Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
-
RR-13
őstag
(rögzített hozzászólás)
A Topicban az ajánlókódok nyilvános beírása, közzététele, minden formában TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Hintalow
üzenetére
Hat az alvo szamlakat (csak bonuszert nyigotta, nagymama mar nem tud onalloan bankolni stb) nem kene hozzaatlagolni. Meg jobb infot adna a 'hany %-nak van 10 vagy tobb", mert 4-es atlag kijohet 6*0+4*10 alapon, ami meg 40%!
En beleutkoztrm anno abba a korlatba, hogy 10-nel tobb megbizas nem rogzitheto egyben, mikor koltoztettem a beszedesiket... es meg a hibauzenet is hibas volt -
cocka
veterán
válasz
Hintalow
üzenetére
Ja csak amikor a CIB random időpontokban a gépelés kellős közepén kihajint, mert az ő hibájukból bukod a teljes partnerlistát, az annyira nem jópofa.
Mondjuk ha jól rémlik a javásban is csak exportálni lehetett, de a semminél az is több.
Egyéb esetben meg maradNA a screenshot, ha egyben látszana a partner összes adata. -
Hintalow
senior tag
Nem nagyon van ilyenre igény lakossági netbankoknál, inkább céges/nagyvállalati platformokon, ami a legtöbb banknál külön rendszer teljesen.
Egyszer láttam kimutatást az ügyfelek kedvezményezetti adatairól, és az átlag rögzített partner per fő valami 5-6 darab volt.
Erre nem fejlesztenek külső betöltési felületet
-
Raiffeisenről lenne egy technikai kérdésem:
A R. mobilappot lehet egynél több telefonra telepíteni?
Pl. Unicreditet, K&H-t lehet, viszont pl Gránit esetében automatikusan deaktiválja az előző telefonon amint aktiválod egy másikra. -
cocka
veterán
Érdekes, hogy ezek évek óta nem jutnak el odáig, hogy fájlba exportálni lehessen és fájlból importálni az utalási partnereket vagy a sablonokat.
Gondolom ez is a "biztonságra" hivatkozás miatt nem lehetséges.
Szóval használható, értékes funkciókat áldoznak fel a biztonság oltárán.
Már szinte várom milyen funkciót lehet még elvenni azon címszóval, hogy nem biztonságos.

-
RR-13
őstag
válasz
qltsar
üzenetére
Ja igen, annyira dühös lettem, hogy azt be sem írtam ide.
Ezt mégis, hogy történhetett meg
Az Erstére nem jellemző ez, ami a CIB-re.
40 perc volt felvennem újra a fontos utalásokhoz a sablonokat, és az utalás előtt észleltem ezt csak, de már utalnom kellett volna azonnal.
És a Fizetési Kérelmek lista is törlődött, az összes korábbi tranzakció.
-
RR-13
őstag
A Bankmonitor új cikkében olvashattok arról, hogy melyek voltak 2025. év végére a legkedveltebb számlacsomagok a Bankmonitor kalkulátor alapján, ami lényegében megegyezik a Topik eddigi ajánlásával:

Ezen táblázat a frissített összefoglaló tervezetbe, és az összefoglalóba is bekerül.Más:
Azt esetleg észlelte valaki, hogy az Erste George appban az összes korábbi sablon törlődött az app. frissítése után
-
Sziasztok!
Ez szerintetek mit jelent Gránitéknál, hogy “limitösszeg túllépés”?
Pontosabban kb 820ezer van a számlán és egy Rafi-ból indított 700ezres fiz. kérelmet szeretnék teljesíteni.

Délután folyamán egy ugyanezzel az összeggel, másik Rafi-ból indított fiz. kérelemmel semmi gond nem volt.
Most biztos az a gond, hogy este van és majd holnap napközben éberebb lesz a digitális banknak a rendszere.
-
RR-13
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
De igen, a Privilegium 2.0 Partner csomag esetén nincs illeték sem, teljesen 0 Ft-nak kell legyen kivéve, ha a havi jövedelem megjegyzéses utalási jóváírást nem megfelelően teljesíted (fentebb már beszéltünk erről), vagy a 4/B záradékban írtak alapján.
Erste Hirdetmény:
Partner feltételekkel: "0 Ft a tárgyhavi internetbankon, mobilalkalmazáson indított eseti és állandó forint átutalások díja,"
4/B Záradék:
"2020. március hónaptól a tárgyhónap utolsó napján 23:00 óráig könyvelt Azonnali forint átutalások esetén a Bank a Díjcsomag feltételteljesítése alapján kiértékelt díjat terheli, a 23:00-24:00 óra között könyvelt Azonnali forint átutalások esetén az Alap szinten meghatározott tranzakciós díj kerül felszámításra."Akkor is felszámítják az utalási díjat, ha az adott hónapban nem teljesíted az elvárt 225 ezret egy összegben, mert így arra a hónapra nem jár a partner kedvezmény.
Szerk.: Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan elolvasod/válaszolsz, még közben szerkesztettem, mert eszembe jutott, hogy nem teljesítetted a havi utalási feltételt egy összegben.
"11.30-án csak a banki terhelés volt…"
Akkor terhelik a díjakat, azoknak, akik nem teljesítették a feltételt. -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Megjött a válasz az Erste terhelésre

Az ön számlája Privilégium "2.0" Díjcsomag -Partner feltételekkel tartozik, aminek a kondícióit a Lakossági bankszámla és betéti hirdetmények 2.1. számú melléklete tartalmazza, melyet az alábbi linken megtekinthet:
https://gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={9FFFAEBC-DCB0-472C-B474-7441EBDE23F0}
„Internetbank és mobilalkalmazás
Eseti átutalás bankon belülre (7)
Alap szinten 256 Ft + + (0,45% max. 20 000 Ft)”
A +(0,45% max. 20 000 Ft) díjrész az átutalt összeg 50 000 Ft feletti részére kerül felszámításra.
A tranzakciós díjat külön-külön, a mindenkor hatályos Hirdetményben közölt mértékben számoljuk, majd hónapzáráskor egy összegben terheljük. Kérjük, hogy a díjterhelést ellenőrizze aktuális bankszámla
Nem úgy van vagy privilegiumnal nincs illeték?

-
-
nubreed
veterán
A CIB bank telefonos appja egyszerűen katasztrofálisan szar amióta van ez a legújabb változat. Ma volt 3 kártyás fizetésem (3 különböző helyen) egyről kaptam push üzenetet, pedig elvileg mindenről kéne, hogy kapjak. Aztán amikor megnéztem az üzeneteket magában az appban, ott már ott volt a 2 másik költésről is az üzenet, de mint mondtam ezek pushban nem jelentek meg.
Akkor, átutalásnál nincs már olyan lehetőség, hogy "Legútobbi" a régiben még volt. Fogalmam sincs, hogy hogyan lehet felvenni a partner adatbázisba új partnert. Ez amúgy valakinek meg van? -
azért a dkj a kiszemelt, mert valószínűleg hamarabb lesz elköltve ez az összeg, minthogy bankot akarnék váltani
-
sifarr
senior tag
mivel csak gránit folyószámláról menne be/ki ezért a többi nem előny számomra.
Egy szempontot ne hagyj ki, és az a kincstár mellett szól!
Ha később bármely okból ott akarnád hagyni a Gránitot, akkor nehezebb a váltás, ha az értékpapírszámlád is ott van.
A bakok pont ezt szeretnék: minél több szolgáltatást náluk vegyél igénybe (számla, hitel, megtakarítés, stb.), annál biztosabban maradsz tartósan náluk. Romló feltételek esetén/ellenére is. -
axioma
veterán
valoszinutlen, hogy jobb legyen a granitnal csinalni, max ugyanannyi:
1. kartyaval tudsz a mobilkincstarban dkj-t venni
2. nincs olyan dijtetel hogy allomanydij (konkretan nem atmenetileg nulla hanem nincs)
3. kiutalas (barmely magyar) sajat bankszamladra ingyenes
4. hosszutavu penznek nyesz is nyithato, ha van adod amibol visszaigenyelhetsz -
felteszem itt is a kérdésem, mert itt talán több a gránit-os:
van a topikban valaki, aki gránit-on értékpapír számlára vett dkj-t? volt bármi váratlan költsége?
van anyagi különbség, ha Gránit banknál nyitok értékpapír számlát és ott veszek dkj-t, vagy államkincstárnál? (Gránit folyószámlámra való ingyenes be és kiutalás már megoldott.)
-
RR-13
őstag
A Raiffeisen Bank kiadott egy módosított hirdetményt az Átutalás belföldön forintban [Eseti átutalás forintban] bankon belül és bankon kívüli tranzakciókkal kapcsolatban, hogy 2025. december 11-től a myRaiffeisen portálon ezen funkció átmenetileg nem elérhető.
Vagyis bizonytalan ideig nem lehet átutalást kezdeményezni a myRaiffeisen portálon, és az ott indított átutalás esetén átirányít a DirektNet felületre.Egyébként a myRaiffeisen felületen jelenleg csak a kártya részletei érhetőek el, a számláké nem, és még a számlatörténet sem.
-
RR-13
őstag
válasz
ripo05
üzenetére
Alapból a meglévő MC kártyához nem számolhatnának majd fel Platinum kártya éves díjat.
Fentebb azt írtam, hogy önmagában csak egy csomagváltással a meglévő bankkártya szerződés nem szűnik meg, és nem jön létre egy új bankkártya szerződés a Platinumra.
Ahhoz, hogy megszüntessék a meglévő kártyát, alá kell íratni egy felmondást, vagy a csomagváltási dokumentumon rajta kell, hogy legyen az is, hogy a kártyát kéred megszüntetni.
A meglévő MC kártya elvileg csak a csomagváltás hónapjában maradhat majd meg, mert a csomagváltástól az új csomagra vonatkozó kondíciók vonatkoznak.
A Prémium hirdetmény nem rendelkezik csak a Platinum kártya díjáról, tehát ebből következően a meglévő kártyát meg kell szüntetni csomagváltás napján/napjával, ami váltási kérelem beadásának napját következő hónap elseje.Szvsz. bankjogilag a csomagváltás alapból nem lehet egyenlő azzal, hogy automatikusan nyitnak megtakarítási számlát is, kivéve akkor, ha új nyomtatvány lesz a prémium csomag váltásához, és az is benne lesz, hogy Platinum kártyát kérsz, és megtakarítási számlát is.
A megtakarítási számlához külön kell rendelkeznie az ügyfélnek befektetési szolgáltatás és kiegészítő szolgáltatás nyújtására vonatkozó keretszerződéssel, ami egy csomagváltáskor automatikusan nem jön létre, ha nincs ez is rajta a csomagváltási dokumentumon.Tehát kizárólag szerződéskötéssel nyithat bank számlát az ügyfélnek, amihez külön számlanyitási kérelem, illetve megállapodás kell, ami rajta lehet majd a Prémium csomag váltási kérelmen.
Azt tudom elképzelni, hogy Prémium váltáskor az ügyfél elé tolnak majd kb. 5 db papírt, hogy írja alá, amiben benne lesznek az új szerződések, amiben a megtakarítási számla (kiegészítő keretszerződés) nyitási kérelem, és kártyaigénylés is, és esetleg a korábbi kártya felmondási kérelem is, ha nem a csomagváltási dokumentum fogja ezeket is tartalmazni. -
sifarr
senior tag
válasz
ripo05
üzenetére
Sima MC és prémium számla kombót nem találtam a hirdetményekben.
Feltehetőleg azért, mert nincs ilyen kombó.
A Gránitnél csak a két prémium kártya (Platinum és World Elite) rendelkezik önálló hirdetménnyel. Ezek a kártyák bármilyen számlacsomaghoz igényelhetők.
A sima MC kártyák díja az egyes számlacsomagoknál van meghatározva. Korábbi, már lezárt és nem igényelhető kártyák esetében az éves díj olykor eltérő a különböző számlacsomagoknál. Újabban már törekszenek az egységesítésre.
A prémium számlacsomagnál nincs sima MC-hez díj meghatározva, azaz egy sima MC kártya nem (elérhető) része a számlacsomagnak. Prémium csomaghoz prémium kártya jár.
Ha nyitsz vagy más csomagról módosítasz prémium csomagra, akkor - mert része a csomagnak - nyitnak megtakarítási számlát is, ha nem akarnád akkor is. Így - szerintem - kapsz platina kártyát is automatikusan. Váltás esetében is, és a sima MC kártya megszűnik. -
ripo05
tag
válasz
axioma
üzenetére
De szerintem ez inkább a Cofidis takarékszámlával versenyzik. Az pedig 3,5%. Ráadásul ugye a cofidis-es nincs benne az AFR-ben. Ha hétvégén kell a pénz akkor az már pénteken 14 előtt el kell indítani.
Ez pedig gondolom sima átvezetés, ha kell a pénz.
Persze jó lenne, ha ezt valaki megerősítené.
Én is gondolkodom ezen a számlaváltáson, csak ez platinum kártyás dolog zavar. Nekem bőven jó, ami most van (nem dombornyomott MC.)
@RR-13
Ha maradhat a régi bankkártya, akkor mi lesz annak az éves díja? Sima MC és prémium számla kombót nem találtam a hirdetményekben. -
axioma
veterán
válasz
Protonmail
üzenetére
az megvan, hogy ez brutto kamat? a nettojanal (hm, bruttonal is, csak visszavaltasi ido kerdese) meg a dkj is jobban hoz, idotavtol fuggoen mas allampapirok is szoba jonnek (kamatado/szocho nelkuliek mind)
-
RR-13
őstag
Ja ezt a hülye szabályt ismerem, de nekem pl. eszembe nem jutott, hogy ez miatt lehet valakinek most díja, mert mi általában a hónap közepén (1 napon) utalunk mindent, csak a K&H számlára utaltuk az 500-at, hónap utolsó munkanapján, de ha az a hónap utolsó napja volt, akkor is du. 4-ig elutaltuk.
Jó, hogy beírtad ide, mert legközelebb már nekem is eszembe fog ez jutni.
Most felhívtam a Gránitot, mert a NYESZ számla miatt lett volna kérdésem, de azt sem tudta az ügyintéző miről beszélek (idézem: "nem hallottam még róla").

Az akcióról sem tudott, inkább visszahívást akart ígérni, de minek....
-
Pew
tag
Na jó ezt megírom, érdekes, hátha új infó nektek.
Nekem is terhelt novemberre az Erste utalási díjat a Privilégium 2.0 Partner csomag ellenére.
Nem rendszerhiba volt hanem hiába ingyenes az utalás szinte mindig, ilyenkor nem:
“Ugyanakkor felhívjuk szíves figyelmét
arra, hogy 2020. március hónaptól a tárgyhónap utolsó napján 23:00-24:00
óra között könyvelt Azonnali forint
átutalások esetén az Alap szinten
meghatározott tranzakciós díj kerül
felszámításra.
A hivatkozott hirdetmény értelmében az
Eseti forint utalás bankon kívülre
Internetbank és mobilalkalmazáson keresztül 285 Ft + (0,45% max. 20 000
Ft) dijba kerül.”És igen igazuk volt, pont ilyenkor szórakoztam a zsebekkel és utaltam. De korrekt módon (gondolom most az egyszer) visszatérítették az összeget.
Elég részletesen átnéztem a hirdetményt hogy me fussak bele ilyenbe aztán mégis…
-
RR-13
őstag
Közben kikerestem a keretszerződés Gránit Bank által leírt fogalmát az ÁSZF-ben, hogy pontosan tudjam idézni:
Keretszerződés:
a pénzforgalmi szolgáltató és az ügyfél között létrejött olyan a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására vonatkozó megállapodás, amely egy adott időszakra vonatkozóan meghatározza a keretszerződésen alapuló fizetési megbízások, illetve fizetési műveletek és egyéb pénzforgalmi, elektronikus és bankkártya szolgáltatások lényeges feltételeit, ideértve a fizetési számla megnyitását is.
Tehát, amit fentebb írtam az számomra logikus következtetés is volt, mert egy csomagváltáskor a keretszerződés nem változhat a bankkártyával összefüggésben, csak a csomag típusában. Ez a csomagváltás egy megbízás (módosítási kérelem), és nem egy új szerződéses megállapodás.
A csomagváltási nyomtatványon is ezek vannak:
Mivel ezen csomagváltási megbízás nem tér ki a bankkártya típus változtatásra, felmondására, vagy igénylésre, ezért nincs mi alapján legyártani a Platinum kártyát, vagy megszüntetni a korábbi MC kártyát, mert ahhoz minimum külön megbízás kell. Hogy köteleznek egy ügyfelet arra, hogy írjon alá egy igénylést, vagy megszüntetést, ha nem akar
(persze, akkor elvileg mondhatja a bank, hogy ha nem kérünk Platinum kártyát, akkor nem módosítja a csomagot, de azt meg meg kell tennie, mert a megbízásban ezt vállalta)
Egyébként kb. senki nem tud ott se semmire válaszolni. Pedig márciusban még elég gyorsan tudtak válaszolni a kérdésekre.. mi történt az óta, nem értem.
Mindenki maga döntheti el, hogy megpróbálja-e a fentiek ismeretében a csomagváltást Prémiumra. Aztán szerintem ügyintéző függő lesz, hogy melyik akar majd Platinum kártyát igényeltetni, vagy melyik nem, illetve ki mit mond a korábbi kártya megtartásával kapcsolatban is.
-
RR-13
őstag
válasz
ripo05
üzenetére
Ha te így gondolod, akkor nincs kérdés, akkor, ha esetedben esetleg nem maradhat a korábbi kártya, akkor te nem fogsz meglepődni.

Az én értelmezésem szerint keretszerződés kizárólag számlanyitáskor jöhet létre, és mivel a csomagváltásnál nem jön létre keretszerződés, ezért nem kell Platinum kártyát igényelni, és a csomag típusán felül más nem változik, tehát a korábbi kártya is megmaradhat (szvsz.).
A hirdetmény a keretszerződés kötelező elemeit írja le, ami nem a csomagváltás eseteire vonatkozik, hanem egy új számlanyitás esetére, mivel keretszerződést ír.Továbbá a Kamat Plusz hirdetmény 5. oldalán is benne van ez a "kötelező" rész a kártyával kapcsolatban, hogy ebben a csomagban is kötelező egy bankkártya.
Viszont, amikor márciusban átváltották a csomagom, mindenki azt mondta erre, hogy az csak az új számlanyitásra vonatkozik, meglévő csomag átváltásnál nem kell kérnem kártyát, akkor sem, ha nincs élő bankkártyám, mert a keretszerződés nem változik.Szóval nem kitaláltam a dolgokat, hanem tapasztalatból, gyakorlatból, és valós tájékoztatások alapján írtam le mindent, fentebb is.
Az, hogy a Prémium számlánál a valóságban, hogy fognak eljárni, most még elég kérdéses, mert tapasztalat sincs ezzel kapcsolatban.
Most megkérdeztem ismét, de ez az ügyintéző sem tudta, a felettesét kérdezte meg. Aki azt mondta hogy kötelező Platinum kártyát igényelni, amint megtörtént a csomagváltás, ami egy marhaság szerintem.Az biztos, hogy ha a meg akarják oldani, akkor megtudják Platinum kártya igénylése nélkül is oldani a csomagváltást.

-
RR-13
őstag
válasz
ripo05
üzenetére
A Bank sem tudja erre a választ.
Mindenki mást mond. 
Az egyik ügyintéző szerint átváltásnál maradhat a korábbi kártya, és nem kötelező Platinum kártyát igényelni, a másik szerint váltáskor is kötelező a Platinum kártya, és egyébként nem is lehet bankszámla aktív kártya nélkül.Amikor megkérdeztem, hogy hol van az leírva, hogy egyik típusú számlacsomag sem lehet aktív kártya nélkül, akkor nem tudta megmondani egyik szabályzatból sem.
Közöltem vele, hogy 2,5 éve nincs kártyám, és márciusban azt mondta a másik ügyintéző, és a Westendben, amikor a Sztárt Kamat Pluszra váltottam is, hogy váltásnál nem kell kötelezően kártyát igényelni, akkor sem, ha nincs kártya a számlámhoz.
Az ügyintézőnek (és amit Te kiidéztél "kötelező") résszel kapcsolatban azt mondtam, hogy az a számlanyitással összefüggésben van írva a hirdetményben, nézze meg, hogy felette mi van írva. Na erre semmit nem tudott mondani.
-
RR-13
őstag
válasz
tonyrulez
üzenetére
Dec. 3-án már írtam én is erről itt, és itt is, hogy ingyenes lett a Gránitnál a csomagváltás.
Idén március közepén váltottam Kamat Pluszra, de csak 1 héttel később számították fel az 1.000 Ft-ot (azonnal helyett), amire rákérdeztem panaszban, mert már nem is számítottam a terhelésre, és mivel nem azonnal terhelték, ahogy kellett volna, ezért jóvá is írták. És én most csak ezért nem vagyok ideges, azért mert ingyenessé tették.
-
Peter.70
addikt
válasz
ripo05
üzenetére
Mondjuk engem egyenlőre azért nem zavar a ATM felvétel, meg a kártya, mert egyébként is platina kártyám van. Aminél a 4 ingyenes kp felvétel adott
Ezzel együtt a havi díj 2975-re jön ki
Az általad emlitett Kp felvétel kimondottan a prémium számlához való platinum kártyára érvényes [link] -
ripo05
tag
válasz
Peter.70
üzenetére
2 dolog ezzel a Gránit prémium csomaggal kapcsolatban.
- Az ingyenes készpénzfelvételeknél (belföldi, küldöldi egyaránt) akciósan van írva az ingyenesség december 31-ig. Persze ezt valószínű majd hosszabbítják. De a Bajnok plusznál, ilyen nincs, igaz csak belföldi van.
- Prémium hirdetmény 2. oldalán van: A Gránit Prémium számlacsomaghoz kapcsolódó pénzforgalmi keretszerződés kötelező része ... a Gránit Platinum bankkártya ... .
Biztosak vagytok benne, hogy maradhat átváltás után egy másik kártya? -
tonyrulez
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Eddig 1000Ft volt a számlacsomag váltás, most ingyenes:

Annyiban tud többet hogy alapkamat-1,7%-ot ad megtakarítási számlára. Mivel valamennyi pénzt ígyis úgyis kell tartani a számlán, bármi közbejöhet, az simán kitermeli most még az 1400Ft-os havidíjat is. Gáz akkor lesz ha alapkamatot csökkentenek.
Illetve külföldi ATM-ből is első 2 KP felvétel díjmentes. -
RR-13
őstag
válasz
Peter.70
üzenetére
Miért szűnt volna meg?
Az oldalukon nem teljes a jelenlegi ajánlásos kínálat, de ezért még nem szűnt meg a többi.A hirdetményben is benne van az összes korábbi számlacsomag, ami 2025. novemberben is elérhető volt még.
Sőt a számlanyitáskor is felajánlja még mind a 12 számlacsomagot (a speciálisakkal együtt), így a régi Sztár mellett, a Digitális, Digitális Plusz, a Bajnok, a Bajnok Plusz csomagokat is.

-
tonyrulez
őstag
Hmm, ez a Gránit Prémium most megmozgatta a fantáziám. Nemrég váltottam Bajnok Pluszra (nem sokkal azelőtt hogy ingyenessé tették, hogy csesszék meg), és ezt a +400Ft-os extra havidíj felárat jó alacsony jegybanki alapkamat mellett is kitermeli - ha meg annyira lemenne, akkor 6 hónap után ingyen vissza lehet váltani Bajnok Pluszra. Tényleg csak a Platinum kártya megkerülése a kérdés.
-
RR-13
őstag
A Gránit Banknál 2025. december 31-ig van egy Nyugdíj-előtakarékossági Számla akció.
A NYESZ akcióban pl. Max.20 ezres jóváírást kaphat az (2026. január 31-ig történő jóváírással), aki minimum 100 ezret befizet 2025. dec. 31-ig az új NYESZ számlájára.
A NYESZ szerződést minimum 24 hónapig meg kell tartani, annak érdekében, hogy a max. 20 ezres jóváírást ne kelljen visszafizetni.Ma megjelent Androidra egy új Gránit app. verzió (19.0), amiben külön is látható a menüben, a NYESZ számla igénylési ikonja.
-
RR-13
őstag
válasz
Protonmail
üzenetére
Elviekben működhet ez a forgatókönyv igen.
Szvsz. nem fog megszűnni a MC kártyád, ha átváltod a Prémium számlacsomagra, mert a Prémiumhoz csak az új számla megnyitásánál kötelező igényelni Platinum kártyát, de azt később ott is lemondhatnád (főleg, ha a hűséget kivárod rá). -
Protonmail
csendes tag
Gránit Prémium számlacsomagot szeretnék igényelni, hogy a megtakarítási számlát (a magas látraszóló kamat miatt) igénybe vehessem.
Platinum Mastercard bankkártyára nincs szükségem, a szelfis számlanyitási bónuszért viszont valamilyet igényelni kellene. (A Prémium számlacsomagnál csak ez a bankkártya igényelhető.)
Arra gondoltam, hogy szelfis számlanyitással nyitok egy Gránit Sztár bankszámlát, igényelek egy Mastercard Standard (nem dombornyomott) bankkártyát, majd számlacsomagot váltok Prémiumra.
Működhet ez a forgatókönyv? Vajon a Gránit Sztár csomaghoz igényelt Mastercard Standard bankkártyám megszűnik a számlacsomag-váltás során? -
kopeter1982
csendes tag
Viszont érdekes, hogy MBH-nál bizonyos kártyákkal naponta 9 milliót is be lehet fizetni naponta, pedig ott sem tudod igazolni az eredetét:
https://www.mbhbank.hu/lakossagi/atm-szolgaltatasok
(Nyilván a max. bankjegyszám miatt nem egy tranzakcióban.) -
RR-13
őstag
A Raiff meghosszabbította az Őszi vásárlási visszatérítési akcióját 2025. december 30-ig.
Mellette meghirdetett egy Évzáró számlanyitási akciót (20.000 Ft jóváírással), ami összevonható az őszi vásárlási visszatérítési akcióval (max. 50.000 Ft visszatérítéssel).A Hirdetmény 63. oldalán olvasható a 20 ezres számlanyitási akció.
-
RR-13
őstag
Az Erste hirdetmény 5. oldal alján, csak darabszám limitet ír az Ersténél. Gondolom te is ezt nézted. És, ahogy írod a kapacitás függvénye is lehet a befizetési darabszám.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
3-4M Ft közötti összeget be lehet fizetni ATM-en keresztül? Pmt-hez tartozó tulajdonosi nyilatkozatom van (szerződéskötéskor történt), fennakadhat bármin?
Vagy a pénztári befizetés a biztos? Ha nem muszáj ezért nem foglalnék időpontot + várnék, hanem elintézném ATM-nél itt helyben.
-
RR-13
őstag
Nekem nincs CIB számlám, én csak a frissítések érkezése miatt tartom a telefonon az appot, és a mentések miatt, ha valakinek kell egy korábbi verzió, de ténylegesen használni nem tudom belépés hiányában.
Viszont azt láttam, hogy most elég gyorsan jönnek ki az új verziók.
-
sifarr
senior tag
Mivel a CIB 0.663%-ot számol fel az 50k feletti részre, a darabokban utalást kb. előfeltétele a számla értelmes használatának.
24 éve CIB-esként mondom:
ha bármely okból nem tudsz valamely bankmonitoros számlát nyitni, akkor Wise. Csak a tr. illetéket hárítják át 50k fölött. Feltétel nincs, fizetést lehet rá utaltatni, az app jó - és gyorsabb az 50k-s ismétlés is.
-
sifarr
senior tag
-
-
Benhill
senior tag
Erstenél nem szarral gurigáznak, ma 16 körül új személyit és lakcímkártyát töltöttem fel, nagyjából 5 perc után elfogadták a kérelmem és már az új látszik appban.
-
Simia
junior tag
válasz
dattila
üzenetére
Vigasztalhatatlan vagyok.
Eddig egy utalás megismétlése (pl. mert 50k-s csomagokban akarsz illeték nélkül utalni) 4 tappintás volt. Az update óta már 8 tappintás, és ráadásul lassabb is.
Mivel a CIB 0.663%-ot számol fel az 50k feletti részre, a darabokban utalást kb. előfeltétele a számla értelmes használatának.
Nem tudom elképzelni, hogy ez véletlen volt
. -
Egyébként volt itt téma hogy mi volt az Unicreditnél ez a kriptikus megjelölésű jóváírás.
Most letöltöttem a legutolsó havi kivonatot, ahol az alábbi olvasható:Magyarázat az esetlegesen megjelenő "önkéntes váll sz díjvissz" tételhez:
A Bank a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívására önkéntesen vállalta, hogy a 2025. március 1-jei inflációkövető árindexálásban érintett lakossági fizetési számlával rendelkező ügyfeleinél a 2025. március 1. és május 1. közt érvényesített díjnövekményt egy összegben visszatéríti érintett ügyfelei részére. E visszatérítés összegét írta jóvá bankunk az Ön számláján.Érdekes mert nekem 0.00 forintot vontak le az adott időszakban (mivel ingyenes a számla) de jóváírtak 234-et...
-
cocka
veterán
emlekeim szerint a fizikai bankfiokkal sem voltam soha elorebb. Barmit el akartam volna intezni, az ugyintezo szerint telefonalnom kell es a call center fogja elintezni. Ok vagy nem tudjak, vagy nincs lehetoseguk.
És melyik bank volt ez, ha szabad érdeklődnöm? Nevezzük már nevén!

-
cocka
veterán
Gondolom arra is megkérték már, hogy igazolja lakcímét. Ami mondjuk érdekes lehet budapesti címmel, ha brit lakhelyet várnak. De hát ők tudják.

Én meg hülye vagyok, amiért ezt megtaláltam az ÁSZF-jükben és felhívtam a figyelmed a szabályellenes magatartásra.
És az ilyen ügyfelek szoktak aztán hőzöngeni, hogy zárolták a számlát, ülnek a pénzemen és társai...
De én nem szóltam.

-
mrots
tag
válasz
pdr755
üzenetére
"A Rev esetében az igazi baj egyébként az ügyfélszolgálat elérhetősége, katasztrofálisan sz r volta, stb. és nem a fizikai fiók hiánya."
Ugyan nem voltam mar bankfiokban sok eve, de emlekeim szerint a fizikai bankfiokkal sem voltam soha elorebb. Barmit el akartam volna intezni, az ugyintezo szerint telefonalnom kell es a call center fogja elintezni. Ok vagy nem tudjak, vagy nincs lehetoseguk.
Hajamra kenhettem a fizikai bankfiokot.
-
ripo05
tag
Jól értem a Raiffeisen hirdetményből, hogy a Visa kártya, amire cseréltek, az nem minősül új kártyának, tehát nincs 0 Ft első éves díj és a 11/27-es lejárat esetén az első éves 1,5 milliós vásárlást 2026 november végéig kell produkálni az ingyenességhez?
-
zsola400
senior tag
Ha lemented a korábbi app verziót akkor igen, a Play Áruházból csak a legfrissebb verziót tudod letölteni. A Play Áruházban kapcsold ki az automatikus frissítést, ha nem szeretnéd, hogy frissítéseket megkapd, ezt manuálisan egyenként el tudod majd indítani amelyikre szeretnéd.
-
-
Ha véletlenül frissíteném a CIB applikációt, akkor egy törlés után újra regisztrálással vissza lehet állni egy korábbi verzióra?
-
-Skylake-
addikt
válasz
pdr755
üzenetére
"Mivel valaki itt a fizikai fiók hiányát kifogásolta.
Az a Revolutnál nincs és nem is lesz mert az üzleti modelljük ilyen, hasonlóan az említett (Mo-n nem jelenlévő!!!) app-alapú bankokhoz."ez annyira de annyira igaz, hogy konkretan mar azt is lehet tudni a magyar Revolut fiokrol, hogy a Kalvin ternel nyilik majd.
-
cocka
veterán
válasz
pdr755
üzenetére
Gond egy szál se, az AI botot majd úgy sem lehet felelősségre vonni, hiszen kit veszel elő, ha félretájékoztat?
Izgalmas kérdés ez, különösen a banki szektorban, ahol egy-egy félretájékoztatással a pénzedet kockáztatod.

Ennyi erővel, ha keveset is, de jobb fizetni egy magyarországi banknak, mint hozzájuk lapátolni a pénzed. Szerintem sok ember nem képes ezt a Revolut dolgot a helyén kezelni. Elég sok helyen megy ez a Revolut-tukmálás meg rádumálás, mintha egy fintech cég kompletten kiválthatná az összes banki szolgáltatást, holott ez korántsincs így.
Mindenesetre sok sikert kívánok nekik, de akkor sem sírnám tele a párnám, ha kompletten lemondanának Magyarországról.
-
Sehol egy szóval nem állítottam hogy ezek Mo-n szolgáltatást nyújtó bankok. Csak arra szolgáló példaként említettem meg őket hogy a digitális bankok jellemzően fizikai fiók nélkül üzemelnek (ahogy a revolut)
Mivel valaki itt a fizikai fiók hiányát kifogásolta.
Az a Revolutnál nincs és nem is lesz mert az üzleti modelljük ilyen, hasonlóan az említett (Mo-n nem jelenlévő!!!) app-alapú bankokhoz.
Mindenki ennek ismeretében eldöntheti hogy neki ez így jó vagy nem. Van akinek meg fog felelni van akinek nem.
A Rev esetében az igazi baj egyébként az ügyfélszolgálat elérhetősége, katasztrofálisan sz r volta, stb. és nem a fizikai fiók hiánya.
Kérdés hogy attól hogy a jövőben magyarul is rendelkezésre áll majd, változni fog e bármit is. Lehet hogy szimplán üzembe állítanak egy magyar nyelvű AI botot aztán csá (a revolut ufsz eddigi minősége alapján kinézném belőlük) -
cocka
veterán
válasz
pdr755
üzenetére
Ennyit a Monzoról:
You must be a UK resident to have a Monzo account.
Ennyit az N26-ról:
We offer our accounts in the following countries: Austria, Belgium, Denmark, Estonia, Finland, France (not available for residents in the DOM/TOM), Germany, Greece, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden & Switzerland.
Valahogy Hungary nincs a felsorolásban.

Starling szintén bukó:
Be a resident in the United Kingdom and hold the right to reside in the United Kingdom.
Ez a hasonló bankok (Revolut, N26, Monzo, Starling etc) üzleti modelljével jár hogy fizikai bankfiók egyiknél sincs.
De egyik sem állítja magáról, hogy magyarországi bank.
-
A Revolut fog magyarországi számlaszámot nyújtani jövőre és az azonnali átutalás rendszerhez is csatlakozni fog.
A jóváhagyás feltétele volt hogy magyar nyelven is elérhető ügyfelszolgálat legyen.
Fizikai bankfiók nyitásáról sosem volt szó, csak annyi volt a kérdéses hogy külön leányvállalat legyen e vagy pedig a Revolut Bank UAB magyarországi fióktelepeként jegyezzék e be.
Ez a hasonló bankok (Revolut, N26, Monzo, Starling etc) üzleti modelljével jár hogy fizikai bankfiók egyiknél sincs. A felhasználó kell hogy mérlegelje hogy jó ez neki így vagy nem. -
-
cocka
veterán
Szerintem ez még lófütty, mert a Wise-nak pl. már eddig is volt pesti fióktelepe. Ott sincs ügyfélfogadás meg semmi pórnép számára elérhető személyes szolgáltatás, tehát... Ja meg GIRO számlaszámot is előbb adott, mint a Revolut.
Nem a kútba pottyantottak, csak a kávájára.
Ha valami pénzügyi szervezet magyarországi bank akar lenni, az a minimum, hogy legalább Budapesten legyen egy bankfiókja, ahova lehet menni személyesen is panaszkodni (magyarul). Amíg ez nincs addig az csak egy harmatos lepkefing.

-
lemusz
addikt
Na jött ma reggel egy sms, hogy felülvizsgálták a tranzakciót (nem tudom miért egyes számban, összesen vagy 4x is próbálkoztam) és ha még mindig szeretném, akkor rögzítsem újra. Most kipróbáltam és minden rendben, végbe ment az utalás. Hamarabb is jelezhettek volna, még jó hogy nem reggel akartam oda menni, a semmiért mentem volna be még idegesebb lennék. Most meg csak remélni tudom, hogy extra díjak/illetékek stb nem lesz a sok belépkedés/próbálkozás miatt. Miért van az az érzésem, hogy betették hétvégére valami MNBs kamatozásra a látra szóló pénzem és azért nem lehetett utalni? Na mind1.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Eladó alaplap + processzor + memória + hűtő
- 130 - 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az Erstére nem jellemző ez, ami a CIB-re.

Mindenki mást mond.