- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Szerintetek jó így a hangfalaim elrendezése? A mélyláda a bal front mögött van, a center középen a földön a tv állvány előtt.
Jobb megoldás lenne, ha mélyládát a center helyére tenném előre? A centert pedig a tv állványra közvetlenül a tv elé és így a mélyláda felett lenne. Csak ebben az elrendezésben a mélyáda mögött nem fal lenne, hanem a tv állvány üveg ajtaja. Az baj lenne?
-
rayoliviero
veterán
válasz
bajnokpityu #45568 üzenetére
Akkor újonnan se lehet egy drága cucc... Csak a minőségére lennék kíváncsi.
-
rayoliviero
veterán
Ez szerintetek minőségi sub kábel? Használtan tudnék ilyet venni. Boltról már lecsúsztam és most kellene, hétfőig nem szeretnék várni. Mennyit érhet egy ilyen kábel használtan (kb. 2,5 m)?
Electric Box a márkája elvileg.
-
rayoliviero
veterán
Nagy baj ha szőnyegen van a mélyláda? És a frontok előtt van. Mert csak ott volt hely...
-
rayoliviero
veterán
Ezt az RCA Y kábelt mindegy, hogy hogyan dugom rá a mélyládára? Mert nincsenek rajta szinek (fekete és piros). Más ilyen y sub kábeleken vannak színek. Csak sajnos Debrecenben csak ezt az egy félét lehet kapni.
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Van egy Yamaha RX V361 erősítőm és ehhez van csatlakoztatva 5 db 6 Ohm-os Jamo hangfal (S406...).
Most szeretnék venni egy aktív mélyládát is hozzájuk. Kérdésem, hogy bármilyen megfelel? Lehet 4, 6, 8 Ohm-os is?
Vagy csak a 6 Ohm-os jó hozzá, mert a többi is az?
Sajnos nem vagyok otthon a témában.És a mélyládákon két bemenet van (jobb és bal), de gondolom csak az egyiket kell összekötni az erősítővel egy RCA kábellel (mert az erősítőn csak egy sub kimenet van). Jól gondolom?
-
rayoliviero
veterán
Akkor összekötöm a videokártyát hdmi kábellel a tv-vel.
Optikai kábellel pedig az alaplapi optikai kimenetet az erősítővel.
Így zenét tudok hallgatni az optikai kábelen keresztül, filmet pedig a hdmi kábelen keresztül vagy optikain, amelyiknél kisebb a kép és a hang elcsúszása.
Azt már be tudom állítani a gépen az integrált hangkártya progijával, hogy hdmi-t vagy az optikait használja.
Akkor a lényeg, hogy nem probléma egyszerre használni az optikai és hdmi kábelt is, mivel úgyis az integrált hangkártya programjával állítom be, hogy melyiket használiom éppen, a másikat addig gondolom letiltja. -
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek:
Van egy Yamaha erősítőm, ami nem támogatja a HDMI-t, de van rajta optikai csatlakozó.
A számítógép (videókártya) HDMI kábellel össze van kötve a tv-vel. A hangot ezen keresztül is tudom továbbítani az erősítőre, mert a tv pedig össze van kötve az erősítővel.
Csak az a probléma, ha HDMI-n keresztül akarom a hangot továbbítani, ahhoz a tv-t be kell kapcsolni. És ha csak zenét akarok hallgatni, nem pedig filmet nézni, akkor ezért fölösleges bekapcsolni a tv-t.Az alaplapomon szintén van optikai csatlakozó, ezt össze lehetne kötni az erősítővel? Így akkor a HDMI összeköttetés csak a videó miatt lenne.
De nem az integrált videót (HDMI-t) használom. Az alaplapi optikai csatlakozó (van mellette alaplapi HDMI is) használható videókártya mellett is? Vagy csak integrált videókártya mellett? -
rayoliviero
veterán
válasz
modflow #3234 üzenetére
Szerintem jól fog szólni az amit belinkeltél, mondom nekem is hasonló van és ki se tudom használni:
Yamaha RX-V361 erősítő:
http://www.argep.hu/product_448675.htmlJamo S 416 HCS 3 5.0 házimoziszett:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/jamo-s-416-hcs-3-p11353321.htmlJamo S40 SUB aktív mélysugárzó:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161 -
rayoliviero
veterán
válasz
modflow #3220 üzenetére
Megkaptad a választ O_L_I-tól, ezek szerint akkor bőven elég az 5*100W-os erősítő. Nem tudom miért olyan nagy az első két hangfal, a hátsó pedig miért olyan kicsi, biztos azért hogy a 2 nagy a tv mellett van, hátsó hangfalakak nem kell, hogy annyira szóljanak. Webáruházakban vannak ott az árak, vagy bemész személyesen a Mediaba.
-
rayoliviero
veterán
válasz
modflow #3213 üzenetére
Vezeték nélküli, az nem hiszem, hogy ilyen olcsó lenne, mindenkinek vezetékes van akit ismerek. Hangszóró kábel nekem volt vagy 4 ezer, Te gondolom vezsel HDMI-t is, az is vagy 3ezer szerintem. Ne a Mediaban vegyed , mert ott a kábel is egy vagyon, valami elktronikai boltban ott sokkal olcsóbb.
Ha debrecni lennél, megnézhetnéd és kipróbálhatnád az én rendszeremet.
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #3207 üzenetére
Az erősítő csak 5*100 W + a mély ládában is van erősítő, úgy jön ki a 6. De attól a mélyláda is össze van kötve az erősítővel és úgy kijön az 5.1. És egy ilyen erősítőre bármit rá lehet kötni, az benne a jó: tv, számítógép, dvd, ez nekem mind rá van kötve. Mélyládát amúgy én is fogok venni még hozzá, mert úgy az igazi. Nekem azért nem tetszik az a Sony erősítő, amit kiválasztottál, mert kicsi a kijelzője, a Yamahámnak sokkal nagyobb.
-
rayoliviero
veterán
válasz
modflow #3206 üzenetére
Az erősítő csak 5 hangfal erősítésére képes. A mélyládában(6.) abban külön erősítő van, azért aktív subláda a neve. Amit belinkeltél, nekem ilyesmi Jamom van,de ezeknek nagyon sok fajtája van. Simán jó nekem subláda nélkül, mert a két nagy hangfal elég mélyen szól, pénzem pedig már nem volt mélyládára.
Mert úgy már drága nagyon: erősítő 50 ezer+5 hangfal 50 ezer+ mély 20 ezer+ kábelek(ami szintén nem olcsó). Nekem a két nagy hangfal a tv előtt van, a center úgyszintén, a két kicsi pedig hátul a falon. A sok vezeték pedig, a tv állvány mögé van kivezetve. -
rayoliviero
veterán
válasz
modflow #3203 üzenetére
Nincs az én rendszeremhez mélyláda, de szerintem így is jó. Jamo Studio..., nem tudom megnézni, mert nem otthonról netezek. HDMI sajna nincs az erősítőn. Jamo, JBL, Yamaha: ezek nagyon jó hangfalak, szerintem bármelyiknek tökéletes a hangzása. Vezetékek engem pedig nem zavarnak, mert csak egyszer kell megcsinálni, a tv állvány mögött nem látni a vezetékeket. Én amúgy azért vettem Yamaha erősítőt, mert a kijelzője nagyobb volt, mint a Sony kijelzője, meg joban is néz ki, mint a Sony és nekem ez is számított. Még jó a Denon, Marantz, Harman Kardon. Csak ezekből egy erősítő 70k-nál indul, a Yamaha-m pedig csak 50 volt.
-
rayoliviero
veterán
Nekem Yamaha RX-V361 erősítő van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár néha csinál olyat, hogy amikor le akarom halkítani a távirányítóval, akkor nem lehalkul, hanem felhangosodik.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Medence topik
- Nintendo Switch
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Autós kamerák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest