- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
v.attis
őstag
Nem tudtok olyan topicot, ahol gyártóspecifikusan foglalkoznak tévékkel?
Jelenlegi tervek szerint Panasonic és LG plazma van a palettán 50" körül. Az egyik kb 60 rugóval olcsóbb és jó lenne olvasgatni róla, hogy vajon a másik annyival jobb is, mint amennyivel drágább? -
v.attis
őstag
Most, hogy jobban megnézem a gomb felirata: LFE TRIM
A használati utasítás semmi használhatót nem ad. Egyes műsoroknál olyan hatást érek el vele, mint a régebbi, vagy más tipusú készülékeken a "loudness" gomb, tehát hangosabb, erélyesebb, tisztább hangot ad. Viszont másik lemeznél meg brutális 'izét' csinál. Hozzáteszem, csak az optikai vagy koax bemenetek használatával működik, ami nálam csak egy dvd lejátszó (koaxon). Olyankor a kijelzőn el is tűnik a SW felirat és az LFE jön ki helyette és bár működik a szub láda, a kijelzőn sehogy sem lehet visszahozni az WS-t.
Annál a lemezél, aminél jól működik, ott irtó jó hangzást csinál. Olyan mintha másik erősítő lenne... -
v.attis
őstag
System fidelity HT-R405 erősítőm van és van aktív szubom, meg nagy álló hangfalaim. Az erősítőn egy szub kimenet van, a Canton AS-10-es szubon két bemenet de csak az egyikre dugom rá a szub kábelt.
Namármost, az erősítő távirányítóján van az LFE gomb. Ez egyik esetben valami borzalmas hangos, torz basszust kever a rendszerbe, a másik lemeznél meg semmit nem csinál. Alapbeállítás 0 és le lehet venni -10 -re az LFE beállítást.
Jól értelmezem-e én, hogy ez nem túl hasznos funkció abban az esetben, ami nálam is fennáll, hogy megvan az egész 5.1-es hangfalszett? Elvégre itt van bőven ami kiadja a mélyeket, összesen 3 darab 25 centis mélyhangszóró van a frontokban és a szub-ban.
Ellenben van olyan műsoros dvd-m amiben nagyon sokat segít az LFE használata. Nagyon változó, gondolom az éppen nézett-hallgatott műsortól függ.
Lehet, hogy jobb lenne békén hagyni azt a gombot? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nagyon nem ide illő kérdés, de a digis topicban nem válaszolnak rá. Ezért megközelítem az erősítő oldaláról.
Szóval Digi tv:
A hunyadi kétkártyás beltérit kötötte már össze valaki házimozi erősítővel optikai kábel segítségével? Megéri venni egyet, ha éppen nincs ilyen kábelem? Valamivel jobb lesz a hang? Tudom, hogy nem sugároznak hifi minőségben, de azért valami változást csinál? Van itthon sima RCA kábelem, most azzal van összekötve; egyedül a UTV-nek van jó hangja, a többi fos!
Mondjuk a UTV sem jó, csak az a legjobb.... -
v.attis
őstag
Az erősítőm nem küld ki teljes hangtartományt minden üzemmódban, tehát ugyanazzal a beállítással a rádió nem szól sehogy, de a tv hangja meg nagyon szépen és hangosan. Dvd-ről sem minden szól szépen.
Ez mitől lehet? Biztosan valami beállítás tehet róla, de vajon mi? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
A búgó aktív mélyládám problémája továbbra is fennáll, pedig már kivettem a kábelt a kábelcsatornából, és nincs semmilyen elektromos eszközhöz közel. It a kábel lesz a ludas! Nem tudom milyen, de nem a legvékonyabb kábel, elektromossági üzletben vettem direkt hangfalkábelnek árulják. 170 Ft volt métere, de amivel meg tökéletesen megy ( vékony koax kábel 75 Ohm-os) az meg 35 forintos...!
Érdekes ez az elektronika! Szerintem még a szomszédból is összeszedi a zavarkeltő hullámokat!
Ti milyen kábelt használtok aktív szubhoz? Mert a mezei hangfalkábelem csődöt mondott!
Az a vicc, hogy a koax kábelt én csináltam kb 150 forintból. Kaptam egy szálas RCA videó kábelt is valamelyik készülékemmel a gyári csomagolásban, azzal is hiba nélkül megy! Amit direkt ilyesmire gyártanak, azzal meg nem jó... -
v.attis
őstag
válasz
bajnokpityu #33310 üzenetére
mi az a frekvencia amelynél már nem hallom az irányt?
-
v.attis
őstag
Ajjaj! Az nem lesz egyszerű! Akárhol vezetem minimum 2 csatornának a kábelei a konnektor és világítás vezetékével keresztezik is egymást valamint egy szakaszon egymás mellett futnak. A fal közepén is megmarad a keresztezés, ráadásul úgy mág randa is...!
Tényleg nem találtak még ki ilyesmire árnyékolást? Vagy csak rohadt drága? -
v.attis
őstag
válasz
Gombinyó #33293 üzenetére
Hát az idő oldotta meg. Neki is kb 10 perc kell és kikapcsol.
Ellenben újabb gondom akadt. Sajnos a mélyládát nem tudom elől elhelyezni, hanem a szoba másik végében a szembelevő falon. Tudom, hogy nem jó hely, de nagyon úgy tűnik, hogy nincs más megoldás, hacsak ki nem cserélem a bútorzatot. Vagy esetleg oldalra tudnám még kihelyezni, de azt azért nem szeretem, mert nagyon hallatszik, hogy oldalról jön a basszus.
Nem is ez a lényeg. Hanem:
Ahol a kábelnek futnia kell, ott vannak híradéstehnikai kábelek és sima elektromos hálózat kábele is. Éshát ezeket a zavarokat a hangfal, illetve a mélyláda szépen összeszedi és búg, mint az istennyila. Gondoltam kipróbálom árnyékolt kábellel és láss csodát: Semmi búgás!
Szóval milyen kábelezést tudnék használni erre? Vegyek sima koax kábelt? A vékonyabbik fajta pont belemegy a szerelhető RCA dugóba.
És később, ha meglesz egy kicsit normálisabb hangfalszettem is (most még bögreszettem van) vajon az is összeszedi a zavart? Jelenleg nem hallatszik bennük, gondolom mert nincs bennük semmi mélyhang. De ha egy normális hangfalszettem lesz, abban sem lesz mély a hátterekben?
Amennyiben konkrét kábeltípost tudtok erre a célra, akkor kérlek vegyétek figyelembe, hogy az egész szettem közel 100 rongyba fog kerülni, tehát nem tudom, hogy érdemes-e drága kábelbe ruházni. -
v.attis
őstag
Mire feltettem a kérdést megoldódott a probléma, de mostmár nem tudom törölni a hozzászólást.
-
v.attis
őstag
válasz
adamssss #33103 üzenetére
A legtöbb hangkártyának van vonalbemenete, amely többnyire 3,5 milliméteres Jack dugó. Kell egy kazettás magnó ami lehetőleg jó minőségű és van rajta vonal kimenet, többnyire deck-eknek van ilyen. Kell ugye egy digitalizáló (másnéven vételező, felvevő) szoftver és a gép amelyen ez tökéletesen elfut. Tehát egy jobb, komolyabb gépre lesz szükség, nem valami 10 éves alapgépre.
Szoftvernek ott az Audacity, egy magyar program, mely több formátumot is támogat és ingyenes.
Kábel valószínüleg egy Sztereo RCA-->Jack kell.Lehet, hogy jobb ha valakivel utánanézetsz, vagy Te magad keresel rá a neten és inkább letöltöd a zenéket valahonnan, mert a digitalizált műsor sem lesz jobb, mint az eredeti amiről átveszed.
Kedves fórumtárs ezt próbálta elmagyarázni csak rövíden.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Aki már őstag a fórumon, az tudja, hogy kb fél éve nagyszabású terveim voltak egy házimozi rendszerrel kapcsolatban. Nos azok tervek elillantak, főként anyagi okok miatt, valamint nem tartom praktikusnak egy több százezres rendszer megvételét, ha nem építem hozzá a helységet és hetente max 1-2 órát használom. Szóval marad egy alsó kategória, egyetlen kitétellel: frontnak valami ütősebb álló hangfal legyen.
Kezdetnek megvettem az erősítőt egy System Fidelity HT-R405-öst.
Most következnének az álló hangfalak. Ezért újra véleményt kérek két modellről és elsősorban olyanok válaszát várom, akik hallották mindkettőt, vagy legalább az egyiket és arról tudnak is néhány szót írni:
1. System fidelity
2. SAL
A véleményezésnél kérem vegyétek figyelembe, hogy egy darab eredeti lemezem nincs, tehát nem egy audiofil rendszer a cél, hanem egy olyan ami megéri a pénzét.
És kérem a sal-t is az véleményezze, aki már hallotta, nem az akinek előítéletei alapján Istenkáromlásnak számít e márkanév említése. -
v.attis
őstag
Lehet, hogy értelmetlen kérdést teszek fel, de az alternatívák miatt érdekel a dolog.
Megvan a terv egy drágább házimozira, melyben szerepel eddíg a Denon AVR-1910-es erősítő és a Kef c7 5.0 szett. Viszont hozhatja úgy a sors, hogy ha belegörbülök sem tudom összehozni. Ebben az esetben érdekelne egy olcsóbb verzió, melyből egyedül a Mission mv-8 5.0 szettje van meg.
A kérdésem, hogy ez a hangfalszett mit érdemel erősítőben? Mindenképp fontos lenne a zene is, tehát Denon, HK esetleg Marantz erősítőben gondolkodom és ezen variáció esetén nem zárkózom el a használttól sem. Pl Denonban nézegettem 1509, 1907-es modelleket, de nem tudok róluk semmit. -
v.attis
őstag
Hadd kérdezzem már meg, hogy a rengeteg dekóder közül egy átlagos felhasználónak mire van szüksége? Tegyük fel, hogy 5.1-nél soha nem lesz több hangfalam, mert még ezeknek az elhelyezése is nehézkes. Szóval, ha előre tekintünk és esetleg blúréj is lesz birtokomban, akkor mi az amit figyelnem kell a leendő erősítőmnél?
DTS és pro logic II az oké, ezeken felül? -
v.attis
őstag
válasz
m47rules #17729 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy türelem rózsát terem. Amennyiben a drágábbik megoldást választom, akkor arra 3 évet adtam magamnak, hogy teljesen az enyém legyen, ki legyen fizetve. Ha meghallgatás után megelégszem az olcsóbbal, akkor az 2 év. És ezeken felül lesz majd egyszer egy projektor és hozzá motoros vászon.
Szóval nem kapkodom el. Vannak itt olyanok, akinek 10 év alatt jött össze az amire azt mondják, hogy ez már házimozi. Nekünk könnyebb dolgunk van, mert rengeteg tapasztalatot, tanácsot, tippet kaphatunk. -
v.attis
őstag
válasz
m47rules #17674 üzenetére
Szia!
Esküszöm nem bántani akartalak, ha úgy vetted, akkor ezer bocs. Elmondom miért érvelek a komolyabb rendszer mellett.
Kb 3 éve vettem használtan ezt. 14 ezer volt. Azt hittem, hogy milyen nagy királyságot csináltam. Végülis tökéletesen kiszolgált amíg ment. Aztán kb 6-7 hónapja elkezdett vacakolni a dvd-je. Később teljesen beállt. A javítás nem lenne sok, mert a forgató része halt meg, de ha megcsináltatom, akkor nagy valószínüséggel nemsokára az olvasó egységben is hiba fog keletkezni. Gondoltam, sebaj, van még egy dvd lejátszóm, rákötöm és kész. Csakhogy ennek nincs a sztereón kívül semmi bemenete.
Ígyaztán ide keveredtem. Itt meggyőztek, hogy ne gondolkodjak kompakt rendszerben.
Megértem, hogy nincs pénzed, nekem sincs. Így most gyűjtögetek. Valószínüleg a terv a következő. Jövő nyáríg remélem összejön az erősítő ára és akkor megveszem az egész rendszert csak a hangfalakat hitelre fogom venni. Ennyi. Nekem jelenlegi árak szerint a plafon a 300 rugó, de ha meghallgatáson egy olcsóbb rendszer is kielégití az igényeimet, akkor az most kb 200 körül van. Mármint az amit eddíg számításba vettem.
Gondolkozz ezen is. Neked akkor már csaknem megvan az erősítőd ára. Ne hamarkodd el a döntést. -
v.attis
őstag
válasz
jones965 #17665 üzenetére
Nekem aztán ne mond! Elég szarul állok én is! Alíg forrja ki a fizu a lakáshitelt!
Viszont pontosan tudom, hogy a fent említett bögreszett milyen hátrányokkal rendelkezik. Nekem még mindíg az van és behalt a dvd benne. Így gyakorlatilag a tv-t tudom kicsit erősíteni rajta és a rádiót hallgatom. Ezért gondoltam, hogy elég a hülyeségből és veszek külön álló részeket, akkor jöttem a topicra.
Nem akarom fikázni a szegényeket, lehet, hogy jövő hónapban már én sem tudom majd fizetni a hitelt, tudom, hogy lehet rosszul járni a kompakt rendszerrel és ha már én megbántam, akkor legalább mások tanuljanak a hibámból.
És ha nincs lóvé? Akkor van idő. Én is gyüjtögetek, aztán majd lesz valami. Ha nagyon összegyűlik, akkor nagyon jó lesz a vége. Ha nem gyülik, akkor nem lesz olyan jó... -
v.attis
őstag
Puszta tájélozatlanság. Amíg nem jöttem erre a topikra, én sem tudtam, hogy ilyen méretekben is gyártanak házimozit, én is azt hittem, hogy egy drágább bögreszett, az jobb és kész.
Azóta rengeteg videót, termékismertetőt, tesztet elolvastam, megnéztem és mostmár nem kéne bögreszett, ha utánam dobnák se...! -
v.attis
őstag
Ne tessenek leharapni a fejem, de egy médialejátszó pontosan mit takar? És mire való?
-
v.attis
őstag
Nekem a műanyag van 2db. Semmi gondom nincs vele. Esetleg, ha elviszed a kábelt valami műszerész barátodhoz akkor ki tudja mérni, hogy hol van benne a hiba és meg is lehet javítani. Én magamnak csináltam ilyen kábelt 12 méterest utp kábelből. Nem egy csúcsminőség, de a célnak megfelel.
-
v.attis
őstag
Ha a hosszabbító nélkül minden rendben akkor az új cuccokkal van a baj. Egyenként kiszeded és meglátod melyik a szar. Nekem is van jack elosztóm, a vasműszakiban vettem 204 forintért, tökéletes, semmi baja nincs. Nem hiszem, hogy az ár a döntő.
Esetleg még előfordulhat, hogy az erősítő valamilyen szinten kavar, ha kihúzod az elosztóból még akkor is szar a fülhallgató?
-
v.attis
őstag
válasz
Honduras #17289 üzenetére
végülis, ha csak ülve a gép előtt körbepakolod magad, akkor jó lehet. Szerintem túl nagy szobába nem jó, vagy túl messzire tenni a hallgatási helytől.
Nekem a gépem körül jelenleg egy philips házimozi van (beszart a dvd-je de erősítőnek jó), a minősége nem túl jó, de hangos. Mivel nem ezen filmezek, arra jó, hogy böngészés közben bekapcsolok valami zenét. -
v.attis
őstag
válasz
Honduras #17286 üzenetére
Egyiket se.
Attól függ, szerintem, hogy mire, hova kell?
Egy számítógéphez jó lenne bármelyik (mondjuk nekem a philips tetszik).
Ha van házimozid és ahhoz kellene, akkor felejtsd el őket, ezek játék cuccok. Képen nagynak látszanak, de kis pici akármik.
A vaterán használtan szokott lenni aktív szub. A múltkor volt 18-ért Yamaha. Akármilyen gagyi is, ezeknél jobb. -
v.attis
őstag
válasz
Honduras #17281 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, mert az autós szubcsöveket elég olcsón mérik. Szerintem a tápegység elég húzós lehet. A múltkor a kocsimban megszünt a benzin továbbítás. Az AC pumpát kipróbáltam akku töltővel. Csak reszketett, de nem ment. Aztán rátettem aksira, egyből működött. Szóval a tápellátás szerintem nem egy egyszerű dolog, problémát jelenthet.
Lehet kapni erősítőket szub-hoz. Azt megveszed beszereled és lehet nem is jó. 20-30 ezerért meg kapol használt kész mélyládát. -
v.attis
őstag
A HK erősítők típusszáma elárul valamit, van jelentésük? Vagy az árból és a leírásból lehet megtudni, hogy mikor gyártották és milyen kategória?
-
v.attis
őstag
Sanci! Elment a táblázat!
-
v.attis
őstag
Hát az egyik maximalizmus az ár, a másik a minőség.
Akkor evezzünk békésebb vizekre, mert én már unom ezt a vitát.
Szóval egyik beírásban szerepelt, hogy láncban kell gondolkodnunk, mindennek passzolnia kell egymáshoz.
Ezt figyelembe véve, vegyük sorra az alkotóelemeket.
Lehet soha nem lesz bluréj lejátszóm, csak egy max 10-12 rongyos dvd lejátszóm. Valószínűleg a kef c7 szettem lesz majd jövő ilyenkorra a szobában. Egy ilyen felállásban is érdemes felső-közép kategóriás erősítőt a rendszer lelkének megtenni? Most ne gondoljunk föltétlen a későbbi bővítésre, mert a gyerek nő, iskoláztatni kell, a ház az autó kopik, romlik..stb. A mai világban az is haladás, ha meg tudunk őrizni egy adott szintet.
Tehát alsó kategóriás elemek mellé egy felső kategóriás erősítő még passzol? -
v.attis
őstag
eddíg legalább 3 alkalommal írtam le, hogy ha meglenne a zsé rá (tehát január lenne) akkor belemennék egy meghallgatásba, ergo, ha úgy ítélném meg, lehet megvenném. Nem a 70 ezren volt a hangsúly, hanem azon, hogy lehet két hónap múlva mindkettőnknek igaza lesz és hiába koptatjuk most a billentyűket.
-
v.attis
őstag
válasz
Vikthor #17114 üzenetére
Szerintem itt már régóta elvekről beszélünk, nem erről a két erősítőről. Itt a fiúk, főleg BBéci abszolút maximalista, én pedig nem. Itt ez a különbség van és ebből fakadt a vita. Más a fülünk, más a lakásunk, más a lejátszónk. Ha BBéci nem ezzel foglalkozna, valószínüleg soha nem mondaná meg, hogy jobb-e az egyik a másikhoz képest. Érthető, hogy tudja mit keressen, mi a jó abban amit hallgat és tudja mi ennek az egésznek a csúcsa. Ezért tisztelem is a véleményét.
De azt sértőnek és önbíráskodásnak tartom, hogy valakit azért fikázzunk, mert annak más elképzelése, más tervei vannak. Én nem azért maradtam meg a Denonos elképzelésem mellett, mert ilyen balf*sz vagyok. Jó, lehet mások szerint igen. Azért nem módosítom a tervemet, mert:
-még rengeteg időm van a végleges döntést meghozni
-lehet, hogy hitelre tudok csak venni erősítőt és az árúhitelek jóval kedvezőbbek, mint a személyi kölcsön.
-félek a meghibásodástól. Valószínüleg egy magasabb kategóriás készüléknek nem olcsó a javítása sem.
-nekem nem ez az életem! Rengeteg fontosabb dolog van ennél és nem arra teszem fel a mindennapjaimat, hogy most egy erősítőért felhajtsam a fél országot.Ezért kérlek BBéci ne ítélkezz felettem, csak azért mert másképp élek, mint Te, másak a vágyaim, mint neked. Én sem teszem ezt másokkal. Majd, ha eltelik ez a két hónap meglátjuk mi lesz. Lehet, hogy akkor meg ezt a pio-t 70-ért megkapom és akkor neked is igazad lesz, meg nekem is amiért nem ugrottam a mostanira.
-
v.attis
őstag
Ugyan máááár! Ti nem fogadjátok el, hogy valami mellett elhatároztam magam és kitartok mellette. Pedig az elején épp ezt tanácsoltátok. Te nem tudod elfogadni, hogy életemben először egy telefonon túl valami komoly dolgot is akarok venni ami végre zsír új! Mondtam már: elhiszem, hogy segíteni akartok, ezért hálás is vagyok. DE! Mondtam azt is, hogy még két hónap, mire én vásárlásba fogok, ha akkor meglesz akkor belemegyek egy meghallgatásba. Ez mind elhangzott. Nem kell itt megsértődni azért mert nem ugrok azonnal és megyek megvenni.
Isten látja lelkem, qrvára irigyellek amiért ilyesmivel foglalkozol épp ezért is kérdezlek mindíg Téged. És talán a különbséget is hallanám a készülékek között, de akkor is csak január jöhet szóba! Hát azért ne én legyek már a rosz, mert a saját terveim szerint élek!
Szóval higgadj le és olvasd el figyelmesen amiket írtam, mert nem csak azok hangzottak el, amiket Te kiragadtál. A hajlandóságomat a másik termék felé leírtam, csak Te valószínüleg átsiklottál fölötte. -
v.attis
őstag
Pontosan, ez az! Ezt magyarázom két napja! Egy felső kategóriás erősítőhöz mindennek felső kategóriásnak kell lennie, hogy az tényleg azt nyújtsa amit tud. De nekem nem kell a felső kategória! Minek? Azért, hogy valami olyan frekvenciákat adjon ki, amit nem is hallok? Jó, ez elég alpári megfogalmazás, de a lényeg benne van. Meg a leejtőn meg kell valahol álni. Azért mégis csak egy használati tárgy ez az egész HM rendszer!
Szerintem ezzel a 300 ezres rendszerrel, azért már lehet kezdeni valamit. Valószínűnek tartom, hogy ezzel is elérem a mozizás és a koncerthallgatás elég jó színvonalát. Persze mindíg van jobb, szebb, erősebb készülék, de minek?
Pont a napokban döntöttem el a leendő konfiguráció első láncszemét. Ezt kerestem hetek óta, ebben az erősítőben minden megvolt amire szükségem van. Erre jött a kis pionyír. De nekem nem kell ilyen magas kategória!ati888
Na ez meg a másik. Inkább hallgatok egy 110ezres erősítőt mindennap, mint egy high end-et 1 évíg. Lehet, hogy egy áramkör árán kapok egy szubot. Ezért gondolkodom új készülékben. -
v.attis
őstag
srácok! Hát ez 5-6 éves készülék! Sőt mindjárt 7 éves! Ne mondjátok már, hogy a mai max 150 ezres erésítők nem hozzák a szintjét...?!
5-6 év alatt nem közeledtek a kategóriák annyit, hogy még egy eisa díjas cucc sem hozza a szintjét...? -
v.attis
őstag
válasz
bozont #17077 üzenetére
Most arra álltam rá, hogy a kezelési könyveket töltöm le és abból csinálok excell táblázatot. Egyébként nem találtam túl nagy eltéréseket. A múltkor nem ment a harmanék honlapja, a lúzer manuált is valami letöltőközpontból szedtem le.
A netdepo szinte egy az egyben a gyári adatokat írja. Pl az egyik HK-nál ugyanúgy rosszúl írta a THD-t, ahogy az a HK honlapján van. Csak a kézikönyvben szerepelt jól. -
v.attis
őstag
válasz
kimi02 #17074 üzenetére
Elhiszem neked. Egyébként ebben az árkategóriában nézelődtem én is. HK-t és Denont nézegettem 150 ezeríg. Ott az volt a baj, hogy eggyikben csatlakozó, másikban szolgáltatás és dekóder volt több. Akkor találtam rá a 1910-re. Ebben elméletileg minden benne van, ami kellhet.
Úgyérzem egyre inkább olyan megfoghatatlan dolgokról beszélünk, amik az egyszeri embernek nem nagyon kellenek. Még évekíg nem fogom a lakást a házimozihoz tervezni és még lehet évekíg nem fogok blúréjről filmeket nézni. Egyszerű család vagyunk, a szobában szekrénysor és franciaágy. Ebbe fogom valahogy beilleszteni a leendő házimozimat. Nem hiszem, hogy eljön az a helyzet a következő években, hogy azt mondjam egy szóbanforgó erősítőre és mondjuk egy Kef, Proson, (Quadral), Heco hangfalrendszerből álló szettre, hogy : "-Ez nem jó.."
Nem akarok nagyon ebbe belemerülni. Ha elfelejtem hol a határ, akkor erre megy rá a házam, a mindennapjaim, a családom. Kell egy jó rendszer és kész. Vége. Ha veszek egy qrva jó erősítőt, akkor úgysem nyugszom amíg nincs hozzá ugyanilyen jó hangfal. Ahhoz kell egy olyan nappali, ahhoz meg egy kivetítő, ahhoz meg egy fotel...és így tovább. Nekem erre nem fussa. Egyszerű hétköznapi ember vagyok lakáshitellel és családdal. Nem kell audiofil rendszer, csak egy jó... -
v.attis
őstag
válasz
Thuglife #17050 üzenetére
Na látod ebben én is bízom. Bár komolyabban nem hasonlítottam össze őket, de , ha elfogyna akkor a 1911-est várnám meg, hogy egy kicsit olcsóbb legyen. Csak annál a csatlakozók elég szűkösek.
BBéci!
A hangfalszett igénye mi lehet egy ilyen cuccnak? Úgyértem egy említett mission szettnél nemigen érvényesülne a szóbanforgó Pio... vagy igen?Megáll az eszem! Negynehezen megtalálom álmaim erősítőjét, erre valaki bedob egy használt, da nagyon jó másikat. Öcsééém, míly dillemák elé állítják itt az embert...
Pedig lehet, hogy még a héten elviszik... -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #17056 üzenetére
Átgondolom, de szerintem nem változtatok a tervemen.
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy rá akartok beszélni a jobbra, magasabb kategóriásra.
De! Emlékezzünk vissza: mikor beszegődtem közétek, akkor egy használt 20-40 ezres cuccban gondolkodtam. Aztán elkezdtetek biztatni, hogy inkább nézzek további cuccokat és várjak, gyüjtögessek. Aztán kitisztáztuk, hogy denon és HK nekem jó lesz, válogassak abból. Azthiszem megvan, az ami megfelelne az elkövetkező években, erre megint lépjünk tovább, feljebb... Hát álljak már meg valahol!
Egyébként egy felső-középkategóriás erősítő mit sem ér, ha max egy mission mv-8 as szettet tudok hozzá megvenni. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem fogok 200 rugónál többet áldozni hangfalakra, ez 100%. Egyelőre a mission szettek, a Kef c5,c7 tetszenek leginkább. Szóval asszem nekem ez az összeállítás lesz a vége.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek, de anyagilag nem a csillagos ég a határ. Max 300 rugó lesz a kész teljes rendszer és ebben a szub is benne kell legyen. Ja és a hdmi-t nem szeretném leírni teljesen. Van egy kisfiam, mivan, ha 2-3 év múlva valami hiper-szuper játékgépet hoz haza és csak azzal tudjuk majd rákötni. Nembeszélve a blúréj játékosokról. -
v.attis
őstag
válasz
Gabor970 #17059 üzenetére
Ez az! Nem vagyok műszerész. Értek valamelyest hozzá, de nem tudom megmondani sem, hogy hogyan kellene valaminek szólnia. Elmegyek egy használt cuccot venni, fingom sincs, hogy az milyen állapotban van. Tőlem lehet egy egész másfajta végfok is benne, mert az eredeti megmakkant, én aztán meg nem mondom!
Egyébként ez az összehasonlítás nem teljesen helyes, mert azért ezek az arányok kicsit talán nagyok. Én mindenesetre nagyon elgondolkodnék azon, hogy egy zsír új opel astrát vegyek, vagy egy 5 éves vectrát. Szerintem nekem az astra kéne. Vagy egy új golf és egy 5 éves passat közül is inkább a golfot választanám.
Másak az igényeink. Ennyi. Hallottam néhány perc erejéíg egy 1910-es denont egy pár kef c7-el. Úgyéreztem, hogy nekem ez bőven megfelel, a vágyaim netovábbját éreztem. Sajnos még nem tudtam huzamosabb meghallgatást összehoznom, de folyamatban van a szervezés.
Persze ezeknél is van jobb. Nagyon sok jobb cucc van ezeknél. De nekem szerintem bőven fasza lesz. -
v.attis
őstag
válasz
kimi02 #17048 üzenetére
Nem az, hogy nem értem meg, hanem január előtt nem veszek semmit. Elég lesz az ünnepeket kihevereni. Majd jövő év elejétől jönnek a tehnikai élvezetek. És mégegyszer mondom: Új kell! Tisztességes garanciával, új szaggal.
Egyébként nem kell félnetek, hogy elégedetlen leszek vele, mert jelenleg egy pár videoton hangfalat használok sztereó célra vidi erősítővel és laptop a forrás. Nekem ez is tetszik. Meg van (volt) egy Philips rendszerem bögrehangszórókkal. Filmre az is kielégített.
Szóval, ha összejön egy 1910-es Denon és mondjuk egy mission vagy kef c5 szett hozzá, egész biztos, hogy bekönnyezek rajta amikor az Ákos Andante dvd-t beteszem. Szeretem a jó minőséget, de nem hinném, hogy túl audiofil lennék... És a határt is meg kell húzni valahol.
A Denont még Ti ajánlottátok itt a legelején, hát akkor én kitartok mellette... -
v.attis
őstag
Na, ugyanabban a dilemmában vagy, mint én. Az a helyzet, hogy csatlakozókban a HK a nyerő, de szolgáltatásban és tudásban a Denon. A srácok azt mondják, hogy a hangban nemigen hallasz különbséget. Tehát el kell döntened, hogy melyikre van szükséged.
Jelen állás szerint én eggyel feljebb lépek. Na jó kettővel. A denon 1910-esben minden megvan: csatlakozók is és tudás is. Nézz körül az idei erősítők között a denonnál, mert én is így találtam rá a 1910-re. -
v.attis
őstag
válasz
kimi02 #17034 üzenetére
Valamikor régen, amikor idejöttem a fórumra, azt tanácsolták a srácok, hogy a Denon és a HK erősítők talán egy kicsit jobban ajánlottak zenére. Mivel nekem a koncert dvd-k a legfontosabbak, ezért csak ezekben gondolkodom. És mivel szolgáltatás és csatlakozók terén ez a típusú Denon ráver a hasonló árú HK-kra, ezért elkezdtem érdeklődni iránta.
Azért köszönöm a tippet.
Ja egyébként leginkább új készüléket akarok venni. Szinte soha semmit nem vettem újat, hát most szeretnék. -
v.attis
őstag
válasz
Devil Smile #17031 üzenetére
Lehet, hogy megvan a megoldás az erősítő dilemmámra? Most láttam, hogy a 1910-es Denon tartalmazza azokat a csatlakozókat, amelyek kellhetnek nekem.
A 2010-es kiadású Denon AVR-1910 van olyan minőségű, mint a 1611-es?
Ez a kettő nagyjából egy árban van, csak a nagyobbiknak olyan bemenetei vannak, amik engem megnyugtatnak. -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #17009 üzenetére
Sztereó hangzásban esetleg a tv műsor jöhet szóba, esetleg a laptopom, mert azon nincs digitális kimenet. Ez utóbbi esetleg egy pcmcia kártyával, vagy usb hangkártyával orvosolható.
A tv adás meg ha olyan rohadt jó lesz, akkor úgyis digitális továbbítással fog menni az erősítőbe, tehát nem biztos, hogy a szeteróból kell 5.1-et csináljon, hanem a digitális folyamból.
Meg ezek a dolby prologic IIx, z dekóderek úgy láttam, hogy 6.1 meg 7.1-re dekódolnak. Szerintem nem ezek a legfontosabb dolgok egy erősítő kiválasztásánál.
A hd-t aláírom, hogy kellhet majd, de ezek a sokbetűs csilivili dolgok...Esetleg valaki írhatna, aki mondjuk tv műsort néz kihangosítva és elképesztően jó hangot ér el az újfajta dekóderekkel. Nekem a sztereó tv adás sima prologic 2-re dekódolva nem tetszik.
-
v.attis
őstag
Ha már hasznavehetetlen dolgoknál tartunk: Az a sokféle kodek ami van az erősítőkben, való valamire? Van 6 féle dolby prologic, meg mégegyszer annyi dts formátum, mire jók azok? Nekem van kb 600 dvd-m, szinte mindegyiken a dolby 5.1 és a dts szerepel, sehol nem láttam még azokat ami pl egy 1611-es denonban van. Mire jók azok?
Az alap dolby meg dts benne van a HK-kban is, kell nekem a sok ábécé betűvel tarkított ismeretlen kodek?
Vagy a jövő ezekről szól? Ha jövőre olyan elterjedt lesz a blúréj, mint most a sima dvd akkor majd hasznát fogom venni ezeknek? -
v.attis
őstag
Először is, köszönöm mindenkinek!
Azt, hogy a HK-t választják többen, azt csak ismerettségi körömből veszem. Az elmúlt években nagyon sok emberrel beszélgettünk el egy sör mellett a hangtehnikáról és mindenki jobban vonzódott a HK-hoz, de akkor ezek szerint nem a hangzás béli különbségek miatt.
Az összehasonlításokat kizárólag a netdepon végezhető termék összehasonlításokból veszem. Messze nem tud annyit egy 110 ezres HK, mint egy ugyanilyen árú Denon. Amennyiben az adatok hibásak, úgy én is tévedek.
Akkor a választáskor a hangot nem kell mérlegelnem. A szolgáltatások szükségszerűsége és a csatlakozások lesznek a döntő tényezők, végül a kinézet. Sajnos ez utóbbit is fontosnak tarom, lehet, hogy nem kellene...
Egyébként a HK-k típus jelölései elárulhatnak valamit? PL van olyan jelentésük, mint a Denonoknál?
-
v.attis
őstag
Most felteszek egy borzasztóan hülye kérdést, ezért miután mindenki kiröhögte magát, kérem gondolkodjon egy kicsit és válaszoljon.
Adott két gyártó: Denon és HK. Most azért vettem fel a listámra a HK-t mert egyszerűen szép. Jobban szeretném látni a lakásomban. (Ez olyan, mint amikor egy nő mondja, hogy megy autót venni és amikor megkérdezik tőle, hogy milyet szeretene, azt válaszolja: Pirosat!)
Namost ha ugyanazt a szolgáltatást akarom a HK-ban, amit a Denonban elérek 100 rugóért, akkor HK-ban minimum a dupláját kell fizetnem érte. Mégis az emberek többsége, ha teheti a HK-t választja.
Kérdem én: Miért?
Tehát ha ugyanazt a filmet, vagy koncert dvd-t ugyanazzal a lejátszóval, ugyanazon hangfalakon, ugyanabban a helységben HK erősítővel hallgatom, hallani lehet a különbséget a Denonhoz képest?
Ezt most tényleg komolyan kérdezem, bármilyen hülyén is hangzik! Tehát kinézetre és csatlakozókra nálam a HK a nyerő, de "tudásra" meg árra a másik. Sokszor olvastam, hogy belépő szinten nincs nagy különbség köztük, mégis emberek sokasága választja inkább a HK erősítőket. Tényleg jobbak? -
v.attis
őstag
Eddíg kizárólag Denon erősítőket nézegettem, de rájöttem, hogy a HK-nak sokkal jobb a csatlakozó ellátottsága. A denonok azért tetszettek, mert szolgáltatásban abszolút verik a hasonló kategóriájú társaikat.
Ez a dilemma felveti a kérdést: Mennyire a hdmi a jövő multimédiás csatlakozója?
Jelenleg teljes mértékben elég egy alsó kategóriás Denon erősítő csatlakozó kínálata, de vajon 2 év múlva is így lesz ez? Ha két év múlva tudok venni egy ÚJ dvd vagy blúréj lejátszót akkor tutira lesz rajta hdmi? Az természetes, hogy most van, de vajon mik a gyártók tervei? -
v.attis
őstag
válasz
sirfer #16943 üzenetére
Igen, ezeket ismerem, de a hitelkártya teljesen más tészta. Annak elég zavaros a működése, azt nem értem. A Netdepo-n a credigen kalkulátora tiszta sor, az világos beszéd. Most lehet, hogy azt a verziót választom, hogy legalább az egyikre kigyűjtöm a pénzt. Láttam a bankom honlapján, hogy netbankon le tudok kötni kisebb összegeket, csak arra várok választ, hogy tudok-e havonta még hozzá tenni. Ez nem rossz terv szerintem, mert ha jövőre nyáron vásárolok, akkor már lehet kigyűlik egy Denon avr-1910 ára.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16939 üzenetére
Hangfalaim vannak. van egy rakás hangfalam, csak két féle: Van nagy frontom egy pár és van egy 5.1 es rendszerem ami kis bögre hangszórókkal rendelkezik, de elromlott a fejegysége. Így végülis tudnám használni, de az új hangfalrendszert csak a nyári lakásfelújítás után venném meg.
Hogy miért hitel? Több okból is. Kb 20 rongyom van havonta megélhetésen felül. DE mint írtam lakásfelújítás is esedékes. Ha a hiteles megoldást választom, akkor szépen lassan év végére mindkettő sikerül.
Másik ok, hogy ha van plusz pénz a háznál, akkor az el is megy. Ha viszont kötelező egy csekket kifizetni, akkor kifizetjük. Ez van, nem tudunk takarékoskodni. -
v.attis
őstag
BBéci nem volt nállad Denon 1311 és 1611? A netdepon összehasonlításban nagyon kevés különbség van köztük, ami a kisebben ninc, negy a nagyban van:
-audio return csatorna ARC
-bemérő mikrofon
-video A/D átalakító
-analóg audio kimenet
Nagyjából ennyi. Ezek mennyire fontos dolgok? Az egyszeri ember mennyire használja ki ezeket? Főleg, ha képet nem küldök rajta, illetve mennyire hasznos, ha képet is akarok rajta küldeni?
A hangja különbözik annyira, hogy 30 rugót megadjunk a nagyobbért? -
v.attis
őstag
válasz
sirfer #16931 üzenetére
Igen, én is láttam, hogy az árúhitel bajos. A Netdepo-n van Credigen rögtön ki is dobja a választott terméknél a törlesztőt. Azok nem is rosszak, ha 10-12 hónapnál nem akarok messzebb menni. Valószínű, hogy egyszerre csak egy terméket veszek meg. Erősítő, majd 10 hónap múlva hangfalak... Így nem fizetek rá sokat, még 10 rongyot sem. Hitelkártyáról nem tudsz valamit? A rugalmas törlesztés miatt nem lenne rosz, de a kamatról nem tudok semmit. Láttam, hogy 37-42% de azt sehol nem írják, hogy ezt hogy számolják.
-
v.attis
őstag
Lehet, hogy hülye kérdésnek hangzik, de vannak jó tippek, jó üzletek, jó bankok, bármi, ami segíthet, hogy hitel segítségével meg tudjam venni a szettet és lehetőleg minél jobban jöjjek ki belőle. Az is jó, ha valaki már túl van rajta és sikeres volt a dolog.
-
-
v.attis
őstag
BBéci! A banándugónak mekkora szerepe, jelentősége van?
Terveim szerint valami Denon erősítőm lesz vágyam egy 1610-es és KEF C7 szettel, utp fonott hangfalkábelekkel.
Nekem olyan pénzkidobásnak tűnik több ezer forintot kiadni értük, legalábbis ezen a szinten. Elhiszem, hogy milliós cuccoknál nem mindegy, de nekem egyelőre se bluréj, se köré épített nappali. Nem elég szépen gondosan leforrasztott kábelvég nekik? -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #16889 üzenetére
Hát ez jóval görcsösebb, már nem azért. Teszem fel két év mulva akar festeni megint és véletlenül nem írja fel, hogy melyik micsoda. Mikor össze akarja rakni akkor meg csak néz a sok zebra mintás kábelre....
Meg a mai bolti szigetelők...! Egyszer egy kicsit jobban befűt és leesnek...
Szerintem a papír címke (akármilyen is legyen és akárhogy is teszi rá) Még mindíg egyértelműbb: FR, FL, RR, RL, C. Ennyi. -
v.attis
őstag
Jelenleg 10 rugó különbség van eme két szett között:
Mission mv-8
Quadral quintas 5000
Ha figyelmebe vesszük a zenei képességeket is, melyik a jobb? -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16703 üzenetére
Ahogy írtam, hangfalra még várok kb fél évet. Erősítő valószínüleg januárban meglesz. Az a helyzet, hogy a denon 1610-est néztem ki magamnak, de az utóbbi néhány napban változott az elérhetősége. Van ahol felment az ára, van ahol már nem is forgalmazzák. Szóval ez is még változhat addíg. Mindenképp Denon lesz, többen is ezt javasolták, mivel mondtam, hogy koncerteket és zenét többet hallgatok, mint filmet. Viszont külön sztereó rendszer már nem fér bele.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16695 üzenetére
4 x 4,5 méteres szoba, de az egyik falon szekrénysor van, benne a multimédia és a két szélső szekrény előtt lesznek az álló frontok.
Lehet, hogy megfogadom a tanácsod. Jelenleg Mission mv-8 -al szimpatizálok, de rugalmas az elképzelésem. Az a helyzet, hogy jövőre teljes lakásfelújítás lesz és amikor visszapakolok mindent, akkor már minimum 5.0 -át szeretnék. Szerintem most még nem beszélek árról, minimum fél év múlva veszem meg a hangfalakat, addíg még lesz változás. Nekem a 100 ezer küröli szettek jönnek be, 120-nál többet nem szivesen adnék ki.Egyébként szerinted ebben a szobában, ahhoz, hogy egy viszonylag ütős zenei teljesítményt elérjek, milyen "erejű" erősítőt és hangfalat próbáljak összehozni?
Hozzáteszem, hogy jelenleg két rendszerem van:
-egy phillips komplett házimozi(papír szerint 5x50W de kétlem)
-videoton erősítő(30W) és hangfalak(2x50W)
Jelenleg mindkettő kicsit kevés, épp hogy nem érik el azt a hangerőt ami már tetszene. Vagyis elérik, de akkor már torzítanak picit. -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #16692 üzenetére
Igen, mondasz valamit az árakkal kapcsolatban, DE: az a helyzet, hogy a front hangfalakkal több gondom lesz, azokat nehezebben tudom elhelyezni. A háttereknek van két sarok, ahol most elfér két nagy fotel. Így bőven elfér majd két álló hangfal a helyükre.
Csak azért gondolkodom ilyen szetten, mert tévé műsort is sokszor hallgatok, zenecsatornát, audio cd-t. És néha szeretek hangosan zenét hallgatni. Az asszony sokszor örjöng egy jó dalra és zenére takarít. Hát hadd szóljon az a bonanza szám, vagy az az AC DC! -
v.attis
őstag
Nemrég kérdeztem, hogy háttereknek lehet-e használni a frontokkal megegyező típusú állódobozokat, mert nekem a zene igen fontos lenne. Akkor azt a választ kaptam, hogy lehet. Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem, melyek küzöl az egyik igen összetett:
1.) Ebben az esetben nem kellene a háttereket magasabbra helyezni, mint a frontokat? Mondjuk egy kisebb állványra tenni.
2.) Jó lenne, ha ebben a felállásban a sima sztereó zene mind a négy hangfalon szólna. Hogyan valósítható ez meg? Ugye, ha A+B bekötés lenne, akkor nem lenne gond, de ebben az esetben nem szólna 5 csatornán a film. Szóval az erősítőnél kellene egy átkötést csinálni a B hangszórópár kimenetéről a háttér kimenetbe. Csakhogy nem okoz-e ez galibát az erősítőben? -
v.attis
őstag
Hát én elgondolkodnék a helyedben még egy pár napot és tologatnám a papírfecniket a terepasztalon.
Többiek:
Olyat senki nem tud a kedves kollégának javasolni, hogy esetleg a surroundokat hogyan lehetne normálisan fentről lelógatni? Azzal további helyet spórolna, ráadásul nem borítaná fel mint az állványos megoldást. Persze ez is csak akkor lenne nyerő, ha fejmagasság fölé lehetne engedni őket. -
v.attis
őstag
A szekrénysort átteszed a másik falra. A kisasztalt az ajtó mellől kidobod a francba onnan.
Ahol most a szekrénysor van, az a falad üres lesz. Az egyik sarokból kiindúlva összerakod az egész mozi rendszert és a két háttérsugárzót állványra teszed. Ha minden igaz marad egy kis helyed az ágynak és lesz egy kis mozi kuckód.Csinálj méretarányos makettet és azt tologasd, mielőtt szétbombázod a szobát. Csak papír és olló kell hozzá. Ja meg mérőszalag, ceruza, számológép.
-
v.attis
őstag
azt írtad, hogy 5x5-ös a szoba. és nem tudod úgy arrépbb tenni az asztalt, hogy a jobb végéhez férjen az egyik front? Há mekkora ágyad és asztalod van neked?
Ebben a helyzetben nem sok megoldást látok. Esetleg kidobálsz onnan egy szekrény elemet, vagy átteszed máshova. Vagy tényleg egy állványra teszed a két hátteret és kerülgeted mikor a szekrénynél jársz. -
v.attis
őstag
Hát nem vagyok túl nagy hifista, Én is tanulgatom a 'szakmát' és majd jövőre vágok bele, de annyit elmondhatok tapasztalatból, hogy a legrosszabb hely neki a szekrény teteje. Inkább vegyél állványt hozzájuk, vagy polcra tedd őket. Személy szerint nekem fém felfogatással szerelt üvegpolcok lesznek, de még így is tüskéken lesznek a hangfalak és úgy mennek az üveglapra. A többiek el tudják mondani a helyes magasságot, hogy hova kellene tenni őket.
Látom a szekrénysorból, hogy nincs jobb dolgod neked sem, mint nekem. Mondjuk nálunk annyival könnyebb talán, hogy a szekrénysorban van a tévé pont középen. Fölé megy majd a center és ahogy nálad, esetemben is két szélen vállfás szekrények vannak, így eléjük megy majd a két álló front. Egyik ajtót majd nem tudom használni a szekrényből, de ez van...
Hátúl a kis surroundok mennek majd a polcra. Ahogy itt kivettem egy-két hozzászólásból a háttereknek kicsivel magasabban kell lenniük, mint a frontokak. Nálam ha kb 1 méteres frontok lesznek akkor kb 140-150 centire teszem majd a háttereket. (ha rosszúl értelmeztem ezeket a magasságokat, akkor elnézést miindenkitől, de már nem is egyszer olvastam ezt a magasság különbséget). -
v.attis
őstag
Na, most vagyok a legboldogabb! Nekem nincs erősítőm, így nem is izgulok, hogy búg-e vagy sem! A régi Videoton erősítő, meg tisztán hallhatóan búg, nem kell hallgatózni! Zsíííír!
-
v.attis
őstag
Fonott kábel. Van tudomásod róla, hogy milyen hosszan lehet használni? Illetve, hogy a párban lévő hangfalakhoz ugyanolyan hosszú kábelt használjunk, még akkor is, ha egyikből fel kell tekerni? Ha ilyet választok majd akkor nekem az egyik háttérnek kb 6 méter kell, a másiknak minimum 10 méter.
Továbbá érdekelne, hogy kb hány százalékot vesz fel a fonás? Mondjuk vegyük a hosszabbik lehetőséget, a 10 méter kész fonotthoz, hány méteres szálakat kell befonni? -
v.attis
őstag
Ha már kábel:
Megéri ez az utp kábeles okosság egy olyan rendszer esetében is, ami áll egy 1610-es Denon erősítőből és mondjuk egy max 120 ezres szettből? És egyelőre semmi HD!Amennyiben megéri, akkor van valakinek egy leírása, hogy hogyan kell ezt készíteni? Azt látom, hogy fonva van, de hogy vannak az erek párosítva/osztva? Kiméritek, hogy a három piros közül melyiket hova teszitek és mondjuk zsugorcsővel fogjátok össze a két eret? Lehet, hogy zavaros, de nem tudom másképp leírni...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Haditechnika, harcászat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest