- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Samsung SmartTag2 teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mercutio_ #132626 üzenetére
Én használom majdnem napi szinten. A felvételi elbeszélgetésen is szóba került, de elég volt, hogy, hogy az előző munkahelyemen tolmács és nyelvoktató munkakörben dolgoztam.
Persze a szakkifejezéseket itt is meg kellett tanulni. Szakszótár nincs, online sem igen. Egyik hannovei kiállításon viszont találtam egy angol-német, német-angol szakszótárt a témában, nagyon jól bevált! 23-25 EUR környékén volt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #132624 üzenetére
"Amúgy azt tapasztaltam, hogy amelyik munkahelyen kell a nyelv, ott már az állásinterjú is idegen nyelven zajlik."
Nem mindegy, hogy kell vagy elvárás.
Kollégával együtt pályáztunk egy helyre, nekem nagyobb tapasztalatom és területspecifikus diplomám volt, ő jól beszélt angolul. Az interjúztató főnök mániája volt az angol, így őt vették fel.
2 évvel később szóba került a munkahelye, kérdezem mennyit használják az angolt?
Válasz: Semennyit, ez csak a főnök sznobizmusa, minden cégnek akikkel kapcsolatban vannak van magyar képviselete és nem is lehet az anyacéggel tárgyalniEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz
macilaci78 #132624 üzenetére
Jaja Fallout is de engem alapvetően a Deus Ex kapatott rá az angolra.
Sok párbeszéd mai napig fejből megy, imádtam. Legjobb game ever, azok az interakciók...
Ízelítő annak aki ne ismerné. -
macilaci78
nagyúr
válasz
FoxiestFox #132623 üzenetére
Annak idején ott volt a számítógép mellett a szótár. Fallout kívánta a nyelvtudást.
Kollégiumo szobatárs meg nem tudta, mitől van a karakteremnek 8000 karizmapontja, miközben az övének -5000. Ja kérem, én nem tetováltattam a homlokomra a 3. településen, hogy rabszolgakereskedő.Amúgy azt tapasztaltam, hogy amelyik munkahelyen kell a nyelv, ott már az állásinterjú is idegen nyelven zajlik.
-
válasz
föccer #132620 üzenetére
Grat.
A magam példájából tudom hogyha az érdeklődés céljának nagy része angolul férhető hozzá, az csak úgy magától jön, nem is nagyon tanulni kell hozzá. Szerintem a mai tiniknél pont ez van, nem tudom mit nyomogatnak mostanában de gyanítom hogy a nagy része angol.A nyelvérzék szerintem kb mítosz, ha valaki úgy tanulja, hogy nem is érdekli, vagy csak elvárás valahol és nem használja napi színten, az szívni fog vele.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
föccer #132620 üzenetére
Másként tanul egy gyerek. Mire leérettségiztem, meglett angolból és németből a középfok írásbeli, szóbeli, meg németből a felsőfok szóbeli. Az angol egynyelvű nyelvvizsga honosítással. A német szóbelik között kb fél év telt el, amiből az első 2 hónap kihagyás volt. És nem nyelv tagozatos voltam, csak jó nyelvérzékem volt.
Mindenesetre szép teljesítmény ilyen fiatalon.
Anno közgázon nagyon sokan mentek neki 1. évben a szakmai angol nyelvvizsgának. Hiába beszéltek jól angolul, a szakmai nyelvet és a szakmát még nem ismerték. Aztán szóbelin amikor egy akármilyen közgazdasági elméletről kellett beszélgetni a vitapartnerrel, akkor csak tátogtak, mint hal a szatyorban.
Ugyanezt tapasztaltam én is, mikor az általános nyelvvizsgáimra készültem. Volt pár téma, ami egy gyereknek alapvetően nem tartozik a mindennapjaihoz. Egészségügy, oktatási rendszer, épületek, járművek részegységei, stb. Bele se gondolunk, de nagyon sok olyan téma adódhat egy szóbeli nyelvvizsgán, ami a gyerek anyanyelvén is újdonság.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
föccer
nagyúr
Hehe, gyerek középfok, komplex, rigó utcába 82%al lett meg a nyelvvizsga. 14 évesen megcsinálta, amire én képtelen voltam eddig 42 évesen
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
_seth_
veterán
válasz
MasterMark #132618 üzenetére
Igaz, Gold szerepel a dobozon.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
iPhone XS 64Gb Pink újszerű állapotban, új akkuval [link]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
mexicanraven
senior tag
artek design függőlámpa eladó, nektek 10 százalék kedvezménnyel!
[link]when the sun shines, we'll shine together
-
-
DrDobos
őstag
Tudtok valami jó programot Bp-n a hétvégére?
Samsung Galaxy A55 5G
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
föccer #132610 üzenetére
2 év.
Fogalmam nincs. Értelmes revirew nincs róla, csak munkás telefonnak vettem a nagy akksi és a 120Hz, illetve az 5G miatt.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
föccer
nagyúr
válasz
PuffyDog #132609 üzenetére
Beszelek rola gyerekkel.
Gari sima alza 1 ev? Erzesre szamla nem.jatszik ra.
Galaxy a41-hez kepest jobb/rosszabb-e a kameraja? Holeg kozeli, targyakat fotoznek vle.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
PuffyDog
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel egy olcsó telefon.
Honor 200 Smart: [link]=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
-
PuffyDog
aktív tag
-
PuffyDog
aktív tag
Hátha valaki tud segíteni.
Ügyvédet keresek. [link]=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78 #132601 üzenetére
refi genetacio, nem tudjak, h hogy mukodik
-
macilaci78
nagyúr
Apám ahogy nő, úgy hülyül... Word doksi, beképelt egy szűk oldalt, de sehogy sem tudta elmenteni. Kinyomtatta, beszkennelte, kilőtte a Word-öt és úgy küldte el, hogy segítsek neki megformázni.
Gondolkodom rajta, hogy kinyomtatom, papírhajót hajtogatok belőle, lefotózom, feltöltöm ide, print screen, berakom Excelbe, beágyazom Wordbe és megosztott doksiként elküldöm neki...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterMark #132599 üzenetére
Nekialltam, felig ossze is raktam, meg felepitettem egy webshopot. Cegnel a 3. Celszoftver fejleszteseben vagyok benne. Egyszeruen nincs idom vele foglalkoz i. Nem vagyok webfejleszto, nincs rutinom. Ha megtalalnam a legjobb sablont, akkor mar elorebb lennek. De meg arra sincs kapacitasom, hogy valogassak a 23 csilliard sablon kozul.
-
föccer
nagyúr
Szép napot arcok.
Egyszerű, akár WP alapokon nyugvó honlap szerkesztéshez keresek embert. Extra jutányos áron, minden létező örökélethűség kedvezménnyel.
Összakttintottam egy vázlatot, el is kezdtem csinálni egy WP sablonnal, de nem nagyon van rá időm és szeretném most már ha meglenne, mert kezdeném a kontetet feltölteni.
Járatos embernek 1-2 napos feladat.
Tárhely, domain van, WP admin van.
Üdv, FG
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
tibbike01 #132595 üzenetére
Aki 70 évesen megmozdulni nem tud, annyira tönkretette a fizikai munka az tényleg nem akart semmit, dolgozni se.
Alapvető fogalmakat nem értesz meg. Ha itthon 2 ember munka mellett annyit nem keres összesen, mint amennyit kint félre tudnak tenni, akkor szerintem nincs miről beszélni.
Te öcsém nagyon furcsa világban élsz. Ezt be is fejeztem. Barilla legyen veled.[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
tibbike01
őstag
válasz
PuffyDog #132575 üzenetére
"Ha minden ugynígy maradna..."
Tehát te nem akarsz érte semmit tenni, de mégis fáj, hogy csak egy lefingott panelt vehetsz évek múlva?
Kint azért lett jobb életük és vitték valamire mert ők akarták, dolgoztak rajta. Ha ezt itthon is megteszik, itthon is viszik valamire. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Aki akar, itthon is tud, aki nem akar az kint sem fog jobb életre lelni.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
lorcsi #132579 üzenetére
Én meg erre az eurostat adatra:
Érdemes megnézni a háztartások megtakarításait tartalmazó adatok között, hogy pl. a "bezzeg Románia" mekkora mínuszban van, vagyis nemhogy megtakarításaik vannak, hanem egyszerűen folyamatosan hitelből élnek...
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
föccer
nagyúr
A héten felélesztettük a YT csatornát is. Most még a játékokról kerülnek ki ismertető videók, kb fél percesek. Mennek short-ba is. Első sorban a cél, hogy a termék adatlapra ki lehessen ket rakni.
Az áruházban a látogatások száma szépen növekszik, a csomgszám is az eddigi legjobb. Főként csomagsérült termékek mennek, ami érhető, ~30% kedvezménnyel mennek. Éppen nem minuszosak ezek a cuccok, de azért az átlagos mozgó fedezeten azért meglátszik.
Volt novemberben egy egyedi, nagyobb értekű megrendelés, aminek a nagy része irodaszer volt (azt is forgalmazok). Ha ezt a nagy megrendelést kiveszem, akkor eddigi legjobb hónapunkat zárjuk a kalkulált mozgó fedezet alapján.Szépen battyog felfelé. Kicsit lassabban, mint reméltük, de azért jólesz ez. Extragyors kiszállítás, strapabíró csomagolás, apróságok ajándékba, köszönőkártya kedvezménnyel, dobozra kézzel felirt köszönőüzi. Jó lesz ez.
-
PuffyDog
aktív tag
Google Pixel 9 Pro XL 16GB/256GB Hazel eladó! 335 ezer Ft [link]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
updog
őstag
válasz
tboy93 #132585 üzenetére
"Mondom, meg lehet ezt csinalni, vannak a kornyezetemben is peldak ra."
Tudtam én, csak annyi a baj, hogy az asszonnyal nem akarjuk eléggé, pedig akkor biztos működne a bevonzás
Amúgy no offense, én is annak a híve vagyok hogy a lehetőségekhez mérten kell megtalálni az elégedettséget. Csak ahogy a matektanárom mondta: példa nem bizonyít
Egyébként persze, keleti aggloban, úgy hogy a napi 2x dugón kívül nincs más lehetőség ki-bejutni, sokmilliós rálocsolást kívánó (ésvagy brutál pénzért fenntartható) családi ház lehet hogy nekünk is összejöhetne, csak ugye három gyerekkel már vannak úgynevezett igényeink is
Ez az igény nem a kacsaláb, de mondjuk hogy ne penészedjen a hőhidas szobasarok, ne folyjon a víz a plafonról, ne nyílt égésterű cirkó fűtse az öntöttvas radiátorokat etc. Ezt máris nem ugorgya meg az általunk elérhető ingatlanok 90%-a. A maradékra meg ott van a környék/közlekedés kérdése.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
1.5 honapja irtuk ala az adásvételit. Tehát friss tapasztalat. 3 ev alatt meglett a semmibol a beugro, meg ami még kell. Ebből 1 evet dolgozott a felesegem, elotte itthon volt a 2 gyerekkel. Mondom, meg lehet ezt csinalni, vannak a kornyezetemben is peldak ra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
HUTCHDB #132577 üzenetére
+1
Van német rokonságom, akik már ott születtek, a srác német autópályaépítő cégnél van középvezetői poziban, az asszony sem keres rosszul, de még így is ketten "csak" 6000 eur nettó körül visznek haza. És ez ott nem az átlag. Tehát azért ez a 6-7000 eurot félrerakok kicsit meredek
Egyébként a ház / lakás témára reflektálva, nekem van egy csomó ismerősöm aki családi segítség / öröklés nélkül tudott venni lakást / házat. Többnyire csok / babaváró azért benne van, de itt vagyok mondjuk én, nálunk egyik sem volt, családtól sem jött pénz, mégis össze tudtuk hozni 31 éves korunkra az agglomerációban a házat a feleségemmel. Meg lehet ezt ugrani, nem egyszerű, de meg lehet.
-
macilaci78
nagyúr
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Óbudai Trófea környékén mennyire találok parkolóhelyet munkaidőben? Konkrétan jövő kedden 14 óra körül kellene. Sajnos nagyon ki lesz centizve az idő, így túl sokat keringeni nem lenne jó. Duna felőli oldalon street view képen van pár hely, de ki tudja mikor készült. Ti hol tennétek le a sárkányt, ha ott lenne dolgotok a fenti időben?
-
föccer
nagyúr
Értem én, hogy szegénység van, de ehhh, azért néha meglepődöm.
Egy visszaküldött játék. Szerencsére még az előző tulaj kontójára ment, mert vagy 1,5 éve elkallódott visszküldés volt a már megszüntetett külső raktárban.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
PuffyDog #132575 üzenetére
Én nem akarok ezen tovább lovagolni, ennek nem ebben a topoikban van a helye, és igazából nem is erdekel a dolog annyira,
Azt azért megjegyezném, hogy 6-7.000 eurót félretenni még a generaciok óta gazdagságban elő németek kis hányada tud csak.
Erdemes egyébként az Eurostat megtakarítási indexet megnezni, hogy mennyi az annyi." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bul07
nagyúr
válasz
HUTCHDB #132574 üzenetére
Ott van a rakodógépes János(már egy ideje nem követem a nézetei miatt, háborúval kapcsolatba) de már pár éve is annyit kereset hogy simán megéltek. Legutoljára pár éve amikkor hallottam tőle azt hiszem ilyen 15-17fontos órabért mondott, azóta még több lehet. (Sima más munkás mondjuk aki irányítja a kamionokat a területen kb 5 fonttal kapott kevesebbet)
Most nemrég összetörte a kocsiját, ő volt a hibás, másnap vett egy másikat(nem egy bontószökevényt).
Kérdezem én. Kétkezi munkás gyerekkel magyarba hol tudja ezt megtenni?
Hogy egyik napról a másikra tud venni egy autót mert összetört a másik?Persze ismerek én is Angliából hazajött embert, de ő már itthon is egy nem kitartó számtalan más munkahellyel rendelkező egyén volt, egy helyen sose tudott megmaradni.
Amúgy nem csak a mostani meggazdagodást miatt kell kint maradni, sokan a nyugdíjra is gondolnak, ha jól tudom Írben 10év kell és utána már jogosult Ír nyugdíjra amit akkor is megkap ha később hazaköltözik. És ahogy állnak a dolgok még az én életembe(45vagyok) se fogunk belépni az euró övezetbe, így valutában kapott nyugdíj igen is nagy fegyvertény öreg korban.
Unokatestvérem Olaszba dolgozik mint pincér, na jó nem sima pincér hanem a pincérek között ő van legfelül egy műszakban. Annyit keres hogy télen mikkor nincs munkája simán elvan, utazgat, hazajön hónapokra. És még félre is tesz későbbre.
Kint is lehet előre haladni, csak van aki úgy megy ki hogy nem hajlandó meghúzni a nadrágszíjat és letenni a piát cigit mert az jár, és persze hogy csak vegetál.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
HUTCHDB #132574 üzenetére
Ez a rózsaszín ködös téma sok esetben akkor válik valóra, mikor olyan magyar megy ki, aki azt hiszi pár hónap alatt ott milliomos lesz. Ez nem így van. Minden kezdet nehéz. Sokan pedig összeszedik magukat és azt hiszik jöhetnek haza, habzsi dőzsi, de abba nem gondol bele, hogy a házat, autót vagy bármit, amit vesz fel is kellene tartani.
Vannak kint Németországban olyan ismerőseim, akik itthon olyan szinten el voltak adósodva, hogy a bank a házukat is vitte. Kint fél évig egy fillért nem tudtak félretenni. A nő takarított, a férfi konyhán volt segéd. Fél év után viszont lett egy minőségi életük. Jó, minőségi, egészséges kaját tudtak enni, újították a teljes ruhatárat és 3-4 hetente el tudtak menni nyaralni egy-egy hétvégére. Itthon csak szenvedtek.
2-2.5 év után a férfi, aki sima mosogatóként kezdte a főszakács mellett lett "asszisztens". Már nem mosogatott. Már nem szendvicseket, salátákat készített elő, hanem főzött rendesen. A nő pedig takarítóknál lett főnök. Ő osztotta be, hogy ki, mikor, hol és mit csinál. Kezdték 1500-1300 euró körüli fizetéssel/fő. Kevesebb, mint 3 év alatt eljutottak odáig, hogy a férfi 4000 euró felett kapott kicsivel, a nő pedig 3000 euró körül. Ez majdnem 3 millió forint most, akkor 2018-ban pedig volt mit tudom én 2,2 millió forint. Itthon nem kerestek ketten 300 nettót se.
Néhány évig nem beszéltem velük, de karácsonykor hívtak.
Vettek egy használt autót, 25000 euró körül. Családi házat bérelnek. A férfi egy nagyobb logisztikai cégnél vezető, a nő online tanít németet és egyéni vállalkozást indított, bőr táskákat gyárt. Ketten úgy, hogy ki van fizetve a lakhatás, a rezsi, be van vásárolva és mindketten azt csinálják, amit szeretnek úgy 6500-7500 euró között tudnak félretenni.
Persze, nehéz külföld. Sok esetben olyan munka jut, amit a német, az angol, a holland nem vállal el. Kulimunka. Döglik az ember, élete nincs. Megy, dolgozik, hazaér, fürdés, kaja, alvás és mehet dolgozni újra.
Viszont ott idővel lehet vinni valamire. Az általam leírt 2 ember közül az egyik érettségivel sem rendelkezett. Mindketten egyszerű emberek, mégis sikerült nekik.
Kint sem lehet 2 év alatt megcsinálni azt, hogy onnantól luxus élet, nulla munka, saját ház. Viszont párommal kiszámoltuk, ha minden így maradna, tehát nulla infláció, akkor körülbelül 15-17 év múlva (48-50 éves korunkban) lesz annyi önerőnk, ami mellé kapnánk annyi hitelt, hogy egy lelakott kis panelt tudjunk venni Budapest legrosszabb részén. Nekem senki ne mondja azt, hogy az a normális, hogy addig dolgozol, míg bele nem gebedsz és ha nincs családi segítség, nincs örökség, lottónyeremény és semmi más, akkor majd ha egyáltalán megéli az ember 70 évesen az ágytál fölött feküdve azon elmélkedjen, hogy vajon Salgótarjánban tud e venni egy kis parasztházat néhány millió forintért vagy még ott sem, amellett, hogy legjobb üzletemberünknek több pénze van, mint olyan Hollywoodi színészeknek, akik most 60 plusszosak és 5 éves korunkban már színészkedtek vagy, hogy Trumpnak, aki azért elég régóta űzi azt, amit alig van több pénze, mint ennek a ..[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Mercutio_ #132554 üzenetére
Eljutottam én addig is, DE!
Nem tudom, miből jutsz arra a következtetésre, hogy aki külföldön dolgozik, azonnali, gyors és mértéktelen gazdagodás alanya lesz?
Mint ahogy írtam, rokonaim is éveken, évtizedeken keresztül gyűjtöttek, és korábban, mondjuk 6-8-10 évvel ezelőtt sem volt annyi pénzük kemeny munka mellett sem, hogy abból itthon 25-30-40 millióért vegyenek lakást.Nem is értem, hogy az hogy jutott eszedbe, hogy 2-3 lakást (az 60-100 millió volt nehany éve is) tudnak venni külföldön dolgozó magyarok, ha félretesznek pár évig!?!?!
Szerintem erre akkor lett volna esély, ha havonta félretett volna 1.500 2.000 fontot.
Unokatestverem, mikor kiment 1.200 fontot keresett, amiből a másokkal megosztott albérlet rá eső díját kifizette és szinte évekig nem tudott megtakarítani a maradékból semmit.Ennyi pénz nem lehet félretenni ott sem! Kiemelkedően jól fizető állás nélkül megközelítőleg sem!
Ahogy előző hsz-ben is írtam, itthoni segítséggel és őrült nagy banki hitellel boldogultak csak most közel 20 év után is.Kevés olyanról hallottam, hogy a kiment magyarok gazdagok lettek, valamivel többet olyanról, hogy egy közepes, átlagos életet össze tudtak hozni, és nagyon sok olyat, hogy inkább hazajöttek, mert nem jött be a számításuk, és a rózsaszín köd elég hamar el szokott illanni.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78 #132570 üzenetére
-
föccer
nagyúr
válasz
bul07 #132568 üzenetére
Hát jah vannak ilyenek, de ezt is sallangnak tartom, amíg nincs olyan volumen, amit éppeszű idővel nem tudom kiszolgálni. Fulfillment cégtől is kitároltam, mert csak viszi a pénzt. A dropship eleve nem tetszik.
Raktárkészlet még elfér idehaza, csomagolás nem annyira sok idő. Amíg nincs kezelhetetlen mennyiségű csomag, addig marad itthon. Napi átlag 5 csomag felett meggondolom, hogy visszarakom a fulfillmentbe, de egyszerűen túl drága.
üdv, föccer
-
macilaci78
nagyúr
Jaó reggelt!
Esett az éjjel ónos eső? Időkép szerint volt rá némi esély.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
attiati
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
föccer #132567 üzenetére
Miért nem csináltok olyan webshopot ami csak közvetít, és a árúbeszerzést/csomagolást/postázást más cég csinálja, persze a haszon nem akkora de minden más kevesebb munka
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
föccer
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #132564 üzenetére
A sok pióca ott kezdődik, hogy kezelem a facookadat, havi 80k-ért, kezelem a instádat havi 80k-ért, kezelem a wc tartályodat havi 80k-ért, kezelem az ajtókilincsedet havi 80k-ért...
Egyébként nincs vele nagy gond. Rengeteg ilyen sallangot levágtunk a webshopból így azért ha a befektetett pénzüsszeget nem számolom, akkor a mozgó költségek mellett a fix költségeket is le tudja hozni. Nyereségesnek még nem mondanám, de már legalább eltartja magát.
Novembernen indítottam az új platformot. Semmi extra nincs benne, de szépen rakjük össze hétről hétre.
Tegnap lerendeltem a kihelyezési szóróanyagokat, köszönőkártyákat, ma-holnap sort kerítek a kedvezménykártyák lerendelésére. Most fel van töltve a csomagoló- és kitöltőanyag készlet, ajándékmatricák, ragasztók. Ma megérkezett az utánpótlás a foglalkoztatókból, kifetőkből is. Szóval most kb minden becsorgó pénz megy szépen vissza az új megjelenési helyekre. Fodrászatok, kozmetikák, fejlesztőházak ahol már sikerrel kilincseltünk, csak várjuk a nyomdát.
-
updog
őstag
Sziasztok! A héten, vagy jövő héten jön valaki Győrből Budapestre? Kisbajcsról lenne szükség egy ismerőstől elhozni egy basszusgitárt, természetesen nem ingyen
(elnézést a crosspostért a Győr topiccal, csak lehet hogy ezt többen nézik, és végülis két irányból is lehet közelíteni a dolgot
).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #132564 üzenetére
Hál Istennek, mi el se kezdtük.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
föccer #132561 üzenetére
Nem kell részletesen a számlára írni ezeket, csak ezt pl.:
A vállalatunk által felhasznált csomagolószerek vonatkozásában: 1.1. csomagolások: "A kiterjesztett gyártói felelősségi díj megfizetése az eladót terheli."
Persze mondanom sem kell, hogy ezt kb senki nem írja rá a számlára.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
föccer
nagyúr
válasz
radi8tor #132560 üzenetére
Jah. Én meg írjam a számlámra, hogy MOHU hulladékgazdálkodási díj 100 ft, 230 forint a dobozköltség, 180 ft a csomagolási segédanyag bankártyás fizetés 481 forint (átlagba pont ennyi sajnos
), aminek a fele tranzakciós költség, 350 ft utánvételi költségkezelés, mert nyilván ott is megjelenik a tranzakciós költség mert én nem kp-ben kapom meg. Persze a bankok nem fogják továbbhárítani
A szállítás súlytól és szállító cégtől is függ, br 1200-2200 ft között mozog. Egy csomagra a mozgó költség kb 3000 ft, aminek nagy része visszajön a szállítási és utánvét kezelési díjon.
Érdekes, eddig úgy kalkuláltam, hogy 2,5-3% körül van a kártyás fizetés költsége, most több mint 5%-ra jött ki. Utána kell számolnom, hogy mi történt
-
föccer
nagyúr
válasz
radi8tor #132558 üzenetére
Igen, nullás bevallást is be kell adni. Az EPR-t a csomagolóanyagot forgalmazó cégnek kell megfizetnie. Mondjuk vicces, hogy a díj mértékéről semmi érdemi információt nem lehet publikusan szerezni, csak annyi van mindenhol, hogy amit a mohu meghatároz...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
föccer #132557 üzenetére
Ha papírdobozban postáztok vagy bubifóliával (gondolom igen) akkor van EPR kötelezettség. Ezt persze ki lehet váltani azzal, ha a papírdoboz vásárlásnál kifizeted az adót, de szerintem az adatszolgáltatás ettől függetlenül kötelező (nullás bevallás).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
föccer
nagyúr
válasz
radi8tor #132556 üzenetére
Az árúkészlet döntő részét nem mi értékesítettük elsőként idehaza, így ez minket nem érint. EPR-t mindig az első hazai forgalmazó fizeti meg. Ami nyilván baromság, mint szabályozás, de ez van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
föccer #132555 üzenetére
Más téma: EFR bevallásokat el ne felejtsd leadni negyedévente. Mert április 1-től már vége az 1 éves beszoktatási időnek és jöhetnek a bírságok elmaradt bevallás esetén.
⭐ Stella
-
föccer
nagyúr
Fuvarszervező aszisztenst keresnek asszonyságéknál. 500 kiló körül kézhez. Pörgős, összetett, gondolkodni kell és önállóan dolgozni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
HUTCHDB #132546 üzenetére
Csak a hsz-em második mondatáig/bekezdéséig nem sikerült eljutnod...
Btw a kinti fizetésből félretett pénzből ennyi idő alatt vehettek volna itthon 2-3 lakást, amit az extra áremelkedés miatt most eladva közel hitel nélkül megvehettték volna a kintit
tibbike01/radi8or: Az "anélkül még ennyi se született volna" cáfolata, hogy a külföldre "emigrált" magyarok között lakástámogatás nélkül is magasabb a gyermekvállalás/születési ráta
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mouzrr
őstag
Valakinek kell esetleg egy Pioneer MVH-160UI autórádió? 5000 forintért vihető, 13. ker vagy 20.ker ahol oda tudom adni
USB van rajta.
-
macilaci78
nagyúr
Engem személy szerint nem zörget a dolog. Az én családom amúgy sem egy összejáró fajta. Anyámnak már most is messze vagyunk, hogy csak úgy meglátogasson. 250 km, rokkantnyugdíjas, nem bírja az utazást. Azt az évi pár alkalmat meg messzebbről is kibírnám.
Feleségem családjában meg van már a külföldi életnek hagyománya. Eleve élt Németországban a család, bölcsit, ovit ott járták, majd feleségem és az öccse is élt kint az egyetemi évei alatt, az öccse azóta sem költözött haza. A húga azért nem ment ki, mert a gimnáziumi szerelmével azóta is együtt vannak, német tanár és rendezvényszervező a húg, 3 gyereket vállaltak 6 év alatt, a férje informatikus. Építkeztek Budaörsön, a húg képezte magát a gyes alatt, pár éve kezdett el dolgozni, most már teljes állásban, de több nap home office-szal. Volt cégen belül németországi pozíció meghirdetve, megpályázták, nem jött össze. Feleségemnek több kolléganője is kiment élni, férjestül, gyerekestül.
Nem vágyom arra, hogy kiköltözzek, de esne rosszabbul, mint 12 éves kollégistának lenni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FoxiestFox #132539 üzenetére
Eljött az emancipáció, ha a férfinak is lehet karrierje, akkor a nőnek is. Ha a férfinak nem kell szülnie, akkor a nőnek sem. Ezzel önmagában nincs bajom. De amíg csak a nő képes szülni, addig az a nő dolga, a férfié pedig, hogy támogassa a nőt, az anyát.
Kinyílt az elmúlt pár évtizedben a világ, globalizáció, urbanizáció, média, internet. A mai ember sokkal több információhoz fér hozzá, sokkal több inger éri. Emellett az erkölcsök, elköteleződések is lazábbak lettek. "A házasság is csak egy ddarab papír", ahogy mondani szokták. Nagyon sok párkapcsolat azon fut zátonyra, hogy legalább az egyik félnek abszolút semmi ingere nincs megoldani, ne adj Isten, megelőzni a problémákat. Inkább összepakol, elmegy. És ezen nem változtat se a 3 gyerek, se a közös hitel. Miért? Mert megteheti. Mert más is megtette. Egyszerűen a házasság intézménye ellaposodott, nincs mögötte erő.
Feleségemmel voltunk néhány esküvőn a baráti társaságban, mielőtt egybekeltünk. Zömmel polgári, egy-két templomi esküvő. A polgári esüvőkön nagyjából ugyanazt mondta el az anyakönyvvezető minden párnak, amik szerintem, szerintünk tök alap dolgok és ha valakinek el kell mondani, az nem érett meg a házasságra. Már untuk hallgatni, főleg, hogy volt a baráti társaságban, aki akkorra már a 2. válásán is túlesett. Üres szavak.
Ezért amikor mentünk első ízben az anyakönyvvezetőhöz, azzal nyitottam, hogy nekem a rövid verzió felárat is megér.Főnököm videózott, egy nem egész 7 perces videó készült a bevonulózene felcsendülése és a két igen elhangzásával.
Régen 1 keresetből el lehetett tartani egy családot, etetni, ruházni 2-3-4 másikat. Volt értéke a családi pótléknak, többen laktak falun, vidéken, volt egy kis konyhakert, jószág. Anyám is hogy leesett lábról (harmincpár évesen lett leszázalékolva), dönthetett, hogy visszamegy bérszámfejteni a téeszcsébe, vagy marad otthon kettőnket nevelni, csinálni a kertet, stb. Azt a pénzt, amit munkával kereshetett volna akkoriban (helyben, mérlegképes könyvelőként), bőven elköltöttük volna arra, amit nem otthon teremt elő háztartásbeliként.
Ezek a lehetőségek mára jószerével megszűntek. Azokon a lakhelyeken, ahol van lehetőség háztáji gazdálkodásra, nemigen van olyan fizikai munkahely, ahol egy keresetből el lehet tartani egy családot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #132548 üzenetére
Erről van szó, sajnos.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Mercutio_ #132522 üzenetére
Csak most olvasom, hogy miről ment intt a diskurzus...
Két saját családtagjaimtól származó példám is van neves külföldi országokból.
Az első, az könnyen letudható, Berlin.
Ott konkrétan, még ha sok, nagyon sok, vagy még annál több pénze lenne az embereknek akkor sem tuda lakást venni, mert nincs eladó. Szó szerint kihalásos alapon lehet hozzájutni egyhez, de az is úgy működik, hogy ezrével várják, hogy mikor lehet licitálni valamire. Amikor lett eladó lakás akkor pedig mondjuk egy kevésbé frekventált helyen is egy kb. 70 m2-es 300.000.000 forint körül áll meg.
A másik példa London és környéke.
A példa elég friss, szintén az egyik rokonomék most vettek egyet.
Luton külterületén egy sorházi tömbben egy 85 m2-est sikerült nekik 250.000.000 "forintért" venni.
Mindkét fél dolgozik, a férj, és a feleség is.
Unokatestvérem (férj) 2006-ben ment ki, amikor Gyurcsány miniszterelnök úr mondta, hogy ha valakinek nem tetszik, el lehet innen menni.
Eleinte 3 állása volt, most már csak kettő, de kb 12-14 órát dolgozik, hétvégén is. 19 év alatt halálra dolgozta magát, sikerült is valamennyi pénzt összegyűjteni ez idő alatt.
Felesége biológiai kutatóintézetben dolgozik normál 8 órában.
A lakásvásárláshoz itthonról több tízmilliós támogatás küldtek ki a rokonok, ott pedig ha jól tudom 170.000.000 forint hitelt vettek fel.
Az egészre azért volt szükség, mert nem akartak hasonló lakás bérleményért 2-3.000 font+rezsit fizetni havonta.
Szerintem ez a lakáskérdés igen bonyolult dolog és nem csak itthon, hanem külförldön is.
-
HUTCHDB
nagyúr
INGYEN elvihető!
Kb. 1,5 éves Dolce Gusto kávéfőző elvihető.
Nem sokat használtuk, de így is lett valami probléma vele.
Van amikor gond nélkül lefőzi a kávét, de van, amikor elindítás után 1-2 mp múlva leáll és kikapcsol.Nem akarom a hulladékot halmozni, ezért is gondoltam, hogy felajánlom annak, aki akar vele foglalkozni, vagy ért hozzá, vagy akár alkatrésznek gondolja.
Keddig átvehető a lakhelyemen Óbudán, vagy hétköznap a napi mozgási útvonalom környékén, a II., III., XII., XIII. kerületekben.Részleteket privátban megbeszéljük.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Rendesen sikerult megkavarnom az allo vizet ezzel a szomszed pecoja temaval
Telefonos kerdes:
A sajat ceges telo lassan kuka, vennem kell masikat. Milyrt vegyek? Igazandibol ha lehet, akkor olyat keresek, amivel kozepes/jo fenyviszonyok mellett eles, nagy felbontasu ternek kepet lehet kesziteni. Mondanam hogy stock fotozashoz. Tudom hogy nem jo, de ez van, ki kell hozni belole amit lehet. Nincs penz az uj termeket fotoztatasara, telot meg venni kell.
MS fiok es office 365 menjen rajta. Ezen kivul messenger, viber, banki appopk, szamlazz.hu applilacioja fog rajta menni.
Koszi
-
válasz
radi8tor #132540 üzenetére
Ezt szokták mondani, ja, de minél jobb anyagi helyzetben vannak, annál kevésbé vágnak bele az emberek.
Hát figyu. Én nem vagyok nagy családszakértő, nekem tök véletlen lett olyanom.
De ha mondjuk két scenario között kellene választani, hogy adott egy nő aki mindenáron gyereket szeretne, mert totál magáénak érzi a klasszik női princípiumokat mert anya akar lenni, akkor szerintem az egy kifejetten jó légkör egy gyereknek, hogy ő egy kívánt és akart gyerek, nem egy becsúszott, vagy pedig csokért-babaváróért csinált gyerek, akit a vágyott ingatlanhoz adtak, mint kolonc.
Szerintem a szülői elvárások a gyerekkel szemben le se vetíthetőek erre amúgy, illetve inkább felvető személyisége tükröződik bennük, én pl azt gondolnám, hogy egy olyan anya aki nagyon szeretné a családot, a gyereket, pont hogy nem fogja hajszolni azt a gyereket, mert érti hogy az értéke nem abban áll hogy mennyit fog majd keresni vagy hogy beteljesíti-e az ő régi álmait, hanem hogy elérjen egy boldog és elégedett állapotot, a maga helyiértékén.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Nem fog menni a gyerek nevelés ha nem keres a nő, mert a kedvezmények nem támogatják a nő otthon maradós gyereknevelést, egy átlagos nem felső kategóriás fizetésért dolgozó férj esetén
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ez egy elég komplex téma, nem is vagyok a szakértője. De általában azt szokták mondani hogy bele kell vágni, nem szabad halogatni, mert sosem lesz ideális alkalom rá.
Amire én utaltam az az volt, hogy vannak olyan nők az életben akik mindenáron gyereket akarnak, de szerintem ez nem jó irány, mert az ilyen gyerekek teljesen más légkörben fognak felnőni. Az ilyen szülőknek később irreális elvárásaik lesznek a gyerekeikkel szemben.⭐ Stella
-
válasz
radi8tor #132537 üzenetére
Szerintem nincs benne semmi vicces, mielőtt olyan szar állapotba nem került a társadalom, és mielőtt nem lett beetetve a nőkkel, hogy nekik is muszáj gyereknevelés helyett dolgozni és tönkrevágni magukat csakúgy mint a férfiaknak, az volt az alap, hogy az anyaságra vágytak, és hozzá a stabilitásra.
Ma már valszeg több nő van (főleg a nyugati társadalmakban) aki a melegszívűséget, és családközpontúságot elengedte (fel se vette), a céges psycho működést és pénzgyártást mint egyetlen célt pedig magáéve tette = hello népességfogyatkozás. De legalább az ájfonok és kondibérletek jól fogynak.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz
tibbike01 #132531 üzenetére
Nem tudom hány éves Vagy és hány gyereked van, de egy lakás támogatásból nem fogsz tudni enni adni nekik. a családi pótlék 15 éve nem emelkedett. A gyermekek utáni adó kedvezmény csak elvileg csábító. Nézzél utána, a többszázezres fizetéseknek például az árúház láncoknál. Azok a bérek heti 40 órára vonatkoznak. a melósoknak meg átlag heti 20 órás munkájuk van. A minimál bérrel bejelentett melósoról szó sem volt, pedig ők sem igazán élvezhetik az adó kedvezményt. Csak a szép szavak: megdupláztuk az adó kedvezményt, hogy az átlag népesség 70% nem tudja igénybe venni senkit nem érdekel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #132535 üzenetére
Röhögni fogsz, de van akinél ez bejön, mert kb ez az egyetlen célja az életben.
⭐ Stella
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #132534 üzenetére
+1, Nagyon szépen összefoglaltad amit írni akartam.
-
macilaci78
nagyúr
Elment, mert nem látta biztosítottnak az itteni megélhetését, boldogulását.
"Az én házam az én váram." - Mit érdekelne engem, hogy milyen virágot tűz a gomblyukba az ország vezetője, ha biztonságban érzem magam fizikailag, anyagilag, egészségügyileg?
És aki ún politikai okokból ment el, azt pont nem érdekli. Nem azért ment ki Németországba, vagy Angliába, USA-ba, vagy akárhova, mert az ottani politikai környezettel szimpatizál, hanem mert az ottani politika adta környezetben biztosítottnak látja a megélhetését, boldogulását.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Végső soron de, leginkább anyagi okai vannak. Vannak, akik családalapítás előtt egzisztenciát akarnak építeni. Felsőoktatás, karrier, vagy szakmunka és abban tapasztalat, kapcsolat, addig facsarja ki a testét, amíg szép és fiatal, aztán vállalkozik és mások verejtékéből él.
És vannak, akiknél előbb jön a gyerek, mint az anyagi biztonság, keresik, kutatják az ingyen pénzt, amit egy szociális jóléti állam adni képes, óhajt.Egyik kollégám mondta, sosem fogom azt érezni, hogy "igen, elég pénzem van gyereket vállalni", szóval erre kár várni.
Ha meglenne az az jövőbe mutató anyagi biztonságérzet, hogy láthatna az ember egy 20-40 éves pénzügyi stratégiát, akkor a tudatosabbja (aki végülis fizetni képes a szociális jóléti állam kiadásait) nagyobb hajlandóságot mutatna a gyermekvállalásra. De amikor megtakarításokat söpörnek ki, extra adókkal kezdik el terhelni, mellette röhelyes módon magasabb a bevallott inflációs rátánk, mint egy háború súlytotta országban, akkor úgy nehéz víziókat felállítani.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bul07 #132525 üzenetére
Azért vettek szüleim Szegeden garzonlakást, mert öcsém is oda ment egyetemre, elfértünk egymás mellett és a két albérlet ára vs lakáshitel mérlege is ezt kívánta.
Lehet, más lett volna a helyzet, ha külön városban tanulunk, vagy ha nem csak 1 év korkülönbség van köztünk.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bul07
nagyúr
válasz
macilaci78 #132524 üzenetére
Na meg majd ha a gyermeknek is kell albérletet, meg ingatlan árát fizetni, majd akkor is többet fog fizetni mintha nem lett volna ez a mesterséges árnövelés.
Simán lehet hogy mondjuk 3 gyerek esetén ha sokat tanulnak és kell albérlet vagy akarnak saját házat és szülői segítséggel, többet bukik mintha nem lett volna ez a pénz osztás és nagy árnövekedés.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01 #132523 üzenetére
Sajnos azt látom, hogy felborultak az értékrendek. Az állam érdeke, az állami vezetők érdeke és a nép érdeke csak nagyon kis metszetben találkozik.
Te se nyertél annyit, mint hiszed. Az, hogy a CSOK belengetésével az ingatlanod értéke ugyanannyival emelkedett, az nem a te nyereséged, hanem a többiek vesztesége.
-
tibbike01
őstag
válasz
Mercutio_ #132522 üzenetére
Az államnak egy célja van, hogy a népesség ne csökkenjen, erre a régi jól bevált eszközt alkalmazzák, fizetnek érte. Lehetne jobban, szebben, okosabban, de ez van. Valószínűleg csak én nyertem ebből itt a fórumon. I am a lucky guy, I think so.
Elengedtem.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
tibbike01 #132516 üzenetére
Nézd meg mennyit drágultak a lakások 2022 óta itthon és mennyit máshol..., valamint, hogy a megélhetési költségek mennyit emelkedtek és emiatt mennyire legcsökkent a félretehető pénze az embereknek.
Btw már korábban is volt róla szó: külföldön vannak élhető városok nem csak a fővárosban van minden együtt
(munkahely, EÜ, kultúra, szolgáltatások, stb.)
Azt felejted el azzal a 11millával, hogy azt nem "úgy kapod", azt mások fizetik ki helyetted, illetve a valós fejlődés kárára kerülnek ezek a pénzek kifizetésre, ahogy a lentebbi cikkben kormányzati oldalról is le lett írva egyre inkább feleslegesen.
Eleve baromság volt egy amúgy is pörgő piacra (ingatlanok) még locsolni a pénzt, ezzel kapcsolatban is bőven születtek szakemberek, elismert közgaszdászok által írt cikkek, bár úgy látom teljesen felesleges bármit leírni, alátámasztani.
Szóval részemről itt ki is száltam ebből a thread-ből.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kickass
őstag
válasz
tibbike01 #132509 üzenetére
Marhaság, több ismerős is az elmúlt években vásárolt, 3-400ezer font körül jó állapotú semi-detached házat London agglóban, jó környéken, jó közlekedéssel Londonba.
Többi szóra se érdemes. Illetve az érvelésed is elég ‘tipikus’, attól hogy máshol is rossz itt még nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz
Mercutio_ #132515 üzenetére
Jaa hát tudok én is ám statisztiákat, pl itt van egész jó, de ha sokáig keresem biztos van olyan, ahol az ellentétje van.
Index - Gazdaság - A lakáshoz jutás Közép-Európában nem Budapesten a legnehezebb...és ezek csak a száraz adatok, a támogatások nincsenek benne, amiben szintén nagyon jó Magyarország, pl nem tudom hol adnak 11millió szabadfelhasználású kamatmentes hitelt egy gyerkőcre.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
tibbike01 #132514 üzenetére
Linkeltem bőven statisztikai adatokat is tartalmazó cikkeket, azokra nem igazán jött cáfolat
-
Mercutio_
félisten
válasz
tibbike01 #132511 üzenetére
Más dimenzióban mozgunk.
Élsz a buborékodban és onnan vonsz le társadalmi méretű következtetéseketEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
tibbike01 #132509 üzenetére
Ha keresek kint 2200 fontot, amiből megmarad 800 font és itthon összesen 800 fontnyi nincs, amit keresek, akkor valószínűleg igen.
2018ban voltam Angliában 1 évet, de egy haláleset miatt haza kellett jönnöm. Jobb volt ott kint még konyhán is az első hónapokban, mint itthon a rendes munkahelyemen.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
tibbike01
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz
tibbike01 #132499 üzenetére
Anglia topicban vannak többen akik kint vettek lakást és nem fancy IT-s pozikban vannak...
Az, hogy sokan mosogatnak/árufeltöltenek diplomával nem azért van, mert kellő kitartással (és ha hiányzott, a szükséges nyelvi szint felszedésével) ne találhatnának végzettségük szerinti munkát, inkább a berögzült önbizalomhiány és önleértékelés miatt.
Btw most nem tudom hogy van, de brexit előtt külföldiként is minimális kamatra kaphattál "diákhitelt" akár 30+-os életkorral is + fizették a jegyzeteidet, tehát ha akartál és van kitartásod kint is változtathattál az életeden. + ha elhelyezkedtél is a jövedelmed 5 (vagy 10) %-ában volt maximálva a havi törlesztő.
Ismerős gyereke (és a baráti kör 60%-a már ilyen) itthoni érettségi után Edinburgban tanul az egyetemen, az a generáció már nem fog hazajönni, és a külföldön tanulók aránya egyre nő.
Ezt honnan veszed?
Te magad írtad le, hogy a kint lévők hazaküldik a pénzt, vagy hazai vásárlásokra teszik félre. Itthon a háztartások 90%-ának nincs annyi megtakarítása, hogy 6 havi állásnélküliséget elbírjon.
A vagyonok látszólagos növekedése az alsóbb decilisekben csak az ingatlanárak emelkedésének következménye, de ugye nem kell magyarázni az agglo-t és 1-2 kiemelt helyet (Balaton part, Velencei tó part, Káli medence) kivéve mennyire eladhatóak a vidéki kádár-kockák, lepukkant szigetelés nélküli 150+ négyzetméteres hodály házak...Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz
macilaci78 #132494 üzenetére
Feleségem kapott egy elég fasza hús válogatást karira NÉBIH-től, 4 féle kolbász, császár, turista szalámi, szívsonka stb. Na annak örültünk nagyon, minden nagyon finom (volt, már nem sok van belőle, gyerekek is kétpofára...).
-
updog
őstag
válasz
TheProb #132500 üzenetére
"De valójában csak a köztes szereplők nyernek ezen is (építtetők, munkások, stb.)"
++
Egy ideális, - általam elképzelt - világban a lakáseladónak, kivitelezőnek, kőműveseknek semmi köze nincs hozzá hogy az én pénzem a CSOK-ból, munkából, sikkasztásból, vagy apukától örökölve van, és ne randomizálja az árait ez alapján, hanem legyen annyi kompetenciája hogy meg tudja határozni az ingatlana / munkája értékét, amit én eldönthetek hogy kifizetek-e neki.
Egy normális kapitalista demokráciában ez - valahol sajnos - mégsem titok, és általában működik a kereslet-kínálat törvénye, és minden szereplőnek megvan a joga hogy a rendelkezésre álló információk alapján árat emeljen.
Csak amikor egy évtizede
kommunista tempóbanfűtik a piacot, és minden egyes támogatás 1. belengetése 2. megjelenése is beépül az árakba, az úgy minden csak nem segítség a többségnek (lehet a nagy nemzeti megmentést vizionálni, az igazság az hogy szinte a teljes nyugati jóléti társadalom fogyóban van bármit csinálnak, és nálunk sincs látszata 10 évnyi "támogatásnak", cserébe a társadalom nem csak az aktív gyerekvállalókból áll....(mondom ezt háromgyerekesként)
Amúgy pont ma hallottam egy elemzést hogy a külföldi
maffiózókbetelepedési kötvényprogramját egyszer bejelentették, egyszer módosították, ez mindkétszer láthatóan megjelent a nagy értékű ingatlanok árában, majd most kvázi elkaszálták - na ez már eltűnni nem fog onnan (és nyilván az egész nagyértékű-kisértékű, használt és új, eladási és bérleti piac összefügg és hatással van egymásra).És ez a legszomorúbb, ha most azonnal elvágnának mindent, akkor is - nominálisan - megmaradnának ezek az árak, amik már most is sokaknak elérhetetlenek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tibbike01 #132503 üzenetére
Én sem hiszem, hogy _könnyű_ lenne, én csak azt mondanám, hogy sokaknak járhatóbb alternatíva, és megéri szívni, mert a fizu reálértéke kint jobb, és ismét, ha olyan helyre mégy, jobb a társadalom állapota, a szolgáltatások, a közösségek.
Nyilván egy bazi nagy projekt mindenhogy.Illetve kétféle mindset van leginkább jelen, az egyik, aki eleve vendégmunkásként gondol magára a külföldi munkahelyén, és úgy él ott, mintha koleszban élne, abszolút minimál költségen, és majd hazajön a megkeresett pénzből venni házat vagy akármit, a másik pedig, aki kivándorol és ott is marad.
Nem tudom, milyen arányban lehetnek, a saját ismerőseim között kb fele-felének érzem.Nálunk is napirenden volt a gyerek előtt a teljes külföldi reboot, de azóta is elő-előjön a kormányunk némelyik remek alakítása és országtorpedózása okán időről időre, hogy hát mégiscsak lépni kellene valamerre.
Majd ha tudok elsőkézből tapasztalatot, necrobumpolom ezt a hsz-t
Nálunk nem lenne vészes kb akárhol letelepedni, én govsec, a feleségem gyógypedagógus (ráadásul amcsi és bri'ish munkatapasztalattal). -
tibbike01
őstag
válasz
FoxiestFox #132502 üzenetére
Igen, de a téma az volt, hogy kint milyen jó élni, mennyire könnyű lakáshoz jutni...stb. Egy fokkal sem jobb, mint itthon, sőt...
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tibbike01 #132496 üzenetére
Mesélték olyan ismerősök, rokonok, akik külföldiában élnek, dolgoznak, gyarapodnak, szaporodnak.
Van ez is, az is. Egy barátom tavaly nyáron ment ki az említett dán kisvárosba, sertéstelepen melós. Bejelentett munka, betartott munkaidő, de fizikai munka. Az asszony a karon ülő gyerekkel pár hónappal később ment utána. Még nem szokott le a forintról, mindent átvált...
A 200 m2-es, 4 szobás lakást bérlik 200kFt értékben rezsivel együtt a 740kFt értékű fizetéséből. A hármójuk élelmezése 200k Ft-ból megvan. Van szakmája, ez ideiglenes melónak van szánva, de a bónuszrendszer 6 hónapos ciklusokra van osztva, szóval belátható időnként tervezhető fizetésnövekedés jellemzi a helyet. Angolul jól beszél, van egy-két szakmája is, de ez a munka jött szembe ismerősi körből. Mindketten tanulják a dánt ingyen, a lány az angolt is magántanárral.Sógorom kvantumfizikus, egyetemi tanulmányai alatt ment ki. Münchenben csinált egy 4 éves PhD képzést, onnan Barcelonában 2 év posztgraduális képzés, most Bécsben kutat és tanársegéd az egyetemen. Köszöni szépen, nem akar Magyarországon vegetálni. A barátnője török állampolgár, autómérnök, nemrég kezdett el Linz-be ingázni vonattal, önvezető autók szoftverét fejleszti. Sógorom azon vaccillál, hogy hagyja a kutatást és az ipar felé fordul, mert a barátnő a linzi munkahellyel kb révbe ért, a régiót tekintve biztosan. És akkor inkább odaköltöznének. Amúgy Bécsen belül albérletet váltottak, pár háznyira a Hauptbahnhof-hoz költöztek, hogy a lány munkába járása könnyebb legyen. Amúgy a vonaton töltött időt is elszámolják munkaidőnek, amennyiben a laptopon tud dolgozni. És ott azért kicsit jobb a vasúti infrastruktúra, mint nálunk...
Volt osztálytársam 8-10 éve költözött Tamoerébe, programozó, a helyi szilíciumvölgyben fejleszt, tesztel. Kint ment férjhez, hivatásos katona a srác. Össze tudták szedni magukat egy 3 szintes családi házra a kertvárosban, szobáról szobára újítottak fel, a fűtőolajas kályhát lecserélték geotermikus fűtésre, mindketten lecserélték a kocsit pár éves használtra, 1,5 éve összejött a lombik is. A csaj közben elsajátította a finnt középfokra, kellett az itthon megkezdett PhD-hoz egy második idegennyelv.
Aki meztelen seggel megy ki semmi tudással, azelőtt is ugyanúgy ott a lehetőség, hogy képezze magát. Egy lenézett munka mellett is tanulhat szakmát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- LEGO klub
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest