- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
r6man123 #38491 üzenetére
A kitöltés után 2 napra hívott minket. De azonnal kaptunk e-mailt a nevével és telefonszámával.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
r6man123
senior tag
Mennyire jellemző, hogy a bankmonitoros értékesítő az első kapcsolatfelvétel után elérhetetlen? Se telefon, se email, 0 visszajelzés.
-
Sisco2
tag
Olyan 4 órával késöbb könyvelték le, vagy nem tudom mit csináltak de akkor jött push -is és látszik már a tranzakciós listában. Könyvelés dátuma jó szellősen van megadva: MA
Szóval nem tudom hogy pontosan mikor könyvelődött ahhoz képest hogy már rég a számlámon volt.Na mindegy, csak azért pörgök ezen mert nekem fura ez pl. MBH és CIB appban sem voltak ilyenek ott ezek azonnal történtek nem voltak ilyen aszinkron dolgok.
-
kerxy
senior tag
válasz
Sisco2 #38487 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet az elmúlt fél évben, amióta használom.
Ha csak mostanában van ilyen nálad, akkor érdemes csekkolni, hogy van-e friss app verzió. Nekem ma frissült és meg kellett csinálnom az újra bejelentkezést, ahogy azt előzetesen nagyon hirdették. Amúgy semmi sem változott látszólag az app-on, szóval ennek valamilyen technikai követelménye lehetett.
-
Lehet valami oka hogy Erste bankos MasterCarddal nem tudok paypallal fizetni?
Limit oké
Kártyát is hozzá adtam a pphoz
De amikor webshopban akarok fizetni akkor nem engedi, azt írja ellenőrizzem a kártyát vagy miGeorgeban is elfogadtam a 0ftos paypal tranzakciót
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Sisco2
tag
Az miért van hogy George App-ban bejövő utalás érkezéséről hol kapok push üzenetet hol nem? Illetve a bejövő tételeknél sem jelenik meg órák óta, csak az egyenlegen látom hogy már megérkezett.
-
RR-13
őstag
válasz
fery02 #38484 üzenetére
Sajnos így feleslegesen idéztem neked az MBH hirdetményt is, ha pont az ÉnPosta Hk.-ra nem vonatkozik az iCsekkes vásárlás visszatérítése, minden esetben.
Mondjuk, ha előbb összeszámolod (ahogyan én is tettem), akkor nem írom le a hirdetmény szövegét sem, mert akkor előtte kiderül, hogy a gyakorlatban tényleg nem működik ez az ÉnPostám Hk-ra.Akkor érdemes visszakanyarodnunk az eredeti tippemhez.
Talán ebben igazam lesz...
Add meg azokat a közüzemi számlákat csoportos beszedésre, melyek után nem ad az MBH visszatérítést a Hk-ra, az iCsekken fizetve.
Így nem lesz vele később semmi dolgod, és adni fogják a visszatérítést is, ha nem is 5%-ot.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38482 üzenetére
Azt nem igazán írtad, hogy bármit is találtál volna az MCC kódokkal kapcsolatban, mert akkor nem is linkelem be, ha korábban megírod, hogy mit találtál.
A linkelt MCC kód lista azért több mint semmi, és kiinduló pontnak mindenképp előnyös.
És már be is raktam a tervezetbe.[ Szerkesztve ]
-
Igaza van végülis picitigjis-nek, most az előbb elővettem a legutóbbi számlakivonatot és számológéppel elkezdtem összeadogatni a dolgokat, hogy kiderüljön végülis mi számít bele a hó végi “Vásárlási kedvezménybe” és végülis nálam csak azok a tételek nem számítanak bele, amiknek ez a konkrét neve, hogy “OTPMOBL*iCsekk applik? Budapest HUN”, tehát az összes iCsekk-es műveletem, amik a Díjnetes számlákat és a mobilfeltöltéseket foglalják magában.
Ha ezeket a tételeket kihagyom az összeadogatásokból, akkor teljesen stimmel a matek a számológép szerint.
Elvileg ÉnPostám kártyánál pont ezeket az iCsekkes műveleteket sorolná külön, a Hűségprogramos jóváírásokhoz, de azokkal nem sokra megyek, mert azok évente párszor érkeznek csupán, látszólag random hónapokban, amikor eszébe juthat a banknak, hogy ilyesmi is létezik náluk.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
-
confuser
senior tag
Igen, ezt megtaláltam én is, de valahogy ebben nem bízom, hogy tényleg eszerint megy minden terhelés. Nem is értem hogy férhet bele pl. MNB oldalról, hogy a visszatérítési feltételek MCC kódra hivatkoznak, de a kivonaton meg nem kötelező megjeleníteni az MCC kódokat. Mintha egy láthatatlan emberre mutogatnánk, hogy tessék, miatta nem kapsz jövő hónapban fizetést... Nyilván kis túlzás, de az elv akkor sincs rendben.
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #38476 üzenetére
Annyi pontosítást megengedsz ugye (még a fentiekhez), hogy nem minden Díjnetből érkező számla iCsekkes kifizetése 4900 MCC kódos.
Vagyis nem a Díjnetnek vagy az iCsekknek van egy MCC kódja, hanem a Díjnetbe, és azáltal az iCsekkbe érkező számlatípusnakA 4900 az a közművek kódja: villany, gáz, szaniter, fűtőolaj, víz
Az iCsekkben történő vízszámla kifizetése után nem jár semmi (hiába a csekkről olvastam be a QR kódot). Tapasztalat ez is. -
confuser
senior tag
Egyébként hol ellenőrzitek az MCC kódokat? Pár hónapja akartam utánajárni, de azt találtam hogy csak a banktól lehet lekérni lényegében a saját kivonatot MCC kóddal kiegészítve.
-
pictigjis
senior tag
nekunk csak enpostam hitelkartya van, kizarolag arrol beszelek. a panaszok ebben az ugyben mar tobb evesek, egy ponton feladtam, hogy elmagyarazzam, a termek gyakorlati mukodese nem felel meg a hirdetmenyben leirtaknak
persze vegul is aki erez magaban erot, kezdheti elolrol, de feleslegesnek erzem. az mcc-kodos eltereseken tul a kereskedonev is mas csekknel es dijnetes szamlanal a simplepayen. a csekk otpmobl*icsekkposta (es 9402), az enpostam hitelkartya csak ezekre az icsekkes tranzakciokra adja az 5 szazalekot
ezek egyebkent barkire kepesek mutogatni, tenyleg az egyik legalja bank az mbh informatikailag. egy ponton tul azert nem eroltettem tovabb, mert egy honap alatt 50 ezer csekk nekunk gond nelkul osszejon, idiotakkal meg egy ponton tul nincs idom foglalkozni
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #38473 üzenetére
Neked is ÉnPosta hk. van? Mert ez nekem fentebb egyértelműen nem derült ki a válaszaidból.
Az MBH Hk. kedvezményszabályzat elég egyértelmű, ha az alapján tételesen felsorolt költések után nem adnak visszatérítést, akkor folyamatos megtévesztés áll fenn.
Nekünk nincs ÉnPosta Hk., ezek szerint az ő szerencséjükre.Az viszont biztos, hogy a Díjnetbe regisztrált Telekom számla, iCsekkes fizetésre beállítva történő kifizetése után a többi Hk.-nál adják az 1%-ot.
Tehát nem minden Díjnetes iCsekkes fizetés MCC kódja 4900.
A Telekomé ahogy írtam 4814, és én tudtam, hogy ezért jár utána, mivel nem 4900.Sőt a NAV-nak befizetett gépjárműadó, EÜ hozzájárulás, és a kommunális Adó iCsekkes befizetése után is megkaptuk az 1%-ot a nem ÉnPosta Hk.-ákra.
A probléma azzal van, hogy az ÉnPostám Hk. kivétel (kellene, hogy legyen) a többi Hk. mellett, ugyanis a szabályzat szerint a 4900 MCC kódra is kellene járnia nekik/nektek a visszatérítés.
Ha én adtam volna be panaszt, akkor erről az oldalról közelítettem volna meg, hogy a 4900 MCC kódos vásárlás kivételként van leírva a táblázatban (lehet te is így adtad be).
Helyesen eljárva ilyen esetekben/panaszoknál az ügyfélszolgálat MCC kódokra lebontva, tételesen megnézi, majd a válaszhoz csatolja az MCC kódos vásárlások listáját is, és az alapján az összes kódra utólag is meg kell adniuk a visszatérítést, nem mutogathatnak senkire.
Amennyiben MCC kódos listát nem kaptál a válaszhoz, akkor ott szándékosan nem akarták igazolni, hogy igazad van. (sajnos mostanában főleg jellemző az MBH ügyfélszolgálatra, hogy több kört is futni kell, mire hajlandóak bármit jóváírni, ha igazunk van akkor is ezt csinálják, 2-3 körbe mellé beszélnek, majd esetleg elismerik a hibát, és még akkor sem nagyon akarnak jóváírni semmit.)
Mikoriak a panaszaid?A hivatkozott táblázat pedig ez, amit korábban is mutattam itt:
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
igen, ez van leirva, az kovetkezne ebbol, amit kovetkezteteskent levonsz, de megsem jar. tobb panaszt tettem emiatt az elso honapokban, de hiaba. a dijnetes csekkek mcc kodja 4900, a csekkeke 9402. a 4900-t hasznaljak a fizikai postak is, ebben az esetben jar ra visszaterites. az "otpmobl*icsekk applika" kereskedonevre nem jar
egyebkent van ennek egy technikai oka is. a postas koltesek utan jaro visszateriteseket a posta adatbazisa alapjan vegzik el. ebbe az adatbazisba pedig be se kerulnek az icsekken befizetett dijnetes szamlak. az enpostam husegprogram csak az icsekkes csekkekre ad husegpontot, es lenyegeben csak azokra az icsekkes befizetesekre jar visszaterites, ami ilyen husegpontos baromsagot general a postanal
tobbszor szoltam, hogy a megfogalmazas igy felrevezeto, de mindig csak a postara mutogatnak, nem valtozott semmi. tavaly egy idoben meg a csekkekre se jott nekunk a visszaterites, ezert mar olyan pipa lettem, hogy 30 ezer forintjukba kerult
egyszerubb ugy keszulni, hogy csak csekkre adnak, sok felesleges levelezestol kimeli meg magat az ember
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #38467 üzenetére
Tapasztalatból írom, hogy pl. a Telekom számlafizetés, a Díjnetből iCsekkes fizetés beállítása mellett, is járt utána az 1% visszatérítés, MBH (korábbi UPC) Standard Hk. esetén, és korábbi Főgáz, most GO! Hk. esetén is.
Megnéztem 3 kivonatot is, összeadtam a költéseket, és kijött a visszatérítésként kapott összeg, mínusz az összegek utolsó kettő számjegye miatti lefelé kerekítés (pl. 7.686 Ft-os vásárlásnál csak a 7.600 után adták a visszatérítést a kerekítés miatt).Én úgy vettem észre, hogy az iCsekken kifizetett bármilyen számla után jóváírják az 1 %-ot, korábban valóban nem így volt, de kb. 1,5 éve változott az iCsekk MCC kódja az előnyére.
Lehet, hogy van még kivétel (talán az MVM számlák), de amikor megláttam, hogy az iCsekken kifizetett számla után megkapjuk az 1%-ot, onnantól csak ott fizetek mindent, amit tudok, és Postán semmit.Nézd meg, ha tudod, hogy van-e Díjnetes számlád esetleg az utóbbi 1 évben fizetve iCsekken, mert elvileg megkaptad utána is a visszatérítést.
Egyébként a Telekom számla, Telekom appban történő fizetés után is megkaptuk a visszatérítést, pedig elvileg a számlák kifizetése után nem járna. -
RR-13
őstag
válasz
fery02 #38461 üzenetére
Megnyugdhatsz, mert ÉnPostám Hk. esetén minden alábbi típusú fizetésnél jár a visszatérítés
"ÉNPOSTÁM HITELKÁRTYA, VALAMINT INSTANT ÉNPOSTÁM HITELKÁRTYA ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNY Érvényes azokra a kártyákra, amelyek a termék azonosítója: POS004CMRDSP, POS004CMRDSS, POS004CMRDIP és a Kedvezmény azonosító: LOY040.
"Minden, a Magyar Posta Zrt. fizikai kártyaelfogadó helyein (postai szolgáltatóhelyek, csekk- és csomagautomaták, csomagkézbesítők) vagy online felületein (weboldal, Magyar Posta Mobil Applikáció, iCsekk alkalmazás) keresztül (együttesen a továbbiakban postai költések) történő vásárlás után a hitelkártya számlára lekönyvelt összeg 5%-ának egészértékét, havi maximum 2.500 Ft-ot bocsát rendelkezésre kedvezményként a Bank a tranzakciót követő hónap utolsó napjáig."
Tehát nem csak az eredetileg is csekken megkapott számlák után jár a visszatérítés, mert bármilyen iCsekkes fizetés után jár.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pictigjis #38467 üzenetére
Oké értem végülis, hogy akkor alapvetően én nem csekkeket, hanem számlákat fizetek be, viszont akkor továbbra sem tiszta, hogy ezekre jár-e vajon visszatérítés az ÉnPostám hk-ára, de végülis mindegy is, mert ellenőrizni úgyse tudom a fentebb ecsetelt okok miatt, plusz csak ezekért a visszatérítésekért úgysem fogom semmiképp se megbolygatni a jelenleg jól működő rendszert, hogy átrakjak minden csoportos beszedés formára.
-
válasz
pictigjis #38465 üzenetére
Minden csekkem díjnetből érkezik iCsekkbe és úgy fizetem őket, egyéb módon nem is fizetek csekkeket.
Akkor ha ez valóban így van, akkor kapják be… azt bőven megértem, hogy Revolut és Állampapír ki van zárva, mert azokkal lehet játszani, de egy bármi módon fizetett csekkel mit lehetne trükközgetni?
-
-
Talán a sokféle MBH hitelkártya közül én pont az ÉnPostámmal járhatok végülis a legjobban, mert csoportos beszedéseket egyáltalán nem használok, hanem minden közmű számlám iCsekkbe érkezik és onnan fizetem mindet (remélem ez is kimeríti a “posta csekk befizetés” fogalmát).
Igazából amúgy visszaellenőrizni sem tudom, hogy adott hónapokban mennyire voltak rendben a jóváírások, mert ezek két részből tevődnek össze, egyszer egy “Hűségprogram kedvezményből”, másik sorban pedig egy “Vásárlási kedvezményből”.
Ezekből a “Hűségprogram kedvezmény” az, ami teljesen kaotikusan “működik”, pontosabban úgy, hogy hónapokon keresztül egyáltalán nem érkezik, de szórványosan néha mégis.
Tavaly volt olyan hónap, hogy egyszerre beérkezett 3 db egymás alatt sorakozva, gondolom az elmúlt valamelyik hónapokra vonatkozókat küldték utólag egyszerre. -
r6man123
senior tag
válasz
pictigjis #38459 üzenetére
Ha segít, nálam a KH szórakozott ezzel, meg is vonták az bankszámla kedvezményemet, majd amikor megírtam nekik, hogy egyéni vállalkozóként a munkabér utalása nem releváns (nopláne a NAV is bszakodhat) nem foglalkoztak vele.
Azóta, hogy mindenki jóllakjon "mnkbr" -t írok a közleménybe. Nem szólt még , könyvelő se. -
pictigjis
senior tag
tudom, hogy sokszor felmerult mar kerdeskent, de hatha valakinek van az elmult idoszakbol konkret tapasztalata. az erste tenyleg ragaszkodik a "munkaber" kozlemenyhez a privilegiumnal, vagy nem nezi ezt igazabol senki?
-
RR-13
őstag
Jól eldumálsz magaddal.
Az egyenlegedből gondolom levonásra került az összeg.Én is jártam hasonlóan, hogy 1 napra eltűnt talán 2 db jóváírásom nyáron a Gránitnál, és 3 db telefonos jelzés után kb. 4 órát követően javították a hibát, és visszakerült a számlatörténetbe, de az egyenlegben jóvá voltak végig írva az összegek.
Ezen hiba, és egyéb hibák miatt összesen 6 panaszt adtam be hónapokon át, míg egyszer csak kaptam a Gránit nevével "fémjelzett", "prémium" kategóriás, matt italtartó üveget ajándékba, ami pont a januári szülinapomra érkezett meg.
Aztán még kértem az üveg italtartó mellé 20 ezres jóváírást is, hogy lezárjuk a sok panaszt.
Sosem gondoltam volna, hogy pont a Gránit fog adni ilyen különleges ajándékot.
Korábban a Budapest Bank adott prémium tollakat a hk. megnyitásakor, és a Raiff, valami neon zöld valamit adott személyes Gold 2.0 számlanyitáskor, de a többi bank nem adott semmit.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Na erre kíváncsi leszek, hogy megjelenik-e holnap.
Kártyafoglalás címszóval már 6-a óta ott kéne lennie és semmi. (mivel ugye itt csak számlatörténet van, de oda bekerülnek az aznapi kártyás zárolások is kártyafoglalás címmel)
Na pl. ezért kéne a számlaegyenleg naplózása, ami Gránitnál nincs, mert ha levonták, de a számlatörténet nem tartalmazza, akkor nyilvánvalóan valami nem stimmel.
Ha meg le se vonták, akkor effektíve "loptam" a boltból?A legszebb az egészben, hogy Gránitéknál a számlakivonaton sincs egyenlegnapló, míg a CIB-nél igen.
Aztán majd egy jóváírást is elfelejtenek megjeleníteni és akkor ha felírtam az aktuális egyenlegemet a jóváírás előtt, akkor esetleg van esélyem megtudni, hogy annyival nőtt-e, amennyit jóváírtak, ha nem írtam fel, akkor meg így jártam. Érdekes ez a bank.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
A Gránit könyvelési rendszerével mi történt? 6-ai vásárlást nem mutatja a számlatörténetben.
Könyvelésre váró tételek és a zárolások közt sincs.
Akkor most késik? Mert eddig mindig így működött, hogy kvázi kártyatörténetként is használható volt, mert rögtön mutatta, hogy a számlatörténetben, hogy kártyás vásárlás. Most miért nem? -
Fifi
őstag
Múlt év végén nyitottam a BM-es Erste Privilégium 2.0 Partner számlát.
Decemberi kivonatom van, de a januárinak még nyoma sincs a George-ban.Ez így normális, hogy egy hét nem elég a kivonat elkészítésére náluk vagy kezdjek aggódni, hogy homokszem került a gépezetbe?
-
RR-13
őstag
válasz
bigdady #38442 üzenetére
Szerintem még mindig kell valamelyik közvetítőnél regisztrálni, vagy jelentkezni, mert a BM oldalán ez van írva: "kizárólag a bank kiemelt partnereinél"
Most beléptem a George appba, (nekem nincs náluk számlám), és csak a George, Privilégium X, és az Egyszámla nyitását engedné, tehát gondolom valami BM regisztráció minimum kellene, hogy majd felajánlja a Privilégium 2.0 Partner számla megnyitását is.
Bár erről a folyamatról inkább azok tudnának írni, akik megnyitották appban, hogy előtte mit kellett csinálni. Szerintem az maradt most is.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
A Gázszámla, stb. számla h.kártyás kifizetése esetén nem adnak sajnos visszatérítést (ha az MVM oldalán fizetünk, akkor sem), de a megoldás erre a csoportos beszedéssel történő kifizetés, mert így adnak minden közüzemi számla kifizetése után 1 %-ot.
A Simple feltöltést nem próbáltam még sosem... Mi oda nem töltünk fel pénzt. -
-
stingy2
senior tag
Úgy látom, az új összefoglaló tervezetben a K&H Prémiumnál 20.000Ft szerepel, mint illetékmentes határ, de ezt a K&H felemelte 50.000Ft-ra. [link] (1.1.1.5
Tranzakciós költség.)
Még egy apróság: most már egy ideje használjuk a full ingyenes hitelkártyájukat (feleségemnek is ez az alapértelmezett kártya a telefonjában)- így kb. havi 3e Ft visszatérítés jött eddig. Mivel max. szökő évente utalok nagyobb összeget, ezért még a bank fizet nekem, hogy az ügyfelük vagyok.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Peetey91
senior tag
Viszont ahogy olvasom a hirdetményt, nem fogadják el a saját bankszámláról történő utalást: "...havonta (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, vagy egyéni vállalkozótól egyösszegben...A Bank nem tekinti jóváírásnak a feltétel teljesítése szempontjából a saját számlák közötti átvezetést."
-
RR-13
őstag
Az Erste Bank Privilégium 2.0 Partner számla George appban, és Internetbanki felületen történő megnyitásnál, a 2025. február 01-től módosított (pl. Bankmonitor) akcióban már 40.000 Ft jutalom jár.
Hamarosan az összefoglalóban is frissítve lesz az infó, és a hozzátartozó fenti kép is, de a tervezetben már frissítve lett.
A BM oldalán egyelőre még csak az egyik helyen van módosítva 40 ezerre, az igénylés résznél még30 ezervan, de itt én már javítottam azt.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz
hodostamas #38433 üzenetére
Azonnal utalhatod tovább, nem kell parkoltatni.
A Prémium Banking csomagnál sem, és a kivezetés alatt álló Goldnál sem. -
hodostamas
addikt
Raiffeisen Gold2nél ha ráutalom a havi elvárt összeget, utalhatom is tovább? nem kell parkoltatni?
-
Sisco2
tag
Ha december végén nyitottam az Erste Privilegium 2.0 BM számlát, akkor a 30.000 Ft -os "díjkedvezményt" február végéig utalják valamikor?
(a kártyás vásárlás feltétel sokszorosan teljesült még januárban)köszi
-
r6man123
senior tag
Nézegettem a Bankmonitor oldalát, az Unicredit Fix Pont - 24 hónapos kampányról mi az általános vélemény. Vállalkozásnak nem igazán találtam más kedvezőbbet.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Hétfővel felmondják a Rafi 2.0 számlámat, már közben él a CIB-nél az új főszámla. Viszont a Raiffeisent ha találok olyat akkor megtartanám, főleg a deviza számla miatt. Létezik “majdnem” nullás csomag amihez nem kell sokat vállalni?
Ahogy nézegettem talán az Aktivitás csomag, ahol minimálbért kell érkeztetni és nincs számlavezetési díj, valamint -egyelőre- 50 ezrenként ingyenes az utalás. Van egyéb jobb ötlete esetleg valakinek? -
mjuti
tag
válasz
vargazoli007 #38416 üzenetére
Igen, beleszámít az 1 % visszatérítésbe.
mert a Revo és a MÁK nem?
-
RR-13
őstag
válasz
Ereshkigal #38422 üzenetére
Gondoltam kiidézem a hirdetmény vonatkozó szövegét, az úgy a legpontosabb.
És részben jól emlékeztél, mert az Erste Banknál van ilyen, hogy előző hó 16-tól. az adott hónap 15-ig kell beérkeznie az elvárt jóváírásnak, ezen időt nézik. -
GBRDVD
tag
válasz
Ereshkigal #38422 üzenetére
Nincs követelmény sem abban, hogy hány részlet, sem abban, hogy meddig kell "tárolnod" a számlán, valamint irreleváns a "mikor" is (havi 1 legyen meg). Sokan itt a fórumon ezt a ping-pongot saját magunkkal játsszuk, ti legalább külön személyek vagytok. Főnyeremény.
-
Ereshkigal
őstag
-
RR-13
őstag
válasz
Ereshkigal #38419 üzenetére
"4 Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább nettó 450.000 forint összeget elérő jóváírás érkezik átutalással (saját számlák közötti átvezetés,
készpénzes befizetés nem számít bele), akár több tételben is a bankszámlára, akkor a havi számlavezetési díj nem kerül terhelésre, az 0 Ft.
A jóváírások beérkezését a Bank havi rendszerességgel vizsgálja és annak függvényében a megfelelő díjat a következő hónapban terheli, illetve elengedi"Vagyis ahhoz, hogy ne terheljék az előző hónapra a díjat, ahhoz az előző hónapban kell mindig teljesíteni a 450 ezres utalási feltételt.
[ Szerkesztve ]
-
GBRDVD
tag
válasz
Ereshkigal #38419 üzenetére
Miért kellene "kipótolni"? Minden hó elején (vagy bármikor egy adott napon a hónapban) elutalod neki a 450-et, ő meg rögtön vissza. Mivel azonnali utalás van, így 2 perc alatt megvagytok mind a ketten arra a hónapra.
-
Ereshkigal
őstag
Áprilisban kifut az UC Partner Aktív Zéróm, váltok majd CIB ECO Pluszra.
Azon gondolkodtam, hogy mivel ez elég jó ajánlat, lehet a feleségemnek is nyitni kéne egyet. Ő viszont még egy bő évig otthon van kisebbik gyerkőccel, nincs meg a havi 450k. Ezt én kipótolnám, ő meg max. visszautalná. Ugye ezzel nincs gond? Az meg van adva, max. hány bejövő utalásból kell meglennie a min. 450k-nak, illetve mikor ellenőrzik ezt (hó utolsó napján)? -
merqree
őstag
Gondoltam, jó lesz nekem az Ikon Plusz, mert a jóváírást tudom teljesíteni, de így nem éri meg.
Pedig jó lenne maradni az Unicreditnél. Így lehet, hogy a Mobil Aktív Plusz lesz majd a megoldás, feltéve, hogy meglévő ügyfélként átrakhatnak oda. A visszatérítés/"ajándék pénz" nem érdekelne, csak ne kelljen mindenért fizetni. Elfogadnám a havi díjat és a kártya éves díjat is... -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Vállalati bankszámlát (10 millió alatt) melyik banknál érdemes keresni? -
bigdady
nagyúr
MBH go hitelkártyánál az egészségpénztári bankkártyás feltöltést elfogadják a hó végi visszatérítéshez? Vagy ugyanúgy nem mint a Revolutot vagy a mák feltöltést?
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #38410 üzenetére
A korábbi, pl. 2024-es hirdetményekben is benne volt, de díjmentes volt egy ideig az Ikon Plusz csomagban is.
Aztán akciósan volt díjmentes 2025. január 31-ig, minden tranzakciónál.
Viszont 2025. február 01-től már csak a készpénzfelvételi tranzakciók esetén (fióki és ATM-es) tekint el akciósan akciós jelleggel ezen, könyvelési tételdíjtól, jelenleg 2025. augusztus 31-ig:"⁴ A Könyvelési tételdíj minden egyes a bankszámla terhére lekönyvelt tranzakció után felszámításra kerül az adott tranzakció díján felül. A könyvelési tételdíj felszámításától a készpénzfelvételi tranzakciók esetén (fióki és ATM-es) a Bank akciós jelleggel eltekint.
Az akció 2025.08.31 ˗ig érvényes."Viszont ahol * látható, ott elvileg felszámítják már a könyvelési tételdíjat.
Így felszámíthatják a csoportos beszedések terhelése után, és az állandó átutalások után is, és az alábbi táblázat szerint az összes típusú átutalás után is (kivéve a saját számlák közötti átvezetésnél):Ahol tehát * van, ott a hirdetmény szerint felszámítják a 0,134 %, max. 8079 Ft⁴ díjat, hiába Díjmentesnek* van írva. Ez így elég durva.
[ Szerkesztve ]
-
acqua8
csendes újonc
válasz
ripo05 #38398 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Igazából a cél nem feltétlen a 0-s számla volt, csak jelenleg az OTP-nek havi 3,3 k-t fizetek kb. a semmiért, és még tartanom is kell ott némi bef. jegyet, ezeket szeretném felszabadítani és helyettük ETF-be fektetni. Az állampapírok, kötvények továbbra is a MÁK-nál lesznek ez nem is kérdés.
bigdady neked is köszönöm az ajánlást!
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Nézegetem az Unicredit csomagjait, és a következő ütötte meg a szemem:
Az Ikon Plusz esetében megjelent a könyvelési tételdíj, ami emlékeim szerint eddig nem volt.
Rosszul emlékszem, azaz korábban is volt, vagy ez már valami "újdonság"? -
sniphoe
aktív tag
CIB számlanyitás után mennyi idő a Gold kártya kézhezkapása?
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Lightyear - befektetési app
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5490 14" FHD IPS érintő i5-8350U 16GB 256GB gar
- LOGITECH G Pro X Superlight 2 - Garancia : 2027.01.20-ig
- Új Unifi Dream Router (UDR) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 500GB fekete játékkonzol extra játékokkal, extra kontrollerrel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest