lesz) itt a topikban rajtam kívül még legalább négyen meg 90000 forintos használtra. Ki a maximalista???
Még 20-szal olcsóbban már megvennéd? Akkor már nem érdekelne, hogy esetleg elromlik?"Ha BBéci nem ezzel foglalkozna, valószínüleg soha nem mondaná meg, hogy jobb-e az egyik a másikhoz képest."
Ez akkora marhaság, hogy nem találok rá szavakat.
Előfordul, hogy két erősítő, vagy egyéb készülék, kábel között annyira kicsi a különbség, hogy én sem tudom felismerni, de egy félmilliós és egy 150e forintos között brutális különbségek lehetnek és vannak. Nem hiszem, hogy egészséges hallással ez ne lenne bárki számára egyértelmű. Még az általad választott hangdobozszettel is csodát művelne.Nem akartam többé reagálni az írásaidra, de megszólítottál. Remélem ez volt az utolsó!
-
Gabor970
addikt
válasz
v.attis #17118 üzenetére
abban nem értek veled egyet, hogy a hangzásbeli különbséget csak BBéci hallja meg, mert ő ezzel foglalkozik. Majdnem biztos, hogy Te is meghallod, és szerintem meg is lepődnél. A két készülék közt régisesen szólva "több ortónyi" a difi. Más a preferenciánk ennyi az egész egyszerűen. Neked fontosabb az új garanciális mivolt, másnak meg a hangminőség az elsődleges. Nincs is ezzel semmi baj. Nekem erősítő még nem romlott el, volt kb 6 db. Használt öreg és új is. Azt a piot biztosan nem kapod meg 70-ér. Ha nekem most a zsembemben lenne a tervezett HM erősítőm ára az utolsó petákig, akkor már az az enyim lenne 90-ér is. Sajna nincs, és karácsony közeledtén csak egy pókercsoda segítene rajtam :-)
-
lean
aktív tag
válasz
v.attis #17119 üzenetére
Mindenki azzal elégedett amije otthon van, max. tudja h létezik jobb is. Más kérdés h a lehető legokosabban kell a rávalót elkölteni, amibe beleférhet a használt cucc is mint a fent vitatott Pio/Denon-1910 esetében.Ezt viszont döntse el az egyén...övé a felelősség.
Nem mindekinek van ideje/lehetősége tesztelgetni, így valószínűleg sokan jó esetben azt az egy készüléket vásárolják meg amelyik szimpatikus nekik ár/szolgáltatás terén.
A másik fontos dolog sztem a műsorforrás, nálam ez volt a fő szempont az erősítő vásárlás során:
1. Külső (jóminőségű!!!) bluray/dvd/medialejátszók esetében érné meg a régebbi csúcskészülékkel foglalkozni. + továbbá súlyos pénzeket kell költeni a HD médiumokra, (pl bluray filmeket még mindig nem éri meg kiirni, egy 50Gb lemez több ezer forint).
.2.Számítógépes bitstreaming: ma már jónéhány komponens képes bitstreamingre (több funkció egy csapásra), aminek költséghatékonyságát ugye nem kell részleteznem a fentiek fényében. Ehhez viszont szükséges a HDMI, így én ezt látom a megfelelő ár/érték arányú megoldásnak. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17082 üzenetére
Talán elfelejtetted, hogy 10 és fél éve házimozi erősítőket (is) tesztelek.
Tapasztalatom szerint a mai 150e forintos gépek hangminősége inkább romlott a 6-7 évvel ezelőttiekhez képest, mint javult. Éppen erről beszélgettünk nemrég a Streamaudiós fiúkkal.
Fogalmad nincs a témáról, a jó hangzásról, csak fújod a magadét.
Az előbb azt pontoztam ki, hogy idióta lúzer, aki nem képes elfogadni a hozzáértők tanácsát, felmérni, hogy mi az igazi érték.
A továbbiakban ignorálom a hozzászólásaidat, nincs értelme Neked segíteni.
UFF! -
-
bozont
veterán
-
kimi02
őstag
válasz
v.attis #17067 üzenetére
Hangfal igénye az lenne , de legalább tudod , hogy bármikor veszel hozzá akkor az úgy szól ahogy kell.
De ha viszont veszel egy Denon 1910-es erősitőt ott nem érdemes magasabb kategóriába tartozó dobozokat venni , mert a hangzás nem nagyon fog javulni.
De te tudod , hogy mit csinálsz. De én a helyedbe vennék a 1910-es árán egy használt majdnem , hogy csúcs kategóriás gépet.
Pl : mint az AX5iÉn is újat akartam. De elhiheted , hogy nem bántam meg amit BBéci-ék mondtak.
Mondjuk igy is újonnan vettem a H/K 445-ös erősitőt 140k-ért, csak külföldi behozatal volt ezért ilyen olcsó.
Úgy volt , hogy az egyik haver elcseréli a Pioneer VSX-AX5i-re és még fizetnek rá 30k-t.
A H/K 445-ös is egy nagyon jó erősitő, a Hificityn most is árulnak újat 140k-ba én is ott vettem. -
törölt tag
válasz
v.attis #17065 üzenetére
Természetesen emléklezem rá és éppen azért akartalak rábeszélni az olcsóbb,jobbra. Nem is azért akarlak rábeszélni hogy "kifosszalak" hanem a felhasználási körödnek megfelelne. Te járnál jobban,nem beszélve az élményről... KefC7 mellé még bele is fér.És a hiperszuper játékgépeknek, médiajátszóknak és Blu-raynak is van S/PDIF-leggtöbbször optikai- vagy sztereo kimenetük.Legyen XBOX PS vagy Vii, vagy bármit találjanak ki.
Ja és elég bőven vannak csatlakozók is rajta.3 optikai és 2 koax sztem elég mindenre. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17064 üzenetére
VW-khoz értek valamicskét ezért azt mondom, sántít a hasonlatod.
Egy Golf lehet ugyanolyan gyors, mint egy Passat, az ülései, műszerfala, kezelőszervei szinte egyformák, leginkább a méreteikben van különbség.
Az említett erősítők hangminősége között tényleg hatalmas a difi. Ha zongorázni tudnám, a Carnegie Hallban lépnék fel telt ház előtt.
Számomra a 2310 és a 3310 hangminősége is kevés lenne, de egy AX5i-vel boldog lennék, sok éven át. -
-
bozont
veterán
válasz
v.attis #17042 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd meg az 1910-est, rosszul biztos nem jársz vele, már csak azért is mert ha jól tudom kifutó modell és már nem gyártják, szóval véges a készlet. Ha az 1610-ből lett volna még ezüst színben én is azt veszem, de az összes boltban ahol kérdeztem bizonytalan választ tudtak adni csak. Nem mintha nem lennék elégedett ezzel a Yamaha-val.
-
Thuglife
senior tag
válasz
v.attis #17037 üzenetére
Ugye a 1611-es már HD képes, tehát vmin spórolni kellett, hogy mégis olcsóbb legyen mint az eggyel nagyobb kategóriás de nem HD képes 1910-es! És sokan mondják is hogy érdemesebb picit régebbi évjáratot választani mint a legújabb csilivili tudású belépő kategóriásat! Szerintem nem jársz rosszul a 1910-es Denon-nal (bár a távírányitóját meg kell szokni mert két oldalas), és mondom ezt annak ellenére h Onkyo fan vagyok
kimi02: Ezen a Pio-n elgondolkodtam, csak olyan mély, hogy nem férne be az állványba
464 mm a mélysége te jóóóó ég!!!
-
-
Dorian
félisten
válasz
v.attis #17006 üzenetére
A bluray miatt a HD-s codec-ek kellhetnek, de csak akkor, ha nem belépőszintű rendszered van, mert azon úgysem hallani ki a különbséget. Az a sok egyéb codec amire gondolsz, a sztereó forrást alakítja át különböző módon 5.1-es hangzássá, ezt neked kell eldönteni, mennyire van rájuk szükséged.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #16985 üzenetére
Észlelhető különbség, de annyira minimális, hogy annak alapján nehéz lenne választani.
(#16979) Jasonchan
Ki kell próbálni, meg kell hallgatni, ez az állandóan ismétlődő tanácsom. Ennél jobb ötlettel nem szolgálhatok.
Egy biztos, a tápellátás nagyban befolyásol(hat)ja a hangzást. A rosszul megválasztott elosztóval el lehet b@szni a rendszert. -
válasz
v.attis #16982 üzenetére
Részben a kinézete miatt választottam a Denon-t és ahogy írod is az ár/érték aránya, és a minősége miatt is. Én pont a másik "oldalt" képviselem, nekem a HK kinézede, hideg, túl scifis.
Ahogy írod, ilyen belépő-közép szinten alig van észlelhető különbség, legalábbis számomra.
Üdv,
Vik -
-
sirfer
aktív tag
válasz
v.attis #16941 üzenetére
Hát egyszerű kiszámolni, ha már nincs más megoldás:
Egyszerűen az önrészhez (ha van) add hozzá a futamidő(hónap) X havi törlesztő, így megkapod,hogy menniybe kerül ez neked. A THM alapján kicsit nehezebb számolni, ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Nézd meg,hogy ugyanannál az összegnék melyik az "olcsóbb". (hitel vs. áruhitel) Ilyen kalkulátorokat találsz minden bank honlapján. -
Dorian
félisten
válasz
v.attis #16937 üzenetére
Háát, én próbálnálak lebeszélni, hogy hitelből hangcuccot vegyél... Megveszed az erősítőt és akkor 10 hónapig áll a szekrény tetején, mire meglesznek a hangfalak. Vagy gyűjts amíg a pl az erősítőt meg tudod venni, és akkor csak a hangfalakat kell hitelezni (vagy fordítva), így fele hitellel és egyszerre lenne meg az egész.
-
sirfer
aktív tag
-
bozont
veterán
válasz
v.attis #16919 üzenetére
Igen teljesen fémházas. Amúgy paypal-on keresztül kell fizetni és ha valami galiba van akkor visszafizetik az árát. Mikor utánaolvastam ennek a gyártónak nem hallottam negatív tapasztalatot a megrendeléssel és fizetéssel kapcsolatban és valószínűsítem akik itthon árulják ők is a gyártótól rendelik, aztán szép kis felárral adják tovább. Én tuti leadom a rendelése ma jövőhéten.
-
ricsik
őstag
válasz
v.attis #16919 üzenetére
Egyre jobban gyanítom, hogy műanyag, de ne legyen igazam, majd ha vesz valaki majd megossza a tapasztalatait, addig kár is találgatni.
BBéci:
, egyre jobban örülök, hogy nem a Jamo S606-ot vettem, fenének kell asztalosműhely cucc
Egyre jobb, a sal név hallatán még a hideg is kiráz. S(al)606
-
bozont
veterán
válasz
v.attis #16914 üzenetére
Én mondjuk a 65Ft-osat (bár ennyiért még nem láttam) nem biztos hogy bevállalnám, de egy 1000Ft-os már túlzás egy belépőszintű rendszerhez szerintem is (drágább lenne mint nekem a 35m kábel). Arról beszéltem amit te is linkeltél, csak a gyártótól rendelve, most ahogy nézem akciós árak vannak plusz a posta is ingyenes és ha olvastad az előbbi hozzászólásomat ott jóval olcsóbban jön ki mint a te linkeden.
-
bozont
veterán
válasz
v.attis #16904 üzenetére
Inkább praktikussága miatt is érdemes használni, na meg ahogy nemrég szó volt róla a forrasztást pont hogy hanyagolni illik, többet árt mint használ. Bár az igaz, hogy 5.1 esetén, ha a kábel mindkét végére tesz az ember az már 10 pár és tényleg nem túl olcsó. Viszont ezekről a Nakamichi dugókról jókat hallani, jókat írnak róla, állítólag árához képest meglepően minőségi. És 24db (12 pár) átszámolva ~3700Ft, ami sztem nagyon jó ár érte. De ha többen összefognak az 50db-os (25 pár) ~7150 Ft-ért még kedvezőbb áron jön ki. Előbbi ~310Ft/pár, az utóbbi pedig ~286Ft/pár. De mindkét esetben olcsóbb mint a benzin litere!
-
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #16700 üzenetére
Én sem erőltetném a 4 állódobozt.
Amúgy simán lehet mindenféle trükkös bekötés nélkül 2-nél több hangfalon is sztereóban megszólaltatni egy AVR-t. Legalábbis az én H/K-mat biztosan. Van erre egy külön sorround beállítás (nekem épp 5.0). Ilyenkor a két hátsó a két első tükörpárja, a center pedig mixel a két frontból, egész ügyesen pl. főleg az énekhangot hozza előtérbe, meg ilyesmi.
Mégsem tudtam igazán megkedvelni, jobban tetszik "sima" sztereóban a hangkép. A hangerőre meg már kaptál ízelítőt, csak megerősíteni tudom. Egy ekkora szobában simán elvisz egy bulit is a két front, én sem tudom csutkára tekerni a hangerőt, mert az már erősen karcolja a fájdalomküszöbömet.A mozizáshoz pedig a hátsók inkább az effektekhez vannak, jó beállítás esetén teljesen megfelelőek.
Szvsz a két sorround ES20-asom is azért eléggé ütne, ha bekötnám őket a frontok helyére, pedig relatív kis méretűek (csak érzékeltetésül 4,6 kg/db, nem tudom a mostani vidijeid mennyit nyomhatnak) -
törölt tag
válasz
v.attis #16698 üzenetére
Általánosságban elmondható hogy a házimozik hozzák teljesitményben azt a szintet ami bőven megfelel egy átlagos szobában még akár belépő szinten is.THX előírás a 107dB hangerő elérése minimális torzitással. Drágább házimozival nem hangerőt nyersz hanem szolgáltatást,jobb hangminőséget és nagyobb dinamikatartományt tehát én is ajánlom az 508-at,vagy ezzel megegyező minőségűt( A Denon 1610 is kb hasonló),de ha tényleg nagy hangerőt akarsz a 608-at,de arra meg már tényleg MX3 vagy jobb való.
-
Dorian
félisten
válasz
v.attis #16698 üzenetére
A Mission MV8 az az állófrontos szett, amit már érdemes megvenni és szerintem 80ezerért nem nagyon kapsz jobb 5.0-t újonnan. Ehhez még amúgy is kell kb 50-ért egy sub. Wattokkal felesleges dobálózni, semmit nem mondanak, inkább a hangdobozok érzékenysége ami számít, hiszen ez fejezi ki, hogy 1 Watt befektetésével 1 m-ről milyen hangnyomást tudsz produkálni. Az mv8 91 dB-je belépő kategóriában pedig jónak számít.
A fenti Videoton rendszerem nekem is volt, nem említhetőek vele egy napon sem.
A Phillips szappantartókat meg inkább hagyjuk.
Erősítő tekintetében sem gondolom, hogy a teljesítménytől kell félned, a manapság kapható AVR-eké elegendő, inkább minőség és szolgáltatás (na és anyagiak) tekintetében kell válogatnod. A mv8-hoz sokan ajánlják (és vették is itt többen) az Onkyo-kat. Ha belefér, válaszd az 508-at, ne a 307-308-at. Barátnőm bátyjának ugyan pont MV8szett + Onkyo508 van de komolyabban nem hallgattam meg, így autentikusan nem nyilatkozhatom. -
Thuglife
senior tag
válasz
v.attis #16698 üzenetére
Nekem 3,5*5 m-es szobában van a Mission szett, és hidd el még sok is ekkora szobába! Jó az érzékenysége és 200w-ig ráköthetsz bármilyen erősítőt! Én 40-es hangerő felett még nem hallgattam mert az már bulira is elég (75 a max az Onkyo-n). A négy álló hangszóró meg tényleg nem éri meg... zenét sztereóban, koncertet 5.1ben hallgatunk, effektekre meg bőven elég a kicsi surround ekkora szobában!
-
Dorian
félisten
válasz
v.attis #16693 üzenetére
Persze, hogy haddszóljon hangosan. De ez miért feltételezi, hogy 2 álló front erre (természetesen torzítás és erőlködésmentesen) nem elég? Én is szeretem a hangos zenét (szegény szomszédok), de - (mínusz!) 20-as hangerő fölé 99%-ban nem tekerem az AVR-t, mert bőőőven elég. Ha jó minőségű CD vagy FLAC a forrás, akkor meg még ez is sok. Az AVR-ek teljesítményét amúgy is 1 csatornára adják meg, és azt lehet osztani annyival, ahányat megszólaltat, tehát nem igazán nyersz így teljesítményt.
szerintem akármilyen normális minőségű rendszert választasz, teljesítményben nem lesz hiány, inkább a minőségre törekedj.
Bár jó lenne tudni, mekkora szobában, mennyi pénzből gazdálkodsz. -
Dorian
félisten
válasz
v.attis #16691 üzenetére
Szerintem ne erőltesd ezt a dolgot, azt gondolom, hogy ennek nem a "mi árkategóriánkban" van jelentősége. Szerintem jobban jársz, ha az árkülönbséget inkább jobb minőségű hangfalakra, erősítőre költöd.
Praktikussági okok miatt sem szerencsés, mert elég nehéz úgy elhelyezni két hátsó álló hangdobozt, hogy pl. a kanapé ne "árnyékolja le"
A zene pedig praktikusan elölről szól, ha elmész egy koncertre, akkor is előtted van a színpad. -
-
Móci
addikt
válasz
v.attis #16648 üzenetére
Jó ötlet, bár azon a falon meg pont ajtó van középen.
Letörtem volna a kezét annak, aki anno azt oda beépítette.
Bár értem, hogy hogyan is gondolod, úgy meg nem fog zavarni az ajtó.
Más.
Ha a két frontot lecserélném polcon állóra, akkor vajon maradhatna a többi? A sorroundok Wharfedale Diamond 9.2-esek, a center Diamond 9-es.
Ez is megfordult a fejemben, mert akkor egy jó asztallal, vagy fali polccal meg tudnám oldani a kérdést.
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest