- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Halasi38
csendes tag
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:cqqGVX9vNEsJ:carbon4copy.blogspot.com/2011/05/szoba-kialakitasa-elrendezese-szoba.html+n%C3%A9gyzet+alap%C3%BA+szoba+akusztika&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&source=www.google.hu
-
Halasi38
csendes tag
válasz
bajnokpityu #32376 üzenetére
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w2dVvtdH6n4J:4szoba.hu/cikk/tech/1778-mediaszobat-mindenkinek+Miért+nem+jó+a+négyzet+alakú+szoba+zenehallgatásra&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&
-
Halasi38
csendes tag
Azt írta szinte szabályos négyszög ezért asszociáltam a négyzetre.
Valószínűleg félreérthetjük egymást, nem tudom hogy miért gondolod fellengzősnek a hsz-im
Érdekel ez a téma, és igaz nem vagyok hangmérnök, máshol is olvasgatok és itt is.
Biztosan sokan járatosabbak nálam e témákban, de bárhol utánaolvasol, nem javasolják
a négyzet alakú szobát sem zenére, sem mozira. Van aki csak olvassa a fórumokat, lehet neki ez új információ is ezért írtam le. -
Halasi38
csendes tag
válasz
Vidala #32315 üzenetére
Két különböző ajánlás létezik a háttérsugárzók elhelyezésével kapcsolatban:
1. Amit írtatok is- 60-90 cm feljebb. Tulajdonképpen ha moziba mész ott is feljebb van, bár azért az más fajta hangreprodukció, és szvsz kényszer is mivel fülmagasságba ott nem nagyon lehetne tenni.
2. A HÁTTÉRSUGÁRZÓ A FRONTSUGÁRZÓHOZ KÉPEST MAX. 15 FOKKAL ELTÉRŐ ELHELYEZÉS.
A műsor hangját előállító stúdiókban az ITU-R BS.775-1 szabvány ajánlása szerint így helyezik el a hangsugárzókat és így ajánlják az otthoni elhelyezést is.
Ha átgondoljátok ez a HÁZI-MOZI ami soha nem lesz MOZI ott kicsit más a hangreprodukció.CIKK: házi-mozi hangsugárzók elhelyezése és a szoba akusztikai kölcsönhatásai.
-
Halasi38
csendes tag
Sziasztok! Én csináltam homokkal töltött állványt a hátérhangsugárzókhoz is.
Konzolt én azért nem használnék, mert maradandó nyomokat hagyhat a hangdobozon.
A polc rezonálhat együtt a dobozzal, ha tüskézed akkor ez nem gond, így viszont a tüske hagyhat maradandó nyomokat./Én a tüskék alá pénzérmét tettem/
A tüske lényege, hogy a dobozrezonanciákat nem viszi át, tulajdonképpen egy pontban érintkezik az alatta levő felülettel. Tüske javallott!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest